Feministexperter
avatar

I spåren efter fittstim så är det damagecontrol som gäller. De extrema radikalfeministerna har börjat samla ihop sig, nu med Nationella sekretariatet för genusvetenskap kryptozoologi som samordnare. För inte kan en sådan bredsida mot deras sjuka ideologi få stå oemotsagd! De har pratat med tre stycken feminister (de kallar dem ”experter”…) som ska tala om att Belinda Olsson har fel och försöka kollra bort den kritik som kommit fram i spåren efter programmen och försöka få det till att den egentligen är positiv.

Att feminister har öst ut ett massivt hat mot både Belinda Olsson och andra medverkande i programmet låtsas de inte om alls. Sånt passar ju inte i den inkluderande ideologin för tänk om folk fick höra från ännu en att feminismen är skit som går ut på att hata dem som inte håller med?

Först ut är Anna-Klara Bratt som säger att det finns ett växande intresse för feminismen och grundar det på att det diskuteras mycket just nu trots (eller tack vare?) fittstim

”– Programmen är en blandning mellan ”Bolibompa”, ”Skavlan” och Utbildningsradion. Det är snarare underhållning än journalistik och ger en felaktig bild av feminismen idag.”

Hon fortsätter med att säga att feminismen har flödat inom kulturen de senaste åren

”Anna-Klara Bratt menar att feminismen har flödat inom kulturen de senaste åren. Frågorna har tagits upp i litteratur, konst, teater och musik, och fått stor uppmärksamhet.”

No shit Sherlock! Det menar du inte? Ska jag ta upp lite om hur kulturen flödar? Jag nöjer mig med någon eller några saker ur varje kulturdel.

Ok, i litteraturen är det storlögnaren Svelands Hatet som är flödet, ett ganska litet flöde från en mycket tveksam figur.

13

Bild från Anonymouse

Så här ser feminismen inom konsten ut. Den besår av att man plockar bort tavlor! Eller varför inte en kränkt feministkonstnär som blir sur när hon inte får ha en kavaj med trycket ”Min jävla fitta” på sig i en skola och inte ens själv fattar varför? Fast gissar att det inte riktigt var vad Bratt menade.

Hur det ser ut inom teatern vet vi ju redan, eller hur? Inte? Ok, SCUM. Det räcker nog så va? Den hör ju till litteraturen också, två flugor på smällen där!

Sen har vi feminismen inom musiken ja, den ser ut så här, penisräknande och kvotering. Kanske inte riktigt heller vad hon menar men det är det här som folk ser. Till och med 11-åringar ser vad det handlar om och protesterar men avfärdas på samma sätt som mediefeminister normalt brukar avfärda jobbiga frågor med, nämligen med uttrycket ”just den här [Insert valfri bullshitterm] så har vi bestämt att …”. Så bemöter de alltså en 11-åring som ser igenom deras dynga!

Ok, då kan vi sammanfatta låtsaschefredaktören för låtsastidningen Feministisk Pärspektiv. Feminismen som flödat inom littertauren är Hatet, i konsten har det handlat om att visa upp könsord eller plocka ner tavlor, inom teatern är det SCUM och inom musiken är det kvotering.

18

Bild från Anonymouse

Nästa ”expert” som tillfrågas är en professor i statsvetenskap som heter Lena Wängnerud. Hon är så mycket professor feminist att hon inte ens fattar att feminism och jämställdhet inte är samma sak. Inte alls! Konsekvent blandar hon ihop dessa båda saker. Och eftersom hon gör det så måste hon vara feminist kort och gott. De brukar blanda ihop saker för att ideologin ska framstå som bättre. Eller har någon stött på en ärlig feminist? En som ser fakta före ideologi?

Den tredje ”experten” är Gunilla Jarlbro, professor i medie-och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet. Hon går till full attack mot ”Könskriget” som hon menar demoniserade feminismen med en ”aggressiv ton”. Nä, det var inte Könskriget som demoniserade feminismen eftersom den klarade det alldeles utmärkt på egen hand!

”Det skildrade seriösa forskare och politiker som ett gäng besatta, galna kvinnor”

För att de var just besatta och galna kanske? Och vem/vilka är de seriösa forskarna i sammanhanget? Jag har inte sett någon. Vi kunde alla se hur Margareta Winberg orerade, vi kunde alla se den där i slutet som hotade med att om Rubar? någonsin behövde hjälp så skulle hon inte få det? Vi kommer alla ihåg ”Män är djur, tycker inte du det? TYCKER INTE DU DET?” och vi känner igen samma folk som syns än idag och vi känner igen samma metoder. Vi känner också igen tugget från dem eftersom det är samma idag.

””Könskriget” följdes av ett massivt mediedrev, som fick långtgående konsekvenser. Gunilla Jarlbro tycker sig se att tonen i massmedierna har förändrats genom åren. Idag är det exempelvis inte fullt lika hotfullt med kvinnliga politiker.

– Genusmedvetenheten hos journalister har blivit bättre, även om det är långt kvar till att kvinnliga politiker får den respekt de förtjänar.”

Det kursiverade ovan är så korkat att jag inte ens vet vad jag ska säga… Ungefär sånt man kan vänta sig av naiva twitterfeminister. Alltså är hon professor feminist och inget annat i första, andra och tredje hand.

Allt ovan är alltså vad två professorer feminister och en låtsaschefredaktör säger om fittstimsdebatten.

Sammanfattning av de tre ”experternas” kommentarer är:

IDEOLOGI FÖRE KUNSKAP!

BLUNDA ISTÄLLET FÖR ATT SE!

HÅLLA FÖR ÖRONEN ISTÄLLET FÖR ATT HÖRA!

Men vi kan ju ta upp lite av den fina feminism som möter folk? Det här är mestadels från min egen blogg. Men kom ihåg, det här är bara lite av det som är enklast att se på twitter, väldigt lite!

#fittstim och Pär Ström

Avrätta alla cismän som är jämställdister!

Fittstimsfeminism

Och här finns en del från förra året samlat

Det här är feminism, sån som man kan se varje timma, dygn, vecka, månad och varje år. Vad är det man ser? Det är HAT och inget annat!

MVH

MiT

Kommentarer

Feministexperter — 19 kommentarer

 1. Gott så!

  (Bra med en formell sammanfattning då och då även om du fortsätter med den egna bloggen.)

 2. Det är så groteskt att det nästan blir humor att PK-media, år ut och år in, framställer dessa maniskt lögnaktiga och illa dolt könshatiska psykvrak som någon sorts trovärdiga sanningsvittnen och experter. På någonting överhuvudtaget. Detta när just dessa ”feministiska” psykvrak i realiteten faktiskt är i uppenbart behov av omfattande och professionell mentalvård för att kunna ta sig ur sitt sjuka, förljugna, genusvetenskapligt påbjudna, kollektivistiska vit- och könshat.

  Därefter behöver de tillfrisknade före detta verklighetsförnekande och könshatiska psykvraken av ”feministisk” sort naturligtvis en mycket omfattande, vetenskaplig utbildning från den absoluta grunden.

 3. Ang Falkholt så ligger ju återigen (se Nyköping) problemet i att man bjuder in en feministisk konstnär, som har en tydlig historia av att inkludera fittor i sina konstverk, och har en utställning som heter ”Min jävla fitta”, till att tillsammans med elever göra ett konstverk på temat ”förtryck”, och sedan blir bestörta över att hon kan tänkas måla (eller spreja eller vad fan man nu gör när man grafitt-, eh, -erar) fittor, och/eller på något sätt göra reklam för sin utställning.

  Tänk om, tänk rätt, tänk före.

  För övrigt så har hennes tidigare fittkonstverk på skolor blivit väl emottagna, och försvarade, av eleverna själva, och lett till positiv debatt på skolan, det är de vuxna som ojar sig och stönar. Även i det här fallet verkar det endast varit rektorn som varit bekymrad.

 4. ”Två tusen nya medlemmar
  Efter att första delen av ”Fittstim – min kamp” sändes fick partiet Feministiskt initiativ cirka 2000 nya medlemmar”

  . Typisk løgn.
  .
  Per Hagman.
  .

 5. @MK:
  Jag tycker personligen att den graffiti jag sett av Falkholt är rätt cool och gillar den såpass mycket att jag gärna skulle sätta upp den på väggen hemma.
  Det är enligt min mening dock fullt rimligt att man inte vill vaginakonst på en skola, men det som verkligen är horribelt i affären är att man ger en konstnär som har som sitt signum att hon gör konst runt vaginor till uppgift att med fria händer pryda en skola och sen upprör sig över att hon gör just ett vaginalt konstverk. Det är givetvis något man skulle ha klargjort med henne innan man gav henne uppdraget.

  Men, jag såg precis på kulturnyheterna att hon tydligen blivit attackerad idag när hon gjorde en vaginamålning på en snövägg i någon stad. Hennes emotionella upprördhet i inslaget fick dock helt motsatt effekt på mig än den avsedda. Jag blev snarare kräkfärdig för det hela verkade så utstuderat regisserat för att väcka opinion. Ungefär som när Sveland satt på en pall och såg sådär jättelessen ut när hon läste det berömda ”hotbrevet”.

 6. .
  ”systerskapet ær bræckligt” inte sællan ryker den feministiska henshopen i hop med varandra och ser sig sjælva i denna konflikt som ”bræckliga” (ovæntat?).
  .
  jag menar att dær hatet væxer o frodas uppstår det sjælvførtærande feministkannibaliska hatet. Feministerna børjar hata varandra av minsta anledning.
  .
  Skitbra…feminister æt upp varandra i ett bombastiskt fyrverkeristiskt hat.
  .
  Per Hagman.
  .

 7. Pingback: Tänkte skriva om #fittstim | WTF?

 8. Ja det är intressant att feminister förklarar sitt sviniga beteende med att dom sparkar uppåt.Påminner om den lilla killen på skolan som blir kompis med den stora killen för att kunna mobba och bete sig svinigt mot andra och när det hettar till,när andra får nog,då får den stora killen bryta in och hjälpa den lilla killen så att han kan fortsätta mobba och bete sig svinigt.
  För feminister är media och staten den stora killen.

 9. @MK: Alltså, hon får väl göra som hon vill med sin konst men nog kan man begära sunt förnuft av henne? Hon är väl vuxen? Och det var dessutom hennes egen utställning som hon hade reklam för på kavajen, inte skolans.

 10. ”Men nu är det ju bara så här att du inte förstår vad feminism står för.” -Vanlig Feminism.
  ”Nä men det gör inte du heller” -Electrode
  ”Bla Bla Bla cirekelarument och [annat BS]” -Vanlig Feminism.
  ”Så det du försöker säga är att du diskriminerar alla efter kön och hudfärg?”-Electrode
  ”Men är du trög eller hatar du bara kvinnor?!” -Vanlig Feminism.

  Varför jag ens försöker diskutera med feminister är en bra fråga då inte vill lyssna eller tänka själva. Har lyckats väcka 1 person av 10 som åtminstone reflekterade över vad han sa.

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Jag gillar också hennes konst. Dels rent visuellt, och dels den effekten den har haft på de skolor hon har varit. Det öppnar upp för positiv diskussion om sexualitet osv.

  Jag har inte sett det klippet men läste om incidenten och reagerade på att det stod att hon var maskerad vilket kändes lite märkligt…? Iofs kanske inget konstigt att bära en IRA-luva i det här vädret. =)

  @MiT:

  Vem definierar vad sunt förnuft (eller vuxet beteende) är? Du?

  Och oavsett så kvarstår poängen, hon är en fittkonstär som tidigare har gjort fittor på skolor och detta har uppskattats av ELEVERNA på skolorna, och sedan anlitar den här skolan henne nu att göra ett konstprojekt om förtryck tillsammans med eleverna. Vad väntade de sig, att hon skulle måla små gulliga djur??

  För mig är sunt förnuft (bl.a.) att inte uppröras över könsord, särskilt inte över fittor.

 12. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Nu såg jag det på TV4-nyheterna och hela inslaget är ju jäkligt tramsigt, från Falklind som berättar med darr på rösten, till berättarrösten som hade passat bättre in i en tragisk mordhistoria. Sen kommer hennes slutkläm om våld mot kvinnor, det var ju jävligt praktiskt att hon fick möjlighet att ta upp det också, i synnerhet som män aldrig skulle kunna bli utsatta för våld på stan *ironi*.

  Men detta lyfter en sak som jag var på väg att skriva förut men inte riktigt fick rätt på. Det handlar om nyanser och olika perspektiv. Som sagt så gillar jag både hennes konst och det hon vill förmedla med den, och den debatt som detta kan lyfta fram på skolor osv. Sen må hon ha galna feministiska åsikter på andra plan. Men de båda sakerna måste kunna ses var för sig, och inte nödvändigtvis klumpas ihop till en sak. Allt är inte vansinne bara för att det råkar ha en ”genus”- eller ”feminism”-etikett på sig.

 13. @MK:
  Absolut. Själva inslaget borde man ställa både TV4 och SVT mot väggen för (Det syntes ju i kulturnyheterna på SVT att det var TV4 som gjort själva intervjuinslaget). Jag tyckte det var så patetiskt tillrättalagt och dåligt att till och med Mördarbananerna anfaller i Bälinge byfest vore klara Oscarsvinnare i jämförelse. Jag undrar om de inte har någon professionell stolthet alls på nyhetsredaktionerna.
  Och bråket med målningarna på skolorna är det skolan/kommunen som skall stå vid skampålen för.
  Att hon ser går omkring med en ”fitt”-jacka och … tja det hamnar på hennes eget konto.
  Men konsten hon gör är sjysst.

 14. @MK:

  Förresten så kom jag på att hon förmodligen var ”maskerad” för att hon hade skyddsmask mot ångorna.

  På vilka grunder definierar hon våldet som ”våld mot kvinnor” om mannen ifråga pga masken inte kunde avgöra hennes kön?