Kartläggning

Vilka är dom?

Det är många som undrar. Och jag tänkte att vi kanske kunde kartlägga oss själva. Om inte annat för vår egen skull. Det svarar kanske egentligen inte på vilka vi är eftersom många är anonyma (varför?). Men en lista skulle vi kunna knåpa ihop. Skriv en kommentar med lite info om dig själv (alla punkter är valfria) om du vill synas.

Förslag på info:

1. Namn / Bloggnamn

2. URL-adress till din blogg

3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ? 

4.  Kön , ålder , Ort

5. Egna ord

 

Skriv inte en längre kommentar än denna post tack!

/Mariel, red.


Kommentarer

Kartläggning — 90 kommentarer

 1. 1. Mariel

  2. http://mixifamily.com/

  3. Jämställdist

  4. Kvinna, född 88, –

  5. Jag har inget emot ”femismen” men jag är mot kvotering och mansförakt / kvinnoförakt. Jag har inget emot ”feminister” men jag tycker att vissa feminister uttrycker mycket mansförakt och kvinnoförakt. Sedan är jag inte bara intresserad av könsfrågor utan vill se jämställdhet mellan alla.

  SvaraSvara
 2. 1. Ninni

  2. Min egen blogg (http://kvinnaochantifeminist.wordpress.com) ligger i träda sen jag blev skribent här på Genusdebatten.se

  3. Jämställdist; programförklaring här.
  Antifeminist, jag är en av få som använder ”antifeminist”. Det är flera olika orsaker och jag vill nämna några:
  * Jag anser feminismen är sexistisk ideologi, och jag är mot sexism
  * Jag menar att kvinnans underordning, som används som ett axiom inom feminismen, är en skenbild. Jag menar att förklaringsmodeller som bygger på könsmaktsteorier måste vändas 180 grader.
  * Antifeminist används som härskarpiska i debatten med syfte att få den ökande kritiken mot feminismen att backa. Såna tekniker viker jag inte en tum för, tvärtom. Men det är sånt man tar till när man inte har argument för sin sak.
  * Som kvinna förutsätts jag vara feminist för att jag är politiskt aktiv i jämställdhetsfrågor, då feminism och jämställdhet blivit synonymer i vår tid. Med mina åsikter (se punkt 1) upplevs feminist som ett skällsord, en förolämpning. Antifeminist är ett sätt att markera ”epitetet feminst kan ’du’ klistra på någon annan”.

  4. Kvinna, född på 70-talet, högskoleingenjör, har av intresse för mänskligt beteende kompletterat med studier inom sociologi. Skånes (och därmed världens Wink ) vackraste stad!
  Här har ni en låt där ni kan dyrka min dialekt. Wink

  5. Positiv särbehandling är bara omskrivning av diskriminering, för att det ska låta bra. Spelar ingen roll vad det kallas, jag är mot diskriminering.

  SvaraSvara
 3. 1. Chade

  2. Har ingen. Jag rantar omkring på de, tydligen hatiska, ”antifeministiska” bloggarna plus en del andra och diskuterar jämställdhet med 2 delar sarkasm och oseriositet och 1 del allvar. Finns numera dock på twitter men eftersom ingen följer mig så skriver jag sällan något intressant utan kommenterar endast vad andra skriver.

  3. Jag tycker inte om att sätta etiketter på mig själv. Det blir så lätt att man måste försvara ståndpunkter man varken gett uttryck för eller håller med om. Jag tycker om att diskutera sakfrågor, inte ideologi. Jag skulle nog dock kunna skriva under på i princip allting jämställdisterna står för (enligt Pär Ströms programförklaring). Men begreppet jämställdist är så fult och ligger så dåligt i munnen så jag vägrar även av den anledningen… Kallar jag mig någonting så är det kort och gott liberal.

  4. Man, född 82, boende i Skåne.

  5. Min paradgren är att vid juridiska diskussioner skriva att ”det borde jag fan skriva en gästblogg om”. Och det borde jag säkert göra någon gång. I övrigt så är jag glad att jag upplever att debattklimatet så smått luckras upp och att det nog inte dröjer så länge innan fler av ”oss” är mer offentliga med sina åsikter.

  SvaraSvara
 4. 1. Ulf T

  2. http://ididmindthelittlethings.wordpress.com/, men jag har inte skrivit något där, eftersom jag hellre bloggar på Genusdebatten för närvarande.

  3. Öhh… jag är inte bekväm med -ismer, men skulle jag vara något är det kanske liberalist, som Ludwig von Mises sammanfattar liberalismen:

  Liberalism is not a completed doctrine or a fixed dogma. On the contrary: it is the application of the teachings of science to the social life of man. … It is not from a disdain of spiritual goods that liberalism concerns itself exclusively with man’s material well-being, but from a conviction that what is highest and deepest in man cannot be touched by any outward regulation. It seeks to produce only outer well-being because it knows that inner, spiritual riches cannot come to man from without, but only from within his own heart.

  4. Man, född på 60-talet, har bott på ganska många ställen, i Sverige och utomlands.

  5. Något som fascinerar mig lite extra är hur organisationer och ideologier i Det Godas Namn börjar agera på sätt som är närmast motsatsen till det som de säger sig stå för. Som ingenjör får jag ofta utgå ifrån människors önskningar, och sedan, utifrån en förståelse av hur verkligheten faktiskt ser ut, leverera en produkt som ändå fungerar ungefär som de hade tänkt, även om det inte var exakt det som de bad om. Under arbetets gång får jag finna mig i att mina antaganden minst lika ofta visar sig felaktiga som de är riktiga. Det är en aspekt av vetenskapen och ingenjörsyrket som jag tror många inte känner till. Man gör antaganden, testar dem, och ändrar sig när man finner att man har fel. Det är svårare än det låter. Smile

  SvaraSvara
 5. 1. John Nilsson, skriver oregelbundet på bloggen ”Tankar, tvivel och tro…”.

  2. http://tantvitro.blogspot.se/

  3. Vill helst inte ge mig själv någon etikett, men jag skriver ofta till försvar för ”jämställdismen”, som jag ser som en nödvändig utveckling, breddning eller reformering, av en feminism som synes ha korrumperats av sina företrädares framgångar och makt, och nu kört ner i ett ointellektuellt misandriskt och kvinnoistiskt/kvinnochauvinistiskt dike.

  4. Man, 60.talist, Östergötland.

  5. Är en ofullkomlig människa, som har avlagt en magisterexamen i biologi. Läser mycket, ofta kristen litteratur och citerar gärna Erich Fromm. Tror på samtal/dialog, saklighet och på människors förmåga att utvecklas. Vill lära mig mera om Marshall Rosenbergs Nonviolent communication (NVC). En favoritvers i bibeln är när Jesus säger (i Luk.12:57):

  ”Varför avgör ni inte själva vad som är rätt?”

  SvaraSvara
 6. 1. Aktivarum

  Finns även på Twitter https://twitter.com/Aktivarum

  2. http://aktivarum.wordpress.com/ även co-founder av Genusdebatten.

  3. Jämställdist, Anti-sexist, MGTOW, Men´s Human Rights, Male Studies

  4. Man, född 70-talet

  5. Låt mig förklara skillnaden mellan feminstisk jämställdhet och jämställdism. De flesta som idag förespråkar jämställdhet menar paradoxalt nog inte alls att män skall ha samma rättigheter som kvinnor. Vad de menar med jämställdhet är 1) att kvinnor skall ha alla rättigheter män har – och utöver detta 2) en mängd särskilda rättigheter för kvinnor som män inte alls har.

  Detta gör givetvis ordet jämställdhet helt missvisande då det låter som ”kampen för könens lika rättigheter” vilket bara är grunden om man pratar om kvinnor 1) medan diskussioner om män 2) får en helt annan grund med ursäkter att förkasta 1) Så när man pratar om 2) så tror man inte på 1) längre.

  Det är bara att titta på våldsdebatten. En av de oftast upprepade sakerna i Sverige är att vi inte skall döma alla invandrare för några fås dåliga beteende. Man skall inte ”dra alla över en och samma kam” och det låter ju fint – tills vi läser exempelvis vad Malmö Jämställdhetsbyrå säger:

  ”….lämnar vi fokuseringen på offer ser vi att förövarna – generellt sett – i båda fallen är män. Män utsätter män för våld och män utsätter kvinnor för våld.”

  Men vänta lite här nu! Jag tyckte ni sade att man inte skulle dra alla över en kam men nu släppte ni den åsikten, den var inte viktig längre eller? Hur kommer det sig vi har denna paradox? Jo, pga grunden för de bägge positionerna som jag beskriver ovan 1) för kvinnor och 2) för män som ser ut så här.

  1) Jämställdhet (kvinnor skall ha samma rättigheter som män)
  2) Manshat/ Misandri (män är onda förtryckare så kvinnor behöver särskilda rättigheter)

  Det tydligaste exemplet på detta är idén att kvinnor har rätten att organisera sig kring vad de vill medan det enda män har rätten att organisera sig kring är feminism. Med andra ord kvinnor kan diskutera vad kvinnor vill och män skall diskutera vad kvinnor vill. Män anses alltså inte vara kvinnors jämlikar.

  I enlighet med 2) har kvinnor rätten att beskrivas som bättre än män. Män däremot har inte rätten att säga de är bättre än kvinnor på någonting. Princip 1) gäller kvinnor medan princip 2) är den som gäller män. Principen som styr relationen mellan de bägge kallas sexism mot män.

  SvaraSvara
 7. 1 Anders

  2 Har ingen

  3 AV

  4 Humanist och cyklist som Tage Danielsson

  5 Synnerligen ohatare. För lika rättigheter och skyldigheter. Ingen ska behöva bli generaliserad utifrån kön, hudfärg, läggning, etnicitet eller annan medfödd egenskap. Inte ens vita medelålders män. Ideer, ideologier, religioner mm ska alltidfå nagelfaras. Påståenden och begrepp bör beläggas.

  SvaraSvara
 8. 1. Genusföljaren

  2. Har vare sig facebook/twitter/blogg/instagram (jag har heltidsjobb och jordbruk istället)

  3. Engagerad småbarnsförälder

  4. Man , 40+ , ” En karg bergdal i västra Jämtland”

  5. ”Underlåtenhet att agera, är den största synden”

  SvaraSvara
 9. 1. Namn / Bloggnamn
  Bengt Andersson / Benanderii @Benanderii

  2. URL-adress till din blogg
  snurrigtdotcom.wordpress.com

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Debattör, ateist, humanist.

  4. Kön , ålder , Ort
  M, långt över gränsen för tillåten opinion, Vellinge

  5. Egna ord
  Jag skulle gärna kalla mig feminist om det inte vore för den fullständigt bisarra politiska exploiteringen av den feministiska genusvetenskapen som i sig är lika osannolikt bisarr!

  SvaraSvara
 10. 1. Rocki/Rockis månadsbrev.

  2. http://rockibarocki.wordpress.com/

  3. Antifeminist, antisocialist, ateist, jämställdist, ekvalist, hemmafru, exilsvensk.

  4. Kvinna, 40+, bor i ett land långt, långt borta.

  5. Anledningen till att jag kallar mig antifeminist är att jag inte tror på feminismens förenklade förklaringsmodeller som patiarkatet och könsmaktsordningen. Världen och människor är mycket mer komplex/a än så och jag anser att man ska sluta fjamsa med både kvinnor och feminister. Jag är stark motståndare till genusvetenskapen som har sin utgångspunkt i en föreställd könsmaktsordning men håller helt med om att man inte ska pådyvla barn könsroller. Uppfostrar mina barn enligt en egen spontan genusmodell där de får vara och klä sig hur de själva vill, skulle aldrig få för mig att sätta på en klänning på en pojke men tycker att pojkar ska få ha klänning om de vill. Ogillar orättvisor, AVSKYR offermentalitet, ofta jävligt förbannad.

  SvaraSvara
 11. 1. En Stilla Undran

  2. http://enstillaundran.wordpress.com/

  3. Vill inte kalla mig något, men har fått höra av andra att jag är en ateistisk humanist.

  4. Kön , ålder , Ort är oväsentligt när det kommer till sakfrågor.

  5. Mina egna ord publicera på min blogg och i andras kommentarsfält.

  Jag värderar rationalitet, analys, logik, konsekvens, respekt, hövlighet, fakta och liknande saker.

  SvaraSvara
 12. 1: Medborgare i Toklandet

  2: http://toklandet.wordpress.com

  3: Jag kallar mig nog ingenting med -ism eller -ist egentligen. Tydligen så vet Malin Holm och andra bättre så hoppas få tillfälle att fråga henne/någon annan som tydligen vet bättre än jag själv om vad jag är för något… Smile Holm kan ju googla fram det… Wink

  4: Man, lite över 40 från Småland

  5: Tar upp sånt som jag tycker är idiotiskt, löjligt, sjukt, roligt och sånt som är helt uppåt väggarna. Nu råkar det vara så att just feminismen med genussvansen står för så otroligt mycket av just detta och då blir det också mycket från just dem på bloggen. Så det är inget jag planerat eller så utan de ”orsakar” uppmärksamheten själva så att säga. De är ju en tsunami av galenskaper från det hållet! Har alltid varit kritiskt lagd och ifrågasatt väldigt mycket, ibland till omgivningens förtret… Gillar inte när man experimenterar med framför allt barn som genuskommissarierna vill hålla på med, påminner för mycket om Sovjetmetoder.

  SvaraSvara
 13. 1. Ester Lüken

  2. Ingenting just nu

  3. Jämställdist låter bra

  4. Håller egentligen med En Stilla Undran om att det borde vara oväsentligt. Men människor är människor och människor är inte som de borde vara, så: Kvinna, 31 år gammal, bosatt i Dortmund i Tyskland, uppvuxen i Sverige. Folk som bara känner mig över internet brukar tro att jag är man, om jag inte påpekar motsatsen.

  5. Jag har aldrig upplevt mig förtryckt av patriarkatet. Jag har ofta upplevt mig förtryckt av statsfeminismen, framför allt av dess rigida syn på könsroller och av dess fokus på lika utfall.

  SvaraSvara
 14. 1. JD

  2.

  3. Antifeminist, antirasist och troende humanist.

  4. vit medelålders man. Civilekonom.

  5. Anser att människor som dras till feminism och rasism som regel är för lata för att formulera egna tankar och slutsatser om saker och ting.

  SvaraSvara
 15. 1. Fugen

  2. Saknas, har ett twitterkonto, med 13 tweets

  3. Sekulär humanist, är nog det jag vill kalla mig om jag måste. Kollegor kallar mig aggresiv ateist, men det håller jag inte med om alls.

  4. Man, närmar mig 50, västsvensk.

  5. Precis som Ulf T är jag ingenjör, man försöker lösa problem åt människor, jag bygger hus och man vill ju gärna att människor skall trivas länge i det man gjort. Gillar Dawkings, Pinker, gillar Hjernvask. För mig finns det så många vetenskapliga lösningar på dessa frågor. Som någon sa, oavsett hur det ser ut på gruppnivå, är det ALLTID individen som avgör. (Förmodligen väldigt förvanskat). Ett annat favoritcitat, taget från religionen men passar lika bra in på feminister:
  Det krävs en väldigt god människa för att vara så ond. Jag ogillar starkt kollektivism, såsom kommunism, marxism.

  SvaraSvara
 16. 1. Pether / Genuskoll

  2. http://www.genuskoll.se (Den är inte uppe än)

  3. Jag har absolut inga problem att kalla mig antifeminist, ser inget fel i det ordet. Jag är emot, anti, alla extrema ideologier, feminism, rasism, osv. Inte slutar du att kalla dig antirasist för att det finns antirasister som tycker annorlunda än dig själv?

  Jämställdist känner jag väl att jag är för det mesta, men är emot att man ser något som helst bra i feminism, då något sådant inte finns. Feminism har en benägenhet att stjäla bra saker som hänt, och attribuerat(?) det till sig själv.

  4. Man, 27, Göteborg

  5. Har de senaste veckorna försökt att tänka på vad det där första va som fick mig att bli antifeminist, vilket år det var, och sådana saker. Men har inte lyckats, det kan bara ha varit något som alltid legat där, precis som att jag alltid varit ateist, inget som fått mig att bli det.
  Min historia som nätaktivist inom ämnet måste dock räknas till cirkus 2005.

  Är en gammal lärarstudent som redan första terminen fick helvetet att braka loss på föreläsningar och seminarier, allt man gjorde var att ställa frågor om sådant som det inte ska frågas om. Nu har vi precis läst här om hur dåligt män och pojkar har det i samhället, vi har läst att pojkar betygsdiskrimineras, vi har läst att det är biologiska skillnader mellan flickor o pojkar väldigt tidigt, varför blir det ingen diskussion om det? Tidigt blev man klassad som biologist, sexist, kvinnohatare och nazist av alla saker man kan bli kallad, för att förneka könsmaktsordningen, är precis som att förneka förintelsen enligt några.

  Stannade kvar i några år men många sådana här händelser, en värd att nämna är när man fick tillbaka komplettering av en buppsats i historia där jag jämfört skolböcker med den historiska grund som faktiskt finns när det gäller den antika grekiska demokratin, och således även kvinnors plats i den. Som trott stämde de inte överens överhuvudtaget, och när man har högsta genushönset som examinator så är det inte så lätt att bli godkänd i första taget.

  Anywaysies, nog med historia, just nu har jag börjat min egna blogg som kommer upp helt någon gång i framtiden. Blev lite ledsen att jag varit sen med detta, egentligen skulle allt upp i höstas, så nu kom jag inte med i granskningen. :'(

  SvaraSvara
 17. 1. robjoh

  2. Har ingen för ögonblicket, hade jag en hade den nog inte handlar så mycket om feminism utan om snarare om energi.

  3. Demokrat/ingenjör/vetenskapsman/ateist. Tror det räcker, kanske humanist också men är inte säker på om jag vill stå på samma bord som humanisterna i Sverige. Börjar fundera på om jag ska kalla mig antifeminist då jag mer och mer börjar luta emot att feminismen i Sverige är öppet fascistisk. Tror jag kommer ge det något år tills jag vet hur debatten spelar ut sig.

  4. Man, tidigt 80-tal.

  5. Som några tidigare så är jag ingenjör och framförallt intresserad av att lösa problem och ge mänskligheten i största allmänhet ett bättre liv. Detta är lite varför jag är aktiv på internet, då jag anser att våra nyhetsmedier har misslyckats att granska makten.

  Mitt motstånd emot feminismen kommer från:
  1, Arvsynden som pojkar visst bär.
  2, Den nervärderande synen på manlighet som feminismen visar. Jag känner inte jag känner igen den från mina föräldrar.
  3, Deras totala brist på vetenskaplighet.
  4, De antidemokratiska elementen i rörelsen.

  Sedan brukar jag också lägga spydiga kommentarer om miljöpartiet då deras energipolitik leder till skogsskövling, svält och total industrialisering av vår natur.

  SvaraSvara
 18. 1. Bittergubben

  2. http://bittergubben.wordpress.com/

  3. Jämställdist, antifeminist (men är inte kvinnohatare), antichauvinist (även om det är mot kvinnochauvinismen som jag bränner krutet), liberal (men är inte marknadsfundamentalist), ateist (tidigare agnostiker, men har därefter konstaterat att vetenskapens principer om att välja bland de enklaste förklaringarna som är kompatibla med bevisen, leder till slutsatsen att gud inte finns; väljer man att tro någonting annat måste man förkasta vetenskapens principer för vilka hypoteser man väljer att tro på).

  4. Man, född på 70-talet, civilingenjör.

  5. För mig innehåller begreppet jämställdist ett ställningstagande inte bara om vad jämställdhet är, utan även att feminismen egentligen inte står för jämlikhet. Jämställdism skulle därmed innebära att man inte är feminist, och implicerar att man är antifeminist.

  De som skriver in sig i den här kartläggningen, och inte kallar sig jämställdister, man kan ändå kalla dem jämställdismsympatisörer? Eller finns något annat samlande ord? Antichauvinister? Det är väl ett rätt bra ord, det speglar var vi står i genusfrågan, ett avståndstagande mot både kvinnochauvinism och manschauvinism.

  SvaraSvara
 19. 1. Teo / Teodor Linde

  2. URL-adress till din blogg: (Du har redan hittat hit.)

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist ibland, oftast inget alls.

  4. Kön , ålder , Ort

  5. Egna ord: Snökuddkrig!

  SvaraSvara
 20. 1. Namn / Bloggnamn
  – Malte Skogsnäs, Malte on the Roxxx

  2. URL-adress till din blogg
  http://malteroxxx.wordpress.com/

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  – Professor i Manusvetenskap samt partiledare för Sinistromanualistiskt Initiativ (S!). Om jag för en gångs skull skulle försöka mig på att vara seriös så skulle jag nog kalla mig för ekvalist och humanist (utan som helst någon koppling till Humanisterna).

  4. Kön , ålder , Ort
  – Hane, född på 1900-talet, –

  5. Egna ord
  – Saxat från min blogg: ”Vi är jävligt bra på jämställdhet i Sverige. Vi kan garanterat bli bättre men då betackar jag mig för detta krig mellan könen eftersom det medför inget positivt alls utan snarare cementerar motståndarna i skyttegravar. När jag fick upp ögonen för detta område stod jag i mitten och såg kulorna vina för fulla muggar efter Könskriget på SVT men i och med det guilt by association-manshat jag såg var det inte svårt att välja sida även om jag tror att motståndarna egentligen bara vill gott. Det finns gott om idioter både bland männen (och kvinnorna) som bör uppmärksammas och ifrågasättas men det innebär inte att alla män kollektivt bär på en skuld för allt elände i världen.”

  SvaraSvara
 21. 1. Trollan

  2. http://trollan.wordpress.com

  3. Gillar inte etiketter då det både kan vara begränsande samt kan inkludera saker som jag inte skriver under på.

  4. Kvinna, född 73

  5. Jag skriver så många ord på min blogg, och om man nu vill kartlägga mig så har jag skrivit ganska så öppet om hur jag ser/sett på feminismen och vad som påverkat mig där.
  http://trollan.wordpress.com/2011/11/21/jag-och-feminismen/
  På funderingen om varför jag väljer att vara anonym så har jag skrivit lite olika inlägg om bloggande och anonymitet och vad som påverkat mitt val.
  https://trollan.wordpress.com//?s=anonymitet&search=K%C3%B6r

  SvaraSvara
 22. 1. Treve

  2. http://treve-treve.blogspot.com

  3. Jämställdist

  4. Man, medelålders, Sthlmsområdet

  5. Är så oerhört trött på den misandri som dagligen sköljer över oss både i media och från våra politiker. Är lika trött på kvoteringar och snacket om att jämställdhet skulle vara detsamma som lika utfall i alla lägen. Tror på människors fria val utan klåfingriga politikers inblandning.

  Jag tror på lika rättigheter och skyldigheter för alla oavsett kön och etnicitet och tillhör definitivt inte någon grupp av ”hatare”. Vill bara se ett jämställt samhälle där vi som varit med ett tag har ett ansvar för det uppväxande släktet. Feminism är inte detsamma som jämställdhet, även om många tycks tro det.

  Bloggen har legat i träda ett tag pga hög arbetsbelastning både privat och i jobbet, men jag är snart tillbaka med bloggandet igen.

  SvaraSvara
 23. 1. Ekvalist

  2. http://ekvalist.blogspot.com

  3. Ekvalist

  4. M, 40+, Södermanland

  5. Tycker att mäns, pappors och pojkars rättigheter och villkor har fått en bortglömd roll i jämställdhetsdebatten. Bekymras över att kollektiv skuldbeläggning av män ses som acceptabelt i det offentliga samtalet. Anser att talet om ”patriarkat”, ”könsmaktsordning” och ”osynliga maktstrukturer” är postmodernistiskt mumbojumbo som utmålar män som förtryckare och kvinnor som offer. Olika kön har olika för- och nackdelar i olika situationer, situationer som bör granskas var för sig.

  SvaraSvara
 24. 1. Namn / Bloggnamn
  Anders Ericsson, a.k.a Dolf

  2. URL-adress till din blogg
  Har ingen, Dolfs harem blev aldrig mer än en våt dröm, men vem vet, Dolfs inferno kanske dyker upp en dag. I som här skriven, låten hänsynen fara

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Såvitt jag vet finns det inget som heter ”individualist”, så det kan väl passa att jag lägger beslag på det. Andra passande epitet skulle kunna vara ”cynisk humanist” eller ”hjärtlös filantrop”

  4. Kön , ålder , Ort
  Asexuell, f 1960 – d 1984, granne med Arn.

  5. Egna ord
  Jag började brottas med etiska frågor i tonåren (och har aldrig slutat sen dess), kom snabbt till slutsatsen att politiker över lag är oärliga maktlystna svin (se hur O’Brien lägger korten på borden och tar Winston Smith ur sina villfarelser i Kärleksministeriet, bättre än så kan det knappast sägas), ser ni mig någonsin i politiken är det att betrakta som att jag utför en etisk kloaksanering. Jag är emot all kollektivism som individen inte av eget fritt val anslutit sig till. Jag förordar individens fulla frihet och självbestämmande över sitt eget liv. Gränsen sätts naturligt av att individen måste respektera andras fulla frihet och självbestämmande över sina liv. Det innebär också fullt ansvar. Jag är inte specifikt anti-feminist, jag är anti-hycklerist, anti-kollektivist, anti-lögn och anti-arrogans och förespråkar eget ansvar. Att feminister envisas med att sätta sig själva i hårkorset genom att hyckla, vara kollektivister, ljuga, vara arroganta och göra alla andra ansvariga är inget jag rår för.
  Jag är beredd att möta alla med respekt så länge de själva behandlar andra respektfullt. Jag har således inget över för lägre stående varelser som Sveland, Edwards och diverse skribenter på Aftonbladet. De förtjänar allt hat de får. När de genom sitt uppträdande visar att de blivit rumsrena nog för civiliserade sällskap skall jag även behandla dem med respekt. Inte förr.

  SvaraSvara
 25. 1. Namn / Bloggnamn:
  Pelle2

  2. URL-adress till din blogg
  Har ingen.Nöjer med mig med att kommentera på ovanstående
  personers och några tills bloggar plus attskriva lite kommentarer på
  artiklar/krönikor när jag känner att jag har något att säga.

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Jag kallar mig inte för något av ovanstående men jag är definitivt
  en jämställdist i tanke och handling

  4. Kön , ålder , Ort
  Man,50 i stockholmsområdet

  5. Egna ord
  Jag är som sagt var för jämställdhet mellan könen men jag ställer inte upp på den förvridna bilden av denna som extremfeministerna målar upp.
  Anledningen till att jag engagerar mig, på mitt sätt,i kampen mot extremfeminismen är att jag är rädd för att den skall göra så att vårt samhälle totalt havererar. Det är ju skrämmande att man på allvar diskuterar att lagstifta emot oss som har någon annan åsikt än extremfeministerna.
  jag är också så förbannat trött på att som medelålders,vit,svensk,heterosexuell man bli hånad och beskriven som bärare av allt dåligt i media. Jag har verkligen inte legat samhället till last och jag har aldrig på något sätt betett mig dåligt mot kvinnor.varför skall jag då klumpas ihop med det lilla fåtalet män som är till belastning för samhället och desssutom skall jag ta ett kollektivt ansvar för dom ? Som tack för det skall jag desssutom riskera att bli bortkvoterad av en kvinna.
  Helt sjukt.

  SvaraSvara
 26. 1. Namn / Bloggnamn
  Mars

  2. URL-adress till din blogg
  Mikrobloggar på twitter
  https://twitter.com/FlyingMartin

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Liberal – humanist. Antifeminist – antimarxist – antipostmodernist. Har aldrig hatat någon person, men ren dumhet, speciellt när den gör människor illa är finner jag svårsmält. Invänder emot de märkliga generaliseringar som följer av feminismen.

  4. Kön , ålder , Ort
  Man, 40+, Stockholm

  5. Egna ord
  Står med två fötter stadigt inom naturvetenskapen. Rantade tidigare på Pär Ströms och Pelle Billings bloggar, numera rantar jag på twitter, där jag får prata till punkt. Lär mig fortfarande men jag har med tiden skaffat ett stadigt moraliskt kompass. Det är för att denna pekar ifrån den dubbelmoralen som feminism står för som gör att det blivit väldigt enkelt att ta ställning. Vill man läsa mer får man läsa mina tweets.

  SvaraSvara
 27. 1. Susanna Varis

  2. http://www.susannavaris.com/blogg/

  3. Jag tycker att Pär Ströms programförklaring väl beskriver den inställning jag har i jämställdhetsfrågor. Jämställdist/ekvalist.

  4.Kvinna, 44, Södertälje

  5. Civilingenjör, konstnär och järnvägsanställd. Uppskattar kultur av olika slag, resor, stugliv och bastubad, bland annat.
  Uppskattar inte orättvisor, flockmentalitet, ryggradslöshet eller moralisk självgodhet, bland annat.

  SvaraSvara
 28. 1. Joel

  2. Jag nöjer mig med att debattera regelbundet på diverse forum och bloggar.

  3. Jämställdist, ateist, humanist, anti-feminist. Aspirerande MGHOW Smile

  4. Man, 33 år, Västsverige.

  5. Jämställdhet är ett kriterie för ett moraliskt giltigt samhällskontrakt. Det förutsätter att våldsmonopolet verkar för lika rättigheter, skyldigheter och frihet från diskriminering. Därutöver så har individen själv ansvar för vilken roll hon spelar.

  Den etablerade feminismen avslöjar sig ständigt som förljuget traditionell, konservativ och mansföraktande. Jämställdismen är det progressiva alternativet för mig. Den inbegriper både rätten att följa och att bryta mot normer, och lägger inga moraliska värderingar i förekomsten av ett majoritetssamhälle.

  SvaraSvara
 29. 1) Nickname Bashflak, ett världsunikt ord jag hittat på själv. Sammansatt av bash och flak, två ord som i engelskan betyder ’att ge kraftig verbal kritik mot något’, ofta i politiska eller mediala sammanhang. Även alliteration på feministernas hatobjekt Flashback och backlash.

  2) http://bashflak.wordpress.com

  3) Ekvalist. Var maskulist när jag var yngre, men har nu blivit vuxen

  4) Man, född 1968, Skåne. Granne med en av Sveriges 100 farligaste kvinnor, men är inte rädd för henne.

  5) Civilingenjör, trebarnsfar, rocksångare. Konservativ i egna livsval, liberal i åsikter om andras rättigheter.

  SvaraSvara
 30. 1. Hjalmar

  2. Debatterar en del på forum och bloggar, skönt att ösa galla…

  3. Jämställdist, men antifeminist låter och känns bättre.

  4. Man i sina bästa år på lagom avstånd från Söder (Sthlm), dvs 15 mil.

  5. Dumhet måste bekämpas med alla demokratiska metoder. I det fall dumheten tar över ett helt land blir det än viktigare, och Sverige är unikt hårt drabbat av genusvansinne. Skattefinansierad feminism är självskadebeteende, kunskap är botemedlet…

  SvaraSvara
 31. CarlK ett av mina förnamn men ej tilltalsnamn

  Har ej blogg el likn

  Man, född 60-talet

  Ekvalist

  Advokat, tvåbarnspappa. Konservativ, men nyfiken på det mesta. Försöker vara så open minded som möjligt.

  Iom yrket så avskyr jag ogenomtänkt argumentation, och påståenden utan vetenskaplig grund. Försöker envist använda frasen ”jag tycker” istf. ” jag känner” när jag debatterar med ngn.

  SvaraSvara
 32. 1. Oscar

  2. Har ingen blog, skrev lite kommentarer hos Pär Ström och Pelle Billing tidigare. Läser mest numera.

  3. Kanske jämställdist?

  4. Man, snickare, född på 70-talet, bor i Halland

  5. Gillar Pär Ströms manifest. Hans böcker är också bra. Även Pelle Billings bok kan jag rekommendera.

  SvaraSvara
 33. 1) Peter

  2) –

  3) Måste man kalla sig nått? Tycket just det är ett av problemen.

  4) Man, 43, Stockholm

  5) Har länge reagerat på hur snedvriden och enögd jämställdhetsdebatten varit. Upptäckte GenusNytt och började läsa andra bloggar också. Det har varit en nyttig resa att lära sig sätta ord på den misandri som media och feministiska politiker sprider. En stor eloge till alla er som orkar skriva om detta och som orkar stå upp mot feminismen. Riktig jämställdhet utgår från båda könen och vill båda könen väl.

  SvaraSvara
 34. 1. Juggen

  2. http://juggen.wordpress.com

  3. Jag är så mycket att ett ord för att beskriva min ”ideologi” inte räcker.

  4. Inte riktigt gubbslem än eftersom jag ser ganska ung ut, strax under 40 år, från Stockholmstrakten.

  5. Det känns fantastiskt att bli utnämnd som både kvinnohatare och antifeminist. Nu har jag förvisso aldrig kallat mig själv för just antifeminist och aldrig heller för kvinnohatare, men det är ju skönt att veta att det finns ”begåvade” studenter som kan dra den slutsatsen baserat på sina vilda fantasier. Den som läst min blogg vet att jag har synpunkter på ganska mycket annat som inte har just med feminister att göra, t.ex. alla former av idioti. Man kan därmed kalla mig för anti-idiot och det är knappast mitt fel att dagens svenska feminism är idiotisk, varför det händer att jag skriver om det också.
  Jag anser att alla ska vara lika inför lagen, oavsett kön eller ursprung. För övrigt har jag extremt svårt för mytomaner, vilket många uppmärksammade feminister visat sig vara, även denna Malin Holm verkar anse att fara med osanning är en form av bedrift. Jag har även extremt svårt för skitnödiga människor som tar åt sig av vad alla säger. Det är inte direkt så att jag grät mig till sömns i går kväll när jag läste vad denna Holm skrivit om ”oss” (vi är ju tydligen organiserade). Det är synd att hon inte tog med hur mycket statliga bidrag ”vi” får och hur mycket hennes feministiska åsiktsfränder får för att sprida sin dynga.

  SvaraSvara
 35. 1. Torbjörn

  2. Ingen blogg

  3. Kallar mig inget

  4. M, 37, Linköping

  5. Småbarnpappa som vill att mina söner ska få växa upp utan att få höra att de är onda och att de ska ge plats till flickorna. Har kommit till insikt med att det är män som diskrimineras i svensk lagstiftning och saknar rättigheter som kvinnor har. Har också kommit till insikt att det är kvinnor som samhället satsar på och ger fördelar som jag som man aldrig har fått. Riktig jämställdhet bygger på att lagar ska vara lika oberoende av kön och att myndigheter ska behandla folk lika.

  SvaraSvara
 36. 1. Johan Grå

  2. http://johangra.wordpress.com

  3. Liberal-konservativ men tillhör inget parti eller någon särskild -ism. Behövs det har jag inget problem att stå för jämställdism eller antifeminism.

  4. M, medelålders, …

  5. All mänsklighet, all värme, kärlek och empati sker från individ till individ. Jag är djupt skeptisk till att tolka människor som kollektiv. Det förenklar verkligheten bortom igenkännlighet och det försvårar kontakt. Jag har mött så många individers lidande att det är djupt provocerande med ideologiska modeller som främjar hat genom att måla upp oss som kollektiv i strid med varandra. Varje gång jag exempelvis ser någon gilla vita kränkta män undrar jag hur deras vita killkompisar känner sig. De vita killkompisar som kommit till mig med sina berättelser om misshandel, försummelse, mobbning, sexuella övergrepp, ensamhet och nu måste bevittna sina vänners fullkomliga avsaknad av empati.

  Finns det något världshistorien borde lärt oss så är det att det mest grundläggande sättet att skapa hat och förakt är att bilda grupper och utmåla dem som offer och förtryckare i kamp mot varandra. Det finns inget skäl till att se oss så, särskilt inte mellan män och kvinnor. Den naturliga ordningen har alltid varit att vi bygger samhället och framtiden för våra kommande generationer tillsammans. Ett samhälle där mammor bekämpar sina egna söner är ett sjukt samhälle.

  SvaraSvara
 37. 1. Roger

  2. Ingen

  3. Rogerist, politiskt har jag vandrat från vänsterkanten och är idag nära socialliberalismen. I jämställdhetsdebatten ligger jag antagligen närmst Pelle Billing. (du är saknad).

  4. 36 år, man.

  5. En gång i min ungdom när jag trodde att feminism bara var att man var för jämställdhet så kallade jag mig själv feminist, på samma sätt som att jag trodde att socialism bara var för solidaritet och kallade mig för socialist. Sedan dess har jag insett att fina ord är värt mindre än inget jämfört med handlingar, att kollektivistiska ideologier hur fagert de än beskriver sig själva alltid innebär ett förtryck av individen.

  Idag kallar jag mig inget.

  Jag är FÖR äkta jämställdhet och är EMOT feminitisk jämställdhet;

  jag är FÖR kvalitativ jämställdhet och betraktar kvantitativ jämställdhet som poänglös, eller värre, ett antidemokratiskt verktyg.

  Jag anser att vi lever i ett nedärvt könsrollssamhälle som har skapats och upprätthållts av bägge könen, av rationella själ men som vi idag inte längre behöver. Jag tycker att det är problematiskt med det ensidiga fokuset på mäns privilegier och kvinnors nackdelar, jag anser vi behöver prata mer om kvinnors privilegier och mäns nackdelar för att få en rättvisande bild. Jag är EMOT teorin om könsmaktsordning som jag anser inte bara är mansföraktande utan även en mindervärdesförklaring av kvinnor.

  Jag är FÖR reformata metoder att förändra samhället, medborgarinflytande, juridisk, formell jämställdhte, jag är EMOT kvotering och positiv särbehandling, jag är EMOT statlig detaljstyrning av hur vi väljer att använda våra demokratiska rättigheter.

  Jag vill ta ifrån det feministiska etablissemanget problemformuleringsprivilegiet så att många OLIKA perspektiv på jämställdhet kan mötas, stötas och blötas och på det sättet skapa ett samhälle som är rättvist för alla.

  SvaraSvara
 38. 1. Patrik

  2. blogg är på gång, jag vill också bli kartlagd! Grin

  3. Ja vad ska man kalla sig? Alla begrepp är väl så gott som förstörda av diverse opportunister som inte skyr några medel för att pracka på andra människor sina fördomar och tillkortakommanden som om de vore universala sanningar.

  Av egen erfarenhet så drar jag öronen till mig om någon utan att bli tillfrågad gärna tillskriver sig själv epitet som intellektuell, antirasist, feminist, progressiv osv. Vanligtvis brukar människan då vara en intellektuellt ohederlig konservativ rasist/sexist som gillar att bestämma över andra.

  4. Man sthlm 28 jordsnurr

  5. Har en kandidat i statsvetenskap men sadla om och är snart färdig ingenjör. fick upp ögonen för vad feminismen egentligen är under en svenskalektion på gymnasiet. Istället för att prata om genus (grammatik) så fick vi lära oss om genus (kön), Vi fick lära oss att 50% av klassen förtryckte den andra halvan. Vi fick lära oss om arvssynd, patriarkat å att kön bara var en social konstruktion.

  Förklaringarna vi fick lämnade mig med en olustig känsla, retoriken, beskrivningarna rimmade väldigt illa med mina värderingar och människosyn. Det gick nästan att ta på hatet i tankegångarna som förmedlades, det var som att vara i 30-talets Tyskland.

  Från den dagen har jag (som paula roberto skulle ha sagt) varit militant motståndare till feminism och genus.

  SvaraSvara
 39. Vet inte om jag ska skriva egentligen. Läser ju mest. Skriver nästan aldrig nån kommentar. Men jag håller nästan alltid med om allt som skrivs.

  1. Linda

  2. Nej

  3. Inte feminist i alla fall. Mer jämställdist.

  4. 34 årig tjej från Sveriges framsida.

  5. Känner inte alls igen mig i feministernas underliga beskrivning av män. De värsta mobbarna jag upplevt har varit andra tjejer.

  SvaraSvara
 40. Är visserligen redan kartlagd ett flertal gånger, men en gång till skadar väl inte.

  1. Namn / Bloggnamn

  Joakim Ramstedt / Daddys

  2. URL-adress till din blogg

  Se ovan

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?

  Jämställdist

  4. Kön , ålder , Ort

  Man, 46, Tjörn

  5. Egna ord

  Jag har blivit kölhalad, tjärad och fjädrad, korsfäst, sträckbänkad, offentligt pryglad och mer därtill. Allt enbart för att jag valde att på en blogg försvara mig mot en kvinna och mot alla dom galna anklagelser som riktats mot mig i den vårdnadstvist som nu går in på år fem. Detta öppnade mina ögon för de grava problem vi har i landet när det gäller jämställdhet och rättssäkerhet för män. Om detta handlar min blogg mestadels. Därför kallas jag kvinnohatare enligt en logik endast förstådd av de rättrogna.

  SvaraSvara
 41. 1. Pinjata

  2. Ingen blogg

  3. Jämställdist/Humanist

  4. Man, 38 år

  5. Humanist/socialist/jämställdist som debatterar på andras bloggar för att maximera individens rättigheter och frihet. Anser att alla människor är lika värda och att ingen ras, läggning eller kön ska ges fördelar av samhället.

  SvaraSvara
 42. 1. Namn / Bloggnamn

  Per Hagman

  2. URL-adress till din blogg

  Befinner mig i den diasporiska cyberrymnden som kommentator och medborgarjournalist.

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?

  1 . Antisocialist = dærmed AntiStalinist , Anti Polphot , Antikommunist ,AntiNationalSocilist ,AntiFacist , Antifeminist
  Den ”politiska” føreningen Junilistan spelar i en æn værre division æn ovan angivna føreningar och kan beskrivas som… politiska tjuvar.

  2. Før …Fred Frihet Rættvisa

  4. Kön , ålder , Ort

  Androgyn…knappast. Arbetar ej i Svergie.

  5. Egna ord

  Politik i fel hænder startar krig.
  Politik ær ej …vilja eller ett sjælvændamål.

  — Vetenskap ,skall vara grunden før politiska stællningstagande.
  — Individen och familjen ær samhællets funktionella enhet.

  Per Hagman

  ps: Anti Aftonbladet og Antiislamist

  SvaraSvara
 43. Är/har varit läsare under lång tid på flera jämställdistiska bloggar. Har dock ännu varit aktiv i debatten/diskussionen.

  1. Namn / Bloggnamn

  Per Erskjäns

  2. URL-adress till din blogg

  Inget som är relevant i detta sammanhang.

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?

  Skeptiker, ateist, antifeminism/inte feminist (beror på vad man väljer att lägger för värdering i ordet antifeminism). Är liberal med fokus på individuell frihet, rättigheter och skyldigheter/ansvar.

  Jag hatar ingen men föraktar vissa människor och fenomen.

  4. Kön , ålder , Ort

  Man, född 1981, för tillfället Sundsvall, har flyttat runt en del. Är adopterad från Indien så jag är och kommer aldrig att vara en vit medelåldersman, Så jag gissar att jag inte är riktigt lika priviligerad som många andra män i västvärlden Smile.

  5. Egna ord

  Jobbade under flera år som yrkesofficer inom underhållstjänst/logistik, men skolade om mig och är numera mjukvaruingenjör.

  Har generellt inte mycket till överst för så kallad samhällsvetenskap och socialvetenskap. Har allmänt svårt för det postmodernistiska tankegodset.

  SvaraSvara
 44. 1. Nils Jungenäs / Sverigedemokraterna

  2. http://solna.sverigedemokraterna.se/

  3. Humanist / Demokrat / För jämställdhet / Inte feminist

  Kvotering:
  ”Vi vänder oss mot alla former av kvotering, särbehandling, positiv särbehandling etc. Oavsett vad man kallar det så handlar det om diskriminering och om att sätta andra saker än kompetens i främsta ledet.”

  Jämställdhet:
  ”Sverigedemokraternas uppfattning är att det existerar medfödda skillnader mellan de flesta män och de flesta kvinnor som går bortom det som kan observeras med blotta ögat. Vi är också av den uppfattningen att de manliga och kvinnliga egenskaperna i många fall kompletterar varandra.

  Det faktum att vi erkänner förekomsten av biologiskt grundade skillnader mellan könen skall dock inte tolkas som att vi tror att alla män respektive kvinnor är stöpta i samma form. Som alltid när man talar i generella termer handlar det om fallande skalor och utrymmet för individuella avvikelser är naturligtvis stort.

  Erkännandet av olikhet skall heller inte tolkas som en strävan mot ojämlikhet. För oss är det en fullständig självklarhet att män och kvinnor har exakt samma värde och att båda könen skall ha samma rättigheter, vara lika inför lagen och känna sig trygga och respekterade. Inte heller skall det tolkas som att vi som parti har en bestämd uppfattning kring hur kvinnor respektive män bör bete sig eller vad de skall utbilda sig till eller arbeta med. Utgångspunkten att det finns skillnader som gör att kvinnor respektive män ibland kan se saker från olika perspektiv och göra saker på olika sätt förstärker ju, snarare än försvagar, betydelsen av att båda könen finns representerade på alla positioner i samhället.

  Vår uppfattning är att det är helt upp till individen att välja sin egen väg i livet. Vi förespråkar en formell jämställdhet där varken kvinnor eller män skall särbehandlas på basis av sin könstillhörighet. Om detta sedan skulle visa sig leda till att män och kvinnor inte gör allting på samma sätt, i exakt samma utsträckning, så betraktar vi inte det som problematiskt.”

  Källa: http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/var-politik-a-till-o/

  4. Man, 35 år, Solna

  5. Storsint Individualist med stort patos som inte är det minsta pragmatisk.

  SvaraSvara
 45. 1. Anders Senior

  2. Ej applicerbart, jag har ingen egen, nöjer mig med att kommentera på andra bloggar.

  3. Jag finner ingen passande hemvist politiskt för mig idag, jag är för ett rättvist samhälle, och det tolkar jag som samma regler, rättigheter och skyldigheter för alla, och då menar jag ALLA…., (även politiker och deras a-kassa och pensioner). Vilka politiska partier som bäst representerar mina intressen i sammanhanget rättvisa har varierat genom åren, men just nu, när alla gått och blivit feministiska har jag svårt att hitta något som passar mig. Något för er på genusdebatten att fundera på, jag är långt ifrån ensam om dessa funderingar…..

  4. Man, 43 år, mellansverige

  5. Feminismen idag representeras av intressen som försöker genomdriva ett totalitärt styre precis som kommunismen och dess tyska släktingar. I vissa fall är de väl medvetna om det, i andra fall är de ”nyttiga idioter”. Ni som läst mina kommentarer tidigare vet vad jag menar.

  Dock har jag nu fått ytterligare vatten på min kvarn när tex. gamla feminister som Hannah Lemoine nu skriver om medborgarlöner och hur de tidigare i ungdomen, citat: ”hatade ”det kapitalistiska skitsystemet” och ”etablissemanget” (what is that even?)” slut citat.

  ”Etablissemanget”?

  Tja, det torde väl vara samma sak som det patriarkat hon säger sig bekämpa idag….
  Samma skit, ny förpackning……

  SvaraSvara
 46. 1. Taste in men

  2. Har ingen blogg

  3. Jämställdist och antifeminist och antikulturmarxist

  4. Man, 30+ och bor utomlands.

  5. Har redan från dag ett tyckt att feminismen varit helt vrickad. Och jag har inte ändrat mig på den punkten!

  SvaraSvara
 47. 1. Namn / Bloggnamn

  DrKejs

  2. URL-adress till din blogg

  Nix, njet, no, nein.

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?

  Libertarian.

  4. Kön , ålder , Ort

  Man (för det mesta), ja, ja.

  5. Egna ord

  Kul att vara med i ännu en kartläggning såsom varandes en av de ”kommentarfältherrar” som feministiskt perspektiv identifierade.

  Starkt kritisk mot rådande feminism (mainstream feminism, gender feminism) eftersom den utgår från en rubbad ideologi och åsamkar vårt samhälle stor skada.

  SvaraSvara
 48. 1. Casey Jones

  2. Ingen blogg, (eventuellt en på gång men då under annat namn)…

  3. Har inte tagit ställning till vad jag kallar mig. Ekvalist möjligen. Alternativt antifeminist, eller båda.

  4. Man , 30+ , Sthlm.

  5. Följer de flesta bloggarna i Malin Holms kartläggning. Kommenterar sporadiskt men försöker ligga lågt för blodtryckets skull… I övrigt reklamare, musiker, konstnär och allmänt frispråkig.

  SvaraSvara
 49. Förslag på info:

  1. Namn / Bloggnamn
  Pelle, ingen blogg

  2. URL-adress till din blogg

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Brukar inte gå omkring och kalla mig någonting speciellt, men jämställdist/ekvalist skulle nog stämma bra in på mina åsikter. Stödjer Pär Ströms programförklaring för jämställdismen.

  4. Kön , ålder , Ort
  Man, 80-talist från Stockholm

  5. Egna ord
  Var politiskt helt ointresserad fram till den tidiga 20-årsåldern. Blev intresserad av främst ekonomisk politik då jag flyttade hemifrån och började studera. Via ingenjörsstudier hittade jag Matte Matik, och via honom in i jämställdhetsdebatten. Skriver inte speciellt mycket själv, då pennan inte visat sig vara min bästa vän, men det blir någon kommentar här och var. Är frusterad över dagens jämställdhetsklimat i Sverige, främst över den öppna misandrin i media och 50/50-utfallshysterin. Ska snart bli pappa till mitt första barn, och det gör att dessa frågor känns ännu viktigare än tidigare.

  SvaraSvara
 50. 1. Marie-Louise

  2. Ingen

  3. Fritänkare, fd feminist, numera för jämställdhet.

  4. Kvinna som bor på västkusten, 70+.

  5. Motståndare till all vidskeplighet ( religion, new age, astrologi och genusvetenskap).

  SvaraSvara
 51. 1. Björn 2 (tvåa på pucken)

  2. URL-adress till din blogg: Nope

  3. Kallar mig inget speciellt förutom Ateist

  4. Man, 38, Södertälje

  5. Mer intresserad av att läsa och reflektera över mitt eget beteende än att skriva själv. Gillar yttrandefrihet mer än jag ogillar ”dumma” åsikter.

  SvaraSvara
 52. 1. Erik S

  2. –

  3. Jag undviker helst -ismer därför att de tenderar att leda till dogmatism. Jag tycker i huvudsak Pär Ströms och Pelle Billings programförklaringar är bra avseende mansroller och formell (de jure) jämställdhet men att de behöver kompletteras angående reell (de facto) jämställdhet. I korthet anser jag att den senare frågan i första hand bör hänföras till en bredare diskussion om jämlikhet istället för jämställdhet, vilket gör frågan både större och mer inkluderande.

  4. En lagom trind man i sina bästa år.

  5. Jag citerar Anna Franchell: ”Ge mig ett grönt och jämlikt samhälle utan tvång”. Jag hävdar fortfarande den franska revolutionens honnörsord som frihet, jämlikhet & broderskap/solidaritet. För mig borde samhällsbygge kännetecknas av pragmatism, upplysning och utveckling. Jag ogillar postmodernism och kulturrelativism och är frustrerad över dagens hätska debattklimat, bristande politisk analys och avsaknad av praktisk politik som förbättrar verkligheten. I korthet tycker jag dagens intellektuella vänster hamnat i en fruktlös återvändsgränd med fixeringen vid identitetspolitik. Jag tycker man borde tala mer om jämlikhet istället för jämställdhet och bekämpa reella problem istället för att öda tid på irrelevanta symbolfrågor och “antidiskrimineringspolitik”.

  SvaraSvara
 53. Namn: Fredrik
  Man, 45 år, i mellansvensk universitetsstad.

  Har inget emot att kalla mig jämställdist. Rent språkligt är ordet tveksamt, och har hånats av den anledningen. Just därför är det bra. En påminnelse om att rörelsen är en gräsrotsrörelse. Och en liten “honnör” till Pär Ström som myntade begreppet.

  Jag har på avstånd följt den nuvarande vågen av feminism i Sverige sen den drog igång någon gång i slutet av 1980talet, har för mig att DN hade ett reportage om en ”feministfestival” där Bodil Malmsten och Nina Lekander deltog. Många frukoststunder genom åren har ägnats åt att ögna igenom märkliga kulturartiklar med anknytning till feminism. Den här vågen av feminism är ju en del av postmodernismen, en akademisk rörelse som lider av ett komplex gentemot naturvetenskapen och de framgångar den levererar.Följaktligen vägrar man erkänna att många av de frågor man sysslar med enkelt kan besvaras med naturvetenskapens metoder, något som också görs hela tiden.

  Resultatet blir raddan av galenskaper och självmål man presterat de senaste 25 åren. Styckmordsrättegången, den ignoranta debatten om ”biologism”, hedersvåldsdebatten, Eva Lundgren, hoten mot reportern i dokumentären Könskriget, debatten om ”näthat” och de osmakliga referenserna till Breivik, Reform-rapporten med förslag om lagstiftning mot antifeminism… Skämskudden kommer fram ofta, och man slås av den låga kvaliten på det som skrivs och tänks.

  Varför bryr jag mig? Jag skräms av feministernas nonchalanta kunskapsförakt och taktiska maktspel, och jag lider med de barn och ungdomar av båda kön som får en konfliktfylld och osäker självbild av genuspropagandan. Framförallt lider jag med de som i unga år köper det feministiska/genusvetenskapliga budskapet och satsar hårt engagemang och senare kanske karriärval på det. Hur känns det för dem när det långsamt går upp för dem att de satsade fel? Det kan vara en smärtsam process som i värsta fall knäcker en, det visade sig t.ex i den radikala 70-talsvänstern när den kollapsade.

  SvaraSvara
 54. 1. Namn / Bloggnamn
  Magnus, ingen blogg

  2. URL-adress till din blogg

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Kallar mig liberal. Tror på alla människors lika skyldigheter
  och rättigheter.

  4. Kön , ålder , Ort
  Man 50 Linköping

  5. Egna ord

  SvaraSvara
 55. Pingback: Malin Holm svarar | Bashflak

 56. Pingback: Komik om panik. | Rockis månadsbrev

 57. 1. Matias Hedström

  2. straightmansburden.blogspot.com

  3. Antipatriarkalist

  4. Man, 32, Åbo Finland

  5. Mål: avslöja kvinnlighet och feminism

  SvaraSvara
 58. 1. Namn / Bloggnamn

  – Yaser

  2. URL-adress till din blogg

  – y4ser.wordpress.com

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?

  – moralobjektivistisk pronatalistisk antifeministisk shi’a muslimsk patriarkatförespråkare med intryck från sociodarwinistiska könsrollsteorier.

  4. Kön , ålder , Ort

  – hemligt

  5. Egna ord

  – kebab!

  Nä, men skämt åsido. Jag tillhör inte det jämställdiska gänget, men har överlappande intressen med dem, så jag läser jämställdiska skrifter och gläds över deras framgångar de får på bekostnad av de verklighetsfrämmande krafterna.

  Jämställdister gör rätt i att se igenom feminismens vetenskapsfientlighet.
  Jämställdister för rätt i att acceptera könens olika förutsättningar.
  Jämställdister för rätt i att acceptera att två grupper med olika förutsättningar kommer att producera olika.

  Steget där jag och jämställdister skiljs åt är där jämställdister kräver samma rättigheter för två olika grupper med olika förutsättningar.

  Antingen behöver dessa lika rättigheter vara
  1) väldigt begränsade så att de enbart täcker de minsta gemensamma nämnarna,
  2) täcka saker som är utöver de minsta gemensamma nämnarna

  Om 1 så är de med all sannolikhet otillräckliga, då även egenheter utöver de gemensamma nämnarna bör rimligtvis vara omfattade av rättigheter och skyldigheter.

  Om 2 så är lagarna orättvisa då de sätter samma krav på grupper med olika förutsättningar.

  Och där står jag, en förespråkare av sexism och diskriminering!

  SvaraSvara
 59. 1. Kristian

  2. Ingen blogg, facebook, twitter …

  3. Meh. Ekvivalist kanske. Tycker Ströms och Billings programförklaringar var bra. Empiricist, cyniker och hedonist i ordens ursprungliga bemärkelse.

  4. Man, inte riktigt 40, Storbrittannien.

  5. Kommenterar på diverse bloggar. Anser att ”feminism” är förverkat (liksom ”kommunism”). Det finns vetenskapligt och magiskt tänkande. Den Svenska Genus”vetenskapen” är magiskt tänkande/postmodernism/antivetenskapligt/ideologi. Kollektiv bestraffning löser ingenting. Diskriminering är inte bra. Envar har ansvar för 1) sig själv och 2) för att världen är bättre när man har passerat.

  SvaraSvara
 60. Bull

  http://bullsite.wordpress.com

  Intefeminist.
  Även interasist, intereligös osv. Med det menar jag att folk får ha vilka konstiga åsikter de vill, tror inte man kan rå för vad man tycker och tänker.

  Man, 37, Lund

  Till alla ni som läser och skriver här på genusdebatten vill jag egentligen bara säga: Pubkväll! Grin

  SvaraSvara
 61. 1. Bruce Ali, Politifonen

  2. http://politifon.wordpress.com

  3. Sekularist med en västerorienterad liberal inställning. Lite ospecifiserad politiskt sett. Tror på ett jämlikt samhälle, könsmässigt- och klassmässigt. Därtill övertygad demokrat.

  4. 31 år gammal man och bor för närvarande i Norrland. En stad där vi förstås har ett universitet.

  5. Fattar mig kort. Motställer mig högerkonservatism (eller egentligen all form av politisk konservatism). Religionsreformism och antireaktionära religionstolkningar värmer i mitt hjärta – trots att jag själv inte är religiös eller troende. Saklighet och antirasism är viktiga komponenter i ett lyckat samhälle.Sekularism och min blogg – om du vill veta mer!

  SvaraSvara
 62. 1. TheLogic1

  2. är helt bloggfri själv

  3. jämställdist stämmer rätt väl även om jag har rätt svårt för -ismer som etikett på folk

  4. man, alldeles för nära 40 för att tycka att födelsedagar är något längre, Malmö

  5. snor detta från Ekvalist för det stämmer så bra in på vad jag själv känner. Tycker att mäns, pappors och pojkars rättigheter och villkor har fått en bortglömd roll i jämställdhetsdebatten. Bekymras över att kollektiv skuldbeläggning av män ses som acceptabelt i det offentliga samtalet. Anser att talet om ”patriarkat”, ”könsmaktsordning” och ”osynliga maktstrukturer” är postmodernistiskt mumbojumbo som utmålar män som förtryckare och kvinnor som offer. Olika kön har olika för- och nackdelar i olika situationer, situationer som bör granskas var för sig

  SvaraSvara
 63. Pingback: Elitfeministerna av Susanna Popova – Gästblogginlägg av Genusföljaren | Genusdebatten

 64. 1. Ulf Wideström

  2. KÖN & KULTUR http://konkultur.blogspot.se/

  3. Jämställdhetsaktivist

  4. Man. 70. Göteborg

  5. I mer än trettio år har jag haft könsfrågor som mitt främsta intresse. Jag brukar beskriva det så att jag ägnar mig åt studier av könslig idealbildning och identitetsutveckling. Därutöver är jag sexualpolitisk aktivist. Det har länge talats om den ”sexuella revolution” som ägde rum på sextitalet. Ur mitt perspektiv har denna revolution blott inletts – det mesta återstår. Presenterar mig alltid som ett barn av -68, med tonvikt på barn, jag vårdar ömt min naivitet. Kan jag i detta sammanhang, som jag inledningsvis upplever som ganska högervridet, bidra med vänsterperspektiv gör jag det gärna. Har även ett förflutet som teaterman. Funderar på att omskola mig till performanceartist.

  SvaraSvara
 65. Pingback: Ulrika Good kommenterar jämställdism i Resumé | Genusdebatten

 66. 1. Ben

  2. Ingen blogg

  3. Trots att jag efterforskar och tänker så mycket på dessa frågor så har jag aldrig direkt funderat på att kalla mig något speciellt. Jämställdist är bra, jag är nog en sån. Antifeminist går bra också, i samma mån jag är antimarxist och antinationalsocialist: dessa är ideologier som är skadliga för människor, bygger på vetenskapsfientlighet och förtryck, så givetvis är jag kritisk mot dessa och ser dem helst som reliker från en svunnen tid.

  4. Jag är man, trettio år fyllda, bosatt i en mindre stad i mellansverige.

  5. Inom feministiska kretsar beskrivs ”mansrättsrörelsen” som ett sätt för ”medelålders vita män” att hävda och försvara sin dominans i samhället. Jag är likgiltig inför vilken hudfärg människor har och tycker sällan att det har någon relevans, men sett utifrån denna nidbild tycker jag det kan vara lämpligt att peka ut att jag varken är vit eller medelålders… trots detta stöder jag mansrättsrörelsen! Hur kan detta vara möjligt?!
  Av alla de fel som finns hos feminismen (i stort sett allt) anser jag att det mest skadliga är det sätt på vilket faderskap nedvärderas i lag, i media och i det allmänna folkmedvetandet. Faderlöshet är den absolut mest påtagliga prediktor för en rad negativa livsmönster hos de barn som drabbas. Vill absolut aldrig bli far själv, men detta är en orättvisa som alla borde bry sig om oberoende av själviska motiv.

  SvaraSvara
 67. 1. Elina
  2. –
  3. Ekvalist
  4. Kvinna, född 1986, London (UK)
  5. Feminismen som ideologi är inte könsneutral, och går därför inte att ta på allvar om man är intresserad av jämlikhet.

  SvaraSvara
 68. 1. Chattanoga / Ingen egen blogg
  2. –
  3. Kallar mig jämställdhetsförespråkare i brist på bättre. Jämställdist låter också bra.
  Jag anser att en grundförutsättning för jämställdhet är att män och kvinnor ska ha lika människovärde, rättigheter och skyldigheter, och att en förutsättning för en konstruktiv debatt är att den baseras på modern vetenskap (dvs den mätbara världen) så långt det är möjligt.
  4. Man, knappt 50, Stockholm
  5. När tredje vågens feminism dök upp och gjorde intåg i akademien tänkte jag; “äntligen någon som ägnar heltid åt att reda ut begreppen”. Efter några år när jag insåg att de sanningar som genusvetenskapen skapade varken var grundade på modern vetenskap eller ett öppet sinne och att feminister på nätet inte var roade av saklig debatt, så bestämde jag mig att börja gräva själv. I takt med att faktaunderlaget växte insåg jag hur dåligt underbyggd och enögd feminismen är och att den inte alls “utmanar strukturer och ifrågasätter normer” utan snarare har blivit en av de starkaste krafterna för skapande av just strukturer och normer.
  Mitt bidrag till debatten inskränker sig oftast till faktasammanställningar och länktips, men jag kan tänka mig att bli mer engagerad.

  SvaraSvara
 69. 1) Olle
  2) –
  3) Människa
  4) Man, 40+, Småland
  5) Jämställdhet berör både kvinnor och män

  SvaraSvara
 70. 1. Bladet

  2. –

  3. Brukar säga att jag inte sympatiserar med någon ”-ism” för att undvika att bli tillskriven åsikter av mindre pålästa. Men jämställdist stämmer ganska bra.

  4. Man, 30+, inflyttad stockholmare

  5. Otroligt trött på misandri, kollektiv skuldbeläggning, feminismens dubbelmoral samt att påstås ha en räkmacka genom livet.

  SvaraSvara
 71. 1. Malin
  2. Har ingen
  3. Egentligen kallar jag mig inte något. Gillar inte att sätta en etikett på mig själv, men om jag ska göra det så är jag väl en såkallad jämställdist.
  4. Kvinna, 23, Malmö
  5. Är en studerande tjej som känner sig trött på allt skitsnack från feminismens sida. Dels för att:
  – Jag känner inte igen mig i det som feminismen hävdar om att kvinnan skulle ha det ojämställt och vara underordnad mannen. Jag har varken sett eller hört från kvinnor jag känner att de på riktigt skulle ha varit med om sådant (i Sverige). Det känns som att feministerna vill att kvinnor ska se sig själva som svaga offer, men jag vägrar att infinna mig med sådant tänkande. Jag har eget ansvar för vad jag gör i mitt liv. Vill jag jobba deltid/heltid gör jag det. Vill jag ha den och den lönen så fixar jag det, och kan jag inte det så tänker jag inte skylla på att det är andras fel.
  – Jag hatar att det är så mycket fokus på kön nu för tiden, dvs allt tjat om vad mannen och kvinnan gör/inte gör. Trots att feministernas mål är att minska skillnaderna så ger det snarare motsatt effekt enligt min mening.
  – Jag är trött på att det känns som att man inte får säga vad man tycker och tänker utan att få konstiga blickar som säger ”Du är en kvinna, du borde vara feminist”.

  SvaraSvara
 72. 1. Roi

  2. http://rytger.blogspot.se/

  3. Kallar mig nog traditionalist. Är emot ”allas lika värde” då det dels är uppenbart falskt (då värde är subjektivt), dels mest fungerar som markör för grupptillhörighet. Det liknar mest en trosbekännelse, som bevisar att man stängt av delar av hjärnan som skulle komma med obehagliga tankar.

  4. Man, 25, Swerge

  5. Är moderator och debattör på Flashbacks feministforum och har just börjat blogga. Kommer eventuellt att skriva mer om feminism på bloggen, men håller mest till på flashback för sådant.

  SvaraSvara
 73. @Malin:

  Tack för ditt mycket kloka inlägg. Jag började studera (i Uppsala) för fyra år sedan och hade före det inte lagt ner alltför mycket tankemöda på mans- och kvinnoroller i vårt avlånga land men blev nästan genast överöst av propaganda från feministgenusmaffian. Även jag har fått höra att ”om du är tjej så kan du ju bara inte mena allvar med att du är emot feminismen. Det är ju den enda ideologi som inte går att på allvar kritisera!”. Jahapp…

  1. Det faktum att det är en ideologi borde göra det olagligt att lära ut på universitet (vi lär ju inte ut nationalsocialism, kommunism, antisemitism, eller andra sådana ismer så varför feminism?)

  2. Jo – man kan visst kritisera feminismen, med mycket välgrundade argument, kan jag tillägga.

  Jag tänkte inte göra någon lista med irritationsmoment här utan bara skriva: tack! Tack för att du har lyckats formulera exakt det jag har tänkt länge, nämligen: ”Jag känner inte igen mig i det som feminismen hävdar om att kvinnan skulle ha det ojämställt och vara underordnad mannen. Jag har varken sett eller hört från kvinnor jag känner att de på riktigt skulle ha varit med om sådant (i Sverige). Det känns som att feministerna vill att kvinnor ska se sig själva som svaga offer, men jag vägrar att infinna mig med sådant tänkande. Jag har eget ansvar för vad jag gör i mitt liv. Vill jag jobba deltid/heltid gör jag det. Vill jag ha den och den lönen så fixar jag det, och kan jag inte det så tänker jag inte skylla på att det är andras fel.
  – Jag hatar att det är så mycket fokus på kön nu för tiden, dvs allt tjat om vad mannen och kvinnan gör/inte gör. Trots att feministernas mål är att minska skillnaderna så ger det snarare motsatt effekt enligt min mening.
  – Jag är trött på att det känns som att man inte får säga vad man tycker och tänker utan att få konstiga blickar som säger ’Du är en kvinna, du borde vara feminist’.”

  Lysande inlägg! Smile

  SvaraSvara
 74. Hej!
  1.Namn – Jag heter Christoffer, men går under flera olika nicks i kommentarsfält

  2. URL-adress till din blogg – Jag har tyvärr ingen blogg, har funderat länge på att ha en, eftersom jag är en person som gillar att skriva om olika saker. Men tyvärr så är jag alltför snål med fritid i mitt liv, iaf så som det ser ut just nu. Men i framtiden kanske. Har annars funderat på att skriva någonting gemensamt med Mariel, men har inte vågat riktigt ännu.

  3. Vad kallar du dig? – Jag kallar mig för jämställdist. Är en udda prick som redan vid mellanstadiet varit smått intresserad av samhället och även politik, dock har jag varit väldigt diskret av att visa för andra att jag har dessa intressen.
  Följde nyhetsflöden och samhällsklimatet konstant i artiklar, talkshows, debatter och tvprogram. När jag blev äldre började jag titta in på forum som flashback och läsa olika feministiska bloggar.
  Hamnade sedan på Pär Ströms blogg Genusnytt, där han faktiskt var den första människa jag sett öppet kritisera svensk feminism och svenska samhällets agenda. (Med statistik och fakta dessutom).
  Jag blev ett stort fan av herr Ströms mod och hans frenesi inom ämnet jämställdhet, då hans främsta hjärtefråga var 100% könsneutral lagstiftning, där ingen individ kom på förhand eller undantag. Självklart följde jag hans gästspel i tv och radioprogram och det var verkligen inte kul att se hur han bemöttes.
  Även om Pär verkligen inte var en retoriker eller färgglad som person, så hade han mer poänger än de flesta jämställdhetsministrar haft tillsammans i detta land.
  Tog det som ett hårt slag att Ström bestämde sig för att lägga av sitt arbete med Genusnytt och jämställdhet. Som tur är så finns bloggen kvar, likt en fossil.
  Jag har även lite lätt följt mansrörelsen i Kanada/USA, och Karen Straughans videobloggande (girlwriteswhat) http://www.youtube.com/user/girlwriteswhat.
  I sina inlägg har hon lyft mansfrågor och även bemött feminister.
  Dock längesedan jag tittade förbi där och såg några videor. Så numer hänger jag här på Genusdebatten och i grupperna på facebook.

  4. Kön , ålder , Ort – Är en kille som är 23 år och bor i Vingåker, Södermanland.

  5. Egna ord – Jag har för ovana att i text formulera mig i långa meningar och ordalag, vilket gör att det lätt blir längre texter när jag skriver, Både +/-.
  Är vansinnigt trött på gynocentrismen i samhället, kollektivism, inkonsekvens, ojämställda lagar och den stundtals öppet förekommande misandrin som ses som acceptabel.
  Även om jag är jämställdist, så kan jag med observation självfallet ta avstånd ifrån andra jämställdisters uttalanden.

  SvaraSvara
 75. 1. PNy
  2. Har ingen
  3. Jämställdist, antifeminist, förvirrat blandad i min politiska syn.
  4. Man med fru och två döttrar, 40+, norr om Sthlm

  Vaknade upp ur ovetskapen om hur illa det är så sent som i somras. Ju mer jag grävde desto mer chockad blev jag över fientligheten där ute.
  Jag tycker att alla ska ha samma spelregler. Man ska gynna människors fria vilja. Men man ska även värna om dem som inte har förmågan att hävda sig själv på samma villkor, så som gamla, sjuka, barn osv. Ingen ska kunna ha ens ha möjlighet att driva vinst på dessa grupper (gäller även skolor).
  Jag anser inte att feminismen har något med människors välbefinnande att göra. Genom skenmanövrar så manipulerar man vissa människogrupper efter sin egen vilja för att anskaffa sig makt. De som drivs fram i feminismens anda är kvinnorna genom diverse påtryckningar och de negativa effekterna som drabbar kvinnorna tack vare detta beskyller man männen för. Dessvärre har det här resulterat i att hela Svenska samhället har blivit grundlurat.

  SvaraSvara
 76. 1. Bloggnamn: Kollen

  2. URL-adress till din blogg:
  http://kollenomgenus.wordpress.com/
  Även
  http://www.youtube.com/user/ADKollen
  tror jag. Jag har aldrig länkat till hela kanalen förut…

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  I syfte att inte behöva stå till svars för vad andra säger så överlämnar jag
  åt er att kalla mig för vad ni känner passar. Säg bara inte att det är en
  etikett jag själv valt, så…

  4. Kön , ålder , Ort
  Man, 27, Regementsstad

  5. Egna ord
  Ny som bloggare, försöker så gott jag kan. Bloggar dels för att skapa debatt,
  dels för att det är kul, men mest för att lära mig mer.

  SvaraSvara
 77. 1. Namn / Bloggnamn
  Rune forsell

  2. URL-adress till din blogg
  Har ingen

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Övertygad Rune.
  Jag är jag, ingen stämpel kan stämma in på hela mig

  4. Kön , ålder , Ort
  Man (än så länge), 29

  5. Egna ord
  Genom stämplar försvinner identiteten, när identiteten försvinner så försvinner mot argumentet.
  Jag kommer dock använda dinna stämplar emot dig

  SvaraSvara
 78. 1. Bloggnamn
  ExitPolicy

  2. URL-adress till din blogg
  ….

  3. Vad kallar du dig? Jämställdist / Annat ?
  Separatist kanske

  4. Kön , ålder , Ort
  Man, knappt 50, mellansverige

  5. Egna ord
  Det här är så jag ser på det http://youtu.be/D_b8Gs6WoW0
  Att prata är rätt meningslöst. Det finns liksom ingen på andra sidan som lyssnar. Jag har ännu inte träffat någon kvinna som är både vuxen och inte ser sig på något sätt bättre/mer berättigad. Min inställning är att ha de relationer som blir med de kvinnor som förmår visa att de vill men bara så länge de accepterar att det inte kommer bli någon glidning mot någon parbildning.

  Jag tror att män kan ha bra liv utan kvinnor. Män behöver inte kvinnor för något och frågan är om vi egentligen vill ha dom till något. I princip hela den värld vi lever i är skapad av män och har under en enorm tidsrymd till stor del skötts om av män. Vilka nytta har vi av att bli distraherade och störda av kvinnor?

  Jag ser fram emot den dag alla kvinnor går i strejk. Enda gången jag kan tänka mig bli svartfot.

  SvaraSvara
 79. 1. Feminism i Sverige
  2. http://www.feminism-sverige.se/
  3. Beror på vem jag pratar med. Om det är en feminist som inte riktigt är så insatt och definierar sin feminism som en strävan efter jämlikhet för båda könen, ja då har jag inget emot att de kallar mig för feminist också.

  Om jag pratar med något intellektuellt kalhygge á la Lady Dahmer eller Fanny, ja då är jag en anti-feminist.

  Om jag pratar med en feminist som enbart kämpar för att göra livet bättre för kvinnor, ja då kallar jag mig gärna för humanist, men tar ord som jämställdist som en komplimang.

  När jag pratar med andra som motsätter sig en del aspekter ur feminismen så kallar jag mig gärna Humanist eller MRA (gick med a voice for men tidigt 2013, men har haft sympatier med dem långt innan dess).

  4. Vill ej avslöja, 34 , Stockholm

  5. Så vart står jag då? Jag anser att MRA inte inkräktar på kvinnofrågor och därmed förenligt med att sträva efter jämlikhet.

  Att vara emot omskärelse eller att bry sig om att män misshandlas av kvinnor också är fullt förenligt med ett jämlikt samhälle. Man kan bry sig om våld mot män samtidigt som man bryr sig om våld mot kvinnor.

  Och det är där som jag ser en stor skillnad mellan MRA och feminister. Feminister ser det som ett hot att diskutera att män slås av kvinnor. frasen ”inte ta fokus från…” är nästan given när man diskuterar våld mot män med en feminist. För att inte tala om det oerhört lumpna i att utöva påtryckningar på professorer som rapporterar om kvinnors våld mot män.

  Därför identifierar jag mig mer som en MRA.

  Jag tar också hellre upp mansfrågor än kvinnofrågor för att det behövs mer än kvinnofrågor. Att det stenas kvinnor till döds vet nog varenda vuxen man som har vuxit upp i detta land, likaså att män slår kvinnor, att det våldtas och att det är synd om småtjejer som könsstympas…men de flesta vet inte att män stenas till döds för samma brott som kvinnor, att fler kvinnor slår män än vice versa, att fler män våldtas (det är fängelsevåldtäkterna som tippar vågen där) än kvinnor och att pojkar könsstympas genom att det fästs taggiga ringar som gräver sig in i penis vid erektion.

  Folk vet inte, så då behöver det såklart lyftas fram mer än feministiska budskap som det tjatas om så ofta att du inte kan klara dig igenom en tidning utan att få det nerkört i halsen på dig.

  Jag lyfter gärna fram kvinnofrågor och sympatiserar med dem, men de är inte en prioritet.

  Jag är alltså för jämlikhet – men inte in absurdum. Jag vill att båda könen ska ha samma FÖRUTSÄTTNINGAR ur framför allt ett juridiskt perspektiv och att könen inte ska diskrimineras mot…däremot så är jag starkt emot att tvinga fram 50/50 fördelningar av resultaten av ett sådant samhälle.

  Blev lite rörigt så jag ger ett exempel:

  t.ex:

  Om en kvinna söker ett jobb så ska hon ha lika stora chanser som en man med samma kvalifikationer.

  Om det sedan är 5 ggr fler män med likvärdiga kvalifikationer som söker jobb inom det yrket, ja då ska det fan i mig också vara 5 ggr fler män som anställs också.

  SvaraSvara
 80. 1. Aposthel
  2. Ingen site, bara trålar runt.
  3. Kallar mig för moralisk nihilst.
  4. Man, 30-ish, Sthlms-området.
  5. Ruttnar totalt på alla former av newspeak, och människor som anser sig ha ”rättigheter”. Fast då givetvis utan att kunna acceptera att de åtföljs av något så spännande som ”skyldigheter”. Förtjust i diskussioner. Blir vansinnig på trångsynta idioter och argumenten ”jag tror” eller ”känns som” och ”patriarkatet/ZOG/borgarna/et cetera”

  SvaraSvara
 81. 1. Daniel

  2. Vågar inte ha någon, ”fel” åsikter i princip allt.

  3. Humanist och starkt för jämställdhet. Men då på lika villkor och med lika mycket givande och tagande från båda håll. Självklart med anpassning för biologiska skillnader.

  4. Man, 40, Norrland

  5. Blir snart galen av graden av idioti i samhället. Speciellt hur man premierar känslor och rent tyckande över fakta och logiska resonemang. Hatar MSM då det snart ljugs mer än rapporteras. Försöker följa svensk media men blir mest bara förbannad för nästan varje nyhet är helt annorlunda och har mycket mer information om man läser den i utländs media. Här censureras hejvilt, förvrängs och uppfostras.

  SvaraSvara
 82. Sara Gustafsson

  Ingen blogg eller liknande

  Kallar mig sann jämställdist och dessutom antifeminist

  Är 38 år, från och boende i Luleå

  Är superglad att se att så många delar min övertygelse och världssyn i genusfrågan när jag läser kommentarena ovan och blev lika glad när jag hittade denna bloggen för ca 1år sedan. Jag läser mycket, men kommenterar aldrig.. Tror inte på Könsmaktsordningen som har kvinnans underordning inbyggd. Tror på flera biologiska, generella skillnader mellan män och kvinnor, och på allas lika värde och på individens frihet att skapa sitt liv. Anser, aningens konspirationsteoretiskt, dessutom att feminismens politiska uppgång nu är en avledande manöver, ”söndra och härska” som används av makten för att splittra folket, vända dem mot varandra så att vi inte märker hur de i toppen tillskansar sig mer av vår individuella makt, frihet och rikedomar och smyger in klassamhället igen..

  SvaraSvara
 83. 1. Joakim
  2. Har ingen blogg

  3. Jag kallar mig inget särskilt, fast jag gillar och tror på jämställdhet

  4. Man(vit), 48år, Bor i Norrköping

  5. Jag har inte brytt mig särskilt om de galna manshatarfeministerna/ yttervänstern tidigare, men det senaste året har jag insett att de är farliga! för samhället, för vår framtid, för våra barn. De är organiserade,lömska, hatiska förrädiska och hänsynslösa samhällsomstörtare. Dem är ansvariga för det mesta av samhällets fördärv som pågår nu. Dem jagar, förföljer, karaktärsmördar, infiltrerar institutioner med sin cancer propaganda, förråder Sverige, förråder vår demokrati osv osv. Sen blir jag rätt kränkt av att t.ex höra unga käcka hurtfriska kvinnliga programledare i SR mm kalla ”mig” för äckel, gubbslem mm. De är farliga också för att de väcker hat mot sig själva, vilket kan spilla över på andra kvinnor också.
  Tror också att det finns en makt bakom dessa ”frontkrigare”, som förmodligen vill ha ännu mer makt.

  SvaraSvara
 84. 1. Ingmar Gunnard
  2. Ingen blogg
  3. Fascinerades av 70-talets feminism. Järn-Hans av Robert Bly gjorde ett starkt intryck. Nu tycker jag Jordan Peterson är en mycket intressant man –vars åsikter jag delar. Han är en lysande förebild för oss som inte gått vilse i genus- och queerdimmorna.
  4. Född 1950, bor i Göteborg.
  5. Jag var trummis i ett par proggband på 70-talet; gillade skarpt den feminism som kom då. Spelade även med ett tjejrockband ca ett år.

  SvaraSvara
 85. First of all I would like to say awesome blog! I had a quick
  question in which I’d like to ask if you don’t mind.

  I was interested to find out how you center yourself and clear your
  thoughts prior to writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my thoughts out.
  I do take pleasure in writing however it just seems like the
  first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
  Thank you!

  SvaraSvara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att sätta in Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Subscribe without commenting