Nikki Haley – ”Former Woman Governor” ?
avatar

Identitetspolitiken i media skördar nya segrar. Ingen kan längre presenteras utan etiketter. Vi är inte ”Anna Persson” eller ”Fredrik Nyström” i medias ögon. Vi är inget annat än våra grupptillhörigheter och fel tillhörighet ger omedelbart lägre medievärde.

”Former Woman Governor”

Former Woman Governor?

Reaktioner på Twitter

Nej det handlar inte om sexism mot kvinnor, Det finns inget i språkvetenskap som säger att det är mer negativt att lägga till ett ord för kön (skådespelerska) än att inte göra det (skådespelare) och bland världens språk finns redan bägge varianterna utan den minsta korrelation till jämställdhet i de länderna.

Märkligt att de inte också påpekade hon är asiatisk (indiska föräldrar). Det är lätt att ana att det hade påpekats om hon var mexikan. Min kommentar till hur korkat det blir med identitetspolitik kan enklast sammanfattas:

Arnold Schwarzenegger – Former Austrian Man Governor of California

 

Kommentarer

Nikki Haley – ”Former Woman Governor” ? — 6 kommentarer

 1. Vem vet, kanske ska det parsas ((former woman) governor) istället för (former (woman governor)).

  SvaraSvara
   
 2. @Grrblt:

  Nikki Haley är inte ”tidigare kvinna”
  Hon var heller inte ”guvernör för kvinnor”

  Det tragiska är att det inte skulle förvåna mig om det finns ett jobb som heter ”Woman ambassador for UN”

  SvaraSvara
   
 3. Finns det en male Governor i SC också?
  Väldigt förvirrande?
  Det kan ju vara ett nytt grepp.
  Två statsministrar,en man och en kvinna?
  Ehhhh…..
  Funkade väl sådär i Mp.
  Tillbaks till ritbordet……..

  SvaraSvara
   
 4. Ofmichaels make heter Michael, så som allierad med teokratiska kvinnohatare borde hon föredra ‘Ofmichael’, om jag får be.

  SvaraSvara
   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att sätta in Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Subscribe without commenting