Feminister saboterar föreläsning på Toronto Universitet
avatar

Som väntat försökte feministiska studentorganisationer sabotera forskarna Dr. Katherine Young och Dr. Paul Nathansons föreläsning ”From Misogyny and Misandry to Intersexual dialogue” i Fredags. Föreläsningen arrangerades av CAFE (Canadian Association for Equality) och UTMIA (University of Toronto Mens Issues Awareness).


Presentation av ämnet + gaphalsfeminism (9 min)

Gaphalsarna i korridoren kom från en mängd olika uttalat feministiska organisationer med Torontos Studentkår  (UTSU) i spetsen. Bland deras allierade hittas grupper som Canadian Federation of Students, Canadian Union of Public Employees, Association of Part-time Undergraduate Students och Ontario Public Interest Research Group. Och här har vi den verklighet de representerar.

Genom att falsklarma brandkåren fick dock feministerna sig själva utkastade och föreläsningens andra och tredje del kunde sedan ske utan störande oväsen.

Video 2, Föreläsning utan störande oväsen (78 min)

Video 3. Frågestund, Q & A (24 min)

Detta är tredje eventet som arrangerats av CAFE

Det första CAFE-eventet var en föreläsning med Dr. Warren Farrell som feminister försökte hindra genom att barrikadera dörrarna. Universitetets säkerhetsvakter tvingades då kalla på polis som röjde väg medan demonstranterna gjorde våldsamt motstånd.

Det andra eventet var en föreläsning med Janice Flamengo. Även den gången slog demonsterande feminister på brandlarmet för att sabotera föreläsningen. Medan själva föreläsningen – efter att brandkåren dykt upp, gjort sina kontroller och lämnat platsen – sedan gick utan störande moment utspelades sig de här scenerna under Q och A.


Janice Flamengo ”Felen med akademisk feminism”

Kommentarer

Feminister saboterar föreläsning på Toronto Universitet — 26 kommentarer

 1. Du glömde denna video. Observera hur hon vill bli tagen på allvar samtidigt som hon skriker STFU, fuckface, mr entitled. Hon beklagar sig över att MRA generaliserar och felaktigt påskriver feminister åsikter, men hon gör samma sak själv. Den som vill kan köra härskarteknik-bingo. Full bricka inom ett par minuter.

 2. Det är skrämmande att se, speciellt med tanke på näthatsdebatten här hemma i Sverige. Jag misstänker att denna utveckling är på väg hit och då kanske det blir tydligare att båda sidor av debatten har sina respektive extremister.

  Svelands besök i Malmö i helgen med anledning av just näthatet möttes inte av grupper av hatiska män som stod utanför och skanderade slagord.

  (http://enstillaundran.wordpress.com/2013/04/05/tips-sveland-chukri-live/)
  (http://enstillaundran.wordpress.com/2013/04/07/sveland-chukri-pa-inkonst/)

  Vi kan ju snart se hur Zolfagary/Kauppi/Norlings uppsättning av Vita Kränkta Män kommer att bemötas.

  (http://rockibarocki.wordpress.com/2013/04/09/jattedagiset-sverige-och-kulturen/)

 3. @ AV

  Haha! Seriöst intryck hon gör.
  Jag tänkte på om könen bytt plats, på JJs ”hemska” uppträde på Gräv 13….. Men jag antar att jag bara inte förstått vad feminism egentligen är? Wink

 4. Bedrövligt! Måste krävas en del indokrinering och rationalisering för att kunna rättfärdiga ett sådant agerande. Intressant också med tanke på den hatdebatt vi har här som sagt.

 5. Första delen av föreläsningen är ju en fullständigt briljant illustration av radikalfeministisk empati i mansfrågor! Här försöker en bildad kvinna, som skrivit flera böcker om kvinnor, och en bildad homosexuell man, förklara hur de kommit att börja intressera sig för männens utmaningar – en diskussion som bland annat kommer in på ”bullies”. De har, med sitt lågmälda och resonerande sätt, svårt att göra sig hörda på grund av alla feminister som står och skriker för full hals utanför.

  Feminister som inte tycker att det här är representativt för hur feminismen betraktar mansfrågor, har här ett utmärkt tillfälle att markera sin avsky för hur deras rörelse kommer att framstå som en totalitär ideologi som till varje pris söker tysta sina meningsmotståndare. Jag skulla vilja påstå att ni antingen behöver försöka utbilda era systrar i demokratisk dialog och empati, eller tydligt ta avstånd från dem.

  Någon hedersam mellanväg kan jag inte se.

 6. Kauppi var i svt Gomorron i morse och talade om pjäsen Vita kränkta män där hon även nämnde oss jämställdister.

 7. ”Diskussionen” om falska våldtäkter i filmen var intressant.
  -What if two people have sex and one later regrets it?
  -Your definition of consent is different from mine!
  -What if two people have sex and one later regrets it?
  -Your definition of consent is different from ours!
  -What if two people have sex and one later regrets it?
  -Your definition of rape is different from ours!
  -What if two people have sex and one later regrets it?
  -They accuse only black people of rape because they are racist!

  O roligaste
  -Since when has google been a source of knowledge?

  -Why are you so interested in fraudulent rape claims? Why are you not interested in real rape? Where people actualy get victimized?

  Som om att det inte finns offer för falska anklagelser..

 8. Två av feministerna i tumultet tycker att det är konstigt att MRA arbetar för falskanklagade män inom våldtäkt. Deras resonemang gick ut på att man ska arbeta för de våldtagna.

  Så jag fick intrycket att så länge massor av män blir dömda så gör det inget om ett flertal män blir oskyldigt dömda eller friade men ändå stigmatiserade resten av livet.

 9. Erik jeg har lenge hatt en teori om at bodybuildere er de mennene som er mest kritiske til feminismen og den tråden lot jo til å bekrefte at de er svært kritiske. Hvis dere noen ganger går til andre forum og blogger på nettet for å spre kunnskap om jämstäldisme så tror jeg bodybuilderforum er et av de letteste stedene og finne flere rekrutter.

 10. Kan det kanske finnas en eller flera anledningar till att våra sekteristiska könskommunister kallar sig feminister och påfallande ofta väljer att destruera, förljuga och obstruera, istället för att sakligt och konstruktivt konversera?

  Kanske är just den typen av ”feminister” helt enkelt en samling mentalt defekta individer som lider av sin brist på sakliga argument och därför tvingas destruera och censurera istället för att konversera och sakligt argumentera?

 11. Nordboer

  Kan du utveckla din tes kring bodybuildare?

  Var det där danska eller norska. Jag gissar på danska?

 12. Liberalen: Eftersom feministers åsikter inte håller upp till en enkel diskussion finns det endast en sak att göra, attackera motståndaren tills den tystnar.

 13. Vad var det för frågelista den burdusa rödhättan försökte läsa upp i sorlet på gatan? Om hon ville ha svar på sina frågor kunde hon ju gått på föreläsningen, lyssnat tålmodigt och sen tagit de frågor hon ännu inte fått svaret på vid efterföljande frågestund. Det är så akademiska diskussioner brukar gå till. I stället stod hon utanför lokalen och vrålade med megafon tills brandlarmet gick, varpå hon jublade. SEN plockade hon fram sin frågelista och inbillade sig att någon ville lyssna.

  En extra komisk replik från henne, ganska tidigt:
  – Men vi tycker ju likadant!

  (Eller nåt sånt) Vad bråkar hon om då?

 14. @Bashflak:

  Det är ingen frågeslista, det är en svarslista. Men eftersom ”because of patriarchy” inte besvarar någonting om man talar engelska och inte ”feministnewspeak” samt eftersom feminister kritiseras för metod och inte målsättning har hon upenbarligen inte världens bästa förmåga att lyssna på andra.

 15. Ja vad ska man säga feminister har länge talat om att vi män ska engagera oss i jämställdhets debatten och när vi gör det men inte följer deras enkelriktade gata så vill dom exkludera oss det säger nog en hel del om deras syn på jämställdhet där frågor och svar aldrig får vara en väg med mötande trafik där båda leder hem.

 16. Det har dykt upp en nyanserad och oerhört välartikulerad ’feminist light’ blogg, som gärna diskuterar ’våra’ frågor. Förtjänar full respekt, även om man inte håller med om allt. Följande inlägg skulle jag vilja kalla synnerligen NAFALT. Undrar om hon fortfarande skulle kalla sig feminist om hon såg vad de håller på med i Kanada?

  http://ordochord.wordpress.com/2013/04/05/vad-ar-feminism/

  Bittergubben har skrivit en lång replik:

  http://bittergubben.wordpress.com/2013/04/10/lang-kommentar-till-hanna-kjellbergs-inlagg-om-vad-feminism-ar/

 17. Pingback: Vad är Feminism? Den frågan är inte så enkel som vissa tror. | Aktivarum

 18. Pingback: Vad är Feminism? – Två olika ansikten i ett och samma videoklipp | Aktivarum

 19. Pingback: Schymans dubbelmoral | En stilla undran

 20. Pingback: Feministisk retorik vid Torontoprotesterna – What is a majority? | Genusdebatten

 21. @Liberalen:

  Liberalen – Enligt post-modernismens ”tänkare” är diskussion mellan meningsmotstånare omöjlig, eftersom de diskuterande är innestängda i sin egen subjektivitet.

  Men utan diskussion, vad återstår? Just det, verbalt och fysiskt våld. Således utgör feministerna exemplariska efterföljare till sina postmoderna lärare.

 22. @Pether:

  Det ligger, som sagt, djupare än så. Deras filosofer anser argumentering, så som vi normala tänker oss den, är filosofiskt omöjlig.

 23. Pingback: Mansforskaren (Men´s studies) Michael Kimmel sågad av Manlighetsforskare (Male Studies) | Genusdebatten