Audi Sverige försökte sälja bilar med vänsterextremist – Forumet kokade över och nu är hela sidan offline
avatar

I skrivandes stund har det gått några minuter sedan det här hände. Så har vi efter Grubhub sett nästa Politiskt korrekta företagsfiasko. Audi Sverige presenterade nyligen en reklamfilm där tre ”färgstarka” individer hade designat varsin Audi. Filmen hänvisade till en kampanj kallad ”Untaggable”

Inom kort började facebooksidans forum att koka av ilska. En av de tre ”färgstarka” individerna var vänsterextremisten Kakan Hermansson, vars ”claim to fame” främst består av att i vänsterradikal anda hata män, hata poliser och ha hånat de drabbade vid Malexandermorden.

Tidigare såg Audi Sveriges Untaggable-sida ut så här

skarmbild-1128

Audi Sveriges Untaggable-sida ser nu ut så här:

skarmbild-1126

Audi Sverige försökte först lugna ner folk med en kopierad standardkommentar men när de arga kommentarerna fortsatte att strömma in agerade Audi omedelbart och hela sidan försvann.

Audi Sveriges kampanjsida finns i skrivandes stund inte. Vilket PR-fiasko.

Audi Sverige samarbetar med Kakan Hermansson

 

Kommentarer

Audi Sverige försökte sälja bilar med vänsterextremist – Forumet kokade över och nu är hela sidan offline — 36 kommentarer

 1. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Klart det inte är borta från sajten, där finns ju inget jobbigt kommentarsfält där man tvingas lyssna på andra människor. Kampanjsidan på facebook är ju borta för att Audi Sverige inte vill andra skall se de mindre smickrande kommentarer som folk skrev.

  Jag har en överraskning till Audis PR-folk…. Jag kopierade stora delar av kommentarsfältet innan sidan gick ner. Folks ilskna citat är bevarade på min hårddisk och kommer snart här.

 2. MN: ”Hej Audi! Har en Q3 nu som tjänstebil, det kommer att vara den sista Audi jag någonsin ägt på grund av ett samarbete med Kakan Hermansson. Hur tänker ni där? Hon är mest känd för att hata män och uppmana till att kasta sten på polisen, och ni vill ”samarbeta” med henne? Tack för min tid hos er, ni har trevlig service i Malmö men det har vissa andra märken med!”

  Audi Sverige: ”Vi är medvetna om att Kakan för några år sedan skrev ett par inlägg på sociala medier som väckte anstöt hos vissa. Det är något som Kakan bett om ursäkt och uttryckt sin ånger för. Audi står naturligtvis inte bakom dessa uttalanden och vi ber om ursäkt om vårt samarbete med Kakan fått någon att känna sig illa berörd. I kampanjen har vi valt att lyfta fram tre färgstarka karaktärer som alla valt att gå sin egen väg. Kakan Hermansson är en av de personerna tillsammans med Daniel Adams-Ray och Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Vi välkomnar en öppen debatt och uppmanar alla som har synpunkter att kontakta vår kundservice. ”

 3. ME: ”Image är väl en viktig del i er marknadsföring? Jag har förstått att Audi gärna vill framstå som ett premiummärke. Hur tänkte ni när ni valde en ytterst kontroversiell person som frontperson, som uppmanar till odemokratiska aktioner, stenkastning och våld mot poliser? Har er målgrupp ändrats till våldsbejakare och radikalister?”

 4. Så jävla najs det är att folk till sist tröttnat och går till motangrepp. Varenda reklam, jippo, projekt med dåraktiga genusfolk och lika dåraktiga idéer ska få veta att de lever. Att anlita en sån som tex Kakan ska svida i plånboken till den grad att fler och fler företag och organisationer slutar anlita feminister, identitetspolitiker osv.

 5. Facebookgrupp: Survive the streets; Om Svensk Polis – av poliser

  ”Med anledning av att Audi Sveriges faceobookgrupp idag visar ett samarbete med Kakan Hermansson, en person som öppet visar hat och uppmanar till våld mot polisen så hjälper vi Audi med lite uppmärksamhet kring detta.
  Som polis blir man illa berörd att Audi samarbetar med en person som öppet uppmanar till hat och våld mot mig och mina kollegor för att vi gör vårt jobb.
  Nej tack till Audi.
  Länk till Audis reklam
  https://m.facebook.com/story.php…
  Hjälp oss gilla eller dela detta inlägg så att Audi Sverige ser hur långt detta inlägg sprids!
  (*Uppdatering kl 21.15 Audi Sverige har tagit bort sitt inlägg. Men vi har ju skärmdump på deras inlägg nedan där det står ”Byggda av Kakan Hermansson” )
  Däremot finns Kakan fortfarande kvar på deras officiella sida
  http://www.audi.se/se/web/sv/models/q2/q2tavling.html

  https://www.facebook.com/SurviveTheStreetsSverige/?hc_ref=SEARCH

 6. Sedan har vi det där med de ”spontana” protesterna i USA. Tydligen så hittar man långa rader charterbussar i närheten av där de är

 7. @Erik:
  Det finns ingenting spontant i dessa demonstrationer. Rent praktiskt har ju faktiskt ingenting skett ännu. Det har varit ett val, men det är över 2 månader tills presidenten svärs in.
  Människor går inte ut och demonstrerar spontant i över en vecka därför att de är oroliga över vad framtiden har i sitt sköte på grund av något som kommer att inträffa om ett par månader och som de har en aning om vad det kommer att få för effekter på lång sikt.
  Demonstrationer av det här slaget sker när långvariga missförhållande når en brytpunkt, en uttalad matbrist gör att matpriserna tredubblas på en vecka och en hård bensinransonering införs och folk massavskedas och storindustrier lägger ner. Då kan man förvänta sig oroligheter av det här slaget.
  Man kan ju fundera på vad som skulle hända om Jimmie Åkesson vinner valet och faktiskt skulle få förtroendet att bilda regering (vilket jag inte tror för ett ögonblick kommer att hända 2018, även om SD skulle bli det överlägset största partiet). Förmodligen skulle vänstern gå apeshit och dra igång kravaller, men det skulle ske över en helg. Sen skulle det gå ”tillbaka” till det vanliga vänsterskriket, fast på en högre nivå än vad det är nu. Spridda demonstrationer och våldsdåd och det vanliga skriket. Men inte massdemonstrationer som håller igång i över en vecka.

 8. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  … sen begriper jag ärligt inte hur röstningssystemet fungerar i USA. Det finns ju en hel del som ifrågasätter att röstningen skulle ha gått ärligt till därför att inte bara illegala invandrare (direkt uppmanade av Obama) har röstat, men också mängder av döda har gjort det och att det tydligen går att rösta flera gånger genom att gå till olika vallokaler och liknande grejer. Tydligen behöver man inte ett regelrätt ID när man röstar.
  Det har också florerar en hel del rapporter om att elektroniska röstningsmaskiner (en sällsynt dålig idé enligt min mening) varit riggade till Clintons fördel.
  Det räcker med att 1% av rösterna för Clinton är falska för att hon också i praktiken skall ha förlorat det absoluta röstetalet.
  Jag är övertygad om att det vi ser utspela sig nu inte är något annat än ett försök till en förtäckt statskupp.

 9. Audi lägger ner kampanjen.

  Audi blev rekommenderade ett samarbete med Kakan Hermansson, men vi kände inte till hennes tidigare uttalanden. Audi står naturligtvis inte bakom dessa uttalanden och tar avstånd allt våld. Kakan Hermansson har även uttryckt ånger kring dessa uttalanden och bett om ursäkt. Vi beklagar att personer tagit illa vid sig.
  Vi har nu valt att avslutat samarbetet och reklamtävlingen.

  https://www.facebook.com/Audisverige/posts/10155564893069552

 10. SKÄRMDUMP från AUDI kommentarsfält och hämtat hos annan (skrivandes stund, 12.35)
  Läs och begrunda vill igen påpeka och som alltid och nu igen, – så mycket var det värt!

  – ” xingyi • för 5 timmar sedan
  En skärmdump på den numera avlägsnade sidan hos AUDI:”

  http://imgur.com/vsEBgS1

  Draksådden, nu börjar liiiten topp av isberget krusa ytan, illa sent kan man tycka och är det reparerbar vrede? eller för generation, minimum, av tid mer än stor misstänksamhet mellan könen.
  -Så mycket var det värt!

 11. Intressant att det faktiskt finns ”skränhöger” också. Jag blir förgrymmad över all denna virtue signaling, alla som skriver ”jag tänkte köpa en Audi men inte längre” Min uppfattning är att minst 90% inte alls tänkt köpa en Audi och att de bara rider på vågen.
  För all del det är ett onödigt val av Audi att ta in kakan, men i slutändandan väljer man väl bilen som passar en bäst, om man endast gör valet efter personen som reklamför produkten då kanske man ska se över sin egen tolerans först.

 12. @rp:
  Jag kan nog hålla med dig till en viss del. Det blir lite korkat om man väljer bort en bil för att man inte gillar en person i företagets annonskampanj. Att köpa bil torde ju handla om ett mycket ”tungt” beslut för de flesta människor.
  Det hade varit mer logiskt om man till exempel bytt från att handla på ICA till Willys om ICA lät Kakan ta över från Stig.

 13. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  jag tycker personligen att det är småaktigt att bojkotta varumärken pga anställdas åsikter, det är något som bör vara förbehållet företagets handlingar. Det här är ju närmast en spegling av grand hotel eller bokmässan, det var fel då och det är fel nu.

 14. @rp:

  ”Intressant att det faktiskt finns ”skränhöger” också.”

  Det där förklarade jag i mitt tidigare inlägg på ämnet.

  ”Det nya med valet i USA är att det precis som alternativmedier – som Milo Yannoupolos och Dave Rubin – påpekat nu har skapats en normlös och lika hänsynslös alternativhöger

  ”Det här är en effekt av den globalisering som de i vanliga fall brukar beskriva i positiva ordalag. Fullt så glada över hur lätt rörelsen mot PK utmålar internationella företag som fiender lär de inte vara – jag tror inte de ens tänkt på saken.

  ”Jag blir förgrymmad över all denna virtue signaling”

  Det där är inte vad det begreppet betyder. Virtue betyder ”dygd” eller som det kallas på modern svenska ”värdegrund”. Den som ägnat sig åt Virtue Signaling här är reklambyrån Åkestam & Holts (Audi Sveriges reklambyrå). För Audi att göra en högermotsvarighet skulle vara att välja tre Sverigedemokrater och kalla dem ”färgstarka” personligheter och därmed markera att dessa är coola förebilder som de ser reklamvärde i.

  ”alla som skriver ”jag tänkte köpa en Audi men inte längre” Min uppfattning är att minst 90% inte alls tänkt köpa en Audi och att de bara rider på vågen.”

  Jag förstår inte din invändning. Jag säger ju att den nya alternativhögern kommer att göra precis som pkvänstern. Jag har redan tagit upp exempel som Grand Hotel och Oculus Rift, jag kan ta ett till. Pkvänstern trakasserade Lego tills de avslutade samarbetet med Daily Mail. . Var det någon som kontrollerade att enbart Legoköpare fanns hos vänsterextremisterna i ”Stop Founding Hate”? Givetvis inte.

 15. @Rp: Grand hotel sålde en vara till SD. Jag tror inte någon hade protesterat om Audi sålt en bil till Kakan.

 16. @Erik:
  Vad som är virtue signaling är väl beroende på vilken värdegrund man följer, denna hänsynslösa alternativhöger har naturligtvis en annan värdegrund och de som poserar inför densamme gör sig skyldiga till virtue signaling, det är åtminstånde så jag tänker, har du en bättre beskrivning kan du gärna upplysa mig.

  Invändningen är riktad mot fenomenet som sådant och inte din beskrivning.

  @Desperaton:

  Jag tar till mig din invändning. Tack

 17. @Rp:

  ”Vad som är virtue signaling är väl beroende på vilken värdegrund man följer”

  Nej, det där är en felaktig tolkning.

  ”Värdegrunden” som det så fint kallas nuförtiden är en modern ersättare till kristendom – det är ”faith based belief” (Profssor J. Haidt). Men för att vad du sade skulle bli korrekt så måste man även hävda att alla som inte är kristna bara är någon annan version av samma sak (religion/trossats). Alltså de som motsätter sig att styras av värdegrunden måste tycka samma förtryckande styrning av en annan värdegrund är okej. Men…

  1) Då måste man även kunna argumentera för att ateism bara är en annan sorts religion. En troende tar för givet att alla andra måste vara troende för ingen kan inte vara troende. Den troende tror inte det går att leva så.

  2) Vidare så måste du kunna hävda att tro på vetenskap inte skiljer sig från religion. En troende tar för givet att vetenskapen inte skiljer sig från annan ”tro”. ISIS tror på fullaste allvar deras tro kan mäta sig med högteknologisk krigföring.

  3) Ett till exempel är den subjektivist som inte tror på objektivitet och därför inbillar sig att en objektivist (eller snarare vetenskapsman) måste vara precis samma sak som en subjektivist, bara av en annan sort (Detta är den princip som Postmodernismen står för)

  Kan du inte argumentera för 1-3 så kan du inte heller garantera att den som ogillar värdegrunden skulle gilla en ersättning för den. Poängen med religionsfrihet är inte att byta ut religion 1 mot religion 2, poängen med religionsfrihet är friheten att vara fri från dem allihop.

  ”denna hänsynslösa alternativhöger har naturligtvis en annan värdegrund och de som poserar inför densamme gör sig skyldiga till virtue signaling”

  Nej, alternativhögern följde inte värdegrunden. Tvärtom även REPUBLIKANER som rättade sig efter värdegrunden hånades som ”Cuckservatives”. Vilket var ett ord folk knappt hört talas om före valet. Som Scott Adams (Dilbert) förklarade om Donald Trump (innan valet var slut) så rörde han sig hela tiden, bytte åsikt och erbjöd därmed ingen måltavla. Samtidigt försökte alla andra hålla fast vid sina ståndpunkter och vi vet ju hur det gick. Mest frustrerade av alla var media för de var helt övertygade om att när man gjorde som Trump så KAN det inte fungera.

  Han överbevisade dem fullkomligt.

  Alternativhögern symboliserades av en animerad groda (pepe) som stod för ingenting annat än att irritera folk. När Hillary Clinton skulle bemöta ”alt right” i ett tal så slutade det med att hon själv lät som en galen konspirationsteoretiker som trodde Alex Jones, Nigel Farage och Julian Assange var en högerkonspiration under ledning av Vladimir Putin. När hon kallade Alt Right ”Deplorables” så svarade alt right ”Okej då kallar VI oss det”

  Inom kort så backade Clinton SJÄLV på det uttalandet.

  Så nej, alt right är inte bara en annan version av samma sak som förlorade demokraterna presidentposten, representanthuset och nästan alla delstatsförsamlingar.

  ”det är åtminstånde så jag tänker, har du en bättre beskrivning kan du gärna upplysa mig.”

  Jag har gjort ett försök ovan för att visa hålen i antagandet att personer som motsätter sig värdegrundsvänstern skulle själva vara en värdegrundshöger. Du förväxlar metod och intention. Den enda likhet som alt right har med pkvänstern är att när en metod fungerar för pkvänstern så gör de själva samma sak.

  ”Invändningen är riktad mot fenomenet som sådant och inte din beskrivning.”

  Min poäng är att pkvänstern redan gör de här sakerna sedan länge. Den traditionella högern har aldrig gjort sådant här. När vänstern gjorde navelskådning av kvinnor till universitetsämne så gjorde inte högern navelskådning av män till universitetsämne. Att bemötas med exakt samma metoder som de själva använder är nytt för pkvänstern.

  Det är ju här alltihop börjar. När 100% av alla könsprofessorer är vänsterfolk som är professorer i ”kvinnovetenskap” och 0& är högerfolk och 0% är professorer i mansvetenskap så var hittar du den andra värdegrundens represententer på universitet eller i TV-soffor nånstans?`

  Det finns ingen höger-motsvarighet till värdegrunden. Det var till stor del därför Donald Trump vann primärvalet. ÄVEN hans egna partikamrater försökte följa värdegrunden och attackerade Trump för oförmåga att rätta sig efter vänsterns spelregler.
  Hur gick det tycker du?

 18. LITE GRÄV: Audi Sweden skyller på ospecificerad ”byrå” som rekommenderade Kakan Hermansson utan att säga ett ord om vad det är hon är känd för. Audi vill inte specificera vilken byrå de menar men Audis egen reklambyrå är Åkestam & Holst. Här är en talande intervju med grundaren Göran Åkestam

  ”Det är ett mycket större fokus på frågan idag, men det går inte fort nog”. Göran Åkestam, grundare och vd på reklambyrån Åkestam & Holst kommenterar jämställdhetsbristerna i branschen med anledning av boken Mad Women.”
  http://www.svd.se/mycket-storre-fokus-pa-fragan-idag

  Göran Åkestams dotter är feministen Nina Åkestam som händelsevis i dagsläget själv deltar i Unionens satsning på Mansplaining-akuten. För dem som inte minns vad Nina Åkestam brukar stå för kommer här några exempel på hur hon i sin blogg på Resume kommenterade liberalen Pär Ström.

  ”Något som gör mig riktigt rädd är dock en viss typ av människor. Människor som systematiskt hatar andra människor. Inte baserat på personliga egenskaper utan på hur de ser ut. En av Sveriges läskigaste människor i den kategorin är Pär Ström, författare till boken Mansförtryck och kvinnovälde och bloggaren bakom Genusnytt.”

  ”Det som skiljer mig från dig är vår maktanalys, och det är här jag tycker att parallellen till andra grumliga ideologier uppstår. For män sitter i allt väsentligt på makten i samhället””

  ””Nu är Pär Ström tack och lov väldigt långt ifrån makten i Sverige. Men han är fortfarande en representant för den mäktigaste gruppen som agiterar för att mindre mäktiga grupper måste stoppas i sin kamp for lika rättigheter”

 19. @Erik:
  Väntade just på att det skulle dyka upp en koppling mellan de två kampanjerna.

 20. @Erik:
  Lägg ut grävet även på Toklandet och dom som har konton på Flashback rekommenderas även det.
  Den radikalfeministiska familjen som gjort dom två mest kritiserade kampanjerna i Sverige idag.

 21. Jag gillar inte Kakan.
  Men jag gillar inte sådan här skit heller. Att förfölja henne för några klantiga uttalanden för två år sedan som hon ångrade direkt efteråt.

  För det är ju inte det manshat hon spyr ut i parti och minut som leder till att Audi skrotar projektet. Det är ENBART hennes uttalanden om poliser och Malexandermorden, inget annat.

  Det är ingen framgång för motståndet mot manshat, tvärtom. Det hade varit betydligt bättre om hon aldrig sagt det där om Malexander. Så kunde Audi fått kritik för att anlita en manshatare i sin reklam istället.

 22. @MJx:

  ”Jag gillar inte Kakan.
  Men jag gillar inte sådan här skit heller. Att förfölja henne för några klantiga uttalanden för två år sedan som hon ångrade direkt efteråt.”

  Du verkar ha missat min poäng från första inlägget på ämnet så jag tar den igen:

  Hur vi kan avskaffa detta företagsfientliga klimat?

  Ett visst välkänt företag som ringde mig och ville sälja saker blev inte så himla glada när jag svarade att ”era chefer är vänsterfolk som öppet har uttryckt problem med både mitt kön och min hudfärg, det är rent hyckleri att firman vill ha pengar från mig”. Hur tror ni de reagerar om några hundra människor till svarar vänsterledda företag som ringer samma sak? Eller varför inte några tusen människor?

  Vilken del av ”avskaffa detta företagsfientliga klimat” är det som du inte förstår? Jag bryr mig inte om huruvida kakan gör reklam – förutsättningen är dock att alla andra får göra det också ostört. Antingen gör ingen det eller så gör alla det. Sina ”maktanalyser” kan de köra upp nånstans.

  ”För det är ju inte det manshat hon spyr ut i parti och minut som leder till att Audi skrotar projektet. Det är ENBART hennes uttalanden om poliser och Malexandermorden, inget annat.”

  Åter, jag bryr mig inte om henne. Jag vill ha bort förteelsen, hela det företagsfientliga klimatet. Den kommer inte att försvinna så länge en sida upplever att de tjänar på den. Först när alla förlorar på det, då kan det bli en förändring till det bättre.

  ”Det är ingen framgång för motståndet mot manshat, tvärtom.”

  Det har inget med det att göra. Det har enbart att göra med att pkvänstern inte kommer att sluta så länge de slipper konsekvenserna av sina egna beslut.

  ”Det hade varit betydligt bättre om hon aldrig sagt det där om Malexander. Så kunde Audi fått kritik för att anlita en manshatare i sin reklam istället.”

  Nej, bäst vore om både hon och personer som Pär Ström fick ha sina inkomster i fred trots att de på fritiden deltog i politiska debatter, eller rättare sagt vad som i hennes fall skall föreställa politisk debatt men som urartarat till 50 shades of why white men are bad.

 23. Pingback: Unionen ägnar sig åt #Fakesplaining, Audi skyller ifrån sig på Reklambyrån? | Genusdebatten

 24. @Erik:
  Jag håller med dig.
  Det jag kommenterar är tron att hennes manshat är anledningen till den ljumma rapporteringen (istället för raseri över de vita män som öser hat över stackars Kakan som media hade rapporterat om ifall det inte var för malexander-inläggen), och fixeringen vid dessa perifera yttringar från henne.

 25. Pingback: Bland horor, nazister och skithögar: vassego, ta en kaka till | Genusdebatten