Veckans dumheter – Könsbyte på småbarn och Nakenhet som feministisk handling
avatar

Det finns nu så många korkade förslag i genusland att det börjar bli svårt att välja vad man skall skriva om. Här i Sverige har vi haft Rosa partiet FI:s argument att de inte vandaliserar andras affischer genom att sätta på rosa glasögon. Bara ”lånar” dem ett tag. Detta kan tyckas dum nog men världen är ju större än bara Sverige. Youtube-bloggaren Sargon of Akkad har hittat en lösning. Varje vecka gör han en längre video om flera olika ämnen under namnet ”This week in stupid”. I detta och kommande inlägg presenterar jag urval av de genusrelaterade idiotier som han tar upp i sin senaste video.

Övergrepp på barn som feministisk/ queerpolitisk aktion

Den här veckan hade vi inte en utan två märkliga ideer om hur personer som identifierar sig som feminister tycker barn skall behandlas.  Den första artikeln hittas i Daily Mail och beskriver hur två lesbiska kvinnor lät sin adoptivson påbörja könsbyte vid 8 års ålder. För ni vet, vid åtta år så har barn en så klar bild av vilka de är?

Nästa Einstein i barnuppfostran är inte lika korkad, bara nästan. Rita Templeton skriver på Huffington Post (Unvis.it) ”Why I want my sons to see me naked”. Och nej det handlar inte om nudism eller naturism. Det handlar om vissa feministers oförmåga att ta till sig biologiska realiteter***. I detta fall en galen mamma som tror att om hennes småpojkar tvingas se henne naken och hålls borta från all porr så kommer de inte att tända på kvinnor som är filmstjärnor. De skall istället vara programmerade att tycka kvinnor som ser ut som henne… ja läs citat själva.

Because while they’re young, I want to plant the seed — so that when they’re older, and their wives say, ”I wish my thighs were smaller,” my sons can say, ”They’re perfect just the way they are.”

*** Det är grundläggade evolutionspsykologi att sexighet hos kvinnor per definition är indikatorer på fertilitet och hälsa. Den här mamman tycks inte fatta att hennes söner redan är programmerade att tända på kvinnor som såg ut som henne – när hon var UNG. När  hennes egen man skaffade ungarna med henne FFS!

Det här med kvinnor som vill vara mot-nakna har vi för övrigt ännu en artikel om. I The Guardian argumenterar Joan Smith för att ”Posing naked is one of the ultimate feminist acts”. Behöver jag ens kommentera vad det rör sig om? Ännu en kvinna som argumenterar för att porr som män gillar är dåligt men när HON är naken är det någon slags feminism.

All I found were pictures taken for the pleasure of male readers. So I decided to pose nude myself, to see what it felt like. Could I take off all my clothes and feel not just unembarrassed but powerful? It was surprisingly easy, perhaps because I was reading so much feminist material and I felt as if I was throwing off years of conditioning.

Här ser vi hur kvinnors konkurrens med andra kvinnor verkligen sker på oärligast möjliga sätt. När HON klär av sig känner hon maktkänslor och tycker det är toppen men samma maktkänslor kan/får inte finnas när yngre och (generellt i mäns ögon) snyggare kvinnor gör exakt samma sak och dessutom på grund av att män gillar det får betalt för det? Eller hur?

It was about being comfortable in my skin as an older woman who continues to see herself as a sexual being, regardless of cultural messages to the contrary. This time I wore high heels for some of the pictures, something I wouldn’t have dreamed of doing in my 20s

Här kan vi lära oss något om feminism. Den röda tråden i de två artiklarna ovan om nakenhet är knappast att öka friheten för kvinnor – alla kvinnor. Den röda tråden är uppenbarligen kvinnlig konkurrens: Helt enkelt att göra det lättare för vissa kvinnor (händelsevis den sorts kvinnor som skriver artiklarna) att konkurrera ut andra kvinnor (händelsevis den sorts kvinnor män tycks gilla mest att titta på)

Kommentarer

Veckans dumheter – Könsbyte på småbarn och Nakenhet som feministisk handling — 51 kommentarer

 1. När det gäller könsbytet behöver man väl ändå fråga: Vad är invändningen? Misstror vi psykiatern som ställde diagnosen, eller misstror vi föräldrarna för att de är lesbiska?

  ’The protocol now is to transition these children as soon as you can make a diagnosis, because otherwise they end up being not one thing or the other… because they experienced puberty.’

  Jag kommer att tänka på Viktor i Hjernevask. Han försökte mycket riktigt begå självmord i tonåren, men hade problem mycket tidigare än så, och såg sig själv som en pojke redan vid sexårsåldern.

  Det man hoppas är förstås att den diagnos som ställs är rätt, och att man verkligen gör allt man kan för att försäkra sig om det.

 2. Jag tror inte äldre (mindre attraktiva) kvinnor gör det för att konkurrera ut yngre snyggare kvinnor. Jag tror de gör det av samma anledning som tex. mulliga tjejer/kvinnor gör det. De vill ge alternativ till en annars väldigt ensidig och tråkig skönhetsindustri. Och många män säger ju också att de vill ha kvinnor med lite mer hull, till skillnad från vad skönhetsindustrins skelett kan erbjuda. Skönhetsindustrins skelett är ju varken till för kvinnor eller män utan för att få kvinnor att konsumera.

  Mamma och pappa sprang runt nakna titt som tätt hemma, de bryr sig inte det minsta. Jag och min bror har båda sunda kroppsideal. Min mamma var/är ganska muskulös, min bror har alltid dragits till väldigt muskulösa tjejer haha…..

 3. @Ulf T:

  ”När det gäller könsbytet behöver man väl ändå fråga: Vad är invändningen? Misstror vi psykiatern som ställde diagnosen, eller misstror vi föräldrarna för att de är lesbiska?”

  Folk får ha vilka åsikter de vill, min invändning (och även Sargons) är att ta den här sortens beslut alls vid så låg ålder. Med vad vi vet om hur hjärnan utvecklas så spelar det dessutom ingen roll om vi litar på diagnosen, psykiatiern kan inte diagnostisera utveckling som ännu inte skett. Att föräldrarna är lesbiska är en försvårande omständighet, sonen är den annorlunda, att vara kvinna är det normala. Hade de varit lika ivriga att låta en åttaårig flicka bli son? Jag tvivlar.

 4. @Jenny:

  De vill ge alternativ till en annars väldigt ensidig och tråkig skönhetsindustri.

  Det är säkerligen vad de säger, men det som är intressant är vilket egenintresse det tjänar.

 5. @Jenny:

  ”Jag tror inte äldre (mindre attraktiva) kvinnor gör det för att konkurrera ut yngre snyggare kvinnor.”

  Vi behöver inte spekulera i varför de gör det, det räcker med att konstatera att om de får som de vill så blir det resultatet som uppstår. De förespråkar regler och begränsningar som ger fördel för ”rätt” sorts kvinnor vs ”fel” sorts kvinnor. Bekvämt för dem alltså.

  ”Jag tror de gör det av samma anledning som tex. mulliga tjejer/kvinnor gör det. De vill ge alternativ till en annars väldigt ensidig och tråkig skönhetsindustri.”

  Men det finns redan alternativ i vad som kallas marknadsekonomi. Problemet är inte att det saknas alternativ, problemet är att alternativen KONSUMERAS mindre och SJW-gänget menar då att kvinnor saknar egen vilja och påstår det bara är reklamen som skapar det resultatet. Jag till och med #GamerGate tvittrade om den ideologin så sent som igår kväll

  Då vår sida har en massa coola kvinnor så blir vi (för att inte tala om kvinnorna) rätt sura när de förkastar ”våra kvinnors” val och bara lyssnar på kvinnor så länge kvinnorna följer deras egen agenda. bevis här:

  1/2 https://twitter.com/Aktivarum/status/511306253466079232
  2/2 https://twitter.com/Aktivarum/status/511306859702407168

  Så en manlig feminist sitter i media och säger att ni kvinnor köper vad än de bestämmer åt er. Är det den självbild kvinnor vill ha? Att män kan strunta i kvinnor och gå direkt till PR-folk och bestämma åt dem vad kvinnorna skall vilja?

  Här har du en annan mediafeministkille som blev mosad av bildbevis när han anklagade en gamer-tjej som tycker som oss för att inte vara tjej (för ingen riktig tjej gillar vad vi gillar enligt hans agenda). Enjoy #notyourshield pwning.

  https://twitter.com/Aktivarum/status/511173199405789184

  Retweets: 44, Favorites: 40

  ”Och många män säger ju också att de vill ha kvinnor med lite mer hull, till skillnad från vad skönhetsindustrins skelett kan erbjuda.”

  Det betyder inte de håller med om feministiska ideer om kvinnor. Det betyder de kroppar de flesta killar föredrar inte är samma som vad de flesta kvinnor föredrar att se dyra kläder på. Rent praktiskt tycker de flesta män att 176cm och 64kg är mer attraktivt än 186cm och 62kg medan det är just modeller som är typ 186cm långa och 62kg som säljer bäst – till kvinnor.

  Igen, det finns redan alternativ, det är bara det att det KONSUMERAS mindre av dem. Och det är inte jag som bestämmer över kvinnors plånböcker det är de själva som gör det.

  ”Skönhetsindustrins skelett är ju varken till för kvinnor eller män utan för att få kvinnor att konsumera.”

  Exakt! Det finns alternativ men kvinnor är inte lika ivriga att lägga sina pengar på de alternativen. Kvinnor som förespråkar alternativ tycks heller inte vilja starta egna företag som säljer och marknadsför de alternativen.

  Vad de verkar vilja göra är läsa genuslära, starta företag som säger åt kvinnor hur reklamen tvingar dem att köpa. Vilket INTE får dem att köpa mindre utan ger ursäkter att fortsätta göra samma sak för det är ju inte deras fel det är pam pam paaaa ”samhällets” fel.

  ”Mamma och pappa sprang runt nakna titt som tätt hemma, de bryr sig inte det minsta.”

  Det gör ingen som bryr sig när det är omedvetet. Men kvinnan ovan pratar om att formligen pracka på sina söner att se hennes nakna kropp som ett medvetet sätt att försöka träna dem INTE gilla fel sorts kvinnor. Observera falskheten här. hade jag istället för ”fel sort” skrivit att de försöker träna sina söner att gilla fina flickor istället för slampor då skulle feminister attackera MIG för taskig kvinnosyn precis som den här killen i media blev attackerad för att säga kvinnor inte behöver vara smala för vår skull:

  http://genusdebatten.se/karl-johans-kronikor-tolkningsforetrade-och-isbergsperspektiv/

  ”Jag och min bror har båda sunda kroppsideal. Min mamma var/är ganska muskulös, min bror har alltid dragits till väldigt muskulösa tjejer haha…..”

  Det är ingen som sagt att killar inte dras till vältränade snygga tjejer. Tvärtom så så finns mängder av porrsajter med bilder av tjejer som tävlar i olika idrotter inte minst en av USA:s mest populära tjejsporter ”pro-cheerleading”. Vad jag sagt är att de former som killar biologiskt drar till på kvinnor är de som indikerar ungdom och hälsa. Det gör inte formerna som den där mamman skulle pracka på sönerna.

  Hennes söner är biologiskt sannolika att tända på de former hon visade för deras pappa när hon var yngre. När de är 15 är hon 15 år äldre än den kvinnan som deras pappa attraherades till. Biologisk realitet verkar inte sjunka in hos kvinnor som skriver i media.

 6. @Jenny:

  ”Jag tror inte äldre (mindre attraktiva) kvinnor gör det för att konkurrera ut yngre snyggare kvinnor. Jag tror de gör det av samma anledning som tex. mulliga tjejer/kvinnor gör det. De vill ge alternativ till en annars väldigt ensidig och tråkig skönhetsindustri”

  Knappast: äldre, (mindre attraktiva) fula, mulliga tjejer/kvinnor söker också bekräftelse. Sen att de inte kan stå för det utan gör det med förevändningen ”att de vill ge alternativ till en annars väldigt ensidig och tråkig skönhetsindustri” kallas svepskäl.

 7. Jaha, så om jag uppfattat Jennys resonemang rätt så kan vi genom att visa unga tjejer lågintelligenta urfattiga man som slött sitter och rapar framför TV:n få tjejerna att föredra sådana män framom motsatsen…

  Då visar vi minsann alla de där smarta, rika, sociala och sportiga männen att nu har tiderna förändrats!

 8. @Rick:

  Precis, unga tjejer skal enbart exponeras för fattiga bortkomna killar utan stil som alternativ till de rika välklädda världsvana män kvinnlig ”popkultur” kommer att utsätta dem för.

  – Vi vill bara att det skall finnas alternativ till ”samhällets” press på tjejer att ligga med högstatusmän. De får helt orimliga ideal på TV jämfört med verklighetens alla rörmokare och taxiförare.

 9. Pingback: Varför en pojke om *en* kan bygga en flikka? | Häxanmexan

 10. Kvinnor bedöms efter utseende, män efter prestation.

  Det skapas en industri för att tjäna pengar på detta. Miljarder och åter miljarder. Var finns alternativen? I porrindustrin?

  Att en äldre fet kvinna visar sig naken kommer inte att ändra på något alls. Och det är alltid samma visa när kvinnor försöker stärka varandra och visa att det är helt ok att se ut som man gör. Då blir en del män avundsjuka för själva är de så jäkla dåliga på att ge styrka till varandra.

  Varför är annars den vanligaste dödsorsaken bland män 15-44 år självmord? Så säg inte att män inte behöver hjälp. Och om de inte behöver hjälp med att kunna uttrycka sina känslor så hjälp dem man till man.

 11. Pingback: Vad säger valresultatet egentligen? | WTF?

 12. Och det är alltid samma visa när kvinnor försöker stärka varandra och visa att det är helt ok att se ut som man gör. Då blir en del män avundsjuka för själva är de så jäkla dåliga på att ge styrka till varandra.

  Mja, jag upplever inte att det är där skon klämmer. Två väldigt vanliga scenarion som får folk (män) att reagera:

  1) Kvinnor som anser sig inte passa in i kategorin ”snygga kvinnor” som istället för att lyfta ALLA kvinnor oavsett utseende starkt dissar de kvinnor som passar in i kategorin ”snygga kvinnor”.

  ”Real women have curves” och liknande grejer. Nej, riktiga kvinnor kan faktiskt se ut lite hur som helst, de kan vara såväl smala som tjocka, raka som kurviga osv…

  Man är inte nöjd med rådande ideal, men istället för att bredda vad som är accepterat så vill man bara flytta ramarna till ett annat ideal. Så nej det handlar ju inte alls om att det är ”ok att se ut som man gör”. Det handlar om att alla andra kvinnor ska se ut på ett sätt som gör dem själva mer bekväma med sin kropp.

  Tänk om vi istället för att försöka få alla att se ut på ett visst sätt hade större acceptans för att människor kan se olika ut, och bättre verktyg för att hantera detta (läs självkänsla).

  2) Kvinnor i samma kategori som ovan dissar att män har preferenser för ”snygga kvinnor”, samtidigt som de själva kan tala sig varma om/lägga upp massa bilder på ”snygga män”.

  Det blir lite svårt att ta seriöst helt enkelt…

  Sedan målar många upp porr som att det sprider ett smalhetsideal. Tittar dessa människor ens på porr? Det finns ju hur många olika sorters kroppar som helst, och fördelen med rörliga bilder är att det är jäkligt svårt att photoshoppa.

  Visst finns det en överrepresentation av låtsasbröst i porren, men det finns faktiskt en rejäl bredd även där. Både ”small tits” och ”real tits” är väldigt populära kategorier.

  Om det finns ett problematiskt skönhetsideal så är det väl ändå på catwalken.

  Själv så förstår jag inte riktigt hetsen kring att ”men riktiga kvinnor ser inte ut så där!”. Well jag vet ju inte hur människor ser ut där dessa människor bor eller i deras bekantskapskrets, men jag ser massa kvinnor varje dag som ser ut ”så där”. Både unga och äldre, vissa är trådsmala, andra är lite rundare, och många är mittemellan.

  Det gäller män också för den delen. De flesta jag ser är rättså… standard i kroppsform. Men om man ska tro vissa människor så existerar inte de här kroppstyperna ”på riktigt”, utan medelsnittsmänniskan går tydligen runt och bär på ca 35 kg övervikt.

  Så det som får mig att reagera är inte att jag blir rädd för att jag inte har manliga vänner att prata om mina problem med, utan att kritiken som dyker upp så tydligt är i första hand på emotionell, och inte rationell, grund, och ofta missar målet med flera mil.

  /endrant

 13. @Jenny:

  Kvinnor bedöms efter utseende, män efter prestation.

  Kvinnor som vill bedömas efter prestation kan göra det, och brukar inte ha några problem att bli accepterade. Men det kräver att man gör upp med sig själv och, som vi diskuterat en hel del här, stoppar undan ’kvinnokortet’.

  Problemet tycks vara att speciellt snygga tjejer får så in i h-e mycket gratis på grund av sitt utseende, att det verkar torftigt att bara bedömas på prestation. För män är det inte mycket till fråga, eftersom de inte har samma val.

  Det utseendefixeringen handlar om är konkurrensen om att få bli vald av bästa möjliga försörjare/beskyddare. Det går inte ihop med idén om att stå på egna ben och bedömas utifrån prestation. Inte minst ser man detta på att många av attributen i utseendehetsen är utpräglat anti-prestation: skor och kjolar som inte går att gå i, naglar som gör det svårt att utföra ens vardagliga sysslor osv. Signalen som skall sändas ut är: jag behöver inte jobba, eftersom jag kan få andra att göra det åt mig.

  Att bygga upp sin självkänsla baserat på prestation är dock en mer hållbar väg, även om det tar längre tid och mer jobb.

  Att en äldre fet kvinna visar sig naken kommer inte att ändra på något alls.

  Nej, eftersom det bara är en annan sida av samma utseendefixering.

  Och det är alltid samma visa när kvinnor försöker stärka varandra och visa att det är helt ok att se ut som man gör. Då blir en del män avundsjuka för själva är de så jäkla dåliga på att ge styrka till varandra.

  Nej, män blir irriterade när det börjar låta som att kvinnor skall ha alla privilegier som snygga kvinnor får, utan att behöva vara snygga, och utan att någon skall få ha någon åsikt om det.

 14. @Jenny:

  ”Kvinnor bedöms efter utseende, män efter prestation.”

  Om vi skall vara tydliga så är det så att Kvinnor bedöms efter fertilitet, män bedöms efter status. Och nej status är inte samma sak som prestation, det är inte deras prestationer som fått kvinnor att sukta efter vissa brittiska prinsar.

  ”Det skapas en industri för att tjäna pengar på detta.”

  Jovisst, men skvallerindustrin där kvinnor håller koll på andra kvinnor och kommenterar deras kroppar och rykten är ju precis lika stor – om inte större. Det är inte killar som köper Kim Kashardians dataspel. Det är främst tjejer som gör det. Det är inte killar som köper Se & Hör med senaste nakenbilderna på Katy Perry, det är främst tjejer som gör det osv.

  Vidare så krävs det prestation för män för att kunna ha sex med kvinnor (män står för närmandet). Det krävs inte utseende för en kvinna att kunna ha sex med män. Jag vet mängder av män som föredrog att ragga på riktigt osnygga tjejer.

  ”Var finns alternativen?”

  Alternativen i en marknadsekonomi är konsumentakt. Första steget är att kritisera företagen vars varor man ogillar (förutsatt att de tar emot och lyssnar på kritik via mail eller kommentarsfält)

  Andra steget om de inte lyssnar är bojkott av det man ogillar och att lägga pengarna på det man gillar. Det är ju vad #GamerGate handlar om. Ett antal publikationer som skrivit manshatiska och gamerhatiska artiklar för ”clickbait” bojkottas massivt. De kommer inte att få besökare, vi upplyser deras annonsörer och ägare om att dem som skriver ”gamers suck-material” har vi tröttnat på.

  ”I porrindustrin?”

  Först och främst så finns ingen klar gräns mellan det som är porr och det som inte är porr. Rent praktiskt kan vi kalla det porr när Jennifer Lopez och Katy Perry springer runt i superurringade klänningar. Det är bara det att de flesta rättar sig efter den kvinnliga uppfattningen som lyder att när kvinnor har samhällsstatus är det inte porr att visa brösten men när kvinnor inte har status är det porr. Samma sak med smalhet, tjejer med status (supermodeller, skådespelerskor) är tydligt smalarare än andra.

  Vi kallar det inte porr när kända skådespelerskor visar allting på film eller hur? Vi kallar det heller inte porr när någon Paparazzifotar kända sångerskors bröst och hänger ut i skvallerpressen. Feministiska Nyheter24 hatar kvinnoförnedrande porr men har inget emot att själva ha bilder av Victoria Silvstedt som stretchar utan att ha trosor på sig.

  http://nyheter24.se/noje/kandisar/459493-victoria-stretchar-utan-trosor

  Sedan när vi begränsar porr till kvinnor med låg samhällsstatus kan vi konstatera att där finns redan alla tänkbara alternativ. Det finns inte en kvinnotyp som det saknas bilder för. Komplex för bröst? Det är en barnlek att hitta en porrbrud som har ”fulare” bröst och mängder av män som vill se henne naken (Att det sedan finns män som inte vill det kallas olika smak)

  ”Att en äldre fet kvinna visar sig naken kommer inte att ändra på något alls.”

  Nej givetvis inte, genom att vara fet tappar hon direkt samhällsstatus (status bland kvinnor) så högt uppe i stjärnglansen händer ingenting. När kvinnor med lågstatus viker ut sig kallas det sedan för porr remember?

  Nera bland lågstatusmänniskor händer heller ingenting, det är som att hälla vatten i sjön för i porrens värld finns redan mängder av bilder av äldre feta kvinnor och oavsett hur många män som gillar det så kommer inte ”samhället” att rätta sig efter det för samhället skiter helt och hållet i vad män i allmänhet gillar.

  Det är bara när män har status som samhället lyssnar #GamerGate tog fart när skådespelaren Adam Baldwin twittrade länken till sina 50k fans. Vidare så ignorerades in i det längsta kritiken, företagen hånade killarna och tog för givet de skulle tröttna. Nu gör de inte det längre. Det är åtskilliga miljoner dollar som gått upp i rök.

  ”Och det är alltid samma visa när kvinnor försöker stärka varandra och visa att det är helt ok att se ut som man gör.”

  Varför skulle det behöva visas? Förutsatt att man inte bryr sig om status är det redan det. Ju mer statusfixerad en kvinna är ju smalare måste hon vara och ju snyggare måste hon vara så är det. Det är ingen kvinna som måste se ut som en fotomodell för att få mäns uppmärksamhet. Internet är fullt av porrbilder på kvinnor som inte gör det.

  ”Då blir en del män avundsjuka för själva är de så jäkla dåliga på att ge styrka till varandra.”

  Men jösses hur kan du veta det? Har du sett något material som vetenskapligt bevisar det är så män motiveras? Med tanke på hur ointresserade akademia varit av män så tvivlar jag på att du har någon som helst orsak att förutsätta det är så.

  ”Varför är annars den vanligaste dödsorsaken bland män 15-44 år självmord?”

  Ja vad kan det vara nu igen? Kom ihåg att både män och kvinnor begår självmord MEN det är många fler kvinnor som begår självmord än det är som exempelvis dödas av sin man. När kvinnor dödas av sin man blir det krigsrubriker i våra tidningar. Intressant då att det blir mycket mindre rubriker när många fler kvinnor begår självmord eller? Särskilt som det dessutom är oftare kvinnor FÖRSÖKER begå självmord än män gör det?

  Ingen normalt funtad människa tror att fler män dör av självmord pga att kvinnor är så inkompetenta/ointelligenta att de trots tredubbelt fler försök inte kan lista ut hur de faktiskt döda sig.

  Så svaret på frågan är att att fler män begår självmord – framgångsrikt – för att samhället (i förlängningnen kvinnor) bryr sig så mycket mer om kvinnoliv än om mansliv.

  ”Så säg inte att män inte behöver hjälp. Och om de inte behöver hjälp med att kunna uttrycka sina känslor så hjälp dem man till man.”

  Som sagt kvinnors alla EGNA självmordsförsök förhindras inte av någon av de sociala skillnader som finns mellan män och kvinnor. Varken att visa känslor eller ha fler vänner hindrar kvinnor att försöka begå självmord.

  Det är kontakten till helt okända människor, främst statligt anställda hos myndigheter och olika samhällsorgan det är DÄR det fallerar. Feminister anställs för att specifikt och bara bry sig om kvinnor. INGEN anställs för att specifikt och BARA bry sig om män.

  Därför begår många fler män självmord.

 15. Låt oss vara realistiska. Tjejerna/kvinnorna på catwalken och på vita duken hårdbantar ALLTID, en hel del fotomodeller har dött pga. detta. Tjejerna/kvinnorna i Hollywood hårdtränar också ALLTID. De har PT, egna kockar osv. Vanliga kvinnor har varken tid eller råd att leva den sortens liv.

  Och för att vara ytterligare realistiska…. Många tjejer/kvinnor tittar inte på porr. Unga tjejer ser aldrig alternativen. Allt de ser är de smala hårt tränade photoshoppade tjejerna. Alternativen står vanliga kvinnor för som inte blir photoshoppade. Och jag upplever det inte som att de gör det för att konkurrera ut de smala photoshoppade tjejerna, utan bara för att bredda utbudet och visa andra tjejer att det är ok att se ut som man gör.

  Jag som sett en hel del porr, skiter i stort sätt i hur kvinnor ser ut. Jag kan tycka att ju mindre fixad en kvinna är desto snyggare. Men som sagt jag är nog lite av ett undantag.

  Och ja, tjejer/kvinnor läser om och iaktar andra t/k utseende. För allt kretsar kring utseende. Man jämför, tar efter, hissar/dissar osv. för fixeringen är total.

  I England gjorde de en undersökning där de frågade ett antal t/k om de fick välja mellan att bli påkörda av en buss eller bli tjocka vad skulle de välja. De flesta svarade att de hellre blev överkörda av en buss.

  Utseendefixeringen är total. Och det är mestadels t/k som konsumerar utseende, en ganska naturlig konsekvens kan jag tycka.

 16. @Erik:

  Det är kontakten till helt okända människor, främst statligt anställda hos myndigheter och olika samhällsorgan det är DÄR det fallerar. Feminister anställs för att specifikt och bara bry sig om kvinnor. INGEN anställs för att specifikt och BARA bry sig om män.

  Därför begår många fler män självmord.

  Jag blir lite frustrerad av det här ”män gör inte på kvinnors sätt, därför är de dåliga på X.”-attityden om är så vanligt förekommande. Män och kvinnor – på kollektivnivå – hanterar känslor och stöttar sina medmänniskor/vänner (oberoende av kön) på olika sätt. Inte bättre, inte sämre – bara olika.

  Samhället är precis som du är inne på helt gynocentriskt i (även) denna fråga vilket medför dels att man inte fångar upp män i behov och dels att verktygen man har är anpassade efter ”kvinnors sätt” och behöver breddas så att även maskuliniserade individer fångas och blir hjälpta av vårt skyddsnät.

  Tom Golden pratar bra om skillnaderna här.

  Tyvärr lyckades jag inte få in rätt film direkt i kommentaren, men scrolla ner till rubriken ”Free Introductory Videos” och kolla första videon därunder.

 17. Och jag upplever det inte som att man gör det för att fånga en man längre. Utan utseendet står för sig själv, det är självändamålet. För så som de tror att de ska se ut det uppfyller hela deras liv. Det tar tid att sträva efter ett idel man kanske inte alls har anlagen för.

  Jag tycker det är skitbra att ”vanliga” t/k ”viker” ut sig. Som ett alternativ, och ja, inte för mäns skull utan för andra t/k:s skull.

 18. @Erik:

  ”Det är kontakten till helt okända människor, främst statligt anställda hos myndigheter och olika samhällsorgan det är DÄR det fallerar. Feminister anställs för att specifikt och bara bry sig om kvinnor. INGEN anställs för att specifikt och BARA bry sig om män.”

  Varför tar män inte tag i detta? För att män inte bryr sig om andra män, utan bryr sig bara om vad kvinnor tycker om dem? Om det är så, ändra på det.

 19. @Ninni:

  Jag hoppas du kommer att förstå mig trots att jag uttrycker mig på Venusspråket.

  Vad jag kan läsa mig till mellan raderna är att män förstår män bäst. Förlåt att jag uttrycker mig grovt nu. Men då får väl män sluta jaga status och kjoltyg och börja bry sig mer om varandra så som män föredrar att bry sig.

  Utan att det för den sakens skull behöva bli extremt. Förlåt nu är jag grov igen. Men jag har upplevt män omkring mig som ganska ”allt eller inget”. Ska man gå ner i vikt? Ja då slutar man praktiskt taget att äta. Ösregnar det? Ja men då springer vi hela vägen istället för att gå för då blir man mindre våt. Och så vidare, ok dåliga exempel kanske, men något ditåt.

 20. @Jenny:

  Härligt att du är här och friskar upp debatten, Jenny! Ibland tenderar det att bli lite väl samstämmigt och underförstått här inne.

 21. @Jenny:

  Men då får väl män sluta jaga status och kjoltyg och börja bry sig mer om varandra så som män föredrar att bry sig.

  Ja, det är på gång. Det kallas MGTOW och men at strike. Det är tex. precis vad en del av killarna som spelar dataspel gör, de väljer bort och stöttar varandra på manligt vis.
  Bra va? Smile

 22. @Jenny:

  ”Låt oss vara realistiska. Tjejerna/kvinnorna på catwalken och på vita duken hårdbantar ALLTID, en hel del fotomodeller har dött pga. detta.”

  Fotomodeller är extremfall ja, men hur är det hos skådespelerskor? Jag tycker snarare det verkar vara manliga skådespelare som dör mest i förtid medan tjejerna får hjälp och nya chanser oavsett hur de beter sig.

  ”Tjejerna/kvinnorna i Hollywood hårdtränar också ALLTID. De har PT, egna kockar osv. Vanliga kvinnor har varken tid eller råd att leva den sortens liv.”

  Nej säg inte du gått på den bluffen också. Det finns hur många skvallerbilder som helst av Hollywoodbrudar som är ur form. De tränar och bantar NÄR de jobbar, dvs när de filmar eller promotar en film. De kan fotas hur slappa som helst när de har semester. Förklaringen på detta är enkel.

  För det första så är en stor del GENER, dvs kroppsform är i mycket högre grad än de flesta tror medfödd. För det andra så går det snabbare än de flesta ens anar att under professionell hjälp manipulera kroppen för att en kort tid JOJO-BANTA filma och se fantastisk ut. Tjejerna med rätt gener och pengar behöver inte banta jämt och ständigt. Samma sak med killarna här är hur Charlie Sheen ser ut i vanliga fall (från Hotshots)

  Och HÄR är hur Charlie Sheen såg ut när han filmade Hotshots 2

  Flera av dessa så kallade ”hårdbantande PT:ande” skådespelerskor var ju för övrigt med i ”The Fappening” (Celebrity Nude Leak 2014) och ser inte alls lika bra ut på sina privata nakenbilder som de gör på film. Jag skrev till och med om detta på ett av forumen. GRATTIS tjejer, nu kan ni skryta över att ni har snyggare röv än A-listade superstjärnor när de fotar sig själva med mobiltelefon mot badrumsspegeln.

  ”Och för att vara ytterligare realistiska…. Många tjejer/kvinnor tittar inte på porr.”

  En ren definitionsfråga. VAR NÅGONSTANS går gränsen mellan porr och inte porr nu igen? Om vi inte går på den av allt att döma kvinnliga samhällsuppfattningen att alla rika kända människors porr inte är porr så tittar de flesta tjejer någon gång på porr för skvallerblaskor är fulla av porrbilder på kända kvinnor.

  ”Unga tjejer ser aldrig alternativen.”

  Precis, vilket beror på statusfixeringen jag berättade om. Tjejer väljer bort allting som har lågstatus. De ser gärna porrbilder bara det är Salma Hayek på bilderna.

  ”Allt de ser är de smala hårt tränade photoshoppade tjejerna.”

  I glättig högstatusmiljö ja. Det är ju SAMMA hollyoodbrudar som var med i The Fappening, inte ens Kate Upton ser fantastisk ut på alla bilder som pojkvännen Justin Verlander tog av henne.

  ”Alternativen står vanliga kvinnor för som inte blir photoshoppade.”

  Och läckta nakenbilder av SAMMA KVINNOR.. Inklusive filmstjärnorna Kisten Dunst och Jennifer Lawrence.

  ”Och jag upplever det inte som att de gör det för att konkurrera ut de smala photoshoppade tjejerna, utan bara för att bredda utbudet och visa andra tjejer att det är ok att se ut som man gör.”

  Vad betyder det? Att det är ok? Ok enligt vem?

  Oavsett hur du ser ut kommer det att finnas dem som gillar det och dem som ogillar det. Om du med ok menar att slippa kritik så kan du glömma det. Även om du ser ut som Kate Upton finns det killar som inte alls tycker du ser rätt ut.

  Tjänar du X miljoner på dem som gillar hur du ser ut kan du strunta i dem som inte gör det uppenbarligen.

  ”Jag som sett en hel del porr, skiter i stort sätt i hur kvinnor ser ut. Jag kan tycka att ju mindre fixad en kvinna är desto snyggare. Men som sagt jag är nog lite av ett undantag.”

  Även tjejer som inte ser fixade ut är fixade när de framträder i nöjesbranschen. Hårförlängningar är oerhört vanliga i porrbranschen. I en scen jag sett med flera kända porrstjärnor följde kameran med dem till duschen. En av tjejerna fick nåt i håret och fick plocka bort förlängningarna framför kameran.

  ”Och ja, tjejer/kvinnor läser om och iaktar andra t/k utseende. För allt kretsar kring utseende. Man jämför, tar efter, hissar/dissar osv. för fixeringen är total.”

  Nej, allt kretsar kring uppmärksamhet och status/rykte. Utseende är bara verktyget för att få de sakerna. Att man hissar/dissar handlar om status i den kvinnliga hierarkin.

  ”I England gjorde de en undersökning där de frågade ett antal t/k om de fick välja mellan att bli påkörda av en buss eller bli tjocka vad skulle de välja. De flesta svarade att de hellre blev överkörda av en buss.”

  Smalhet = Status, Kvinnor som inte är smala nog och halvnakna är porr (som män tittar på). Kvinnor som är smala nog och halvnakna är inte porr (som kvinnor tittar på).

  ”Utseendefixeringen är total. Och det är mestadels t/k som konsumerar utseende, en ganska naturlig konsekvens kan jag tycka.”

  Av vad jag sagt här kan vi sluta oss till att det inte alls rör sig om utseendefixering. Det rör sig om STATUSfixering. Victorias Secret försäljning är till 96% till kvinnor. Hur deras modeller ser ut är hur man går hem hos KVINNOR – inte män.

  KVINNORNAS mål är alltså i själva verket att vara smal, rik och gå hem hos kvinnlig publik.

  Medan feminism inbillat kvinnor att kvinnor är värda mindre än män så säger precis all tillgänglig saklig information raka motsatsen. Ingen vill ha manlig publik eller manliga kunder, alla vill ha kvinnlig publik och kvinnliga kunder!

 23. @Jenny:

  ”Vad jag kan läsa mig till mellan raderna är att män förstår män bäst. Förlåt att jag uttrycker mig grovt nu. Men då får väl män sluta jaga status och kjoltyg och börja bry sig mer om varandra så som män föredrar att bry sig.”

  Spelar ju ingen roll om män slutar jaga kjoltyg eftersom bevisligen kvinnors utseendefixering är riktad mot att ha mestadels kvinnor i publiken, inte mestadels män. Idealkvinnan beundras av 10.000 kvinnor och 1 rik känd man.

  Jag har sagt i flera år att det kommer att kosta kvinnor dyrt att bry sig om så få män. Det skadar inte bara män det skapar en ohållbar situation för kvinnor.

 24. @Jenny:

  ”Varför tar män inte tag i detta?”

  Ja säg det, varför är de flesta manliga höga politiker feminister? Ju mer en man bryr sig om kvinnor ju mer ger kvinnor makt till den mannen. Ju mer en man bryr sig om män ju mer föraktar kvinnor den mannen. Kvinnor är så underbart jämställda i den här frågan.

  ”För att män inte bryr sig om andra män, utan bryr sig bara om vad kvinnor tycker om dem? Om det är så, ändra på det.”

  Gärna det, berätta bara för mig hur jag skall kunna hindra kvinnor från att belöna män (särskilt rika män) för att bry sig om kvinnor. Hur tycker du rent praktiskt vi män skall kunna göra det så länge de allra flesta kvinnor motarbetar oss?

 25. @Jenny:

  Jag hoppas du kommer att förstå mig trots att jag uttrycker mig på Venusspråket.

  Det är lugnt. Du väljer att använda vilken debatton du vill. Känner du för att du vill stå för den ton du har nu så är det helt fine med mig.Smile

  Men jag har upplevt män omkring mig som ganska ”allt eller inget”. Ska man gå ner i vikt? Ja då slutar man praktiskt taget att äta. Ösregnar det? Ja men då springer vi hela vägen istället för att gå för då blir man mindre våt. Och så vidare, ok dåliga exempel kanske, men något ditåt.

  ja, det är dåliga exempelSmile
  Men jag förstår vad det är du försöker peka ut. Och ja, det är riktigt. Män är ofta sakfokuserade och blir därför gärna lite mer nördiga i just det de för tillfället engagerar sig i. Så det är en riktig observation av skillnaderna som finns.

  @Jenny:

  Varför tar män inte tag i detta? För att män inte bryr sig om andra män, utan bryr sig bara om vad kvinnor tycker om dem? Om det är så, ändra på det.

  Har du missat vad vi gör? Missat A voice for men? Det är på samhällsnivå det brister för män. Män är vanligtvis justasjysta mot varandra och stöttar sina medmänniskor på sitt sätt oavsett kön (Där ligger en skillnad mellan kvinnor och män. Kvinnor har ett ”vi kvinnor”.)
  Brister på samhällsnivå, åtgärdas på samhällsnivå av skattemedel som män också betalar.

 26. @Erik:

  Det är bara det att de flesta rättar sig efter den kvinnliga uppfattningen som lyder att när kvinnor har samhällsstatus är det inte porr att visa brösten men när kvinnor inte har status är det porr.

  Det där dök ju upp i den studie som följde amerikanska sorority girls under några års tid. De tjejer som hade status var de som huvudsakligen kallade tjejer med mindre status för ’sluts’, samtidigt som de själva sig i minst lika stor utsträckning betedde sig just på det sätt som de beskyllde de andra för.

  (Orkar inte gräva efter länken just nu)

 27. @Ninni:

  Ja jag älskar den ”kulturen”. Jag skulle kunna göra exakt samma sak fast med film istället. Titta på film hela dagarna, snacka film med likasinnade, diskutera alternativa slut, åka till platser där filmer spelas in osv osv. Läsa om film, ja du förstår.

  Jag förstår människor som spelar dataspel flera timmar i sträck. Vardagen är jävligt stressig och grå långa perioder. Som nu när jag läster fantasy- serier, varför ser inte världen ut så? Eller förlåt världarna. Just läser jag Zorn & Dirna serierna, jag har övergett japansk skräckmanga för tillfället. I alla fall själarna vars kroppar man dödar sugs in i en själv och existerar inom en, bara två små barn kan frigöra dem. Jag tycker det är underbart att fly in i.

 28. @ Jenny

  Blanda inte bort korten! Det var en länk till någon extrem sajt frågan handlade om, dvs. en av de där sajterna som enligt dig motsätter sig kvinnlig rösträtt. I stället länkar du till extremfeministiska SVT! (16.9 kl. 1.04) Eller menar du att det finns någon stollig kommentar någonstans som fått dig att döma ut SVT som extremt kvinnofientlig?

  Kunde du förresten inte försöka sammanfatta vad du vill säga, för nu är det med förlov sagt bara råddigt. Du talar mycket om utseendehetsen bland kvinnor, men sedan talar du om ”porrindustrin” som enligt dig dock inte finner sina konsumenter bland kvinnor i någon större utsträckning. Den där porren tycks allestädes närvarande och tala om för kvinnorna hur de ska se ut även om porren inte är någon avgörande komponent i kvinnornas liv. Utseendehetsen kan plötsligt kopplas till catwalken, vars koppling till i sin tur ”porrindustrin” blir obskyr, men problemet kan på något sätt avhjälpas om kvinnor tar nakenbilder på sig själva.

  Inte ett helt logiskt stringent resonemang, kunde man kanske säga.

  Kvinnorna utseendehetsar alltså på basen av porr de egentligen inte ens tittar på, tycks du mena. Kunde inte åtminstone början på lösningen i sådana fall vara att kvinnorna åtminstone tittade på någon porrfilm för att bilda sig en uppfattning om vad som finns där? För som tidigare konstaterats så finns det inget alldeles entydigt kvinnoideal i porren.

  Varför försöker du dig inte på ett mera trovärdigt resonemang? Exempelvis så här: Kvinnor utseendehetsar mot varandra. Det här är en av kvinnor skapad hysteri som kvinnor borde kunna resonera kring utan att ständigt skjuta ifrån sig ansvaret på män. Det är t.ex. inte vi män/pappor som köper ”sexiga” kläder till våra småflickor – det är kvinnor, uteslutande kvinnor, så kvinnor kunde med fördel börja ta lite, lite ansvar för sina handlingar här. Utan efterfrågan skulle det inte finnas något utbud, men det är säkert bekvämt att alltid bara skylla ifrån sig…

  Kvinnor konkurrerar om de bästa männen genom sitt utseende – men det utseendet är inte samma utseende som kvinnorna hetsar mot varandra med. Män har faktiskt mycket mer varierande smak här. Män tävlar om kvinnor genom prestationer och ibland går män på tok för långt i sin jakt på att prestera. Det är inte ditt fel som kvinna att någon man ramlar ner för Mt Everest och bryter nacken i jakten på ett nytt hastighetsrekord på cykel nedför berget…

 29. @Erik:

  Erik du har säkert rätt i det du säger. Men jag känner inte alls igen mig. Och jag har inte tillräcklig kunskap om ämnet i övrigt så jag säger inget mer.

  MEN förlåt att jag är superkvinnlig nu och skriver såhär: Min magkänsla säger mig dock att det du skriver bara är en förenkling.

  Men som sagt, vad vet jag? Allt ÄR kanske så enkelt. Kvinnor letar efter status. Män står för status?

  Undrar var min statusman är? Och varför föll inte jag för en statusman? Varför suktar inte jag efter status? Jag har inte ens löshår och påbyggda naglar ahhhhh…. I’m I not a woman? Är det för att jag är vänster? Innerst inne vill jag kanske att alla ska gå runt i likadana blåa pyjamaser, minus Mao då. Det hade varit skönt, slippa tighta kläder och inte behöva ha en massa klädval.

  Fakk it. Jag återvänder till mina serier : )

 30. @Rick:

  Rick du tolkar mig som fan läser bibeln.

  (Jag länkade till en artikel om självmord). Och jag skiljde på catwalken och porren.

  Om kvinnlig rösträtt kan du fråga Lavazza om som brukade kommentera på Pelle Billing bloggen. Han tyckte att kvinnor inte skulle ha rösträtt eftersom kvinnor röstar ”fel”.

 31. @ Jenny

  Så eftersom någon ”Lavazza” uttalat sig enfaldigt på Billings mycket sakliga och hovsamma blogg så får det dig att döma ut bloggen som extremistisk? Förresten, fick ”Lavazza” något mothugg? Jag misstänker nämligen att en sådan kommentar inte skulle ha gått obemärkt förbi i det sällskapet…

  Det är bra att skilja på catwalken och porren för det är uttryckligen catwalken som skadar många unga (och äldre) kvinnors självförtroende. Det samma kan sägas om den där uppsjön med tidskrifter om utseende som kvinnor konsumerar i enorma mängder.

 32. @Jenny:

  Erik du har säkert rätt i det du säger. Men jag känner inte alls igen mig. Och jag har inte tillräcklig kunskap om ämnet i övrigt så jag säger inget mer.

  MEN förlåt att jag är superkvinnlig nu och skriver såhär: Min magkänsla säger mig dock att det du skriver bara är en förenkling.

  Förenklingar (eller kanske snarare generaliseringar) är fullt tillåtna, så länge man inser att de inte säger hela sanningen. Å andra sidan finns det inget sätt att beskriva könsroller och jämställdhet som inte blir en förenkling.

  Det som blir den viktiga frågan är: förenkling, visst, men är det i linje med eller står det i konflikt med det vi kan verifiera i forskning? Hur troligt är det att det förklarar mycket av det vi ser?

  Det brukar ju inte besvära feminister att en stor del av männen inte känner igen sig i deras beskrivning. Men det vi kan sluta oss till av det är väl att vår magkänsla helt enkelt inte ger särskilt god vägledning när det gäller könsroller.

  Undrar var min statusman är? Och varför föll inte jag för en statusman? Varför suktar inte jag efter status?

  Att du inte passar in i mallen betyder förstås inte att mallen inte har förklarande kraft. Jag bryter själv mot mallen på åtskilliga sätt. Att jag t.ex. inte är ca 2 år äldre (inte ens äldre) än min hustru motsäger inte att det i genomsnitt är så, och har varit i flera årtionden.

  Jag känner par där kvinnan jobbar hårt som företagare och mannen är hemma med barnen. Jag känner kvinnor som är extremt framgångsrika i karriären och män som är extremt feminina och jobbar i kvinnodominerade branscher. Jag har själv haft jobb där jag varit ensam man bland idel kvinnor, liksom jobb där vi varit bara män. Att det existerar motsäger inte heller det genomsnittliga mönstret, utan ger bara exempel på att variationen kan vara stor. Man bör passa sig för att kasta sig från en generaliserande diskussion rakt in i ett enskilt exempel och tro att man därmed motbevisat den generella bilden.

  Att du kommenterar här på Genusdebatten är ju ett normbrott i sig, så uppenbart är du inte representativ. Wink

 33. @Jenny:

  ”Erik du har säkert rätt i det du säger. Men jag känner inte alls igen mig. Och jag har inte tillräcklig kunskap om ämnet i övrigt så jag säger inget mer.”

  Man behöver inte ha kunskap för att ha åsikter, man behöver bara vara tydlig med att det är åsikter. Exempelvis gällande var gränsen går mellan porr och inte porr, vad tycker du själv?

  ”MEN förlåt att jag är superkvinnlig nu och skriver såhär: Min magkänsla säger mig dock att det du skriver bara är en förenkling. Men som sagt, vad vet jag? Allt ÄR kanske så enkelt. Kvinnor letar efter status. Män står för status?”

  Nu har du inte läst riktigt vad jag skrev, tvärtom skrev jag att det var kvinnor som stod för status. Kvinnor vill inte vara lågstatus och ha manlig publik, de vill vara högstatus och ha kvinnlig publik.

  ”Undrar var min statusman är? Och varför föll inte jag för en statusman?”

  Jag har aldrig sagt att alla kvinnor är så och alla män är så. Kort sagt inget jag sagt gäller dig personligen. Jag har beskrivit generella skillnader mellan könen som leder till generella skillnader i resultat i hur världen ser ut.

  Gällande vad kvinnor faller för hos pojkvänner och vad kvinnor dras till i popkulturen så är det två olika saker. När det handlar om egen kärlek brukar kvinnor inte dras till faktisk status utan tecken på status. Exempelvis mannens egen självsäkerhet eller hur andra kvinnor beter sig omkring honom. Om tillräckligt många andra kvinnor verkar intresserade kallas det pre-selection. Det finns ett företag i USA drivet av snygga tjejer som utnyttjar detta genom att ta betalt av killar för att låtsas vara deras vänner för en tid. Det räcker alltså med att dessa tjejer går fram till vilken tjej som helst och uppskattar upp killens värde så är hon mer intresserad när han kommer fram och blir presenterad.

  När vi pratar popkultur är det dock helt annorlunda. En av orsakerna att tjejer gällande kärlek går på intryck av värde istället för faktiskt värde är att män inte har stämpel i pannan vad de tjänar så de kan ljuga om det. Att gå på killars pengar innebär fattiga killar kommer att ljuga för att få sex. MEN när det handlar om vilka män som är höga makthavare och kändisar så vet kvinnor alltid vilka män som är mest värda att uppmärksamma och kan konsekvent se till att män som inte är tillräckligt högstatus ignoreras.

  Oavsett hur man ser på det blir resultatet att det finns färre antal män som får totalt mer makt av större antal kvinnor. Kvinnor gör alltså ett litet antal män särskilt inflytelserika.

  ”Varför suktar inte jag efter status? Jag har inte ens löshår och påbyggda naglar ahhhhh…. I’m I not a woman?”

  Jag har aldrig sagt alla kvinnor gör det. Jag har sagt att pga att FLER kvinnor gör det jämfört med män får vi vissa könsroller och vissa resultat i kultur och marknadsekonomi.

  ”Är det för att jag är vänster? Innerst inne vill jag kanske att alla ska gå runt i likadana blåa pyjamaser, minus Mao då.”

  Nej det tror jag inte, däremot kanske det är lite för att du är vänster som du tar för givet att vad jag säger om kvinnor måste gälla alla kvinnor (kollektivism), eller i alla fall dig (det politiska är personligt), det kan inte jag veta. Vad jag vet är att du verkar missförstå när jag pratar om generella skillnader mellan män och kvinnor. Jag har inte sagt att kvinnor är statusfixerade och män inte är det (det är klart det finns statusfixerade män). jag har sagt att det är fler kvinnor än män som är det vilket jag kopplat till hur kvinnor måste vara smala och rika för att få klä av sig inför mestadels kvinnor. När de är fattiga och mindre smala kallas det porr och deras publik är mestadels män.

 34. Intressanta diskussioner.

  Pre-selection grejen är en rätt stark hjälpande faktor för killar. Min flickväns bästa väninna vill ha mig och är på mig nästan varje gång min flickvän lämnar oss ensamma. Det är så pass illa att jag uttryckligen fått säga att jag inte vill något vid två tillfällen, de andra gångerna med kroppsspråk. Det är väldigt vanligt att just bästa väninnor är den som den otrogne killen knullade. Säkert mer sannolikt än att det är jobbkompisen.

  När det gäller förälskelse så har jag lite tankar på området. Det finns garanterat forskning om saken och den ska jag rota i. Jag märker att jag får bäst sex och mest sex när jag varit nära nog det som kan beskrivas ”otrevlig, arrogant, haft en helt annan åsikt, käftat emot”. Då belönas jag med bra sex, så var det även i mitt förra förhållande.

  Försälskelse eller kärlek är hos kvinnor väldigt förknippat med sex. Håll henne sexuellt stimulerad så tycker hon att du är söt ”på något sätt”. Så sjukt är det. Så är det inte för mig, jag kan tycka en tjej är söt och snygg ändå. Ja som sagt lite tankar.

 35. @Torstensson:

  Om det sista du nämnde verkar logiken vara:

  Män tycker en kvinna är snygg och vill då ligga med henne
  Kvinnor vill ligga med en man och tycker då han är snygg

 36. @MK: Ha ha, diskussionen om att superhjältarna ser ut som de bara har ”bodypaint” påminner mig om Top 10 av Alan Moore, som har en värld där alla är super på ett eller annat sätt. En av de kvinnliga figurerna, får man veta i ett avsnitt, är faktiskt naken. Det är bara hennes hud som skiftar färger. Bossen som är en slags hundmutation får sig en rejäl smocka av henne, när hon får veta att hundar är färgblinda. (Hundbossen uppfattar alltså inte hennes färger som en form av ”klädsel” utan ser henne naken.)

 37. @Erik:

  Folk får ha vilka åsikter de vill, min invändning (och även Sargons) är att ta den här sortens beslut alls vid så låg ålder. Med vad vi vet om hur hjärnan utvecklas så spelar det dessutom ingen roll om vi litar på diagnosen, psykiatiern kan inte diagnostisera utveckling som ännu inte skett.

  Faktum är att utvecklingen redan HAR skett. I mammas mage. Läs vår insändare i ämnet.

  /Nina

 38. @Erik:

  Hur långt tror du att kvinnor skulle kunna driva män? Jag menar, män vill ligga och avla av sig. Vad skulle de göra för att få göra det?

  Jag tar ett exempel. Det visar sig att kvinnor tänder väldigt mycket på män som går runt och grymtar, som grisar.

  Riktigt mycket visar det sig. De män som grymtar blir väldigt populära och får ligga. Skulle till slut alla män gå runt och grymta? Högt och ljudligt som grisar?

 39. @jenny: Självklart skulle det bli så. Sexuell selektion är oerhört kraftfull, även om ditt exempel sannolikt skulle ta en stund att implementera.

  Sedan får man inte glömma att det oftast inte är medvetna val hos kvinnorna. Däremot är det bra om de åtminstone känner till varför de har vissa preferenser, eftersom det gör det möjligt att undvika misstag.

 40. @ Jenny

  I teorin ja, se på alla feministiska män. Kollektivet kvinnor kan dock inte så där bara besluta om att ändra sina sexuella preferenser. Människan har en natur som bara i begränsád grad låter sig omstöpas. Vi kan skråla i högan sky att alla kvinnor är lika attraktiva, men det kommer inte att ha någon inverkan.

 41. @jenny:

  ”Hur långt tror du att kvinnor skulle kunna driva män? Jag menar, män vill ligga och avla av sig. Vad skulle de göra för att få göra det?”

  Först och främst vill heterokvinnor också ligga så frågan är ju vilka män de vill ligga med. Sedan är män självständiga individer där olika DNA leder till olika resultat. Vissa män kan sålunda drivas hur långt som helst, andra män kan inte det. Frågan är inte vad män generellt gör, frågan är vilka män som har makten i det så kallade samhället.

  ”Jag tar ett exempel. Det visar sig att kvinnor tänder väldigt mycket på män som går runt och grymtar, som grisar.”

  Ok, låt oss då för realismens skull säga att grymta som grisar påverkar män att bli aggressiva och ökar därför risken med 90% (jämfört med kvinnor) för att de männen begår olika former av övergrepp mot omgivningen. Det ökar även sannoliketen med 90% att de männen hamnar på de högsta positionerna i samhället.

  ”Riktigt mycket visar det sig. De män som grymtar blir väldigt populära och får ligga. Skulle till slut alla män gå runt och grymta? Högt och ljudligt som grisar?”

  Nej, vissa män skulle göra det mer, andra skulle göra det mindre och vissa inte alls. De som skulle göra det mest skulle dock inte bara ligga mer, de skulle även slå sin fru mer, de skulle misshandla barn mer och de skulle begå våldtäkter mer. De skulle även oftare bli höga politiker, företagsledare och styrelseproffs.

  Här uppstår även en viktig fråga:

  Skulle de mest grymtbenägna kvinnorna i det samhället kunna organisera en rörelse mot mäns grymtande som de skulle kalla svinigt och försöka få bort den mansrollen med antingen grymtfria dagis eller förskolor där man delar upp klasserna efter kön där flickorna uppmuntras grymta medan pojkarna uppmuntras hålla tyst och därmed bli så osexiga som möjligt?

  Låter som om det samhället skulle ha stora likheter med dagens samhälle.

 42. @ Jenny

  En sak till: Det skulle absolut inte funka tvärtom, dvs. att kvinnor skulle gå omkring och grymta. De fysiskt mest attraktiva kvinnorna skulle förbli de fysiskt mest attraktiva, även om kvinnor skulle lägga ut videor på sig själva när de grymtar av hjärtans lust. Strikt taget har svinaktigt beteende bevisligen bara begränsad inverkan på hur pass attraktiva kvinnor i fysisk bemärkelse ter sig i mäns ögon.

  Sedan ska väl tilläggas att det lyckligtvis finns ett antal kvinnor som låtit bli att gå omkring och grymta och böka i dyngan tillsammans med horden. Det kommer att ha en effekt, för allt här i livet handlar inte om fysisk attraktivitet.

 43. @jenny:

  Det är ju redan så selektionen funkar. Nu tar du ett ”fånigt” exempel men det blir fånigt endast för att vi redan har etablerade normer och beteenden. När vi ändå ställer upp hypotetiska verkligheter så skulle man kunna säga att en rymdvarelse som kom hit från annan galax, säg en enkönig ras, skulle garanterat både klia sig i huvudet och skratta gott åt många av våra nuvarande ”parningsritualer”.

  Ett sidospår angående grymtande: En teori om varför kvinnor stönar högre än män vid sex (och orgasm) är för att de ska locka dit fler män som de kan kopulera med när de ändå är kåta. Med sperma från flera olika män i sig sköter sedan kroppen selektionen. Det blir alltså inte bara de bästa spermierna från en man som vinner kampen, utan ”the best of the best”.

 44. @jenny:
  inte bögarna.
  Warren Farrell har sagt:

  If women loved and had sex with men who walk on their hands, men would be setting up hand-walking contests tomorrow!

 45. @jenny:
  Jag antar att du använde grisgrymtning avsiktligt för att det är något som uppfattas som väldigt omanligt och/eller förnedrande, och du genom det ville ställa saken på sin spets. Om det nu ändrades över natt så att kvinnor började uppmuntra grisgrymtning skulle förmodligen de flesta män säga ”fuck you” och gå sin väg. Några skulle börja grymta. Men med tiden skulle synen på grisgrymtande ändras, och det skulle gå från att vara omanligt till att vara mycket manligt. Och allt fler män skulle grymta. Under övergångsperioden skulle grymtarna förmodligen maskera sitt prostitutionsgrymtande (de säljer sin integritet) som att de skämtar eller travesterar grymtande. Men ganska snart skulle det ha förlorat sitt sociala stigma och vara ett vedertaget beteende.

 46. @MK:
  Jaha, där blev ju min kommentar överflödig. Såg inte att du redan tagit upp fånighetsaspekten.
  Har för mig att Isaac Asimov skrev en liten småhumoristisk berättelse om hur en utomjording har en politiskt inkorrekt teori för att människor inte förökar sig genom knoppning. Mot stort motstånd lyckas han få tillstånd att kidnappa en man och kvinna för att studera hur de förökar sig. Men han kidnappar två för varandra helt främmande personer och de spelar förstås upp hela det pryda registret av hur kränkta de är för att utomjordingarna tror att de skall kopulera på beställning. Det slutar med att de sätts tillbaka på jorden. Och sen kan man förstås räkna ut vad som händer. Men då är det bara den politiskt inkorrekta vetenskapsutomjordingen som iakttar dem (genom något instrument) och han ignoreras kyligt av de andra utomjordingarna när han ropar att de skall komma och se.