(Radikal)feminismen = lögn och förbannad dikt
avatar

Jag läser en text av Meredith Maran, ”The lie that tore my family apart”. Hon var en av dem som i den feministiska häxjakten på män från omkring 1980 och framåt, legitimerad av påstådda ”förträngda minnen,” i terapi och av sig själv övertygade sig om att hon varit utsatt för incest av sin far under många år. Så småningom kom hon till sans och insåg hur galet detta var, och talar nu istället om vad det handlade om, ”falska minnen”. Hon började med att redigera en bok, ”The Incest Secret” med missionärsaktig nit och spenderade sedan flera år med att skriva exposéer kring övergrepp på barn för tidningar och tidskrifter. Hon tillhandahöll inte bara ”the Kool-Aid”, hon drack den. Insiktsfullt beskriver hon det vi ser i många (radikal)feministiska paniker och hataktioner idag: ”Jag hjälpte till att sprida paniken: dragandes slutsatser från skeva studier, citerandes manipulerad statistik som jag litade på, citerandes experter som visade sig vara mer fästade vid sin åsikt än de var vid fakta.”

Det är just det som är grundreceptet på att kunna driva ideologiska, med verkligheten inte överensstämmande hat- och häxjakter. Ändamålet helgar medlen och berättigar att man ljuger, förvränger, manipulerar och smutskastar. Att Maran väljer ämnet som Joan Acocella kallar ”en av de mest vanärande episoderna i psykoterapins historia” är inte konstigt, eftersom hon själv var offer för terapin. Det här är ju särskilt aktuellt i dagarna, efter att en 66-årig man fått resning och friats från de fällande domarna i tingsrätt och hovrätt 2002 efter en dotters anklagelser om bestialiska våldtäkter under många år (som ska ha skett i systerns rum utan att systern märkte något). Naturligtvis kan ingen avgjort säga att mannen inte var skyldig, men ett tecken på att kvinnan gjort falska anklagelser (därmed inte sagt att hon inte själv tror på de framkallade och falska minnena) är just detta bestialiska, med tortyr med cigaretter och rakblad. Det är ett typiskt mönster som har sin upprinnelse i anklagelserna om sataniska våldtäkter och t o m slaktande av barn (där aldrig ett enda konkret bevis kunnat erhållas, trots att Eva Lundgren påstod sig känna till några hundra fall) och som sedan inspirerade terapeuter och förvirrade kvinnor.

Häxjakter som leder till sådan panik att rättsväsende och samhälle havererar drivs alltid av ideologiska, fanatiska, självutnämnda och skoningslösa människor. Och deras metoder är de ovan beskrivna. När sansen börjar komma, som i fallet med falska minnen, så måste man hitta något nytt att driva – och gärna fler teman för att hålla skräcken och paniken flytande. Det gör att t ex pedofilipaniken och ”mäns våld mot kvinnor” paniken kan fortsätta att låga, eftersom ingen har tid att skärskåda detta då nya paniker poppar upp. En av de absolut mest fokuserade under de senaste åren har varit traffickingfalsariet.

I över tio år har vi fått höra, att hundratusentals, ja rent av miljontals kvinnor och barn (som sex socialdemokrater ljög ihop det i en debattartikel på Newsmill 2009) varje år traffickeras in i tvingad prostitution. Detta kan man påstå, utan att ett enda media i Sverige ifrågasätter sanningshalten i det, utan tvärtom tystar de röster – vilket t ex DN, SvD och Svt gjort – som visar på att detta är ett falsarium. 2012 skrev jag boken ”Den kidnappade sanningen – Myten om den gigantiska sextraffickingen”, där jag väldigt enkelt kan visa på att detta är ett falsarium. Det är nämligen så, att nationsstatistiken världen över om sextraffickingfall visar att det är ett synnerligen ovanligt brott. Det rör sig om maximalt 3000 fall i hela världen varje år, d v s 0,048 fall per 100.000 invånare. Alltså ett s k ”nollbrott” (även om det är hemskt för de få som utsätts för det). Inte heller finns det något som helst stöd för att myten om mörkertalet skulle kunna appliceras. T o m det politiskt korrekta Brå säger i en rapport 2011 (s 21) att de tvivlar på att det utöver de anmälda fallen finns en utbredd dold grov brottslighet. D v s inga mörkertal! I samma rapport säger man också att ”det förekommer mycket allvarliga fall av människohandel för sexuella ändamål i Sverige, men att antalet kända sådana fall är få. Det rör sig om runt sju fall per år under perioden.” D v s 2,3 fall per år! De tillägger också att ”det vanligaste är att det finns en gärningsperson och en målsägande. De genomgångna fallen ger inget stöd för att människohandel för sexuella ändamål i Sverige ofta är kopplad till grov organiserad brottslighet.” D v s att de på punkt efter punkt bekräftar vad jag skriver i min bok!

Vad är då syftet med att ljuga, manipulera och skrämma upp människor med en falsk hotbild som denna, som (radikal)feministerna gör? Det handlar uteslutande om att demonisera män. Omsorg (mer än om de egna åsikterna, som Maran säger) har det inte ett enda dugg med att göra. Utan att blinka offrar de (radikal)feministiska aktivisterna sexarbetares hälsa och säkerhet för att vilja utrota sexhandeln, enligt en ideologisk idé (som inte har någon som helst vetenskaplig substans, jmf den ”vetenskap” som ständigt hänvisas till, nämligen Melissa Farley) att prostitution är ”mäns våld mot kvinnor”. I det måste också människor luras till att bakom alla sexarbetare döljer sig en ”traffickerare”. Sex är också väldigt tacksamt att ta till, eftersom vi har en nästan 2000-årig inlärning bakom oss att det är något ”fult”. Och i (radikal)feministernas värld är det enbart männen som står för detta ”fula”. Genom den indirekta kopplingen blir alla män våldtäktsmän och onda traffickerare. Metoden är lika smutsig och ohederlig som då den användes mot bögar, judar, häxor, antiamerikaner, masturberare, ”mindervärdiga folk” och andra.

Meredith Maran avslutar med att säga, att ”nutida amerikansk historia är späckad med exempel på den skada som gjorts när miljontals människor blir övertygade om samma lögn vid samma tid. Välj din favoritfantasi från denna lista, eller lägg till din egen.” Så räknar hon upp t ex George W Bush’s ”seger” i valet 2000, listan på böcker som Sarah Palin påstås ha bannlyst från Wasillas stadsbibliotek, det ständiga ryktet att hennes yngste son egentligen var hennes dotters barn, m m. Men vad kan vi addera till den väst-universella häxjakten på inbillade fäder som förgrep sig på sina döttrar? Ja, som nämnts sextraffickingmyten, men också den latente våldtäktsmannen (det är i själva verket få män som våldtar), ”mäns våld mot kvinnor”, Könsmaktsordningen (evolutionär biologi visar att skillnaderna i mäns och kvinnors positioner har sin grund i gynnsamhet för artens fortlevnad), kvinnors ”strukturella löneförtryck” (redan 1993 visade Löneskillnadsutredningen att skillnaden i lön mellan manliga och kvinnliga arbetare i privat sektor var högst 1,4 procent, för tjänstemän däremot 5 procent – skillnaderna har inte ökat sedan dess – och då var inte ens alla faktorer inräknade), att kvinnor missgynnas trots sin utbildning, näthatet mot kvinnor (kvinnor näthatar män lika effektivt, se t ex Toklandets blogg), m m. Ni som läser detta kan säkert fylla på listan.

När det också gäller löneskillnader så efterlyser jag faktiskt också en undersökning kring hur mycket män respektive kvinnor förbrukar av de gemensamma inkomsterna. Varför har ingen sådan gjorts? Nu vet jag inte avgjort hur en sådan undersökning skulle utfalla, men jag misstänker starkt att den skulle visa att kvinnor förbrukar en större del av de gemensamma inkomsterna i parförhållanden (åtminstone om jag får döma efter min egen erfarenhet). Vad skulle det i så fall säga om ”förtrycket” av kvinnor?

Vem tror på feministtalibanen Schymans och andra privilegierade vita kvinnors försäkran om att hon och de andra (radikal)feministerna enbart vill värna om jämställdhet när de använder metoder av lögn, förvrängning, manipulation och värnandet om den egna åsikten? Hur adekvat är det att säga att män har en maktposition när de flesta människor kan se att deras söner inte har en chans mot kvinnorna i ett skolsystem som är gjort för att gynna kvinnor, inte en chans mot politikerelitens, kändisars och överklassens döttrar? Vänstern har verkligen kommit långt från sina rötter när de bytt ut en förhållandevis adekvat syn på klasskillnader mot en fullständigt verklighetsfrånvarande könsuppdelning i ”överklassmän” och ”underklasskvinnor”. Denna typ av fundamentalism kommer bara att fjärma oss från allt sans och vett den dag då pendeln slår tillbaka. Risken är då stor att vi inte hamnar på en sansad mitt, utan att de bespottade, diminutiviserade och tystade ”vita heterosexuella männen” vill hämnas på samma sätt som ”vita privilegierade kvinnor” vill göra idag. När ska vi någonsin kunna lämna medeltiden?

Kommentarer

(Radikal)feminismen = lögn och förbannad dikt — 13 kommentarer

 1. Det krävs rätt många skor (m.m.) för att väga upp en bil av dyrare slag.

 2. @Jakob:

  Det är visserligen sant men

  1) Saker som bil och hus hade i alla fall min familj och våra bekanta gemensamt. (Om mannen exempelvis tar huslån och köper ett dyrt hus bor hans fru inte någon annanstans)

  2) Bilar köps ofta genom inbyte och/eller lån. Man byter inte in sina skor för att köpa nya skor. Skor har inte andrahandsvärden som bilar.

  3) Det är givetvis omsättningen som diskuteras, inte antalet. Man måste komma ihåg att en bransch där Avril kostar 650 dollar och Daquiri 700 dollar (Jimmychoo) där blir det sammanslaget mycket stora summor.

 3. Risken är att det blir svårt att hamna på en sansad mitt. Jag har funderat över samma problem, det är bara en tidsfråga innan vi måste tampas med det på riktigt.

  Jag tror att den avgörande frågan blir om det är feminismen som hamnar på fallrepet, eller ”kvinnor i allmänhet”. (Kalla det gärna något annat. Gillar inte uttrycket men ni förstår vad jag menar.)
  På gott och ont (mest ont nu) så har män en tendens att tycka om kvinnor mest för att de är just kvinnor. Det kan komma i positiv dager den dagen och förebygga att det är kvinnor som knuffas tillbaka just i egenskap av sin könstillhörighet.

  Tvärtom tror jag mer på att de flesta kvinnor kommer göra gemensam sak med männen. De utmålas ju som hopplösa och hjälplösa offer, i synnerhet om de gjort traditionellt kvinnliga val i sina liv. De har allt att vinna på att feministerna knuffas ner från sin pidestal. (Det som talar emot är att dessa kvinnor iofs har åsikter, men sällan något politiskt engagemang. Dessa sociala skickt exploderar först när barnen svälter.)

  Jag tror därför att männen kommer ha stort support från kvinnorna den dagen det beger sig. Varvid feminismen kollapsar när motståndet blir för hårt. Hur feministerna reagerar beror nog på om de är mest karriärister eller fanatiker. Det finns nog av båda sorter.

  Teo

 4. Pingback: Frias efter 10 år i fängelse | WTF?

 5. Radikalfeminismen vilket betyder mainstream feminism i Sverige,har samma retorik som man alltid använt när man vill förtrycka en utsedd grupp,till att vara syndabock för allt ont i världen.
  Först måste man definiera vad gruppen består av i detta fall kön,detta för att kunna dela upp människor i vi och dom.
  Sedan tar man ut vad några få av dessa gör som man anser är negativt och säger att detta är norm inom den utpekade gruppen.
  Detta gör man för att rättfärdiga särskiljande lagar och regler i samhället mellan vi och dom,där man anser att vi är högre moraliska människor än dom som är mer primitiva och därför är diskriminerande lagar ett tecken på ett utvecklat och progressivt samhälle eftersom hur kan högre stående moraliska människor göra fel.
  Alltså.feminister anser sig ha högre moral än oss andra som inte förstått oss på feminismens högre moral som enligt dom inte ska granskas och kritiseras som vilken annan ism som helst eftersom den,just det har en högre moral än andra ismer.Man kan nästan säga att den inte är en ideologi utan något större och bättre.
  Därför är feminister totalt oförstående för kritik av feminismen,dessa som gör detta är alltid dåligt pålästa dvs mer primitiva i sin utveckling än vad dom själva är.
  Eftersom enligt feminister så blir alla feminister om man bara läser på för hur kan man inte bli det när feminismen inte har några fel(högre stående än allt annat)visserligen finns det en del som kallar sig feminister som säger stolligheter men även dom måste läsa på enligt feminister.

 6. @Jakob:

  Det där med bilar är ju för övrigt intressant.

  Warren Farrell:

  [M]en who work to make it as computer whizzes or owners of black Porsches[…] are confused when they’re told they are not vulnerable enough. We can’t fall in love with men who appear invulnerable and expect vulnerability. Why did he want a black Porsche? Because he never saw an ugly woman get out of one.

  (En väninna till mig erkänner villigt att hon föll för sin nuvarande man när hon såg vilken bil han körde).

  Är det någon skillnad på hur män och kvinnor väljer bilar? När Volvo visade upp en bil designad ”av kvinnor för kvinnor”, sades det bland annat: ”If you meet the expectations of women, you exceed the expectations of men” och ”The only time I ever open my bonnet is when I need to fill up with windscreen washer fluid”.

  Ett helt annat sätt att köpa bilar – jag gjorde det själv i många år trots att jag egentligen inte är så intresserad av att meka – är att köpa en skrotbil för några tusenlappar och fixa den själv (eller hitta någon gammaldags bilmek som kan göra det billigt), och byta till nästa när reparationskostnaden överstiger priset för en något bättre skrotbil.

  Dessa bilar är inga tjejmagneter (se dessutom ovanst. video, hur berättaren tycker att detta faktiskt är en poäng), men det blir på hela taget oerhört mycket billigare än att köpa en ny bil. Priset är att man måste lära sig hur en bil funkar, var man hittar billiga delar, och hur man byter och reparerar själv.

  Det är å andra sidan en utmärkt grund för en ’manlig gemenskap’, och kul om man tycker om tekniska prylar.

 7. Jag kan (som kvinna) inte förstå hur man kan falla för en bil. Eller för pengar… Men uppenbarligen gör ju många det. Jag kan i och för sig inte heller förstå tjusningen med skor, så…

 8. @Alith:

  Grejen är ju att kvinnan kanske faller för mannen , han som äger den dyra bilen , vilket ju är själva poängen i den här tråden .

  Att falla för bilar är väl kanske en manlig åkomma .
  Alla vi som gillar veteranbilar ,jänkare eller kanske sportbilar och
  feta ”Merssor” vet vad jag menar .

 9. Om nu någon känner sig träffad, så ber jag om ursäkt, men jag har alltid tyckt att det var fånigt med lyxbilar. Det skulle ha behövt vara rena Johnny Depp med superpersonlighet om någon med Porsche skulle kunna imponera på mig. Han skulle liksom ha behövt uppväga sin (i mitt tycke) fjantiga bil. Vet inte om jag tycker några sådana statussymboler är attraktiva…

  Men… Jag förstår mig ju inte på skoshopping heller, så det är väl något fel på mig… Smile

 10. @ Dick
  Som Du säkert vet gjorde Jämställdhetsombudsmannen 2006–2008 en granskning och uppföljning av lönekartläggningar gjorda av arbetsgivare för totalt 750 000 anställda.

  0,6 procent av de anställda hade omotiverat låga löner på grund av kön och fick lönen uppjusterad. Den genomsnittliga uppjusteringen var 96 kronor per anställd och år, d.v.s 8 kr/mån . Observera att även män var felavlönade . Således blev uppjusteringen mindre än 8 kr/mån för kvinnor i snitt.

  Detta är fakta som tyvärr är närmast tyngdlösa i den feministiska vågskålen .

 11. @Ulf T:

  ”Ett helt annat sätt att köpa bilar – jag gjorde det själv i många år trots att jag egentligen inte är så intresserad av att meka – är att köpa en skrotbil för några tusenlappar och fixa den själv”

  Det är nog mycket tillfredsställelsen i ”kan själv” som spelar in här.
  Jag har varit med och renoverat en gammal Chevrolet Impala, det ÄR kul – om man har rätt verktyg, garage, kontakter och TID. Jag har byggt mig en elbas också, eftersom just den modell jag ville ha aldrig funnits att köpa. Det tog TID och det blev DYRT, men nu är den klar och det är min ”arbetshäst”.