Vår nya statsminister och diktatorns lag
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tillkännager valresultatet

Jag utlyste nyval förra söndagen, med en lista av statsministerkandidater (och för att en gångs skull vara politiskt korrekt så följde jag principen om varannan damernas) som man kunde rösta på: Fredrik Reinfelt, Tanja Bergkvist, Stefan Löfven, Ninni, Gudrun Schyman, Alice Cooper, Blondinbella, Dolf. Det fanns dessutom möjlighet att lämna egna förslag. Man kan konstatera att det gick ganska bra över lag för damerna, om man bortser från Gudrun (Gudrun ske lov!). Vilket får mig att dra slutsatsen att enda anledningen till att vi inte har en kvinnlig statsminister är att partierna bara lyfter fram de värsta soporna de har bland kvinnorna (Lööf och Ask tyder ju på hög trähalt). Och andra sidan är ju männen i sammanhanget också kloakavskräde, så man undrar ju varför inte trästockarna flyter ovanpå övrigt avlopp. Men det sagt, vi har ju en del rekorderliga fruntimmer som verkligen skulle vara en tillgång i maktens korridorer. Därmed, till det lyckade resultatet.

Låt mig presentera vår nya regeringschef:

Tanja Bergkvist med svensk flagga. Profil.

Vår nya statsministressa

Som synes tog Tanja Bergkvist, inte helt oväntat, hem segern. Fast det var ganska jämnt inledningsvis mellan henne och Ninni. Jag tror till och med Ninni ledde i allra första början, men nu blev hon god tvåa i alla fall. Kanske Ninni skulle passa till utbildningsminister? Finansminister kan vi absolut inte ha henne som, tro mig på mina ord. På tredje plats, lite mer överraskande, hittar vi Blondinbella. Man kan väl helt klart konstatera att vi här har sveriges läckraste regering genom tiderna. En skön tre-enighet som till och med kan tänka. Tänka sig. Alice Cooper blev till min stora glädje fjärde man i resultatet (det skall påpekas att jag inte röstat själv, så han fick sin fjärdeplats helt ärligt utan fulspel), och han är ju en Billion Dollar Baby, så han skulle ju kunna platsa som finansminister.

Hela valresultatet återges i tabellen nedan. Högerkolumnen ”råprocent” är vad jag fick in, men efter att ogiltiga röster räknats bort så är mittenkolumnen ”resultat” det slutgiltiga resultatet. Ogiltiga röster som räknats bort är:

 1. flera röster från samma IP-nummer, då har bara den senaste rösten räknats (det var faktiskt inte alls många som föll bort av den anledningen, ett tiotal bara)
 2. dubbelröster där man har röstat både på en i listan och angivit ett alternativt förslag; tyvärr, jag förlorade nästan hälften av mina röster på det, för att jag bland annat hade parats ihop med Per Gessle och Roger Pontare, och därför i slutresultatet hamnade lika med Reinfelt, en skam som kommer att svida en lång tid framöver
 3. döda; Reinfelt, Löfven och Schyman lär knappast nå upp till ett godtyckligt liks altruism, men vi behöver inte göra stanken i riksdagshuset värre än den redan är, därför faller avlidna kandidater som Djingis khan (”khan” är för övrigt en titel, inte ett namn, och skrivs alltså med litet ’k’) och Bruce Lee bort
 4. oidentifierbara, ”Jag!” må vara en utmärkt statsminister, men då det inte går att avgöra vem ”Jag!” är så …
 5. mytologiska och/eller fiktiva kosmiska entiteter, syftar på Cthulhu; oavsett hur mycket jag uppskattar H.P. Lovecraft så förväntar jag mig att vår statsminister skall vara assassinerbar varelse, det är liksom en del av spelets regler.

Här resultatet, ordnat från bäst till sämst (ursäkta den taffliga tabellen, jag ids inte strula med formateringen nu):

Kandidat
resultat
råprocent
Tanja Bergkvist 42.05 38.22
Ninni 23.08 21.33
Blondinbella 9.23 9.78
Alice Cooper 7.69 7.56
Dolf 3.08 4.89
Fredrik Reinfelt 3.08 2.67
Stefan Löfven 2.05 2.22
Gudrun Schyman 2.05 1.78
Jämställdhetsfeministern 1.03 1.78
Jimmie Åkesson 0.51 0.89
(blank) 0.51 0.44
Anna Troberg 0.51 0.44
barfota naturligtvis, vem annars? 0.51 0.44
Camilla Lindberg 0.51 0.44
Christian Engström 0.51 0.44
Ebba Bush 0.51 0.44
Hanna Lemoine 0.51 0.44
Josefin Utas 0.51 0.44
Maria Abrahamsson 0.51 0.44
MarIa Ludvigsson SvD 0.51 0.44
Nyamko Sabuni 0.51 0.44
Putin 0.51 0.44
Roger Pontare 0 0.89
Bruce Lee 0 0.44
Cthulhu 0 0.44
Djingis Khan 0 0.44
George RR Martin 0 0.44
Jag! 0 0.44
Per Gessle 0 0.44

Jag har ett förslag till Tanja på den allra första lagen som hon bör klubba igenom. Jag efterfrågade i mitt inlägg ”Diktator för en dag” olika lagförslag och sade då också att jag förstås hade ett eget förslag som var sjusärdeles smart (ingen överraskning, eftersom det kännetecknar alla mina förslag). Så det erbjuder jag nu till Tanja att införa som en ny oomkullrunkelig grundlag. Kort och gott (exakt ordalydelse kan behöva finslipas):

I varje nytt lagförslag, eller varje ny föreslagen ändring av befintlig lag, skall ingå att två redan befintliga lagar av motsvarande storleksordning upphävs

Med andra ord, för att få till en ny lag måste man skrota två gamla. Jag borde fan i mig få Nobels fredspris för denna genialiska idé. Synd bara att man besudlat priset genom att ge det till diverse tyranner och annat löst drägg.

Jag förväntar mig givetvis att vår nya statsministressa tar vara på denna sällsynta talang och erbjuder mig en plats där jag kan bidra och hjälpa henne att forma vårt land till en plats vi alla kan vara stolta över.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vår nya statsminister och diktatorns lag — 17 kommentarer

 1. Som den sanna demokrat jag är så böjer jag mig för majoriteten även om jag själv ville ha Ninni som statsminister och Tanja som utbildningsminister.
  Dolf vill jag fortfarande ha som kulturminister om han genomför att kulturen och staten ska skiljas åt precis på samma sätt som kyrkan och staten skildes åt.

 2. Dolf, men jag helgstädar och snart ska jag diska och sedan röja en hög med tidningar jag inte hunnit läsa, så kan jag tillträda som statsminister imorgon istället? Det är ju söndag! Smile Nejdå, skojar bara, klart jag ska ta mitt ansvar, skickar du ett pressmeddelande till TT och entledigar Reinfeldt då? Jag har inte hans telefonnummer och vill ivf inte prata med honom.

  Jag får väl tacka alla läsare för förtroendet och ska göra mitt bästa. Det första jag tänkt göra innan jag ändrar grundlagar osv är att exponera genusvansinnet för världen – så att jag personligen kan hantera de internationella konsekvenserna och förebygga eventuella diplomatiska kriser i dessa tider av vansinne. Smile Jag vet inte varför jag alltid ska ställa till det för etablissemanget men ingen är väl starkare än sitt eget öde, och jag har inte ens börjat egentligen… (ja, jag ber om ursäkt att jag faktiskt inte gjort det, får ta upp allt i mina memoarer sedan som jag antagligen måste ge ut för att förebygga fiendens fötalskampanjer, så blir jag förhoppningsvis förlåten att jag är två år efter i min femårsplan) Så det var väl bra att jag blev statminister så här innan mina reformer påbörjas, nu blir det så mycket enklare. Smile

  Ni kan skicka propositioner och förslag till lagändringar till mig så samlar jag ihop allt och lägger det i den nya grundlagen efter att ha diskuterat allt med Ninni – och ja, Dolf då. Och alla ni andra, jag är demokratiskt sinnad så vi kan ha rundabordssamtal om allt. Smile I första hand tänkte jag faktiskt ta ett krafttag och bygga om hela det svenska utbildningsväsendet från grunden – det är helt ohållbart att den intressanta matematiken kommer först på universitetsnivå när eleverna faktiskt har potential att tillägna sig bevisföring och annat mycket tidigare – totalt slöseri av deras tid och potential, det är steg ett – att normalisera utbildningsväsendet och avskaffa den institutionaliserade fördumningsindustrin i alla myndigheter. I demokratins, öppenhetens och toleransens namn är det väl dags att avskaffa alla diktatoriska inslag.

  Och sedan ska jag bygga upp ett medieimperium – där kan du få vara chefred för en tidning om du vill Dolf, eftersom du ju ordnade så att jag blev statsminister. Smile Ha ha,’ här ser jag nu att någon faktiskt tagit upp det här med en ny regering redan i mars före du tänkte på det här Dolf Smile http://peterharold.wordpress.com/2014/03/24/jag-vill-sitta-i-samma-regering-som-tanja-bergkvist/ och där skulle jag visst bli utbildningminister. Kanske jag kan få båda posterna då? Och avindoktrineringsminister? Folkvettsminister. Frihetsminister. Minister över ministerrådet vi ska instifta? Nä, nu ska vi inte få storhetsvansinne här – nu ska jag faktiskt meditera = sätta mig och lösa en differentialekvation. Smile

 3. michael, ja men allt är förhandlingsbart, vi kan rotera runt lite på posterna – jag och Ninni kan säkert komma överens. Smile Jag är faktiskt ingen maktmänniska, då hade jag redan suttit i Riksdagen 2010 för något av de partier som tillfrågade mig då. Men som sagt, om ingen annan tänker ordna upp galenskaperna i det här landet så kommer jag att offra mig. Plikttrogen som jag är. Pliktkänslan är stark men jag vill omge mig med ett bra team, så jag föreslår att hela Genusdebatten sätter sig i en ny regering. Helt ärligt, hur har vi kunnat låta vansinnet fortgå så länge? Det är tyvärr så att galenskapen bygger på statliga utredningar som blir underlag för propositioner som sedan klubbas i Riksdagen. Så vi har faktskt inget annat val än att sätta oss där och trycka på knappar förr eller senare…

 4. @michael:
  Givetvis jag vill skilja staten från allt (inte minst mig själv; vi behöver anordna ett sätt för medborgarna att ta ut skilsmässa från staten).

 5. @Tanja B:
  Du städar alldeles för ofta/mycket. Som tillträdande statsminister har du sällsynt dåliga prioriteringar. Reinfeldt får någon annan ta hand om, jag vill inte heller prata med eländet. Men jag har meddelat TT (via mejl) i alla fall. Får se om nyheten slår ner som en bomb i media imorgon.
  Beträffande grundlagar så har jag ju i det här inlägget redan givit dig en av de absolut viktigaste tänkbara grundlagarna och på så vis bevisat mitt värde för ditt framtida regerande.
  Jag måste dock redan nu opponera mig mot ”efter att ha diskuterat allt med Ninni – och ja, Dolf då.” Du ska inte diskutera det med mig på sladden efter att du konspirerat ihop dig med Ninni (särskilt inte om det gäller finanser, Ninni har inte riktigt hajat det där med skatter). Du diskuterar med mig först för att få rationellt maskulin input, sen kan du och Ninni kuckilura med varandra, som de fruntimmer ni är, om smådetaljer över ert eftermiddagsté.
  Men det är helt klart att vi ska styra om utbildningen med tonvikt på matematik och logik. (Och i engelska får de Animal Farm och 1984 som obligatorisk kurslitteratur, så klarar vi av både SO och språk i ett svep).
  (Ditt erbjudande om att bli chefred tänker jag förbigå med tystnad. Skäms på dig flicka lilla, här serverar jag statsministerposten på ett fat och du tänker sätta mig som chefred på en blaska?!?!?!)
  Peterharold må ha drömt om att få vara med i din regering i mars, men jag har arbetat för att få dig att ta över från Reinfeldt mycket längre än så. Vill han vara med och leka får han allt visa att han har de kvaliteter som behövs. Vilket jag också har informerat honom om.
  Och så ska du inte vara så åpen och försöka lägga beslag på alla ministerposter själv. Det finns många kvalificerade ministressor att tillsätta.

 6. Det är riksdagen som klubbar lagar, inte statsministern eller regeringen överhuvudtaget. Regeringen kan lägga en propp till riksdagen, men det är upp till rikdsdagen att genomdriva den i form av en lag (eller laändring). Vilket då leder oss in på vilket 349-manna dreamteam man vill ha i Rikdsdagshuset.

 7. Tycker Tanja skulle ta ett mer omfattande grepp och försöka rensa ut det postmodernistiska och kulturmarxistiska idégodset från hela utbildningsväsendet, varför en utbildningsministerpost hade varit som klipp och skuren för henne.

  Man skulle t.ex. kunna anordna ett bål på Södertörns Lekhögskola, genom att samla ihop alla Foucaults, Gramscis, Adornos, Derridas (i SYNNERHET Derridas), Butlers, Firestones, Brownmillers, Baudrillard, Lyotards verk, samt slänga på alla kulturbilagor från DN och AB, sätta en påle i mitten på bålet och binda Moira von Wright vid den. Symboliskt i alla fall, jag är en fridens man. Typ en Guy Fawkes-docka fast von Wright då. De är ju snart Walpurgis ändå…

 8. Jävla jämställdiska kvinnohatare som vill röstar fram kvinnliga statsministrar….

 9. @Magnus:
  Nu ska du inte komma och smolka glädjebägare med härskartekniker som parlamentariska processer och dylikt trams. När jag har installerat Tanja vid makten så funkar lagstiftningen som vi vill att den skall funka.

 10. @Magnus:
  Det där med att bränna böcker känns inte helt bra, inte ens när det är feministiskt skräp. Tror dessutom att den feministiska ”litteraturen” kan tjäna ett syfte genom att erbjuda uppslag till bra humorinslag, satirer osv. Svenska MAD finns ju inte längre.
  Men gillar idén med en von Wright-docka. Vi kan väl utöka med en docka av Sveland och en av Hirdland också. Så har vi tre häxor vi kan bränna på Macbeths hed.

 11. @MK: Ja, tänka sig. Alla 3 förstaplatserna gick till kvinnor. Jämrans kvinnohatare.

 12. @ Magnus

  Ett bättre tillvägagångssätt vore att tvinga dem som vill ha akademiska poäng i postmodernism att faktiskt läsa rubbet, dvs. ingen ska längre komma undan med att rabbla upp förenklande slagord de lärt sig av någon lokal guru vid högskolan, utan verken ska läsas oavkortade med påföljande salstentor. Derrida & Co ska alltså läsas från pärm till pärm – och kunnas som rinnande vatten!

 13. Fan Rick, det där var elakt. Mycket värre än Dolfs förslag faktiskt. (Sveland är ju trots allt en b-klass krönkör på konkursblaskan ETC). Jag tror Jacques Derridas fullkomligt obegripliga svammel skulle kunna driva vem som helst till vansinne.
  Judith Butler också, även om hon är rena snorungen i de här sammanhangen. Hon hade ju förvrigt passat rätt bra i MAD med tanke på hennes visnt i 1996 års bad writing contest! Julia Kristeva är ju inte heller precis easy reading. Gärna på orginalspråk, Tanja kan göra en insats som översättare här. Slaviska språk med artiklar, modell bulgarika (och makedonska??) är en lingvistisk svart svan.

 14. Och givetvis Lyotard på franska, liksom alla de där andra tomtarna från caféerna på Rive Gauche.

 15. Har fått in ytterligare en röst på Tanja och en på Ninni idag, efter att rösträkningen var fullbordad. Det är inte klokt vad hatade kvinnsen är här.

 16. Alice Cooper är väl lite normkritiskt sådär. Hen hette ju Vincent Furnier egentligen. Förresten var var det väl hela bandet som hette Alice Cooper, inte mr. Furnier.

  Uppenbarligen har Cooper/Furnier nåt med Linköping att göra. Två personer, som absolut inte känner varandra, har påstått att de träffat honom. Den ene i en golfbutik i Tannefors, den andre på Beijer, där skräckrockaren i fråga köpte spånplattor. Dessutom finns hans gamla Hummer H1 på gatorna i Linköping, det fanns ett reportage i Corren om bilen.

 17. @Magnus:
  Ha ha, jo han var onekligen en normbrytare av stora mått, såg bara häromdagen någon gammal artikel om hur Australiens premiärminister förklarat honom persona non grata där på 70-talet, och man försökte väl på den tiden stoppa honom från att komma hit också, och det var bara några år sen jag såg att man, till min stora förvåning, försökte med samma sak i Finland. Trodde han betraktades som rumsren vi det här laget. Men icke.
  Alice Cooper var både han och den ursprungliga gruppen som splittrades 1975 (och som jag tyvärr aldrig fick se, min första riktiga rockconcert var Welcome to My Nightmare i början på september -75 då han hade tagit över Lou Reeds kompband, Dick Wagner och Steve Hunter hade en underbar gitarduell som med drag som påminner om öppningen till Sweet Jane på Lou Reeds Rock ’n’ Roll Animal), han betalade tydligen häftiga summor till övriga bandmedlemmar för att få fortsätta använda namnet som soloartist. Sedermera bytte han också juridiskt namn till Alice Cooper (namnbytet underlättade tydligen vid gränspassager/tullar och i andra sammanhang där det blev bökigt med formaliteter pga att Alice var ett alias).
  Golfbutiken i Tannerfors låter ganska troligt. Han är en hängiven och mycket driven golfspelare, tror han håller elitklass.
  En sak som impat mig oerhört med åren, är att det blivit alltmer klart för mig vilken genomanständig människa han är. Ett slående exempel är i den första självbiografin ”Me Alice” (skriven redan på 70-talet, strax efter Welcome to My Nightmare-turnen), där berättar han om hur de innan de slog igenom ”hoppade” från hotell till hotell utefter en gata i en stad. De smet helt sonika från räkningen. När de något år sedan slog igenom med sin första hit och stålarna trillade in, återvände de och betalade vad de var skyldiga.