När män får Skurkrollen så blir Samhällsinstitutioner oförmögna att hantera Sociala problem
avatar

I mitt förra inlägg tog jag upp fenomenet att i Män finns inte i samhällets ögon förutom när de gör något dåligt. Samhället definieras här som vad personer gör mot betalning i institutioner som myndigheter, utbildning eller massmedia. Dessa har en form av kommunikation som idag allt mer är aktivistisk och i allt högre gard handlar om att påverka folks bilder och förställningar. Där har män idag ingen annan roll än skurkrollen. Tucker Carlson på FOX news utgör undantaget med sin unika reportageserie ”Men in America” och nu har vi nått Del 2 från den 14 Mars där vi kommer in på de konsekvenser det får att myndigheter och media beter sig på det här viset.

Tucker Carlsons Tema för denna del av serien är att landets styrande i Washington inte bryr sig om när män i allt högre grad blir arbetslösa. Det handlar om arbetare som inte arbetar och detta förekommer i USA allt oftare hos män jämfört med hos kvinnor. Detta beror delvis på att industrierna blir utkonkurrerade av låglöneländer men också på att mäns jobb i högre grad automatiseras bort av robotar. De jobb som blir kvar tenderar också att ha lägre löner än de jobb som försvinner. Detta drabbar särskilt arbetarklassmän som till skillnad från arbetarklasskvinnor har sett sina reella löner sjunka över tid och en del av orsaken till detta är massinvandring som både leder till ökad konkurrens för de mest utsatta, och lägre löner.

”Policymakers didnt seem to notice, and they still dont. Probably because it didnt affect them. If waves of immigrants from the third world were becoming lawyers and non-profit executives and members of congress, how long would the borders stay open?”

En stor del av männen i USA tjänar sämre än deras pappor gjorde och när män inte lyckas på arbetsmarknaden så har det som konsekvens att familjer kollapsar. Vilket är välkänt faktum hos de forskare som studerar fenomenet. Tucker Carlson citerar en studie som konstaterar att när mäns löner sjönk mer än kvinnors så blev det inga familjer. Carlson citerar författarna

”A falling male wage reduce ”quote” the attractiveness of men as potential spouses thus reducing fertility and especially marriage rates”

Forskarna konstaterade att sjunkande manliga löner ledde till en ökande andel barn födda under ofördelaktiga förhållanden som exempelvis utanför äktenskap. En av författaren, en ekonomiprofessor vid MIT citeras med kommentaren:

”We see a decline in fertility, a decline in marriage but a rise in the fraction of births that are disadvantaged, as a consequence the kids are living in pretty tough circumstances”

Kulturförklaringar är ovetenskapliga gissningar

Tucker Carlson kommenterar också hur forskare vetat detta i många år gällande situationen i förorterna men forskarna ha skyllt på kulturella orsaker. Nu när samma sak sker i amerikanska glesbygden långt bort från den storstadskultur som forskare skyllde dessa fenomen på framgår det tydligt att de kulturella förklaringsmodellerna är skräp och den korrekta förklaringen är könsdynamiken. I bägge fall är orsaken samma sak: Män som inte kan få jobb som ger hygglig lön leder till ointresserade kvinnor vilket innebär färre familjebildningar vilket leder till fler barn med dålig social situation vilket leder till vuxna som växt upp på det sättet.

Vad som är slående är hur lite samhällets policyskapare tycks bry sig om dessa saker. Den absolut dominerande åsikten är att det viktiga är att höja kvinnors genomsnittslöner till samma nivå eller högre jämfört med mäns. Det så kallade ”lönegapet”. Tucker Carlson menar att det är inget fel i sig i att vilja höja kvinnors löner men att det är en komplex fråga med många oförutsedda biverkningar så ämnet borde debatteras grundligt. Vad som dock inte behöver debatteras är det faktum att kvinnor – den grupp som dessa policys påstås hjälpa – i klar majoritet föredrar att gifta sig med män som har högre löner än de själva har. Politiker tycks dock inte betrakta detta som ett problem, än mindre eftersträva att det minskar – tvärtom många politiker eftersträvar att göra problemet värre med teknik.

I USA är politiker från bägge blocken förespråkare av ny teknik som förarlösa motorfordon och varuleveranser via drönare men ingen verkar tänka på hur det kommer att påverka jobben, än mindre könsdynamiken. 90% av alla yrkesförare är män. Om deras jobb försvinner eller nedgraderas kommer med största sannolikhet deras områden att få alla de sociala problem som har tillskrivits svarta förorter och som ovetenskapliga forskare skyllt på ”kulturen”. En som dock tänkt en hel del på dessa saker är politiska analytikern David Paul Kuhn (5.55) författare av böckerna ”The neglected voter” och ”Is it worthy”.

Det första ämnet som Tucker tar upp i intervjun är hur politik tycks spela en roll i samhällets vägran att ta den manliga jobbkrisen på allvar, det är nästan som om samhället betraktar det som en attack på kvinnor att ens erkänna att det finns en kris hos män. Kuhn påpekar att feminister brukar sprida insikten att det som drabbade det ena könet hade konsekvenser för alla. Tucker Carlson påpekar att det inte verkar vara så längre och frågar när detta ändrades.

The conversation seem to have moved from what you just said – an aknowledgment that the sexes are interrelated, dependent on eachother, thrive only when each is thriving – to a kind of zero-sum understanding where my loss is your gain and vice versa, when did that change?”

Föga förvånande blir svaret att detta skedde under Andra vågens Feminism på 70-talet.Vad beträffar feminismens olika vågor så finns här min respons på Lilla Feministguiden om Traditionell feminism (del 1) och Modern feminism(del 2). Var planerat som en trilogi men det blev aldrig av att skriva inlägget om Nutida/Postmodern feminism (del 3). Däremot hittar den kortfattade helhetsbilden Feminismens historia här. Det var alltså redan på 70-talet som feminismen ändrade sin uppfattning att bägge könen räknades till att bara ett kön räknades (kvinnan) och bara en grupp fick använda kön som grund för politiska uppfattningar (de själva) och därför går det inte att prata om den manliga jobbkrisen förrän man först  kommit förbi politiken som säger män inte kan ha några sådana problem.

Carslon tar sedan upp den uppenbara tystnaden gällande de biverkningar automatisering kommer att få på jobbet, mestadels för män med ytterligare biverkningar det kommer att få för familjebildning, fertilitet och ytterst alla sociala problem som samhället framställer sig som den part som åtgärder. Här är det alltså bevisligen och solklart i data precis som Jordan Peterson påpekade i Del 1 samhällets policy som orsakar problemen. Varför tar då de styrande inte de här sakerna mer på allvar i diskussionen om automatiseringens effekter undrar Tucker Carlson.

”Because its being treated like a natural disaster and its been treated like a natural disaster for decades and its infuriating. Because off course automatization and deindustralization were major factors in this blue collar crisis and this blue collar male crisis particulary but man made decisions impacted this crisis and they still do”

Med andra ord så låtsas de personer som tar besluten som orsakar problemen att det inte är de som orsakat problemen. Tucker Carlson påpekar att många av de styrande i samhället verkar se på marknadskapitalism som en religion istället för det användbara ekonomiska system som den faktiskt är och dessa tendenser att skylla ifrån sig är inte partipolitiska utan hittas hos bägge de politiska blocken. Nästa inlägg kommer att gå ännu närmare på vilka konsekvenser detta får för befolkningen. För mig återstår att önska Glad Påsk och poängtera att olyckligtvis fast det här beteendet låter som rena skämtet så är det här inget Aprilskämt. Tucker Carlsons inslag ”Men In America, Del 2” sändes 14 Mars.

Kommentarer

När män får Skurkrollen så blir Samhällsinstitutioner oförmögna att hantera Sociala problem — 22 kommentarer

 1. Hej.

  Sett ur artens synpunkt löser det sig av sig självt.

  Sett ur vår synpunkt, om vi sätter ett egenvärde på vår kultur, hotas vi av utrotning.

  Kina, Indien och Sydamerika står alla redo.

  Afrika och arabvärlden däremot lär fortsätta köra i diket…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. ”Tucker Carlsons Tema för denna del av serien är att landets styrande i Washington inte bryr sig om när män i allt högre grad blir arbetslösa.”

  ”Farsan jobb’ på bruk’t å då är det min födslorätt att jobb’ på bruk’t å om jag int’ få det så tänker jag kalla det för apokalyps trots att Obama haft den längsta perioden med jobbskapande i landets historia.”

  Nä nä nä, försök inte. Det är inte synd om män som hellre ser sina barn köras på av en vit man än ser sina barn ta emot ett äpple från en svart man.

  Nu är det vi som hejar på Kinas handelskrig riktade rakt mot Trumps väljare.

  ”Detta beror delvis på att industrierna blir utkonkurrerade av låglöneländer”

  Betala dubbla priset för era tv-apparater och bilar då om ni vill ha jobb på bruk’t.

  ”men också på att mäns jobb i högre grad automatiseras bort av robotar”

  Så GD:s nya motto är ”Döda alla uppfinnare och teknologiföretag så RapelordKek89 på Twitter kan få jobb’ på bruk’t.”

  De kunde valt politiker som vill spendera triljoner på USA:s patetiska infrastruktur eller bett om en grön omställning som skapar industrijobb, men solceller är inte för riktiga män. Riktiga jobb är att gräva upp cancer ur cancergruvor.

  Som sagt: Heja Kina.

 3. ”En stor del av männen i USA tjänar sämre än deras pappor gjorde och när män inte lyckas på arbetsmarknaden så har det som konsekvens att familjer kollapsar. Vilket är välkänt faktum hos de forskare som studerar fenomenet.”

  När män som ser ut som Tucker blir ihjältorterade av polisen för att de går mot rött kan de klaga på sönderslagna familjer.

  När män som ser ut som Tucker utvisas ur USA trots att de levt fläckfria liv och tjänstgjort i USA:s armé får han klaga.

  Ingen solidaritet till män som föraktar och skrattar åt andra mäns utsatthet ifall de sistnämnda råkar ha fel hudfärg. Det är som ett straff från himlen. Det finns en närmast trolsk skönhet i hur rättvist det är.

 4. Finns inte en enda Peterson-fan som inte hånler åt lidande amerikaner i Puerto Rico eller Flint. Inte en enda. De ska äta smärta allihopa.

 5. Peterson ville ha oliktänkande kanadensare åtalade för landsförräderi och fantiserade om att skada ett barn och var övetygad om att det skulle varit för barnets bästa. Han är en sjukdom.

 6. Målet är alltså att helt enkelt göra det omöjligt för media att ens ta upp ifall siffror visar att, säg, svarta personer drabbas oftare av övervåld från polisen. Man lägger samma grund som Hitler lade – vissa fakta politiseras, att ifrågasätta vissa övertygelser politiseras, medan högerns politiska talespunkters görs till något naturligt och folkligt.

  Men att diskutera ifall alla icke-vita genetiskt har lägre IQ är ”icke-politiskt”, såklart.

  Ni är alla likadana och vi måste helt enkelt förstöra era drömmar.

 7. @Axel Edgren:
  Så alla män med låg utbildning som blir av med jobbet är rasister i dina ögon ?
  Och varför är det inte synd om män som blir av med sitt jobb ?
  Visserligen är du empatilös mot alla dina åsiktsmotståndare men detta är väl ett lågvattenmärke även för dig ?
  Det finns ju även lågutbildade kvinnor som blir av med sina jobb. Är det inte synd om dom heller eller gäller det enbart männen att det inte är synd om dom ?
  Sedan är du tydligen så korkad att du tycker att det är ok att Kina dumpar billiga varor så länge det drabbar Trumpväljare..

 8. @Axel Edgren:
  Är ju skrattretande att en vänsterextremist som du menar att ”högern” tystar sina åsiktsmotståndare medan du själv applåderar kommunisterna i Kina som sannerligen inte är kända för att tolerera oliktänkande…

 9. Andreas Johansson Heinös, Ivar Arpi, Adam Cwejman, Marika Åsbrink Lindgren och Sakine Madon.

  https://www.facebook.com/tankesmedjantimbro/videos/10156342891495238/

  Nåt som slår mig. Borde det inte finnas utrymme för fler av den här typen av ickesocialistiska events? Olika aktörer som delar plattform typ 1 ggr i veckan m olika paneler, ämnesdiskussioner, gäster och annat. Inte nödvändighets borgerlig. Kan tänka mig: Ledarsidorna, Axess, Fokus, Kvartal mfl. Oppositionen är märkligt splittrad och torftig i Sverige. För att inte säga kass.

 10. @Axel Edgren:

  ” trots att Obama haft den längsta perioden med jobbskapande i landets historia.””

  Mitt argument: MÄN nämns inte – förutom när det gäller dåliga saker.

  Du: Nämner att Obama pratade om JOBBEN (och bekräftar mitt argument)

  Jag har alltså rätt, inte ens när du säger emot kan du visa Obama pratade om män. Du kan bara försöka blanda ihop korten och byta ämne – vilket såklart inte funkar på mig.

 11. @Axel Edgren:

  ”Någon hackade Carlsons dator och hittade denna artikel i en mapp märkt ”Records of my accomplishments.””

  Någon som förstår vetenskapens grunder konstaterar att studien de hänvisar till varken säger vad de tror eller visar vad de säger och det har sedan 80-talet funnits bättre förklaringsmodeller.

  Den riktiga orsaken? ”Acting white” fenomenet där svarta personer blir hånade, mobbade och trakasserade för att ”likna vita”. Som vi alla vet förekommer detta också när svarta har åsikter som liknar vita, då kallas de ”Onkel Toms” och ”House N_ggers”

  Brandon Tatum (som röstade på Obama) har en utmärkt jämförelse. Han liknar detta vid att vita vänsterliberaler helt enkelt inte vill att svarta lämnar plantagen och plantagen är inte fysisk, den är i sinnet på svarta.

  Bonus/Överkurs: ”Is Obama Black Enough”

 12. @Axel Edgren:

  ”Men att diskutera ifall alla icke-vita genetiskt har lägre IQ är ”icke-politiskt”, såklart.”

  Du är ju totalt okunnig/oärlig. Det är judar, kineser, japaner och koreaner som har högst IQ i världen enligt de mätningar som finns. Så här ser världskartan ut på ämnet och ja det är ickepolitiskt att redovisa objektiv verklighet. Det är när man försöker ha detta som URSÄKT till åtgärder som det blir politiskt.

  World IQ Map

  På tal om det. Ta en titt på islamstaten Malaysia, och dess grannar Brunei och Indonesien. Jämför sedan med Malaysias södra ände där du hittar en lite mörk klick vid namn ”Singapore”

 13. Alltså varför diskuterar ni med Axel Edgren? Koncentrera er på era egna diskussioner istället för att slösa tid på det där trollet.

 14. ”Den riktiga orsaken? ”Acting white” fenomenet där svarta personer blir hånade, mobbade och trakasserade för att ”likna vita”.”

  Om ”acting White” betyder att bli mer Calvinistisk och att skylla orättvisor på rapmusik och homoäktenskap så SKA de hånas!

 15. ”Det är judar, kineser, japaner och koreaner som har högst IQ i världen enligt de mätningar som finns”

  Det bryr inte jag mig om och jag tänker göra allt för att skada personer som gör det. Denna information är värdelös för oss som människor och med tanke på att vita människor i västvärlden är MER benägna att tro på transsubstantion, att handelskrig gagnar oss i längden, att foster är samma som bebisar, att transpersoners existens är ett hot mot civilisationen eller att Obama är en muslim från Afrika betyder ju bara att även OM vita skulle ha högre IQ-nivåer betyder inte det att de automatiskt kan uppvisa önskvärt beteende i högre grad än andra.

 16. ”Någon som förstår vetenskapens grunder konstaterar att studien de hänvisar till varken säger vad de tror eller visar vad de säger och det har sedan 80-talet funnits bättre förklaringsmodeller.”

  Jag litar inte på smurfer eller leprechauns.

  ”Brandon Tatum (som röstade på Obama) har en utmärkt jämförelse. Han liknar detta vid att vita vänsterliberaler helt enkelt inte vill att svarta lämnar plantagen”

  Ja verkligen det är ju därför Reagan ökade antalet arbetslösa svarta i USA medan Clinton gjorde tvärtom! Vidriga sellouts som jagar alibi-pengar från NRO och Breitbart hela bunten.

  Det skapas inga jobb åt svarta av att Jeff Sessions avrättar drogsäljare, herr Tatum. Hoppas du kan köpa en töntig kostym och fluga med Patreonpengarna, så du ser fin ut när Fox bjuder in dig som alibi för att skylla svart fattigdom på homosexuella.

 17. Tatum får kalla vänsterpersoner för plantageägare och svarta till vänster för slavar?

  Undrar vad herr Alibi skulle tycka om att kallas för onkel Tom eller ”husn***r”! Han vill väl inte vara en hycklare?