Flöda min gråt, sa polisen
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke råder Romson att inte torka sina tårar utan bruna maskrosor

Igår hulkade vice statsminister Åsa Romson (fast det egentligen väl är Margot Wallström som är vice på riktigt) inför öppen ridå på nyheterna när hon tvingades tillkännage att man avser införa restriktioner på migrationsströmmen. Idag var en av huvudnyheterna att 8 av 10 poliser överväger att säga upp sig.

Kan det finnas ett samband? Det är jag övertygad om, men jag styr förbi den frågan. Den trogne läsaren är säkert intelligent nog att själv dra strecken mellan de numrerade punkterna i ritblocket för att få fram en tydligt talande bild. Jag kan dock inte undvika att göre en jämförelse. Så här lät det igår:

Torka inte tårar utan bruna maskrosor

Romsons röst brast när hon med tårar i ögonen berättade att detta var ett smärtsamt, men nödvändigt beslut. 

– Jag ska vara helt ärlig. Vi har den senaste tiden haft ett antal svåra debatter kring verklighetsbilden. De senaste veckorna har jag blivit helt övertygad om att detta är det bästa sättet att hjälpa mina miljöpartistiska kommunalråd, att faktiskt göra något.

Efter presskonferensen kallade Romson förslagen för ”fruktansvärda”.

– Det här är fruktansvärda beslut, sade Romson till TT.

Jaha, ”att faktiskt göra något”, det är väl det ansvar som kommer med makt. Inte bara det, sitter man på en maktposition som Romson gör kan det ju vara önskvärt med en viss framförhållning också. Hon borde med andra ord ha ”gjort något” för länge sedan, för vilken jäkla något så när intelligent högstadieelev kunde räkna ut att det inte skulle hålla i längden. Jag hade i alla fall kunnat upplysa Romson om det för flera år sedan. Fast det är klart, det är väl för att jag inte är en människa, jag är android. I alla fall om man får tro Romson. Men, men, det är ju en feministisk regering som satsar på att tillvarata olika värdefulla ”kompetenser”, fast de har uppenbarligen beslutat sig för att utesluta androiders kompetens och satsat på den, enligt dem, sällsynt värdefulla inkompetensen.

flow my tears the policeman said

Dagens nyhet handlade om polisen:

En undersökning som Polisförbundet låtit göra visar att så många som 8 av 10 poliser har funderat på att säga upp sig.

61 procent uppger att de funderat på att säga upp sig på grund av låg lön och 42 procent uppger att de funderat på att säga upp sig på grund av omorganisationen.
– – –
flow my tears the policeman said2014-03-28
Polisförbundets medlemmar anser att omorganisationen har skapat kaos och Polisförbundet vill nu tillfälligt stoppa delar av reformplanerna.

– Just nu med flyktingströmmar, ökat terrorhot och all grov brottslighet så behövs vårt fokus och effektivitet kring detta. Då går det inte att genomföra en så här stor omorganisation i den här storleken, med alla andra krav vi har på oss, säger Lena Nitz till SVT Nyheter.

Den feministiska regeringen tjatar jämt och ständigt om löneskillnader mellan könen och hur man skall satsa på att höja lönerna för kvinnor. Jag antar att det är alla underbetalda kvinnliga poliser som funderar på att säga upp sig så att polisen åter igen blir mansdominerad och högavlönad. Sen är det väl bara en tidsfråga tills samma sak händer inom kriminalvården och brandkåren. SVT Pejl hade för något år sedan en funktion där man kunde skapa grafiska bilder av lönebilden för olika yrkesgrupper. Funktionen finns inte längre, men Ninni använde den för ett inlägg om sjuksköterskors löner och ett om det kvinnofientliga alternativet. I det senare hittar man bland annat den här bilden:

Bild 3

Tja, det verkar inte bara vara skjutsköterskor som är dåligt betalda. (För övrigt synd att inte militär är med i bilden, de har sämre medianlön än någon av de som är med i diagrammet.)

Med tanke på att den feministiska politiken verkar korrelera med ökat våld (inte minst med skadade och dödade i skottlossningar) och fler och fler bränder i asylboenden, kanske de på ansvarig nivå borde ha tänkt till lite tidigare. Men det är klart, det är ju en massa män som är poliser och brandmän, så … och visst, Åsa Romson har ju fastställt att medelålders, vita, heterosexuella, svenska män inte är människor. Men det borde väl innebära att de är högre stående androider, och även om de därmed inte behöver få lön så borde de då istället få styra riket när människor som Åsa Romson bryter ihop så fort de tvingas att ta sitt ansvar. Huruvida androider drömmer (om elektriska får) tvista de lärde, men det kan väl inte bli värre än Romsons och övriga miljömuppars ouppnåeliga utopier. Med medelålders, vita, heterosexuella, svenska androider i ledningen kanske polisernas tårar inte längre behöver flöda.

do androids dream of electric sheep cover

Och som ett sista tips till Romson:

It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.

– Philip K. Dick

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Flöda min gråt, sa polisen — 19 kommentarer

 1. Jag anser är den mest grundläggande regeln i svensk politik är att det aldrig är så illa att det inte kan bli värre.

  Givet detta är min prognos att MPs omsvängning kommer att leda till att en eller flera av MPs riksdagsledamöter hoppar över till Feministiskt initiativ och att svensk media då kommer att hamna i närmast renodlad extas.

 2. @utlandssvensk:
  Som sagt, man skall inte underskatta hur illa det kan bli. Så om man skall vara lite pessimistisk så hoppar precis tillräckligt många över från MP till Fi för att Fi skall komma in i riksdagen, men inte så många så att MP åker ut.

 3. Hej.

  ”Only the insane have strength enough to prosper;
  only those that prosper
  truly judge what is sane”

  Kändes passande med tanke på valet av rubrik. Alternativt kan man tänka att när allt är reducerat till postmodernt kaos är sanningen vad du väljer att skapa och återskapa med ditt sinne. Kanske är det det Romson försökt och upptäckt att hon inte vågar ta det sista steget, utan faktiskt är beroende av den materiella verkligheten.

  Angående partier hoppas jag på att få partisprängning av Mp i julklapp.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. (”Rinn mina tårar” skulle jag översätta det.)

  Dick är en utmärkt författare att ha som jämförelse. Ständigt ifrågasätter han vad som är verkligt och vad som är inbillat.

 5. @Kristian:
  Den svenska utgåvan på Bernces hette ”Flöda min gråt, sa polisen”, så jag snodde helt enkelt den titel som redan fanns, sedan måste jag säga att ”Flöda min gråt” har en poetisk klang som ”Rinn min gråt” helt saknar, så jag håller fast vid ”Flöda”.
  Måste för övrigt läsa om den, jag har inte läst den sen 70-talet, har inget egentligt minne vad den handlar om (till skillnad från Androidens drömmar, vars metafysiska dimension tyvärr filmen saknar).
  Rent allmänt älskar jag Dicks böcker. Han var ett unikum. Den enda jag vet som lyckats skriva en (läsvärd) bok baserat på att tiden går baklänges. Ett konststycke som heter duga.

 6. Apropå lönesättning inom försvaret så tog jag upp det i ett inlägg på min tidigare blogg, vilket senare återpubbades här. Där visade jag på lönespridning inom några omdebatterade yrken med det här diagrammet. Notera att (den bruna) ingångslönen för soldater stigit till 18000 ifrån dåvarande 16000…

 7. @Kollen: Inte så jättehögt … Låter som om det vore väldigt svårt att leva på det om man inte har gratis kost och logi.

 8. @Kristian:
  Jag vet inte riktigt vad du tänker på när du säger gratis kost och logi. Jag kan tänka mig att man i viss mån har gratis kost när man t.ex. ligger ute på övningar (inte för att jag har någon aning om hur ofta eller hur mycket man gör det), men det finns väl ingen som har ”gratis logi” i dagens sverige? Någon i det militära som ”bor borta” mycket utan att behöva betala för det lär ju lik förbaskat ha ett hem någonstans som slukar pengar i fasta kostnader. Om Kollen åker på övning eller blir skickad någonstans på ett uppdrag måste han ju lik förbaskat betala åtminstone hyran.

 9. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Gratis kost och logi fanns inte ens för värnpliktiga med 40Thinkingdag (ca 1000Thinkingmånad).
  Hade man inte kvällstjänst så fick man vackert köpa något själv att äta på eftermiddag/kväll för den digra lönen, samma med helg utan tjänstgöring.

 10. @En annan Andreas:
  Va?
  Var och när var det så?
  Senast jag hade med systemet att göra så fick värnpliktiga mat och helgtillägg. Hade de egen bostad fick de den betald och hade de familj så fick de familjetillägg.

 11. @Kristian:
  @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Vi har inga förmåner någon annan inte har, bortsett att man fick möjlighet att hyra en logementssäng under en ”etableringsfas”. All mat vi ”får”, även under övningar, förmånsbeskattas på samma sätt som om vi åt på fin restaurang. Förövrigt förmånsbeskattas vi lika mycket för att sova utan sovsäck på backen i Afghanistan som när andra sover på femstjärnigt hotell… Fattas bara att dom gör avdrag för solbrännan också.

 12. @Kollen:
  Mat förmånsbeskattas helt riktigt. Förmånen beror inte på vad man äter utan att man inte behöver köpa mat.

  Däremot är det ingen förmånsskatt på att sova på hotell eller i skogen.

 13. @Kollen: @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Jo, precis, jag var otydlig där, det är ju inte så att man inte behöver egen bostad, ”civila” kläder, mat när man är hemma och så vidare.

  Så det verkar riktigt dåligt betalt för väldigt farligt och krävande yrke. Så var det jag menade.

 14. Pingback: Nej, Dan Eliasson bör INTE avgå | Genusdebatten