Donald Trump om Alt-left i Charlottesville: ”They came violently attacking the other group. You can say what you want but thats the way it is”
avatar

Så har då äntligen Donald Trump gjort vad hittills ingen annan känd person gjort. Han har satt media på plats i de ständiga försöken att släta över vänsterextremisters del i det politiska våldet och lagt skuld på BÅDA SIDOR. Vad gäller slagsmålen mellan högerextremister och vänsterextremister i Charlottesville så ser vi här i denna del av presskonferensen hur Trump är precis den president vi (eller i alla fall jag) önskar har var oftare.

Media: Are you putting what you are calling the alt-left on the same moral plane as white supremacists?

Trump: I am not putting anybody on a moral plane, what I sam saying is this: You had a group on one side and you had a group on another and they came at eachothe with clubs and it was vicious and it was horrible and it was a horrible thing to watch.

Trump: I think its blame on boh sides yes, You look at both sides, I think its blame on both sides and I have no doubt about it and YOU dont have a doubt about it either and… AND if you reported it correctly you would say.

Detta är helt rätt, det är precis vad han skall säga. Han skall inte säga alt-right gruppen (jag återkommer till vad det begreppet innebär idag) eller alt left gruppen (återkommer till det också) hade rätten på sin sida för det uppmuntrar bara den grupp som inte pekas ut att trappa upp våldsamheterna. Han skall dock inte hymla med vilken sorts människor som fanns där. Vilket han inte gjort heller: Redan den 14:e så gjorde han klart för alla att han inte bryr sig om ras det minsta och anser lagen gäller lika för alla

Trump: Racism is evil and those who cause violence in its name are criminals and thugs, inlcuding the KKK, Neo-Nazis, White supremacists and other hate-groups.

Vilket han även poängterade under presskonferensen den 15:e

Trump: And I am not talking about the neo-nazis or the white nationalists because they should be condemned.

Trump skall heller inte dra alla över en kam och här poängterade han galant att det fanns bra människor i högern som var där för att fredligt protestera mot att statyn av Robert E. Lee skulle tas bort och det fanns bra människor i vänstern som var där för att fredligt visa sitt stöd för att statyn skulle tas bort. Det fanns bra människor och dåliga människor på bägge sidor.

Slutligen så tar Trump även på ett oerhört bra sätt upp frågan om kulturförstörelsen som var katalysatorn för protesterna i Charlottesville. Vad tycker ni om George Washington? Han ägde slavar skall hans statyer bort. Vad tycker ni om Thomas Jeffersson? Stor slavägare. Skall vi plocka bort konstverk med Thomas Jeffersson? Oj vad tyst pressen blev här jämför med när Trump talade om själva protesterna.

En annan person som tröttnat på hur folk försöker lägga skulden på en sida är Tim Pool. Här ser ovan ser ni honom demonstrera hur det går att stoppa in vilken grupp som helst i de påståenden som han gör.

På tal om dessa grupper så är det nu en röra gällande vem som är vem. Jag planerar därför att återkomma till den frågan i ett inlägg som klart och tydligt förklarar termer som alt right och alt left. Tills dess så hoppas jag att ni som jag ser en ljuspunkt i att Trump varken lät sig dras med i medias narrativ kring ”Duh de andra är nazister så dem som slåss mot dem måste anses goda” eller lät sig oroas av att tappa stöd om han tydligt markerade mot våldshögern.

Trump är praktiskt taget oförmögen att lyssna på någon av dessa sidor. Man behöver inte gilla hans politik men man kan definitivt gilla det faktum att han varken låter sig styras åt ena hållet eller andra hållet. Det är alldeles för vanligt att politiker låter sig styras i endera riktning. Trumps svaghet är också hans styra. I bland vill han göra något dumt och lyssnar inte. Här var det de som ville han skulle lyssna som stod för dumheterna.

USA:s president skall inte ta sida i gatuslagsmål. Punkt!

Kommentarer

Donald Trump om Alt-left i Charlottesville: ”They came violently attacking the other group. You can say what you want but thats the way it is” — 15 kommentarer

 1. Som jag sa i förra tråden.
  Ett gäng vill slåss mot ett annat.
  AIK mot Djurgården.
  Vi snackar inte om ideologier här.
  Folk vill helt enkelt slå varandra på käften.
  Vi tror vi är bättre men tyvärr…..Adrenalinkicken är häftig.
  Inte lika kul när du ligger med huvudet mot asfalten.,
  Käken knäckt och mun fylld med blod.

 2. Sargon of Akkad säger en del bra saker i sin This Week in Stupid (13/08/2017)

 3. ”Trumps uttalande ses som en nedtoning av kritiken mot högerextrema grupper”, tutar exempelvis Rapport ut i dag morgon.

  Vad är det egentligen de vill att han ska säga/göra för att vara nöjda?

 4. @Bamse: En kommentar så att de kan säga

  ”Högerextremistiska kravaller i Charlottesville. Ett uppbåd av nazister, rasister och andra extrema högergrupper drabbade samman med (ospec.) motdemonstranter. En flicka mejades ner av arg vit ung man som körde rakt in i folksamlingen.’Vi vill ju bara ha fred och demokrati!’ berättar ett gråtande vittne till händelsen. ’Hon älskade kroki och medmänniskor, men nu finns bara tomhet’, fortsätter hon. Dessa händelser sker inte i ett vakuum, även i Sverige…”

  följt av högerns frammarsch, SD och att köra in i folksamlingar är något som alla gör.

 5. @Bamse:

  ””Trumps uttalande ses som en nedtoning av kritiken mot högerextrema grupper”, tutar exempelvis Rapport ut i dag morgon.”

  Rapport ljuger, jag visar i mitt inlägg citat både från Måndagen och Tisdagen där Trump tydligt attackerade just högerextrema grupper, vad han dock också gjorde var påpekade att många av dem som protesterade mot nedplockningen av statyn inte tillhörde högerextrema grupper – precis som många motdemonstranter inte tillhörde alt left och inte sprang runt beväpnade med klubbor och baseballträn.

  Donald Trumps hantering av detta är den bästa tänkbara. Först DAG 1 vägrade han att vara precis innan han fick fakta, sedan DAG 2 specificerade han tydligt kritik mot rasister, KkK:are, nazister och andra hatgrupper. Slutligen DAG 3 så gjorde han klart att han stod för sina första uttalanden men ansåg att motdemonstranterna Alt Left beteende visade de också hade skuld. När media pressade honom om vem som hade MEST skuld så gjorde han det absolut bästa man kan tänka sig

  Specificerade att det på bägge sidor fanns folk som skötte sig och att högersidan hade skaffat tillstånd vilket den andra sidan inte hade.

  ”Vad är det egentligen de vill att han ska säga/göra för att vara nöjda?”

  Det kan jag berätta. Så här ser deras önskemål ut och jag kan även berätta varför och vad det är tänkt att leda till.

  De vill han enbart kritiserar högerextremism och betraktar Antifa som sina allierade i kampen mot den enda riktigt onda fienden. Helst vill de att Trump tackar de goda fina snälla vänsterextremisterna som försvarade Charlottesville mot den nazistiska invasionen och det sjuka är att det finns republikaner som spelar med i det fulspelet som ett sätt att konkurrera ut andra republikaner precis som det finns manliga feminister vars sätt att göra karriär är manshat.

  Den republikan som är mest vänstervänlig är den som kommer att få mest utrymme i media och ta emot minst kritik och ges fritt fram att framställa sig själv som den republikanska frontfiguren. Det är också den personen som media kommer att göra allt de kan för att hjälpa att vinna republikanernas nästa primärval genom att belönas av media för att säga saker vänsterväljare gillar att höra, rasism, sexism, hur det är rasism att klaga på illegala mexikaner etc

  Sedan efter att ha lagt mer tid på att prata om demokratiska väljares värden än republikanska väljares värden (som media hela tiden anser är mindre viktiga, om inte rentav ”deplorable”) så kommer den av media utvalda republikanska ledaren att vara totalt chanslös i Presidentvalet – precis som en av de stora nuvarande kritikerna av Donald Trump – Mitt Romney – redan försökt och till skillnad från Trump gjorde han storförlust i valet.

 6. ”En annan person som tröttnat på hur folk försöker lägga skulden på en sida är Tim Pool”

  Just, han som ansåg att svastikor inte är nazistiska.

  Sedan så hade alla närvarande i paraden möjlighet att lämna när de hörde ”Blood and soil” och ”Jews will not replace us”, vilket betyder att alla till höger i Charlottesville direkt har omfamnat vit supremacism och nazism fullt ut.

  ”det fanns bra människor i högern som var där för att fredligt protestera mot att statyn av Robert E. Lee skulle tas bort”

  Det går inte att vara god och försvara slaverimonument som restes under Jim Crow-eran enbart för att kanalisera hat mot svarta som ville ha mänskliga rättigheter. Alla som vill ha kvar statyerna hatar svarta amerikaner och är essentiellt farliga och fiender till amerikanska värderingar.

 7. Fler som tagit upp saken, har inte sett den ännu, men vad jag förstår från någon annan så ska vänsternissar ha slängt urin och avföring på demonstranter.

 8. @Erik:

  De vill han enbart kritiserar högerextremism och betraktar Antifa som sina allierade i kampen mot den enda riktigt onda fienden.

  Det är onekligen så det ser ut, vilket jag tycker är ytterst oroande. I stället för att försöka gjuta olja på vågorna är detta förhållningssätt kanske ett av de effektivaste sätten att övertyga båda sidornas våldsverkare om att de har rätt och att de bör fördubbla sina ansträngningar.

  I förlängningen blir förstås problemet att det finns massor med ”vanligt” folk som inte alls är med på den agenda som antifa och identitetsvänstern (eller extremhögern för den delen) vill sätta. Som vi har sett många gånger vi det här laget brukar detta i dagsläget mötas med hån, utfrysning och rena karaktärsmord.

  Frågan är hur långt steget blir till att direkt använda våld mot de som inte självmant anammar de ”rätta” åsikterna. Som det ser ut just nu befarar jag att steget är kortare än vad någon fredligt sinnad människa borde känna sig bekväm med.

 9. ”men vad jag förstår från någon annan så ska vänsternissar ha slängt urin och avföring på demonstranter.”

  De slängde alltså tillbaka demonstranters åsikter?

 10. @Axel Edgren:

  ”Just, han som ansåg att svastikor inte är nazistiska.”

  Tim Pool har som vanligt helt rätt, det är ett korrekt påstående. Det är nästan lika löjligt att kalla swastikor nazistiska som det är att kalla blågula flaggan en nazisymbol. Det är också mycket enkelt att bevisa. Fakta är att denna symbol togs i tjänst 1918, långt innan den kan klistras på nazism.

  Finland Air Force

  ”Sedan så hade alla närvarande i paraden möjlighet att lämna när de hörde ”Blood and soil” och ”Jews will not replace us”, vilket betyder att alla till höger i Charlottesville direkt har omfamnat vit supremacism och nazism fullt ut.”

  Du menar precis som alla i Sverige har möjlighet att sluta vifta med blågula flaggan för att det finns några nazister som också gör det? Vi skall alltså låta nazisterna ta över svenska flaggan bara för att din sortinte klarar av något så enkelt som att se skillnaden mellan dem som demonstrerar mot kulturförstörelse av ISIS-typ och dem som sprider judehat – något som apropå ingenting vänstern själva gett fritt fram åt islamistiska judehatare att göra så städa på egna bakgården innan ni klagar på andras.
  http://www.expressen.se/kvallsposten/skansk-imam-polisanmals-kallade-judar-for-svin-och-apor/

  ”Det går inte att vara god och försvara slaverimonument som restes under Jim Crow-eran enbart för att kanalisera hat mot svarta som ville ha mänskliga rättigheter Alla som vill ha kvar statyerna hatar svarta amerikaner och är essentiellt farliga och fiender till amerikanska värderingar.”

  DUMHETER! Att det skulle vara ett slaverimonument tror bara hjärntvättade idioter. Det är ett korkat påstående från okunniga känslostyrda människor som är så upprörda över de politiska sagor som berättas i låtsasvetenskaper att de inte ens läst de relevanta historieböckerna.

  There are few, I believe, in this enlightened age, who will not acknowledge that slavery as an institution is a moral and political evil. It is idle to expatiate on its disadvantages. I think it is a greater evil to the white than to the colored race. While my feelings are strongly enlisted in behalf of the latter, my sympathies are more deeply engaged for the former.” – Robert E Lee, December 1856

  Uppfattat? Ni har inte en stavelse rätt, ni vill bara ha ursäkter att förstöra saker. Jag låter Dr House förmedla mina åsikter om er syn på den här frågan.

 11. Pingback: Vad är Alt Right? Vad är Alt Left? – Del 1 Sanningen om Den Nya Högern | Genusdebatten

 12. ”Du menar precis som alla i Sverige har möjlighet att sluta vifta med blågula flaggan för att det finns några nazister som också gör det?”

  Jag pratar om paraden just vid tillfället.

  ” Att det skulle vara ett slaverimonument tror bara hjärntvättade idioter.”

  Allt handlar om onda vita som vill ha kvar makten att förnedra svarta amerikaner med slaverimonument i städer. Slaveri var det enda kriget handlade om, anledningen till att statyerna restes och anledningen till att vita vill ha kvar dem – vit höger hatar svarta mer än de älskar amerika. Alla statyerna ska förstöras och bytas ut mot statyer av frigjorda slavar i blårock.

  ”Ni har inte en stavelse rätt, ni vill bara ha ursäkter att förstöra saker”

  Lees ord betyder ingenting, din lättlurade emotionella pojke. Lee dödade sina landsmän för att underlägsna amerikaner var lata och inte kunde ha en fungerande ekonomi utan att begå en förintelse.

  Lees hela familj borde ha utplånats, Tecumseh borde ha saltat halva södern och gett resten till frigjorda slavar, och Lee ljög vita som dig rätt upp i ansiktet för att hsn visste att du lydigt skulle svälja en vit mans ord.

 13. Pingback: Vad är Alt Right? Vad är Alt Left? – Del 2 Sanningen om Antifa och Den Nya Alternativa Vänstern | Genusdebatten