Trump hade rätt i sitt fördömande av våldet i Charlottesville
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke reflekterar över dådet i Charlottesville

We condemn in the strongest possible terms, this egregious display of hatred, bigotry and violence on many sides, on many sides. It’s been going on for a long time in our country.

– Donald Trump

Donald Trump tar alltså avstånd från hat, dubbelmoral och våld utan att peka ut någon specifik grupp, inte heller är hans fördömande specifikt inriktat på händelserna i Charlottesville, ”… sedan en lång tid i vårt land”, även om det är den direkta orsaken till att han uttalar sig. Man kan ju notera att han därmed inte friskriver någon från ansvar på grund av politisk tillhörighet, och att han inte heller går händelserna i förväg och uttalar sig på lösa boliner. Inte helt oförutsägbart så får han förstås en massa skit för att han inte specifikt tar avstånd från vit makt och nazister. Varför skulle han göra det?

Vad vet vi egentligen om händelserna i Charlottesville? Jag tror bara att man kan fastslå två saker med absolut säkerhet: 1) det har förekommit våldsamma upplopp/kraveller 2) det har skett en ”bil in i folkmassa”-incident med minst en dödad och ett flertal skadade.

1) Ifråga om de våldsamma sammandrabbningarna mellan olika demonstrerande grupper kan det vara på sin plats att påpeka att det är två sidor i konflikten. I kritiken av Trump för att han inte fördömer högersidan specifikt jämför man med fördömanden när muslimer specifikt nämns vid terrordåd, men det är en i högsta grad konstig jämförelse. Vid terrordåden handlar det ju om ett klart unilateralt oprovocerat handlande från en sida gentemot en annan. Ett regelrätt överfall på oskyldiga. I våldsamheterna i Charlottesville kan man knappast ensidigt peka ut en specifik grupp. När och var gjorde sig någon skyldig till ett regelrätt överfall, när och var agerade någon i självförsvar? Varför skall man specifikt fördöma högeraktivisterna? Det var inte som när Tyskland gick in i Polen. Högeraktivisternas demonstrationer var planerade och kända. De hade, vad jag förstår, demonstrerat under en längre tid utan några våldsamheter. Så varför blev det så våldsamt just denna gång?

Trump gör helt rätt när han fördömer våldet utan att peka finger åt något särskilt håll.

2) Den uppmärksamme noterade kanske den neutrala formuleringen »”bil in i folkmassa”-incident». Varför inte ”terrordåd”?

Det som slog mig omedelbart när jag först såg bilder från händelsen var det konstiga i att någon avsiktligt förstör sin egen bil. Sen slog mig tanken att den förmodligen var stulen. Men något sådant har aldrig nämnts eller framkommit. Men idag kom en förklaring som verkar trovärdig.

Som framkommer från videon nedan färdas bilen längs gatan utan att det är anmärkningsvärt på något vis, till dess att någon attackerar den med något föremål. Allt tyder på att föraren reagerade instinktivt, kanske i ren panik, och att ”dådet” snarare är en olyckshändelse och inte på något vis var avsiktligt.

Vi har sett ett flertal fall sen presidentvalet i USA där Trumpanhängare har attackerats av vänstern. Att Trump markerar mot allt våld och hyckleri och inte specifikt inriktar sig på hans motståndares våld talar snarare till hans fördel. Man önskar att svenska media gjorde detsamma och inte bara slentrianmässigt etiketterade allt våld som ”högerextremt”.

Allt tyder på att nyheten om att det är någon ur vit makt-rörelsen som i Charlottesville försökt meja ned människor med sin bil är … wait for it …

FAKE NEWS!!!

©2017 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Trump hade rätt i sitt fördömande av våldet i Charlottesville — 67 kommentarer

 1. ”Vad vet vi egentligen om händelserna i Charlottesville?”

  Vi vet en hel del men vi vet desto mindre med säkerhet. Jag kan dock konstatera att ledare från marschen (riktiga identitärer och nazister den här gången.. inte freespeech-varianten) skyller ALLT VÅLD som inträffade på politiska direktiv till polisen. De har en (konspirations)teori om vad som hände och efter att ha gått igenom deras material så kan jag säga att nazisterna i detta verkar ha en poäng och det är tyvärr inte längre så mycket teori.

  Det finns nämligen video som styrker deras version gällande den viktiga frågan. HUR/VARFÖR UPPSTOD VÅLDSAMHETERNA I C-VILLE?

  Vad identitärerna säger är att politiker ville orsaka kaos och våldsamheter som en ursäkt för att svartmåla identitärer i fortsättningen och att polisen gjorde raka motsatsen till att hålla ordning – De upplöste mötet INNNAN mötet börjat och dirigerade identitärerna i riktning mot ANTIFA-terroristerna i norra kanten varefter det uppstod kaos på gatorna och det var i detta efterföljande kaos som 1 ANTIFA-anhängare dödades och 19 skadades samt ytterligare 2 poliser dödades när deras helikopter ditkallad att hantera kaoset krashade.

  Och ni kan själva se vad videon visar det behövs inga åsikter. Vi har kravallpolisen med ryggarna mot Parkens SÖDRA ände där utgångarna finns. Men uppenbarligen vill inte Polisen ha en fredlig evakuering för de trycker folk NORRUT och i det är i Parkens NORRA ände som ANTIFA-terroriterna håller till, ni kan se ”Diversity” skyltarna som ANTIFA håller upp och hur polisen uppenbarligen försöker se till att de två våldsamt fientliga grupperna hamnar på SAMMA PLATS vilket bara kan leda till en sak – våld, lidande och eventuella dödsfall.

  Vilket också inträffade. Nu till krashen/dödsfallet. Av allt att döma gick det till så här: När beväpnade ANTIFA-folk omringade en bil och började slå sönder den (bildbevis finns på bilen skadad INNAN krashen) så reagerade föraren på ett sätt som är helt oförsvarbart (olagligt) men likväl fullt förståeligt och det finns mängder av liknande exempel***(OM det var så det gick till, vi vet inte säkert som sagt) Han tryckte ner gasen och försökte körde ifrån den med tillhyggen beväpnade lynchmobben, krashade rätt in i en bil som stod bakom folkmassan och den bilen krashade in i folk som stod framför den bilen, 20 personer träffades, 1 av dem dödades.

  EFTER krashen så blev ANTIFA-mobben ännu argare (även detta förståeligt) och kastade sig över bilen och försökte hålla fast den. Nu reagerade föraren på ännu ett mycket oförsvarbart (olagligt) – men likväl i situationen förståeligt sätt. Han trampade full reverse och de beväpnade galningarna som sekunden innan kastat sig fram för att slå sönder bilen eller försöka hålla fast dem flög till höger och vänster när bilen satte full back förmodligen med ännu fler skadade som följd.

  ***För tydlighetens skull kommer det videoklipp soM visar vad jag menar. Här har ni första exemplet, även det från C-Ville. Som ni kan se här så ställer sig ANTIFA hela i vägen för bilar så innan man klagar på att folk skadas och dödads skall man kanska fråga sig – gjorde ANTIFA någonting för att förhindra bilolyckor? Detta är inte dödskrashen, detta är en annan händelse med en helt annan bil som skall ha hänt tidigare på dagen. Någon som förvånas av att det här slutade illa?

 2. Var är bilderna på bilen innan crashen? Har också hört att de attackerad den innan, men inte sett några bilder.

 3. Polisen vågade inte stoppa slaverianhängarna eftersom de tack vare USAs vapenlagar (som utformades för att ge plantagens vita män möjligheten att starta krig mot resten av landet om de hade lust) hade sämre utrustning.

  Därtill så var det färre svarta personer i området så de vita supremacisterna inom polisen vägrade att sätta in stridsfordon och vattenkanoner.

  Nu är det faktiskt en vit kvinna som dödats av högervriden polis och handfallna, lättskrämda borgmästare, så det kan ge större effekt. Förhoppningsvis mer vandalism mot slaverialtare.

 4. ”HUR/VARFÖR UPPSTOD VÅLDSAMHETERNA I C-VILLE”

  Därför att vidriga, slaverianhängande människor vars existens innebär döden för oskyldiga gavs demonstrationstillstånd av fega beslutsfattare och påhejades av en sympatiserade regering och polismakt. Den som behandlar dödskulter som åsiktshavare bland alla andra är kollaboratör.

  Trump vågar inte döma rasister och slaverianhängare eftersom han precis som sitt parti inte kan finnas utan rasism. Han är konfederationens president, inte USAs, och det behövs seriösa samtal om att förklara honom som förrädisk.

 5. Trots att vita högern dödat fler amerikaner än läskiga sabelsvingare valde Trump att ta resurser från att kontrollera vita högerextrema. Detta var en medveten signal från Trump (som fick bassning av en republikanskt ledd myndighet för att vägra svarta boende, och vars far var med i KKK) och Sessions och nazisterna i USA vet att de har Vita Huset på sin sida.

  Detta är motsvarigheten till att han Malcolm X son demokratisk president. Ingen som amerikanska nazister hatar har längre en regering eller polismakt som de kan lita på. De kan inte lita på sina republikanska grannar eller på sina myndigheter. De kan bara lita på sig själva och på våldets effekt.

 6. Föraren ifråga är såklart redan inprickad och kommer att bli ett exempel oavsett om han döms ordentligt eller inte.

 7. ”VA Gov. Terry McAulliffe just said on @PodSaveThePpl that law enforcement learned that supremacists had weapons caches around the city.”

  Alltså vita althögerns förberedelse till mord och terrorism. Inte ”many sides”.

 8. @Erik:

  Jag är inte så säker på att förarens agerande är olagligt, eller i vart fall inte att det hade varit olagligt i Sverige.
  Han agerar (om vi förutsätter att hans bil angrips av mobben) både i nödvärn (fara för honom) och i nöd (fara för hans egendom). För att det då ska vara olagligt krävs att agerandet är UPPENBART oförsvarligt, inte bara oförsvarligt. Att köra framåt kan nog anses vara oförsvarligt men knappast uppenbart oförsvarligt, att köra bakåt tycker jag är ett försvarligt agerande.

  Vad gäller polisens agerande så verkar det märkligt att driva ihop grupperna. Men demonstranter i USA är högst moderata med våldsanvändning. Den mest spridda videon från Charlottesville visar de två grupperna stå med en knapp meters mellanrum och skrika slagord på varandra, sedan blir det en kort slagväxling för att sedan lugna ned sig igen. (Jämför det när nazister och antifascister drabbar samman i Polen, Tyskland eller Sverige, där det är helt otänkbart både att de skulle stå nära varandra utan poliser emellan utan att slåss och helt otänkbart att situationen skulle lugna ned sig av sig själv.)
  Tidigare har ju polisen i USA istället valt att vara passiva och hålla sig borta vilket har lett till milt våld och att AFA flytt (eller att AFA varit ensamma och förstört en massa saker).
  Polisen kan därför knappast ha räknat med kaos och lidande när det sällan händer.

 9. Trump ryggade ytterst motvilligt för kritiken och levererade nyss ett andefattigt, oärligt teleprompterfördömande av rasism och nazism som förmodligen skrivits åt honom av en vit supremacist som jobbar i Vita Huset.

  Detta är tre dagar försent, och kom EFTER att Trump FÖRST levererat en bitter känga åt Mercks svarta VD, som lämnade Trumps ”business”-råd i protest mot Trumps medhårsstrykande av slaverianhängarna och nazisterna.

  Dett måste gjort Trump mycket förnärmad eftersom Trump enbart bryr sig om vad mäktiga och kända personer tycker om honom.

  Nu tillbaka för att arbeta med stolta rasister och Jim Crow-anhängare som Bannon, Miller, Gorka och Kobach.

 10. Det som hände var såklart att terroristen körde fram till folkmassan, och sedan slog hans vänner lite på bilen medan det filmades för att han skulle kunna låtsas vara panikslagen.

 11. Du är bara sur för att du inte kom på idén själv.

  Och så är du sur för att Trump blev en cuck till slut och gick med på att fördöma nazister och rasister efter tre dagars påtryckning. Han ägnade nästan lika mycket tid till att fördöma nassar som han ägnade åt att skrika på dödsstraff för Central Park Five eller på att kalla domare Curiel en femtekolonnare för att han hade fel föräldrar. Duktig Donald…

  Vilket är rätt suspekt eftersom vilken amerikansk politiker som helst skulle ta varje chans att omedelbart stå inför en kamera och fördöma nazister och KKK. Men han är ju ingenting utan dem.

  Nu väntar vi bara på att Putin gör något som tvingar Trump att våga knysta något kritiskt mot storebror, så får vi se vad som händer…

 12. DOLF:

  1. Det var inte ens så när Tyskland gick in i Polen. Polen hade ju ockuperat tyska områden efter första världskriget och det förekom omfattande diskriminering av tyskar i Polen. Polen hotade också återkommande Tyskland med militärt våld. Tyskland ställde krav på att återfå Danzigkorridoren 1938 och Polen svarade med en mobilisering (ganska liten och mest symbolisk, men ändå ett brott mot ickeagressionpakten från 1934). Sen var det ju tyskarnas uppfattning att Polen anföll Gleiwitz och att det startade kriget, men det är allmänt betraktat som en operation under falsk flagg. Att Tyskland skulle ha anfallit Polen plötsligt och rakt ur det blå är en propagandamyt. Det stod klart för alla att det skulle bli krig mellan Tyskland och Polen, frågan var bara när.

  Angående bråket i Charlottesville så är det också baserat på propagandamyter. Upprinnelsen är ju planer på att ta bort en staty av general Robert E Lee. Han hävdas symbolisera slaveriet.
  Men tittar man på fakta så var Lee motståndare till slaveri medan Lincoln inte var motståndare till slaveriet som sådant. Lincoln sa t.ex. att om han kunde hålla ihop unionen utan att frige en enda slav så skulle han göra det. Lee ärvde sin fars slavar och satte dem fria. Han uttryckte kategoriskt (t.ex. i ett känt brev till sin fru) att Slaveri var moralisk och politisk ondska i varje form det tog. Han fru ärvde också slavar från sin far och Lee frigav även de slavarna (men har kritiserats för att han först förvaltade dödsboet med slaveri så att ekonomin tillät att slavarna kunde bli fria arbetare).
  Motsvarande figur på nordsidan, generalen, tillika presidenten, Ulysses Grant, var själv slavägare och frigav aldrig sina slavar (de blev fria efter kriget då slaveriet upphörde). Men ingen vill plocka ner Grant-statyer för det.

 13. LEE TÅGADE IN I STÄDER MED SOLDATER OCH ÅTERFÖRSLAVADE FRIA SVARTA MÄNNISKOR.

  TA BORT DITT INLÄGG.

  ”On their way to and from Gettysburg, Lee’s troops seized scores of free black people in Maryland and Pennsylvania and sent them south into slavery. This was in keeping with Confederate national policy, which virtually re-enslaved free people of color into work gangs.”

  TA BORT DITT INLÄGG.

 14. @Axel Edgren:
  Legalt sett så var de inte fria svarta människor (eller vita för den delen, det var inte bara svarta som var slavar). De var BEfriade av nordstatarna men enligt konfederationens lagar var de fortfarande mänsklig egendom. Slavar som hade frigetts blev inte återförslavade (om de inte sålde sig själva till slaveri vilket många gjorde för att undkomma svält).
  Lee var däremot en galopperande rasist, i likhet med nästan alla andra i USA vid den tiden.

  Kriget handlade egentligen inte om slaveriet. Det blev en figur efter kriget när jänkarna kom ikapp de 500 åren av utveckling som Europa låg före dem och alla kunde enas om att slaveri var förkastligt.

 15. ”Kriget handlade egentligen inte om slaveri-”

  Happ, där var det nog för mig.

 16. Den fete lille mördaren spöade sin mamma regelbundet också. Starka och manliga gossar inom alt-högern.

  Tror ni man blir poppis i fängelset om de andra vet att man slog sin mor?

 17. @Pether: @Pether:

  ”Var är bilderna på bilen innan crashen? Har också hört att de attackerad den innan, men inte sett några bilder.”

  Ett bra påpekande. Jag hann inte ordna allt jag ville tidigare idag. Här har ni en högupplöst bild som skall komma från alldeles innan krashen framåt, den gråa Dodge Challenger:n som i övrigt är i bra skick och nytvättad verkar skadad på tre ställen, på vänster sida, på bakrutan och bak till vänster om nummerplåten.

  Charlottesville Crash

  De faktumen att bildkvaliteten är hög, solen skiner och bilen är så nytvättad gör att skadorna här syns på ett sätt de inte gör på film. Här ser vi också ett av de främsta bevisen på att det inte var en terrorattack, bromsljuset lyser. Här framgår också tydligt att det knappt går att se de bilar bakom folkmassan som är orsaken till de värsta skadorna.

  Och här kommer en video som visar tydligt vad som hände efter krashen alldeles innan föraren lade i full reverse. Med den fulla kontexten blir det förståeligt vad som fick honom att backa. Vi ser flertalet ANTIFA-huliganer störta fram bakifrån beväpnade med påk/baseballträ som börjar slå på bilen. De tycks inte bry sig om risken att bli påkörda alls.

  Ärligt talat detta är ett helt sjukt beteende, Det normala vid en bilkrash är att banka på dörren, om man står bakom en bil med fronten intryckt och slår med baseballträ mot bakrutan är det inte direkt oväntat att föraren blir superstressad och slår i backen.

  Och i denna video har 4Chan /Pol har pekat ut de bildrutor som visar hur minst en person försöker slå på bilen bakifrån med ett tillhygge innan den tar fart, Pol visar även bildrutor med bromsljusen som indikerar föraren bromsar in och försöker svänga höger. Vi kan ÅTER konstatera att Pol är helt fenomenala på att uppmärksamma detaljer i biler och filmer som media missat.

 18. @Axel Edgren:
  Så du tror att hundratusentals vita män gick ut i krig för att befria de svarta från förtryck?
  Du tror verkligen gott om vita män.

 19. @Axel Edgren:

  Fejknyhetssajten Masslive.com som rapporterade det där ljög om detaljerna och var så odugliga de inte ens klarade av att få biltypen rätt. Så här beskriver de händelserna.

  ”The videos show a gray Dodge Charger drive down a clear section of street and crash, without any sign of braking”

  1. Det är inte en rensad del av gatan, det finns folk överallt
  2. Vilka tecken på att bromsa kollade journalisterna efter? Bromsljusen kunde inte lysa mer klart
  3. Och seriöst hur svårt är det att få biltypen rätt. Här är en enkel demonstration.

  Detta är Dodge Charger (som det påstås vara)

  Detta är Dodge Challenger

  Det är knappast svårt att se vilken av dessa som är bilen på filmen. Oerhört slarvig och missvisande rapportering.

 20. @MJx:

  ”Jag är inte så säker på att förarens agerande är olagligt, eller i vart fall inte att det hade varit olagligt i Sverige.”

  Du kan ha rätt, det nya materialet som dykt upp styrker att föraren drabbades av panik. Polisen skall ha påstått han var i ”fight or flight” när de hittade honom.

  ”Han agerar (om vi förutsätter att hans bil angrips av mobben)”

  Nu med nya materialet behöver vi inte längre förutsätta. Vi kan se tydligt hur bilen angrips av mobben före och efter krashen. Vi kan också konstatera det inte är oskyldiga demonstranter, flera av dem har baseballträn och knappast för att spela baseball. De är många, de är beväpnade, de omringade honom, uppenbart har han orsak att frukta för sitt liv.

  ”Att köra framåt kan nog anses vara oförsvarligt men knappast uppenbart oförsvarligt, att köra bakåt tycker jag är ett försvarligt agerande.”

  Som sagt, det nya material vi har som vi inte hade tidigare styrker precis vad du säger. Tidigare filmer visade inte hur folk kastade sig fram och började slå på bilen.

 21. @MJx:

  ”Vad gäller polisens agerande så verkar det märkligt att driva ihop grupperna. Men demonstranter i USA är högst moderata med våldsanvändning.”

  Det är inte grupperna som drivs ihop. Följande skall ha hänt: Polisen deklarerade det identitära mötet ”Unlawful” (du kan höra dem göra det på videon). De flesta av nationalisterna lämnar då parken men ledarna planerar att göra en peaceful resistance dvs vägra lyda polisen och bli arresterade. Mötet hade inte ens börjat och det är bara kärnan i den vita rörelsen som du ser i videon.

  Men polisen vägrade att följa egna direktiv. De hotade med att arrestera dem som vägrade lämna parken. Sedan när Richard Spencer, Damigo och några andra ledare symboliskt skulle låta sig arresteras så vägrade polisen att arrestera dem och började istället mota dem mot den gata norrut där Antifa-folket fanns.

  Söderut fanns en relativ säker gång skapad av nationalister som hade sköldmurar. Men som videon visar så hindrar polisen nationalister att evakuera via södra ingången. De verkar ha order att pressa nationalisterna norrut där Antifa (Diversity skyltar) väntar på dem och givetvis är många fler eftersom det bara var kärnan som hade stannat i parken efter polisens order.

  Det är här som kaoset uppstår, det kaos som leder till flera skadade och dödade.

  ”Den mest spridda videon från Charlottesville visar de två grupperna stå med en knapp meters mellanrum och skrika slagord på varandra, sedan blir det en kort slagväxling för att sedan lugna ned sig igen.”

  Poängen som folk missat är hur mötet såg ut. Det var två avhägnade områden inne i parken där nationalisterna skulle vara. Polisen spärrade av stora ingångarna samt bägge bilgatorna på sidorna. De bägge grupperna skulle alltså inte ha någon kontakt med varandra alls. Bara nationalister inne i parken, motdemonstranterna enbart på gatan utanför parken. Det fanns bara två sätt det kunde uppstå våld

  1. Antifa attackerade folk när de kom dit och var på väg in i parken. Eftersom offren för sådana attacker saknade intresse av att stanna kvar så blev de korta.

  2. Antifa attackerade de små sidoingångarna in i parken, dessa var bevakade av högerfolk själva som hade sköldar och var beväpnade med flaggstänger. Eldkastarbilden togs vid en av desssa.

  Vad som sedan hände var dock att polisen deklarerade mötet olagligt och beodrade parken tömd.

  ”Tidigare har ju polisen i USA istället valt att vara passiva och hålla sig borta vilket har lett till milt våld och att AFA flytt (eller att AFA varit ensamma och förstört en massa saker).”

  Det funkar inte längre för våldet har eskalerat så enormt. Det är inte längre Milo-folk mot mesiga Trum-hatare. Det är på högersidan grupper som Traditionalist Workers Party (riktiga nazister i allt utom namnet) och VA (Vangard America) som har slagorden ”Blood & Soil” har de där sköldarna med märkliga symboler på och sedan på vänstersidan är det revolutionära kommunistiska och anarkistiska motsvarigheter. Dessa är beväpnade och extremt våldsbenägna.

  ”Polisen kan därför knappast ha räknat med kaos och lidande när det sällan händer.”

  Jo i detta fall hade de faktiskt all orsak att räkna med kaos och lidande om de skingrade mötet utan att separera de bägge sidorna. Det är inte Trumpanhängare (Milo) mot Trumphatare (vänstern) som vi talar om längre. Det som hänt är precis vad jag varnat för. Det handlar inte längre om de som vill prata eller provocera. Det är USA:s motsvarighet till Nordiska Motståndsrörelsen på ena sidan och USA:s motsvarighet till Revolutionära fronten på andra.

  Dessa är de näst värsta politiska grupperna du kan ha. Det enda som kunde vara värre är paramilitära beväpnade miliser/terrorister.

 22. Mer och tydligare bevisning: Annan vinkel efter krashen slow motion, En av Antifas lynchmobb slår sönder bakrutan på bilen med ett baseballträ

  Här visas också en till skada som bilen hade råkat ut för redan innan den krashade som jag hade missat. Karossen under bakre lamporna har har tre djupa sprickor.

 23. ”uppenbart har han orsak att frukta för sitt liv.”

  För ens gångs skull har du rätt. Hoppas han slutar vara rädd snart.

  ”WHERE were the police???”

  De bar andra uniformer på annat håll i Charlottesville just vid tillfället.

 24. Medias dubbelmoral vad det gäller våldsam högerextremism vs våldsam vänsterextremism är verkligen enastående. Nästa steg verkar nu vara att att kasta Donald Trump, Rebel Media och alla andra man tycker sig kunna knyta till händelsen till vargarna.

  Jag är personligen inte någon stor Trump-supporter men tycker faktiskt hans första uttalande var tämligen ”spot on”. Den hatiska retoriken (för att inte tala om de handgripliga våldsamheterna) från många olika grupper måste få ett slut. Annars kommer detta bara att eskalera.

  Alla som dyker upp med slagträn och andra tillhyggen på allmän plats, med uppenbar avsikt att använda dessa vapen borde väl rimligtvis kunna fördömas?

 25. @Bamse: ”Den hatiska retoriken (för att inte tala om de handgripliga våldsamheterna) från många olika grupper måste få ett slut.”

  Svarta i USA blir skjutna inför sina barn, torteras systematiskt av polis i Chicago och blir strypta till döds på en videoinspelning utan att något görs.

  Svarta män går inte omkring med facklor i stridsuniformer och skriker om Black Genocide.

  Men vita oknullbara pojkar med Macklemore-frisyrer går omkring på gatan och skriker om White Genocide.

  Bamse, det är dags för dig att hålla lilla munnen nu.

 26. @Axel Edgren:

  ”Svarta i USA blir skjutna inför sina barn, torteras systematiskt av polis i Chicago och blir strypta till döds på en videoinspelning utan att något görs.”

  Vette sjutton vad ni som upprepar sådant där har för förståndshandikapp. De svarta som dödas av polisen är en mikroskopisk del av de svarta som blir våldsamt dödade i USA. Att skapa hinder för polisen kommer inte att göra svarta tryggare. Det var exempelvis 258 svarta som dödades av polisen 2015 (de flesta av dem i färd med brottsliga handlingar)

  ”Svarta män går inte omkring med facklor i stridsuniformer och skriker om Black Genocide.”

  Nej helt korrekt däremot går svarta män omkring i gäng/gangstamundering och utövar sin egen variant av black genocide. Det var nästan 6000 svarta som dödades av andra svarta under 2015 så det råder ingen tvekan vad svart otrygghet bottnar i och det är inte polisiär närvaro. Bara lögnare och dårar tror det.

  Och för alla misandrister där ute som inte bara hyser hat mot vita utan också återkommande ägnar sig åt manshat och motsätter sig ”Mens rights” så kan jag också påpeka att nästan samtliga dessa ”svarta” som dödades var MÄN och deras dödsfall var inte black on black violence. Det var black male on black male violence.

 27. @Bamse:
  Man tycker ju det. Ofta måste ju även i konflikter mellan enbart två personer en utredning till för att fastslå skuld. Vad skall man då säga om när grupper ryker ihop. Jag anser det i det närmaste oansvarigt när folk i officiella positioner går ut och pekar finger åt ett specifikt håll vid sådana här händelser.

 28. @Erik:
  Vanguard America är väl klassiska fascister?
  Både faskinen i deras symbol och deras slagord ”blod och jord” talar ju för det iaf.

  Polisens agerande är märkligt. Men polisen i USA är direktstyrd av politiker, så det kan ju ha varit meningen.

 29. @MJx:

  ”Vanguard America är väl klassiska fascister?
  Både faskinen i deras symbol och deras slagord ”blod och jord” talar ju för det iaf.”

  Det är de nog, men efter alla andra grupper som kallats fascister är det ju helt intetsägande att kalla dem det eller hur? Jag menar, det är inte direkt stora likheter mellan dem och Milo Yiannopoulos eller Ben Shapiro och de har ju bägge också kallats fascister. Så det ordet säger inte så mycket längre. Men för en gångs skull tycks Antifas så kallade ”Antifascister” ha hittat rätt sorts motståndare i alla fall.

  Jag planerar faktiskt att skriva ett inlägg där jag förtydligar vem som är vem i den här röran. Dels för att jag tror det behövs och dels för att jag personligen skrivit ett antal saker om ”alt right” så det behöver förtydligas vad jag menade och inte menade med den termen.

  PÅ enkel svenska så verkar termen Alt-right ha kapats av vitmaktfolk med Richard Spencer i spetsen. Anledningen han kunde göra det är att under valet så kunde högern inte ta avstånd från vitmaktfolk då vänstern så glatt lät införliva grupper som Black Lives Matter och Antifa i sina kampanjer. Det var ett beslut på högsta nivå i Trumprörelsen att om vänstern lät alla vänsterdårar vara med så skulle Trumprörelsen låta alla högerdårar vara med. De var ”The Deplorables” trots allt.

  MEN den vapenvilan rådde enbart under valet. När Trump väl var vald så var högersämjan slut. Flera av de ledande Deplorables var judar och people of color medan vitmaktrörelsen präglades av adolf hitler-idiotier och konspirationsteorier om judar. Vid den så kallade Deploraball så rök de bägge grupperna ihop ordentligt och som konsekvens av detta har de mest synliga Trump-profilerna droppat ”alt-right” namnet helt med förklaringen att ”alt right” är en benämning för dem som slåss för den vita rasen, Medan den riktiga Trump-rörelsen slåss för den västerländska civilisationen och bryr sig inte om ras – alls.

 30. Jag undrar om anledningen till dessa ”demonstrationer” egentligen bara är att ett gäng tokskallar vill slåss mot ett annat gäng.
  Ungefär som fotbollsfans.

 31. ”Det var nästan 6000 svarta som dödades av andra svarta under 2015 ”

  Och? De 6000 kan i alla fall dras inför rätta och bestraffas, det kan inte vita poliser. Försök igen.

  ”Jag menar, det är inte direkt stora likheter mellan dem och Milo Yiannopoulos eller Ben Shapiro och de har ju bägge också kallats fascister.”

  Hmm, tillber militären, hatar avvikare, ser ner på kvinnor, förstår inte komplicerade saker som klimatvetenskap, könsdysfori eller endokrinologi, tar konstant förtryckares sida, tycker kolonialismens brott är dåliga att prata om men vill prata om kommunismen som hot…

  ”PÅ enkel svenska så verkar termen Alt-right ha kapats av vitmaktfolk”

  På samma sätt som en fjäril ”kapar” en fjärilslarv, ja…

  ”då vänstern så glatt lät införliva grupper som Black Lives Matter och Antifa”

  Icke.

  ”Medan den riktiga Trump-rörelsen slåss för den västerländska civilisationen”

  Genom att smälla 960 miljoner dollar på att rensa ut transamerikaner som vill kämpa för den västerländska civilisationen? Kyss mig.

  ”och bryr sig inte om ras”

  Trump hade inte varit president om han inte var den enda som vågade sluta med subtext och kallade den första svarta presidenten för en muslim från Afrika. Annars hade han fått stryk av Jeb eller Marco och sedan hade media lyft fram Jeb eller Marco till en bekväm seger eftersom media hade bestämt sig för att Jeb och Marco är söta, gulliga, ofarliga, ödmjuka och supermoderata.

  På samma sätt som Reagan inte hade blivit kandidaten om han inte hade startat sin kampanj med ett tal där han talade om ”states’ rights” vid ett av slaveriförkämparnas altare och senare gick över till att prata om ”young bucks” och ”welfare queens”.

  På samma sätt som det republikanska partiet hade varit maktlöst i USA om inte en demokrat hade förklarat att även svarta amerikaner är människor och att vita amerikaner inte är genetiskt bättre och inte är mer amerikanska och värdiga.

  Etnisk supremacism och vit identitet är deras andra kyrka, och det vet du.

 32. Axel.
  Även om det är motbjudande för dig så.
  En del ”svarta” amerikaner röstade på Trump.
  Givetvis bidragsoberoende medelklass.
  De som fattat att utbildning leder till jobb.
  Gangsta not…..

 33. Jepp, och de kommer få vad de förtjänar. Om det finns något Trump konsekvent gör så är det att förråda alla som visat honom någon slags lojalitet eller tilltro.

 34. Vad är det de kommer att få?
  De”svarta” medelklassamerikanerna som röstade på Trump?
  Vad är det för ohyggligt som Trump har i backfickan?
  School me Axel.du vet ju allt.
  Eller skall vänstern straffa dem för att de röstade ”fel”?

 35. Tar o lämnar, kommer tillbaka om 2 månader eller så, är han kvar då kommer jag ta bort bokmärket och inte läsa eller kommentera något mer.

 36. Fråga Sessions och Kobach.

  Kommer ni ihåg när Obama retweetade en bild skapad av en vänsterextrem, av ett tåg som kör på en person med ansiktet utbytt mot en Fox News-logga?

 37. @Axel Edgren:

  ”Och? De 6000 kan i alla fall dras inför rätta och bestraffas, det kan inte vita poliser. Försök igen.”

  Vad i helsefyr babblar du nu om för strunt? Kan de 6000 dödade svarta männen dras inför rätta och bestraffas? Skall du ha ruttnande lik i rätten? Det var 6000 svarta dödsoffer, hur många svarta förövare som bar ansvaret vet vi inte. Kan vara fler (ofta ett gäng som står för ett dödsfall) kan vara färre (men kan vara samma gäng som dödat flera personer). Vidare så är du galen om du inbillat dig att det bara är att dra mördarna inför rätta. Den återkommande röda tråden för den här sortens våldsbrott är att de utförs i svarta områden och de som bor där vägrar att vara vittnen åt polisen så förövarna åker inte fast.

 38. @Erik:

  Här är bilden som går internet runt

  Vad sjutton är det där för något? Underkläder på en pinne? ROTFL

 39. Obama?
  Första ”svarta” presidenten av USA.
  Vad gjorde han på åtta år?
  Bättre eller sämre för de svarta i Georgia?
  Svara ärligt nu Axel!

  De kommer aldrig att släppa det de har för en marxistisk
  revolution…. aldrig.
  Revolutionen kommer att göra alla till fattiglappar.
  Precis som Sovjetunionen och Maos Kina.
  En degenererad Kommunistisk stat.
  Axel tror fortfarande.
  En politisk apparatchik.
  Trist men…….ett icke fungerande system.

 40. James Brown dansade för pennies på järnvägsstationen i södern.
  Han hade ”drive”.
  Blev en av världens främsta musiker.
  Han kunde lätt ha blivit ”gangsta” but not.
  Han visste att det fanns något annat.
  En framtid.
  Han gjorde det.
  Tog sig ur skiten.
  John F Kennedy sa det:
  ”Don`t ask what your country can do for you.
  Ask what you can do for your country”.
  JFK hade rätt.
  Så rätt!
  Tyvärr floskler i vårt bidragsberoende samhälle där en kattunge får två miljoner ”likes”
  Ingen vet ens vem JB eller JFK var…..
  Fxxk!

 41. @Bamse:

  ”Vad sjutton är det där för något? Underkläder på en pinne?”

  Det är ett maskerat vapen/tillhygge. Det är vanligt att Antifa försöker dölja vad de använder för vapen, vi har sett flera exempel på det tidigare. Det här verkar vara någon form av metallstång med ev. någons lortiga kalsonger utanpå, kanske är biologisk krigföring Grin

  Spelar ingen roll vad det är för någonting, vad som spelar roll är att det här eventuellt är en orsak till att 20 personer blir påkörda. Det här är före krashen så det finns nu bildbevis på att mobben varken före eller efter krashen var de ”fredliga demonstranter” som vissa journalister vill få det till.

 42. @Erik: ”Den återkommande röda tråden för den här sortens våldsbrott är att de utförs i svarta områden och de som bor där vägrar att vara vittnen åt polisen”

  Om sagda vittnen ringer polisen i ett nödläge så har de en god chans att bli skjutna själva.

  Nu har farfar glömt bort vad han sade igår och försöker på ett nytt uttalande igen. Han är en ministroke bort från att börja prata om att avrätta Central Park Five igen.

 43. @Erik:
  Det är nog en påk maskerad till flaggstång.
  Amerikanska yttrandefriheten gör det svårt att begränsa vad man får skriva sitt budskap på. Så folk sätter flaggor på tillhygena.

 44. Axel.
  Jag har förstått att du vägrar lära av historien.
  För dig är allt nytt.
  Den Marxistiska historierevisionismen ger dig rätt.
  I den tillrättalagda världsynen som du serveras.
  Att du inte kan ta ett steg tillbaks och inse vad dina prelater har åstakommit är obegripligt.
  100 000 000 döda människor.
  Etthundramiljoner döda för att kommunismen skall misslyckas.
  Lenin och Stalin…..
  Massmördare.

 45. @Axel Edgren:

  ”Om sagda vittnen ringer polisen i ett nödläge så har de en god chans att bli skjutna själva.”

  Det är inte polisens utryckning vid nödläge som vi primärt pratar om. Det är efter att gangsters skjutit ner andra gangsters – ofta från bilar – och inte sällan träffat oskyldiga förbipasserande eller folk i sina hem med förlupna kulor – När polisen då kommer dit så är deras största hinder mot att få mördarna arresterade och inplockade i finkan att de boende inte vill/vågar vittna om vilka som sköt.

  De boendes risk att bli skjutna av polisen när de knackar dörr efter vittnen är minimal, det är inte ens samma poliser som utför de uppgifterna (utryckningspolis vs mordutredare). Det är risken att gangsters som begått mord skyddar sig från riskan att åka fast genom att mörda eventuella vittnen som är den stora risken för de boende i de huvudsakligen svarta områden där morden begås.

 46. Sverige ,USA eller Tyskland.
  Fria demokratiska länder.
  Varför vill @Axel köra ner oss till samma låga nivå som Venezuela?
  En kommunistisk diktatur utan mänskliga rättigheter?
  Partiet styr?
  Är det bra?

 47. ”Det är efter att gangsters skjutit ner andra gangsters – ofta från bilar – och inte sällan träffat oskyldiga förbipasserande eller folk i sina hem med förlupna kulor”

  Det är bara att sluta diskriminera svarta som vill få jobb eller studera, omedelbart ge upp kriget mot droger, sluta spärra in och förstöra livet för varje svart man som ertappas med mindre brott eller en joint, sluta kommunicera till svarta att de är ett lägre stående kast som inte förtjänar bättre och sudda bort NRA och vapenlobbyn så att det inte finns lika många handeldvapen i omlopp som lätt flyttar sig från sjuka stater som Texas till delstater som försöker hålla vapen borta.

  ”Det är risken att gangsters som begått mord skyddar sig från riskan att åka fast genom att mörda eventuella vittnen”

  Det och det faktum att senast man försökte slå till mot brottsligheten på 90-talet (vilket många svarta applåderade Bill Clinton för till en början) så ledde det till en ny front i kriget mot USAs svarta.

  Inget av något som du pratar om kommer lösas av Trump. Han beställde en helsida i en tidning där han BÖNADE OCH BAD om dödsstraff för fem oskyldiga svarta män EFTER att DNA-bevis hade förklarat de oskyldiga.

  Sedan så anklagade han en svart man som gjort precis allt rätt och visat alla svarta amerikaner vad man kan åstadkomma om man bara lägger manken till för att vara en muslim född i Afrika, och högern omfamnade honom för det. Det skickar nog en tillräcklig signal till USAs svarta om hur väl de blir belönade för att välja bort brottslighet och försöka ett ärbart och hederligt liv med hårt arbete!

  Det är enbart vänstern som kan förbättra. Det är enbart högern som orsakat problemen. Det går inte att förbättra världen innan ondskan krossats.

  Eller så har jag fel och om alla svarta i Chicago fick rätt att beväpna sig så skulle allt bli bra.

  Eller just ja, en svart man blev skjuten inför sina barn trots att han hade licens för sitt vapen, och NRA sket fullständigt i att protestera och gick i stället över till att prata om att Nordkorea borde döda alla amerikaner bosatta i Kalifornien.

  Ge upp Erik. USA kommer aldrig att bli bättre.

 48. Jag har haft en konspirationsteori liggandes på lut.
  Vi vet ju alla att slaveriet i Sydstaterna aldrig hade kunnat genomföras utan svenskt timmer och saltsill…..
  ”K”arl-Oskar och”K”ristina från ”K”orpemåla….
  KKK de svenskarna var de första rasisterna på Amerikansk mark.
  Alla kommer att vråla att de var från Duvemåla…..Not!
  Duvemåla var enligt historiker ett soldattorp från 1700-talet tidigare kallat ”K”orpemåla.
  Det är därför bevisat att vi är de värsta rasisterna i världshistorien.
  De uslaste av alla.
  Därför måste vi importera massor med ensamkommande män från Afghanistan.
  För att vi var så elaka och onda.
  KKK….värre än Hitler.
  Jajjamän, Usch,Tvi vale……
  Vi måste betala vår skuld!!
  Någon som tror på det här?
  Nejdå, detta är bara Kommunistisk historierevisionism.
  Hoppas Alex”Caucescu” Edgren inte går i gång nu….

 49. Pingback: Donald Trump om Alt-left i Charlottesville: ”They came violently attacking the other group. You can say what you want but thats the way it is” | Genusdebatten

 50. ”Eller så har jag fel och om alla svarta i Chicago fick rätt att beväpna sig så skulle allt bli bra.”

  Alex”Caucescu”Edgren här har du ruggigt fel.
  Hur många fler black males tror du blir skjutna?
  Hur många i finkan?
  Ditt oförstånd förundrar mig…..

 51. @Axel Edgren:

  ”Det är bara att sluta diskriminera svarta som vill få jobb eller studera”

  Det är inte vad studier på ämnet säger. Tvärtom som Thomas Sowell (svart) och Ben Shapiro (Judisk) ofta påpekar så visar data att för den som vill slippa hamna i fattigdom är det de här enkla reglerna som gäller.

  1. Hoppa inte av gymnasiet 2. Ingå inte äktenskap före 21 års ålder och skaffa inte barn före att ha ingått äktenskap 3. Ha ett heltidsjobb
  Sannolikheten för den som följer dessa regler att hamna i fattigdom är 2%
  Sannolikheten att tillhöra medelklassen är 74%, gäller alla etniciteter, skillnader mellan etniciteter är skillnader i tendensen att bryta mot dessa regler.

  ”omedelbart ge upp kriget mot droger”

  Kommer att leda till en katastrof för de områden där det redan finns svåra drogproblem,. Fullkomligt verklighetsfrämmande förslag.

  ”sluta spärra in och förstöra livet för varje svart man som ertappas med mindre brott eller en joint”

  Leder bara till värre brott, bägge sakerna har prövats, med helt olika resultat.

  ”sluta kommunicera till svarta att de är ett lägre stående kast som inte förtjänar bättre”

  Jag kan föreslå bättre än så. Vi skall inte kommunicera till svarta alls som en enda stor grupp. Dels så är det en j-a skillnad på svarta jurister och svarta gangsters. Dels så är det en j-a skillnad på svarta från Nigeria och svarta som är från Karibien och till och med SJW:s fattar det är skillnad på svart och svart, det är bara det att vad SJWs drar för slutsatser av det är att de ljus-svarta skall fråntas sina svart-kort.

  http://bougieblackgirl.com/colorism-30-privileges-light-skin-blacks-others-dont/

  ”och sudda bort NRA och vapenlobbyn så att det inte finns lika många handeldvapen i omlopp som lätt flyttar sig från sjuka stater som Texas till delstater som försöker hålla vapen borta.”

  NRA står för National RIFLE Association, inte national sub-machinegun association eller National Tec-9 association. De vapen som majoriteten av NRA handlar om och de vapen som är främsta orsaken svarta män dödas är inte samma vapen och ifall någon missat det: Helautomatiska kulsprutevapen är redan olagliga för de flesta.

  De vapen som står för flest dödsfall i USA är dock pistoler, det är bara det att de som blir mest rapporterade i tidningarna är dem som begås med vapen som felaktigt uppfattas som militära som exemepelvis AR-15.

  ”Det och det faktum att senast man försökte slå till mot brottsligheten på 90-talet (vilket många svarta applåderade Bill Clinton för till en början) så ledde det till en ny front i kriget mot USAs svarta.”

  Det var Bill Clinton, ingen förnekar att folk med efternamnet Clinton är skumraskfigurer.

  ”Inget av något som du pratar om kommer lösas av Trump. Han beställde en helsida i en tidning där han BÖNADE OCH BAD om dödsstraff för fem oskyldiga svarta män EFTER att DNA-bevis hade förklarat de oskyldiga.”

  Anekdot, helt irrelevant.

  ”Sedan så anklagade han en svart man som gjort precis allt rätt och visat alla svarta amerikaner vad man kan åstadkomma om man bara lägger manken till för att vara en muslim född i Afrika, och högern omfamnade honom för det.”

  Fel det var ljug, Trump kallade aldrig Obama för en muslim. Det stämmer dock att han ville se Obamas födelsecertifikat men det var från Hillary-kampanjen 2008 han fick den iden precis som det var Hillary Clinton som var med på den sorts lagförslag mot flaggbränning som de gav Trump skit för – LURADE.

  ”Det skickar nog en tillräcklig signal till USAs svarta om hur väl de blir belönade för att välja bort brottslighet och försöka ett ärbart och hederligt liv med hårt arbete!”

  Nej verkligen inte, den som tror det har selektivt urval av signaler. Här kommer en helt annan form av signal gällande hur svarta belönas för att välja lag och ordning (brottslighet är inget man väljer bort det är något man väljer)

  Det får räcka där.

 52. @Erik: Hej.

  Helt rätt:

  ”(brottslighet är inget man väljer bort det är något man väljer)”

  Enligt min bakgrundsprofil borde jag, om de förklaringsmodeller man använder bland socialkonstruktionister och socialister vore sanna, vara yrkeskriminell. Så även majoriteten av mina gamla skolkamrater. Så ser inte verkligheten ut.

  USA:s kriminalitet och sociala situation är tack vare den gedigna statistik man för ett av de länder där det borde vara svårast att ljuga om just sådana faktorer. Förhoppningsvis är nutidens våldsamma sammandrabbningar mellan olika fascistoida och raschauvinistiska grupper början till slutet för ’ovetenskapens’ århundrade och mediokratins* välde.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Mediokrati som i medioker, inte media. DS

 53. ”Här kommer en helt annan form av signal gällande hur svarta belönas för att välja lag och ordning ”

  Med hyllande av en sheriff som torterade svarta spädbarn och andra svarta häktade till döds.

 54. @Rikard:
  Enligt min fars bakgrundsprofil borde han ha lungcancer om förklaringsmodellerna som rökningsmotståndare använder var korrekta.
  Att inte samtliga rökare får lungcancer är väl bevis på att det saknas samband mellan rökning och lungcancer?

  Statistiken i USA visar samma sak som i alla andra länder. Socioekonomiska nackdelar ökar risken för kriminalitet.

 55. @Egon:
  Hur definierar du diktatur?
  Vad har USA, Sverige och Tyskland som Venezuela saknar (eller tvärt om)?

 56. @MJx:

  Så när man utsätts för socioekonomiska nackdelar inandas man något ämne som gör att risken för att bli kriminell ökar?