Åklagarens fru hotade att falskanmäla honom för hustrumisshandel!
avatar

Sent skall syndarna vakna men vissa tvingas vakna tidigare än andra. Det visar inte minst Albany-åklagaren William ”Bill” Conboys agerande. First Manhattan Antifeminist Collective (FMAC) rapporterar den förutsägbara historiens gång.

Betänk situationen att en åklagare som vet hur rättssystemet fungerar vid anklagelser om hustrumisshandel hamnar i situationen att han blir anklagad av sin fru för just hustrumisshandel. Vad gör denna åklagare? Tror ni han litar på att rättssystemet i dessa fall fungerar och att omvänd bevisbörda inte gäller? Fel, han utgår från sin erfarenhet och kunskap om systemet.

”In the tough position being forced to prove a negative”

Det räcker alltså inte att han inte slagit sin fru och att därför inga bevis finns på att han skulle ha slagit sin fru. Nej nu kommer folk att ta för givet han gjorde det bara för att hon säger det – vilket hon vet. Hans fru Kelly är heller inte vem som helst utan jobbar som ”legislative director” åt delsstatens Senator.

Här visade Conboy vilken syn han har på åklagares policy gällande bevisbörda vid hustrumisshandel.

Istället för att lita på en ”fair trial” så ringer han sin fru på mobiltelefon och spelar in hela samtalet. Följande repliker utväxlas mellan paret (Ljudinspelningen kan höras i länken till FMAC)

Kelly: I want you to know what is gonna happen.

Bill: Ok

Kelly: If you are not out tonight with all your shit I will call the Albany Police Department and say that you beat me and get an order of protection next week against you.

Bill: You are going to make up something that I hit you?

Kelly: Yes, Without a doubt.

Bill: Why would you do that Kell?

Kelly: Why would I do that? To get you the f_ck out of the house, thats why

Som en extra skruv på historien berättar News Channel 13 att Conboy inte har några planer på att polisanmäla sin fru för hennes beteende. Hon kan dock ändå bli åtalad. Eftersom han arbetar åt Albany District Court så blir det en helt annan oberoende åklagare som bedömer om hon skall åtalas.

Kommentarer

Åklagarens fru hotade att falskanmäla honom för hustrumisshandel! — 10 kommentarer

 1. Pingback: Debattutmaning från Mens Rights Edmonton – Är Feminism en hatgrupp? « Aktivarum

 2. Ann Heberlin skriver både bra och dåligt på svt debatt om bojkott av Chris Browns konsert.
  Bra att när man sonat sitt brott ska man ges en chans till och inte straffas livet ut av bojkott.
  Mindre bra att kvinnomisshandel bör ges större uppmärksamhet vad hon inte säger är att det är det enda relationsvåld som får diskuteras i Sverige allt annat relationsvåld är tabu t.ex kvinnorsvåld mot män eller våld inom samkönade par där lesbiska kvinnor är den grupp med störst risk att råka ut för relationsvåld.
  Vad man inte heller brukar nämna är att av dom män som dödar dessa 17 kvinnor om året så är nio av tio psykisktstörda missbrukare eller båda vilket Leif GW visade i veckansbrott.
  Feminister brukar hävda att kvinnomisshandel handlar om könsmaktsordning men eftersom slutsattsen är fel så har denna miljard som regeringen satsat på kvinnomisshandel (0kr till övrigt relationsvåld) sällan kommit offren till gagn.
  Istället borde man titta på vilka kvinnor som löper störst risk vilken social situation dom befinner sig i och försöka bryta deras destruktiva leverne och hjälpa dom att byta spår.
  Istället för som feminister gör och använder dom cyniskt som slagträ i jämställdhets debatten för att skuldbelägga alla män borde frågor ställas till poliser psykologer och socialamyndigheter vad som kan göras för att minimera riskerna.
  För man ska komma ihåg att det är endast någon % av svenska män som misshandlar kvinnor och hur feminister kan få vad en liten minoritet gör till att vara en norm för den stora majoriteten är en gåta eller det kanske kallas feministisk mattematik.

 3. “They talk to me about how two women are killed a week in England by their partners; one man is killed. But they don’t account for the three who commit suicide every week. I know those men and I know why they kill themselves.”

  — Erin Pizzey

 4. Tillägg, man borde hjälpa de psykiskt sjuka och missbrukande männen också, både för deras och omgivningens skull. Till skillnad mot många andra brott är det här ett problem som är behandlingsbart.

 5. På tal om Chris Brown som nu skall bojkottas hit och dit. Kan ni gissa vem som INTE bojkottar Chris Brown? Hans misshandelsoffer Rihanna själv såklart!

  ”Jag är minst lika skeptisk till Rihanna. Det är djupt osmakligt att ta tillbaka snubben som har misshandlat en och göra en duett med honom. Det är extremt cyniskt. Varför gör hon inte i stället en låt om att tjejer ska stå upp för varandra?” – Alexander Bard

  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/hur-ska-man-forhalla-sig-till-chris-browns-konsert

  Och vad säger feministbloggen ”whoryspirit” på WP-listan om det? Givetvis är det inte stackars Rihannas fel att hon återvänder till mannen som utsatte henne för ett ”brutalt mordförsök av sin egen pojkvän och dylika megastjärna” här är det hittepåflumteorier som gäller.

  ”Vi ser historien ständigt upprepa sig. Whitney med Bobby och Rihanna med Chris (obs för samma efternamn?!). Kvinnor som tagit hela världen med storm men som ändå dukar under för maktutövande män som de en gång föll för. Nu när rykten florerar om att Rihanna återigen återvänt till mannen som ämnade misshandla henne till döds kan det tyckas krävas ett uns utav solidaritet och systerskap* och inte en dubbel bestraffning av en person som uppenbarligen befinner sig i ett våldsamt förhållande?”

 6. Pingback: Judith Grossman – Feministmamman vars son blev offer för Title IX | Genusdebatten

 7. Pingback: Kvinnors falska anklagelser mot män | Genusdebatten