You Are A Man! – Be proud!
avatar

Detta kommer bli mitt hittills kortaste inlägg på GD. Jag vill bara dela ett youtubeklipp jag tyckte var vackert.

Jag sa en gång till Ulf i en privat diskussion angående sista kapitlet i Men on strike:

jag blev helt salig … hon [Helen Smith] beskriver precis det jag känner för ”kollektivet män”
önskar ni var frimärke så jag kunde samla på er som filantilister (eller vad det heter) gör Razz
Detta klipp tar upp lite av samma sak, fast ur ett annat perspektiv. Så jaga rätt på boken med och läs sista kapitlet!

HeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeart

Kommentarer

You Are A Man! – Be proud! — 9 kommentarer

 1. åh jag älskar också män! In Love

  en sak jag undrar bara, han pratar om brotherhood… är det ngt som kan skapa glastak osv?

 2. @Mariel:

  en sak jag undrar bara, han pratar om brotherhood… är det ngt som kan skapa glastak osv?

  Nej, för män stänger inte ute kvinnor från ”brotherhood’et” (jag är tveksam till den termen. Tycker den stämmer dåligt) om denna önskar och tar plats, tvärtom. Man kallas ”kvinnlig fägring”. Men inte om man kommer och dominerar och ska bestämma var och hur skåpet ska stå. Det är tyvärr inte helt ovanligt att kvinnor gör så. Och kvinnor eller män som beter sig så, blir inte poppis.

 3. @Ninni: Så brotherhood handlar mer om att man ställer upp för varandra, men inte att man ”lyfter” varandra och liksom nekar andra plats?

 4. @Mariel:

  Så brotherhood handlar mer om att man ställer upp för varandra, men inte att man ”lyfter” varandra och liksom nekar andra plats?

  Japp. Man tar sin egen plats, bidrar till umgänget, man bedöms utefter sin kompetens och sitt beteende. Men man ges inte plats på det sätt som görs mellan kvinnor, man ”lyfter” inte varandra, men tvekar inte att visa sin aktning för någon som är duktig på ”saken” man umgås kring. Är man hjälpsam och ”god kamrat” så blir man omtyckt.

  Den som inte tar sin plats antas inte vilja ha plats. Och det valet, att välja bort, respekteras.

  Det är öht ett empatiskt och avslappnat sätt att umgås, tycker jag.

  Jag kommer skriva mer om detta senare. För om kvinnor förväntar sig att de ska ges plats eller ”lyftas” så som kvinnor med kvinnor gör kommer de uppleva sig utanför/icke-accepterade.

 5. Pingback: You Are A Man! – Be proud! - UmeNytt.se - Nyheter Sverige