Vansinne #5: Stalinetta
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke skickar en
slängkyss till Arsinoe

Nu när det gått över en vecka har såren läkt, nästan, efter det massiva ointresset för mitt inlägg på alla hjärtans dag. Men alla fiaskon bör analyseras, för att hitta orsaken. Och jag tror jag börjar skönja lösningen på detta mysterium nu. Uppenbarligen har det något att göra med hur man ser på detta med kärlek. Så vad är en korrekt utgångspunkt?

Vad passar väl bättre än att börja med Arsinoe, ni minns väl henne från Aschbergs Trolljägarna för snart ett år sedan. Den stackars lilla kickan blev ju utsatt för hat. Själv är hon alldeles full av kärlek. Det var verkligen inspirerande, och klarade upp många missförstånd för mig, att läsa hennes inlägg på alla hjärtans dag:

Dagen till ära så läste jag kapitlet om kärlek i SCUM:


Kärlek är varken beroende eller sex, kärlek är vänskap och därför kan kärlek inte existera mellan två män eller mellan en man och en kvinna. Kärlek kan inte existera där en eller båda är en själlös, osäker och insmickrande man. Liksom konversation kan kärlek bara existera mellan två säkra, frifräsande, oberoende, coola kvinnor.

Såhär dagen till ära så föreslår jag att vi ser det som i patriarkatet kallas ”kärlek” för den uppvisning i makt, dominans och underkastelse det faktiskt är. Att vi förkastar denna idé att kvinnor ska ägna sig liv åt att dalta med män, sköta markservice åt dem och bekräfta dem, och istället börjar ge lite mer till varandra istället.

Kanske kanske, om vi slutar att lägga våra känslomässiga resurser på män, så kommer vi som kollektiv att bli starkare. Kanske kanske kan detta vara en nyckel till förändring.

Det var Arsinoe, den kärleksfulla, och för att få korrekt perspektiv på det hela, lite Arsinoe från den 19 mars förra året, alltså ca 2 veckor innan hon var med i Trolljägarna:

Arsinoe, självporträtt

Arsinoe, självporträtt.
Glorian passar henne verkligen.

Ofta så tänker jag på hur grymt jävla SKÖNT det hade varit att slippa hata män. Det hade varit så underbart befriande att slippa fokusera en så stor del av ens känslomässiga kapacitet. Det hade varit så jävla skönt att bara kunna vara likgiltig inför män. För hat kräver ju en mottagare, det kräver att en förhåller sig till något, och jag vill helst inte behöva förhålla mig till män över huvud taget. Jag vill inte ödsla min energi på män.

VARFÖR hata jag då män. Jo, för att manshat är självförsvar. Det är ett psykiskt självförsvar som en behöver ibland, för att bygga upp sig själv.

Män som vill sluta bli hatade av kvinnor borde fokusera på att sluta vara avskyvärda, borde fokusera på att sluta utöva förtryckande maskulinitet själva och att motarbeta patriarkala strukturer. De flesta ”manshatare” har sällan några större problem med män som gör detta, och om några nu ändå har det så kanske det finns viktigare saker i världen än att varenda människa tycker att en är toppen. Typ att störta patriarkatet. Och när detta är gjort så kommer jag att sluta hata män, och jag kommer göra det med glädje.

Inte helt osökt kommer jag att tänka på följande lilla stycke från Erik Wellanders Riktig svenska (ursprungligen utgiven 1939, årtalet förklarar en hel del) när han diskuterar vad man bör tänka på när man skall namnge sina barn:

Sådana namn som Mussolina, Hitlerita och Stalinetta äro under alla förhållanden olämpliga; man vet icke alls, hur bärarinnan en dag kommer att ställa sig till den -ism, som hennes namn är avsett att hugfästa.

Men med tanke på att Arsinoe enligt egen utsago är vänster (med i Fi) och vänder sig emot parlamentarism som samhällssystem, tja, jag antar att hon skulle ha haft invändningar mot ”Hitlerita” och ”Mussolina”, men jag tycker i alla fall att ”Fanny Arsinoe Stalinetta Åström” har en viss schwung.

Och, jo, jag förstår, det här är den korrekta bilden av kärlek:

wiz021415dc. Valentinejpg

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #5: Stalinetta — 16 kommentarer

 1. ”Frifräsande” hahaha…… Vet inte ens vad det betyder. Men en människa som skriver ett manifest och sen dödar, eller ja, i hennes fall försöker, lär man ju inte ta på allvar.

  ”Frifräsande” hjälp mig förstå någon. (Dolf)

 2. @jenny:
  Svensk ordbok 3

  frifräsare subst. frifräsar(e)n frifräsare, best. plur. frifräsarna
  frispråkigt radikal person 〈vard.〉

  exempel: ”Jenny är en riktig frifräsare”

 3. Ett ytterligare citat från den kärleksfulla Fannys text:
  ”Men även bland coola kvinnor är djup vänskap ovanligt i vuxen ålder, då nästan alla kvinnor antingen är fjättrade vid män för att överleva ekonomiskt eller har kört fast när de försökt hugga sig en väg genom djungeln och hålla sina huvuden ovanför den oformliga massan.
  Kärlek kan inte blomstra i ett samhälle som är grundat på pengar och meningslöst arbete; kärlek kräver fullständig ekonomisk och personlig frihet, fri tid och möjlighet att engagera sig i intensiva, fängslande och känslomässigt tillfredsställande aktiviteter som när de delas med människor du respekterar leder till djup vänskap. I vårt »samhälle« lämnas praktiskt taget inga möjligheter att engagera sig i sådana aktiviteter.”

  Hur många kvinnor måste vara tillsammans med en man av ekonomiska skäl idag ?
  Sedan är det ju spännande att läsa när kommunisten Fanny menar att arbete är meningslöst. Var tror hon mat och välstånd skulle komma ifrån om ingen arbetar ?
  Skulle hon skapa ett samhälle med byteshandel igen ?

  Det är verkligen sjukt att Aschberg målade ut henne som et offer för näthat när hon själv är en hatare och könsrasist.

 4. Stalinetta är oerhört passande. Någon som skriver sådär och har en ideologisk övertygelse bakom orden är en oerhört avskyvärd person som inte förtjänar respekt. Sen att ingen vad jag vet i feministleden tar avstånd visar ju var de står.
  Sen att de mest övertygade gärna söker sig till barn känns inte speciellt bra. Klickar man fram någon radikalfeminist på en dejtingsida kan man ge sig fan på att hon antingen är förskollärare eller utbildar sig till pedagogThinking

 5. Den där citerade texten andas ren och skär desperaton. De män hon syftar på – och som hon alldeles uppenbart är intresserad av – är precis sådana som hon säger, för de män denna sorts kvinnor vill ha vill inte ha den här sortens kvinna längre tid än vad den fysiska prestationen kräver. De förtjänar varandra. Razz

  Vi andra ska inte låta oss dras in i deras parningslekar. Ännu mindre borde hela samhället låta sig dras med, men tyvärr…

 6. Ursäkta en yngling, men det är något jag inte förstår:
  ”Män som vill sluta bli hatade av kvinnor borde fokusera på att sluta vara avskyvärda, borde fokusera på att sluta utöva förtryckande maskulinitet själva och att motarbeta patriarkala strukturer.”
  Låt oss tänka oss att denna Arsinoe lite planlöst virrar omkring i vardagen. Då och då möter hon män. Tydligen har hon numera uppfattningen att hon inte urskillningslöst måste hata alla män. Det framgår av citatet ovan. Hur i fridens namn bär hon sig åt då när hon ska slå på respektive slå av sin hatapparatur? Frågar hon omedelbart mannen ifråga om han har slutat ”utöva förtryckande maskulinitet” eller har hon någon förtryckandemaskulinitetsdetektor? På morgonen hörde jag att man kan använda hundar för att leta upp sällsynta jordartsmetaller, men att människor skulle ha liknande förmågor när det gäller att avläsa andra människors egenskaper har jag aldrig hört talas om.

 7. Testar att sända text till genusdebatt, nått lurt med funktionen?

  Edit; märkligt skriva direkt går klistra in text från Wdoc sväls icke och nu strax nytt försök med att klistra in.

  Edit igen; nix fungerar icke endast meddelande att jag redan sänt ett liknande dokument, lurigt.
  Samma felsymton härom dagen.

  System; XP pro servicepac3

 8. @Pelle2: Det är ganska genomgående i Fannys texter att hon verkar ha uttalade problem med att tänka redigt. Och Aschbergs val av offer säger väl en hel del om Aschberg själv. Lite humor ligger det ju i att han inte bara agerar som ett troll själv, han ser också ut som ett troll som försökt klä ut sig till en civiliserad människa. Han måste ha en oerhört hög faktor på sin solkräm.

  @Rick: Hennes texter är bara en enda lång klagovisa om hur bedrövligt det är att vara i relationer med män. Det skulle vara intressant att få höra andra sidans syn på saken. Mitt intryck är att hennes hela fokus är på att mannen måste förstå att han skall ge i relationen. Och jag vågar nästan sätta 10 mot 1 att hon själv inte ger utan snarast gör sig omöjlig. Fast nu tror jag inte att det är några killar som behöver lida längre, om jag inte tar fel har hon valt att gå den lesbianska vägen. (Och så var det med den medfödda sexualiteten …)

  @Leif: Det enda du behöver förstå är att Arsinoe inte går att förstå. Det är hennes natur. Läs valfri text av henne. Jag tror inte jag läst något någonsin som inte utgör en ren nidbild av det sunda förnuftet. Till hennes fördel får väl sägas att hon verkar teckna och fotografera ganska bra. Och hade hon bara fått en CPU utan kortis hade hon haft alla förutsättningar för att vara en jättesöt och go tjej.

  @DanTor: Va?

 9. @Rick: … litet tillägg rörande Arsinoes sexualitet, klippt direkt från ett av hennes inlägg idag (min emfas):

  Det här fenomenet: när kvinnor är rädda för eller undviker män för att de har blivit traumatiserade tidigare, och folk tycker att detta är ett tillstånd som kvinnorna borde BOTAS ifrån. Till exempel bemöts jag ofta med att folk tycker att jag minsann ska leta upp någon lämplig man som kan visa mig att ”det finns bra män” (det faktum att jag är i en relation med en kvinna som jag älskar tycks inte ha någon relevans).

 10. @ Dolf

  Visst, visst, men besattheten av män finns där. Män brukar knappast få genuint lesbiska kvinnor traumatiserade.

 11. @Rick: Vi känner väl alla igen fenomenet när någon närmast tvångsmässigt ser fel och negativitet hos någon annan. Ett tydligt tecken på att personen själv har lik i lasten.

 12. @ Dolf

  Hon påminner en hel del om de där amerikanska predikanterna som i svavelosande ordalag fördömer homosexualitet för att sedan ertappas med en annan man i någon intim situation. Var det inte LD som nyligen lade ut bilder på sig själv, vilkas uppenbara syfte var att locka till sig manliga blickar…? Den här Fanny kommer nog att komma ut som hemmafru en vacker dag, sanna mina ord. Andra skrikiga feminister har ju också gått den vägen.

 13. @Rick: Nej, i hennes fall tror jag inte på hemmafru. Inte om vi tänker oss en hetero dito i alla fall. Hon tycks ju ha valt den lesbiska vägen. Så jag gissar mig till att vi någon gång får se ett framtida par av två fruar, som skaffar sig barn via insemination, och … misstänker att det så småningom kommer att knaka rejält i familjelyckan. Jag tror det bara är en tidsfråga tills hon börjar överföra sina problem med män också till kvinnliga partners. Nu flyter allt och är solsken för att det är nytt och fräscht, men det förflutna lär komma i kapp så småningom.

 14. Parallelerna mellan Arsinoe och andra ”manshatare” och manga kända exempel fran historien är alltför uppenbara för att understrykas. Men det kanske inte är det som är problemet: radikalism kommer alltid att finnas. Problemet är snarare hur vi ursäktar den som en radikal men alltjämt acceptabel och förstaelig del av samhället, medan vi rasar mot blotta tillstymmelsen av kvinnohat. Det är ok att sparka uppat, sägs det, men för det första finns det ju goda skäl att ifragasätta riktningen, och för det andra användes till exempel liknande logik för 9-11 eller förintelsen.

  Det slar mig ocksa att de gränser som samhället sätter upp för manshat är rent logiska, snarare än moraliska. Sa länge man haller sig inom ramarna för det logiskt möjliga, accepteras asikterna – och gränserna kan tänjas, som vi sag med mansskatten (nagot som nationalekonomer pekat ut skulle förvrida incitament och skada ekonomin patagligt; men jag har inte sett nagon diskussion om huruvida det vore moraliskt eller inte).

  Är män som grupp inte moraliskt försvarbara överhuvudtaget?

 15. @Anders: Det otäcka är, som jag ser det, inte att de är radikala. Jag hade inte brytt mig ett smack om de hade varit en marginell isolerad grupp. Vilket de rent logiskt borde ha varit, men tvärtom är de tongivande och dominerande i samhället och samhällsdebatten. Just Arsinoe, kanske inte är tongivande och dominerande, men de som är tongivande och dominerande ligger tillräckligt nära henne för att det skall vara obehagligt. Se till exempel bloggaren Hej Blekk som nu börjar dyka upp lite titt som tätt med krönikör och debattartiklar i olika tidningar.

  Sen får du gärna utveckla vad du menar med att samhället sätter logiska gränser och inte moraliska, för jag följer inte riktigt vad du menar.

 16. Fanny Åström och Lady Dahmer är förmodligen de tydligaste exemplen i landet idag på en utbredd attityd som feministerna svänger sig med: att man blir förnäm av att hata och stoltsera med sina önskningar att mörda någon. Förutsatt att man själv tillhör rätt grupp alltså. Den som hatar som i SCUM-manifestet, som Joanna Rytel, som Kakan Hermansson anses vara fri och stolt, ett verkligt föredöme.