Politisk analys: Donald Trump kunde vinna Presidentvalet i USA på grund av Medievänsterns egna regler
avatar

Som jag påpekade i morse så är fakta att Hillary Clintons ledning över Donald Trump var som störst den 30:e Mars i år. Då hade hon fortfarande kunnat vinna valet och anledningen till det var att Trumps motstånd inte bara fanns hos MSM-vänstern*** utan även till stor del hos högern. Fakta är också att ingen av de skandaler som MSM radade upp mot Trump efter den 30 April hade den minsta effekt i verkligheten. Här hittar ni också den röda tråd som jag tänker beskriva som ingen verkar ha sett ännu. Nämligen hur Donald Trump inte bara slog MSM utan vände deras egna regler mot dem.

*** MSM = Mainstream Media

Person istället för sak.

Uppenbarligen trodde MSM att Trumps svagheter som person gjorde det till den enkla vägen att attackera honom med personangrepp (Ad Hominem argumentum). Vad de inte hade räknat med var att Donald Trump skulle visa sig vara en veritabel expert på att nedgöra andra den vägen. Han förintade Jeb Bush med ”Low-energy”, sänkte Cruz med ”Lying Ted” och förvandlade Marco Rubio till ”The choker”. Så hade han vunnit nomineringen utan att ens behöva prata politik. MSM:s beslut att fokusera på person istället för sak passade Donald Trump som handen i handsken. Trump behövde aldrig vara perfekt som person för han visste att han kan dra ner vem som helst till sin egen nivå.

Se videon ovan: Donald Trump var nybörjare, de andra två var erfarna politiker, vad är deras ursäkt att bete sig så här nu igen?

Fokusering på ras/etnicitet och utbildning

Som om det inte vore dumt nog att attackera Trump med personangrepp – en gren där han skulle kunna vara världsmästare – så gjorde MSM också en grej av identitetspolitik. De körde stenhårt på att svarta, representerade av #Blacklivesmatter och latinos var på Clintons sida (medan alltså vita hamnade på Trumps sida) Ni kan ju själva kolla upp hur Clintons anhängare beskrev vita i allmänhet och vita män i synnerhet. Jag vet inte vem som är MSM:s expert på det här med siffror men jag kan konstatera att om USA består till 62% av vita, 17% av svarta och 12% latinos så uttalanden med betydelsen ”Fuck white people” inte det mest genomtänkta.

Men vänta det kommer mera. Genierna vars budskap kan summeras ”Fuck white people” menade inte alla vita. Deras plan var att vita högutbildade som allierade sig med ”de goda” skulle få syndernas förlåtelse och slippa bli mobbade för sin hudfärg. Man kan bara undra vilket ljushuvud den iden kom från. I vanliga fall så är Republikanerna ”de som stödjer rika” och Demokraterna ”de som stödjer fattiga”. I presidentvalet 2016 däremot så var Trump den som stöttade lågutbildade medan Clinton var den som stöttade högutbildade. Det går liksom inte ihop att den som stöttar de fattiga föraktar de lågutbildade så öppet förakt mot lågutbildade var knappast en vinnande hand för demokraterna.

Kvinnosyn och sexism

Den här var i en klass för sig av dumhet. MSM verkar inte förstått att kvinnor är individer och att olika kvinnor har olika smak. Först och främst så har Trump aldrig haft några egentliga problem med sina kvinnor, förmodligen för att den sorts kvinnor som Trump föredrar är den sort som inte har problem med den sorts man som han är (dvs känd, rik och chauvinistisk). De kvinnor som har haft problem med Trump däremot har inte umgåtts med honom. Det har främst handlat om situationen att det är kvinnan som vill ha något av Trump för att gynna sin egen karriär. Detta har heller inte varit sexism då Trump behandlar alla män i den situationen minst lika respektlöst – om inte värre.

Om det inte skulle räcka så har vi också Bill Clinton! Behöver jag säga mer? Hillary Clinton är absurt nog hans fru och Bill Clinton har haft enorma problem med sina kvinnor. Detta av en mycket enkel anledning. Världen är orättvis mot dagens politiker: Trump kunde som kändis och rik företagare öppet dejta unga vackra modeller. Bill Clinton däremot kunde som gift toppolitiker inte dejta modeller på det sätt som Kennedy gjorde på sin tid. Istället hade Bill Clinton affärer med de yngre yrkeskvinnor som han i sitt jobb som politiker kom i kontakt med och det är just den sortens kvinnor som har problem med Trump. Men till skillnad från Clinton så varken vill eller behöver Trump dejta den sortens kvinnor.

Som om inte det vore nog är det en till person i Hillary Clintons direkta närhet som haft stora problem med sina kvinnor. Nämligen Kongressledamot (fd) Anthony Weiner, Han var demokratisk borgmästarkandidat i New York och är (var) gift med Huma Abedin, en av Hillary Clintons närmaste rådgivare. Ovan kan ni se Vicepresident Joe Bidens obetalbara reaktion när han får veta vems dator FBI fick de senaste Clinton-mailen från. Ifall någon missat det så är Anthony Weiner den kongressledamot som blev känd för rena porr-meddelanden och bilder till unga kvinnor som inte var hans fru. I videon nedan läser Bill Maher tillsammans med Jane Lynch upp några av saker som Kongressledamot Weiner skickade till en av kvinnorna (humor)

Den här sidan heter Genusdebatten och därför vill jag i all ärlighet påpeka att när man jämför Donald Trumps relation till Melania Trump med Hillary Clintons och Huma Abedins relationer till sina män och deras mäns relationer med andra kvinnor så kanske det inte var så himla genomtänkt av MSM att göra en grej av Trumps kvinnosyn? Det här var det värsta som Washington Post förmådde. Både Hillary Clinton och hennes rådgivare Huma Abedin är/var gifta med män vars affärer gör den här artikeln totalt harmlös.

Oavsett vilken väg man väljer så framgår det ju mer man gräver att de regler som vänstermedia skrev åt sig själva var exakt de regler som gynnade Trump i presidentvalet. Media bestämde att Trumps kärnväljare var de vita och lågutbildade. I ett land där över halva befolkningen är vita. Vidare så är det givetvis många fler som är lågutbildade än som är högutbildade så de högutbildade har inte lyxen att skriva en föraktfull dynga om de lågutbildade på det sätt som media gjort. Jag trodde människor som var högutbildade visste det här redan, annars kan man undra hur utbildade de är.

Kommentarer

Politisk analys: Donald Trump kunde vinna Presidentvalet i USA på grund av Medievänsterns egna regler — 27 kommentarer

 1. Hur tusan kan man driva en hel kampanj riktad till minoriteter och sen bli förvånad när man får minoriteten röster?

 2. @Jonas Bsson:

  Det beror på att flera så kallade ”högre utbildningar” idag knappt innehåller någon kvantitativ kunskap. Ofta är deras lärare till och med motståndare till kvantitativ kunskap. De lär sig ingenting förutom kvalitativa teorier och perspektiv. När jag säger att de är så här dåliga på de här sakerna är det inte utan orsak. Jag har läst vad de lär sig.

 3. Dom förväntade sig att få med sig ”sina” 38% minoriteter plus dom 31%-enheter som är vita kvinnor, samt sina ”allierade” vita män. Trots visst bortfall av trotsiga haverister skulle dom ha vunnit med en jordskredsseger, enligt sig själva.

  Otur för dom att folk är skittrötta på deras retorik.

 4. Jeg vil gjerne invitere alle jämstäldister til det norske egalitære likestillingsforumet Ekvalisme. Det er jämstäldisme på norskSmile. Vi har over 1400 medlemmer og vokser veldig raskt. Det er et veldig aktivt forum og vi har en rekke medlemmer som har skrevet artikler om likestilling i de store norske avisene. Det hadde vært veldig fint å få med flere fra Sverige. Om dere er interessert finner dere gruppen her:

  https://www.facebook.com/groups/758028857555959/

 5. Hej.

  Som en man lär ha sagt:

  ”Den som är utan synd må kasta första stenen”

  Fast jag föredrar:

  ”Ont skall med ont gäldas, och svinhugg går igen”

  Bägge känns relevanta re: blogginläggets poänger. Det är nästan som om det inte förekom politik förrän en journalist upptäckte den.

  På tal den kunskapslucka hos media du antyder med en snytings subtilitet Smile

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. Mark Blyth nämnde vid något tillfälle att den av de senaste (dussinet eller trettio års) presidenter som lyssnat mest på den fattiga halvan av befolkningen var [trumvirvel] George W. Bush. Spännande, inte sant?

 7. @Erik: herregud. den största anledningen till att clinton fick röster, var ju att hon ÄR kvinna. en man med hennes karisma och politik, hade varit dödsdömd.

 8. Får man utkräva ansvar från personer som medvetet röstar för sämre liv för LGBT-medmänniskor och kvinnliga medmänniskor?

  Visade det sig inte att just de personer du belackar för deras svartsyn på vita män en poäng om vad vita män är beredda att göra och utätta andra för?

  Är andemeningen att personer som medvetet gör hatiska saker mot andra inte får bedömas utifrån sina handlingar?

  Det är väl det som makt handlar om – att inte behöva stå för sina handlingar.

  Ett jävla helvete är det hursomhelst. Kan inte förstå hur så många människor kan vara funtade på så sätt att de medvetet attackerar andra medborgare på detta sätt. Jag har verkligen tappat min tilltro till samhället och folk överlag. Reddit är fullt av män som är oerhört glada över att en man kan skryta om sexbrott och förlåtas. Förmodligen kommer det snart bli tal om att göra våldtäkt inom äktenskapet till en legal ”omöjlighet”, och samma män kommer fortsätta säga feminism är onödigt eftersom kvinnor har rätt att rösta.

  Nu kommer visserligen alla dessa stackars förledda män få sämre lön och sjukvård också, men det lyckas de säkert bortförklara så länge andra får det sämre.

  Jepp, jag är knäckt och nederlaget är fullkomligt. Ni har vunnit och jag ser inte fram emot att se vad ni hittar på, även om ni kommer göra er själva och den neoliberala, anglosaxiska västvärlden och ordningen oerhörd skada.

  Vad som händer med klimatet ska vi inte tala om. Det kommer bli miljontals flyktingar inom 50 år som antingen kommer fly till Europa eller dö. Samma Europa som snart kommer vara uppdelat i nationalistiska stater som handelsstrider mellan varandra medan Ryssland tar för sig och söker inflytande där det går. Jag tror inte längre det finns en framtid.

 9. Eller finns det någon som på allvar tror att det kan bli en bra värld utav det som händer? Jag kan inte se något välartat framöver om inte vetenskapen lyckas finna lösningar som ger mer produktivitet för mindre arbete och därmed gör dagens motsättningar och klimatfrågor mindre relevanta. Dagens växande nationalism är ju som kommunismen, fint i teorin men antagligen bara död och förstöring i praktiken.

 10. Jag hajar inte riktigt grejen med Bill Maher och Jane Lynch. Är det inte så män och kvinnor brukar konversera?

 11. ”Ni sade att rasism, homofobi och kvinnohat var problem i västvärlden och kolla vad som hände!” – Personer som röstade på rasism, homofobi och kvinnohat.

 12. @Axel Edgren:

  ”Får man utkräva ansvar från personer som medvetet röstar för sämre liv för LGBT-medmänniskor och kvinnliga medmänniskor?”

  Skämtar du med mig? Det är ju ni som i flera år sagt att objektivitet inte finns. De personer som förkastat ideal om objektivitet kan givetvis inte ge utlåtanden om vad som är objektivt bättre eller sämre. För att något skall kunna vara bättre/sämre måste det finnas en norm, en standard. Ni ville ersätta objektivitet med subjektivitet, grattis nu har ni fått det. Ni ville luckra upp normer, grattis nu har ni fått pröva på högerns normlösa motsvarighet alt.right.

  ”Visade det sig inte att just de personer du belackar för deras svartsyn på vita män en poäng om vad vita män är beredda att göra och utätta andra för?”

  Vad det visade är att de vita normer som ni (egentligen Foucault) inbillat er styr världen inte existerar. Vita mäns kandidater blir bra på vad än de behöver bli bra på. Om ni inbillar er objektivitet och logik är redskap för att gynna vita män (logocentrism som det kallas av låtsasakademiker) och skapar spelregler som gynnar subjektivitet och känslor istället så klaga inte när ni råkar ut för en vit man som är känslostyrd och expert på det subjektiva.

  ”Är andemeningen att personer som medvetet gör hatiska saker mot andra inte får bedömas utifrån sina handlingar?”

  Andemeningen är att ni trodde att ni skulle ha bättre chanser om ni raserade normerna. Det står tydligt i Podestas läckta mail att Hillary Clintons kampanj hade som medveten, avsiktlig strategi att lyfta fram Donald Trump (dvs normlös höger) i primärvalet som redskap för att splittra det republikanska partiet (traditionell höger) och sänka några av deras kandidater. Hur gick den planen tycker du?

  ”Det är väl det som makt handlar om – att inte behöva stå för sina handlingar.”

  Makt handlar om förmågan att påverka andra människor. Att slippa stå för sina handlingar är vad ni sysslar med nu när ni försöker komma undan det faktum att ni avsiktligt stöttat Trump som redskap mot den traditionella högern och upptäckt att han inte är någon clown, han bara spelade en för att lura media att ha kamerorna på honom hela tiden. När media insåg Trump lurat dem var det för sent.

  ”Ett jävla helvete är det hursomhelst. Kan inte förstå hur så många människor kan vara funtade på så sätt att de medvetet attackerar andra medborgare på detta sätt.”

  Inbillar du dig att jag skall tro på att ni inte tycker det är okej att attackera andra medborgare? Ni har ju inga som helst problem med att andra medborgare attackeras. Så här har ni betett er mot andra medborgare.

  Och när ni inte hittade några av Trumps anhängare att misshandla så gav ni er på första bästa person ni såg i närheten av ett Trump-rally.

  Så det är inte lite absurt att höra dig låtsas stå för tanken att det är fel att attackera andra medborgare. Åhh just ja vi har också den här frågan om vem som egentligen bär ansvaret för de här våldsamheterna i samband med Trump-möten.

  Det är ironiskt att samma gäng som använde saker Trump sade när han trodde han var i privat omgivning fått känna på hur det är att själva vara utsatta för angiverier och övervakning.

  ”Jag har verkligen tappat min tilltro till samhället och folk överlag. Reddit är fullt av män som är oerhört glada över att en man kan skryta om sexbrott och förlåtas.”

  Men snälla nån lär ni er aldrig? Den man som verkligen behövde förlåtelse för sexbrott var Bill Clinton, enbart maktskillnaden mellan Bill och internerna i vita huset gör det till sexuella trakasserier, går vi på feministers tolkning så har han begått våldtäkter. Det enda Donald Trump behövde förlåtelse för var privat skitsnack med Billy Bush och till skillnad från Clinton så var Trump varken president eller politiker när han hävde ur sig ovan nämnda skitsnack.

  ”Förmodligen kommer det snart bli tal om att göra våldtäkt inom äktenskapet till en legal ”omöjlighet”, och samma män kommer fortsätta säga feminism är onödigt eftersom kvinnor har rätt att rösta.”

  Om ni får bestämma så kommer inga män att vilja gifta sig så vad lagarna säger om äktenskap kommer i vilket fall som helst att vara oviktigt. Ni har redan lyckats förstöra svarta familjer. Det spelar ingen roll vilka lagar som skrivs om äktenskap när man inte har några äktenskap. Och så länge ni gjort inget om detta så sluta låtsas bry er om de svarta…

  ”Nu kommer visserligen alla dessa stackars förledda män få sämre lön och sjukvård också, men det lyckas de säkert bortförklara så länge andra får det sämre.”

  Det är ju trevligt att du är öppen med att lön och sjukvård är inget man skapar i er fantasivärld, utan bara något man ”får”

  ”Jepp, jag är knäckt och nederlaget är fullkomligt. Ni har vunnit och jag ser inte fram emot att se vad ni hittar på, även om ni kommer göra er själva och den neoliberala, anglosaxiska västvärlden och ordningen oerhörd skada.”

  Ja givetvis är det västvärlden det är fel på. Så låt oss nu se hur många som sagt de hatar västvärlden som följer upp snacket med handling och flyttar till Mexiko eller vad nu det är för icke-västland som de jämför med när de klagar på västvärlden.

  ”Vad som händer med klimatet ska vi inte tala om. Det kommer bli miljontals flyktingar inom 50 år som antingen kommer fly till Europa eller dö.”

  Nejdå, vi vet ju alla att ni som inte trivs med västvärlden kommer att flytta till de länderna och när ni väl bor där kommer ni att se till att de börjar göra många fler aborter och alltså kommer det att födas miljontals färre människor där också eller hur?

  ”Samma Europa som snart kommer vara uppdelat i nationalistiska stater som handelsstrider mellan varandra medan Ryssland tar för sig och söker inflytande där det går. Jag tror inte längre det finns en framtid.”

  Det är bara för perfekt att vad ni numera är mest rädda för är att Ryssland skall få mer makt. Det land som ni spenderade halva 1900-talet åt att ge världsherravälde när det var kommunistisk diktatur. Nu när ryssarna däremot är nationalister och kristna så ser ni dem som ett problem. Som om inte det vore absurt nog så pratar ni om en framtid för Europa medan det enda ni velat för Europa har varit att öka arabländers inflytande via enorm demografisk förändring.

  Jag tror inte längre ni är kapabla att hålla er till sanningen ens om ni skulle vilja.

 13. Jag kan inte bry mig om vad som händer med homofober. Jag kan inte se Trump-supportrar spöas eller dödas och känna något. De vill inte leva i ett samhälle med medkänsla och då vill jag att de ska ha ett sådant samhälle. Jag kan inte se det som orättvist. Lagar är till för att den starke inte ska göra illa den svage. Den som inte vill att det ska vara då får hoppas att han alltid är i starkast situation. Sedan tror inte jag på några av dina egenfilmade videos.

  För övrigt gjorde aldrig Bill något olagligt. Det blev aldrig åtal och en av kvinnorna svor under ed att inget hände.

  Om du applicerar samma standarder på Trump så sodomerade han definitivt en 13-årig tjej men det tror jag iofs bara skulle få dig att gilla honom mer.

  Och nej, att flytta från västvärlden är inte aktuellt eftersom den snart kommer se ut mer som tredje världen och vice versa, bara med melaninnivåer. Det som gjort västerlandet unikt kommer suddas ut och vi kommer mer likna Zimbabwe eller andra misslyckade barbariska stater i mentalitet och kultur, månne med mer sofistikerade memes.

  Och det är enbart högerns och Nixons fel att svarta fäder är icle närvarande, då det var det enda sättet att minska svartas röstdeltagande fram till Roberts hjälpte sitt parti att börja fuska igen. Det kommer bli ännu färre svarta fäder och fler singelmammor nu, då polisen kommer få Open season.

 14. Sedan är det enbart högern som ägnar sig åt subjektivitet. Man säger koldioxid inte kan vara dåligt för växter gillar det och det låter ju klokt. Man säger heterobröllop blir mindre värda för att två andra av guds väsen blir gifta, för det är ju otäckt med bögsex och då är deras bröllop också otäcka. Eller Trickle-down och VALFRIHET. Allt är icke-empiriska känslor och så har det alltid varit.

 15. Valet gick ju inte följa via svenska medier. Inte heller amerikanska förutom rt Sean Hannity
  Fox breitbart wikileaks sociala medier

  Valet handlar inte om vinna ett val utan mer om ”movement” Trumph lyckades med ringa kampanjbudget tala om sakfrågorna som nådde djupet i den amerikanska själen.
  #Blacks4Trumph

 16. Homofobi, avsmänskligande av kvinnor och icke-vita, sextrakasserier, rika måste bli rikare, fattiga som blir sjuka får dö…

  Och du menar att normer har försvunnit?

 17. @Axel Edgren:

  ”Jag kan inte bry mig om vad som händer med homofober. Jag kan inte se Trump-supportrar spöas eller dödas och känna något.”

  Det trodde jag inte heller. Men det var du som babblade om hur fel det var att attackera andra medborgare. Eftersom du bevisligen anser det är helt okej att attackera andra medborgare om de inte är din sorts medborgare så kan du inte klaga på det när andra gör det heller.

  ”De vill inte leva i ett samhälle med medkänsla och då vill jag att de ska ha ett sådant samhälle.”

  Precis, det vill du inte. Men det betyder inte att du kan göra något åt det, i alla fall inte utan att själv råka ut för samma sak dubbelt upp och det kanske du inte heller vill?

  ”Jag kan inte se det som orättvist.”

  Orättvisa som begrepp existerar inte, orättvisa hänger på objejtivitet och ni förkastade objektivitet för att den kom från vita män. Ni och er läromästare ”Foucault” med hans fikonspråk om hur allt han ogillade var -centrism. Om objektiv sanning inte finns så finns ingen objketiv orättvisa heller. Ni verkar pinsamt dåligt informerade om hur de värderingar ni sprider fungerar.

  ”Lagar är till för att den starke inte ska göra illa den svage.”

  Är du trög eller? Det är den som har lagarna som ÄR den starke. Det var inte burgoisen i Sovjet som drogs ut på gatan och sköts ihjäl som var de starka. Det var de som sköt som var de starka. Och ingen lag skyddade någon mot dem eftersom det var de som VAR lagen. Herregud att man skall tvingas förklara till och med det enklaste i er egen förbannade ideologi. Först nu när den gynnat fel personer så börjar ni fatta felen.

  ”Den som inte vill att det ska vara då får hoppas att han alltid är i starkast situation.”

  Den som skriver lagarna och straffar den som bryter lagarna ÄR alltid i starkast situation. Herregud ni har läst de här dumheterna i flera decennier och ni har fortfarnade inte fattat hur er egen ideologi fungerar på riktigt.

  ”Sedan tror inte jag på några av dina egenfilmade videos.”

  Saken med bevis är att det spelar ingen roll om du tror på dem eller inte och bägge de ansvariga i min video har redan sparkats från sina positioner i Clintons kampanj-organisationer.

  ”För övrigt gjorde aldrig Bill något olagligt.”

  Jag har inte sagt att taskig kvinnosyn var olagligt heller. Jag har bara sagt att det inte funkar att prata om Donald trumps relationer till kvinnor när man är gift med Bill Clinton för alla i USA vet om hur hans kvinnosyn ser ut. De vet också hur han ser på det här med sanningen ”I did not have sexual relationship with that woman” är en klassiker.

  ”Det blev aldrig åtal och en av kvinnorna svor under ed att inget hände.”

  Men sedan dess har både lagar och policy mot män blivit hårdare och de nya feministiska reglerna (som ni förespråkar) gör det till ett brott att ha sådana relationer alls pga skillnaden i makt. Så Bill Clinton gjorde saker som är brottsliga idag och alltså allt annat än acceptabla. Och så inbillar ni er att vad Trump SÄGER skall vara värre än vad Clinton GJORDE. Skärp er!

  ”Om du applicerar samma standarder på Trump så sodomerade han definitivt en 13-årig tjej men det tror jag iofs bara skulle få dig att gilla honom mer.”

  Dumheter! Det påståendet visade en utredning kom från Norm Lubow som försökte få 1 miljon dollar för en video som påstods vara den kvinnan som påstods heta Katie. Han är TV-producent som bland annat jobbade med Jerry Springer. Han har en lång historia av att hitta på brott som kändisar skall ha begått. Vi kan ju påpeka att när han inte anklagar Donald Trump för våldtäkt på småbarn så påstår han att Courtney Love konspirerade för att mörda Kurt Cobain. Inte nog med det, 1998 var det flera gäster på Jerry Springer som sade att Norm Lubow låg bakom ”staged fights”. Han har alltså en lång historia av falskspel för att gynna sig själv.

 18. Pingback: Politisk Korrekthet är inte gratis längre – Grubhub i trubbel efter att VD:n sagt åt Trumpfolk att säga upp sig | Genusdebatten

 19. ”Eftersom du bevisligen anser det är helt okej att attackera andra medborgare om de inte är din sorts medborgare”

  Det handlar inte om sort utan om hycklande. Homofobi och misogyni är våld och förräderi mot andra medborgares rättigheter och då måste man fråntas solidaritet.

  ”orättvisa hänger på objejtivitet och ni förkastade objektivitet för att den kom från vita män”

  Nej, vi återtog den och fick objektivitet att betyda ”människoliv av alla slag har värde och flera rättigheter än köpmannaklassens måste försvaras” och allt hat mot vänstern kommer sig av att vi visade libertarianer och humanister som hycklare genom historien.

  ”Det var de som sköt som var de starka.”

  Den som låter folk dö av svält och liv av ohjälplig fattigdom och klassindelning idag för att spara pengar kanske dör av en kula imorgon. Man kan inte skapa desperation och förvänta sig att låg och ordning ska råda.

  ”gör det till ett brott att ha sådana relationer alls pga skillnaden i makt”

  Faktiskt inte. Bill skulle inte varit inför rätta idag eller 20 år sedan och Roger Ailes hade varit det idag och för 20 år sedan.

  Män kommer undan med mindre ondska, feghet och omanliga övertramp mot andra människor idag, därav hysterin om att ”numer om man bara tittar på en tjej så är det ju våldtäkt” (högern är lika usel på hyperbol och satir som på humor och konst).

 20. Hela högern har sedan urminnes tider arbetat för att ta bort alla normer och all objektivitet, eftersom barbariet är det enda tillstånd högern respekterar och känner sig bekväma i medan samhället bygger på ett avståndstagande till barbari. Först skulle högern försvara ståndsamhället, sedan klassamhället, då båda systemen går ut på att den som föds stark och med extra lagförda förmåner och garantier om skydd från meritokrati ska kunna föra över det till nästa generation. Individualismen och meritokratin med ett stabilt golv i livets status och bekvämlighet har alltid varit den icke-kommunistiska vänsterns enda mål men idén om ekonomisk solidaritet mellan olika personer utan kapital eller medfödda förmåner har demoniserats som kollektivism.

  Inte ens de mest extrema individualisterna och libertarianerna tror egentligen på ren meritokrati och makt och inflytande efter prestation och intelligens.

 21. Pingback: Unionen ägnar sig åt #Fakesplaining, Audi skyller ifrån sig på Reklambyrån? | Genusdebatten

 22. ”Vänstermedia”?
  Men herregud alltså.
  Dessutom fick Hillary flest röster.

  Vi får förlåta dig för din okunnighet…
  Sådan nation, sådant barn, som det heter…befriat från all tänkandets last…

  Försöka minnas här…
  Det var en Expressen-idoit som klagade: ”Inte heller denna gång blev det en kvinna….”
  Men hallå, det här är ingen skönhetstävling…
  (Vem bryr sig om det är en krigshetsare, bara det är en KVINNA!!!… liksom)

  Dagen efter i samma tidning (ungefär):
  ”Varför ogillar vänstern arbetarmän”
  En helt ofullständig eller rentav felställd fråga…

  Står i samma tidning, Michael Moore som påstår någonting om att ”vi borde ta tillbaka vänstern från…”

  …från de som hatar arbetarMÄNNEN? (nja… även arbetarkvinnor hatar de förstås, fast inte så att de kan säga det öppet… ÄN).

  Vilka är de då som hatar arbetarmän…? Fegt att inte säga: ”FEMINISTER” (sådana som Anonymare på Flashback, från vilka vi måste ta tillbaka… vad då? Vänstern är ingen ande liksom).

  Den ”ekvivalenta” frågan hursomhelst är då:
  ”varför ogillar arbetarmän vänstern” (och röstar två gånger i rad på Reinfeldt).

  Hursomhelst, i samma tidning: ”det var kvinnohatet som sänkte Clinton”.

  I samma tidning, samma dag eller dagen efter: ”Bakom Trumps seger låg ett oväntat högt stöd hos vita kvinnor – och latinamerikaner”…

  Reinfeldt samma eller nästa dag i samma tidning: ”Det var de arga vita männen…”

  Under valdagen en SVT (eller SVD?)-journalist:
  ”Kvinnohatet där är större än rashatet…och det är därför” (alltså, hur litet kvinnohatet än är, så är det för den hyperkänsliga feministen alltid större än det största rashatet; oavsett om Trump helst skulle vilja gasa ihjäl både araber, judar och svarta)….

  Ändå: Clinton fick ju faktiskt flest röster (med avsevärd skillnad vad jag minns).
  Men demokrati (i ett land som välkomnar nazister för att rusta upp…) = den som får minst röster ska självklart få ta makten.

  Så han förlorade så han vann allt….

  Infantila människa som bara har ”vänster” på hjärnan (du är det fria utrymmet som behövdes för Reinfeldt & co (feminism).

  Vänster (dvs. ditt tjat) = sammansvetsningen av höger och feminism….
  För att förstå det behöver man tänka.
  Men att tänka är snart en synd… (precis som i en viss primitiv kultur, som jag tror jag läste någonstans, kanske ”Den gyllene grenen”?)

 23. Har annat att göra än att fördjupa mig i ditt journalistiska ”plotter”. Vet inte ens vad det är du försöker övertyga om. Att pest är bättre än kolera…?

  Min poäng var att den där paradoxen ”att avsky vänstern och samtidigt avsky att den inte är (sig själv)” löser man inte genom att kalla allt man avskyr ”vänster”. ”mediavänstern” inkluderar ju även högern, t.ex. feministen Reinfeldt som nyss påstod att det var de arga vita männen som sänkte Hilary (vänster = höger = feminism = den osynliga foten)

  Min kommentar efter en ytterst ytlig läsning av ditt inlägg:
  Om inte om hade varit…så hade jag brytt mig.
  Kommer du att syssla med horoskop next?
  Men som sagt har jag inte orkat läsa det ingående…

  Det finns ju en anledning till att valkampanjerna där är kanske de längsta …
  Är USA ETT land eller inte (grundläggande fråga)
  Man planerar ju att äntligen införa demokrati inför nästa val.
  Man (media och politiker) har alltför länge i de europeiska länderna (USAs tilläggstater) frågat: ”hur kan i världens största demokrati ske a, b, c, d….”
  Om andra länder påstår man annars ”eftersom det sker a, b, c, d….där, så är det ingen demokrati”
  Är svensken Trumps älskling?
  Han själv (med sitt skattefusk och skattepolitik) borde ha varit högerns älskling. Men högern avskyr honom lika mycket som vänstern. Hursomhelst, när han inser att han inte kan försörja sitt folk och suga ut detsamma med en sådan politik utan någon som helst globaliserande (eller imperialistisk) (försök till) kompensation, så kommer han allteftersom bli tvungen att låta sig tuktas som alla andra före honom (om inte det blir inbördeskrig först; vem förlorar: Frankenstein eller dennes skapare?)

 24. Pingback: Donald Trump har överlistat experterna i massmedia ännu en gång – Det här om flaggbränning | Genusdebatten