Nu duger plötsligt vita heterosexuella män för Åsa Romson och Miljöpartiet
avatar

Jösses! Kan det bli pinsammare än Åsa Romsons fjantiga tweet om Skogsbranden i Västmanland? Som WTF? berättar har hon twittrat:

Vita heterosexuella manliga hjältar

Så nu duger plötsligt vita heterosexuella män i Åsa Romsons värld? I Almedalen lät det VÄLDIGT annorlunda från henne. Där betraktade hon dem inte ens som människor.

För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor (Åsa Romson)

Kontrasterna mellan Miljöpartiet i Almedalen före skogsbranden i Västmanland och efter nämnda skogsbrand har uppmärksammats av Cornucopia och kan bäst förstås i följande tre inlägg.

Cornucopia – Åsa Romson (mp) bör anmälas för hets mot folkgrupp

Cornucopia – Fakta om vita medelålders heterosexuella män (före skogsbranden)

Cornucopia – (mp) vill dra politiska poäng av tragisk skogsbrand (efter skogsbranden)

Den absoluta majoriteten av brandmännen och de militärer som deltar, både på marken och i luften medmilitära helikoptrar, är män. Majoriteten är dessutom vita män. Likt de flesta andra grupperingar är majoriteten dessutom heterosexuella.  Vita heterosexuella män hatas av Miljöpartiets Åsa Romson.

Men nu har alltså Åsa Romson hittat ett sätt att komma omkring sina föraktfulla tidigare uttalanden. Hon låtsas som ingenting och använder begreppet ”hjältar” varefter hon lever i landet ”hoppas ingen påpekar hjältarna är de vita heterosexuella män jag hetsade mot i Almedalen och blev polisanmäld för, hoppas hoppas hoppas ingen märker det”)

Saken är den att redan i Almedalen fanns det de som märkte det. Sydsvenskans Martina Glimberg observerar i sin text ”Ett tal till unga kränkta kvinnor” att det redan då fanns missnöjda röster i publiken.

”Men vad säger hon, det här är ju inte klokt.” De äldre korrespondenterna, män, stod bakom mig i journalistbacken i Almedalen och lyssnade på en partiledare, en av de få kvinnliga ledarna för ett parti, som kraftigt attackerade mansrollen.

Ja, det var då det. Nu när det handlar om den manliga hjälterollen vill dock inte Åsa Romson känna sig utestängd. Så nu är hon plötsligt positiv till mansnormer och machoattityd i försvarsmakten och brandmansyrket? Som Marika Formgren påpekar i Barometern ”Normkritisk brandsläckning”

Det blev en pinsam tillställning för MP: Dels på grund av smaklösheten i att försöka vinna politiska poäng på en brand som fortfarande härjar, och som hittills har skördat ett människoliv och stora materiella värden. Dels på grund av den ofrånkomliga doften av ”damage control” från MP.

Nu är det mindre snack om hur få kvinnor som är brandmän och militärer. När männen väl behövs vill man inte ta ansvar för hur många gånger man hävdat män inte behövs. Då är det att låtsas som om det regnar som gäller. Tidigare galenskap bortglömd. Prioritering innan skogsbranden utanför Sala: Vill att brandmän skall kallas brandhandläggare

Det är ju en del av det, att avmaskulinusera titelfrågan och öppna upp för en annan tolkning av vad yrket innebär. 

Sannolik prioritering efter skogsbranden utanför Sala: Skit samma vad saker kallas och vilken titel som används se bara till att folket på marken får vad som behövs för att kunna stoppa och släcka bränder.

 

Kommentarer

Nu duger plötsligt vita heterosexuella män för Åsa Romson och Miljöpartiet — 13 kommentarer

 1. Suck, ditt inlägg fick mig äntligen att läsa igenom Romsons Almedalental. Jag visste rätt bra vad jag skulle hitta, men… suck.

  Det som tog värst var ändå detta; Hon säger ”För medan de flesta oss i Sverige mår allt bättre, så är det några som mår allt sämre: unga med funktionsnedsättning, unga homo-bi-trans eller queerpersoner och väldigt många unga tjejer. Bland dessa grupper av unga ökar ohälsan; självskadebeteendet och behovet av vård.”

  Sedan fortsätter hon med 8 paragrafer till där hon beskriver hur unga tjejer är stressade i skolan, hur någon tjej blir inlagd, hur utseendet är så viktigt, etc.

  Sen har hon mage att avsluta med: ”Det är dags att vi börjar värdera unga och tjejer lika högt som vuxna män.”

  HUR DÅ? Så mycket att i nio paragrafer om ungdomars psykiska ohälsa nämns inte ens att mer än dubbelt så många unga killar som tjejer tar sina liv? Så mycket att de inte _ens nämns överhuvudtaget_? Värdera dem så mycket att vi berättar för dem att de är två tredjedelar på vägen till att bli medlemmar i gruppen vi just skyllde alla problem på? Redan män, till stor del vita, och det är bara en tidsfråga tills de är medelålders (så vill de undvika trifectat är repet därborta, sluta var en del av problemet, ta ditt liv, kom an nu, var en man om du nu är en man, när du är sex fot under marken behöver inte kvinnor vara rädda för dig längre).

  Om Romson vill att vi skall behandla unga kvinnor som unga män behandlas så verkar det som hon även tycker ganska illa om tjejerna. Om unga tjejer mår dåligt idag, då kan man fråga sig hur de hade mått om de behandlats som killarna.

  Romson är utan tvekan både rasist och sexist och hennes osynliggörande av unga psykiskt utsatta män när hon explicit pratar om ungas psykiska ohälsa vittnar dessutom om en fullständigt vidrig människosyn. Hon skulle vara en skam för vilket svenskt parti hon än hade representerat.

 2. @Olof Hansen: var läste du det någonstans. Jag transkriberade delar av det till mitt inlägg om att jag polisanmält Åsa Romson polisanmäld. Det är en ganska mödosam och tidskrävande process, så jag tog bara specifikt de delar där hon trashade män. Jag har sparat hela talet på video, men skulle också vilja ha det i textform. Så har du en länk vore jag evigt tacksam.

 3. @Olof Hansen: Tack. De transkriberar sämre än jag. Jag noterade skillnader vid en hastig blick (ser man om man jämför min stycket där hon sa det där om att ”vi är människor), men inget av vikt som jag såg nu. Är det något jag blir tveksam om kollar jag det mot videon.

 4. ”För medan de flesta oss i Sverige mår allt bättre, så är det några som mår allt sämre: unga med funktionsnedsättning, unga homo-bi-trans eller queerpersoner och väldigt många unga tjejer. Bland dessa grupper av unga ökar ohälsan; självskadebeteendet och behovet av vård.”

  Tänk att detta korrelerar med feminismens inflytande. Ju mer utrymme de får i samhällsdebatten desto sämre verkar individer av kvinnligt kön må. Nästan så man kan tro att det kan finnas ett kausalt samband Disdain

 5. GD kanske skulle göra en ranking över vilka partier som hatar män mest med lite fina diagram och så.
  Som en vägledning inför valet Smile

 6. ”Nu duger plötsligt vita heterosexuella män för Åsa Romson och Miljöpartiet”

  Frågan om Åsa Romson och Miljöpartiet duger för vita heterosexuella män kanske är viktigare, fram emot mitten av september?

 7. Helt klart så åstadkommer hat sämre mental hälsa.Skulle man lära unga kvinnor hata så mår de sämre. Fast det finns också den andra sidan att man mår sämre när man är hatad.

  Feminismen är den grupp som mest metodiskt sprider hat i Sverige och att de bestämmer i sora delar av media är mindre bra.

 8. @kos:
  Kolla in kommentarerna, knäppskallen lottaonline/lena lillie är där och sprider sina smått sinnesjuka konspirationsteorier. Vilken tragisk människa Frown

 9. ”Vita heterosexuella män hatas av Miljöpartiets Åsa Romson.”

  Om nu någon tvivlade på att Genusdebatten i huvudsak är till för att demonisera rödgröna, itne för att hjälpa män.

 10. ”Där betraktade hon dem inte ens som människor.

  För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor (Åsa Romson)”

  Hahahhahahahahahahhah du slingrar ju dig omkring och tolkar lika vanskligt som töntarna i det akademiska som hittade på att trumpeter var fallosssymboler och behövde genusundersökas hahahahahahaah du är en urgullig liten autodidakt Erik.