Motivet tilll Las Vegas Massmordet där 59 människor dödades är fortfarande okänt – Här är mina analyser, teorier och svar
avatar

Vid det här laget så vet nog de flesta redan vad som hände i Las Vegas så jag tar den delen kortfattat. En prickskytt på 32:e våningen av Mandalay Bay avlossade flera salvor automateld mot de över 22.000 åskådarna på Country & Western-festivalen Route 91 på andra sidan gatan 300 meter bort. 59 människor dödades och över 520 människor skadades antingen genom skottskador eller trängsel när tusentals försökte undkomma den hänsynslösa eldgivningen, som är den värsta i USA i modern tid. Jag var på twitter när det inträffade och redan när jag såg den första videon insåg jag av ljudet att vad som hände var riktigt illa. Här är de första två videos jag såg och återpostade.

Klockan 7.22: Långt avstånd, skottsalva kan höras från MGM, ingen kontext 

Klockan 7.25: Skottsalva hörs tydligare. Mandalay Bay med i bild.

Utöver att vara den värsta masskjutningen så är det förmodligen också det mest filmade massmordet någonsin. Jag kommer här att presentera min egen analys av hur det gick till. För tydlighetens skull så håller jag mig till neutrala fakta. För dem som föredrar en mer emotionell utläggning kommer här några förslag ord de själva kan lägga in i texten för avsedd effekt: Svinet, Monstret, Vidriga aset, Mördarkräket och Fanskapet. Ja ni fattar… Jag kommer också utöver att presentera medias förslag att lägga fram en EGEN möjlig förklaring på vad som ligger bakom masskjutningen. Jag har funderat om jag skulle publicera min egen teori och varför inte? Media har ju inga problem att sprida egna.

Enligt The Mirror finns följande fem alternativ. 1. IS-terrorism 2. Spelskulder 3. Casinobråk 4. Biologiskt överförda tendenser från pappan (som var bankrånare och på FBI Most Wanted) 5. Inrikespolitiska skäl.

Skyttenästets position och Festivalområdet. Bild: Twitter

Skottlossningen

Illdådet började med en lång salva på 60 skott eller mer under Countrystjärnan Jason Aldeans uppträdande. Avståndet och det faktum att ljudet kom uppifrån gjorde att det först knappt var någon som ens insåg att de var under beskjutning. Jason Aldean själv slutade sjunga och spela först i slutet av skottsalvan när han verkar ha ropats av scenen. Då upphörde även den första skottsalvan. I efterföljande tystnad kunde människor höras skrika när de såg följderna. Många började gå mot utgången, andra duckade och alltihop filmades. Efter ungefär 35 sekunder så påbörjades den andra skottsalvan. Här dök också den första videon från området upp.

Klockan 7.31: Skräck! Mitt i publiken under eldgivning. Skott hörs slå ner.

Scenvideo 1: Scenen på avstånd. Mandalay Bay överst till höger.

Scenvideo 2: Scenen på nära håll filmad från vänster sida.

Tyvärr så visade det sig lönlöst för folk att försöka ducka. Skyttenästet var så högt upp att det gjorde mycket liten skillnad huruvida folk stod upp eller låg ner. Eldgivningen verkar dessutom ha varit helt slumpmässig. Oavsett i vilken riktning folk försökte fly så slog det ner kulor där. Så här i efterhand vet vi att polisen underrättades tidigt och gjorde allt de kunde för att så snabbt som möjligt lokalisera och stoppa skytten och det var när en SWAT-styrka sprängde upp dörren som dödandet tog slut och skytten visade sig vara en 64-årig fastighetsägare med en vapenarseal på sitt hotellrum. Polisradioupptagningen talar sitt tydliga språk.

”We got shots fired, Route to 91. Sounds like automatic firearm”

”Mandalay Bay, I see shots firing from Mandalay Bay, halfway up!”

Vapnen som användes

Det finns alltså vad gäller dådet i stort sett inga frågetecken om vad som hände eller vem som var förövaren. Där upphör dock klarheterna och frågetecknen blir desto fler. När skyttens bror intervjuades om tänkbara motiv till broderns illdåd så blev svaret att det fanns ingenting i skyttens bakgrund som förklarade hans illdåd. Inga politiska motiv, inga religiösa och förmodligen inge ekonomiska heller då hans broder beskriver honom som en miljonär som tyckte om att spela internetpoker och resa på kryssningar. Vidare så hade skytten en veritabel arsenal av skjutvapen både på sitt hotellrum och hemma hos sig. Poliskällor rapporterar de funnit totalt 42 olika vapen. Officiellt är det inte släppt vilken vapentyp det var men en reporter fick följande två kusliga bilder från en poliskälla och de skall ha tagits på hotellrummet.

Automatkarbin, Långt magasin Teleskopsikte, Tripod Bild: Boston 25

Observera att bildtexterna är min egen uppskattning av vad vi kan se. Ingen officiell information har släppts vid skrivandes tid och därför är det än så länge bara spekulationer. Utöver Automatkarbinen så finns även hammaren som skall ha använts för att slå sönder fönstret med på bilden. Ni kan tydligt se det gultejpade handtaget uppe till vänster i bild. Åter, jag kommer att försöka hålla mig så saklig som möjligt lägg själva in osaklig information som ”hemsk”, ”skrämmande” och så vidare. Jag vet att det är obehagliga saker vi ser. Det är en sak att se den här modellen, en helt annan att se just det vapen som vi vet med största sannolikhet använts för massmord.

Automatkarbin, Förlängt Högkapacitetsmagasin, Rödpunktsikte Bild Boston 25

Mördarens motiv (OBS! Spekulationer)

Tills något annat sägs kan vi med visst fog anta att vapnet på bild 2 är samma vapen som användes för att inleda illdådet. Ni kan själva se längden på magasinet. Det finns som sagt ingen klar information men vi kan anta att det rör sig om ett HCM (High Capacity Magazine) eventuellt av modellen Surefire med 60-100 skott vilket är i linje med vad som hörs under slutet av Jason Aldeans hastigt avbrutna uppträdande. Av detta kan vi också sluta oss till att eldgivningen var helt slumpmässig. Det är högst osannolikt att det sikte som syns i bilden räckte till för att se måltavlorna på marken på 300 meter och utan belysning annat än den som kom från musikuppträdandet.

Allt tyder alltså på att åtminstone den första långa skottsalvan saknade specifik måltavla. Detta leder mig till följande slutsats. Det var folkmassan i allmänhet som var måltavlan för masskjutningen. Vem som träffades tycks ha varit helt likgiltigt för skytten. Vid valet av måltavla så var det alltså antingen vilken folkmassa som helst där det råkade bli Route 91 på grund av att det var den som var på fel plats vid fel tidpunkt eller så var Route 91 utvald som måltavla för någonting som den är särskilt känd för. Jag är ingen expert alls på ämnet Route 91 men av vad jag läst mig till så finns följande utmärkande drag för Route 91 och liknande festivaler. Deras publik utgörs i hög grad av:

Vita

Konservativa

Kristna

Republikaner

Second Amendment-supporters

Poliser

Militärer

Äldre

Jag vet att detta är vild spekulation men det finns ingen bättre information tillgänglig så tills vi vet säkert kan jag bara gå på vad vi har och flera andra personer har gjort liknande påpekanden, bara inte i lika raka ordalag. Samtliga de egenskaper som utmärker den publik som Route 91 har som sin primära målgrupp kan beskrivas som de egenskaper som är oftare hittas hos Trump-supporters. Vi vet inte om detta var orsaken men de alternativ som finns till hands att måltavlan antingen var vilken folkmassa som helst, eller just den folkmassa som med en skrämmande grad av konsekvens domineras av egenskaper som befinner sig politiskt hos republikanska partiet.

Vapnen igen

Den utvalda måltavlan är heller inte den enda informationen som leder i den riktningen. Valet av vapnen är också i enlighet med den teorin  Den som sätter sig in i USA:s politik märker snabbt att många som förespråkar hårdare vapenlagar använder begreppet ”Assault weapon” för att beskriva vad de vill förbjuda. Men den som går till en vapenhandlare och frågar vilka vapen som åsyftas får svaret att det enda som skiljer vad som kallas ”Assault weapon” från ett vapen som inte kallas så är ytliga funktioner som inte har någonting att göra med hur dödligt ett vapen är. Här är de detaljer från ett av lagförslagen till om ett vapen kallas ”assault rifle” eller inte.

Magasin som rymmer många skott

Pistolhandtag

Ett andra pistolhandtag under pipan

Fällbar eller inskjutbar kolv.

Granatkastare/Raketgevär

Mynningsskydd

Räfflor på pipan.

Som sagt detta är bara en teori men det är omöjligt att missa det faktum att det är exakt den sorts vapen som man vill förbjuda i lagförslaget som mördaren använde. Det finns till och med ett andra pistolhandtag under pipan på ett av vapnen på bild. Låt oss säga att en person bestämt sig för att genomföra ett planerat massmord genom att beskjuta en folkmassa från ett hotellrumsfönster. Kan någon förklara varför den personen skulle välja ett vapen med ett andra pistolhandtag under pipan? Visst kan det vara slumpen men det är rätt många slumper som sammanfaller i detta tragiska och ytterst märkliga illdåd och då har vi ännu inte tagit upp det största frågetecknet.

Massmördarens plan var alltså att skjuta så många som möljligt från sitt hotellrum och sedan ta livet av sig själv? Den information som vi har fått tyder på att det huvudsakligen användes några få vapen. Polisen sade dock det fanns 23 vapen i rummet varav 16 olika gevär. Och sedan skall ytterligare 19 olika vapen ha hittats hemma hos skytten. Okej förklara nu för mig. Förutom att öka risken för upptäckt och misslyckas med sitt illdåd vad skulle vara motivet bakom att konka upp ytterligare 10-15 stora vapen till rummet som inte används till någonting alls? Det finns bara ett logiskt svar förutom ren galenskap.

Den skrämmande teori dit logiken leder

Varför konka upp alla dessa vapen på rummet? Svar. För att demonstrera hur lätt det går att konka upp en massa stora vapen till hotellrummet. Varför köpa 20 vapen till när man planerar att massmörda människor från sitt hotellrum och riskera att åka fast innan man hunnit genomföra illdådet? Svar för att demonstrera hur absurt många vapen det går att köpa i USA. Varför beskjuta en Country & Western-festival. Svar: För att särskilt utsätta republikaner/vapenintresserade riskerna med deras frihetliga inställning till vapen, och då särskilt vapen som har exakt de detaljer som utmärker den av demokrater förslagna ”Assault weapon ban”.

Jag kan mycket väl ha fel. Det kan mycket väl vara privata orsaker,  det kan mycket väl vara spelskulder, det kan mycket väl vara ett IS-terrorangrepp från en nyreligiös Skråmo-wannabee. Det kan mycket väl vara ren galenskap. Han kan mycket väl lida av dödlig cancer. Alla dessa saker är fullt möjliga. Men faktum kvarstår att ingen av de där sakerna är nya och när illdåd utförts med sådana motivationer tidigare har FBI haft den informationen inom kort tid. Detta är det värsta dådet av sitt slag i modern tid och det är den första gången jag ens känner till som svaren tycks totalt okända för FBI även lång tid efter dådet. Vidare så finns inga som helst fakta som styrker något av förslagen ovan.

Åter jag kan mycket väl ha fel. Det finns inget sätt att vara säker, det är upp till er själva att bedöma bevisen. Faktum är dock att det finns en skrämmande mängd detaljer som tyder på att syftet bakom masskjutningen i Las Vegas värsta massmordet i USA:s moderna historia var just att protestera mot – och tvinga fram en ändring av – USA:s vapenlagar i enlighet med det ”Assault Weapon Ban” som man hittills misslyckats få igenom. Allt från mängden vapen till valet av måltavla till valet av vapen till bristen på andra motiv tyder på att massmordet utfördes i enlighet med logiken att visa sina motståndare vad värsta tänkbara konsekvenserna av deras ståndpunkt skulle vara.

Det är min teori, inte för att jag gillar den mer än andra utan för att det är den enda som går att passa in i den mängd av extremt ovanliga förutsättningar som gäller. Fakta som inte stämmer in på någonting annat vi sett tidigare. Illdådet i Las Vegas är extremt på alla sätt. Skytten hade mer pengar än de flesta massmördare, Skytten var långt äldre än de flesta massmördare. Skytten skall ha konkat upp en hel vapenfabrik på ett hotellrum och använde kanske 2-3 av dem. Skytten hade ytterligare en vapenarsenal hemma hos sig. Ett av de senaste vapnen skytten köpte var ett hagelgevär. De vapnen som skytten använde var som utvalda för att passa in på föreslagna Vapenlagar.

Tillägg: Saker jag inte är insatt i men som också har dykt upp i debatten. Bump-fire och Slide-fire. Dessa är modifikationer för halvautomatiska gevär vars syfte är att göra det möjligt att skjuta snabbare och därmed få det att bete sig mer som ett automatvapen. Även dessa finns det förslag på att förbjuda och minst ett av dem skall ha funnits på hotellrummet. Det existerar också ett system som heter Binary trigger där avtryckaren avlossar två skott per tryck (ett bakåt , ett framåt) även detta har syftet att göra det möjligt att skjuta snabbare och därmed simulera automateld.

Take your pick. Bara tiden kan visa vem som hade rätt. Jag räknar kallt med att ha fel, ja jag till och med hoppas jag har fel och att det riktiga svaret är något inte fullt lika mörkt och skrämmande som om orsakerna bakom det här vidriga illdådet kan vara annat än just mörka och skrämmande. Frågan är om man inte skulle föredra att motivet var ren galenskap.

Soffa uppställd mot fönstret, vapen lutade och liggande här och där. Ovanpå möbeln ligger ett HCM högkapacitetsmagasin

De två vapen vi sett tidigare, det vänstra har en ”Bump-stock” avtryckare. längre upp liggande vid pelaren, 11 st HCM Magasin gissningsvis 60 skotts (Alltså 660 patroner om alla elva är fulladdade)

Det vapen vi sett tidigare och ett till gevär, bägge med tripoder, Högst upp hammaren med gult handtag, till vänster den döda skyttens fötter.

Uppdatering Ovan: Tre nya bilder från insidan av skyttens hotellrum, dessa visar både vapnen på de första bilderna och flera andra vapnen samt vad som verkar vara den döda skyttens fötter.

Nedan. Screenshots av hotellrummets ena fönster med och utan mynningsflamma. Det andra fönstret är i rummet intill och lyses därför inte upp på samma sätt

OBS: Den mörka skuggan längst till höger i det vänstra fönstret är exakt var skytten befinner sig när bilden tas.

Eldgivning lyser upp 2 fönster med stängda gardiner i rummet. Observera gardinfärgen i bilden högre upp,

Samma film, nästa sekund, ljuskenet borta, fönstren syns inte längre.

Kommentarer

Motivet tilll Las Vegas Massmordet där 59 människor dödades är fortfarande okänt – Här är mina analyser, teorier och svar — 160 kommentarer

 1. IS i Irak lyckades övertala honom att hämnas på de som troligen älskar ”Hunt ’em down” taktiken mest.

 2. Det finns en video på youtube där man ser att vapen elden kommer från runt 5 våningen, men i alla nyheter pratas det om 32 våningen. Några tankar om d?

 3. @Jenny:

  IS terrorattack är ett av de fem alternativ som nämns i The Mirror som jag räknar upp i inlägget men som jag påpekar finns då ett gigantiskt frågatecken: Varför utsätta en sådan operation för extremt onödiga risker genom att köpa 20 gevär som bara ligger och väntar på polisen i hemmet och dessutom konka upp och ner i hotellet ytterligare 10 gevär som inte på något sätt kommer till användning?

 4. Jag misstänker starkt att det är politiskt motiverat. Frågan är om det är han själv som står bakom, eller om det är någon form av set-up. Jag ser det inte alls som omöjligt. Intressant i sammanhanget är att Alex Jones så sent som i fredags tydligen förutsade ett kommande dåd som skulle få stor politisk betydelse och rent av vara inledningen på något liknande en statskupp.

 5. @nisse:

  Jag har sett en video i media där man ringar in ett område på hotellet som ligger många våningar lägre än Paddocks där man ser något blinka till men kvaliteten på filmen och avståndet gör det omöjligt att säga säkert att ljusblixtarna som syns där är mynningsflammor, så min gissning var att media klantade sig och ringade in fel område eftersom mynningsflammorna från paddocks rum är extremt svåra att se även på de filmer som tydligt visar rummet och när man vet exakt vilka två fönster han sköt från. Frågan är alltså om inte det faktum att blixtar på minst en film syns rätt tydligt på fel plats är ett tecken på att det var något annat än skottlossning. Vi kan jämföra med polisen på plats

  1. ”SHOTS FIRED”. Han hör skottlossningen, ropar det låter som automateld och börjar sannolikt springa i den riktningen så fort han kan.

  2. Samma polis återkommer efter en halv minut ”I SEE THE SHOTS COMING FROM MANDALAY BAY, HALFWAY UP” Han var uppenbarligen väldigt nära och kunde både höra och se skytten från där han då befann sig.

  3. Polisen har fått kontakt med hotellet, de vet rumsnumret för röken från eldgivningen har satt igång brandvarnaren i Paddocks rum. SWAT tillkallas.

  4. SWAT kommer fram till rumsdörren. Paddock skall nu ha skjutit rakt genom dörren och träffat en säkerhetsvakt i benet. SWAT drar sig undan eldgivningen och spränger upp dörren.

  5. SWAT är inne i rummet, Paddock skall ha skjutit sig själv innan de hann gripa honom.

  Det kan även tilläggas att det som talar emot en andra gärningsman är att det var en paus på cirka 35 sekunder av ingenting innan den andra eldsalvan påbörjades, samt förstås att inte brandvarnaren i fler rum aktiverades och inte fler fönster på hotellet var krossade dagen efter. Vi kan ju i dagsljuset tydligt se de krossade fönstren.

  Shooting window

 6. Observera:

  Min Teori utgår inte från några kopplingar till andra personer. Den enklaste förklaringen är att en kille som hade gott om pengar och hade nått en rätt hög ålder där saker inte var lika kul längre beslutade sig att dö martyrdöden för att tvinga fram en debatt om Guncontrol i USA: Det är osannolikt men som sagt, vi har redan en massa andra helt osannolika och extremt ovanliga förutsättningar som ännu inte fått sin förklaring.

 7. Är det inte så att om man sitter och skriver GW Persson-wannabe-inlägg om vad som egentligen hände vid 9/11 eller liknande händelser så måste man enligt lag sätta en stämpel i passet som lyder ”ADULT VIRGIN”?

  Motivet är såklart fullständigt irrelevant, vilket är anledningen till att du skriver om det. Vad som är relevant är metoden. Metoden som onda vita människor röstat för att ge honom, trots att goda vita och icke-vita bevisat och förklarat om och om igen att det är dåligt att sälja massakervapen till civila.

  Man kan hugga folk med kniv. Man kan köra över folk med lastbil.

  Men knivar behövs för att skära upp torskfilé med. Lastbilar behövs för att köra torskfilé till butiken. Massakervapen, penetrerande projektiler, ljuddämpare och förlängda magasin är bara bra för massakrer.

  Massakervapen måste bort. Fabrikerna och företagen som skapar massakervapen måste bort.

 8. Hej.

  Vem tjänar på inskränkt rätt till vapen för självförsvar i USA?

  Kommer de etniska kriminella gängen (snarare paramilitära styrkor) att lämna in sina vapen?

  Hur svårt är det att kasta in ett lik i ett rum?

  Mannen som sköt kunde lika gärna hetat Oswald, verkar det som.

  Det är ännu så länge för många saker som inte stämmer överens.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 9. På tal om vapenlagar och USA, Tim Pool postade den här som kommentar. Säger en hel del om varför USA-hatarna har så svårt att motivera sig bortom att utsätta sina motståndare för personangrepp och smutskastning.

  ”There is a, somewhat, misleading graphic of gun murders per 100,000 by country going around so I wanted to share a real one.”

  Guncontrol

 10. Intressant teori Erik som också har nån form av logisk följdriktighet, om man kan tala om det i denna typ händelser. Började tänka i liknande banor inledningsvis i samband med att en look-alike och militant anti-trump-supporter felaktigt utpekats. Just false flag- och spinn-möjligheten. Ett väldigt kraftfullt (och makabert) sätt att vrida debatten mot en agenda.

  Avsaknad av ett klart fastställt motiv/eller riktning gör pusslet svårlagt. Dådet passar inte riktigt in i den vanliga mallen för masskjutningar (Men de kan förstås komma att ändras med tiden). Intressant vinkel, som sagt.

 11. NY helt sjuk video från en Taxi med kvinnlig förare. Hörde skottlossningen på avstånd, pratade med folk på radion och körde sedan fram till Mandalay Bay förvånad över att hon inte såg flyende människor eller poliser trots att det hördes massiv skottlossning. Står alldeles nedanför vid ingången när eldgivningen börjar igen. Den här videon är 18 minuter lång och har ljudet från i stort sett alla skottsalvorna. Här hörs även när skytten byter vapen/fönster.

  2.30 bilen är alldeles vid hotellet
  2.40 massiv skottsalva
  3.30 (på radion) polis säger det skjuts vid Mandalay Bay, håll dig borta från där
  3.40 massiv skottsalva igen
  4.30 Ropar åt folk som står stilla, this is ridicolous!
  4.40 cirkulerar och börjar köra bort, passerar på sidan av hotellet ”it seems like its coming from up there”
  4.50 Kortare skottsalva, OHH SHIT paus, ännu en kortare skottsalva.
  5.10 börjar åka bort ”all right I am out of there”
  5.25 massiv skottsalva igen
  7.40 hon passerar polisbil, polisen tar skydd bakom polisbilen
  8.50 hon har kört fram till sidan av Route 91, nu ser hon folk som klättrar över stänglset och springer bort
  (OBS, utan att veta om det har hon nu kört från säkerhet vid sidan av hotellet rätt in i skottlinjen)
  9.00 hon spekulerar över att ha trott det var vid Mandalay Bay men drar nu slutsatsen att det var inne på festivalen skottlossningen skett)
  9.30 BROKEN LEG, Upprörda människor med en skadad springer fram de sätter sig i taxin

  – (Chaufför) Ok where do you wanna go
  – ANYWHERE! (pratar i munnen på varandra)
  – So many people are dead
  – (Chaufför) Are you kidding?
  – No (pratar i munnen på varandra)
  – Thousands of people are dead, everyone is bloody (pratar i mun)
  – Hundreds of people are dead, I have never seen so many..

  Passerar mängder av poliser i motsatt riktning, stannar, de går ur, filmen slut.

 12. Fyfan vad skrämmande.

  @Axel Edgren: 22.29

  Jag håller med, varje förnuftig människa håller med.

  Men vi måste få reda på motivet.

 13. Fy 17, jag hittade just på en livestream flera bilder från sviten och en bild på ett ansikte som påstås vara paddock själv efter döden. Om detta stämmer så verkar han ha stoppat vapnet i munnen och tryckt av. Kommer INTE att ladda upp den bilden. Den som vill se kan hitta den på Alex Jones twitter. Uppdaterar inlägget med screenshots av de nya bilderna. Vapen ligger kringslängda här och där. Nästan bara moderna gevär. PS: Trodde en svit på Mandalay Bay skulle se lite mer glamorös ut. Gräsliga golv, mönstret gör att man har svårt att se tomhylsorna som ligger utspridda här och var.

 14. @Axel Edgren:

  Om någon vill ställa till med en massaker på slumpmässigt utvalda människor, finns det massor av alternativ. Kör in i dem med en lastbil, tänd eld på en byggnad, hugg ner dem med kniv eller motorsåg, osv, osv…. Eller öppna gränserna för folk som vill hålla på med sådant.

  Men om man är en helt vanlig person som inte vill bli ett offer för en massaker (eller ett rån, eller en våldtäkt) då är det absolut bästa alternativet att beväpna sig.

  Om man gör det brottsligt att ha vapen, kommer endast brottslingar att vara beväpnade…..

 15. @Jenny:

  ”Jag håller med, varje förnuftig människa håller med.”

  Tja, det spelar väl kanske inte så stor roll längre för Sverige och om man håller svennarna utan vapen så går väl maktöverföringen till MENA-folket lite snabbare. Då kan äntligen alla feminister få hoppa in i den burqa som de så väl har förtjänat…….

  Inget ont som inte för något gott med sig….

 16. @Rikard:

  ”Vem tjänar på inskränkt rätt till vapen för självförsvar i USA?”

  Alla som vill utrota vita män….

 17. Helgalen intervju. Skyttens bror (som inte verkar ha en aning om motivet) försöker besvara frågor om sin bror. Han vet ingenting om den Steve som begick dådet, han kan enbart kommentera den Steve han kände. De bägge går inte ihop alls. Han gör sitt bästa för att bringa klarhet trots obefintliga möjligheter att göra så.

 18. @utlandssvensk:

  Hur många gånger vid någon av mass-
  skjutningarna (inklusive skolskjutningarna) i USA har någon bland offren tagit upp sitt vapen och försvarat sig själv och andra?

 19. @utlandssvensk:

  Hur många gånger har någon av alla Malmös araber eller juggar vänt sina vapen mot vanliga svenskar?

  Den enda som ”lyckades” döda en svensk var Mangs vad jag vet. Och han är återigen en blodtörstig vit man med vapen.

 20. @utlandssvensk:

  Vita män med vapen är de enda statistiskt sett som jag som vit kvinna behöver skydda mig mot.

  Araber och juggar håller det inom ”familjen” till skillnad från vita män med vapen.

 21. @Jenny:

  ”Hur många gånger vid någon av mass-
  skjutningarna (inklusive skolskjutningarna) i USA har någon bland offren tagit upp sitt vapen och försvarat sig själv och andra?”

  Fel fråga, frågan är hur många gånger en person som var på väg att skjuta ihjäl fler själv blev skjuten av ett av de tänkta offren (eller någon annan i närheten) innan det hann bli en masskjutning.

  Flertalet av de kända masskjutningarna och skolskjutningarna i USA skedde på platser där det redan fanns vapenlagar och sålunda inte fanns någon som kunde skjuta tillbaka.

  Se bilden ovan på länder och dödsskjutningar. Venezuela förbjuder alla laglydiga att ha skjutvapen. Ligger på 50,90 femdubbelt så högt som USA.

 22. ”Flertalet av de kända masskjutningarna och skolskjutningarna i USA skedde på platser där det redan fanns vapenlagar”

  Precis, eftersom folk som köper vapen i onda delstater inte har krav på att hålla koll på dem och kan sälja dem vidare lite hipp som happ, vilket saboterar för goda delstater. Lite som om folk med sjukdomar medvetet spred dem så vida som möjligt.

  Så länge det finns vapenfabrikanter och så länge det inte finns ett tak på hur mycket folk tillåts äga och hur mycket vapen och ammunition som får produceras så fortsätter den stokastiska terrorismen och livsfaran.

  ”Venezuela förbjuder alla laglydiga att ha skjutvapen.”

  Ja, vilket en CIA-tillsatt diktator aldrig skulle ha gjort eftersom det inte finns något befolkningar tycker om mer än att få sina resurser sålda till vrakpriser till amerikanska företag medan deras sjukvård blir dyrare och lönerna sänks.

 23. Erik och din reflektion angående att gesig-till att kånka upp mer eldvapen än och tydligt, det faktiska behovet.

  Njaee tror nog att karln var lite vankelmodig under själva inledningen av sitt dåd jag utgår från att denne transportterade överdrivet oandvänbart lätta handelvapen i ett första skede emellertid och så slutligen när gränsen för vankelmod är passerad, riktig eldkraft riggas.

  Motivet, före, åvan nämnt handling är kanske icke sådär intressant människor är helt oförutsägbara ett pris som betalas för den förmån, emellanåt, att få komma till denna värld.
  Endast att gilla läget och agera klokt oavsett med eller utan, regel/lag.

 24. @DanTor:

  ”Njaee tror nog att karln var lite vankelmodig under själva inledningen av sitt dåd jag utgår från att denne transportterade överdrivet oandvänbart lätta handelvapen i ett första skede emellertid och så slutligen när gränsen för vankelmod är passerad, riktig eldkraft riggas.”

  Riktig eldkraft? Bortsett det faktum att det inte går att se vilka vapen som var modifierade för automateld/slidefire eller inte så verkar det ju hittills ha varit så att varenda vapen han hade på rummet förutom pistolen han skall ha skjutit sig själv med var ”riktig eldkraft”.

  Precis allting vi ser på bilderna verkar vara kraftiga gevär och att döma av den massiva mängden Högkapacitetsmagasin vid pelaren så är det den sorten som skulle användas till flera av de vapen vi kan se liggande där. Bland de vapen som kan ses tydligt märks prickskyttegeväret .308 och AR-15 varianten på .223

  Själv undrar jag snarare om han blev vankelmodig under själva dådet. Skottlossningen pågick till och från i ungefär 10 minuter men slutade sedan. Det dröjde 60-70 minuter innan SWAT sprängde dörren efter att ha beskjutits genom dörren (där en vakt träffades i benet). Vad hände i rummet under den tiden?

  Och framför allt varför så löjligt många fler vapen än han rimligtvis skulle ha behövt under illdådet? Det är svårt att se hur han skulle ha behövt fler än två max tre automatkarbiner (syftet med 2 stycken skulle ha varit att skjuta den ena medan pipan i den andra kallnade).

  Det är också svårt att se varför det var så långa mellanrum mellan eldsalvorna. Möjligen kan det bero på att han huvudsakligen använde ”bumpstock/slidefire” och att den är för jobbig för axeln att skjuta långa perioder med. Den får sitt namn genom att den studsar mot axeln för varje skott som avlossas.

  Faktum kvarstår att medan dådets syfte verkar ha varit att slumpmässigt skjuta så många som möjligt i början så stannade eldgiviningen av helt efter cirka 10 minuter. Vidare så har vi kamerorna. han hade kameror uppsatta inne och utanför dörren. En kamera låg till och med på serveringsvagnen i korridoren utanför sviten.

  När polisen kom dit så möttes de omedelbart av eldgivning genom dörren och tvingades vänta på SWAT-styrkan. När SWAT tagit sig igenom dörren hittade Paddock död, av bilden de publicerat skjuten genom munnen. OBS: Det sista motsäger påståenden om att han skulle ha konverterat till Islam, isåfall hade han slagits till döds.

 25. @Axel Edgren:

  ”Precis, eftersom folk som köper vapen i onda delstater inte har krav på att hålla koll på dem och kan sälja dem vidare lite hipp som happ, vilket saboterar för goda delstater. Lite som om folk med sjukdomar medvetet spred dem så vida som möjligt.”

  Det där är inte alls hur det ser ut i USA. Du kan köpa vapen i alla delstater vare sig de är vad du kallar ”onda eller goda”. Det finns ingen brist på vapenbutiker. Den främsta skillnaden är att i vissa delstater har du rätt ha vapen på dig öppet eller rätten att bära dem dolt (Conceal Carry) medan du i andra delstater bara kommer att få ha vapnet hemma inlåst i ett godkänt vapenskåp

  De föreslagna ”goda vapenlagarna” begränsar heller inte rätten att ha vapen. Bara specifika vapentyper under etiketten ”Assault weapon” vilket är en mycket märklig term för den förbjuder en modell medan den tillåter en helt annan som är precis lika dödlig.

  ”Så länge det finns vapenfabrikanter och så länge det inte finns ett tak på hur mycket folk tillåts äga och hur mycket vapen och ammunition som får produceras så fortsätter den stokastiska terrorismen och livsfaran.”

  Det argumentet har jag också hört men jag tror de flesta som säger så inte bryr sig om fakta.

  Det finns redan miljontals vapen så det ändras inget av att inte producera fler. Ammunition tar i sin tur liten plats och är enkel att tillverka, och magasin i olika former är bara metallådor med fjädrar, ävem dem extremt lätta att tillverka och dessutom finns det redan miljontals vapen och mångdubbelt fler magasin på marknaden.

  ”Ja, vilket en CIA-tillsatt diktator aldrig skulle ha gjort eftersom det inte finns något befolkningar tycker om mer än att få sina resurser sålda till vrakpriser till amerikanska företag medan deras sjukvård blir dyrare och lönerna sänks.”

  Ingen aning vilka de ”vrakpriser” som du babblar om är men under Venezuelas socialistiska regering så går det inte att sälja några resurser alls. Det första som händer när en regering konfiskerar privata företag är kapitalflykt samt att alla privata aktörer slutar att investera i det landet. Bilfabrikerna slutar att tillverka bilar, importörer slutar att importera varor etc.

  Sedan blir smuggling och svarta marknaden de normala sätten att köpa/sälja varor.

 26. @Axel Edgren:

  ”Så länge det finns vapenfabrikanter och så länge det inte finns ett tak på hur mycket folk tillåts äga”

  Och där är vi tillbaka till mitt påpekande. Det räcker gott och väl med 2-3 automatkarbiner på rummet för att åstadkomma en massaker av den sort som skedde i Las Vegas. Han hade över 10 st högkapacitetsmagasin liggande. Det är gissningsvis 60-skottsmagasin så det är över 600 skott bara i den stapel som ligger vid pelaren.

  Vi vet nu att Paddock skall ha haft 23 vapen på rummet och en majoritet av dessa var automatkarbiner, han hade ytterligare 19 vapen i sitt hus och polisen hittade ytterligare vapen (5 pistoler och 2 hagelgevär) i annan bostad han ägde. Totalt 49 skjutvapen.

  Här är vad som troligen kommer att hända (pågår)

  Polisen kommer mödosamt att samla in skott de gräver ut från marken och från skottskadade och döda på sjukhusen och försöka passa ihop skotten med de vapen som hittades på hotellrummet. Målet är att veta säkert att Paddock var den enda som sköt och alla skott kom från något av de 23 vapen de hittade på hotellrummet.

  Vi kommer alltså förmodligen i framtiden att få ett hum om hur många vapen som användes och exakt vilka dessa vapen var. Det arbetet kommer dock att ta tid.

  Men faktum kvarstår: Även om han använde flera vapen. Varför? Vad var syftet bakom att inte bara slumpmässigt beskjuta en musikfestival (för att sedan efter 10 minuter sluta göra det trots att han kan skjuta ihjäl fler) utan även att formligen drälla vapen omkring sig i en mängd som inte behövs alls för ett sådant illdåd?

 27. @hllviken:

  Det där är ingen bra källa. Exempelvis om skytten på de lägre våningarna. Mynningsflammor syns inte så där tydligt. Det blinkande skenet de tror är skottlossningen har av flera personer beskrivits som stroboskoplampa/diskolampa.

  Se inläggets uppdatering. De två bilderna som är längst ner i inlägget visar hur den riktiga mynningsflamman ser ut.

  Mandalay Bay A: Rummet blixtrar till nån tiondels sekund vilket lyser upp gardinerna i två hela fönsterrader, bilden screenshot från slow-motion. Skuggan till höger visar skyttens exakta position.

  Mandalay Bay B: Samma film ett par bildrutor senare, rummet är kolsvart igen.

  Observera att bara ett av fönstren är sönderslaget och gardinerna är fördragna. Skytten sticker inte ut vapnet utanför fönstret, han är i säkerhet bakom gardinerna. Gardinerna är i en gråaktig färg. Se polisens bilder från inne i rummet.

 28. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Vapen går att smuggla in så länge de skapas.

  Om Schweiz ceteris paribus var i Honduras situation skulle mordstatistiken flyga i höjden.

  Om Honduras ceteris paribus var i Schweiz situation skulle mordstatistiken sjunka som en sten.

  Schweiz tvingar alla att genomgå en utbildning för vapnet, en ordentlig sådan, och vapnena ska vara undanlåsta och kan inte säljas vidare hursomhelst. Schweiz är som Japan i hur vapen distribueras och kontrolleras.

  Du kan be om ursäkt för att du försökte förfula oss med din propaganda nu.

 29. @Axel Edgren:
  ”Vapen går att smuggla in så länge de skapas.” Precis, vilket innebär att vapenförbud skyddar de kriminella och utelämnar de laglydiga.
  Och skulle aldrig falla mig in att be en barnrumpa som dig om ursäkt för att du råkar känna dig kränkt.

 30. @Jenny:
  I januari i år sköts en tidigare ostraffad 16-åring till döds, i februari sköts en tidigare ostraffad vaktmästare, båda i Malmö. Känns inte riktigt som de ”håller det inom familjen” eller har du bättre information?

 31. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Ja med tanke på situationen hanterade han intervjun oerhört bra. Han verkar ha gjort en total separation mellan den Steve han kände och den totalt okända Steve som skall ha genomfört masskjutningen. Den ena personen kände han och den personen kan han berätta om, den andra personen har han mycket lite att säga om och kopplingen mellan dem är han precis lika okunnig om som alla andra.

 32. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): 22 % av amerikaner är idiotiska nog att tro att vapen är en värdefull ivnestering.

  3 % äger 50 % av alla vapen.

  Så 78 % amerikaner VÄLJER att vara utelämnade eftersom de vet att det är större chans att deras barn råkar skjutas än att de någonsin ska skydda sig för inbrottstjuvar.

  Död åt NRA. Död åt det andra tillägget. Gör slagg av varje vapenfabrik.

 33. @Jenny:

  ”Vita män med vapen är de enda statistiskt sett som jag som vit kvinna behöver skydda mig mot.”

  Fantastiskt! Då kan du ju bara bosätta dig i Rosengård eller Rinkeby, så slipper du helt vita män med vapen och kan känna dig totalt trygg. Det kan ju också vara ett bra sätt att komma före de andra vänstertjejerna ner i burqan!

 34. @Axel Edgren:

  ”Så 78 % amerikaner VÄLJER att vara utelämnade”

  Verkligen inte! Andelen hushåll som är beväpnade i USA har varit väldigt stabilt mellan 40 och 50 procent mycket länge. I praktiken är det vita gifta kvinnor som väljer att bli skyddade av sin beväpnade man. Vilket är som det ska vara…..

 35. Ingen inbrottstjuv kommer med automatvapen. Ska du ha mer än en 9mm är du antingen galen eller fetishist. Civila ska enbart tillåtas salongsvapen med singelskott.

 36. Nya detaljer från Las Vegas Masskjutningen (Källa ATF)

  Paddock hade nästan 50 skjutvapen
  33 av vapnen köptes mellan oktober 2016 och oktober 2017, de flesta av dem var gevär, många av dem var dyra modeller. Det senaste vapnet köptes torsdagen innan.
  Paddock hade 24 vapen i sviten, 1 pistol och 23 gevär.
  12 av gevären hade Bumpfire/Slidefire avtryckare som simulerar automateld.
  Han hade högkapacitetsmagasin med 60-100 skott.

  Ingenting av detta påverkar vad som sagts. Det är fortfarande fullt möjligt att han
  * Genomfört dådet med motivet att tvinga fram ändring av vapenlagarna
  * Fått någon slags knäpp i huvudet och ville avsluta livet vid 64 med en smäll

 37. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Folk är verkligen helt otroligt välbeväpnade i Schweiz. Det var en stor folkomröstning om saken 2011 och då pratade många om saken. Då insåg jag fullt ut hur otroligt vanligt det är med vapen och inte bara de som man får från militären. Väldigt många normala medelklassmän har även pistoler och jaktgevär. Och de skjuter överallt, hela tiden. Varje liten byhåla har en skjutbana och de används verkligen.

  https://i2.wp.com/www.mythdebunk.com/wp-content/uploads/2015/10/10337708_10154078968735203_468081321625277498_n.png

  titta på bilden jag länkade. Så ser det verkligen ut! Ingen reagerar det minsta om några tonårstjejer cyklar runt med automatvapen!

 38. Det är också möjligt att han betalades/tvingades av vapenföretagen eftersom deras aktier går upp efter varje massaker eftersom vapenägare är paranoida småbarn.

 39. @Axel Edgren:

  ”Civila ska enbart tillåtas salongsvapen med singelskott.”

  Det behöver man inte ens licens för i CH:

  ”Some weapons do not need a weapon acquisition permit (art. 10 WG/LArm):
  Single-shot and multi-barreled hunting rifles and replicas of single-shot muzzle loaders
  By the Federal Council designated hand bolt-action rifles, which are commonly used in off-duty and sporting gunnery recognized by the military law of 3 February 1952 and shooting clubs for hunting purposes in Switzerland”

  Sen är det väldigt lätt att få tillstånd för tyngre vapen, om man inte kommer från ett problemland. Då är det omöjligt!

  ”In order to purchase most weapons, the purchaser must obtain a weapon acquisition permit (art. 8 WG/LArm). Swiss citizens and foreigners with a C permit over the age of 18 who are not psychiatrically disqualified nor identified as posing security problems, and who have a clean criminal record can request such a permit. Foreigners with the following citizenship are explicitly excluded from the right to possess weapons: Serbia, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Macedonia, Turkey, Sri Lanka, Algeria and Albania”

  Enligt mig vore detta en mycket bra modell för Sverige. Fast listan på problemländer behöver då självklart utökas dramatiskt. Det enklaste är sannolikt att bara förbjuda alla som inte kommer från västländer att ha vapen. Givet läget i Sverige, borde man även öppna upp för ”Concealed carry”, dvs. att folk får gå runt med dolda vapen. Om 10-20% av den vita medelklassen var ständigt beväpnad, skulle vi nog kunna få ordning på buset….

  https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_Switzerland

 40. @Erik:
  Jag syftar givetvis på länken i den kommentaren jag svarade på.
  (dvs.

  Sådärja, då har de som inte gillar mina teorier fått en egen mer hollywood-vänlig sådan. FBI-agent undercover, illegal vapenförsäljning och en massaker som skall ha utförts av två ISIS agenter. Här har foliehattarna åkt på.

  )

 41. @Erik:
  Var något vapen inköpt före 1987?
  Automatvapen för civila förbjuds med Firearm Owner’s Protection Act 1986, och det finns inga legala civila automatvapen som är tillverkade därefter.

  * Fått någon slags knäpp i huvudet och ville avsluta livet vid 64 med en smäll

  Verkar inte helt otroligt
  ”He was prescribed anti-anxiety medication that can trigger aggressive behavior months before massacre” Girlfriend of Las Vegas shooter is met by the FBI at LAX | Daily Mail Online

 42. @Erik: @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Kopierar min kommentar från Toklandet, med två diagram.

  ”I make a lot of graphs.”
  -Lisa Simpson

  Tittade på det här förra året. Jag tror källorna var
  https://en.wikipedia.org/wiki/Estimated_number_of_guns_per_capita_by_country
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate

  Världen:
  https://imgur.com/CPc9iQN
  Mest Europa:
  https://imgur.com/NCutZpJ

 43. @Jenny: … så länge du håller dig inne på kvällen. Och obehagliga element frivilligt fortsätter att hålla sig i ”orten”.

  Det senare har fungerat hittills, det fungerar nog i evighet!

 44. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Har du själv nåt?”

  Nej, men sonen är inne på att skaffa.

  Men behovet är verkligen inte högt här, om vi pratar att skydda sig. Kombinationen av väldigt hög andel beväpnade personer och mycket välfungerande polis, gör att buset passar sig väldigt noga. Många miljardärer bor i ganska vanliga villor, helt utan stängsel eller skydd.

  Även inbrottslarm är ganska ovanliga.

 45. @Axel Edgren: Du säger alltså att vissa människor kan hantera vapen på ett säkert sätt, och att det är kulturellt betingat?
  Så antalet och typen vapen är inte så intressant?

 46. @Kristian:

  ”Och obehagliga element frivilligt fortsätter att hålla sig i ”orten”.”

  Vi hade en debatt om just detta nyligen på Fristad. Det handlade om ghettot Östberga, som ligger direkt granne med det ganska dyra området Enskede. Vissa argumenterade för att det inte finns någon risk för att problemen läcker ut ur Östberga. Jag tror att detta är nästan vanvettigt önsketänkande. Vi får väl se hur det går….

  http://www.fristad.eu/2017/09/nar-tystnaden-ar-allt-du-hor/

 47. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Önskar jag kunde emigrera dit.”

  Det är bättre på alla sätt här, men samtidigt är det ganska troligt att det kommer att gå åt h-vete här också, på lite sikt. Kvinnorna håller redan på att ta över skolorna och driver på hårt för en ”svensk” utveckling. Nästan säkert kommer de att lyckas. Sen rullar resten bara på…..

  Vidare tror jag (tyvärr!) att det kan gå ganska fort här, pga. folkomröstningarna. Det är fullt möjligt att Schweiz kan komma ifatt Sverige på kanske bara 20 år, trots att kvinnorna fick rösträtt 50 år senare. Den konservativa majoriteten har helt klart krympt påtagligt bara under de år jag har varit här och är nu nära att försvinna. En del städer, som Zurich, är redan ganska ”progressiva”……

 48. @utlandssvensk: Intressant.
  Skulle du säga att det finns något ”stabilt” system/land? Något som har ”västliga” normer och principer?
  Eller kommer välståndet och ”rättigheterna” alltid att förgöra sig själva?
  Måste man ständigt flytta vidare till den ö som sjunkit minst?

 49. @Kristian:

  ”Var det inte Österrike som fick slut på hagelgevär härom året?”

  Det kan stämma! Det blev rusning efter vapen på många håll efter asylinflödet 2015. Även i Tyskland blev det en riktig boom för alla typer av självförsvarsvapen.

  ”Tack och lov att man flyttade för länge sedan.”

  Jo, det har i stort varit väldigt bra, inte minst för ungarna. Men snart går det inte att fly längre. Många välbärgade personer jag känner tittar nu på Visegradsländerna, för att undkomma MENA-figurerna. Men ska vi verkligen bara ge upp Västeuropa? Kanske blir det så, men jag börjar få lite hopp om att det kommer separatiströrelser som kan rädda åtminstone en del. Sverige ligger här väldigt bra till, dvs. det är sannolikt det lättaste landet att bryta sig loss från.

 50. @Kristian:

  ”Skulle du säga att det finns något ”stabilt” system/land? Något som har ”västliga” normer och principer?
  Eller kommer välståndet och ”rättigheterna” alltid att förgöra sig själva?
  Måste man ständigt flytta vidare till den ö som sjunkit minst?”

  Det där är väl den stora frågan.

  Jag har ofta argumenterat här för att Schweiz innan 1970 är det bästa jag kan hitta. Det var megastabilt under väldigt lång tid.

  Som jag ser det nu, verkar följande gälla:

  välstånd + kvinnlig rösträtt = nationellt självmord.

 51. Här kan ni se att rötan sprider sig även i Schweiz:

  ”A Swiss regional politician was convicted Thursday for helping 24 migrants to illegally cross from Italy into Switzerland and for repeatedly inciting others to do the same.
  Lisa Bosia Mirra, a Socialist member of the Ticino parliament in southern Switzerland, was found guilty of the offences by a regional court and sentenced to a suspended fine, the ATS news agency reported.

  She helped Eritreans and Syrians stuck at the train station in Como, near the Swiss border, in mid-2016.

  ”The facts have been admitted to by the defendant, who over a period of two weeks worked along with accomplices to organize a network to help accommodate the illegal entry of 24 illegal migrants,” the judge in charge of the case, Siro Quadri, told ATS.”

  https://www.thelocal.ch/20170929/swiss-politician-convicted-of-helping-migrants-enter-illegally

  Nu blev hon ju åtminstone fälld i domstol, vilket knappast hade hänt i Sverige. Men ge det 10-20 år, så är väl domarkåren här också dominerad av vänstervridna feminister……

 52. @Kristian:

  ”Sic transit och så vidare.”

  Jo, det är väl så……

  Vad säger du om UK nu? Jag bodde också där ett tag, även om det nu är länge sen. Men jag har fortfarande kompisar där. Brexit var ju kanon, men May verkar också vara en ganska tokig feminist. Och blir Brexit av?

  De verkar även bli helt drakoniska i begränsningarna av yttrandefriheten. 15 år på kåken för att surfa på ”fel” websites… Fast visst, jag vill förbjuda Islam, vilket också ligger i samma riktning.

  Yttrandefrihet kanske bara fungerar i väldigt homogena samhällen….

 53. @utlandssvensk: Grunden fungerar i UK tycker jag.
  Många har en närmast ”mytologisk” föreställning om Rule Britannia, Imperiet, Churchill, etc. som kanske är negativt när man skall diskutera något konkret, men som faktiskt är en styrka när det gäller att tro på landet.

  Av de land jag bott i är det nog det som har störst avstånd mellav vad mannen på gatan tycker och hur byråkraterna agerar. De senare är sällsynt fantasilösa. (Men så har jag inte bott i Frankrike – har bara läst Ehrenmark.)

  May är nog precis vad hon tror gäller för dagen.

  Brexit blir nog åtminståne delvis av. Som utlänning har jag placerat mig på en maillista så jag får månatliga besked om hur förhandlingarna går. Litar mycket mer på regeringen här än på EU eller de senaste svenska regeringarna.

  Jo, det finns en förbudsiver både till höger och vänster. Vänstern vill styra och ställa med det mesta, högern vill kontrollera moral. Något självbestämmande finns inte tal om, man får i pricip välja hur Storebror skall se ut. Någon svensk skräck för ”ministerstyre” finns inte, och man är helt oblyg med röstfisket. När ett parti går ut och lovar prisstopp på el är de väl inte särskilt ”konservativa” längre.

  CON kontrolleras väl invandringsmässigt av att UKIP och andra existerar.

  Förbudstokeriet är ibland inte så farligt som det låter, inga politiker har till exempel den minsta aning om hur IT fungerar. Förslaget ”vi måste kunna läsa all kommunikation” skulle ju ha inneburit ett nationellt internet, att alla turister måste lämna ifrån sig sin iphone vid inresa, att vem som helst i praktiken kan läsa allt och komma åt varandras bankkonto, att programmering blir förbjudet …

  Så jag är inte så bekymrad över just det. De styrande förstår i allmänhet vad som måste fungerar och gör inga vansinnesexperiment.

  Vi får se hur det går med vissa delar av vissa storstäder, dock.

 54. @Kristian:

  Jag gillar UK. Troligen de trevligaste människorna i Västeuropa, vilket gör en hel del. Hoppas att det verkligen blir en riktig Brexit, helst en hård variant.

  Den som lever får se…..

 55. CIA sköt!!!
  Yrkesmördare sköt för att USA skall invadera Nordkorea!
  Min konspirationsteori är bäst!!

  USA har väl gjort som Sverige.
  Släppt galningarna loss.
  Ingen skall spärras in på instutition.
  Ingen skall kränkas av att bli tvångsintagen.
  Sjuka saker händer.
  Oftare om samhället vägrar idioterna vård.
  Det kostar för mycket…..
  Vi har inte råd.
  Vi kallar det värdegrund.
  Och kickar ut idioterna i kylan.

 56. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Var något vapen inköpt före 1987?”

  Nej det verkar inte som så. Allihop verkar ha varit moderna halvautomatiska gevär (Kategoriseras: Modern Sporting Rifle) och 33 av dem köpta det senaste året i fyra olika delstater. Nästan alla av dem var gevär. Många av dem väldigt dyra men som sagt han var dollarmångmiljonär.

  ”Automatvapen för civila förbjuds med Firearm Owner’s Protection Act 1986, och det finns inga legala civila automatvapen som är tillverkade därefter.”

  Det är helt riktigt. Problemet är att ”automateld” är en teknologi och som vi redan vet är det extremt svårt att stoppa teknologi i sig med lagar. Sedan jag började researcha Las-Vegas masskjutningen så har fått vetskap om flertalet olika teknologier som samtliga simulerar automatvapen utan att vara automatvapen. Några av dessa är (namnen varierar).

  * Slidefire/Bumpfire (Användes på 12 gevär i Las Vegas): Byter ut kolven till en mekanism som studsar fram och tillbaka och täcker avtryckaren. Rekylen får fingret att träffa avtryckaren efter varje skott. Extremt onödig och lär sannolikt förbjudas efter LV men…. kommer av skäl jag kommer att visa INTE att hjälpa.

  * Binary trigger/Echo Trigger: Skjuter två skott för varje tryck, ett när du trycker in, ett när du trycker ut vilket inte låter så farligt MEN med snabba rytmiska tryck på exakt rätt läge skjuter vapnet i stort sett lika snabbt som ett automatvapen.

  * IMPROV-trigger: Samma teknik som Slidefire men utan någon som helst modifikation av vapnet, avtryckare eller kolv. Istället för att ändra vapnet så ändras sättet att skjuta. Fingret hålls mot någonting fast exempelvis en byxögla, Vapnet stöttas mot kroppen. Rekylen studsar vapnet mot fingret snabbare än någon skytt kan trycka av och ja se videon

  Slutsats:

  Den som vill skjuta så fort som möjligt med ett vanligt gevär med halvautomatisk mekanism (vars avtryckare inte är specifikt konstruerad för att förhindra rörelsen) behöver bara hålla fast fingret/avtryckaren i något och trycka vapnet framåt, så fort du trycker vapnet framåt skickar rekylen det bakåt, du trycker framåt, vapnet bakåt. det studsar (bumpar) fram och tillbaka medan fingret är stilla, därav namnet ”Bumpfire”

  Det här är heller inte en ny teknologi. Den har funnits i åratal. Faktum är att en domstol avgjorde en lawsuit om patentet på ”Bumpfire-avtryckare” 2014 mellan Bumpfire Systems och Slidefire Solutions.

 57. @Jenny:

  ”Hur många gånger har någon av alla Malmös araber eller juggar vänt sina vapen mot vanliga svenskar?”

  Det kan man ju undra, Kanske hittar vi någon ledtråd här:

  ”The number of hand grenade attacks in Sweden has risen by 550 per cent in just three years, with police describing the situation as “completely unacceptable”.”

  ”At first, the grenade attacks were mostly directed at cars and homes linked to criminals and their relatives — but from two years ago perpetrators began to target the nation’s “society and state”, an expert at Sweden’s National Police Department told SVT.”

  ”“One very worrying trend we’ve noticed is that from 2015, we started to see people throwing grenades at municipal buildings, police stations and police officers,” he said, lamenting how, as the number of attacks has increased, so has the number of people who have been injured.”

  ”According to police, the majority of the grenades originate from former Yugoslavian countries, with the M75 and M52 being the models most frequently seen.”

  ”And former soldiers now working in the police bomb disposal unit of Malmö, where 43 per cent of inhabitants have foreign backgrounds, have said the constant grenade attacks in Sweden’s third largest city remind them of the years they served in war-torn regions of Iraq.”

  http://www.breitbart.com/london/2017/08/06/hand-grenade-attacks-sevenfold-sweden/

  Det låter ju tryggt, eller vad säger du?

 58. @Jenny:

  ”Hur många gånger vid någon av mass-
  skjutningarna (inklusive skolskjutningarna) i USA har någon bland offren tagit upp sitt vapen och försvarat sig själv och andra?”

  Många gånger! Här är två exempel:

  ”Authorities say no charges will be filed against an Uber driver who shot and wounded a gunman who opened fire on a crowd of people in Logan Square over the weekend.

  The driver had a concealed-carry permit and acted in the defense of himself and others, Assistant State’s Attorney Barry Quinn said in court Sunday.

  A group of people had been walking in front of the driver around 11:50 p.m. Friday in the 2900 block of North Milwaukee Avenue when Everardo Custodio, 22, began firing into the crowd, Quinn said.

  The driver pulled out a handgun and fired six shots at Custodio, hitting him several times, according to court records.”

  http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/ct-uber-driver-shoots-gunman-met-0420-20150419-story.html

  ”Police say Allabaugh started shooting inside the bar in Plymouth last September after he was spotted with a gun and asked to leave. He shot Stephen Hollman inside then ran out to Main Street and shot Scott Luzetsky who later died.

  Another person at the bar who was licensed to carry a gun shot Allabaugh, finally stopping the spree.”

  http://wnep.com/2013/10/15/guilty-plea-entered-in-plymouth-shooting-death/

 59. @Erik:

  Tillägg. Många är efter LV-skutningen (väntat och fullt förståeligt) förbannade och öser ilskna kommentarer på youtubereklamen för Bumpfire Systems och Slidefire Solutions de två mest kända tillverkarna av bumpfire-avtryckare. Som jag visat i min kommentar så verkar det dock inte ens behövas några modifikationer för att avlossa ”Bumpfire”.

  Jag förstår dock att skepsis finns så här kan man en gång för alla se att vem som helst, på mängder av olika byggda vapen kan lära sig använda rekylen för att skjuta lika snabbt som ett automatvapen. Det hjälper inte att förbjuda plast och metallstycken. Här ser ni varför:

  Demo, vanlig liten pistol, Glock 26 (10 skott, standardmagasin går att användas med förlängda magasin som rymmer)

  Demo halvautoamtiskt gevär med och utan kolv. Standard lagligt gevär, ett skott per tryck, inga modifikationer

  Demo. AK 47 på enkelskott med 75-skottstrumma, bumpfire från höften med shorts som stöd för att fixera fingret.

  Anledningen det här inte verkar ha visats i officiella sammanhang är att det är en extremt opraktisk metod som absolut inte gör något annat än bränna bort ammunition snabbare utan att för den delen leda till fler träffar.

  Jo förresten, det gör EN sak, det producerar ett mer skrämmande ljud som låter precis som automatvapen. RATATATATATTATATAT!

 60. @Erik:

  Jag inser att det är relevant med detaljer kring vapen i detta sammanhang. Men om allt man vill är att döda folk som står i en tät folksamling, finns det väl massor av alternativ. Om man kan få tillgång till skjutvapen eller inte är väl därför nästan meningslöst. En lastbil eller bara några dunkar bensin funkar väl lika bra…..

 61. @utlandssvensk:

  ”Jag inser att det är relevant med detaljer kring vapen i detta sammanhang. Men om allt man vill är att döda folk som står i en tät folksamling, finns det väl massor av alternativ.”

  Med undantag för militära medel finns det mycket få alternativ och det som hände i Las Vegas har alltid betraktats av polisen som det absolut värsta som vem-som-helst kan genomföra. Med undantag för bomber (som är svåra att använda, se bara på idioten till jihadist som låste ut sig själv från sin bilbomb på Wall Street) så finns det mycket få alternativ värre än just en prickskytt från upphöjd position som skjuter på en folkmassa och som inte har för avsikt att överleva dagen.

  Anledningen detta är det värsta polisen kan tänka sig är att prickskytten själv oavsett omständigheterna kommer att vara i säkerhet från allting förutom polisens egna prickskyttar tills de kan ta sig fram till själva skyttenästet och dem tar det tid att få fram. Under den tiden har förövaren fritt fram att sprida död omkring sig och om han som här har en folksamling framför sig kunde det inte vara värre för polisen.

  ”Om man kan få tillgång till skjutvapen eller inte är väl därför nästan meningslöst. En lastbil eller bara några dunkar bensin funkar väl lika bra…..”

  För den som lyckas träffa folkmassan utan att den kan flytta på sig funkar det förmodligen lika bra men i detta fall är det en av murar och stängsel inhägnad bilparkering som används till musikfestival med ingen öppen inkörsväg och dessutom med massor av beväpnade vakter och amerikanska poliser som skulle förvandla lastbil och förare som försökte det till Schweizerost. Det som gör prickskytten så farlig är ju att de inte kan nå honom – men han kan nå dem.

  Historiskt exempel på Sniper-situation för polisen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Whitman

 62. @Erik:

  Tja, kanske är skjutvapen bättre om man just vill åt en specifik folkmassa som är omgiven av murar. Men i de flesta fall kan man väl då bara vänta på att de går ut och sen köra över dem med en lastbil? I Nice dog 86 och över 400 blev skadade, trots att det kryllar av beväpnad polis (och militär!) där.

 63. @utlandssvensk:

  ”Tja, kanske är skjutvapen bättre om man just vill åt en specifik folkmassa som är omgiven av murar. Men i de flesta fall kan man väl då bara vänta på att de går ut och sen köra över dem med en lastbil? I Nice dog 86 och över 400 blev skadade, trots att det kryllar av beväpnad polis (och militär!) där.”

  1. Nice var i Frankrike (en liknande händelse skedde i Berlin), som jag påpekade var det dock amerikanska poliser här, inte franska. Den amerikanska polisen får kritik för att skjuta för snabbt, den franska får kritik för att inte våga skjuta alls utan vänta in specialstyrkor som Raid och Gign.

  2. Att jämföra dödstalen är missvisande. I Nice tog blodbadet slut ofrivilligt vid 84 av att lastbilen stannade, samma sak i Berlin vid betydligt lägre dödssiffra. I Las Vegas däremot så stannade dödssiffran vid 59 dels för att skytten sprayade automateld på 300 meter och då blir träffar extremt slumpmässiga, dels för att han slutade skjuta efter 10-11 minuter och varför han gjorde det vet vi ännu inte men han saknade varken vapen eller ammunition att fortsätta.

  3. I Las Vegas så vet vi ingenting om skyttens motiv, efter över 24 timmar vet vi fortfarande så lite att min spekulativa teori fortfarande är teoretiskt möjlig. Vad jag dock kan säga är att det kunde ha varit både 100 och 200 dödade i Las Vegas om man vill prata om huruvida värsta tänkbara hade inträffat. Ingen jag sett som skjutit automateld har demonstrerat annat än att man träffar färre måltavlor med fler avlossade kulor.

  4. Av vad jag kan se verkar därför syftet med dådet mest ha varit att demonstrera hur det går att köpa 30 vapen över 12 månader i 4 olika delstater flertalet av dem med de egenskaper som gör dem til vad politiker kallar ”Assault rifles”, lägga till 12 automateld-simulerande modifieringar av den ”Bumpfire-kolv” typ som samma politiker vill förbjuda. Bära upp över 20 gevär på hotellrummet som slängs omkring överallt som om det vore använda kläder.

  5. Det är bara att se på den senaste konstiga informationen vi fått. Det senaste vapnet han köpte var ett Ruger American 4-skotts .308 gevär. Han köpte det några timmar innan skjutningen. Vad gjorde han sedan med sitt nyinköpta gevär? Jo det hittades INTE på hotellrummet. Av allt att döma köpte han det och lämnade det hemma hos sig för polisen att hitta. Vad i h-e var det som pågick i hans huvud???!!!

 64. @Erik:

  ” Av vad jag kan se verkar därför syftet med dådet mest ha varit att demonstrera hur det går att köpa 30 vapen över 12 månader i 4 olika delstater flertalet av dem med de egenskaper som gör dem til vad politiker kallar ”Assault rifles”, lägga till 12 automateld-simulerande modifieringar av den ”Bumpfire-kolv” typ som samma politiker vill förbjuda.”

  Jo, det är helt möjligt.

  Min poäng är dock att det hade varit ganska lätt att döda lika många människor helt utan vapen.

  Som jag ser det, är skjutvapen unikt bra som defensiva åtgärder. Om man vill skydda sig mot våld, brott och terror, finns det inget bättre än att vara beväpnad. Om man däremot bara vill döda en massa människor, finns det många andra metoder.

  Att skytten nu valde en folkmassa som är svår att komma åt med annat än skjutvapen, stärker väl din tes. Han försökte kanske att just göra något som hade varit svårt (men knappast omöjligt) utan vapen.

  I

 65. @utlandssvensk:

  ”Fantastiskt! Då kan du ju bara bosätta dig i Rosengård eller Rinkeby, så slipper du helt vita män med vapen och kan känna dig totalt trygg. Det kan ju också vara ett bra sätt att komma före de andra vänstertjejerna ner i burqan!”

  Det finns ett judiskt talesätt som jag inte kan ordagrant. Men det går ungefär ut på att om man hatar något/någon intensivt blir man det/den man hatar.

  Extrema högermänniskor som du tror på den egna rasens överlägsenhet. Precis som IS, fucking Ali Baba och de sju rövarna och nazister. Man siktar på att hålla den egna rasen så ren som möjligt. Man drar sig inte för att utrota eller förslava andra raser som man anser är lika mycket värda som smutsen under sina skor.

  Du låter nu som valfritt överhuvud inom vilken religion eller ideologi som helst. Som en vit ”Ali Kahn”- figur som förordar våldtäkt inom äktenskapet, ingen rösträtt för kvinnor, mord på oliktänkande osv.

  Gör mig en tjänst. När raskriget börjar och (för tillfället) islam ska utrotas dra då med dig alla vita gubbar som är som du. Tillsammans kan ni sedan dra med er alla bruna gubbar som är som ni. Sedan kan ni tillsammans dra ut i öknen, stå på varsin sida och skjuta på varandra tills det inte finns någon av er kvar.

  Sedan kan alla vi andra som är sansade och vettiga hålla skutan flytande enligt demokratiska principer. Det kommer garanterat gå lättare utan er.

  Har du någonsin varit i Rosengård? Om du inte har varit där och käkat falafel så måste du åka dit. Världens godaste falafel (kaffet är också gott). Överlag har Malmö världens godaste falafel. Men du är väl en sån som äter griskött tills kärlen kloggar igen fullständigt för att det är manligt, antikvinnligt och antivänstern. Och kör en stor vräkig jävla bil för inga jävla miljöfånar ska komma och bestämma över dig.

  Det skrämmande är att din kommentar fick sex likes. Det finns alltså minst sex här till som är som du. Glöm inte ta med dem på din ökenresa. Och glöm inte din son, man måste offra lite för det man tror på ju. Se till att ge honom en riktigt vass bössa bara så han inte tar med sig bössan av trä han täljde när han var liten grabb och satt och drömde om det stora raskriget som hans far glorifierat genom hela hans uppväxt.

  Lycka till Gunnar, Mikael, Tomas eller va fan du nu heter.

 66. @utlandssvensk:

  Eller du kanske kallar dig kort och gott för ”Korsriddaren” nuförtiden? Korsriddaren från Schweiz som ska ner och döda ”islam” där de inhemska krigarna är i sitt rätta element. Halvvägs ner dör han av vätskebrist för all utrustning han bär med sig väger ett halvt ton och grisfettet som satt i kärlen innan har nu åkt upp i hjärtat.

  Eller så kommer han ner. Förstår ingenting som alla andra vita soldater före honom. Förstår sig inte på smutsig kultur, smutsigt språk, smutsiga människor (de är ju trots allt bruna). Och det är så helvetes varmt. Tills han inser att de är som han. Han skaffar fem fruar som han våldtar och förtrycker och anpassar sig snabbt till livet i ökenland. Går till och med till Moskén lite då och då, mässandet är ju så upplyftande och ger en andlig aspekt på livet. Snipp snapp slut gonatt.

 67. Och anklaga mig nu inte för omvänd rasism eller nåt det är så j*vla tramsigt.

 68. @Jenny:

  ”Och anklaga mig nu inte för omvänd rasism eller nåt det är så j*vla tramsigt.”

  Nä, det vore ju fräckt! Du som är så saklig och trevlig, ska väl inte behöva stå ut med så låga påhopp.

  Men om vi bortser från de många och färggranna personangreppen på lilla mig, så kvarstå ändå frågan om vad du blev så upprörd över. Som jag ser det, hände följande:

  1. Du säger att det enda hotet mot dig är beväpnade vita män.

  2. Jag säger att du då kan flytta till Rosengård, för där finns det inga vita män.

  3. Du blir då helt tokig och spyr galla.

  4. Sen förklarar du hur fantastiskt det är i Rosengård.

  Är det kvinnlig logik ”in action”?

  Sen kan tilläggas att jag förvisso har varit i Rosengård, men ej har prövat det lokala köket. Jag tvivlar starkt på att jag har missat något.

 69. @utlandssvensk:

  Korsriddar Schweiz svarade med ännu en korkad och smått hatisk kommentar. Han ogillade nu vita kvinnor ännu lite mer och som vanligt sken hans motvilja mot vita kvinnor igenom i alla hans kommentarer. Eller var det grisfettet som slutligen hade kloggat igen hjärnan?

 70. @Jenny:

  ”smått hatisk kommentar.”

  Jo, jag märker att du gärna går en bra bit bortom ”smått” hatisk, men det är ju inte alla som kan hänga med. Jag blir nog inte mer hatisk än så här. Men du kanske fortfarande kan komma upp ytterligare något snäpp? Du verkar ju laddad!

 71. @Jenny: Hej.

  Vad är omvänd rasism för något?

  Rasism vet jag vad det är, och avsaknad av rasism vet jag också vad det är, men ’omvänd rasism’ har jag svårt att förstå.

  Betyder det kanske att man inte tillåter sig att se några skillnader mellan olika folkgruppers värderingssystem, begreppsapparat eller val av handlingar och hur dessa rationaliseras och motiveras? Att man ser alla som lika helt enkelt?

  Personligen finner jag få saker så rasistiska som att se alla folkslag, eller kulturer, eller etniciteter som lika, som jämlika, och som likadana, eftersom det alltid utgår från en underförstådd radda värderingar hos den som påstår sig se alla som lika.

  Hellre då säga ärligt och öppet ”Jag tycker mitt folk är bäst!”, eftersom det inte per automatik betyder att jag avskyr eller hatar något annat folk.

  Ang. Malmö: du verkar antingen inte veta något öht om Malmö, eller så är du rent ut sagt förblindad av hat mot svenskar, med tanke på hur Rosengård, Holma, Seved, Lindängen, N:a Grängesbergsgatan, Möllevången (stenhårt segregerat med nästan endast svenskar där det är bostadsrätter och nästan endast invandrare där det är hyresrätter), med flera områden för varje år utvecklas.

  Svenskarna flyr våldet, rasismen och hatet från muslimer, tafsande, droghandel, rån på rån på rån av svenskar utförda av invandrare och deras barn (och barnbarn). Svenskarna påverkas allt mer av islam och tvingas/väljer att anpassa sig och retirera allt mer.

  Judarnas exodus ur Malmö säger egentligen allt, och den påbörjades redan under mitten av nittiotalet. Det är inga vita män som angriper eller trakasserar judar, och att du använder Mangs, en psykiskt sjuk man med ett medfött kognitivt handikapp och en lång historia av att leva på samhällets baksida (för sådana som han har aldrig fått kosta lika mycket som så kallade flyktingar) är tarvligt mot alla inblandade inte minst dig själv, hur mycket mördare han än är.

  Har du aldrig frågat dig varför polisen inte kan lägga ner lika stora resurser på Malmös övriga skottlossningar, mord med eldvapen och annat invandrarrelaterad brottslighet? Kan man tänka tanken att eftersom det påstods finnas politiska motiv för Mangs mord, så ansågs det viktigare än alla vanliga fall av väpnat våld? (Det politiska motivet är dessutom trams; han fick ett psykbryt av familjerelaterade händelser och skyllde på en invandrare som han menade hade skuld i saken.)

  Vet du vad? Testa att jobba som lärare i Malmös kommunala grundskolor ett par år. Testa att ha en Davidsstjärna hängande synligt på blusen när du jobbar på Stenkulaskolan, Sofielundsskolan, Munkhätteskolan, Johannesskolan, … Testa att gå till din chef med information om att du har ett gäng killar och tjejer i en åttondeklass som jublar över Förintelsen – och bli mött med tystnad för att samtliga elever är palestinska araber.

  Det goda, som en god falafel (och den bästa säljs inte på Rosengård) kompenserar inte det onda (som symbiosen mellan klanbaserat våld, religion, hat och rasism mot svenskar, våld och förtryck mot flickor och pojkar som försöker ta sig ur den för-medeltida kultur de fötts in i, kriminalitet, våldtäkter [det räknas inte om det är en svensk flicka, eftersom hon saknar heder enligt många män från MENA och Afrika]).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Sedan måste jag fråga: är det verkligen signaturen ’Jenny’ som skrivit de senare inläggen med det namnet? Språket påminner mer om ett par andra kommentatorer, då ’Jenny’ brukar uttrycka sig mycket mer genomtänkt och nyanserat. DS

 72. Ingen!
  Ingen gjorde sig besvär att kommentera mitt inlägg!
  Jag är besviken.
  Bedrövad.
  Sveriges regering beslöt att det var ”kränkande” att sätta folk på institution.
  Ergo.
  Idioterna skulle släppas fria.
  Förr hade vi Mentalsjukhus.
  St Görans
  St Gertruds
  Beckomberga
  Gullberna.
  De hade patienter.
  Var är de nu?
  Fritt lallande i samhället?
  Många av ”flyktingarna” borde leva med PTS…
  Vad gör vi för dem?
  Verkligheten visar att ingen av dem behöver psykologisk hjälp.
  Min egen åsikt?
  Alla från MENA länder borde sitta minst Två år på Mentalsjukhus!
  Varför?
  För att bli av med Koranen!
  Vi har blivit så förnedrade.
  ”Apatiska barn”?
  Alla blev friska så fort de fick uppehållstillstånd.
  ”Ensamkommande”?
  De jobbar bara för att få hit släkten när deras PUT är klart.
  Innan PUT?
  Hela min familj blev mördad…
  Efter PUT
  Tack Allah!
  Min familj lever!
  Alla han nu komma hit?

  Ingen har upplevt stress.
  Alla har lugnt sålt sin bostad och flyttat till Sverige
  Från Icke krigsdrabbade områden i Syrien.
  Farfar Abdul lever behagligt.
  Kan det någonsin förekomma i hans huvud att det är svenska arbetare som betalar hans leverne?
  Not!
  Abdul röker lugnt vidare på vattenpipan.
  16200Kr
  Rullar in i månaden.
  Han kan kvittera ut denna summa utan att aldrig gjort ett handtag i Sverige.
  Någon annan betalar.

  Många bilar parkerade utanför Attefalls kåkarna på Värmdö…
  Flyktingarna har tydligen råd att köpa bil.
  Svenskan skiter de i.
  Varför Bruschan
  Om tio år så snackar alla Farsi här….
  Idioten har nog tyvärr rätt……
  We are loosers!

 73. Whoa, den där diskussionen spårade ur snabbare än man hade väntat sig. Var det verkligen nödvändigt med alla personangrepp och överdrifter ovan? DE verkar ha rätt lite att göra med inlägget.

 74. @Jenny:

  ”Det finns ett judiskt talesätt som jag inte kan ordagrant. Men det går ungefär ut på att om man hatar något/någon intensivt blir man det/den man hatar.”

  Märkligt, landet Israel som ÄR judiskt mer än något annat på jorden verkar inte ha något emot att bli vad de hatar (för att inte tala om vad svenska sossar i allmänhet och Wallström i synnerhet hatar) för att rädda sig själva. Så du har ett ”judiskt” begrepp, som inte stämmer på världens mest judiska samhälle???

  ”Extrema högermänniskor som du tror på den egna rasens överlägsenhet. Precis som IS, fucking Ali Baba och de sju rövarna och nazister.”

  Nej det där stämmer ju inte. IS tror inte på egna rasens överlägsenhet, de tror på egna ideologins överlägsenhet vilket är anledningen till att så många svenska kvinnor inte har något att klaga över när personer som inte är muslimer diskrimineras och trakasseras över ideologi. Det var ju inte rasism och att vara mot rasism är idag en av svenska kvinnors viktigaste identiteter.

  Vidare om man med ras menar hudfärg så gör nazister det inte heller då begreppet ras i offentliga sammanhang buntar ihop alla som kan kallas ”vita” medan nazister inte gjort det utan tvärtom betraktar både judar och östeuropeer (slaver) som en annan ras än sig själva.

  Den så kallade ”kulturvänstern” som skapat större delen av vårt samhälles uppfattning om rasism genom att kontrollera skolor, dagis, tidningar och TV gör i sin tur regelbundet tvärtom och beskriver judar i Hollywood som bevis på dominans av ”vita män” och östeuropeer buntas regelbundet ihop och kallas ”vita”

  ”Man siktar på att hålla den egna rasen så ren som möjligt. Man drar sig inte för att utrota eller förslava andra raser som man anser är lika mycket värda som smutsen under sina skor.”

  Det där går inte ihop alls med vad vi ser i samhället. Tvärtom så anklagas ju östeuropeiska länder (Polen, Ungern etc) som godtar alla raser (men inte alla ideologier då de efter kommunismens framfart vill ha en kristen identitet) som vägrar ta emot muslimer – som inte är en ras och aldrig varit en ras så att påstå IS står för egna rasens överlägsenhet vad sjutton kommer DET från?

  ”Du låter nu som valfritt överhuvud inom vilken religion eller ideologi som helst. Som en vit ”Ali Kahn”- figur som förordar våldtäkt inom äktenskapet, ingen rösträtt för kvinnor, mord på oliktänkande osv.”

  Jag förstår ändå inte vad det har med ras att göra.

  ”Gör mig en tjänst. När raskriget börjar och (för tillfället) islam ska utrotas”

  Vad i helsefyr har raskrig med islam att göra?

  ”dra då med dig alla vita gubbar som är som du.”

  ???Skall han dra med sig de vita gubbar som är muslimer också??? Och hur är det med vita kvinnor som är muslimer?

  ”Tillsammans kan ni sedan dra med er alla bruna gubbar som är som ni.”

  Du hoppar mellan ras och ideologi så fort att jag nu blir lika förvirrad av vad du säger som jag blir förvirrad av vad nazister säger. Nyss pratade du om islam – vars absoluta majoritet är från indien, pakistan, bangladesh, indonesien och kina och som även massivt dominerar flera afrikanska länder – vad sjutton har islam med ”bruna gubbar” att göra?

  ”Sedan kan ni tillsammans dra ut i öknen, stå på varsin sida och skjuta på varandra tills det inte finns någon av er kvar.”

  Jag förstår inte det här heller. Om de ”vita gubbarna” drar bort varför skulle de ”bruna” gubbarna som är som dem göra annat än stanna kvar jubla och utropa seger och börja bestämma? Varifrån får du att de skulle vilja lämna när målet är att pressa alla att börja tro på deras alla?

  ”Sedan kan alla vi andra som är sansade och vettiga hålla skutan flytande enligt demokratiska principer. Det kommer garanterat gå lättare utan er.”

  Om bägge grupperna hade velat lämna? Men så går det ju inte till i riktiga världen. Om den ena gruppen lämnar så utropar den andra seger och har erövrat området.

  ”Har du någonsin varit i Rosengård?”

  Alla som varit i centrala Malmö har varit i Rosengård. Malmö är unikt i det att de har den här sortens områden i mitten av staden. Till skillnad från städer som Stockholm där man måste åka till utkanterna för att komma dit.

  ”Om du inte har varit där och käkat falafel så måste du åka dit.”

  Nej det behöver han inte, finns precis samma falafel på ett av torgen i centrum. Men du har rätt i att Malmös falafel är god.

  ”Överlag har Malmö världens godaste falafel.”

  Absolut, men du behöver inte åka till rosengård för att äta den. De har exakt samma falafel på ett stort falafelställe på torget nära den där statyn av nån svensk kung.

 75. @Erik: 14.08

  Du har rätt.

  Jag är nu helt inne på att Stephen Paddock var djupt deprimerad, kanske också djupt nere i någon form av missbruk.

  Men sen läste jag att utredarna nu är ganska övertygade om att han vid något tillfälle haft hjälp.

  Så nu är jag osäker igen.

 76. @Jenny:

  ”Jag är nu helt inne på att Stephen Paddock var djupt deprimerad, kanske också djupt nere i någon form av missbruk.”

  Jag funderade över det alternativet men på samma sätt som med andra alternativ så konstaterade jag att det inte var en slutsats baserad på fakta, det var bara ett påhitt. Det finns ingenting som tyder på drogmissbruk men vad det ännu mindre finns tecken på är depression. En deprimerad människa blir negativt påverkad i av depressionen i flertalet egenskaper. Här har du en kille som tvärtom det senaste året haft högre fokus än den absoluta merparten av alla människor.

  En kille som samlat på sig nästan 50 vapen med 1000-tals skott, över 30 av dem inom ett år, utrustat minst 12 av dem med bumpfire/slidefire. Lärt sig avlossa hela magasin på rad, fått över 20 gevär med ammunition förflyttade till sitt hotellrum, placerat ytterligare 1000 skott, plus material med vilket man kan bygga bomber i sin bil, kopplat upp tre olika kameror i korridoren utanför hans rum och gjort allt detta utan att ett enda misstag begicks som alarmerade omgivningen.

  Allså det är ingen som ens hört talats om en brottsling så här perfekt och felfri ens under normala omständigheter. Än mindre under depression.

  Det enda misstag någon kan se att han begick är att han misslyckades att komma undan, om nu att komma undan var planen. Det vet de inte. Polisen tror det, inte minst med tanke på vad de hittade i hans bil men när man ser på hela dådet som helhet så finns inget som tyder på att han planerade att komma undan. Tvärtom tyder fakta på att hans plan helt enkelt var att lämna högar med bevis till polisen.

  Se bara på den senaste informationens påståenden. Bara några timmar före illdådet så köper han ett Gevär i Las Vegas, ett Ruger American .308 traditionellt icke-automatiskt gevär i trä med 4-skott i magasinet. Han åker sedan hem till sig där han lämnnar sitt nyinköpta gevär. Han åker sedan tillbaka till Las Vegas och genomför illdådet. Geväret han köpte samma dag finns inte på hotellrummet.

  Tidigare i veckan hade han också köpt ett gevär. Denna gång ett hagelgevär för ”home defence”. Vi vet inte om det geväret fanns på hotellrummet men vi vet att det geväret var oanvändbart för illdådet då det inte har räckvidden som krävs, vidare så kan vi av skottljuden konstatera att det inte var det hagelgeväret som användes.

  ”Men sen läste jag att utredarna nu är ganska övertygade om att han vid något tillfälle haft hjälp. Så nu är jag osäker igen.”

  Inget konstigt med det, utredarna vet inte själva. Saken är den att de går på erfarenhet och kunnande vilket i normala fall fungerar alldeles utmärkt men just här funkar det inte alls för Las Vegas-skjutningen är ett av de mest extremt ovanliga fall man kan tänka sig och saker som polisen i normala fall kan förlita sig på fungerar inte här. Förövaren var smart nog att göra sig själv till multimiljonär, skaffa sig flygcertifikat och spela på casino professionellt i 20 år.

  Skall man gå på vad hans bror sade så är det så illa att om han inte ville polisen skulle hitta någonting så var han smart nog att se till att polisen inte kommer att hitta någonting. Det polisen hittar är vad han har låtit dem hitta.

 77. @Egon:

  CIA sköt!!!
  Yrkesmördare sköt för att USA skall invadera Nordkorea!
  Min konspirationsteori är bäst!!

  Ja, varför inte! Låter lika vettigt som det mesta vi hört omkring nätet hittills!

 78. @Jenny:

  ”Vet du vad jag hatar? När människor jag stöter på är passivt aggressiva. Och när de efteråt spelar offer.”

  OK, då vet jag det.

 79. @Jenny: Sju!
  Jag laddar inte alla tredjeparts-länkar så mina likes syns inte.

  Perfekt illustration, förresten, av den uppdelning vi fått itutat oss minst sedan tidigt 90-tal (även känd som Pascalidous regel):
  ”Det finns två sorters vita människor: de som tycker om kebab, och så nazister.”

 80. Kan det vara så att han satt och beskådade sitt verk under tiden som förflöt mellan den sista kulan och till dess att polisen kom? Efter allt jobb och planering ville han kanske iaktta kaoset där nere.

 81. @Egon: Restad i Västsverige var väl ett av de största ”hospitalen”. Nu är det landets största asylboende.

  Symmetri.

 82. @Kristian:

  ”Sju!”

  Tack för det!

  ”Det finns två sorters vita människor: de som tycker om kebab, och så nazister.”

  En uråldrig sanning i det mångkulturella lyckoriket!

  Sen har vi självklart även den mest patetiska av alla varelser, nämligen nazisten som äter kebab. Han är så korkad att han inte förstår att han verkar för sin egen svältdöd!

  Självklart passar jag in i denna senare kategori. Fast jag gillar bara kebab i CH. Den är på en annan nivå. Fast den kostar en hundring sek….

 83. @Jenny: Stämmer med vad Jordan Peterson beskriver som Kains märke. Det finns de som bestämt sig för eller kommit fram till att världen är ond eller meningslös, eller i varje fall helt och hållet fientligt inställd till dem själva.
  Dessa människor kan mycket väl vara intelligenta.

 84. @Jenny:

  ”Kan det vara så att han satt och beskådade sitt verk under tiden som förflöt mellan den sista kulan och till dess att polisen kom? Efter allt jobb och planering ville han kanske iaktta kaoset där nere.”

  Jag förstår din tanke men i detta fall är svaret nej. Som du säkert vet befinner sig publiken på konserter i hög grad i mörker medan främsta ljuskällan är scenen. Som respons på skottlossningen var det dock någon som stängde av belysningen så att den som sköt inte skulle se var folk fanns.

  Som du ser i filmen ovan försökte en kille efter att skottlossningen slutat få ljusen påslagna igen så att sjukvårdare skulle kunna ge vård till de som fortfarande levde. Vi talar alltså om ett område över 300 meter bort, 32 våningar ner och ingen belysning. Det är högst osannolikt det gick att se nånting från hotellrummet.

  PS: Hade belysningen slagits på hade filmen varit för otäck för att läggas upp, nu visar den bara att det inte går att se någonting ens på nära håll.

  Vi vet nu också att polisens inledande responstid var oerhört snabb. Först så blev en obeväpnad säkerhetsvakt skjuten genom dörren. Sedan kallade han dit polisen. När polisen kom dit insåg de omedelbart att det fanns en kamera på serveringsvagnen i korridoren. Eftersom det inte sköts mer så evakuerade de andra rum på våningen och väntade på SWAT.

  Polisen var alltså där tidigare än folk trodde, eftersom det inte pågick mer skottlossning så väntade de med att gå in tills a) de hade tömt och säkrat andra rum på våningen b) SWAT hunnit fram.

 85. @Kristian: Vart hör jag hemma då som både är nazist och gillar kebab?
  Sen vet du väl att det finns 10 slags människor: de som kan räkna binärt och de som inte kan det.

 86. I stora drag håller jag vanligen med Erik, men sällan i alla detaljer. Här håller jag i stort sett med om allt.

  Dock finns det en del besvärande möjliga detaljer:

  Gubben skulle kunna vara en nybliven muhammedansk konvertit, via sin ”flickvän” som är en gumma. Så där är han inte gubbe, utan pånyttfödd.

 87. Vad händer om skytten är homosexuell och blev avsugen av en mexare precis innan han begick dådet…
  Förmildrande orsaker?

 88. @OH:

  ”Gubben skulle kunna vara en nybliven muhammedansk konvertit, via sin ”flickvän” som är en gumma. Så där är han inte gubbe, utan pånyttfödd.”

  ¨

  Det har jag också tänkt på men även där finns en bit information som gör det osannolikt. Han begick självmord. Jihadister får inte begå självmord, de liknar katoliker i frågan. Har du inte undrat hur det kommer sig att så många länder lyckas arrestera flera av de här typerna trots att de är beredda att självmordsbomba sig själva?

  Det beror på att det är fullt tillåtet – till och med önskvärt – för dem att dö martyrdöden i strid (vilket skall leda dem till paradiset) men det är inte tillåtet för dem att dö på egen hand genom självmord (då hamnar de i helvetet). Det är alltså i många fall ett misslyckande om de genomför ett attentat och överlever.

  En jihadist hade antingen sett till att bli skjuten till döds av polisen som de flesta terrorister gjort eller försökt fly vilket vid misslyckande hade slutat med att han dödades eller greps. En jihadist hade inte stoppat pistolen i munnen på sig själv vid ett lugnt tillfälle när inget skjutande pågick eftersom det skulle hindra jihadistens odödliga själ att nå paradiset.

  Hade jihadister tillåtelse att döda sig själva för att undgå arrestering så hade befolkningen i Guantanamo Bay varit betydligt mindre.

 89. @Egon:

  ”Vad händer om skytten är homosexuell och blev avsugen av en mexare precis innan han begick dådet”

  Starkare opinion för muren mot Mexiko?

 90. Jag ville ha en sån där liten grön gubbe som husdjur, men mamma och pappa gav mig en sköldpadda istället. Och den har jag haft i 32 år.

 91. @Erik:

  Begick han självmord? Det vet vi inte, det är än så länge bara ett påstående. Så jag avvaktar där…

  Om så vore, dristar jag mig att svara: Nyfrälsta är förmodligen inte så bekanta med hur många luder/getter och andra fördelar de får som martyr i helvetet/paradiset…

 92. Många frågetecken, mycket som inte går ihop. Men tydligen ska han ha haft riktiga automatvapen i sin vapenarsenal också (AK-47s bl.a) Så varför denna envishet och varför dessa mängder av semi-automater med påbyltade Bumpfire/slide-anordningar?

  Vapnen, och mängderna av dem. De är nåt som är lurt där. Och varför köpa vapen alldeles innan för att sen bara lägga dem hemma? Får inte ihop det.

  Efter dörren forcerats hittas han liggandes med gevären utspridda på golvet. Han t om ligger på ett av dem (det en del hävdat vara en pistol under vänsterhanden, är i själva verket kolven på nån AR-15 variant som han ligger ovanpå). Vore fö lite konstigt om han suttit på det när han sköt sig, så uppenbarligen stod han upp?

 93. Trist att läsa hur signatur ”Jenny” tillåtits spy sin galla över normala svenskar, medans en jättebra motkommentar av Rikard, fd lärare raderades inom kort.

  Hur är det med er på genusdebatten? PK på alla andra positioner än anus/kön?

 94. @OH:

  Fast normala sansade svenskar anklagar inte muslimer för att sätta på getter och inte heller kallar de muslimska oskulder för luder.

 95. @OH:

  ”medans en jättebra motkommentar av Rikard, fd lärare raderades inom kort.”

  Du skojar! Har GD censurerat Rikard? Det verkar omöjligt!

 96. @utlandssvensk: @utlandssvensk:

  Jag häckar normalt inte här, med hann läsa en mycket bra kommentar av Rickard, som på mindre än en kvart censurerades.

  Jag sparar inte ner sidor, innan jag uppdaterar dem, så tyvärr kan jag inte bevisa mina påståenden, så bara ansvariga kan obevisa sin skuld…

 97. @OH:

  ”Jag häckar normalt inte här, med hann läsa en mycket bra kommentar av Rickard, som på mindre än en kvart censurerades.”

  Han kanske tog bort den själv. Det kan man göra. Censur verkar väldigt osannolikt här.

 98. @Jenny:

  Yes …. Jenny!!
  Du har fortfarande inte svarat på min fråga?
  Varför vill kvinnor ha mer Islamism i Sverige?

 99. @OH:

  ”Trist att läsa hur signatur ”Jenny” tillåtits spy sin galla över normala svenskar”

  Det är verkligen extremt högt i tak här, vilket jag gillar. Men då får man ju också tåla en del! Vilket är OK för mig, även om det kanske kom nära en gräns här. Fast Jenny och jag har debatterat många gånger……

 100. Cherry picking Kristian?
  Or do You want to answer Why there is no female Imams
  Kristian och Jenny vägrar svara .
  Jag tycker att de är ett par postmmodernistiska föredettingar
  Garva ni,moderatmuppar,fegislberalerCenterbönder och miljökomunister

 101. @OH:

  ”Men vem skriver ett långt inlägg, betydligt radikalare än Genusdebatten, för att strax radera det?”

  Visst, det låter märkligt!

  Rikard eller Dolf kanske kan förklara?

 102. @Erik: Jag har den komplett på DVD.

  Sedan var det Jim Henson, så … ja, lagom 68-nivå, skulle jag tro. Lite mysig, sådär. Jerry Garcia som fortfarande kan spela, inte Cheech & Chong.

 103. Why are there no femal Imams in Sweden?
  Samma fråga fast på engelska….
  Hoppas någon Imam eller Jenny eller Kristian svarar….
  Hallå?
  Ni brukar inte ha några problem att ordbajsa!
  Var är ni?

  Hallå!!

  Hallå!!

  Hallå!! varför finns det inga kvinnliga Imamer?
  Stefan Löven?
  Kan du svara?!

 104. En del har rosa ”fittmössor”.
  Speciellt om de är ordförande i nåt fackförbund.
  Ha Ha !!!
  Man kunde garva åt det,men
  Det är tyvärr verklighet………..
  Undrar om de har ”fittmössan” på när de går på porrklubb…..?

 105. @Egon:

  ”Man kunde garva åt det,men
  Det är tyvärr verklighet………..”

  När tårarna är slut, återstår det bara att skratta åt eländet…

 106. @utlandssvensk: Glöm inte att gubbarna kräver att medlemmarna skall underkasta sig ”värdegrunden”samtidigt som de själva kastar ”fittmössan” i papperskorgen och går ut och äter en god middag på knegarnas bekostnad.
  Fy Fan!

 107. @Egon:

  Varför finns det inga kvinnliga imamer? Varför finns det inga kvinnliga präster inom katolska (ortodoxa) kyrkan?

  Angående kristendomen. I kristendomens barndom fanns det många fler tolkningar och grupperingar. Det fanns många grupper som tolkade att Maria Magdalena var Jesus fru och hans närmaste lärjunge. Både manliga och kvinnliga predikanter tilläts.

  Väldigt kort nu. Sen kom det som vanligt makthungriga och konservativa män och förstörde allt. De tyckte (tycker) kvinnor är smutsiga, opålitliga och farliga. De beslutade att Maria Magdalena bara kunde vara en av två saker, nämligen antingen hora eller madonna. Tyvärr för Jesus fru så beslutades det att Maria Magdalena var hora vilket passade de plackförkalkade männen bättre. Således blev Jesus mamma madonna. Alla till sinnet pojkaktiga konservativa män som gillar att sätta på andra pojkar ser sin mamma som madonnan. Men alla andra kvinnor är smutsiga, kanske för att de blöder en gång i månaden. Varför nu blod skulle vara smutsigt.

  Och så vidare, och så vidare. Efter många många år, som tur är så förstod man, iallafall här i höginkomstländerna att en kvinna kan ordbajsa rappakalja lika väl som en man.

  Dithän har inte katolska kyrkan kommit, ej heller tredje versionen av kristendomen, islam.

 108. @Egon:

  I Köpenhamn finns en kvinnlig imam.

  Svenska kvinnor vill inte ha islamism.

  Vet du hur segregerat Sverige egentligen är? Malmö är en liten håla, det är alltså inte långt mellan fattig och rik. Mellan svensk och invandrare, men man kan se gränserna med blotta ögat.

 109. Kan det möjligen vara så att Stephen Paddock var med i en större aktion som misslyckades? När han efter 60-70 minuter insåg att de andra misslyckats sköt han sig själv. Han hade annars haft större chans att fly i kaoset.

 110. @OH & @utlandssvensk:
  jag antar att det är den här kommentaren ni syftar på. Jag hittade den i junkfoldern. Ingen aning om hur eller varför den hamnat där. Och dubbelt underligt om den hamnat där efter att ni sett den här i kommentarsflödet. Nu är den i alla fall återställd.

 111. Mera information:

  Paddock besköt inte bara Route 91 festivalen

  Polisen har nu upptäckt att han från det andra fönster han slog sönder också hade öppnat eld mot de två stora bränsletankarna på McCarran-flygplatsen. Polisen hittade två kulhål i tankarna, en av kulorna slog igenom tanken. Polisen berättar dock att det inte är någon fara då det inte är någon barnlek att antända flygbränsle. Det räcker inte att bara skjuta på tanken.

  Paddocks sista gärning i livet verkar ha varit att beskjuta polisen. Han skall ha skickat 200 skott genom dörren mot polisens allmänna riktning ute i korridoren. Polisen väntade in SWAT, när SWAT väl hade sprängt upp dörren hittade de Paddock död på golvet med pistolen han skjutit sig med vid huvudet. Pistolen syns på den dödsbild som cirkulerat, jag avstod från att posta den.

 112. @Peppe:

  ”Många frågetecken, mycket som inte går ihop. Men tydligen ska han ha haft riktiga automatvapen i sin vapenarsenal också (AK-47s bl.a) Så varför denna envishet och varför dessa mängder av semi-automater med påbyltade Bumpfire/slide-anordningar?”

  Såvida inte motivet var att han blev knäpp av ålder, sjukdomar, droger, biologi från sin FBI-mostwanted pappa så skulle min teori kring motivet vara att han köpte mängder av dessa semiautomater med ”assault weapon” egenskaper (pistolgrepp, fällbar kolv etc) och ”bumpfire”…. just för att det är sådana Assault Weapons, särskilt AR15-modeller och bumpfire-anordningar som GunControl-folket velat förbjuda och tidigare använt Sandy Hook som argument för. Precis allting han gjorde skulle kunna vara skräddarsytt för att vara så skrämmande som möjligt för folk som vill skapa politisk press (Automateld/Bumpeld låter mycket mer skrämmande, men är i själva verket mindre dödlig än vanliga enkelskott)

  ”Vapnen, och mängderna av dem. De är nåt som är lurt där. Och varför köpa vapen alldeles innan för att sen bara lägga dem hemma? Får inte ihop det.”

  Inte jag heller, därav den teori jag har att logiska syftet med att köpa massor av vapnen på det sättet är att demonstrera/varna att det går att köpa massor med vapen på det sättet. Han skall ha köpt ett gevär bara några timmar före dådet och det geväret hittades inte på hans hotellrum. Han skall i torsdags ha köpt ett hagelgevär, ännu ett vapen som uppenbarligen inte rimmar med att han planerade att skapa ett sniper-näste i ett hotellrum.

  ”Efter dörren forcerats hittas han liggandes med gevären utspridda på golvet.”

  Det där är en underdrift, gevären hittas ju utspridda överallt både på golvet och lutande/liggande över möbler. Han drällde runt vapen som om de vore kläder. Ett av Paddocks påhitt var att skjuta ihop två fåtöljer med sitsarna mot varandra och använda möbelformeringen som skapades för barrikad/skyttestöd/vapenförvaring. Det ligger åtminstone 3 olika vapen i det skålformade utrymmet i mitten på de två ihopskjutna fåtöljerna, det verkar vara ett fjärde vapen på andra sidan.

  ”Han t om ligger på ett av dem (det en del hävdat vara en pistol under vänsterhanden, är i själva verket kolven på nån AR-15 variant som han ligger ovanpå). Vore fö lite konstigt om han suttit på det när han sköt sig, så uppenbarligen stod han upp?”

  Med största sannolikhet så stod han upp när han sköt sig. Ena benet hamnade ju till och med under ett av gevären som stod på tripod. Antingen för att han föll så att benet gled in under vapnet eller för att Polisen sparkade till vapnet om det låg för nära kroppen. I vilket fall som helst så verkar han ha skjutit sig stående och föll rak lång så att han ramlade med ryggen över ett av gevären.

  Det är för övrigt bara 1/3 av gevären han hade i sviten som vi kan se på bilderna så gissningsvis låg övriga gevär omkringslängda på samma sätt i övriga delar av rummet. Vidare så undrar jag hur det var med stativ. Polisen har sagt att de hittade två gevär på tripod. Vad jag skulle mena med tripod är inte den sorts benstöd som vi kan se på två av vapnen i bild (och som kan ses på ännu ett vapen i filmen av där de sprängde upp dörren. Vidare så blir det med vapnet innanför dörren Tre gevär som hade stativ, inte två. Min uppfattning av polisens beskrivning var att de skulle ha hittat två gevär monterade på sådana här.
  Polisen kallade det tripoder, detta är vad de borde mena med tripoder, de andra är vanliga benstöd.

 113. Diskussionen tog tvärslut här. Har det framkommit något av värde sedan igår?

  Själv har jag läst att antalet skadade har minskat från 527 till 489 efter rättelse av ”dubbelbokföring” på sjukhus. Ändå ohyggligt många.

  Snart lär foliehattarna dyka upp och påstå att ingen/få skjutits till döds/skadade…
  .
  Istället skulle det gissningsvis vara en FF eller psyop. Med tusentals inblandade.

 114. @OH:

  ”Själv har jag läst att antalet skadade har minskat från 527 till 489 efter rättelse av ”dubbelbokföring” på sjukhus. Ändå ohyggligt många.”

  Det är riktigt, skadesiffran baserades på en uppskattning som gjordes under extrem tidsbrist, en del personer dubbelräknades och den del personer räknades som inte skadades vid skottlossningen utan vid orelaterade händelser.

  Nya siffrorna är
  58 döda (exklusive mördaren själv)
  ca 489 skadade (oklart hur många av dem som var skottskadade)

 115. Kan inte de många vapnen haft följande syfte:
  1. Byta vapen för att låta dem kallna mellan salvorna. De här bössorna börjar bli påverkade efter 60-90 skott i snabb följd och vid dubbelt det direkt farliga för skytten.
  2. Inte köpa enorm mängd av samma ammunition och riskera misstankar. (Tveksamt dock, jag köpte 1500 skott i klass 1-kaliber en gång utan att någon kollade upp mig, borde passera obemärkt i USA också).

  Han kanske tänkte sig ett mycket mer utdraget skjutande.

 116. Haha ingen som är vapen van? Hörs att skytten (men jag säger skyttarna) använder sig av bandad ammunition OCH vanligt magasin SAMTIDIGT(!)

  Man hör tydligt hur ett automatvapen, kanske Squad Automatic Weapon (SAW) eller liknande med bandad ammunition samtidigt som man kan höra bursts från en M4 Carbine, M16A eller liknande… då uppstår frågan hur han sköt med dem samtidigt så ljuden kommer från olika håll samtidigt??

  Titta på den här videon och döm själva!

 117. @OlaBandola:
  Med vapnen på stativ så kan han ju skjuta med två samtidigt.
  Sen hör man ju inte skillnad på om vapnet är laddat med band eller magasin.
  Plus att det kan vara eko som låter som att två vapen skjuter samtidigt.

  (Saw heter kulspruta på svenska)

 118. @MJx

  LOL på dig… du har ingen aning om vad du pratar om, bara en massa OM eller KAN!
  Testa tänka logiskt för 1 gångs skull i ditt liv?
  Som jag sa, det finns MASSOR av konstigheter i detta, lägg ihop allt så får du fram en bild av någonting annat som har hänt.

  Visa mig ett bevis hur du kan få en m4 att skjuta i en halv minut automat eld oavbrutet… vilket magasin använder du då? SÅ hör man om det är mag eller bandad ammo! Sen är ROF olika på RAW och M4.

  ”Med vapnen på stativ så kan han ju skjuta med två samtidigt.”
  Haha, har du gjort lumpen ens??
  Hur skjuter du en M4 med 1 hand med automateld från 500 meter och träffar någonting alls?

  MEN orka tjaffsa, jag tror vad jag tror utan din hjälp då jag skjutit med det mesta flertalet timmar. Och JA, ljud kan studsa men du kan inte få dessa höga och låga toner då. Ett vapen är närmre än det andra, hur ljudet än studsar!

  ”Saw heter kulspruta på svenska” — Ja, och vad vill du ha fram, att jag inte får använda SAW?

 119. @OlaBandola:

  ”Haha ingen som är vapen van? Hörs att skytten (men jag säger skyttarna) använder sig av bandad ammunition OCH vanligt magasin SAMTIDIGT(!)”

  Nej, vad som hörs är två helt andra saker. Det första som hörs är att tidigare skotts ekon studsar mellan väggarna på höga hus. Det här är samma effekt som fick folk att tro det var fler skyttar vid polismassmordet i Dallas. Det här händer vid precis alla attacker i storstäder. Folk säger alltid de hört minst en till skytt.

  Det andra som hörs är olika tempon av #bumpfire” . Vid bumpfire så avlossas inte alls automateld utan enskott så fort som rekylen skickar energin från axelstödet tillbaka till avtryckaren. Ett och samma vapen kommer alltså att producera olika eldhastighet beroende på hur skytten hanterar vapnet. Paddock hade 12 olika bumpfire-vapen i hotellrummet. Ett av dem syns tydligt på bilden (Det med extraförlängt magasin)

  (Ovan) så här ser det ut (och låter utan byggnader) när en bössa på enskottsläge med slidefire/bumpfire tömmer ett 100-skotts magasin. Lägg till 300 meters avstånd, 32 våningar upp och ljudet som studsar mellan husväggar och du har svaret på varför det låter som det låter på de flesta videoklipp från Las Vegas.

  Här är en videor där Scott ”Dilbert” (som analyserade Trumps förmåga att övertyga och förutspådde seger på tidigt stadium) Adams går igenom de flesta teorierna och berättar vilka han tror är bra och vilka han tror är dåliga.

 120. Snubbe varnar folk på 4chan dagen innan med kryptiska meddelanden.
  https://squawker.org/politics/4chanvegas/

  Hela motiv grejen är ett skämt enligt mig, just det… ingen vet någonting om något motiv och de lär aldrig hitta ett.

  Snubben konverterade till Islam 3 veckor innan och joinade Isis, hur? På deras officiella webplats?

  Men enligt MSM så har han ju planerat detta i flera år??

  JAG TROR att Paddock redan va död på det där hotell rummet, några öppnade eld mot en stor folksamling. Polisen blev sedan ledda till ett hotellrum med en död man och en MASSA vapen (samma vapen som dem vill förbjuda) utspridda på OLOGISKA ställen.

  Men detta är såklart HELT OTÄNKBART så länge man har utgångspunkten att makten aldrig skulle göra någonting liknande i USA.

  Peace out from me, will not return Wink

 121. @Erik

  Ojojoj så dumt skrivet, orkar inte ens gå in på det. Som sagt jag är gone, fortsätt föda er med fantasier…

 122. @OlaBandola:
  Ja jag har gjort lumpen och arbetat i försvaret.
  Jag tror däremot att du har lärt dig om vapen genom dataspel och därför använder amerikanska begrepp istället för svenska (ROF heter eldhastighet på svenska).

  Som sagt så kan man skjuta med en hand om man har stativ. Som man gjorde med t.ex. ksp 36 i dubbelstativ.

 123. ”Här är en videor där Scott ”Dilbert” (som analyserade Trumps förmåga att övertyga och förutspådde seger på tidigt stadium) ”

  Han förutspådde att Facebook och Twitter skulle ta emot reklampengar för att hjälpa Trump från Ryssland, att Wisconsin skulle stoppa svarta väljare med alla tillgängliga metoder och att Comey medvetet och med ont uppsåt skulle berätta för en rabiat republikan om en irrelevant undersökning en vecka innan valet samtidigt som han hemlighöll en undersökning som fortfarande pågår?

 124. @OH:

  Förtydligar mina två meningar: ”Istället skulle det gissningsvis vara en FF eller psyop. Med tusentals inblandade.

  Med det menar jag att det inte var ett skådespel, utan på riktigt. Förvisso kan den påstådde förövaren vara utsatt för en komplott (FF) och mördad av de inblandade.

  Det finns mer och mer som tyder på det. Vissa har ”bevisat” att inga skott avfyrades under åtminstone de första minuterna ifrån rummet han påstås ha skjutit. Inga eldsflammor kan ses därifrån, trots videoinspelning som täcker fönstren. De borde vara mycket tydliga.

  Vissa påstås att den utpekade förövaren egentligen bäst beskrivs som ett fyllo, inkapabel att göra ens något liknande. Hans bror (Eric) är kluven om Stephen gjort.

  Ett LV-kasino är väl ett världens mest välbevakade ställen?! Så hur kommer det sig att vi inte fått se en enda videoinspelning från kasinot där påstådd förövare ska ha tillbringat en stor del av sin tid?

  Dessutom lär hotellrummen undersökas av säkerhetsskäl, när kunden inte är där, så horderna av vapen torde tidigast kommit in i rummet samma dag som skjutningen?!

 125. Alla med ett genomsnitts-IQ eller högre borde bekymra sig för en kund som är anklagad som förövare. Var det han? Varför inte ens ett enda försök till motbevis? Fanns han ens på hotellet när dådet begicks?!

 126. Hur kommer det sig att vi inte fått sett en enda videoinspelning från kasinot där påstådd förövare ska ha tillbringat en stor del av sin tid?

 127. USA: ”Vi har inte råd att hålla ett register över vem som äger vilka vapen och att kontrollera att deras vapen inte hamnar fel, men vi har råd att flyga en HIV-spridande vicepresident till en baseballmatch enbart för att han planerar att sticka därifrån bums för att göra inavlade blekfeta rasister glada.”

 128. @Axel Edgren:

  ”USA: ”Vi har inte råd att hålla ett register över vem som äger vilka vapen”

  Åsiktsregistrering av vapenägare? What could possibly go wrong?

  ”och att kontrollera att deras vapen inte hamnar fel,”

  Ett återkommande idiotargument vad gäller Las Vegas, Paddock blev kontrollerad, han klarade av kontrollerna utan problem. Att man gapar efter ”kontroller” efter ”Las Vegas” har alltså ingen som helst koppling. Man bara utnyttjkar en tragedi för att sprida en egen åsikt som har inget med tragedin att göra.

 129. @Erik: ”Åsiktsregistrering av vapenägare? What could possibly go wrong?”

  Vi registrerar redan namn på alla som äger lastbilar och som vi lärt oss av vänner av massakervapen så är lastbilar och vapen exakt lika farliga.

  ”Paddock blev kontrollerad, han klarade av kontrollerna utan problem.”

  Precis, så det räcker inte med bakgrundskontroller. Det enda som räcker är att varje amerikan som mest får äga ett exemplar av den typ av vapen inbrottstjuvar använder sig av, oavsett delstat, så att inte u-delstater kan sprida ut massakervapen till i-delstater.

 130. @OH:

  ”Hur kommer det sig att vi inte fått sett en enda videoinspelning från kasinot där påstådd förövare ska ha tillbringat en stor del av sin tid?”

  Av precis samma anledning som vi inte sett mer från insidan av hotellrummet förutom de tre foton som en poliskälla mot löfte om anonymitet skickade till journalisten Jacquie McNish. Allt bevismaterial har beslagtagits av polisen och med undantag för polisläckor som den med fotona så är den informationen inte släppt till allmänheten.

  Jag måste säga att foliehatterierna vad gäller Las Vegas är fascinerande. Folk förespråkar på fullaste allvar fler skyttar (fast det vore totalt onödigt), att det behövdes andra vapen (fast hela hotellrummet var fullt av vapen), att skotten kom från en annan våning (fast även det vore totalt onödigt) att den riktiga skytten placerat sig längre ner (fast den placeringen är sämre och hade gjort allt svårare)

  Seriöst, det här är som första Jack Reacher filmen fast omvänt. Jack Reacher utgick från att prickskytten gjort saker effektivt och pekade på misstagen. Vad gäller Las Vegas så klagar folk över skyttens effektiva agerande och förespråkar eget agerande som hade varit mycket mycket sämre för skytten.

  Enda förslag jag hört som varit trovärdigt är att Paddock var död på rummet medan någon annan sköt.

 131. Än så länge har inget bevis för att den påstådde skytten har utfört dådet framförts, inte ens att han befann sig på hotellet. Det är minst sagt anmärkningsvärt. Ska vi bara tro på vad de säger?

  Tja, jag har inte tagit ställning för en eller två skyttar, även om det lutar åt det senare.

  Inte bara en videofilm som under skottlossningen är riktad mot den delen av hotellet som beskjutningen påståtts ha skett ifrån stödjer det. Den visar inga eldsflammor från hotellet. Det kan vara falskt om ljud och bild inte är synkroniserade.

  En trovärdig ljudanalys av skotten kan beskådas här:

  https://youtu.be/JxmEFeKy8aI

  Där framförs uppfattningen att det finns två skyttar, och ett sökområde i form av en ”tidscirkel” där den kan ha befunnit sig.