Kanadas Senat har Debatt om lagförslaget C-16 med Professor Gad Saad och Theryn Meyer
avatar

Så har då äntligen en öppen diskussion om C-16 kommit till stånd i Kanadas Senat.

Professor Gaad Saad – Öppningsframförande.

Kanadas Senat 10 Maj – Hela Debatten

Kanadas Senat – Video med hela dagens debatt (fungerar men räkna med väntetider)

Imorgon kommer framförande av Professor Jordan Peterson.

Jag kan redan nu konstatera att ett antal personer i debatten som förespråkar C-16 inte ens själva verkar veta vad de sysslar med. Vi har exempelvis en väldigt stöddig person som jämför med homosexualitet och inte förstår invändningarna och inte har argument utan bara visar tillbaka frågan. Låt mig förtydliga den delen för alla som läser.

Homosexualitet är en sexuell läggning (Orientation)
Könsidentitet är en identitet, själva definitionen av identitet har ifrågasatts av Professor Jordan Peterson. Flera personer poängterar att den definition som ges i C-16 har lagstiftaren själv som källa.
Könsuttryck handlar om mode, dvs klädstil, frisyr, smink etc…

Observera att C-16 nu även kritiseras av feminister med grund i genusteori som inte vill att transsexuella män skall invadera kvinnors utrymmen. Därmed får vi även genusvetenskapligt grundade framföranden här och det är mycket intressant att höra deras presentation.

Jag hinner inte gå in närmare på vad som sägs här men det finns mängder av information här som kan diskuteras. Gad Saad gör ett enastående bra jobb i att representera mellanvägen. Jordan Peterson kommer med största sannolikhet att vara betydligt mer kritisk då han till skillnad från Gad Saad redan utsatts för repression på sin arbetsplats.

Observera också att vissa lagstiftare (eller vad de är) uppvisar okunnighet om det faktum att det inte går att likställa riktiga lagar med mänskliga rättighetslagar (HR-lagar). Anledningen jurister inte sett ”problem” är att det inte är i domstolarna där de sitter som majoriteten av problemen med HR-lagar uttrycks. Det är inte polisen, domare eller advokater som berörs. HR-lagar berör policy, arbetsgivare etc. Klart juristerna inte ser några problem i sina kammare.

Överlag intressant och givande att lyssna på de flesta framföranden.

Kommentarer

Kanadas Senat har Debatt om lagförslaget C-16 med Professor Gad Saad och Theryn Meyer — 36 kommentarer

 1. Ja,det blir spännande att följa. Om den här typen av lagstiftning får en fot in civilsamhället är det bara en tidsfråga innan den sprider sig …

 2. Saaaaaad spenderar alltså en massa tid med att gubbdregla om alla lagliga påföljder han kommer drabbas av.

  Frågar sedan om han kommer arresteras för sin kurs (i marknadsföring, med 11 elever).

  Får höra: ”nej”.

  Saaaaaad: ”Perhaps I’m wrong, legally” (Kanske det, ditt vider, eftersom du enbart har utbildning inom MARKNADSFÖRING och inte inom juridik).

  Vad har vi kommit fram till? Att transfober och TERFs är sjukdomar och att mäns arrogans är outtömlig och en fara för samhället.

 3. ”Flera personer poängterar att den definition som ges i C-16 har lagstiftaren själv som källa.
  Könsuttryck handlar om mode, dvs klädstil, frisyr, smink etc.”

  Tänk, kan det vara så att folk som fötts med fel kön approprierar och lägger sig till med så stereotypa könsmarkörer som möjligt just för att den starka traditionella associationen med könet är det som tillfredsställer behovet av att känna rätt könstillhörighet?

  Kan det vara så att om jag inte hade fötts som man men hade neurologiskt och hormonellt behov av att vara det, så hade jag inte bara använt medicinska lösningar utan kanske även också så många traditionella maskulina markörer som möjligt, för att det kändes rätt?

  Hur kan något av detta vara svårt att förstå för hälsosamma människor som gått ut grundskolan? Är ni asbestskadade hela bunten?

 4. @<a href="#comment-2@Axel Edgren: 48523″>Axel Edgren:

  TERF, den var ny för mig, den fick jag slå upp på wikipedia: Trans-Exclusionary Radical Feminist.

  Allvarligt talat, hur många bryr sig om nypåfunna offerakronymer i detta sammanhang ? Är du någon slags människa själv, eller är du bara en förkortning?

 5. Om du har turen att födas som människa i nästa liv så kommer du ha den enastående möjligheten att lära dig nya ord och termer hela livet igenom. Det är rätt användbart kan jag lova.

 6. @Axel Edgren:

  Vad pratar du för smörja om Professor Gad Saad? Marknadsföring??? Har du vax i öronen? Han är evolutionspsykolog. Professor i evolutionär beteendevetenskap med särskild inriktning på darwinistiska konsumtionsmönster (som han är grundare av)

  Din sista poäng är också total smörja. Jag har redan poängterat i inlägget att de inte diskuterar riktiga lagar som hålls efter av polis och avgörs i domstol. De diskuterar HR-lagar (låtsaslagar) som funkar helt anmorlunda. Professor Peterson har redan två utlåtanden från experter i juridik utöver det har hans anmärkning verifierats av University of Toronto genom deras två c&d brev.

 7. Djuret har enbart dokumenterad utbildning inom marknadsföring. Två stycken. Vad du pratar om är påhitt. Man är inte krediterad eller en auktoritet bara för att man hittar på ett eget ämne som man kan vara kung i.

  Varför djuret bjudits in att tala i lagliga frågor är bara ett exempel på hur högljudda kvinnohatare inkvoteras överallt.

  ”Professor Peterson har redan två utlåtanden från experter i juridik”

  Vilket är ovidkommande eftersom om man redan har lagstiftning som ska gälla människor i Kanada så ska den gälla för transsexuella människor i Kanada, och om du har något emot det måste du förstöras.

  Saaaaad pratar om hur mobbad han är i det akademiska. Han blir inte retweeted av kollegor och han fick inte pengar till sitt hatprojekt som skulle attackera transpersoner (ett projekt som inte har med hans jobb att göra eftersom han bara har utbildning inom marknadsföring).

  Fettot är bara ännu en machoidiot från Medelhavet som indoktrinerats med infantil bögskräck och ett apliknande, instinktivt hat mot män som inte passar in.

 8. Saaaaaads utbildningar inom biologi: 0
  Juridik: 0
  Marknadsföring: 2

  Men jag antar att om man hatar transpersoner lika mycket som Erik så blir Erik plötsligt postmodern och tycker att man får vara expert ändå.

 9. Kan man få diplom för en utbildning i ”Buhu tjejer vill att man bjuder på drinkar” eller ”Jag behöver inte ens debattera med Noam Chomsky jag skulle besegra honom genom att fladdra med ögonfransarna” (faktiskt citat)?

 10. Tack, skall se dem.

  Axel, kan du försöka ge ett enda argument som
  a) inte är invektiv
  b) handlar om något konkret som Saad har sagt?

 11. a) nej
  b) ja, och om du blir läskunnig efter gymnasiet kan du sedan se att jag kopplar direkt till vad kräket har sagt.

 12. @Axel Edgren:

  ”har enbart dokumenterad utbildning inom marknadsföring. Två stycken. Vad du pratar om är påhitt. Man är inte krediterad eller en auktoritet bara för att man hittar på ett eget ämne som man kan vara kung i.”

  Han har forskarutbildning i beteendevetenskap ditt skåp. Vad tror du marknadsföring som område kommer från? Han sysslar inte med reklam, han sysslar med forskning. Det är av samma anledning språkforskaren Noam Chomsky var anställd av teknologilabbet på MIT och det är av samma anledning Steven Pinker var anställd på labbet för kognitiv vetenskap på MIT för att först senare i karriären få psykologiprofessur på Harvard. Det är också av samma anledning Jonathan Haidt är professor i etiskt ledarskap på en amerikansk motsvarighet till handelshögskolan.

  ”bjudits in att tala i lagliga frågor är bara ett exempel på hur högljudda kvinnohatare inkvoteras överallt.”

  Det är ingen laglig fråga. Se tidigare anmärkning om HR-lagar. Observera även att HR-domare inte är riktiga domare. Kan inte begära respekten riktiga domstolar kan och blev totalt förnedrade av bla författaren Mark Steyn som när HR-domstolen åtalade MacLeans kallade dem clowner, tyranner och liknande… och frikändes av HR-domstolen eftersom den annars hade diskretiterat sig själv som en cirkus med samma trovärdighet som en domstol i Nordkorea, och med ungefär lika stor sannolikhet för folk att befinnas oskyldiga.

  ”I believe these Canadian Islamic Congress lawsuits – and, yes, I can hear the Socks yelling ”That’s a lie! They’re not ’suits’, they’re ’complaints’,” but that’s a distinction without a difference if you’re paying lawyers’ bills and you regard, as I do, the Human Rights Commissions as a parallel legal system that tramples over all the traditional safeguards of Common Law, not least the presumption of innocence. Where was I? Oh, yeah. I believe these lawsuits are deeply damaging to freedom of expression. If they win (when they win) and the verdicts withstand Supreme Court scrutiny, Canada will no longer be a free country. It will be a country whose citizens are on a leash whose length is determined by the hack bureaucrats of state agencies.”

  https://www.steynonline.com/1225/islamophobe-meets-sock-puppets

  Klart att en viss sorts Kim Jong Un-typer anser att en domstol med 100% fällande domar är en utmärkt domstol som det inte finns det minsta problem med. Saken är dock den att med undantag för småpåvar och Stalin-wannabees var det ingen annan som gjorde det och när de drog ut marxistiskt utbildade Stalin-wannabees och Kim Jung-On wannabees och deras drakoniska uselt skrivna låtsaslagar så hände det här:

  http://freedomwatch.ipa.org.au/2013/07/mark-steyn-law-repealed-in-canada/

  OJDÅ! DÅLIGA LAGAR KLARAR VISST INTE GRANSKNING!

  Låt därför marxisterna börja gapa om sina ”lagar” igen…. Så fort sanningen visar sig så är det ingen som stöttar dem och så fort en person är KÄND vågar de inte ge sig på den personen heller för det som händer med dig när du åtalar en känd person är att du får en fet strålkastare i ansiktet på dig själv och de flesta byråkrater vill absolut inte det.

  De flesta av dem vill inte ens ha sitt namn med. De vill säga ”kommissionen” har bestämt eller ”vi” har bestämt. De vill inte säga ”Martin Persson har bestämt” för då tvingas Martin Persson också tala i egen sak.

  Det är också därför flera på filmen blir upprörda och säger nonsenssaker som ”jag föstår inte moralen” istället för att ge riktiga argument.

  De är inte bra på det här helt enkelt. Allt fler vaknar upp nu när debatten förs öppet.

 13. ”Han har forskarutbildning i beteendevetenskap ditt skåp.”

  Vilket inte är vidkommande eftersom han är där för att han hatar transpersoner, inte för att han vill delge information. Han är där av ideologiska orsaker, inte för att han vill förbättra något. Han kunde lika gärna varit marinbiolog – han skulle han hatat transpersoner lika mycket och då är det viktigt för vår art att tysta honom.

 14. @Axel Edgren:

  Saaaaaads utbildningar inom biologi: 0
  Juridik: 0
  Marknadsföring: 2

  För att vara lite noga, har han följande utbildningar:

  Dr. Saad holds a PhD (Major: Marketing; Minors in Cognitive Studies and Statistics) and an MS from Cornell University, and an MBA (Specialization: Marketing; Mini-Thesis: Operations Research) and a BSc (Mathematics and Computer Science) both from McGill University (Montreal, Quebec, Canada).

  Det fungerar såhär med forskare, att de under sin PhD skall bevisa att de behärskar forskningsmetodik. Efter det går de inte tillbaks till universitetet för att lära sig nya saker, utan förväntas kunna vidga sina kunskaper på egen hand. Prof. Saad är ändå alltså i botten civilingenjör och civilekonom, matematiker och datalog.

  Man kan även ana en viss expansion av hans kunskap baserat på att han publicerats i t.ex. Frontiers of Human Neuroscience, Biological Psychology, Evolutionary Psychology and Information Systems Research och International Journal of Psychology (notera att han inte har något examensbevis i psykologi – det är inte ett krav för att kunna anses som relevant forskare i fältet.)

 15. @Ulf T: Ja, professuren behöver inte ha något med grundutbildningen. Douglas Hofstadter som skrev ”Gödel, Escher, Bach: An Eternal Golden Braid” har doktorsgrad i fysik, men sysslar väl snarast med psykologi.

 16. Vad är det med ingenjörsutbildningar som dramatiskt ökar chansen att hata kvinnor, icke-binära och klimatvetenskap?

 17. @Ulf T:

  ”(notera att han inte har något examensbevis i psykologi – det är inte ett krav för att kunna anses som relevant forskare i fältet.)”

  Låt mig ge ett ämnnu tydligare exempel på hur lite man behöver examen i fält x för att forska i fält x.

  Daniel Kahneman (författare av ”Thinking Fast and Slow”) har examen i psykologi. Han är forskare i ekonomi.

  Hans forskning har till och med belönats nobelpriset i ekonomi.

  Frågor?

 18. @Erik: Jäkligt bra bok, förövrigt!
  Kahneman har därtill erfarenhet av Israeliska armén, så han har en del verklighetsanknytning om man säger så.

 19. @Axel Edgren: Enkelt. Efter grundkurserna i matematik och fysik läser man 40p ”Tillämpad Ondska”. Sedan genomgår man diverse operationer och sover i ett pentagram fram till examen.

  Iäää, Iääää.

 20. @Kristian:
  Hofstadter doktorerade visserligen i fysik och professuren är visst i ”Cognitive science”, men jag tycker nog att det blir väldigt missvisande om man kallar honom psykolog (han står väl snarare i så fall lite mer för vad psykologi egentligen borde handla om). Det kan ju se ut som en diskrepans att han doktorerade i fysik och är professor i Cognitive Science (eller ”psykologi”, om man nu vill kalla det för det), men det handlar ju i hög grad om att han började arbeta med datalogi och AI, och då började utveckla datamodeller för medvetandet och tankeprocesser. Gödel, Escher, Bach är för övrigt, enligt min mening, en helt underbar bok som jag försökt få Ninni att läsa, jag tror hon skulle ha mycket att hämta där. Men hon är ju så stockdum (typisk skåning) så hon fattar inte hur man gör för att läsa riktiga böcker.

 21. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Sant. Jag kan kanske nöja sig med att säga att Hofstadters arbete är ganska långt från vad man ser som typisk fysik och programmering.

  GEB är bra. Vill minnas att jag bläddrade i den svenska utgåvan först, med förord av Hofstadter som kunde tillräcklig svenska för att läsa dialogerna.

 22. @Kristian:
  Jag har läst den på både engelska och svenska, jag läste den först på engelska när jag pluggade datalogi på GU i början av 80-talet. Men sen tappade jag bort den och när jag fick lust att läsa om den vid något tillfälle runt millenieskiftet så hittade jag den bara på svenska på Köpenhamns stadsbibliotek. (Har ett nytt engelskt ex i bokhyllan nu.) Föredrar helt klart att läsa den på engelska då dubbeltydigheter och dolda meddelanden utgör en viktig komponent i den.

 23. @Jenny:
  Jag kan skorra om jag vill. Men vande mig av med sådana dumheter redan som barn.

 24. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Jag har förresten också hans Metamagical Themas som är en samling av artiklar, huvuddelen av dem skrivna för Scientific American. Det innehåller en hel del intressant, bland annat ett kapitel om hur man beskriver Rubiks kub matematiskt, och ett kapitel om spelet Nomic som är ett spel där hela spelet går ut på att ändra reglerna för spelet. (Tanken bakom det är att det skall vara en slags modell för hur lagstiftning fungerar och att en lagstiftning alltid kan perverteras.)
  Den har också ett kapitel om könsneutralt språk, vilket jag fann väldigt intressant. Han är tydligen positiv till könsneutralt språk (och det luktar mycket feminism) om det kapitlet, vilket är väldigt lustigt eftersom han själv i princip visar i kapitlet att det inte fungerar utan bara ger upphov till en massa problem. Finns lite mat för inlägg där.

 25. @Kristian:
  Jag kan be vår militär Knasen, eller Erik eller UlfT att smiska dig om du vill.

 26. Pingback: Den Feministiska Filosofins undergång – Rebecca Tuvel-affären, Transrasifiering och Transsexualism | Genusdebatten