Ja, jag vill leva, jag vill … Look at what’s happening in sweden last night
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke känner sig trygg och säker

Jag hoppas verkligen ingen går på de falska nyheter som nu sprids om att det skulle ha skett ett terrordåd i Stockholm. Det var bara något som Donald Trump hittade på med benäget stöd av Putins trollfabriker som en del av sverigedemokraternas valkampanj inför 2018. Såsom den politiskt alltid like skärpte socialdemokratiske journalisten Göran Greider redan konstaterat:

Och även i Sverige rör vi nu oss allt längre in i den mörka tunnel som stavas terror och den politiska logik det säkerligen kommer att utlösa. På ett eller annat sätt lär detta fruktansvärda dåd exploateras av alla slags högerextrema rörelser. Men det kommer också att färglägga all politisk debatt i Sverige framöver.

Vi väntar nu bara på att statsministerns förtrogne i dessa frågor, Henrik Arnstad, skall bekräfta att det är terrororganisationen SD som bär skuld till att det som inte hände faktiskt ändå hände.

Sanningen är ju som alla vet att sverige aldrig har varit tryggare än nu, vår ekonomi går som på räls tack vare tillskottet av arbetskraft från Mellanöstern och Nordafrika, vilket också hjälpt till med att sänka arbetslösheten så vi nu är på god väg att få Europas bästa arbetsmarknad.

Så när vi möts av denna typ av falska nyheter och propaganda som att det skulle skett ett terrorbrott i Stockholm blir man naturligtvis förtvivlad å alla icke inblandades vägnar, naturligtvis de som inte blivit dödade och deras anhöriga, men också för den enskilde mannen som inte begått någon förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga.

Det är därför ytterst viktigt att vi möter falska nyheter av dessa slag med effektiva åtgärder. Det duger inte längre att vi ger kostnadsfria körkort till de som kommer tillbaka från sin semester i Syrien. Det krävs verkliga krafttag här.

Jag föreslår därför att vi med omedelbar verkan möter semesteråtervändarna med gratis lastbilskörkort.

Lite senare kan vi följa upp det med gratis flygcertifikat för större trafikflygplan.

Frågor på det?

Dags att ta itu med hårdhanskarna mot terroristerna som inte finns i sverige

©2017 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Ja, jag vill leva, jag vill … Look at what’s happening in sweden last night — 8 kommentarer

 1. PK-Eliten-Idioterna. En voideosamling av hur svenska kändisar gång på gång gör tvärsäkra uttalanden som går rakt emot den verkligheten.

  TV-Kändisar: Sverige har aldrig varit tryggare
  Verkligheten: Sverige har aldrig varit mer utsatt för terrorism. Svenska kvinnor har aldrig varit mer sannolika att utsättas för sexuella gruppövergrepp.

 2. Riktigt mycket propaganda i tidningarna nu om polisernas hjältedåd. Jag förstår inte vad hjältedådet består i. Det är deras jobb. Att ta fast och gripa en person som kört en lastbil och sen säkra upp gatorna. Det där är ju en arbetsuppgift dom SKA göra. Dom har valt polisyrket och då ska dom göra såna saker.

  Jag tror att många av bilderna med blommor till polisen är iscensatta. Det är medias eller politisk propaganda för att försöka ge sken av att vi är jättesäkra i Sverige trots att vi har en genuspolis som får stryk ute i våra förorter.

  Mig lurar ingen. Jag känner mig absolut inte säker. Igår gick jag omkring i en medelstor svensk stad och tittade mig både en och två gånger över axeln när jag gick på en gågata. Jag var rädd för skurkar helt enkelt.

  Sen har vi ett annat problem med att våldet i Sverige har ökat och det är ju något som jag inte tror tas med i undersökningarna. Det handlar om de omvägar man som individ tar för att UNDVIKA att hamna i problem. Sådant som inte syns men som påverkar livet oerhört mycket.

  En vän till mig, vuxen man ekonom, skötsam, över 30 år, satte sig på en buss i en välmående del av Malmö. Han skulle åka till en annan del av staden och blir påhoppad av ett ungdomsgäng. Ni får själva försöka förstå vad jag menar med det begreppet så har jag inte skrivit det.

  Hans kommentar var ”jag var dum som tog bussen”. Min kommentar är att man ska väl för fan kunna ta en buss i en stad och åka några kilometer utan att bli kränkt. Han menar att många undviker kollektivtrafiken i Malmö och man sätter sig aldrig längst bak. Jag vet vad han menar, det kan vara otäckt att ta en buss i Malmö Stad och Göteborg. Det jag menar är att det finns väldigt många som undviker vissa områden, vissa bussar, vissa sträckor etc eftersom det inte känns tryggt att ta de vägarna. Det är för mig en sorts terror i lågskalig skala, att inte kunna nyttja samhällets alla arenor. Ytor som verkar bli fler och fler.
  När jag var i Stockholm sist så ringde jag min bror för att fråga vilka uppgångar från centralstation jag inte skulle gå upp i. Jag behövde sträcka på benen och skulle vidare med tåget. Man känner sig så jävla osäker i dagens Sverige och jag känner mig ofta mer säker när jag åker till polis-stater. För där skulle inte asociala ungdomsgäng få springa omkring och sätta skräck i folk. För mig är det en principsak, jag ska kunna ta exempelvis kollektivtrafik istället för en dyr taxi, men jag VET att vääääldigt många av mina manliga vänner hellre tar dyra taxis än åker kollektivt. Jag VET att många av mina vänner undviker vissa gator, områden osv efter vissa tider. Iband när jag går omrkign så tänker jag ofta tanken att fler poliser och väktare behövs. Hade jag haft barn hade jag varit jätterädd för framtiden. Vad har hänt med Sverige? Vad fan har hänt? Hur kunde det bli såhär?

  Ville bara avreagera mig.

 3. @Tortensson: Ja, just detta att man lär sig undvika vissa områden är ett mycket bra svar på statistik om ”trygghet” och att ”terror inte fungerar.”

  Det behöver inte vara så dramatiskt som ”terror”. ”Stökiga tonårspojkar” kan vara tillräckligt farligt.

 4. Kristian

  Jag vet inte om du är ironisk eller inte. =)

  Angående stökiga tonårspojkar så finns det massor av ”loose cannons” bland dom. Killarna som kränkte och hotade min vän på bussen var inte bara lite pojkaktigt uppkäftiga som man hade sagt på 50-talet. Det kan liknas vid ett galet beteende, där dom noga väljer beskedliga offer.

  Idag är det mycket knivar och pistoler i omlopp i Malmö. En oskyldigt gräl med fel killar i den åldern kan få förödande konsekvenser när en av killarna får sin heder kränkt eller känner att han måste bevisa sig. Att bli kränkt så som min vän blev på bussen är inget man skakar av sig, en sådan kränkning gör att man känner sig helt maktlös, man är rädd och man känner sig ruskigt förnedrad. Läste ni om den äldre mannen på kyrkogården i Malmö som hade sagt till ett ungdomsgäng att inte stöka så mycket på kyrkogården. En av killarna gick fram och satte en pistol i hans panna framför hans fru. Han beskrev det som att han blev helt tillintetgjord som man av denna unga spoling.

  Kränkningar av den sorten bär man med sig för resten av sitt liv. Det där är inga pojkstreck. Det där är inget käbbel. Jag är innerligt trött på ungdomsgäng. Jävligt trött på det och att det finns så många med asocialt beteende som man som medborgare är rädd för.

 5. @Tortensson: Absolut inte ironisk. Det är ett allvarligt problem.
  Har själv suttit på buss med ungdomar som nog inte var ett hot mot något annat än decibelbegränsningar. Det var riktigt obehagligt och hängde med ett bra tag. Funderade på vad jag hade kunnat sätta emot om de ”gjort något.” Inte så mycket, antagligen.

  Hmm, var gjorde jag av Death Wish-samlingen någonstans …

 6. @Tortensson: PS. Vissa säger efter Nietze .. hur fan stavas han … Nietzsche: ”Det som inte dödar, det härdar.” I många fall är det snarare så att ”Det som inte dödar kan ge men för livet.”