#GoogleManifesto Shitstorm! Google i Uppror efter att medarbetare kritiserat Identitetspolitisk Ekokammare
avatar

Pågående händelser se Hashtaggen #GoogleManifesto eller liknande som #Googlememo på Twitter

Gizmodo har rapporterat om ett 10-sidors manifest från en Google-medarbetare kallad ”GoogleBro” som kritiserar företagets identitetspolitik och genuspolitik. Dokumentet refererar aktuell forskning som visar varför män och kvinnor har olika preferenser. Dokumentet hade cirkulerat internt men har nu läckt till media.

Google har i panik skickat fram en nyanställd HR-Mångfaldschef vid namn Danielle Brown för att bemöta dokumentet. VP Danielle Brown började jobba på Google så sent som i Juli 2017, tidigare jobbade hon på Intel. Hon hävdar i sin replik att vad som sägs om könsskillnader inte stämmer: Källorna är dock vetenskapliga och google har angett inga egna aktuella källor som styrker att Browns officiella svar är riktigt.

Flertalet forskare har bekräftat att vad som sägs i Manifestet är vetenskapligt korrekt. Flera av dem har kommenterat i hashtaggen.

TL DR har redan producerat en 20 minuters lång kommentar både på GoogleManifesto och andra liknande händelser på Google/Youtube, med specifik fokus på projektet ”Creators for Change” som är uppföljaren på ”Youtube Heroes” bägge projekten var politiska till natur och fick massiva mängder dislikes och negativa kommentarer när de sjösattes.

Jordan Peterson annonserar på twitter att han planerat att intervjua GoogleBro om GoogleManifesto-bråket imorgon (Tisdag)

Kommentarer

#GoogleManifesto Shitstorm! Google i Uppror efter att medarbetare kritiserat Identitetspolitisk Ekokammare — 31 kommentarer

 1. 1. Han har nu blivit sparkat. Samtidigt hade någon idiot tagit bort inlägg på wikipedia om saker som stod i brevet.
  Men vad trodde man egentligen om google? Ett fascistiskt företag som inte klarar av att andra har en annan åsikt. Totalt krig mot oliktänkande på youtube där man demonitiserar filmer, bannar folk, och nu senast har man ett sammarbete med en extrem vänstergrupp för att totalt förinta oliktänkande genom att sätta oliktänkandes filmer i karantän som inte syns normalt och inte går att kommentera på. Sedan har vi google som manipulerar sökresultat för att dölja oliktänkande och sprida sin egna agenda.
  Exempel:
  https://www.facebook.com/socialjusticewarriors/photos/a.1335218573166784.1073741828.1177873688901274/1563324793689493/

  Eller hur man förändrar definitioner av ord, t.ex. Fascism.

  2. In before the cunt that will come and say that this person is a nazi-racist-bigot-woman-lgbt-human-hating-shitlord-that-wants-everyone-dead, and discussion is no longer possible. Woop woop.

 2. Vita supremacister och manssupremacister har alltid attraherats av Silicon Valley eftersom de tror att därifrån så kan de ta hämnd på alla honor som inte lät dem ligga trots att de var coolare och mer sofistikerade än sportfånarna i high school.

  Davore ser ut som om Zuckerberg parat sig med en toalettrulle. Inte konstigt att han är lite sur på kvinnor.

  ”Flertalet forskare har bekräftat att vad som sägs i Manifestet är vetenskapligt korrekt. Flera av dem har kommenterat i hashtaggen.”

  Men Google valde att sparka Herr Animeavatar ändå, vilket betyder att forskarkillarna är SÄMRE på att argumentera än dödsknarkspostmodernisterna. Hade de varit bra på att argumentera hade kunnat få Google att behålla Davore.

  ”TL DR har redan producerat en 20 minuters lång kommentar både på GoogleManifesto och andra liknande händelser ”

  Men de kommer inte få den abnormt oattraktiva Davero återanställd eftersom deras argument för misogyni inte är tillräckligt bra.

  ”Han har PhD i Biologi från Harvard University”

  Och Ben Carson är hjärnkirurg men är ändå infantilt ointelligent och okunnig.

  ”Fyra Forskare besvarar GoogleManifesto”

  Det kommer säkert få Google att återanställa en person som förolämpat och bespottat hälften av Googles kundbas.

 3. ”Hur många Damore-enheter är han från att begå en Polytechnique-massaker”

  ”Hur många Damore-enheter bygger en genomsnittlig vit man upp under tre års ofrivilligt celibat?”

  ”Hur många Damore-enheter måste en man ha ackumulerat för att tro att inkvotering av kvinnor är dåligt för meritokrati?”

  ”Hur många Damore-enheter har den genomsnittlige Airbnb-bojkottaren?”

 4. Då kanske Google lär sig att screena män de anställer så att de inte tvingas välja mellan stämningar eller PR-effekterna av att behålla en kvinnohatare.

 5. Det roliga är ju att han inte alls är mot mångfald, han är tvärtom tydlig med att han tycker det är bra – förutsatt att det inte blir jokern i leken som trumfar alla andra faktorer.

  Den där ”vicepresidenten” som svarade kom ju däremot inte längre än till andra stycket innan hon till fullo bevisade att Davore har fog för sina påståenden om arbetsklimatet i företaget.

  ”..like many of you, I found that it [Davores brev] advanced incorrect assumptions about gender. I’m not going to link to it here as it’s not a viewpoint that I or this company endorses, promotes or encourages.”, skrev hon.

  Det är en ödets ironi att de som lovordar mångfald är så snabba att reflexmässigt avfärda bevis för att människor faktiskt är olika.

 6. @Axel Edgren:

  Det är vetenskapligt sinnade män som James Davore som har gjort företag som Google framgångsrika.
  PK-patrasket som högljudd förnekar och kritiserar den vetenskap på vilken Davore bygger sitt memo kommer däremot att bli Googles undergång.

  Jag hade definitivt ”screenat” bort dessa PK-typer.

  Du hade heller inte varit välkommen.

 7. Att lyckas inom kapitalismen idag har inte bara att göra med att objektivt anpassa sig till verkligheten utan även om att forma andras upplevda verklighet.

 8. Axel.
  Ergo.
  Det finns inga riktiga män om de inte är kvinnor.
  Dumskallarnas sammansvärjning blir bara värre och värre…
  Känslorna!!
  Nu när de har tagit makten över sunt förnuft brakar hela skiten åt helvete.
  Tur att man är såpass gammal att man knappast får se Axels drömsamhälle……..

 9. Intressant att alla djuren som nu vill kyssa Dameros fötter ville lyncha Kapaernick. Trots att Kapaernick inte ens sade något.

 10. @Axel Edgren:
  Om man bryr sig om att läsa manifestet så framgår ganska tydligt att det inte är författaren av detta som är vare sig kvinno- eller manshatare, till skillnad från de som hatar honom för att han är man och för att han diskuterar utifrån fakta. Det är ingen tvekan om var sexismen finns i det här fallet och det är inte hos författaren. Google kan givetvis sparka honom ändå, men det enda det säger är att google är sexistiskt.

  Vi har nyligen sett vad detta förringande av män och faktabaserad diskussion lett till på transportstyrelsen och det är inte enormt förvånande att google nu också trampar i klaveret när den vänsterradikala sexiströrelsen blir alltmer trängd och sekteristisk.

  Den här attackmentaliteten för att dölja sina egna könsfördomar som du förefaller dela med googles HR-avdelning lurar knappast någon längre, sexism och rasism blir inte mindre sexism och rasism för att man först försöker projicera den på oliktänkande och sen försöker bortförklara den genom att byta ut ord eller hävda att det inte räknas för de som påstår sig vara ”goda”, det beteendet är bara omoget och löjligt. Det finns inget jämlikt eller jämställt i hat och förringande av kön eller hudfärg bara för att man har fördomen att de grupperna till skillnad från andra inte är förtryckta. Det finns inget jämlikt eller jämställt i att mörka obekväma fakta om t.ex. genetiska könsskillnader bara för att man valt att tro att miljön styr allt.

 11. Kommentarer från Juristen Dan Eaton (Dan Eaton Law)

  First, federal labor law bars even non-union employers like Google from punishing an employee for communicating with fellow employees about improving working conditions.

  Second, the engineer’s memo largely is a statement of his political views as they apply to workplace policies. The memo is styled as a lament to ”Google’s Ideological Echo Chamber.” California law prohibits employers from threatening to fire employees to get them to adopt or refrain from adopting a particular political course of action.

  Third, the engineer complained in parts of his memo about company policies that he believes violate employment discrimination laws. Those policies include support programs limited by race or gender and promotional and hiring scoring policies that consider race and gender. It is unlawful for an employer to discipline an employee for challenging conduct that the employee reasonably believed to be discriminatory, even when a court later determines the conduct was not actually prohibited by the discrimination laws.

  https://www.cnbc.com/amp/2017/08/07/it-may-be-illegal-for-google-to-punish-engineer-over-anti-diversity-memo-commentary.html

 12. Evolutionspsykologen Diana S. Fleischman förklarar Ilska över uttalanden om Genomsnittliga Gruppskillnader
  Outrage Graphic

 13. Hans PhD finns inte, förresten.

  Men han är ju penisvarelse så han kanske får en automatisk uppgradering?

 14. @Axel Edgren:

  Han var doktorand i ”systems biology”, men fullföljde inte, så han har alltså inte en full PhD.

  Damore also pursued his Ph.D. in systems biology from Harvard University in from 2011 to 2013, according to his Linkedin profile. He is listed in the alumni section of the Harvard Systems Biology Ph.D. program, but Harvard told Wired that Damore did not complete his Ph.D. He did complete a master’s degree in systems biology in 2013, Harvard told Wired.

  Inte för att det spelar någon större roll.

 15. Han fick en master i utbyte mot att han gav upp och stack, vilket är kutym vad jag förstått. Förmodligen orkade inte Harvard dras med honom heller.

 16. Pingback: Jordan B Peterson intervjuar James Damore om #GoogleMemo och Googles hemliga Mångfaldsmöten | Genusdebatten

 17. @Ulf T:

  ”Inte för att det spelar någon större roll.”

  Precis det spelar ingen roll. Han jobbade inte på Google för att de behövde en systembiolog. Han jobbade på Google för att han var bland de bästa på en problemlösningstävling som Google arrangerade. Han rekryterades av Google efter att ha nått semifinalen. Han har jobbat på Google i flera år.

 18. @Axel Edgren:

  … eller så hade det något att göra med att han började på Google i dec 2013.

  Sist jag talade med Google, var de inte precis intresserade av dropouts.