Kommentarer

GD-Podden, Avsnitt 3 — 5 kommentarer

 1. Ni börjar bli varma i kläderna tycker att det flyter på allt bättre.
  Jag håller med om att feminismen bygger på generaliseringar,vilket ibland kan vara bra för att belysa en sak.Men feminismens generaliseringar har numer övergått till att sprida fördomar med hjälp av generaliseringar vilket är en helt annan sak.

 2. @michael:
  Ja, det var lite det jag försökte få sagt. Man kan generalisera på främst två sätt, där det ena är ett nödvändigt verktyg för att reda ut den här sörjan och det andra är ett verktyg för empatihämmade idioter att spinna så kallade hotnarrativ.

  I det första fallet beskriver man hur förekomsten av en viss typ av beteende eller egenskap fördelar sig mellan grupper. Man berättar också tydligt hur frekvent förekommande beteendet eller egenskapen är i dom olika grupperna.
  Exempel: 10% av hockeyspelare har skadade tänder. (Siffrorna hittade jag i min röv)

  I det andra fallet väljer man att se hur många med ett visst beteende eller egenskap som tillhör en viss grupp, varpå man hävdar att hela den gruppen är ansvarig för det beteende eller den egenskap som uppvisas.
  Exempel: 60% av alla med tandskador är hockeyspelare. Hockeyspelare har dåliga tänder!

  Som vi ser kan exempel två, med 60%-andelen, vara sann samtidigt som exempel ett, med 10%-andelen, varpå det blir kvalificerad bullshit att hävda att hockeyspelare i allmänhet har kassa tänder.

  Det är så här feminister får det till att ”män är våldsamma!”.

 3. @Kollen:
  Tillägg till mitt exempel ett. Förhastade mig en aning… xD
  Exempel: 10% av hockeyspelare har skadade tänder. 1% av fotbollsspelare har skadade tänder. Det är vanligare att hockeyspelare har skadade tänder än att fotbollsspelare har det.

 4. När det gäller den typ av misandri som t.ex. Kakan presterar, så är ju poängen inte så mycket hennes issues, som att hon tillåts spy sin galla från en utmärkt plattform. Slutsatsen torde bli att man inte riktigt tar henne på allvar, vilket också verkar vara vad hon förespråkar själv. Kvinnor skall inte tas på allvar, eftersom deras hat inte är lika farligt som männens hat, och man aldrig skall tvinga dem att ta ansvar för några konsekvenser som deras handlingar bidrar till.

  Tyvärr finns det ingen jämställdhet längs den vägen, utan kvinnor blir något som man kan dekorera med, men som man inte förlitar sig på när det blir på riktigt allvar: de kan ju inte hållas ansvariga för något.