Går man fel går det åt helvete
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke granskar fotgängandets ädla konst

Jag bestämde mig för att jag skulle köra på fel sida. Det var 250 högerbilister som krockade med mig. Vilket bevisar att högern är hänsynslös.

Ungefär så låter det när fjortiskommunisten Hej Blekk redogör för sitt experiment:

Varje gång en man går mot mig på stan ska jag se om han i något enda fall viker undan, istället för att jag (som alltid) viker undan.

Jag hade tänkt skriva om detta när jag först blev varse Beth Breslaws förlaga till denna dumhet i januari, men glömde av det tills nu Hej Blekk gjorde det aktuellt igen. I ursprungsexperimentet (som tydligen pågick under november och en stor del av december) konstaterade Beth Breslaw:

Kvinnor som bumpade in i mig gav oftare från sig någon slags ljudlig reaktion och fortsatte sedan på sin väg. Men jag kunde förmodligen räkna på fingrarna antalet kvinnor som bumpade in i mig, och antalet män som inte gjorde det.

Detta gav upphov till att termen ”manslamming” myntades vilket i sin tur ledde till att Katherine Timpf gjorde sitt eget försök, och kom fram till ett litet annat resultat:

Men här är grejen: Jag gjorde ett liknande ”experiment” där jag gick runt i och omkring Grand Central under en timme på fredag – och 66 kvinnor sprang in i mig jämfört med bara 23 män. Visst, det var mer än 23 killar som kom rätt nära inpå innan de flyttade sig ur vägen, men i slutänden verkade de rädda att de skulle springa omkull mig och flyttade sig ur min väg.

Det var nästan tre gånger så många kvinnor som män som sprang in i, hindrade eller knuffade mig. Så borde vi kalla det ”womanslamming”? Nej, i så fall missar man poängen – vilken är att detta inte är ett genusrelaterat fenomen. Går man omkring utan att bry sig om ifall man bumpar in i folk så kommer man att bumpa in folk. Svårare än så är det inte.

Katherine Timpf visar för övrigt att hon är medveten om ”experimentets” (hon använder själv citattecken) vetenskapliga brister, och är nyanserad i sin hållning till saken. Det samma gäller knappast Hej Blekk, som väl ganska klart och tydligt är ute efter att bevisa sin tes att män ohyfsade drumlar. Man skall inte glömma att detta är samma människa (Blekk alltså) som på fullt allvar hävdade:

Därför ska inte heller kvinnor, någonsin, hållas ansvariga för handlingar utförda mot dem, eller handlingar de själva utför för att anpassa sig efter dessa normsystem och strukturer. Alltså, ingenting de själva gör (opererar brösten etc) eller saker som blir utföra mot dem (våldtäkt etc) ska de hållas ansvariga för. Män däremot ska personligen hållas ansvariga för att utföra handlingar mot kvinnor och ”följa systemet” (som ibland betyder att typ köpa sex, våldta, objektifiera och misshandla kvinnor).

Tydligen fick det stackars Blekket mothugg för i ett nytt inlägg säger hon:

Det här handlar ju självklart inte om att gå och krocka med folk på stan, utan om att synliggöra en struktur. Vem tar mest självklar plats och varför? Vem flyttar aldrig på sig för andra? Vem har makt och vem har inte makt? Det handlar om maskulinitetsutövande, inte att jag ”fick lust” att börja krocka med enskilda personer som pensionärer med rullator, haha. Att jag ens ska behöva påpeka detta?!

Några män menade att ”jag kommer att krocka mycket, vilken onödig grej”. Men man är alltid två personer om att krocka, det räcker att en av oss flyttar på sig. Det verkar många ha glömt?

Det är ju minst sagt roligt att hon själv noterar att det krävs två för att krocka och att det räcker att en flyttar på sig, men samtidigt missar att det inte bara är den andre som krockar och vägrar flytta på sig utan att hon själv är lika skyldig. Om hon vägrar vika och krockar med 50 trilska gubbar som inte flyttar på sig, så innebär det samtidigt att 50 män som vägrar vika har krockat med en trilsk feminist som inte flyttar på sig.

06-man-bumping-into-woman.w529.h352.2x

En sak som Blekket säkerligen inte inser är att det faktiskt pågår ett visst socialt samspel innan man kliver ur vägen för varandra, att man på olika sätt signalerar med sin hållning, vart man tittar och så vidare åt vilket håll man tänker gå. När det blir missförstånd uppstår den där lustiga dansen som vi alla någon gång varit med om, att bägge två avviker åt samma håll, ler lite förläget och bägge samtidigt flyttar över åt andra håller, och så där kan det fortgå fram och tillbaka tills mannen tröttnar, tar på knogjärnet, slår ner kvinnan och resolut kliver över henne.

Min gissning är att det är med det korroderade Blekkstycket lite grand som det är med den retarderade bilisten som får för sig att köra på fel sida av vägen, mötande trafik vet helt enkelt inte vad de skall göra för att undvika smällen. Får mötande män inga, eller felaktiga, signaler från Blekket om vad det tänker göra kan det knappast bli något annat än olyckor som resultat.

När det är en feministisk hjärna som styr benen går de raka vägen åt helvete.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Går man fel går det åt helvete — 10 kommentarer

 1. Alltså, man blir så trött. Hade aldrig hört talas om detta? Jag uppfattar det snarare som norm att man försöker undvika att krocka med folk, och det gäller speciellt oss män. Bumbar man i någon så är det sällan en man utan oftast en kvinna, som på något sätt inte ser en och går rätt in i en. Ändå så är det jag som ber om ursäkt.

  Alltså, när skall många av oss män vakna upp i dvalan och förstå att feminister gör allt för att få oss till att vara svin? När skall unga män speciellt förstå att de blir itutade en massa dumheter som de faktiskt aldrig ens varit skyldiga till att ens ha gjort. Den där Blekk kan ju knappast verkligen tro att samhället är så här svart och vitt? Alltså när man träffar på feminister, så låter de oftast som oss, men på nätet så skriver de så mycket hat och idioti grejer så man undrar vad som händer? Såg ganska nyligen en artikel som talade om hur heterosexuella förhållande ”Alltid” skulle vara ojämställda, däremot är inte homo och hbtq-förhållandet ojämställda. Alltså, jag tänkte skriva något till den tjejen som delade artikeln för att försöka få henne att förstå det orimliga i det hela, men då händer det. Jag kommer ju vara en man som mansplaina något för henne, vilket då gör det jag har att säga, mindre värt. Alltså. Ibland undrar man om det inte bara är bättre att vi män bara lägger ner arbete, och låter kvinnorna ta över. Har ärligt talat ingen lust att leva i en värld då man blir hatad p g a sitt kön.

 2. Som vanligt börjar radikalfeministen Blekk svamla om strukturer när verkligheten inte stämmer överens med hennes radikalfeministiska vanföreställningar.
  Vår käre vän Jämställdhetsfeministern gav ett väldigt tydligt exempel på radikalfeministernas förvirrade resonemang. Filosofen Nils menade, med anledning av morden på Charlie Hebdos redaktion,att det inte var typiskt för muslimer,höger eller vänster att mörda utan det var typiskt manligt. När Feministern helt logiskt frågade hur många Nils hade mördat så blev han upprörd och skrev att han inte mördade av princip och blockade Feministern Wink. Frågan jag ställer mig är då om Nils är en man ?
  alla män mördar ju men inte Nils. Alltså är han inte en man.

 3. I en stad i södra Norrland häromdagen: inte mindre än fem unga kvinnor i bredd som tar upp hela trottoaren. Jag (medelålders vit man) och en annan man (något yngre, eventuellt utlandsfödd) får vackert kliva ut i gatan när vi möter damerna, för de makar inte på sig.

 4. Nu på söndag den 8 mars är det den internationella kvinnodagen och här i Malmö kommer ett stort demonstrationståg att avgå. Jag ska göra ett experiment och gå i motsatt riktning mot demonstranterna för att undersöka hur många kvinnor/feminister som helt hänsynslöst går rakt in i mig. Förmodligen inte en enda eftersom de är förtryckta och jag är ett svin som tar plats och förtrycker.

 5. @Tommy
  Inte helt ovanligt fenomen, ffa inte om det gäller barnvagnar. Jag väljer i det läget att bara stå still, även om jag egentligen går åt motsatt håll. På det sättet måste någon av dem väja, och kan inte hävda att det var mitt fel. Jag hyser ett svagt hopp om att åtminstone någon av dem då inser det olämpliga i att ta upp hela gångutrymmet.

 6. ”Det här handlar ju självklart inte om att gå och krocka med folk på stan, utan om att synliggöra en struktur. Vem tar mest självklar plats och varför?”

  Precis, det handlar inte om att ta reda på någonting, det handlar om att med confirmation bias bekräfta något man redan tror på. Därav orsaken all information från genusfrälsta är totalt opålitlig. De har inbillat sig att vetenskap är först bestämma hur det är och sedan med små gulliga ”experiment” bekräfta det varefter man sitter i stängda diskussionsgrupper och håller med varandra.

  I ”manssamhället” går det till så här: En grupp tror på saker, en helt annan grupp testar saker och dessa får betalt för att inte ha någon tro alls. Experimentet ”MARXISM” visade bortom allt tvivel vad som händer när gruppen som TROR saker och gruppen som TESTAR saker är en och samma….

  ”Vem flyttar aldrig på sig för andra?”

  Tja.. exempelvis poliser, ambulanser, brandmän, säkerhetsvakter, yrkeschaufförer, folk i allmänhet som har något viktigt att göra.

  ”Vem har makt och vem har inte makt?”

  Det är givetvis alltid den som har ansvar som har makt.

  ”Det handlar om maskulinitetsutövande, inte att jag ”fick lust” att börja krocka med enskilda personer som pensionärer med rullator, haha. Att jag ens ska behöva påpeka detta?!”

  Det finns inget som heter ”maskulinitetsutövande” eftersom män är individer och sålunda är det enda sättet för en kvinna som Michaela att ”utöva män” att först selektera vissa individer och sedan TRO djupt och heligt att alla andra män är likadana.

  Alla män är inte likadana.

  Detta råkar vara hur kvinnor ofta ”utövar kvinnlighet” i samband med dåliga relationer. Det är aldrig de som VÄLJER fel man – om deras pojkvän är ett svin tar de för givet att en annan man också hade varit ett svin….

  ”Därför ska inte heller kvinnor, någonsin, hållas ansvariga för handlingar utförda mot dem, eller handlingar de själva utför för att anpassa sig efter dessa normsystem och strukturer.”

  Och därmed skyddas kvinnor som väljer att umgås med idioter från konsekvenserna av att välja att umgås i dåliga kretsar. Klassisk evolutionspsykologi 101 där kvinnor kan fortsätta göra som de alltid gjort men framställa sig som mer moderna och upplysta. Nu är det inte längre deras fel de är ihop med de värsta exemplaren av manssläktet

  Nu är alla män en del av samma struktur – därmed har kvinnor inget ansvar.

  Men då får inte kvinnor makt heller och så får vi en evighetsdiskussion där kvinnor som Michaela tycker att det är orättvist att kvinnor (som enligt hon inte KAN ta ansvar) inte har lika mycket mat som män (som saknar den ursäkten)

 7. @Erik:

  Med tanke på hur ”strong”, ”assertive”, ”equal”, ”independent” och ”in charge” kvinnor är, råkar de ut för konstigt mycket saker som är helt utom deras kontroll?

  Ett annat försvar, när kvinnor bortförklarar sina korkade och konventionella manspreferenser är att kvinnor inte är korkade för att de dejtar korkade män, utan håller på med någonting bra; ”försöker förändra honom”. Och sedan skuldbelägger de hela manliga könet för vad dessa män, som de är attraherade till, gör till dom.

  Som om det är kärlek som får kvinnor att ingå och stanna i dessa relationer. Det är natur.

 8. Har läst den här av en klok person som verkar kalla sig ”vänster” och ”feminist”.
  http://fredrikdeboer.com/2014/04/29/bingo-cards-go-both-ways/
  Diskutera problemet med att använda gruppens interna vokabulär när man talar med de ännu inte frälsta.

  […] takes as its presumption that all good and decent people are already agreed on the issue in question. In fact, We Are All Already Decided presumes that the offense is not just in thinking the wrong thing you think but in not realizing that We Are All Already Decided that the thing you think is deeply ridiculous.
  […]
  I meet and interact with a lot of young lefties who are just stunning rhetorically weak; they feel all of their politics very intensely but can’t articulate them to anyone who doesn’t share the same vocabulary, the same set of cultural and social signifiers that are used to demonstrate you’re one of the “right sort of people.” These kids are often great, they’re smart and passionate, I agree with them on most things, but they have no ability at all to express themselves to those who are not already in their tribe. They say terms like “privilege” or “mansplain” or “tone policing” and expect the conversation to somehow just stop, that if you say the magic words, you have won that round and the world is supposed to roll over to what you want. […]
  Of all types of political arguments, none is less likely to broaden your coalition than the one that makes your targets feel ridiculed.

  Jämför ”patriarkat” i hejblekk’s inlägg. Det är inte längre ett argument eller en hänvisning till något som är vare sig verkligt eller symboliskt. Det är en trollformel som skall avsluta diskussionen.

 9. @Jens:
  Jo, kvinnor med barnvagnar är i en klass för sig (för att inte tala om i sin egen värld).

  Jag använder samma teknik som du när jag möter mobilzombier som är så fascinerade av sin lilla klösbräda att de inte ser vart de går. Vissa har nästan – men bara nästan – kolliderat med mig innan de uppmärksammat att det står en 190 cm/90+ kg gubbe i vägen. Det chockerade minspelet är obetalbart. Grin

 10. Hmm… Tänker hon även berätta hur många män som inte krockade med henne, eller tänker hon bara berätta hur stor andel av kollisionerna som skedde med män? Låter som att problemet med experimentet ligger i metoden för analys av insamlad data?