#GamerGate på #SPJAirplay Florida 15/8 2015 – Vad är GG och varför skall Journalister give a f_ck?
avatar

Så var det slutligen dags för den diskussion om etik i massmedia som #GamerGate har efterfrågat.

Ännu ett GamerGate inlägg? Ja, men inte riktigt samma sak som ni är vana med. För det första så var det bara någon timme sedan detta spelades in och SPJ Airplay eventet pågick fortfarande i Florida när jag skrev detta del 2 kunde ses Live.

För det andra så är detta något så sällsynt som en diskussion – inte en debatt. Tanken var först att även ha med ett lag ”anti-GamerGate” men #aGG praktiserade ”våga vägra debatten” och skickade ingen alls till Florida för det skulle ”legitimera” det hela.

Uppdatering: Youtubekanalen PixelPolish har lagt upp ljudredigerade versioner av bägge panelerna, jag länkar deras versioner över det inbäddade originalet

Society of Professional Journalists Airplay – Del 1 (LJUD FIXAT av PixelPolish) 

GamerGate:

Mark Ceb

Ashe Schow

Allum Bokari

Society of Professional Journalists:

Moderator: Steve Koretzky

Ren Laforme

Lynn Walsh

Derek Smart

Inför kvällspanelen så bestod SPJ-sidan av samma personer som på morgonen medan GamerGate nu representerades av Milo Yannoupolis, Christina Hoff Sommers och Cathy Young. Tanken var en bredare diskussion om hur massmedia bättre kan täcka onlinekontroverser som GamerGate, men det visade sig svårt att hålla allt inom de ramarna. Vidare så avslutades diskussionen i förtid av Bombhot vilket Allum Bokhari rapporterade om. 

Organisatören Koretzky var förberedd. Byggnaden sveptes kvällen innan efter bomber. Stängdes ner och vaktades av en privat säkerhetsfirma under natten för att svepas igen på morgonen. Det krävdes inte mindre än SEX olika falska bomhot – som skickades både till tidningen Miami Herald och till Miami P.D. – för att få stopp på SPJAirplay.

Society of Professional Journalists Airplay – Del 2 (LJUD FIXAT av PixelPolish)

Det finns även en Livestream med Sargon Of Akkad – Denna är av särskilt intresse eftersom den fortsatte att sända även när den officiella slutade pga evakueringen. Sargons livefeed överfördes till SPJ-Paneldeltagaren Derek Smarts videokamera och visar sålunda vad som hände utanför. Därmed är den också betydligt längre än den inbäddade videon.

För övrigt så vägrade Koretzky att låta Bombhot stoppa diskussionerna så delar av panelen samlades utomhus och fortsatte diskussionerna. Förhoppningsvis får vi snart video även från utomhusdiskussionen. Diskussioner efter evakueringen filmades på gatan i Miami av GJN – Game Journalists Network

Över 25 minuter från gatan utanför SPJAirplay efter Bombhoten.

Artiklar:

Breitbart (Allum Bokhari) – Gamergate debate suspended by Bomb Threat

Breitbart (Milo Yannoupolos) – What I meant to say before that bomb threat…

Breitbart (Christina Hoff Sommers via Milo) – What you missed this afternoon from Christina Hoff Sommers

Forbes (Erik Kain) – GamerGate event evacuated after multiple bomb threats.

Miami Rise News – (på G)

 

Kommentarer

#GamerGate på #SPJAirplay Florida 15/8 2015 – Vad är GG och varför skall Journalister give a f_ck? — 2 kommentarer

  1. @Pether:

    Såklart jag hjälper till med GamerGate.se vi kan börja med att skriva om bombhoten som stoppade Airplay, nån idiot har alltså kontaktat Miami Herald för att hota eventet.