Allmän information flyttad till eget inlägg
avatar

Förra inlägget blev för långt pga att jag inkluderade allmän information på slutet. Den flyttar jag till detta inlägg så det förra bli kortare och diskussionen enbart handlar om Slaughters ”Have it all” artikel med tillhörande responser.

Så var det dags att lära sig av de tidigare misstagen. Ett av dem var att låta betydelsefulla ämnen och debatter stanna i kommentarstrådarna. Här på Genusdebatten tycker jag vi försöker lyfta upp så många som möjligt av de viktiga ämnena och länkarna til huvudinläggen.

Observera att vi teoretiskt skulle kunna strunta i texterna och bara ha länkarna men jag tror att det är bra för debatten att inkludera ett stycke efter varje länk där innehållet framgår. Vilket stycke man väljer för att representera länken är sedan en individuell fråga men storleken på texten tycker jag skall hållas rätt lika.

Om kommentarer: För debattens bästa rekommenderas ni att inte skriva någon respons på trollande i forumen (Trollande: inlägg vars syfte är att göra folk arga och sabotera). Att mata trollen (ge arga svar tillbaka) tjänar ingen på. Skriv istället en länk till Troll-kommentaren i kommentarsfältet för ”Tipsa redaktionen” så vi lätt kan hitta den och vidta åtgärder. Exempel:

Trolling:

http://genusdebatten.wordpress.com/2012/11/09/hello-world/comment-page-1/#comment-429

Detta gäller alltså både troll-kommentaren och ev. arga responser som den fått. Ni som sett dokumentären ”Vi are legion” om ”Anonymous” vet att trolling som den uppstod enbart var ”4 the Lulz” och skall alltså inte alls tas på allvar. Att döma av antalet besökare och den livliga aktiviteten på Genusdebatten så är detta ett uppskattat och efterfrågat initiativ.

Ni som vill skriva egna inlägg här kan maila mig. aktivarum@gmail.com (som vanligt) Glöm inte att tacka Mariel för den fenomenalt snygga designen Genusdebatten nu fått.

Kommentarer

Allmän information flyttad till eget inlägg — 7 kommentarer

 1. Inga problem, det fanns massivt stöd för den åtgärden bland läsarna och inget i hennes kommentarer tyder på att hon hade intresse av de diskussioner som är tänkta att ske här.

 2. En annan regel eller riktlinje man skulle kunna ha är att i möjligaste mån undvika interna strider om skitsaker. Jag tänker på inlägg av typen ”jag har minsann sagt detta i 20 år men nu lanserar debattör X det här som sin egen ide.” Eller ”jag har för all framtid tappat respekten för debattör X, eftersom han inte gav tillräcklig credd till debattör Y”. Sånt får man ta i kanaler utanför bloggen. Vi vet alla att politiska rörelser kan drabbas av sönderfall i fraktioner, genom att etablera en vettig diskussionskultur och fokus på verkliga framgångar slipper vi sånt. Alla behöver inte vara bästa kompis med alla.

 3. @ Mariel:

  Det gjorde du rätt i.

  Troll skall icke matas, inte heller gillar de ljus, så sätt strålkastaren i ansiktet på dem så lär det bli ett ”pffff”… problem solved.

  / schmucken

 4. Jag har ett problem och det är att jag alltid säger vad jag tycker!
  Har inte den här sidan fått en lite väl överakademisk prägel av korrekthet, försiktighet och träighet?

 5. Jo, vi är ena träskallar. Men vi står för det. Razz

  Jag försöker ragga en annan typ av skribent som skulle behövas för att komplettera. Jag har skrivit om det tidigare, tex. här. Jag har mailat två personer, en har tackat nej, en har inte svarat. Jag anser absolut vi behöver en skribent med kvick och vass humor. Vi behöver kunna skratta åt detta eländet också.
  Så istället för att klaga kan man ju själv hugga in, kanske?