Vid en samlad bedömning av Bostadsminister Kaplans avgång
avatar

Så har då Miljöpartiet fått betala priset för att ha den – i svenska mått – mest regimtrogna journalistkår man kan föreställa sig, i kombination med att också ha de mest okritiska anhängare av identitetspolitik som man kan tänka sig. Bostadsminister Mehmet Kaplan har avgått. Vad som började med ett av episka proportioner vansinnigt tal av Turkiska Riksförbundets viceordförande visade sig snabbt växa med avlöjandet och bildbevis på att Sveriges Bostadsminister ätit middag vid samma bord som både ovan nämnda viceordförande och ledaren för de fascistiska grå vargarna. Som om inte det räckte passade Kaplans Pressekreterare på att göra en förolämpande liknelse med Bert Karlsson och – av alla personer – Kungen av Sverige för att sedan av bara farten beskriva rapporteringen som ”låg journalistik”.

Så här i efterhand kanske det är dags att någon ställer frågan om inte en av de bidragande faktorer som ledde till #Kaplangate var att över 50% av de journalister som skall granska makthavarna sympatiserar mest med samma Miljöparti som skulle granskas ”Jo den svenska journalistkåren är grön” Neo 2014-04-17. För när jag tänker efter så fanns det artiklar om Kaplan redan innan Turkiska Riksförbundet fick frispel och yrade om ”raskamrater & armeniska hundar” på Sergels torg. Låt mig presentera en tillbakablick till tiden innan Cirkustältet föll samman.

Den 26 december 2014 bloggade Rebecca Weidmo Uvell om ämnet ”Vad Gör Mehmet Kaplan?”. Efter en genomgång av den usla bostadssituationen i Sverige så konstaterade hon att det är minst sagt märkligt att Sveriges Bostadsminister Mehmet Kaplan tycks ha så lite att göra. Vidare när han väl har något att göra 6 veckor efter att ha tillträtt som Bostadsminister så handlar det om att resa till Turkiet. Uvell konstaterade vidare att Kaplans kansli var allt annat än hjälpsamma med att besvara frågor om syftet med Turkietvistelsen. Vidare granskning visade hur Kaplan kort senare sätter sig på planet till Hong Kong business week. Bostadskoppling? Oklar. Vilket flygbolag? Turkish Airlines och själva trippen till Hong Kong började i Turkiets huvudstad Istanbul.

En annan person att göra Journalisters uppgift var författaren Lars Wilderäng på Cornucopia. I november 2014 publicerade han ett blogginlägg om hur ”Tidningen Arkitekten får inte tag på bostadsministern – Kaplan söker inspiration i Turkiet” I en målande beskrivning konstaterar Cornucopia om de ”bilaterala” möten som Kaplan skulle besökta Turkiet för:

”Turkiets bostadspolitik har mycket att lära oss svenskar. Bland annat hur man medvetet bygger mycket billiga icke jordbävningssäkra byggnader i jordbävningsområden, samt viktigast av allt – hur man bygger enorma presidentpalats samt har en massiv korruption i byggsektorn.”

Det skulle inte stanna där. Efter Uvells gräv på ämnet så fortsatte Cornucopia i december 2014 med den talande och smått profetiska rubriken ”Sverige har ingen bostadsminister”. Så här motiverades den slutsatsen:

”Ska man summera så har Sverige fått en Turkietminister i form av den från Turkiet skyddssökande Mehmet Kaplan, som verkar spenderat större delen av sin ministär i just Turkiet. Även hans omfattande flygresor till andra länder verkar alltid blanda in Turkiet, t ex en flygresa till en designmässa i Hong Kong, som tog sin start från Istanbul.”

Cornucopia konstaterar vidare att Mehmet Kaplan även passat på att likna IS-terrorister med de svenskar som hjälpte till att försvara Finland mot Sovjetunionen, men att Kaplan trots detta kommer att sitta kvar som bostadsminister i 37,7% regeringen då 39,4% oppositionen genom Decemberöverenskommelsen lagt ner alla sina röster. Därför avslutade Cornucopia som följer:

Slutsats: Ingenting kommer hända inom svensk bostadspolitik de närmaste 3.5 åren, om inte Mehmet Kaplan (mp) sparkas ur regeringen. Så han kan permanent semestra i landet han flytt från.

Det tog visserligen över ett år men den första halvan av Cornucopias förutsägelse har nu slagit in. Mehmet Kaplan är inte kvar i regeringen och som de flesta vet har det allt att göra med det umgänge med Turkiet som Kaplan tycks ha ägnat en stor del av sin ministertid åt. Sedan kommer vi till ännu ett Cornucopia-inlägg (men inte om Turkiet denna gång). I September 2015 publicerar Cornucopia ”Bostadsminister Kaplan: Regeringen saknar bostadspolitik och tänker inte skaffa någon.”

”Inte en enda av det antal nya bostäder som dyker upp nästa år är ett resultat av regeringens politik, utan ett resultat av beslut som togs för 5 – 10 år sedan. I verkligheten saknar alltså regeringen helt en relevant bostadspolitik, och tänker inte skaffa någon.”

Därmed har vi nått fram till dagens situation och kan summera: Efter Uvells gräv om bostadsministerns fokus på egna Turkietresor och Cornucopias inlägg om det absurda i att dessa resor tyckes gå före bostadsministerns politiska område så dök det alltså upp bilder som visade att Kaplans umgänge i Turkiet innebar kretsar där man hittade inte bara stollen som höll tal på Sergels torg utan även ledare för både fascistiska och islamistiska grupperingar. Så vad tror ni blev resultatet när en av lärarhögskolans stoltheter skulle ge respons på cirkusen med ett debattinlägg på Nyheter24?

Givetvis blev slutsatsen från inblandade stjärnskott att vad folk egentligen sysslade med här måste vara ISLAMOFOBI. ”Drevet mot Kaplan beror på Islamofobi” Skall man skratta eller gråta? Detta geni till Gymnasielärare/religionsvetare utgår från följande liknelse: Att Kaplan i fascistkretsar ser dåligt ut för Sverige är att jämställa med hur skolbarn inte får ha keps på sig på skolfoto för det ser dåligt ut. Jösses, här snackar vi retorik i världsklass. Sade jag jösses, jag menar Jesus..Kristus alltså för som bonus är det han vi får som referens.

Jesus åt med religiösa extremister och umgicks med människor som andra ville stöta bort. Inga jämförelser i övrigt mellan Jesus och Kaplan men det är uppenbart att kristendomens idé om att man kan sitta till bords med precis vem som helst inte är på modet längre.”

Seriöst, jag får andnöd av idiotierna här. Jag skulle kunna säga något om att lärare av denna kaliber inte ger stort hopp för Sveriges framtida PISA-resultat men jag har redan inlägg om PISA på gäng och vill inte spoila dem. Jag avslutar därför med konstaterandet att det faktum att Kaplan är muslim har haft noll och intet med kritiken mot honom att göra. De enda som överhuvudtaget nämner hans religion är de som anklagar kritiker för att motiveras av den. Kritikernas främsta invändning mot Kaplan har handlat om att han verkar ägna sig åt helt andra saker än att vara Bostadsminister.

Uppdatering: 20/4:

I Dolfs nya inlägg ”Kaplan blir utan bacon” finns även videoklipp av presskonferensen om Kaplans avgång med Stefan Löfvens ofrivilliga parodi på att göra en ”Samlad bedömning”. Där hittas även som bonus videoklipp av Miljöpartiets två försök till respons. Låt mig lite snabbt summera dessa.

Grundaren Per Gahrton inledde Miljöpartiets uppvisning i 100 meter mediagroda med att beskriva sin konspirationsteori där Kaplans avgång orsakades av en kampanj som iscensatts av inga mindre än staten Israel. Jupp, judarnas fel i svensk morgon-TV.

Därefter fortsatte grodtävlingen med Miljöpartiets språkrör Åsa Romson som i sitt försvar av Kaplan lyckades med konststycket att kalla 9-11 terroristdåden för ”11 septemberolyckorna”. Många trodde att det var en felsägning men efter kritik så förtydligade Romson att hur muslimer drabbades av 9-11 var vad hon menade.

Slutligen just när man tror att galenskaperna är över så lyckas Miljöpartiet hitta ännu ett snille som skall försvara Kaplan. Mina damer och herrar vi presenterar Yasir Khan, mannen som vill bli av med Sveriges patriarkala strukturer men som vill behålla de normer han växte upp med.

Reporter: Du kandiderar till partistyrelsen, de vill bryta upp de patriarkala strukturerna i samhället. Vill du också göra det?”

Yasir Khan: Ja absolut, grejen är: vad är patriarkala strukturer? Det är normer, och det är normer som vissa majoriteter uppbär

Miljöpartiets påståenden om att bryta upp patriarkala strukturer gäller alltså enbart majoriteter och pga partiets identitetspolitik sålunda i många fall inte de kandidater som själva förespråkar skiten.

Kommentarer

Vid en samlad bedömning av Bostadsminister Kaplans avgång — 27 kommentarer

 1. Vi har ingen bostadspolitik för att vi minskat statens makt gentemot kommuner, träd/fågelfetischister och byggföretag. Vi borde ha ett nytt miljonprojekt, rakt ovanpå Gärdet om så krävs. Overallhorderna och alla tanter med sina hundar får anpassa sig.

  Sedan är det fortfarande borgares fel att de ser sig för fina för att gå journalism eller media. Arbetsgivare får inte fråga om hur man röstar, så allt är högerns underlåtenhet och bristande intresse för sanning och letande. Sedan kan man ju bli Timbroprostituerad om man är borgare med journalistiska pretentioner, vilket gör att andra mediahus dräneras på högertalanger.

 2. @Axel Edgren:

  ”Sedan är det fortfarande borgares fel att de ser sig för fina för att gå journalism eller media.”

  Det där är trams, jag vet personligen flera stycken borgerliga som gått journalism/media och sedan upptäckt att branschens aktörer har noll intresse av ökad ideologiska/intellektuell mångfald.

  ”Arbetsgivare får inte fråga om hur man röstar”

  Har du ens varit på en arbetsintervju de senaste tio åren? Vem som helst på personal kan utröna betydligt mer detaljerade saker om dig med ex. de psykologitester som ofta används. Varför tror du det finns universitetsutbildning för personalansvariga?

  ”Sedan kan man ju bli Timbroprostituerad om man är borgare med journalistiska pretentioner”

  Det där är överhuvudtaget inget argument såvida inte man är Sithlord, tänker i ”absolutes” och inbillar sig att de enda alternativen som finns är 0% eller 100%. Hört talas om begrepp som ”mer” och ”mindre” någon gång? Ingen har påstått att det är 0% borgerliga journalister.

  Radikalfeminister som klagar över att det är för få kvinnor i naturvetenskaperna har för övrigt heller inte påstått att det inte finns kvinnor alls där. Deras argumemt, som journalistkåren i regel stödjer – är att de kvinnor i STEM är… wait for it…. för FÅTALIGA. Hyckleriet är alltså inte svårt att se.

 3. @Erik: ”jag vet personligen flera stycken borgerliga som gått journalism/media och sedan upptäckt att branschens aktörer har noll intresse av ökad ideologiska/intellektuell mångfald.”

  JAg vet personligen att dessa borgerliga är en a fega losers som kanske ska kravla in i en safe space eller be om pengar från Moskva precis som romerska alibit Chang Frick.

  Men det kan vara jobbigt att vara borgare ibland – vissa personer har mage att vara kritiska om man prenumerar på eliminatoriska tidningar som D-Intl eller bjuder in författare som sprider illvillig, empiribefriad antiziganism! Då kan man behöva en extra punsch till middagen för att klara sig vidare…

  ”Vem som helst på personal kan utröna betydligt mer detaljerade saker om dig med ex. de psykologitester som ofta används”

  Så det är på så sätt althögern lyckas hitta skribenter som tycker det är skoj att försöka driva transpersoner till döden – genom att bara höra efter vilka som brukade tortera smådjur som barn.

  ”tänker i ”absolutes” och inbillar sig att de enda alternativen som finns är 0% eller 100%.”

  Du menar antingen låter vi Turkiet eller Saudiarabien hållas utan villkor annars så vinner automatiskt någon värre? Wingnut welfare är ett etablerat begrepp och här i Sverige är det Svenskt Näringsliv, Timbro och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse med flera som betalar ut ekomatspengar åt personer som är beredda att lägga armarna i kors och se bekymrade ut när facken står upp för sina medlemmar eller RUT-avdraget ges ett tak.

  ”Deras argumemt, som journalistkåren i regel stödjer – är att de kvinnor i STEM är… wait for it…. för FÅTALIGA.”

  Och konstant häcklade, diskriminerade, illa behandlade, åsidosatta, förnedrade, trakasserade, nedvärderade eller hotade och förtalade ut ur sektorn. Så kan det gå när man litar på fagra ord om meritokrati.

 4. Sedan så är inte avoget mot Kaplan förstärkt för att han är icke-vit eller icke-kristen, utan för att han är till vänster. Media och det tidningsläsande folket förväntar sig alltid mer av vänsterpersoner och vänstern saknar SDs förakt för kritiker och normer som skulle låtit MP komma undan med att hålla en vän av nationalister och extremister om ryggen.

  Det är olika måttstockar som vanligt. Att en borgare ute i Ingestans ska trixa lite med skatten, försvara rikas skattebrott eller i SDs fall tala om skottpengar på meningsmotståndare eller lämna över stolen till en nazist, det hör liksom till. På samma sätt som en fransk manlig politiker förväntas ha en älskarinna.

 5. Hej.

  Nyheter24-länken verkar vara en typisk representant för yngre lärare: politiskt korrekt, duktig, kväker och bräker fram till intet förpliktigande ofarliga plattityder och tycker rätt. Sådana ha jag träffat fler än jag vill erkänna, men det roliga är att utan undantag byter de åsikt när det kommer elevgrupper från problemområden, när det öppnas boende vägg i vägg med barnens dagis, när de råkar ta del av annat än statsmedia. Byter åsikt i det tysta, vill säga.

  Kaplan är befriande ärlig och hederlig tycker jag. Han vet vad han är och vems intressen han tjänar, och uppvisar insikt i att det egentligen inte finns några regler i maktkamp utöver segra eller dö. Den viktigare frågan, eftersom klokare huvuden än journalister länge känt till hans kopplingar till Muslimska Brödraskapet är vad hans pris för att avgå är.

  Tänk såhär: Kaplan vägrar avgå. Då hade Löfven haft alternativet att antingen höja insatsen och riskera regeringskris samt kanske rentav extraval, eller stötta kaplan och ta opinionssmällen. Lose-lose för Löfven.

  Från Mps sida: Kaplan vägrar avgå. Vad skall Romson och Fridolin göra? Skapa öppen strid och maktkamp inom partiet? Riskera regeringskris och att då inte ha någon vinst att visa sina interna motståndare, efter att man anammade SD:s invandringspolitik? Inget bra drag för karriären. Lose-lose även där.

  Kaplan avgår. En sorts win-win för Löfven, för Mp och för språkrören, då man nu kan hamra rasist- och islamofobkortet för fullt. Men vad har Kaplan vunnit? Glöm inte att Kaplan, Waberi, Omar Mustafa med flera islamister i de svenska riksdagspartierna mycket starkt kan influera vad moskébesökare uppmuntras rösta på, och imamens ord väger tyngre än svensk lag. Så vad blev priset för att han skulle avgå?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. ”imamens ord väger tyngre än svensk lag.”

  Källa på att det är så svenska muslimer känner? Senast jag hörde något röstade de på partier som är för feminism (dvs jämställdhet), LGBT-människors rättigheter, konsekvent sekularism, aborträttigheter som går utöver Koranens påbud och en massa annat som SD inte är helt hundra med.

 7. @Rikard:
  ”Vad blev priset – – – ” reflekterar Rikard, får referera till annan text, tid före ridå, på annan plats och ungefär som så – ”inom 7-8-månader har herr Kaplan med Kamrater fått igång egen verksamhet ”.
  Jupp Rikard, nu talar vi förlora på riktigt för Liberal-Marxist, in i en oöverskådlig framtid.

 8. @Rikard:
  Intressant analys. Men, det går inte att spänna bågen hur mycket som helst. Vad skulle realistiskt ha hänt om han vägrat avgå? Löfven hade inte haft något annat alternativ än att sparka honom. Det hade definitivt varit loose för Kaplan. Långt ifrån säkert det hade varit en loose för Löfven. Kanske rent av hade varit en möjlighet för Löfven att ombilda regeringen utan MP.

 9. Eh, MP är ”regerings”parti på samma sätt som Carl Sexton är stats”chef”.

 10. @Axel Edgren:
  Utan Mp,s stöd hade det inte funnits någon Socialdemokratiskt ledd regering.
  Dom har också ledande positioner i regeringen så nog är dom ett regeringsparti.
  Sedan att det inte passar dig och dina politiska åsikter är annan sak.
  Förstår dock att du i dessa dagar vill distansera dig från MP för vem vill inte det…

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Jag får erkänna att jag låter Löfven personifiera VU. Som jag uppfattar det saknar Löfven egen maktbas i partitoppen, utan är en kompromisslösning.

  Om Kaplan vägrat avgå? Om Mp backat honom i en sådan vägran hade vi väl diskuterat regeringsombildning och extraval idag. Det innebär en alldeles för stor risk för både Mp och S.

  Jag tror att man från S sida gjort bedömningen att man haft för mycket att förlora på öppen konflikt med Mp, och jag tror också att det lett till strid inom S, samt kostat röster bland muslimer.

  Göran Persson hade vågat konflikt, då han hade egen maktbas. Reinfeldt likaså, då han haft alliansen att luta sig på. S är i nuläget för svaga och bräckliga helt enkelt. En ren socialdemokratisk regering hade varit tvungna att förhandla med flera borgerliga (vi behöver ett nytt, mer passande begrepp egentligen) partier, samt förlita sig på tyst godkännande från Sd. Överlag vanskligare än idag.

  Men visst är det roligt att få nytta av Kremlologin igen?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 12. @Axel Edgren: Hej.

  Koranen. Fråga dina muslimska vänner om något i koranen är fel, om svensk lag gäller över guds och profetens ord, och om hur människor i församlingar ser på imamens råd.

  Tänk såhär: Varför skulle jag högljutt och konfliktsökande agitera mot vad som förefaller vara konsensus, när jag kan bli medlem i diverse organisationer och förbund, samt partier och den vägen göra mig till den som är kontaktpunkt mellan det offentliga myndighets-Sverige och mina trosfränder?

  Du missar det långa perspektivet. Det handlar inte om att etablera islamskt styre imorgon, eller om tio år, utan om att ständigt arbeta mot detta mål. Då kommer segern förr eller senare. Kommunisterna gjorde likadant, men var jämförelsevis lätta att bemöta, då de inte kunde spela ut rasist- och islamofob-korten på den tiden.

  Förslag på läsning:
  [http://www.clarionproject.org/sites/default/files/Muslim-Brotherhood-Special-Report.pdf]
  ”The clash of Civilizations”, Huntington
  [http://www.womanstats.org/newmapspage.html]

  Samt, även om det är på en annan blogg: Mohamed Omars texter om islam på ”Det Goda Samhället”.

  Ite missa est, amen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 13. Man ska väl påpeka följande:
  1. Ingen minister jobbar ihjäl sig direkt.
  2. Han jämförde inte alls IS med Finlandsfrivilliga, han bara pratade om båda grupperna vid samma tillfälle. Han var vidare kritisk mot Wahhabistiska jihadister och okritisk till Finlandsfrivilliga. Det är bara en propagandalögn.
  3. De han umgicks med var ju oproblematiska NÄR han gjorde det. Det nuvarande vurmet för Kurder och propagandan mot Turkiet är ju bara drygt ett år gammal. Att umgås med CIA-fascister som är fanatiska anhängare av en sekulär stat OCH light-islamister borde väl dessutom ta ut varandra när man har smittats av åsikterna från båda håll?

  Det här handlar såklart om något annat.

 14. Skönt att huvuden börjat rulla. Vi borde fortsätta.

  Först skyr man högerpolitikerna i SD och ägnar hela flyktingkrisen åt att ta avstånd från rasism och förklara sin kärlek för alla människor. Sen när det nästan är försent handlar man i panik och inför exakt de åtgärder som man precis avskydde och tog avstånd från.

  Likadant när en av ens egna sitter och käkar med högerextrema då är det helt ok, trots att man tidigare avskydde allt vad de stod för.

  Tydligen gillar man inte vita högerextrema, men bruna högerextrema går bra. Tydligen har man missat att rasism och sjuklig nationalism går från alla håll åt alla håll.

 15. @MJ:

  ”1. Ingen minister jobbar ihjäl sig direkt.”

  Har ingen sagt man skall göra heller men de skall helst a) syssla med sitt eget politiska område (Kaplan är inte utrikesmninister) b) vara innanför Sveriges gräser.

  ”2. Han jämförde inte alls IS med Finlandsfrivilliga, han bara pratade om båda grupperna vid samma tillfälle.”

  Vilken tur att han inte arbetar som politiker då för i det yrket är det högst olämpligt att dra in ISIS i en diskussion om Finska vinterkriget och vice versa.

  ”Han var vidare kritisk mot Wahhabistiska jihadister och okritisk till Finlandsfrivilliga.”

  Så förvånande, jag som trodde han kunde ha suttit kvar som minister om han var okritisk till jihadister som lämnar landet för att gå med i terroristgrupp på andra sidan jorden. Cobraaaaaaaaa! / Hail Hydra!

  ”3. De han umgicks med var ju oproblematiska NÄR han gjorde det. Det nuvarande vurmet för Kurder och propagandan mot Turkiet är ju bara drygt ett år gammal.”

  Oproblematiska var de bevisligen inte, däremot inte riktigt så hjärndöda att de varit så öppna med sina åsikter att de gapade ut dem över Sergels torg. Vidare så kände jag redan som liten till varför kurder flydde Turkiet, det enda nya i den här historien är väl att de kallar armenier ”hundar” och sig själva ”turkiska rasen”

  ”Att umgås med CIA-fascister som är fanatiska anhängare av en sekulär stat OCH light-islamister borde väl dessutom ta ut varandra när man har smittats av åsikterna från båda håll?”

  Nej, hahaha, det borde de inte men pluspoäng för kul argument. Lite som att göra sig illa i höger arm med en hammare och sedan hugga en kniv i vänster arm för att det skall göra mindre ont.

 16. @jenny:

  ”Tydligen gillar man inte vita högerextrema, men bruna högerextrema går bra. Tydligen har man missat att rasism och sjuklig nationalism går från alla håll åt alla håll.”

  Precis som jag sagt hela tiden så ser vi tydligt ideologins inbyggda hyckleri.. I detta fall är mekanismerna dessutom enkla att beskriva: Nyvänsterns analyser (Arnstad-ism) fungerar bara när fascisterna är vita, att beskriva icke-vita negativt är nämligen enligt samma ideologi att betrakta som kolonialt beteende – och kolonialt beteende är såklart fascism.

 17. @Rikard:

  ”Koranen. Fråga dina muslimska vänner om något i koranen är fel, om svensk lag gäller över guds och profetens ord, och om hur människor i församlingar ser på imamens råd.”

  Eller så kan ni spara tiden och nöja er med att ställa en enda fråga:
  – Vad skall man enligt Koranen göra med apostater. 1. debattera med dem 2. döda dem 3. låta polisen ta hand om dem

 18. @Erik:
  1. Det där kravet lever ingen minister upp till.

  2. Så det är att nämna två olika företeelser vid samma tillfälle som är otillåtet? Hur lång tid ska det gå mellan och vilken minister någonsin klarar det testet?

  3. Det var ju bara en av dem som ropade ut olämpliga åsikter, åtta månader EFTER middagen. Ingen klagade när middagen var. Den personen blev också utesluten ur den organisation han var vice ordförande för.
  Gäller nu samma regler för alla som under de gångna månaderna varit i samma rum som Kaplan? Smittas inte de av de åsikter som Kaplan smittats av?

  Jag vet uppenbarligen inte hur den där teorin om att Smittas av åsikter fungerar. Men smittades han då av båda åsikterna så att han är både lätt-islamist och extremt sekulär samtidigt?

 19. @MJ:

  ”1. Det där kravet lever ingen minister upp till.”

  Nej men då finns ju alltid 3. att hålla en låg profil och säga åt kansliet att inte försöka hindra journalistiskt arbete med censurerade resenotor.

  ”2. Så det är att nämna två olika företeelser vid samma tillfälle som är otillåtet?”

  Nej, däremot är det högst olämpligt att när folk pratar om terrorister börja prata om frihetskrigare. Särskilt då en del terrorister gärna vill ge intrycket av att vara likvärdiga frihetskrigare. Sålunda när folk pratar om exempelvis ISIS skall man undvika att prata om likheterna man ser med exempelvis franska partisaner som bombade nazisttåg under andra världskriget. Att inte förstå det är inkompetens.

  ”Hur lång tid ska det gå mellan och vilken minister någonsin klarar det testet?”

  Det tycks som om alla ministrar förutom dem från Miljöpartiet klarar testet. Till och med utrikesminister Wallström som själv kritiserat Israel tycks fatta det olämpliga i att i samma andetag man pratar om Israels behandling av Palestinier ta upp Nazisternas behandling av judar. Det är inte raketforskning vi pratar om här.

  ”3. Det var ju bara en av dem som ropade ut olämpliga åsikter, åtta månader EFTER middagen.”

  För det första så var han viceordförande så det är inte bara en av dem utan alla som röstade på honom att bli viceordförande (om de ens röstar, vad vet jag? de kanske väljer ledning genom duell meddels kroksabel om så är). För det andra så tycks du förväxla att vara dum nog att ropa ut åsikterna ifråga med att trots att man ha dem väljas till höga positioner.

  ”Ingen klagade när middagen var.”

  Precis, ingen klagade för de som kände till åsikterna (vilket uppenbarligen var en hel del i det så kallade ”turkiska civilsamhället” var OKEJ med dem medan de som inte var okej med dem helt enkelt inte kände till dem förrän de läcktes ut.

  ”Den personen blev också utesluten ur den organisation han var vice ordförande för.”

  Givetvis blev han det men det blir han ju även om organisationen håller med om alla hans åsikter eller hur? Han utesluts då för att hans agerande varit negativt för organisationen. Det är ju precis som med dokumentären ”Könskriget”. Det faktum att ROKS inte ville ha sin ordförande kvar betyder inte att ROKS inte gillade hennes manshatiska smörja. Hur nu hon annars kunde vara orförande från början.

  ”Gäller nu samma regler för alla som under de gångna månaderna varit i samma rum som Kaplan? Smittas inte de av de åsikter som Kaplan smittats av?”

  Ingen aning, verkar som om det är få som ens hade koll på vilka rum Kaplan varit i. Han verkar ha varit självständighetsminister i samma anda som Margareta Winberg. Där var det Göran Persson som togs på sängen när det uppdagades hur tokiga människor som hon börja hänga med.

  Jag vet uppenbarligen inte hur den där teorin om att Smittas av åsikter fungerar. Men smittades han då av båda åsikterna så att han är både lätt-islamist och extremt sekulär samtidigt?”

  Ingen aning hur det fungerar i det så kallade ”Turkiska civilsamhälle” som Kaplan tycks ha anse är viktigare än allt annat i Sverige men att döma av bordsplaceringen så tycks de inte direkt ta avstånd från varandra.

 20. @Erik:

  1. Så grävet var att en av den dagens tusen fall av vägran att lämna ut offentliga handlingar drabbade en journalist?

  2. Nu var det ju inte terrorister han pratade om utan jihadister. Eller har du också börjat kalla alla som slåss på fel sida i ett krig för terrorister? Dessutom så kallade ju alla politiker och journalister de där jihadisterna för frihetskämpar bara några månader före det tillfället.
  Gäller samma sak för alla de som var för jihadisterna (alltså mycket värre än att nämna dem vid samma tillfälle som man också pratar om något annat) i Syrien före sommaren 2014? Eller är det bara efter det att USA blev osams med jihadisterna som det blir bizarrt att inte vilja halshugga dem alla?

  Så…”det är inte fascism när vi gör det”? Om USA bombar ett barnsjukhus i Baghdad, Franska motståndsrörelsen bombade ett barnsjukhus i Paris och ISIS bombar ett barnssjukhus i Damaskus är precis samma jävla brott och helt jämförbart. Du vill relativisera utifrån hur mycket du tycker om mördaren, för tillfället, men det är knappast den upprördheten som media försökt propagera i folk. (Alltså inte anledningen att fåren springer in i fållan).

  3. Vice ordförande i en liten förening i Sundbyberg ja. Mindre än handbollsklubben i Gnesta, och aldrig omnämnd av media före 11 april i år.
  Det var alltså inte den föreningen som anordnade middagen. Den anordnades av en turkisk företagarförening som har filialer lite varstans i EU och som har till syfte att öka handeln. En företagarförening som jag nu antar är smittad av åsikten att armenier är hundar som ska dö.

  Eller så klagade ingen för att ingen hade gett klartecken för ett drev mot Kaplan, och ingen jävel trodde på riktigt att man smittades av åsikter genom att vara på samma middag. Precis som att ingen trodde det om Birro på riktigt heller.

  ROKS har inte tagit avstånd från några av de uttalanden Wachenfeldt gjorde, hon blev inte utesluten och är fortfarande med i ROKS. ROKS anser fortfarande att Könskriget var en dolkstöt i ryggen och förföljer fortfarande Evin Rubar.
  Efterträdaren höll t.ex. ett tal 9 år senare då hon försvarade Wachenfeldt:
  http://www.roks.se/nyheter/2014-05-11/angela-beausangs-tal-pa-arsmotet

  Turkiska riksföreningen tog avstånd från uttalandena och uteslöt sin vice ordförande från organisationen.

  Så du vet att Kaplan smittas men du vet inte hur din egen åsikts-smittoteori fungerar? Är det kanske så att den är godtycklig och det bara är politiker du inte gillar som smittas av att träffa folk med obekväma åsikter?
  Eller håller du fast vid att politiker aldrig ska träffa eller prata med personer som har obekväma åsikter?

 21. Pingback: #Miljöpartistjavisst | WTF?

 22. MJ:

  ”1. Så grävet var att en av den dagens tusen fall av vägran att lämna ut offentliga handlingar drabbade en journalist?”

  Nej, grävet var att han a) hade tveksamma kontakter och b) till skillnad från ev. andra som har det inte lyckades hålla tillräckligt låg profil för att komma undan med det. Vidare så råkar landet som han hade kontakterna med ha gjort en U-sväng tillbaka mot tiden innan modernisering: Man skulle kunna kalla det Turkiets version av Postmodernism.

  ”2. Nu var det ju inte terrorister han pratade om utan jihadister. Eller har du också börjat kalla alla som slåss på fel sida i ett krig för terrorister?”

  Givetvis var det terrorister han talade om. de har varit terrorister sedan muslimska brödraskapet hittade på ursäkter i Koranen att få vara terrorister. Det enda som har ändrats sedan dess är att de som bär skulden nu är islams ”Sinn Fein” (islamister) och tar avstånd från det ”IRA” (jihadister) som följer deras egna ideer till punkt och pricka.

  ”Dessutom så kallade ju alla politiker och journalister de där jihadisterna för frihetskämpar bara några månader före det tillfället.”

  De kallar alla icke-feminister för kvinnohatare också så vad får dig att tro att det har betydelse för mig vad gruppen ”alla politiker och journalister” säger? År 2015 ser det ut så här: islamister skapar en ideologi och jihadister använder terrorism för att promota den eftersom ideologin de följer gör dem för dumma och svaga för att kunna vinna krig på annat sätt.

  ”Gäller samma sak för alla de som var för jihadisterna (alltså mycket värre än att nämna dem vid samma tillfälle som man också pratar om något annat) i Syrien före sommaren 2014? Eller är det bara efter det att USA blev osams med jihadisterna som det blir bizarrt att inte vilja halshugga dem alla?”

  Man måste givetvis veta att jihadister är jihadister för att kunna vara emot dem, en av de saker som är till jihadismens fördel är därför när det är totalt kaos och salig röra av olika grupper, stammar och klaner. Något som däremot är till jihadismens nackdel är när man centraliserar sig till ”Muslimska brödraskapet”. ”Al Qaida” eller ”IS” för då får vi en måltavla istället för 100.

  ”Så…”det är inte fascism när vi gör det”? Om USA bombar ett barnsjukhus i Baghdad, Franska motståndsrörelsen bombade ett barnsjukhus i Paris och ISIS bombar ett barnssjukhus i Damaskus är precis samma jävla brott och helt jämförbart.”

  Givetvis INTE, det är en gigantisk skillnad på 1. Att det sker som olycka/dålig information/undantagsfall när soldater gör det (bland mycket mer annat som soldaterna OCKSÅ gör) och 2. Att när terrorister har det som huvudsaklig strategi med inga andra strategier för de är så usla på precis allt annat.

  Al Qaida är inga franska Partisaner. De Franska partisanernas verksamhet SAMORDNADES med andra militära kampanjer mot nazisterna. De ingick i någonting större. Al Qaida ingår i ingenting. De är krig mot både västvärlden och sina egna länders regeringar samtidigt. Vet du vad främsta skillnaden är mellan Al Qaida och islamister som Hizb-uth Tahir? Al Qaida riktar våldet mot civila. H-u-T har som mål att infiltrera militären och genomföra militärkupp. Jihadister är våra dagars Baader-Meinhof, Islamister är våra dagars kommunistiska revolutionärer.

  ”Du vill relativisera utifrån hur mycket du tycker om mördaren”

  Knappast! Du försöker framställa jihadisters terrorism (de har inget annat) som om den vore likvärdig de uppskattningsvis 0,9% av USA:s krigsmakt som hamnar i situationer med samma sorts gärningar. Det är dock en gigantisk skillnad på att ha 100% terroristgärningar och att ha mindre än 1% terroristgärningar som strategi i krig.

  Ditt argument här är att västländer skall vara änglar med en perfekt 0% score – men ändå vinna krig. EXAKT samma resonemang som The Guardians låtsasjournalister använde för att ursäkta deras ökande Israelhat och Judehat. EXAKT samma argument hör man jämt när det är västhat som skall ursäktas

  – Man ni gör ju också….

  – JASÅ du, i hur hög GRAD då? Vems ide är det att vi behöver ha 0%

  ”3. Vice ordförande i en liten förening i Sundbyberg ja. Mindre än handbollsklubben i Gnesta, och aldrig omnämnd av media före 11 april i år.”

  Handbollsklubben i Gnesta symboliserar inga andra förutom Gnesta handboll. Vad var det Turkiska riksförbundet symboliserade nu igen? Jo de symboliserar Turkiet i Sverige.

  ”Det var alltså inte den föreningen som anordnade middagen. Den anordnades av en turkisk företagarförening som har filialer lite varstans i EU och som har till syfte att öka handeln. En företagarförening som jag nu antar är smittad av åsikten att armenier är hundar som ska dö.”

  Precis, en turkisk förening för företagare sysslar alltså med att bjuda in välkända militanta företrädare för a) islamism/sharia och b) den turkiska rasens hat mot lägre raser. Det är alltså sådana åsikter som ingen lyfter på ögonbrynen för i de sammanhangen.

  ”Eller så klagade ingen för att ingen hade gett klartecken för ett drev mot Kaplan, och ingen jävel trodde på riktigt att man smittades av åsikter genom att vara på samma middag. Precis som att ingen trodde det om Birro på riktigt heller.”

  Birro är varken folkvald politiker eller statsråd.

  ”ROKS har inte tagit avstånd från några av de uttalanden Wachenfeldt gjorde”

  ROKS är flera saker, bland annat ett sambandsorgan för kvinnojourer med politiska kopplingar, en tredjedel av kvinnojourerna har lämnat ROKS sedan reportagen och Wachenfeldt själv kunde inte sitta kvar som ordförande.

  ”ROKS anser fortfarande att Könskriget var en dolkstöt i ryggen och förföljer fortfarande Evin Rubar.”

  Uppenbarligen gäller det inte de kvinnojourer som lämnade ROKS. Det där om dolkstöt i ryggen var det väl mig veterligen extremvänstertidningen ETC som hittade på?

  ”Turkiska riksföreningen tog avstånd från uttalandena och uteslöt sin vice ordförande från organisationen.”

  Hur blev han vice ordförande från första början om de nu har sådana problem med sådana åsikter och hur ovanliga är de där åsikterna i dagens Turkiet?

  ”Så du vet att Kaplan smittas men du vet inte hur din egen åsikts-smittoteori fungerar?”

  Jag har aldrig sagt att Kaplan smittas, jag har sagt att en svensk minister inte skall hänga runt det där gänget alls. Han skall föreställa svensk politiker. VAD GÖR HAN DÄR? Varför skulle jag som svensk bry mig om turkiska civilsamhället som Kaplan påstår detta är normala grupper i? Vilket värde har det för mig att han skall kunna hänga i kretsar där det är Kosher att hata kurder och gilla Sharia?

  ”Är det kanske så att den är godtycklig och det bara är politiker du inte gillar som smittas av att träffa folk med obekväma åsikter? Eller håller du fast vid att politiker aldrig ska träffa eller prata med personer som har obekväma åsikter?”

  Absolut inte, klart politiker skall träffa folk med obekväma åsikter men det skall ske vid förhandlingsbordet och till skillnad från bondbrudar så är det inte en fördel att de står på skurkarnas sida av bordet.

 23. Axel Edgren:

  ”JAg vet personligen att dessa borgerliga är en a fega losers som kanske ska kravla in i en safe space eller be om pengar från Moskva precis som romerska alibit Chang Frick.”

  Spelar ingen roll, de effekter jag beskriver är konsekvenser av ATT det är så. Du försöker spekulera om VARFÖR de är så. ”Varför” ändrar inte på ”Att”. Antingen gör man något åt det eller så tar man konsekvenserna utan att gråta.

  ”Så det är på så sätt althögern lyckas hitta skribenter”

  Finns inga sådana företag av någon som helst betydelse, alt.högern är en gräsrotsrörelse som har ingenting med vad vi diskuterar att göra. Den har heller inget med mig att göra.

  ”Du menar antingen låter vi Turkiet eller Saudiarabien hållas utan villkor annars så vinner automatiskt någon värre?”

  Nej jag menar antingen godtar vi de minst usla alternativen som regerar länder som Turkiet/Saudiarabien eller så tvingas vi acceptera de värre alternativen eller så måste vi ta makten själva där. Bara att välja.

  ”Wingnut welfare är ett etablerat begrepp och här i Sverige är det Svenskt Näringsliv, Timbro och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse med flera som betalar ut ekomatspengar åt personer som är beredda att lägga armarna i kors och se bekymrade ut när facken står upp för sina medlemmar eller RUT-avdraget ges ett tak.”

  Precis, och ni har valet att antingen droppa det löjligt genomskinliga hatet mot vita män eller ta smällarna för att ni tycker hata vita män är VIKTIGARE än allt du just pratade om. Nu råkar ni bara ha er politiska trovärdighet på spel också för precis som antikens greker förutspådde så har det inte gynnat MP att slippa kritik.

  ”Och konstant häcklade”

  Buhuuu nån säger elaka saker

  ”diskriminerade”

  Är redan olagligt.

  ”illa behandlade”

  Kan betyda vad som helst

  ”åsidosatta”

  Kan betyda vad som helst.

  ”förnedrade”

  Kan betyda vad som helst

  ”trakasserade”

  Är precis som diskriminering redan olagligt

  ”nedvärderade”

  Kan betyda vad som helst.

  ”eller hotade”

  Är precis som diskriminering och trakasserier redan olagligt

  ”och förtalade”

  Är precis som diskriminering, trakasserier och olaga hot redan olagligt.

  ”Så kan det gå när man litar på fagra ord om meritokrati.”

  Det sista du säger betyder inte på något sätt att något fungerande alternativ till meritokrati existerar. Det enda det betyder är att meritokrati inte uppbår någon fantasitanke om perfektion. Brist på perfektion är inte ett giligt argument hos människor med hjärna. Vilken idiot som helst kan hitta fel så länge man inte behöver ha något eget mer felfritt som funkar bättre.

 24. 1. Låg profil handlar ju om att media inte ska berätta om det. Ministrar från EU som fraterniserar med nazister i Ukraina håller ju inte det hemligt på något sätt, det är bara det att media inte rapporterar om det (och dessutom inte kallar de nazisterna för nazister, ÄN).

  2. Blanda inte bort korten. Han pratade inte om muslimska brödraskapet heller, eftersom de inte är representerade i Syriska inbördeskriget.

  Frågan är varför det är en skandal att Kaplan pratar om två skilda ting samma dag om nästan samtidigt alla andra politiker och journalister kallar dessa två ting för samma sak.

  Men det beror ju på att du definierar vissa stridande förband som terrorister för att du inte tycker att de borde vinna. Det är ingen skillnad i verkligheten, bara din relativisering.

  Det var demokratins idé att vi behövde ha 0%.
  Det är dessutom bara idioter som tror att terror, tortyr och massmord är funktionella sätt att vinna krig på. Du ser USA med en av världens största krigsmaskiner uppbackade av flera andra stora krigsmakter plus dussintals mindre förlorar krig mot getherdar med musköter.
  Omöjligt kan man tycka, men ganska enkelt att förstå om man ser till de två saker som gör att de förlorar: 1. Terror mot befolkningen som man ska styra, 2. Försöken att vinna krig utan förluster.

  3. Ja det tycker nog de själva iaf.
  Men det finns betydligt större sådana organisationer.

  Nej det var ingen islamist inbjuden. De som var inbjudna som det blev rabalder om var ju den där Senturk och en representant för Grå vargarna. Senturk har väl oklar politisk hemvist, men verkar vara turkpatriot och rasist. Grå vargarna är en extremt sekulär organisation, de är kemalister. Grå vargarna har ju också varit Västs gullegrisar i Turkiet i flera decennier, och är det fortfarande tror jag. Ingen har lyft på ögonbrynen för det tidigare, många Svenska politiker har ju velat ha in Turkiet i EU och Sverige in i militärallians med turkiet.

  (Det här med Turkiet handlar ju egentligen om kontrollen av Kaukasus. Det har ju verkat ett tag som att USA är beredda att släppa Turkiet och istället satsa på andra hästar i områden, kurder och armenier t.ex., som de gjorde med Talibanerna och Saddam Hussein. Men vi får se om de lärt sig sin läxa från tidigare).

  Han blev vice ordförande för att de har ungefär 10 aktiva i föreningen. De kände till att han hade radikala åsikter och hade sagt till honom att han inte fick framföra dem när han var förtroendevald i föreningen.

  BIRRO
  Är det bara folkvalda som smittas av åsikter alltså?

  ROKS
  Jo de lämnade ROKS men inte åsikterna. De gick istället in i SKR, Sveriges Kvinnojourers Riksförbund, radikaliserade SKR som sedan bytte namn till UNIZON och nu är lika extrema som ROKS med en ledning nästan helt från gamla ROKS-jourer.

  Waschenfeldt kunde sitta kvar, men ville inte.

  SMITTOTEORIN
  Nu var det ju ingen där som gillade sharia, men den CIA-agent som var där är nog lika fanatiskt för alla lagar som Attaturk stiftade som en islamist är för Sharia.
  Han var där för att träffa turkiska företagare, det är det folk gör när de träffar företagarföreningar från Turkiet.
  Jag antar att du inte röstade på Mp.

  Så vad tycker du då om att t.ex. Joe Biden, John McCain och John Kerry har haft möten med nazister i Ukraina och bland annat föreslagit att nazistmiliserna ska beväpnas bättre och föras in i Ukrainas officiella armé?
  Är de nazister då också? Eller är det en annan logik som gäller för politiker som du gillar?

 25. @MJ:

  ”1. Låg profil handlar ju om att media inte ska berätta om det.”

  Nej, låg profil handlar om att media inte skall ha någon orsak att gräva. Du vet att du har skelett i garderoben men så länge du inte ger dig själv en framträdande position är det ingen som bryr sig.

  ”Ministrar från EU som fraterniserar med nazister i Ukraina håller ju inte det hemligt på något sätt, det är bara det att media inte rapporterar om det (och dessutom inte kallar de nazisterna för nazister, ÄN).”

  Har det möjligen att göra med att de där ”nazisterna” i Ukraina inte liknar nazister tillräckligt för att någon skall bry sig? Jämför med SJW som är unga dumma människor som föraktar gamla, hatar konservativa, hatar judar, förespråkar rasteori, vill avskaffa yttrandefriheten och sitter på universitet och ljuger. Vilka stämmer bäst på beskrivningen 2010-talets nazistparti? Ukrainas anti-ryssland-gerilla eller gänget som kräver raslagar och att professorer får sparken för att de anser det är okej med stereotyp maskeradklädsel på frikkin halloween?

  ”2. Blanda inte bort korten. Han pratade inte om muslimska brödraskapet heller, eftersom de inte är representerade i Syriska inbördeskriget.”

  Vad pratar du om? Givetvis är Muslimska Brödraskapet representerade i Syriska inbördeskriget. För det första (indirekt) är det de som skapat både Al Qaida och IS. Det var från Muslimska Brödraskapet som Saudiska ungdomar som Bin Laden fick iden att deras hemland Saudiarabiens islamism inte var extrem nog så de gick med i en filial till Muslimska brödraskapet som senare blev Al Qaida vars filial i Irak/Syrien senare blev IS.

  För det andra (direkt) så har Muslimska brödraskapet alltid haft en roll när det varit oroligheter i Syrien. På 70-talet så förkastade MB den syriska regeringen pga dess kontakter med allas våra favoriter Sovjets röda armé. Efter att MB-anhängare hade skjutit med automatvapen mot- och lobbat två handgranater mot Syriens president så slutade konflikten när man försökte erövra och hålla staden Hama 1982.

  ”Ledningen vägrar att erkänna att den har en väpnad gren, men landsflyktiga som tillhör Brödraskapet har finansierar väpnade grupper sedan slutet av 2011. Organisationen kontrollerar nu eller sponsrar dussintals små paramilitära enheter inuti Syrien.” (Aron Lund via jinge)

  ”Frågan är varför det är en skandal att Kaplan pratar om två skilda ting samma dag om nästan samtidigt alla andra politiker och journalister kallar dessa två ting för samma sak.”

  För att Kaplan var minister/statsråd, inte vilken politiker eller journalist som helst.

  ”Men det beror ju på att du definierar vissa stridande förband som terrorister för att du inte tycker att de borde vinna. Det är ingen skillnad i verkligheten, bara din relativisering.”

  Nej, det beror på att jag skiljer på regel och undantag. DE jag kallar terrorister har terrorism som regel. de du kallar terrorister har terrorism som undantag och har helt andra saker som huvudsaklig verksamhet.

  ”Det var demokratins idé att vi behövde ha 0%.”

  Det där är ju nonsens, demokrati handlar om hur ett land förhåller sig till EGNA befolkningen. Israels status som demokrati står och faller med hur folk som bor i Israel behandlas. Den har inget att göra med hur deras fiender i krig behandlas (det finns regler för hur man vill fiender skall behandlas men de reglerna har ingenting med hur demokratisk man är att göra). Det är också därför det stora problemet med USA:s Drone-strike program inte togs upp förrän man avrättade en amerikansk medborgare på utländsk mark.

  ”Det är dessutom bara idioter som tror att terror, tortyr och massmord är funktionella sätt att vinna krig på.”

  Javisst, men det hindrar inte dem som har andra saker som huvudverksamhet att få HJÄLP att vinna krig av dem genom att ta till dem när de anser de måste göra det. Det är inte bara de som tror man kan vinna med terrorism som är idioter, de som tror man kan vinna genom ”100% rena krig” är lika mycket idioter. Försök själv nämna ”RENA” vinster i krig om du kan. Jag kan upplysa dig om att i stort sett alla krig som vunnits inkluderarde grymheter, smutsig versamhet, och rena vidrigheter. Det andra världskriget exempelvis är fullt av vidrigheter från de goda. Visserligen främst från den östra sidan – som ville hämnas nazisternas vidrigheter – men man skall inte inbilla sig att det var snälla saker från britter och amerikaner för det.

  ”Du ser USA med en av världens största krigsmaskiner uppbackade av flera andra stora krigsmakter plus dussintals mindre förlorar krig mot getherdar med musköter.”

  För det första så är det ingen som har musköter. Det vapen som används sedan andra halvan av 1900-talet är AK47 kalashnikov i olika versioner och faktum kvarstår att det är föga skillnad mellan en sådan och vad än för hypermodernt vapen som säljs idag förutom vikten (Nyare vapen har specifikt som syfte att vara lättare och kortare).

  För det andra så är storleken hos USA:s hela militärmakt ett irrelevant argument eftersom orsaken för dess storlek är att flertalet andra länder inte skulle bygga egna militärer med kärnvapen och allt. Visst är USA:s militärmakt stor men den yta den täcker upp är också större än hela det brittiska imperiet. USA har militär vars ständiga ansvarsområde är Taiwan, Sydkorea och Japan. Givetvis kan man inte hänvisa till de enheternas existens i en konflikt som pågår tusentals sjömil bort.

  Det är bara oinsatta som förvånas över detta faktum. Jag gör det inte.

  ”Omöjligt kan man tycka, men ganska enkelt att förstå om man ser till de två saker som gör att de förlorar: 1. Terror mot befolkningen som man ska styra, 2. Försöken att vinna krig utan förluster.”

  I den mån de massakrar på vinnarna som vi såg under Vietnamkriget kan kallas ”vinst” så vinner man just för att man är en diktatur som har råd att skicka miljoner otränade människor till slagfältets köttkvarnar utan att bry sig medan USA är en demokrati där media gapar om 1000 soldater dödas. Det skall dock påpekas att så fort Nordvietnam satte in sina egna tränade trupper i kriget så uppstod det rakt motsatta resultatet och ett enda fältslag under Tet-offensiven krossade praktiskt taget hela den Nordvietnamesiska militärmakten. Bara det att amerikanska media aldrig begrep det så efter denna massiva USA-seger krävde de att USA hissade vit flagg. För övrigt samma sak som de gjorde efter slaget i Mogadishu (Black Hawk Down)

  Samma sak hände också i Koreakriget. Där var det enbart med tillskottet av tiotusentals ”frivilliga” Kinesiska soldater som inte hela Nordkorea som stat kollapsade under de allierade USA-FN-Sydkorea styrkornas bombardemang.

  ”3. Ja det tycker nog de själva iaf.”

  Jovisst men hur svårt hade det varit för turkar i Sverige att ändra på det om nu de inte håller med?

  ”Men det finns betydligt större sådana organisationer.”

  Jovisst, men storleken var aldrig mitt argument.

  ”Nej det var ingen islamist inbjuden. De som var inbjudna som det blev rabalder om var ju den där Senturk och en representant för Grå vargarna.”

  Klart det var islamister inbjudna. Deras organisation heter ”Milis Gurus” eller nåt sånt. Har ett svenskt namn också.

  ”Senturk har väl oklar politisk hemvist, men verkar vara turkpatriot och rasist. Grå vargarna är en extremt sekulär organisation, de är kemalister.”

  Jovisst, rent praktiskt är det som om Svenska Motståndsörelsen vore SD:s militanta arm och Kaplan minglade på fester där man hittade SMR-ledare utan att höja på ögonbrynen. Saken är den att om han eller någon annan minister gjorde det så inträffade samma sak.

  ”Grå vargarna har ju också varit Västs gullegrisar i Turkiet i flera decennier, och är det fortfarande tror jag.”

  Tvivlar jag starkt på. Däremot så är de väl fiendens fiende när det handlar om Erdogan och den islamiströrelse som vill förkasta allt Kemals moderna vision av Turkiet stod för.

  ”Ingen har lyft på ögonbrynen för det tidigare, många Svenska politiker har ju velat ha in Turkiet i EU och Sverige in i militärallians med turkiet.”

  Jovisst, och samma personer har krävt att Turkiet slutar mörda kurder för att det skall kunna bli verklighet.

  ”(Det här med Turkiet handlar ju egentligen om kontrollen av Kaukasus. Det har ju verkat ett tag som att USA är beredda att släppa Turkiet och istället satsa på andra hästar i områden, kurder och armenier t.ex., som de gjorde med Talibanerna och Saddam Hussein. Men vi får se om de lärt sig sin läxa från tidigare).”

  USA stöttade Pakistanierna, inte Talibanerna. De var Pakistans president som vägrade att låta amerikanska sändebud gå över gränsen till Afghanistan. En av de få amerikaner att faktiskt ha varit i Afghanistan var Wilson själv och det berodde såklart på att han rent praktiskt ENSAM styrde den militäran hjälpen i kampen mot Sovjet.

  ”Han blev vice ordförande för att de har ungefär 10 aktiva i föreningen. De kände till att han hade radikala åsikter och hade sagt till honom att han inte fick framföra dem när han var förtroendevald i föreningen.”

  Precis, de inbillade sig att en person med de åsikterna var ett bra val bara han inte yttrade dem. Då får de skylla sig själva.

  ”Är det bara folkvalda som smittas av åsikter alltså?”

  Det är med folkvalda det spelar någon roll.

  ”Jo de lämnade ROKS men inte åsikterna. De gick istället in i SKR, Sveriges Kvinnojourers Riksförbund, radikaliserade SKR som sedan bytte namn till UNIZON och nu är lika extrema som ROKS med en ledning nästan helt från gamla ROKS-jourer.”

  Underbart, alldeles underbart.

  ”Waschenfeldt kunde sitta kvar, men ville inte.”

  Det vill man sällan i den situationen hon var i.

  ”Nu var det ju ingen där som gillade sharia, men den CIA-agent som var där är nog lika fanatiskt för alla lagar som Attaturk stiftade som en islamist är för Sharia.”

  Två saker som inte på något sätt är jämförbara. En som för utvecklingen framåt, en annan som för den tillbaka till det samhälle vars statsideologi var att undvika alla former av bildning.

  ”Han var där för att träffa turkiska företagare, det är det folk gör när de träffar företagarföreningar från Turkiet.”

  Jovisst, och det säger en hel del om dagens Turkiet att dessa är de grupper som företagare vill synas med och bjuder in. Men på vilket sätt har det betydelse för mig? Jag skiter väl i Turkiet. Jag skall glatt se dokumentären om folkmordet 20.00 ikväll.

  ”Jag antar att du inte röstade på Mp.”

  Såklart jag röstade på Mp, vad kan vara mer logiskt än att jag som vit man röstar på ett parti som vill representeras av folk vars Almedalen-tal består av att tala om hur dålig jag är på grund av min hudfärg och mitt kön. Jag är ju machosist klart jag vill uppmuntra till mer av sånt. Som grädde på moset kan jag se sådana skitstövlar som själva är vita män skydda sig själva från att mobbas ut genom att själva vara de värsta mobbarna.

  ”Så vad tycker du då om att t.ex. Joe Biden, John McCain och John Kerry har haft möten med nazister i Ukraina och bland annat föreslagit att nazistmiliserna ska beväpnas bättre och föras in i Ukrainas officiella armé?”

  Jag tycker att de personer du kallar nazister inte är i närheten att uppvisa den likhet med nazister som man hittar hos SJW-rörelsen. Du hänvisar varken till judehat, rasteori eller liknande, så vad är det som gör dina ”nazister” till nazister? Är de medlemmar i White Aryan Nation eller hur funkar det?

  ”Är de nazister då också? Eller är det en annan logik som gäller för politiker som du gillar?”

  Men vem sjutton har inbillat dig att jag skulle gilla Joe ”kvinnlig partnermisshandel är ok och jag har blåmärken från barndomen som bevisar det” Biden? Varifrån har du fått tanken att de där ens är personer som jag gillar? Förväxlar du möjligen system med personer nu? Jag må föredra USA som system framför de flesta av deras fiender men det är verkligen inte för att jag gillar partiernas galjonsfigurer från 2004 och 2008, suck.

 26. @Erik:

  1. Media kan såklart hitta vilken politiker som helst som sitter ihop med högerextremister på någon lunch eller middag. Frågan är bara om de skriver om det eller inte. Detta styrs av agendor och inte av möjlighet.

  Nazisterna i Ukraina hatar judar, vill ha raslagar m.m. m.m. de inte bara liknar nazister, de ÄR nazister. De heilar, bär hakkors och hela kittet. Det är inte fråga om åsikter som ligger nära nazismen, eller ens fråga om sådant som skulle ha platsat i vänsterfalangen i NSDAP, det är ren hitlerism. Jag vet att du vill tona ner det för att de står USA nära, men de slutar inte vara nazister för det (grå vargarna står för övrigt också USA nära.

  2. Både al Qaida och IS är skapade av USA. Sedan kan de ha lånat radikal retorik från muslimska brödraskapet, men de har inte samma ideologi, är inte allierade och har inte skapat varandra. Både al Qaida och IS är Wahhabister, precis som Saudiska regimen.

  Men vid den tiden så kallade som sagt alla politiker dessa två ting för samma sak. Inklusive samtliga ministrar.

  IS har ju helt klart terrorism som undantag. Huvuddelen av deras verksamhet är ju strid mot andra stridande grupper.

  Ojdå. Så då var nazityskland en demokrati då? Det var ju inte deras egen befolkning de utrotade, utan bara personer som förlorat både blods- och folkgemenskap.

  Nej det var inte därför. Ingen jävel vet vad demokrati är. Anledningen var att amerikanska medborgare anses ha människovärde medan ungar på Afghanska landsbygden anses vara mindre värda än judar var i nazityskland.

  Det är generellt så att ju grymmare krigföring, desto kostsammare och svårare är det att vinna. Det är önskan efter grymhet som orsakar grym krigföring, inga som helt pragmatiska skäl.

  Nej musköter var nog att ta i. Men det förekommer en helt del repetergevär från slutet av 1800-talet och framåt (som nog är bättre för den krigföringen är både moderna och omoderna automatkarbiner). Grejen är att de förlorar mot bonntölpar med dålig utrustning.

  De förlorade. Sen kan man ha hur många ursäkter man vill till det, men de förlorade ändå. När det gäller Vietnam så var ju upprördheten inom media och opposition störst kring de oerhörda grymheterna och folkmordet som USA utförde. Folk hade då ännu inte hört talas om din definition av demokrati. Det är därför USA nu använder ”inbäddade” journalister och bombar oberoende media, för att folk hemma inte ska få se vad de gör.

  3. Du menar på annat sätt än att nästan inga turkar är med i den föreningen?

  Nej, den heter Tumsiad.

  Som vi avhandlat ovan så har ju svenska ministrar minglat med Svenska motståndsrörelsens vänner i Ukraina (där flera av deras medlemmar är frivilliga stridande) utan att någon reagerat. Du tycker ju inte ens att de är nazister är de är i Ukraina.

  Grå Vargarna finansierades och tränades av CIA, det var så de uppstod. De står på Erdogans sida, och Erdogan är ju västs kompis.

  Det var inte så länge sedan som borgarna ville att Turkiet skulle mörda fler kurder. Här i Sverige höll man på och förföljde kurder som flytt från Turkiet också. Men det är sant, det senaste året har kurderna fått ett oväntat uppsving. Till och med USA verkar ha minskat sitt stöd till folkmord mot kurder.

  Ja Talibanerna började de ju stödja först efter kriget. Under kriget mot Sovjet var det ju al Qaida och wahhabisterna som USA stödde.

  De hänvisar visst till judehat. I dokumentären som snart ska visas på SvT står ledaren för en av de tre nazistiska partierna (tillika miliserna) och säger att Ukrainarna måste bli hjältar, precis som de hjältar som försvarade Ukraina mot Ryssarna, Tyskarna och Judarna. Judar har lynchats i Ukraina och judiska föreningar klagar högljutt, vissa har rått ljudar att lämna Ukraina. Många judar har flytt över till det antifascistiska östra Ukraina.
  De står och heilar framför porträtt av Hitler med hakkorsflaggor i händerna. Hur fan går det att beskriva dem som annat än nazister?

 27. @MJ:

  ”1. Media kan såklart hitta vilken politiker som helst som sitter ihop med högerextremister på någon lunch eller middag. Frågan är bara om de skriver om det eller inte. Detta styrs av agendor och inte av möjlighet.”

  Javisst och desto större orsak att ha intellektuell mångfald i media. Då hade förmodligen inte miljöpartister blivit så chockade när de till slut hamnade där och fått alltihop i knäna. De hade räknat med att KD-journalister granskade dem långt tidigare och skött sig bättre. Folk fria att missköta sig – gör det också.

  ”Nazisterna i Ukraina hatar judar, vill ha raslagar m.m. m.m. de inte bara liknar nazister, de ÄR nazister. De heilar, bär hakkors och hela kittet. Det är inte fråga om åsikter som ligger nära nazismen, eller ens fråga om sådant som skulle ha platsat i vänsterfalangen i NSDAP, det är ren hitlerism.”

  Raslagar mot vem då? Den ryska rasen? Det är ju ryssarna som ukrainarnas slåss mot och det var ryska statens politik som orsakade Holodomor, än idag ett av de värsta massmorden som någon stat begått och ett av de minst kända. Stalins brott mot ryssar var så grova att nazister på vissa platser intialt hälsades som befriare. Det där ytliga fjantet med heilande och hakkors och sånt är ju just vad man hittar hos Aryan Brotherhood.

  ”Jag vet att du vill tona ner det för att de står USA nära, men de slutar inte vara nazister för det (grå vargarna står för övrigt också USA nära.”

  Jag vill inte tona ner någonting. Jag vill ha olika media som tillsammans rapporterar allting. Ukraina är inte ett av mina bästa områden och debatten är hur som helst tämligen meningslös då Ukraina i så hög grad redan var ryskt. Det är väl därför rebellerna är nazister, för att man måste rensa Ukraina på ryssar om man vill slippa Putin?

  Ukrainarnas koppling till USA vet jag inget om förutom att du säger det och som både du och jag vet säger du ”koppling till USA” om väldigt väldigt många och inte alls alla med särskilt tydligt vad USA har med dem att göra. Desto tydligare vad USA har med Turkiet att göra då Turkiet är a) Nato-medlem och b) gränsen till Ryssland.

  ”2. Både al Qaida och IS är skapade av USA. Sedan kan de ha lånat radikal retorik från muslimska brödraskapet, men de har inte samma ideologi, är inte allierade och har inte skapat varandra.”

  Vadå Retorik? Al Qaida har ju fått sin högsta ledare direkt från Muslimska Brödraskapet. När Egypten avrättade Qutb (en av MB:s grundare) så gjorde hans anhängare Dr al-Zawahiri det till sin livs uppgift att förverkliga Qutbs vision om en islamisk stat. Han och fyra andra studenter bildade en underjordisk cell för att störta regeringen. Senare gick hans cell ihop med flera andra och tillsammans bildade de Egyptian Islamic Jihad som bla planerade mordet som islamistiska infiltratörer i militären genomförde på landets president Sadat.

  Senare träffade Usama Bin Laden i MAK-basen i Peshawar och där officiellt bildades organisationen AL Qaida där en stor del av medlemmarna bestod av EI-Jihad och där den enda med högre rang än doktorn själv var Bin Laden, vars familj var kompisar med Saudiska kungafamiljen och hade då mängder av pengar. Men Doktorn var nummer 2 då och är nummer 1 idag.

  ”Både al Qaida och IS är Wahhabister, precis som Saudiska regimen.”

  Så enkelt är det inte. Al Qaida och IS är rivaler om teokrati. Al Qaida vill med våld (terrorism) störta regeringen, ta makten och göra landet till islamisk stat. IS dåremot vill ha kaos och skapa en islamisk stat ur tomma intet. Al Qaidas vision är därför oförenlig med IS vision. IS är i vägen för Al Qaida och Vice Versa. Den Saudiska regimen å sin sida är fiender till både Al Qaida och IS (mest till IS) av den enkla anledningen att Saudiarabien är en Monarki och då finns inte plats för en teokrati.

  Monarkierna i mellanöstern stödjer inte de som vill störta monarkier och införa en islamisk stat. Inte nog med det: Vad du kallar ”Wahhabism” existerade inte före 1979. Saudiska regeringen ändrade sina åsikter om religion efter 1979 på grund av ett blodigt terroristdåd där hundratals terrorister belägrade stormoskén i Mecca.

  ”Men vid den tiden så kallade som sagt alla politiker dessa två ting för samma sak. Inklusive samtliga ministrar.”

  Det är på inte sätt ett argument.

  ”IS har ju helt klart terrorism som undantag. Huvuddelen av deras verksamhet är ju strid mot andra stridande grupper.”

  Nej, huvuddelen av deras verksamhet är att leka religiös polis i städer som Mosul från vilka vi har tusentals videoklipp som visar hur de avrättar icke-stridande personer som inte var islamistiskt rena nog. En annan del av deras huvudverksamhet har varit vandalisering av världsarv. Dessa två saker delar de med Talibanerna.

  ”Ojdå. Så då var nazityskland en demokrati då?”

  Nej, uppenbarligen inte då man både förbjöd och slog ihjäl oppositionen. Varifrån får du tanken att man får göra det i en demokrati? För att inte tala om hur man behandlade sina egna SA-trupper när man fått ersättarna i SS klara. Långa knivarnas natt du vet.

  ”Det var ju inte deras egen befolkning de utrotade, utan bara personer som förlorat både blods- och folkgemenskap.”

  Nu har du helt enkelt bara fel. Man fängslade, misshandlade och avrättade sina egna socialdemokrater, sina egna liberaler, sina egna journalister, sina egna poliser. Du verkar helt enkelt inte veta hur blodigt det var i Tyskland redan vid valet 1932.

  ”Nej det var inte därför. Ingen jävel vet vad demokrati är.”

  Det där är nonsens, demokrati är en mängd olika värderingar som har sitt ursprung i antikens grekland. I den mån ingen vet VAD demokrati är så är det för att man inbillat sig demokrati är EN sak. Jag har själv gjort samma misstag och pratat om demokratiska val som om demokrati och val vore samma sak men så är det inte.

  ”Anledningen var att amerikanska medborgare anses ha människovärde medan ungar på Afghanska landsbygden anses vara mindre värda än judar var i nazityskland.”

  Nej, ingen ansåg att den här personen hade människovärde pga sitt medborgarskap. Det var solklart att han var på terroristernas sida när han flög i luften. Frågan var om regeringen hade rätt att mörda landets medborgare. Det är en fråga om den juridiska principen, inte människovärdet.

  ”Det är generellt så att ju grymmare krigföring, desto kostsammare och svårare är det att vinna. Det är önskan efter grymhet som orsakar grym krigföring, inga som helt pragmatiska skäl.”

  Jag har aldrig sagt man vinner med huvudsakligen grym krigföring. Jag har sagt man inte vinner om man lider av beröringsskräck med grym krigföring vid den minoritet av fall där den faktiskt behövs. Ett typiskt exempel på detta är Israel som inte VILL ha en polisstat men som tvingats till det av intifador och annan idioti som inte det MINSTA har hjälpt palestiniernas sak.

  ”Nej musköter var nog att ta i. Men det förekommer en helt del repetergevär från slutet av 1800-talet och framåt (som nog är bättre för den krigföringen är både moderna och omoderna automatkarbiner). Grejen är att de förlorar mot bonntölpar med dålig utrustning.”

  Innan Mujaheddin i Afghanistan fick Kongressledamot Wilson med på banan och av en viss grön basker tilldelades ryska Kalashnikovs så fick de repetergevär av CIA. De kunde av naturliga skäl inte vinna mot Sovjet med dem och de hade haft ännu mindre chans att vinna mot USA med dem. De grupper som har den minsta framgång mot USA använder Kalashnikov som huvudbeväpning förstärkta av RPG:s mot pansrade fordon och Dragunov prickskyttegevär på avstånd. Det är så det ser ut i Afrika, i Latinamerika. i Sydamerika osv.

  ”De förlorade. Sen kan man ha hur många ursäkter man vill till det, men de förlorade ändå.”

  Ja så sade Vietnameserna också men i efterhand erkände man att Tet-offensiven var en total katastrof. Att amerikanska truppers förmåga att slåss vida översteg Nordvietnamesiska arméns och det enda som räddade Vietnam var att amerikanska media och civilbefolkningen trodde på vad du just beskriver. Dina historier om hur USA förlorade mot folk med gevär är alltså helt felaktiga. USA förlorade mot en listig kortspelare som gick All-in utan korten som krävdes för att vinna potten.

  ”När det gäller Vietnam så var ju upprördheten inom media och opposition störst kring de oerhörda grymheterna och folkmordet som USA utförde.”

  Du menar a) grymheterna som Sydvietnams arme utförde som b) i omfattning inte var i närheten av de grymheter som NORDvietnams arme utförde och c) Som givetvis inte heller var ett folkmord då det på bägge sidor var klar majoritet vietnameser som mördade andra vietnameser?

  Napalmbarnen? Republiken Vietnams flygvapen. Skottet i Saigon? Sydivietnams polischef. Därmed inte sagt det inte förekom grymheter men igen, vilken procent då?

  ”Folk hade då ännu inte hört talas om din definition av demokrati.”

  Högst osannolikt då man faktiskt var bättre på att studera antikens grekland på den tiden än man är idag och det är liksom därifrån demokratins ideer kommer även om de förädlats bortåt hundra gånger i hög grad hos brittiska och franska filosofer.

  ”Det är därför USA nu använder “inbäddade” journalister och bombar oberoende media, för att folk hemma inte ska få se vad de gör.”

  Samma som alla andra reguljära krigsmakter och långt mindre än de irreguljära som förekommer under inbördeskrig?

  ”Som vi avhandlat ovan så har ju svenska ministrar minglat med Svenska motståndsrörelsens vänner i Ukraina (där flera av deras medlemmar är frivilliga stridande) utan att någon reagerat. Du tycker ju inte ens att de är nazister är de är i Ukraina.”

  Det är inte tyckande men som sagt Ukraina är inte mitt ämne heller.

  ”Grå Vargarna finansierades och tränades av CIA, det var så de uppstod. De står på Erdogans sida, och Erdogan är ju västs kompis.”

  Erdogan är inte anhängare av Ataturks Kemalism så nej. Grå Vargarna kan säkert ha tränat med amerikaner då Turkiet de facto är medlem i NATO men grå vargarnas sekulära ideologi går inte praktiskt ihop med Erdogans islamism. Mer sannolikt är väl att Erdogan tänker göra sig av med dem så snart islamistern är starka nog. Helt klart är att Erdogan på sistone börjat avmodernisera Turkiet.

  ”Det var inte så länge sedan som borgarna ville att Turkiet skulle mörda fler kurder. Här i Sverige höll man på och förföljde kurder som flytt från Turkiet också. Men det är sant, det senaste året har kurderna fått ett oväntat uppsving. Till och med USA verkar ha minskat sitt stöd till folkmord mot kurder.”

  Igen, Turkiet håller på att avmodernisera. Stödet för EU medlemskap är numera obefintlig och rent praktiskt skulle det inte förvåna mig om NATO har allvarliga diskussioner om att kasta ut Turkiet. NATO har ju som regel att länder måste försvara varandra men då förutsätts länderna sköta sig och inte – som Turkiet – börja skramla med kroksablar till höger och vänster.

  ”Ja Talibanerna började de ju stödja först efter kriget. Under kriget mot Sovjet var det ju al Qaida och wahhabisterna som USA stödde.”

  Nej, under kriget mot Sovjet var det Pakistans president Zia som USA stödde via kontakter som ingen förutom Charlie Wilson hade tillgång till. Stödet förmedlades via ISI-folk till afghanerna. Zia vägrade att låta amerikaner gå över gränsen till Afghanistan. En av de få att någonsin göra det var Wilson som i ett utslag av Texas-cowboy-wannabee personligen ville ha skjutit några skott på ryssarna.

  När du säger USA är det ju personen Charlie Wilson som du menar. De andra amerikanernska politikerna var beträffande afghanistan lika okunniga som maktlösa. Wahhabisterna var krigets clowner. Många är historierna om lata bortskämda araber som ville dö i jihad så fort som möjligt. Afghanerna skrattade åt dem och Saudiska försvarsministern skall ha hånat skiten ur Bin Ladens gäng när de erbjöd sig försvara landet mot Saddam Hussein.

  ”De hänvisar visst till judehat. I dokumentären som snart ska visas på SvT står ledaren för en av de tre nazistiska partierna (tillika miliserna) och säger att Ukrainarna måste bli hjältar, precis som de hjältar som försvarade Ukraina mot Ryssarna, Tyskarna och Judarna.”

  Hjälte-nazisterna som försvarade Ukraina mot de tyska nazisterna? Ser du möligen varför jag tycker det där verkar aningen förvirrat?

  ”Judar har lynchats i Ukraina och judiska föreningar klagar högljutt, vissa har rått ljudar att lämna Ukraina. Många judar har flytt över till det antifascistiska östra Ukraina.”

  Det område som bebos mestadels av ryssar och som kontrolleras av ryska ”frivilliga trupper” som tvingade bege sig dit för ryska civila var i fara?

  ”De står och heilar framför porträtt av Hitler med hakkorsflaggor i händerna. Hur fan går det att beskriva dem som annat än nazister?”

  Det beror på vad man anser att nazism handlar om. Att bete sig som vilken Aryan Brotherhood-buse som helst eller att eftersträva total kulturell dominans, hata vetenskap, hata gamla, hata konservativa och indoktrinera ungdomar att känna sig moraliskt berättigade att rensa ut oönskade. Bland annat….

  Det är som sagt inte mitt ämne det här med Ukraina och debatt är ju lose-lose då man har Putin på ena sidan och så kallade ”patrioter” på andra. Det positiva i sammanhanget är väl att Ryssarna bombade IS turkiska oljetransporter så nu har IS betydligt sämre ekonomiska resurser att köpa Göteborgska legosoldater för.

  En liten ljusning iaf.