Vansinne #20: Nytt lågvattenmärke av @Kulturnyheterna om yttrandefrihet
avatar

Dolfs logo, munkavelversion

Eders Ödmjuke skriker uppgivet bakom munkaveln

Kulturnyheterna är en aldrig sinande källa för dumheter. Men igår tror jag de med ett bottennapp på Marianergravens nivå lyckades slå sitt eget tidigare bottenrekord med hästlängder (ursäkta mixade metaforer).

Återigen handlade det om Nya Tider och bokmässan. Efter en dubbel markering med ”högerextrem” om vilken sida som är den goda (SvP=Svensk Propaganda) och vilken som är den onda (de gasugnskramande nazister och fascister som dristar sig till att kritisera feministisk jämställdhet och/eller förd invandringspolitik)

Så bokmässan får alltså kritik för hur de hanterat fallet med Nya Tider. Inslaget talar för sig självt, det MÅSTE ses:

Vem fan bryr sig om avtal och juridik?

Kulturnyheterna för alltså fram och partiskt ställer sig bakom (som lär vara uppenbart för alla utom granskningsnämnden) kritik mot ett företag för att det följer ingångna avtal!!!

Det är klart att man kan skita i avtal. Med konsekvenser som att man blir fälld i domstol.

Jag väntar bara på nästa logiska steg i utvecklingen, att man börjar kritisera domstolar för att de tar hänsyn till alibin och bevisföring och inte lyssnar på den medialt högljudda tyckarkärnan som styr och ställer i den offentliga debatten.

SVT ställer sig alltså inte bara bakom att man skall skita i ingångna avtal (som styrs av lagar och förordningar) de till och med menar att man har en plikt att göra det om avtalen inte faller skränvänstern i smaken.

Jag har ett litteraturtips, menat som bakläxa, för Kulturnyheterna:

1984 was not supposed to be an instruction manual

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #20: Nytt lågvattenmärke av @Kulturnyheterna om yttrandefrihet — 19 kommentarer

 1. Någon som vet vilka demokratiska principer Nya Tider inte står bakom, och hur detta har yttrat sig konkret?

 2. Hej.

  Jag vågar påstå att det i Spanska Inkvisitionens manual ingick att man inte fick upplysa den utfrågade om vad den gjort för fel – även om denne själv efterfrågade en förklaring i syfte att förneka eller erkänna.

  Kanske är det gemensamma allmänna psykologiska mönster, kanske min skruvade associationsförmåga som får mig att förknippa avsaknaden av konkreta begångna brott mot liturgi och lära (läs: värdegrund) med hur Nya Tider bemötts.

  Om tidningen regelbundet publicerar texter på temat ’Gasa alla [valfri]!’ eller ’Rymdödlejudarnas marxist-nazist konspiration sprängde Twin Towers’ eller varför inte ’Frimurarna och Scientologernas hemliga allians – Vi har hela listan!’ så är det väl bara för kritiker och motståndare att hala fram sådant, eller hur? Internet glömmer aldrig, och om jag av någon kosmisk slump skulle bli politiskt vald eller tillsatt, så skulle jag nog få äta upp ett och annat (eller inte…).

  Det hela blir ju bisarrt, på fel sätt:
  -”Vad har jag gjort för fel?”
  -”Det vet du bäst själv!”
  -”Jamen om du inte säger vad jag gjort kan jag varken förklara eller be om ursäkt eller ändra mig, eller hur?”
  -”Sluta slingra dig! Du vet mycket väl vad du ställt till med!”
  -”?”

  Debattklimatet är värdigt en Strindberg-text.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Perra Winberg på Nya Tider inte bara kritiserar Bokmässans beslut, han förkastar även att man lyssnar på den märkliga organisationen Expo som har starka band till AFA – En kriminell organisation vars värdegrund är att begå vålsdbrott i politiskt syfte.

  ”Alla för vidare samma skröna att mina kolleger och jag på Nya Tider skulle arbeta på en ”högerextrem” tidning, med ”starka band” till odemokratiska rörelser.

  Detta gör mig djupt upprörd och bestört. Det är nämligen lögn och förbannad dikt. Nya Tider är en partipolitiskt obunden publikation och den har inte kopplingar eller band åt något håll. Redaktionen består av en mängd drivna stilister och skribenter med förflutet i olika branscher eller andra medier.

  Jag själv var till exempel i många år på Göteborgs-Postens nöjesredaktion samt på Musiker Magasinet. Det mesta som skrivits efter Svensk Bokhandels lömska fabulerande faller alltså på sin egen orimlighet.

  De osanna uppgifterna kommer initialt från agendastyrda stiftelsen Expo. Denna ytterst märkliga organisation är en sorts underrättelse- och åsiktspolis med starka band till organisationen AFA och andra våldsbejakande autonoma rörelser.”
  http://www.svt.se/opinion/perra-winberg-om-nya-tider

 4. På tal om osanna uppgifter. Detta är andra gången på kort tid som påståenden av denna art förkastas. Debattören Egor Putilov vars skyddade identitet skall ha röjts av Aftonbladet (med argumentet att han arbetar för SD och Putin) har också gett svaret att påståendena som görs i media är ljug.

  ”Det har nu gått tre dagar sedan Aftonbladet publicerade sitt märkliga ”avslöjande” om mig. Trots högljudda krav från både höger och vänster har tidningen inte presenterat några bevis för sina påståenden. Det som gäller den mest kontroversiella biten – nämligen om att jag skulle ha varit bakom en anonym debattartikel som Aftonbladet råkade publicera – beskrivs milt uttryckt undvikande ordalag: att ett mejl ”kan” kopplas till mig ”i andra sammanhang”. ”
  https://putilov.org/2016/09/06/vem-ar-troll-egentligen/

  I både fallet med ”Bokmässan” och fallet med ”Egor Putiov” så saknas det mig veterligen någon som helst bevisning för att de uppgifter som expo och bokmässan/aftonbladet anför för sitt agerande överhuvudtaget är riktiga.

  Bevisen bör omgående läggas på bordet. Annars kan tidningar hitta på vad 17 som helst och publicera ljug för att sedan bara vänta tills folk glömt bort att följa upp dessa så kallade ”avslöjanden”.

 5. @Rikard:
  ”Det vet du bäst själv” är något som jag tror särskilt barn utsätts för. Det är ett jävla otyg. Den som försöker något sådant med mig är därefter persona non grata.

  Var första gången jag hörde det om inkvisitionen. Var har du det ifrån?
  Har däremot hört att det skall finnas ett arabiskt (eller någonstans från de trakterna) talesätt att man skall börja dagen med att ge sin hustru stryk, även om man inte vet varför så gör hon det.

 6. @Erik:
  Jag är av uppfattningen att man borde skärpa kraven betydligt för vad som är tillåtet ifråga om nyhetsrapportering. En tidning borde aldrig kunna komma undan med ”hemliga källor” eller uppgifter som de inte kan stöda, utan fällas för förtal, med allvarliga och kännbara skadestånd varenda gång de svartmålar någon och inte kan visa att de har klart sakliga skäl för sina påståenden.

 7. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Det kommer från inkvisitionens praxis av ’”Nådatid”; tillresta munkar meddelade under predikan att man visste, att kätteri hade begåtts i en by eller köping, och uppmanade den som visste sig skyldig att ge sig tillkänna och bekänna sina synder.

  Vilka kätterska brott, eller vem, angav man inte i det skeendet.

  Något långsökt kanske, men för mig är associationen i tankesätt klar: anklagelsen får tyngd av bevis, och ingen specifik akt anges.

  Informationen är hämtad från en liten skrift som presenterar Inkvisitionens historia i sammanfattning, med avstamp i påvedömets kamp mot katarerna under 1100- och 1200-talet och framåt. ”Inkvisitionen” av Jean Testas och Guy Testas, utgiven i Alhambras Pocket Encyklopedi-serie.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps I övrigt instämmer jag helhjärtat med din kommentar om ’Det vet du bäst själv’. En retorisk och manipulativ pungspark är vad den frasen är. Ds

 8. @Rikard:

  Debattklimatet är värdigt en Strindberg-text.

  För att inte tala om en Kafka-roman! I Processen ställs ju protagonisten, Josef K, inför rätta för ett ospecificerat brott som han förväntas försvara sig emot.

  Jag tyckte boken var absurd när jag läste den (Slottet var mycket bättre). Föga kunde jag ana att den beskrev en verklighet som jag skulle tvingas uppleva. Detsamma gäller väl tyvärr också 1984.

 9. Angående att besöka bokmässan.
  -”Det är mycket nu” med ”fittstim”
  Det som förvånar mig blir att det icke hörs en enda stavelse från besökare och i termer som att, -det ankommer icke på annan att tillåta sig avgöra för lilla enfaldiga mig vad som jag behöver och, icke behöver.
  Agerande från etablissemanget, oavsett, är en pågående styggt illa grov förolämpning och det börjar mullra rejält på diverse bloggar av mera initierad kaliber och ska bli intressant framöver icke långt borta nu det mesta är riktigt duktigt mättat.
  Etablissemang, endast att luta sig tebax och beskåda avklädning av dessa och deras.

 10. Nu vet jag ingenting alls om tidningen Nya Tider men kulturnyheterna slår ju genast från början fast att det är en högerextrem tidning.

  Intressant då att se vilka förstasidor de har med på bild i inslaget:

  ”Svenska toner. Här lever och frodas svensk kultur och tradition” (bild på spelmanslag, kvinnligt sådant dessutom).

  ”Stämmoveckan. Svenska stämmor tar sig ton i hjärtat av vårt avlånga land. Vi hurrar för vår hembygd.” (mer musikanter på bild).

  Nu vet jag förstås inte vad som skrevs i själva artiklarna, men om man vill illustrera sitt reportage med relevanta bilder borde de väl valt ut de mest flagranta och otvetydiga exemplen på högerextremism?

  Som oinsatt finlandssvensk undrar man osökt om det är högerextremt med folkmusik i dagens Sverige?

 11. @Bamse:
  Det är mycket enkelt, håller man med kulturetablissemanget i allt är man inte högerextrem, har man någon avvikande åsikt (såsom att man inte tycker om jordgubbar*) så är man högerextrem.

  *Syftar på ett gammalt skämt som går ungefär så här:
  Kommunisten: När revolution komma dy få eta jordgobbar
  Snubbe: Jamen, jag gillar inte jordgubbar
  Kommunisten: När revolution komma dy tycka om jordgobbar

 12. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Angående uppbyggt tryck i Sverige.

  Agerande från etablissemanget är klart och tydligt avklädning sköts numera av dem själva, detta skeendet kommer att bli mycket spännande.
  Harju ingen teve och läser endast, brett, på bloggar med dem följer klipp från teve-sändningar.
  6/9-16 SVT:s Gomorron Sverige, via blogg, och DN:s kulturredaktör Björn Wiman, (författare) Denise Rudberg, tidigare SVT skribenten Camilla Lundberg, slags SVT debattledare.
  Herrejisse, de bägge kvinnorna, numera för envar, uppenbart definitivt bortom all räddning och Björn Wiman ytterligare en liten människa, hos tidning DN, av interna skeenden tydligen behöver positionera sig och är så till salu, nästan gratis.

  Skeendet är gott via SVT fullt synliga för alla, fortsätt så.

 13. @DanTor:
  Ja, det konstiga är att folk fortfarande envisas med att påstå att kejsaren har fina kläder fast det folk påpekar härs och tvärs att han är naken med blåfrusen dvärgpitt.

 14. Tidningen Nya Tider kommer att skriva historik.

  Herre-jisses Gott-Folk och håll i hattarna, hörde nyss på Radion SRP1 9/9-16-13.00 att Simon Weisenthal organisationen krigförbrytar-jägarna sänt en nota till Sveriges statsminister om att denne ska avhysa tidningen Nya Tider från bokmässan i Göteborg.

  Klara besked från ett EUs-Marxist/Liberal projekt och är i rejäl gungning finns ingen reträttväg och gör slut på ammunitionen därefter, som alltid med sådant spektakel, får varoch-en klara sig självt.

 15. ”Nya Tider” har verkligen rört upp vågor i den kulturella plaskdammen.
  Batikhäxorna har fått ett mål att sikta på i rödvinsdimmorna.
  Den Marxistanfängda bokmässan mår verkligen illa av att en uppstickare som sanningsenligt beskriver verkligheten i Sverige idag skall få komma till tals i det allra heligaste…..

 16. Pingback: Censuren–Demokratin: 10–0 | Genusdebatten