Tystnad är yttrandefrihet – #bokmässan mördar sitt eget tema
avatar

Dolf logo silenced version

Eders Ödmjuke

Egentligen hade jag tänkt skriva ett konstruktivt inlägg med en rationell och verklig lösning till tiggeriproblemet idag. Men nog fan måste några jävla PK™-tomtar (läs Henrik Arnstad, Expo, SVT och deras hjärndöda anhang) förstöra både humör och dag med sitt satans dravel.

Det började i förrgår med ett inslag på kulturnyheterna (se nedan vänster) om att det varit protester mot att ”högerextrema” Nya Tider skulle ha en monter på den kommande bokmässan i Göteborg. Oavsett vad Nya Tider är eller inte är så stör jag mig jäkligt mycket på den slentrianmässiga smutskastningen med ”högerextrem” som har blivit någon slags ”VDN”-märkning som slaskmedierna använder. Jag har ärligt talat svårt att skilja Nya Tider från Fria Tider, jag läser inte någon av dem regelbundet. Ibland halkar jag in på deras artiklar. Inget jag har läst hos någon av dem fått mig att uppfatta dem som högerextrema eller (rys, det onämnbara) nazistiska. Tvärtom är mitt intryck att de håller en standard och nivå som ligger skyhögt över de traditionella statsmedierna (till vilka jag räknar in inte bara SVT, utan även TV4, Aftonbladet, Expressen etc.).

Framträdande i gårdagens kulturnyheter var Expo och Arnstad. Om någon mot förmodan inte känner till dem: Expo har fått någon slags officiell expertstatus i PK-frågor och sprider hätsk propaganda utan minsta verklighetsförankring. Expo hade till exempel en ledande roll i smutskastningen av folkets demonstration där fröken Kanin deltog och vilket ledde till att hon förlorade sin anställning som gymnasielärare i språk. Arnstad har lyckats med det otroliga att bli en äkta nazzefob, han ser nazister i allt som på något som helst långsökt sätt avviker från Värdegrunden™. Det har egentligen inte med inlnägget att göra, men i slutet av april fick den nya prinsen namnet Alexander Erik Hubertus Bertil. Kungen själv heter Carl Gustaf Folke Hubertus. Namet Hubertus har kungen fått efter sin morbror Hubertus av Sachsen Coburg Gotha som stupade som tysk soldat på östrfronten under andra världskriget. Vilket ledde Arnstad till att tweeta:

Det sammanfattar Arnstad ganska bra. (Lite humoristiskt är det dock att Henrik ”Himmler” Arnstad själv delar namn med en beryktad nazist. Gissa vilken?)

Om bokmässan säger han:

I Henrik ”Himmler” Arnstads värld är SD och NSDAP samma sak och orsak till all världens elände från förintelsen till nageltrång.

Men till min stora glädje så stod VD Bok & Bibliotek Maria Källson rakryggat och sakligt upp för Nya Tiders rätt att delta på bokmässan. Dvs. I förrgår gjorde hon det. I gårdagens kulturnyheter (nere till höger) var det annat ljud i pipan.

Arnstad och Expo sprider skräck

Friheten och Fegheten

Min respekt för Maria Källson vändes till bottenlöst förakt lika snabbt som hon vände kappan och bytte fot från integritet till politisk korrekhetfeghet.

Det verkligen sjuka i historien är att temat för bokmässan är yttrandefrihet.

”Tystnad är yttrandefrihet” kan vi nu foga till Orwells klassiska ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”

Yttrandefriheten kan nu anses vara officiellt död i sverige. En tidning, som faktiskt uppbär statligt presstöd (ännu så länge) och, enligt egen utsago, aldrig anmälts för något brott och där ingen i redaktionen blivit dömd för något brottsligt, upprör några fjolliga vänsterfeminister för att de vågar granska feminism och invandring utan att bräka med i övriga flocken av mediala får. Genast så bryter arrangörerna kontraktet och utesluter dem från mässan.

lenins barnhörnaJag tycker mig ha märk att ett genomgående mönster i samhällsdebatten är att när det handlar om ”heta” ämnen som genus, feminism, rasism, invandring, sexuellt våld, pedofili och global uppvärmning så är det ett litet fåtal som går emot den officiella sanningen öppet. De flesta som gör det öppet befinner sig vanligtvis i positioner där de inte kan hotas av sanktioner, de är egna företagare eller (förvånansvärt ofta) pensionerade akademiker som inte längre behöver bekymra sig om att förlora sina professurer eller förlora finansieringen till sin forskning. Arbetar man i den offentliga sektorn och uttalar sig ”fel” är domen obarmhärtig: avsked. Däremot går det alldeles utmärkt att hylla Lenin på bokmässorna.

lenin1

Här är vad FriaNya* Tider själva säger om saken:
* Vad var det jag sa? Jag har svårt att skilja dem åt. (Och detta var, till skillnad från korrigeringen av ”korrekthet”, ett äkta misstag.)

Bokmässans ansvariga meddelade nyligen Nya Tider att man bryter kontraktet och ställer in tidningens medverkan i årets mässa.

– Det är tragiskt att man böjer sig för några få högljudda personer som känner konkurrensen från alternativ fri media, dessutom när Sverige firar 250 år av Tryckfrihetsförordningen, säger Vávra Suk, chefredaktör för Nya Tider.

Enligt kommunikationschefen Birgitta Jacobsson Ekblom beror beslutet på den publicitet som Nya Tiders medverkan fått de senaste dagarna och att man fått ”många samtal” från andra utställare och besökare. När Suk nämner att de flesta som varit kritiska är just konkurrenter till Nya Tider, det vill säga systemmedias journalister och mediapersonligheter, svarar Ekblom att det är just journalister och bibliotekarier som utgör många av mässans medverkande och besökare.

– Det är ett kontraktsbrott och vi får se hur vi kommer att gå vidare med detta den juridiska vägen, säger Suk.

Samtidigt poängterar han att detta visar hur viktig alternativ media är, då etablissemangets kanaler fullständigt stängs för kritiska röster.

– Vi har kvalificerat oss för statligt presstöd. Tidningen har aldrig anmälts för något brott och ingen i redaktionen är dömd för något brottsligt. Trots allt tal om yttrandefrihet tål man inte kritiska röster, det har bevisats i dag, säger Suk.

Jag önskar verkligen att Nya Tider sätter åt bokmässan och kräver ett rejält skadestånd.

Rent juridiskt skall vi ha yttrandefrihet i sverige, men även oskrivna lagar är lagar, och när några få gaphalsar gång efter annan kan stänga ute kritiska röster i samhällsdebatten så kan verkligen inte hävda att vi har sanna yttrandefrihet.

Och när kritiska röster stängs ute från ett evenemang som har just yttrandefrihet som tema, ja, då är det dags att korka upp gravölet.

free-speech-rip-obamosity-politics-1326777224

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Kommentarer

Tystnad är yttrandefrihet – #bokmässan mördar sitt eget tema — 57 kommentarer

 1. En bokmässa med tema ”Yttrandefrihet” som inte alls står för Yttrandefrihet är skrattretande.

  Vad blir det härnäst? Vad sägs om att låta TV4 starta upp Sverkers gamla Plus med konsumentupplysning som därefter vägrar att ta upp fall där de företag som annonserar på TV4 har behandlat kunderna illa?

  – Är ni inte rädda för att utmålas som biased på företagens sida?
  – Vi tar den debatten säger plus.

 2. Vilket hyckleri!
  Bokmässan slår ett slag för yttrandefrihet genom att vägra vissa att få yttra sig!
  Det får mig att avstå från årets bokmässa och i stället använda de insparade pengarna till en prenumeration på Nya Tider.

 3. @Marie-Louise:
  Tycker jag att du gör rätt i. Jag funderar faktiskt på att göra det också. (Teckna prenumeration alltså, att åka till bokmässan var inte på min karta, visste inte ens om att den var på gång innan det här dök upp i nyheterna.)

 4. @Tallskog:
  Tack. Och håller med. Önskar att tillräckligt många tänker som Marie-Louise för att det skall tränga igenom arrangörernas skärmar och skaka om dem.

 5. Jag tycker dock det är ganska intressant och det demonstrerar tydligt att åsiktskorridoren i högsta grad lever fortfarande, samt att mediasverige har absolut noll trovärdighet vad gäller yttrandefrihet.

  Jag ser (med viss avsmak) fram emot att få gnugga deras ansikten i detta (och sedan banka deras dumma jävla korkfyllda kranium upprepat in i det) när Sverige går mot liknande situation som Polen. Vidrigt, men samtidigt så djupsvart ironiskt att man inte kommer att kunna låta bli att fnittra hysteriskt medans man förklarar exakt hur de gjorde sig av med rätten att gnälla.

  Och herr Heinrich Arnstadt, säkert döpt efter Himmler och ett koncentrationsläger, bör ju inte yttra sig om hur val av namn har något med något annat att göra. Är hans liv fortfarande ett uppror mot föräldrarna? Eller är det mer utstuderat ett utlevande av nationalsocialistisk propagandakonst, fast med symbolerna och fienderna lite ommålade?

 6. ”Expo har fått någon slags officiell expertstatus i PK-frågor och sprider hätsk propaganda utan minsta verklighetsförankring.”

  Ja, så har det varit mycket länge! Expo grundades av en av de absolut mest våldsbenägna extremister som vi har sett i Sverige i modern tid och just Fria Tider har skrivit en utmärkt och grundlig artikel om denne figur:

  ”Det var under sin tid i AFA som Tobias Hübinette först lärde känna Stieg Larsson, som var engagerad inom trotskistiska Socialistiska Partiet – en revolutionär organisation som noga övervakades av Säpo. Stieg Larsson hade i slutet av 1970-talet tillbringat ett år i Etiopien där han utbildade medlemmar i den marxistiska gerillan EPLF på granatkastare. Precis som Hübinette hade han ett brinnande intresse av att kartlägga sina meningsmotståndare på högerkanten.

  Idén till Expo kom från Stieg Larsson, men det var Hübinette som var först med att realisera den. 1995 började Hübinette ge ut Expo i form av ett nyhetsbrev. ”Expo – antifascistiskt nyhetsblad” riktade sig till aktivister i AFA och andra liknande grupperingar, som vid den här tidpunkten börjat arbeta med att spåra upp meningsmotståndare och utsätta dem för våldsbrott.

  ””1995 grundade jag slutligen tidskriften Expo.”

  ”En granskning av Hübinettes bakgrund visar nämligen att han tycker sig se rasism bokstavligt talat överallt. Han har dessutom lång erfarenhet av rasistbekämpning – av det mer handgripliga slaget.

  – Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig direkt rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer, berättade Hübinette i en artikel i Kurdo Baksis tidskrift Svartvitt 1996.

  Redan vid den tidpunkten hade Hübinettes antirasistiska aktiviteter hunnit sätta avtryck i hans belastningsregister i form av två domar från Uppsala tingsrätt, där han 1992 respektive 1995 dömdes för ett mycket stort antal brott. Han fälldes för bland annat skadegörelse, sabotage, uppvigling, grov uppvigling, ofredande och förtal.”

  ””Enligt min uppfattning är alla vita människor, oavsett kön och samhällsklass per definition rasister i egenskap av socialiserade kulturbärare””, skrev Hübinette i Svartvitt 1996.

  I en insändare i tidskriften Creol förklarade han samma år att det var naturligt att tycka att den ”vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan” och fortsatte:

  ””Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande.””

  http://www.friatider.se/jag-ar-misstankt-for-ett-mord-mot-expo-grundaren-som-blev-regeringens-expert-pa-rasism

 7. Hej.

  Bokmässan gör väl sina prioriteringar med någon sorts opportunism, och vill inte förarga den rådande åsiktshegemonin bland sina finansiärer antar jag?

  Eftersom Dolf ovan nämner Fria Tider kanske deras blänk om vad som är okej bland utställare och dessas gäster kan intressera?

  [http://www.friatider.se/moske-bjod-imam-som-kraver-att-homosexuella-mordas-valkommen-pa-bokmassan]

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 8. Bokmässan och tidningen NyaTider, jag förstår icke riktigt varför det bränns energi på att resonera om etablissemangets styrning av sina och något ankomna domäner, nu talar vi doft från en illa förmultnelse.

  Nobel och jag menar kan den stiftelsen, av just sådan anledning, neka medlem av Sveriges riksdag Jimmie Åkesson förstår jag icke att NyaTider avvisning är oförutsägbar då påtal-om etablissemanget, klart man förstod och varför testa sådant förutsägbart och därmed förlänga tiden av förmultnelse-stank från etablissemanget, illa genomtänkt lika illa som Jimmie Åkessons Nobel-förfrågan dock, om det faktiskt kom en sådan från denne.

 9. ”Och när kritiska röster stängs ute från ett evenemang som har just yttrandefrihet som tema, ja, då är det dags att korka upp gravölet.”

  Vávra Suk var en av grundarna av ND, som bröt sig loss från SD i början av seklet. Det finns nog knappast något evenemang i Sverige som har haft yttrandefrihet som tema de senaste 15 åren som inte har uteslutit honom.

 10. @Olof:
  Jag har länge hävdat att vi borde bygga en mur runt sverige för att skydda resten av världen mot dårskapen.

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Tja, visst kan man kalla Hübinette för knäppgök. Men gör man inte livet lite väl enkelt då?

  Det förefaller väldigt klart att Hübinette är driven av sin bakgrund som adoptivbarn. Han har aldrig känt sig som svensk och han gillar inte oss.

  Det finns, enligt mig, tydlig paralleller här med både Reinfeldt och ett annat adoptivbarn från Korea som har orsakat långt mer skada än Hübinette, nämligen Tove Lifvendahl.

  Detta är självklart extremt känsliga frågor och jag ska inte påstå att jag har några bra svar. Men det är ett objektivt faktum att i åtminstone vissa fall verkar det uppstå ett helt bottenlöst hat hos folk som växer upp på en plats där de aldrig riktigt känner att de hör hemma.

  Möjligen kan detta även vara värt att tänka på i samband med att homosexuella nu får adoptera. Riskerna med detta är nog långt större än vad vi föreställer oss.

 12. @Utlandssvensk: Kanske blev Hubinette retad t.o.m mobbad för sitt utseende som barn och därför känner ett sådant hat mot alla etniska svenskar,eftersom dom alla bär mobbarens ansikte,enligt honom.
  Det är aldrig bra att ge personer med en sådan hatisk revanschlusta makt,vilket tyvärr både Alliansen och den feministiska regeringen gjort,när han numer har uppdrag av riksdagen.

 13. @Utlandssvensk:
  ”Alla andra har uteslutit honom så då kan vi med göra det” är inte direkt ett argument som biter på mig.

 14. @T:
  Det enda som väl är förvånande i det är att en skitförening som Expo ens finns på kartan hos en magnat som Soros

 15. @Utlandssvensk:
  Jag skulle väl snarare vilja säga att det är alldeles för snällt att kalla Hübinette för knäppgök. Han verkar ju vara en uttalad fara för omgivningens liv och säkerhet. Så om det är något som är fel med ”knäppgök” torde det vara att det trivialiserar honom.

  ”Det finns, enligt mig, tydlig paralleller här med både Reinfeldt och ett annat adoptivbarn från Korea som har orsakat långt mer skada än Hübinette, nämligen Tove Lifvendahl.”

  Det där hajar jag inte riktigt. Menar du att Lifvendahl skulle vara adopterad av Reinfeldt eller vadå? Och hör inte Lifvendahl till de som brukar skriva ganska vettigt på SvD eller har jag blandat ihop henne med någon annan?

 16. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ””Alla andra har uteslutit honom så då kan vi med göra det” är inte direkt ett argument som biter på mig.”

  Det var inte menat som ett argument för att det var korrekt att utesluta honom nu. I stället avsåg jag att man rimligen kunde ”korka upp gravölet” för länge sen.

  ”Jag skulle väl snarare vilja säga att det är alldeles för snällt att kalla Hübinette för knäppgök.”

  Ja, absolut!

  ”Det finns, enligt mig, tydlig paralleller här med både Reinfeldt och ett annat adoptivbarn från Korea som har orsakat långt mer skada än Hübinette, nämligen Tove Lifvendahl.”

  Det där hajar jag inte riktigt.”

  OK, det var otydligt!

  Det jag menar är att Reinfeldt verkar ha samma känsla av att inte tillhöra gruppen svenskar som Hübinette och att detta förefaller vara kopplat till hans hat mot oss på samma sätt. Självklart är FR inte adopterad, men han har varit väldigt tydlig med att han inte ser sig som etnisk svensk och lyfter ofta fram sin blandade bakgrund.

  Vad gäller Tove Lifvendahl är hon också adopterad från Korea och hon spelade en absolut avgörande roll i att förvandla M till ett immigrationsextremistiskt parti. Man kan säga att hon la grunden för Reinfeldts senare gärningar.

 17. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Det enda som väl är förvånande i det är att en skitförening som Expo ens finns på kartan hos en magnat som Soros”

  Expo är absolut ingen skitförening! Få organisationer har haft så stort inflytande i Sverige de senaste 20 åren.

 18. @Utlandssvensk:
  När jag kom tillbaka till sverige 2008 var Reinfeldten redan statsfeminister, så jag har inte koll på vad som hände före det och hur han kom dit. Var inte ens medveten om att han skulle ha blandad bakgrund.
  Om Tove Lifvendahl har haft en avgörande roll i att förvandla M till ett immigrationsextremistiskt parti misstänker jag att hon bittert ångrar det. Jag har under den tid jag känt till henne haft intryck av att hon hör till den vettigare delen av mediacirkusen, ungefär som lagkompis med Sanna Rayman.

 19. @Utlandssvensk:
  Jag menade inte skitförening i betydelsen liten eller obetydlig, det är den ju uppenbarligen inte (i sverige). ”Skit” var snarare ett uttryck för vad jag anser om deras mål och metoder.

 20. Den ”svenska modellen”har grundligt misslyckats när adoptivbarnen är så förbannade och ohejdat kritiserar det land som givit dem en chans.
  Tacken är en smäll på käften från de bortskämda pajasarna.
  Bedrövligt.

 21. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  2003-10-24
  ”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
  ”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

  http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

  28 okt, 2003
  ”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
  ””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

  http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851

 22. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Var inte ens medveten om att han skulle ha blandad bakgrund.”

  Jag grubblade mycket på Reinfeldt under lång tid. Mitt intryck är numera att han, från sitt eget perspektiv, har goda skäl att vilja förstöra Sverige. Han betraktar sig inte som etnisk svensk och han återkommer ständigt till att hans farfars far (om jag minns rätt) är produkten av ”ett lettiskt hembiträde och en svart amerikan”.

  Nu var damen från Lettland även vad vi i dag kallar ”EU migrant” och livet lär INTE ha varit roligt för familjen Reinfeldt under stora delar av 1900-talet. Tvångssterilisering måste ha varit en verklig risk och sannolikt fick de känna på verklig, hård rasism samt synnerligen otrevliga kontakter med myndigheter. Minnet av detta verkar ha varit väldigt levande i familjen.

  Om man vill försöka att förstå FR och hans drivkrafter, är det bästa som finns detta:

  https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII

  Väl värt att lyssna på hela!

 23. ”Yttrandefrihet” är tyvärr ännu en medlem i den långa rad av ord som fördärvats av det nyspråk åsiktskorridorens väktare infört. Det betyder numera ’rätten att yttra av etablissemanget godkända åsikter’.

  Andra offer är exempelvis ”rasism” (’»vita» människors avvikande från åsiktskorridoren’), ”feminism” (’rättigheter till kvinnor, skyldigheter till män’), ”hat” (’kritik’) samt ”högerextremism” och ”fascism” (’politisk åsikt utanför åsiktskorridoren’).

  Material som tryckts före 1990 (cirka) kommer med tiden att bli allt svårare att förstå för yngre läsare, eftersom många ord har helt andra nyanser – eller till och med motsatt betydelse – jämfört med vad de fått lära sig.

  När (eller om?) dagens unga får läsa om nazisternas judehat kommer de väl tro att det handlar om invandringskritiska gråsossar som kritiserat Israels hållning gentemot palestinierna.

  Språk förändras naturligt över tiden, och jämför vi dagens svenska med den som Gustav Vasa skrev är det mycket som skiljer. Många ord har gått samma öde till mötes som det jag nämnt ovan, men jag tror ändå att de flesta gjort det av mer ”naturliga” orsaker än att de medvetet manipulerats för politiska syften.

 24. Not!
  ’rätten att yttra av etablissemanget godkända åsikter’.
  Är inte åsiktfrihet.
  Karin Jämtin lånar sitt ansikte till den modellen.
  Alla skall tycka likadant om man är partitrogen.
  Hallå Jämtin, ibland har partiet fel!!!!
  Sverige kollapsar.
  Ingen bryr sig.
  De som styr sitter säkert.
  Visar det sig att de misslyckades så regnar bara mer miljoner över dem.
  Är det konstigt att man blir ilsk?

 25. @Utlandssvensk: ”…Tove Lifvendahl…”

  Man kan ha synpunkter på Tove, men att jämföra henne med Hübinette pga att de båda är adopterade är långsökt. Det finns inget i det som Tove skrivit so har kopplingar till hennes bakgrund, och de åsikter hon har angående invandring delar hon med några miljoner vithyade i detta land.

  Hübinette kan däremot bara beskrivas som en rasmystiker, av klassiskt nazistiskt slag. Han är helt fixerad vid biologisk ras, och hela hans gärning drivs av hatet mot de vita ungefär som Hitler och judarna. I synnerhet har han hakat upp sig på att sexuell attraktion inte är symmetrisk mellan vita och asiater, dvs att asiatiska män inte utövar samma attraktionskraft på vita kvinnor som asiatiska kvinnor gör på vita män. Detta tycks ha skapat ett livslångt trauma hos honom, som bland annat manifesterats i olika teorier om den ”vita rasens pedofila natur” och annat i samma stil.

  Han är alltså en hatisk och våldsbenägen galning, som hyser otroligt extrama åsikter med tydlig koppling till hans adoption.

  Tove Lifvendahl? Mellanmjölksmoderat med åsikter som knappast ligger utanför svensk mittfåra och som inte har några kopplingar till hennes hudfärg.

 26. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Nyttiga idioter är både billiga och kan fösas i önskad riktning som vilken fårskock som helst. Soros vill tjäna pengar och vad är lättare än att manipulera dårarnas paradis i önskvärd riktning. Som att stjäla godis från en 2-åring.

 27. @Tommy:
  Ja, det hemska är inte att språket förändras, det är att det medvetet förvrängs.

 28. @Anders:

  ”Man kan ha synpunkter på Tove, men att jämföra henne med Hübinette pga att de båda är adopterade är långsökt. Det finns inget i det som Tove skrivit so har kopplingar till hennes bakgrund, och de åsikter hon har angående invandring delar hon med några miljoner vithyade i detta land.”

  Visst är det långsökt!

  Hübinette spelar i en egen liga vad gäller explicit hat, ingen tvekan om detta.

  Men är Tove verkligen en ”mellanmjölksmoderat”? Kanske det, givet att man är villig att sätta samma etikett på Reinfeldt. För dessa två stod ut absolut massivt vad gäller syn på mångkultur och massinvandring inom M. Det fanns aldrig någon bred förankring av denna syn inom partiet, tvärtom var de flesta absolut inte glada över den, men de hummade med.

  Som jag skriver ovan är det min uppfattning att Reinfeldt var driven av rent hat mot svenskarna och jag anser att detta är rimligt väl underbyggt. Vad gäller Tove är detta definitivt inte lika klart, utan mer en misstanke som kan vara fel.

  Ett annat adoptivbarn från Korea som har spelat stor roll för Sveriges hysteriska immigrationspolitik är Lena Sundström, som specialiserade sig på att hata Danmark.

  Nu är det absolut helt möjligt att det inte finns något som helst samband mellan adoption från Korea och hat mot svenskar. Men det är inte uppenbart att så är fallet.

 29. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Tror du hon fortfarande står för det?”

  Jag följer henne inte så noga, men hon kom ut som supporter för Centerns vision om Nybyggarlandet Sverige 2014:

  ”Det bästa försök som gjorts de senare åren till en politisk idébild som är mer än en snitsig slogan, signeras emellertid Centerpartiet, som 2011 lanserade Nybyggarlandet”

  http://www.svd.se/nybyggarlandet-sverige

  Jag har läst de stora migrationspolitiska rapporter som C presenterat de senaste 10 åren och utgår från att Tove har gjort detsamma. Dessa visioner är direkt apokalyptiska och kan knappast kallas annat än avsiktlig folkmordspolitik. Att Annie Lööf pratar om många miljoner ”nybyggare” är ingen slump, det har C velat ha länge. Man har även öppet tagit ställning för kåkstäder och etniska ghetton.

 30. @Utlandssvensk:
  Jag har inte sådär jättebra kläm på henne jag heller. Men jag vet att jag upptäckte Sanna Rayman som en frisk fläkt på SvD:s ledarsida, och Tove har väl inte riktigt nått upp till samma nivå, men jag har uppfattat henne som att hon på det hela taget är förhållandevis vettig. Typ, någonstans mellan Sanna Rayman och Sakine.

 31. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Sverige är i absolut raketfart på väg att bli ett MENA land. Med all sannolikhet kan denna utveckling nu inte stoppas.

  Många bär ansvar för detta, men Tove ligger helt definitivt på topp 10 med Reinfeldt självklart som etta.

 32. @Utlandssvensk:
  Måster erkänna att jag har lite svårt att få min bild av Tove att matcha med en superskurk, men jag får väl skylla på att jag saknar det historiska perspektivet.

 33. Tänker verkligen inte ge mig in i en ny karusell efter att äntligen ha lyckats ta mig ur Eriks och måste dessutom jobba med mitt, men jag måste ändå försvara Reinfeldt mot skitsnacket här. Jag tycker nästan synd om honom som ständigt måste bära allas synder. Det är faktiskt korkat att antyda att Reinfeldt skulle ha varit en sorts enväldshärskare över alla andra moderatledamöter. Ska vi också stämpla honom som globalismens fader, kanske? Illuminatichef rentav? Kanske t.o.m. han själv ogillade konsekvenserna av sin ideologis nu gällande premisser, inte mindre än att vara tvungen att gå till jobbet varenda vardag. Han gjorde helt enkelt det han var anställd för och var utan tvekan ärligare än den som gillar premisserna, men slår dövörat till så fort det kommer till konsekvenser. Det var inte heller Reinfeldt själv man varnade för. Nästan ingen ledare har överhuvudtaget någon avgörande roll egentligen. Då hade ingen brytt sig om att jobba med ekonomins teoretiska analyser. Det finns knappt något utrymme ens för vänster eller höger (såsom de såg ut) egentligen, i den nuvarande ekonomins oöverskådligt sammanvävda ”regelsystem”. Gör som jag och stå i mitten och betrakta och njut av livet och hindra dig själv och andra från att missrikta missnöjet. Världen utanför ditt fönster är inte en by, befolkad av skurkar och hjältar. Och din egen synd får du själv bära.

  Att på olika sätt härska över folk och nationalism är sådana oförenliga begrepp att de förr eller senare överallt har hamnat i krock med varann. För att befrias från denna evigt återkommande blodiga krock realiserade man globalismen (med nya problem). För att ge ett exempel på vilken oerhörd roll och på vilket sätt nationen har spelat för härskarklasserna före vår tid, rekommenderade jag Erik att se filmen ”1914-1918, The Great War and the Shaping of the 20th Century”, men han är ju så lat, att han ville veta vilket avsnitt han skulle titta på. Denna sång med sin intressanta text som jag upptäckte för ett tag sedan på Yotube utgör ett miniexempel på ett av på de oändliga problem som föregick globaliseringen (det finns andra versioner, men den här ser ut att vara den enda med undertext).

  https://www.youtube.com/watch?v=b3zlM7d69rA

  Så nu har jag försvarat Reinfeldt mot de som påstår att han ”var driven av rent hat mot svenskarna” eller liknande…

  Hej då

 34. Pingback: Vansinne #20: Nytt lågvattenmärke av @Kulturnyheterna om yttrandefrihet | Genusdebatten

 35. Pingback: Kommer Löfven att stoppa Nya Tiders deltagande på bokmässan? | Genusdebatten

 36. Pingback: Nya Tider kontra Henrik Arnstad | Genusdebatten

 37. Pingback: Censuren–Demokratin: 10–0 | Genusdebatten