Vansinne #11: Finanspolitisk twitterdiskussion med ett genusperspektiv
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tar tempen på det politiska förståndet och avläser -273.15 °C

Jag ställde en gång frågan: ”Jag undrar om det är ett absolut och obönhörligt krav att ha genomgått ECT, flerfaldiga lobotomier och vara kanonstenad på Prozac® för att bli politiker, eller om det bara underlättar?”

Igår var det tydligen någon debatt i riksdagen med anledning av budgeten, jag följde den inte, men uppmärksammades på denna twitterdiskussion, och har efter att granskat den, helt självständigt kommit fram till att frågan ovan med acklamation kan besvaras med ett rungande JA!

Tråden är ganska lång, jag har (om jag inte klantat mig) tagit med alla ingående tweet i den ordning de förekommer. Läs och njut!

Wow! Wow! Wow! Verkligen?!?!

Här är ju egentligen den logiska punkten att stoppa, men eftersom det bara är twå tweets kvar i tråden tar jag dem med.

Jag ber Toklandet om ursäkt för att ha inkräktat på hans domäner.

Svensk budgetdebatt

Svensk budgetdebatt

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #11: Finanspolitisk twitterdiskussion med ett genusperspektiv — 20 kommentarer

 1. VEM är denna Linus Samuelsson?

  Hoppas vid gud att han (detta är faktiskt ett tillfälle jag kan tänka mig ordet hen) inte arbetar politiskt…..

 2. Slutsats enligt Linus Samuelsson:

  När en man väljs beror det på att han hade mest kompetens av alla manliga kandidater. Kvinnorna blev bortkvoterade, helt enligt den patriarkala ordningen.

  När en kvinna väljs beror det på att hon hade mest kompetens av alla kandidater. Ingen blev bortkvoterad, helt enligt den feministiska ordningen.

  Någonstans gick någonting fel.

 3. Den där Linus ”resonemang” fick mig att klia mig så mycket i huvudet att jag numera är flintskallig.

 4. Den som är produkt av 10 generationers inavel och syrebrist vid födseln känner sig som hemma i den twittertråden.

 5. Såna här diskussioner föder politikerförakt, rent av föraktets ryssfemmor. Det blir liksom inte bättre av att man dessutom lyckas dra feminismen i smutsen på köpet (som om dess svenska representanter inte gör det över förväntan själva).

  Största problemet jag ser är att de kvinnor som släpps fram är så otroligt dåliga representanter för alla kunniga duktiga kvinnor, och dessa får lida för att bara rätta kommunistiska/feministiska troslärans följare är goda kvinnor nog för att få höga poster.

  Istället för att främja kvinnor på framträdande positioner verkar många politiker som avskräckande exempel.

 6. Gillar inte texter som gör att jag känner mig dummare efteråt, tänker aldrig skaffa twitter.
  Tror Löfven gråter på kvällarna över att han avblåste omvalet.

 7. Twitter diskussionen säger väl det mesta om feminismen där att räkna kön är det viktiga.
  Kan könsrasismen få ett bättre ansikte än detta,ungefär som rasism där det inte spelar någon roll vilka åsikter du har.Det viktiga är vilken hudfärg du har när du framför dessa.

 8. Pingback: Gul är det nya vita | WTF?

 9. @Erik:

  http://arbeidslivinorden.org/i-fokus/i-fokus-2013/jaemstaelldheten-naer-naas-den-kritiska-massan/article.2013-03-03.9179501855

  Finland – har den sämsta jämställdheten av alla nordiska länder för organisationerna inom arbetslivet. Varken LO, tjänstemännen, akademikerna eller arbetsgivarna har någonsin haft en kvinna i topp. Finland saknar också ärkebiskop, ordförande i Högsta domstolen och polischef.

  Vi har här i Finland alltid haft en liten mindervärdeskomplex i relation till Sverige, men ingen orsak mera.

 10. @straightmansburden: Symptomatiskt för ”norden” att alla dessa fackföreningar är så viktiga.

  ”Island fick på många sätt en jämställdhetsboom efter finanskrisen, då många män fick skulden för den kollaps som drabbade landets banker.”
  Hurra! Eller vänta nu här …
  Så om alla manliga ministrar mördar och fuskar med tv-licensen, och därför hamnar i fängelse, och de ersätts av kvinnor, då är det ett steg framåt för jämställdheten.

  (Är det någon av poängräknarna som jobbat som sjuksjöterska eller inom åldringsvården, tro. Eller för den delen som sophämtare eller i skog eller gruva.)

 11. 1. Tittar man på alla representanter, även i kommuner, landsting etc., så vinner rödgröna som vanligt vad gäller kvinnorepresentation.
  2. En person med Y-kromosom och mina åsikter är bättre för feminismen än en person utan Y-kromosom som har Jimmie Åkessons åsikter.

  Frågor?

 12. @Axel Edgren:

  Jag har en fråga:
  Umgås du med denne LinusSamuelsson?

  Du och hen verkar tänka väldigt lite, nej förlåt, lika menar jag.

 13. Aldrig hört talas om honom.

  Men som sagt, ni är väl medvetna om att
  1. kvinnorepresentationen är bättre bland rödgröna och
  2. att detta inte betyder så mycket eftersom det är viktigare att en person är för jämställdhet (ingen sambeskattning, mot könsroller, för fri abort, fler pappamånader) än att hen saknar Y-kromosom. Det förstår ju alla.

 14. @Axel Edgren:

  1. Spelar det någon roll så länge valet är frivilligt?
  2. Varför räknar ni feminister då Y-kromosomer?

  Detta var nog f.ö. Det snabbaste cirkelresonemang jag sett….

 15. Det är skrattretande hur Linus Samuelsson försöker nedvärdera det faktum att flera borgerliga än socialistiska partier har en kvinnlig partiledare på högsta nivå.
  De uttalat feministiska partierna S och V har en vit,medelålders heterosexuell man som partiledare medan de inte uttalat feministiska borgerliga partierna M,C och Kd har en kvinnlig partiledare.Mp har ju också ett vitt och heterosexuellt manligt språkrör som partiledare tillsammans med Åsa Romson.
  Att Axel E dessutom försöker gripa efter halmstrån och tittar på kommunal nivå för att hitta en kvinnlig representation bland ledarna bland vänsterpartierna visar på graden av desperation bland feministerna.

  Jag tycker dock personligen att könen på ledarskapet är ointressant. Det viktiga är att de är kompetenta för sin uppgift. Jag har haft både manliga och kvinnliga chefer genom åren och jag har haft både kompetenta och inkompetenta chefer av båda könen. Med andra ord hänger inte kompetensen på kön…

 16. Gulligt med kommunistlurade stackare som ”tävlar” om att namedroppa kvotvåp ur sin egen politiskt inavlade verklighetsförnekelse-sekt. Jättegulligt.