Pravda-medias beteende
avatar

Igår tog Dolf upp hur man vinklade genom att fulklippa en intervju som inte var en intervju. Det är tyvärr inget isolerat exempel, så gör media hela tiden. Jag var redan i december inne på att skriva ett liknande inlägg. Ni minns ”judar är inte svenskar”-härvan runt Björn Söder och jag ville visa på vad jag menar att Söder egentligen sa – men jag fick inte tid att göra det.

Om vi möts av budskap från socialdemokraterna så tolkar vi det utifrån vår förförståelse om socialdemokraterna och samma med moderaterna och vad det nu än är … Media har under lång tid skapat en förförståelse av SD som fascistiskt, rasistiskt och främlingsfientligt hos gemene man. När vi möts av budskap som står i samklang med vår förförståelse så stängs vårt kritiska tänkande av och vi får förförståelsen förstärkt ytterligare. Oavsett vad SD säger kommer den som har en sådan förförståelse av partiet att tolka budskapet utifrån det perspektivet. Så fungerar vårt tänkande, inget konstigt med det alls. (Lyssna gärna på denna, den tar bland annat upp fenomenet ”tolkar utifrån förförståelse”.) Ett konkret exempel på detta kan man se här:

Ett annat exempel på hur demoniseringen av SD går till:

Först twittrar Erik Ullenhag (Fp) till sina nästan 12 000 följare detta:

Han pressas hårt på twitter för detta varvid han skriver en artikel dagen efter. Det är en unvis-länk och därför syns inte filmen av Olle Schmidts utbrott, som var alldeles överst i artikeln. Men ni ska snart få det.

Det man gör är att man tolkar för läsaren vad Jörgen Grubb (SD) skrattar åt, samtidigt som man undanhåller information som kan göra att läsaren kopplar på sitt kritiska tänkande och gör en annan tolkning. Man har utelämnat Grubbs replik på Schmidts utbrott. En replik som ger en helt annan bild av det inträffade. Budskapet att Grupp skulle skratta åt att flyende barn går hem och ifrågasätts inte kritiskt därför att det stämmer med den nidbild som media skapat med sin demonisering av partiet SD.

Här har ni ett klipp med både utbrottet som var med i artikeln och Grubbs reaktion, sätt på ert kritiska tänkande och bedöm själv:

Noterade ni att Schmidts angav felaktig adress till Expressen? När man anser vår media är i klass med Pravda är det konstigt om man skrattar till när någon använder Expressen som källa? När man gång på gång, år efter år, utan gehör, försökt driva igenom en ”hjälp i närområdet”-politik är det konstigt om man roas av att andra politiker behöver Expressen för att inse allvaret i situationen?

Denna demonisering ger ett moment 22 för partiet SD.
1. Folk som skulle sympatisera med SD har svårt att se igenom demoniseringen och tar därför inte plats i det politiska arbetet.
2. Folk som har rasistiska åsikter tror att de har ”ett hem” inom SD, varför SD får hålla på att städa ut folk som kommit vilse hela tiden.
3. Politiskt arbete inom SD är förenat med faktiska risker. (Man förlora vänner, jobb, kastas ut från fack, politiskt motiverat våld osv.)

Det vill säga demoniseringen i sig försvårar för SD vad gäller rekrytering av rätt folk, vilket ytterligare försvåras av att man växer så det knakar.

Det som sker nu är att allt fler börjar se igenom demoniseringen av SD och därför rusar SDs siffror i höjden. Idag ser det ut så här:skkee

Min reaktion på detta såg ut så här:

Så ja, mina kära läsare, er ”kloka Ninni” är Sverigedemokrat.

Kommentarer

Pravda-medias beteende — 119 kommentarer

  1. Har många gånger funderat på att kommentera det du skrivit men jag har varit och är lite ”internetblyg”.
    Men nu du. Smile
    Du har varit en förebild för mig & det du har skrivit har gett mig ofantligt mycket insikt!
    Jag överdriver inte när jag säger att dina texter har fått mig att fatta hur jag är som kvinna & på köpet fått en bättre relation med min man.
    Och om du visste hur lika vi är som personer & där träffar du mig med ditt sätt att förklara.
    Strålande glad att veta att du är Sverigedemokrat då jag själv också är det sen en tid tillbaka.
    Jag hoppas att det du skrivit ovan kommer att fungera som en tankeställare för andra! Under min tid som medlem så har jag bara mött bra människor med massor av omtanke & kreativa ideer. Du bekräftar sannerligen den bilden.
    Allt gott!

  2. ”er ”kloka Ninni” är Sverigedemokrat.”

    Vilket jag redan visste. Jag känner sådana som dig mycket bättre än ni känner er själva.

    Jag undrar hur det hjälper din son att aborttillgången inskränks, att transsexuella tvångssteriliseras, att pappamånaderna tas bort, att sambeskattning införs eller att 53 miljarder tas från kommunerna och landstingen.

    Jag tror att om du hade fått en dotter hade du blivit för extrem för F! men nu fick du en son och ville hämnas på vänstern för att den vill motarbeta sexism och könsroller. Nåväl, med lite tur så blir din son feminist snarare än misogyn eller våldtäktsapologet.

    Berätta gärna vilket regeringsalternativ SD har.

  3. Tänk om en viss son växer upp och blir homosexuell.

    ”Nej hördu jag blev så berusad av hat mot feministerna att jag röstade på ett parti som säger att du inte förtjänar att adoptera ett barn och vara förälder.”

    Nåväl, då har sonen sådana som mig, som är på hans sida på riktigt och inte försöker gömma sig bakom honom för att försvara misogyni och homofobi.

  4. Metoderna som du beskriver har används väldigt framgångsrikt av media länge. Troligen har detta starkt bidragit till att SD slog igenom mycket senare än motsvarande andra partier i Europa, trots att invandringspolitiken har varit mer extrem i Sverige. Min gissning är att SD, eller något liknande, hade haft 15-25% redan i mitten av nittotalet och politiker som Reinfeldt och Sahlin hade aldrig kunnat bli framträdande utan hade betraktats som halvtokiga extremister.

    Reinfeldt och hans nya moderater är nog det absolut märkligaste fenomenet i Västeuropa efter 1945. Att ett parti som öppet föraktar ursprungsbefolkningen och gör allt för att ersätta denna kunde röstas fram i två demokratiska val lär bli föremål för stort intresse från historikerna.

  5. Jag minns hur det var när Mp var på gång för några decennier sedan. Och bemöttes med negativa rubriker som ”enfrågeparti, populism” osv. särskilt då i Expressen.
    När MP sedan kom in i riksdagen och snabbt snabbt, så ändrades efterhand attityden i media. Och nu är MP med sin extrema feminism (och frånvaro av en seriös miljöpolitik dessvärre) typiskt nog förvandlat till en helt accepterat parti. Men väljarna har börjat svika.
    Det finns nog en del för SD att lära i det fallet… även om det förstås finns stora skillnader i förutsättningarna också.

  6. @utlandssvensk: ”ett parti som öppet föraktar ursprungsbefolkningen”

    Vad har M gjort samerna?

    Om det är ”svenskar” du pratar om så finns de inte. Antingen är sådana som du icke-svenskar eller så är jag icke-svensk. Gör detsamma för mig. Men jag och Ninni tillhör inte samma kultur, folk, samhälle eller nation, oavsett hur vi ser ut. Våra hjärnor fungerar helt annorlunda. Hon tror att ett parti som vill sänka biståndet vill hjälpa på plats och att ett parti som vill ta bort 53 miljarder från välfärden vill hjälpa välfärden. Hon tror att sambeskattning är bra för män och kvinnor och att man inte är transfob eller fiende till friheten när man stöder ett parti som vill tvångssterilisera andra svenskar. Vissa människor låter inte identitetspolitik förstöra ens neuroner.

  7. @Lilith:

    dina texter har fått mig att fatta hur jag är som kvinna & på köpet fått en bättre relation med min man.

    Underbart! Det är precis det som är mitt syfte med skrivandet. Smile

    @Bashflak:

    En dödsknarkarnazirazizzzzt!!!11!!

    Japp, så illa är det och det sen länge. Tänk så lurade ni blivit Wink

    @utlandssvensk:

    Min gissning är att SD, eller något liknande, hade haft 15-25% redan i mitten av nittotalet och politiker som Reinfeldt och Sahlin hade aldrig kunnat bli framträdande utan hade betraktats som halvtokiga extremister.

    Ja. Om jag skulle beskriva SD så skulle jag säga att den är en kombo av tre olika delar. Ekonomiskt ligger det nära gamla socialdemokraterna, synen på försvar och rättsväsende högerut typ gamla M, konservativ familjesyn nära KD. Hur man lyckats med konsttycket att utmåla det till nåt extremistiskt lär också intressera framtida historiker.

    Ofta säger man att SD’are missnöjesröstar. Jag missnöjesröstar inte ett dugg. Jag röstar – som alltid – på det alternativ jag anser är minst dåliga alternativet och som har verkligheten på sin sida. Jag har aldrig någonsin haft åsikter som stämmer 100 % med ett helt partiprogram.

    @Axel:
    Kämpa på!

  8. @Axel Edgren:
    Fan, nu måste jag mata trollen igen.

    Ett par tankar om svensk kultur:
    Köttbullar. Senap smakar sött, inte vinäger. Bröd som smakar sött är inte det äckligaste som finns. LIte full kan man vara på fest, det är inga problem. Kalle Anka på julafton. Kalle Anka finns självklart i tidningsform. Man kan lita på att statsanställda gör jobbet. Korruption är inte en del av vardagen. Pappaledigt. Tandläkare sysslar inte i första hand med att dra ut tänder. Löneskillnader mellan städerskan och direktören är 10 gånger, inte 1000 gånger. Mjölk är nyttigt. Rutten mjölk, dvs ost, är inte konstigt att äta. 6-8 skivor bröd om dagen. Skräphögar på gatan är ovanligt. Bussen och tåget kommer. Flickor får vistas utomhus utan översikt. Kvinnor kan vara chefer. Inga kroppsstraff i skolor. Starta eget? Varsågod, en del blanketter kan det bli, men myndigheter hjälper snarare än stjälper. ”Doktor” eller ”herr”, vad spelar det för roll?

    Ett par olika kulturer beskrivs här:
    http://www.zompist.com/amercult.html
    (De har nog ett par år på nacken, en del av dem, känns som sent 90-tal. Samtida kändisar försvinner snabbt.)

  9. @Ninni:

    Är man sann mot sig själv så inser man vilka åsikter man delar med ett parti eller organisation. Men man behåller sina egna åsikter.

    Är man osäker och otrygg så struntar man i vad man tycker själv och låter partiet eller sektens värderingar och åsikter bli ens egna.

    Ju mer extrema de blir, desto mindre egna åsikter har de helt enkelt.

    MVH

  10. Bra skrivet!
    Och kan inte Erik Ullenhag bara vara tyst?! Har inte han visat tillräckligt hur ”naiv” och faktiskt rent ut sagt falsk han är? En gång i tiden var FP ett parti jag gillade. Och jag gillade faktiskt Björklund med. Tyvärr känns det som FP haft lite förr många knäppstarar högt upp som sänkt partiet, och jag har svårt att tro att man kommer få bättre siffror när man byter ut Björklund. Det skulle väl vara om man faktiskt var lite normkritisk och satsade på Jasenko Semilovic. Trots allt har (och har haft) kvinnliga partiledare. Borde det nu i denna mångfaldstid kunna ta in en utlandsfödd partiledare i ett svenskt parti?

    Förövrigt noterar jag att Axel Edgren börjar svinga allt mer desperat i sitt goda hats väsande. Måste vara jobbigt att hamna utanför sin bubbla. Och framförallt måste det vara jobbigt att få på nöten av en stark kvinna. Det tycks som kvinnor helst ska sitta i ett hörn storögd och vänta på att en stor och stark man ska beskydda henne. Hon ska i vilket fall som helst inte tänka själv och komma fram till slutsatser som inte stämmer överens med hans världsbild. Alltid intressant att se hur de som hävdar förtryck och patriarkat alltid är snabba att trycka ner kvinnor som inte håller med.

  11. ”Ekonomiskt ligger det nära gamla socialdemokraterna”

    Så röstar eller budgeterar inte SD, så du ljuger.

    ”konservativ familjesyn”

    Inget ”konservativt” med att neka samkönade människor adoption eller att tvinga transsexuella att sterilisera sig. Det är homofobi och anti-humanism och inte acceptabelt att rösta på.

    ”Kämpa på!”

    Tack, det går bra det.

    – Vi vill ta bort vårdnadsbidraget eftersom det varit dåligt för kvinnors ekonomi samtidigt som det cementerar en familjepolitik där kvinnor tar hand om barnen medan männen förvärvsarbetar. Vi vill se en modern feministisk politik som stärker både kvinnor och mäns deltagande på arbetsmarknaden och deras ekonomiska självständighet, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

    Härnäst så ska förhoppningsvis invandringsnivåerna och integrationsarbetet in i grundlagen via folkomröstning, så gör man allt hopplöst för oikofoberna.

  12. Trist att höra. Glöm inte att Ryssland stöder SD:s systerpartier i syfte att destabilisera Västeuropa, ”Sverigevänliga” SD har också konsekvent röstat pro Kreml i EU parlamentet. Testa också att återge Åkessons retorik om att ”Natos expansion minskar säkerheten i Europa” för t.ex en est eller en polack, och se hur de reagerar. Varför SD:s motståndare inte påpekar detta oftare är för mig en gåta, kanske för att de själva ofta tillhör kulturvänstern som paradoxalt nog kör en liknande retorik.

  13. @Trollan: ”Och framförallt måste det vara jobbigt att få på nöten av en stark kvinna.”

    En som inte ens kan erkänna hur ens parti röstar och budgeterar är inte stark.

    ”Det tycks som kvinnor helst ska sitta i ett hörn storögd och vänta på att en stor och stark man ska beskydda henne”

    Vad pratar du om? När jag fått studiebidrag såg inte jag mig ur det perspektivet och när kvinnor vill ha hjälp med att bekämpa misogyni och sexism ser jag det som en naturlig skyldighet att rösta på partier som vill hjälpa.

    ”Alltid intressant att se hur de som hävdar förtryck och patriarkat alltid är snabba att trycka ner kvinnor som inte håller med.”

    Jag tycker illa om alla som röstar för att skada mig och andra med arbetarbakgrund. Varför ska jag förlåta en kvinna som hatar mig och sådana som mig?

    @Kristian: Mycket av det där är SD emot, oavsett vad de säger. SD vill ha lägre skatt för rika och vill att ”Vi tar hand om varandra” istf att välfärden gör det. Man ska vara beroende av orten, familjen och församlingen, inte kommun eller staten.

  14. @Fredrik: Vänstern är emot NATO pga moraliska frågor såsom ”Hur ska vi kunna se kurder i ögat när Turkiet fortsätter med folkmord och apartheid?”

  15. @Axel Edgren:

    Mycket av det där är SD emot, oavsett vad de säger.

    Så å ena sidan har vi SDs partiprogram etc., och å andra sidan vad du vet att SD innerst inne vill men inte vågar säga?

    Låter som ”äta kakan och ha den kvar”, alternativt ”P och icke-P”.

  16. @Kristian: Jag har sett hur de röstat och hur de budgeterar. Deras partiprogram (finns inget etc. – det de säger är partiprogrammet och det de gör är vad jag påpekar, till skillnad från alla andra här) väger lika lite som AKBs löften om att Alliansen ska stå kvar.

    Du har också ögon, förmodar jag. Att du väljer att titta på deras partiprogram visar hur din hjärna är av den typen som gör allt för att känna att den hör hemma i sin hundflock och iinte behöver känna någon moralisk eller intellektuell nyfikenhet något mer. Du är hemma nu, lille valp. Du behöver aldrig känna att du saknar gemenskap igen.

  17. @Axel Edgren: Har aldrig läst deras partiprogram (eller något annat partis), det var du som hänvisade till diverse siffror. Uppfattade aldrig var de kom ifrån, kanske nämnde du det.

    Du behöver inte anstränga dig fullt så hårt att vara nedlåtande om du inte vill. Men det är ganska underhållande!

  18. @Axel Edgren:

    Så här skrev SD i sin skuggbudget:

    Bistånd
    Vi ökar fokuset på katastrofbistånd samtidigt som vi minskar utvecklingsbiståndet. Vi anpassar den svenska biståndspolitiken till FN:s rekommendationer om en biståndsram på 0,7 % av BNI.
    Vi sparar totalt 27,9 miljarder kronor på en anpassad biståndsram.
    Samtidigt ökar vi biståndet till UNHCR med 5,2 miljarder kronor mer än regeringens föreslagna satsning.

    Det är alltså korrekt att de vill minska biståndsbudgeten totalt (vilket bl.a. Sydsvenskan rapporterade), men de vill samtidigt öka budgeten rejält för hjälp i närområdet (vilket Sydsvenskan råkade missa).

    Beträffande hur SD röstar, så har de denna mandatperiod röstat mer som S+MP än som Alliansen (allra minst likt V och C). Förra mandatperioden röstade de mer som Alliansen än som de rödgröna.

    Ännu tydligare blir mönstret om man isolerar de frågor där Socialdemokraterna och Moderaterna röstat olika, vilket de gjort 129 gånger. I 51% av fallen där S och M var oense röstade SD med S, och i bara 22% av fallen med M.

    Under mandatperioden 2010-14 var det tvärtom: SD stödde då M i ca 70% av fallen, och S bara i 10%. Vad beror detta på? Socialdemokraterna och Moderaterna kan ha ändrat sin politik. Sverigedemokraterna kan också ha ändrat sin politik. Inget av det känns särskilt troligt, särskilt med tanke på att SD fällde regeringens budget i december.

    Istället är det troligaste att regeringen undviker att lägga fram förslag där man riskerar nederlag, även om regeringen då och då åkt på ett bakslag. Detta innebär rimligen att Sverigedemokraterna utövar en betydande vågmästarmakt, även om det inte alltid syns. Även om de inte så ofta avgör omröstningar, så har de troligen ett indirekt inflytande som grindvakter. Det verkar helt klart som att både den nuvarande och den förra regeringen har tagit hänsyn till hur Sverigedemokraterna förväntas rösta när de valt frågor att lägga fram.

    Dessutom visar de nya siffrorna att det är tveksamt att beteckna SD som ett höger- eller vänsterparti enbart på grund av hur de röstar i riksdagen, eftersom röstningsmönstret ändrats dramatiskt efter valet. Det är en läxa för mig och andra.

  19. @Ulf T: ”Det är alltså korrekt att de vill minska biståndsbudgeten totalt”

    Tack. det var det det.

    https://www.interasistmen.se/wp-content/uploads/2015/09/zdgsdgfsdggd.png

    ”hjälp i närområdet”

    Närområden som inte går att leva i är en värre lösning än ingen alls. Ni vill bjuda utsatta på tårta med gift i.

    ”Detta innebär rimligen att Sverigedemokraterna utövar en betydande vågmästarmakt”

    Så problemen för fattiga, arbetslösa, sjuka, singelföräldrar och pensionärer är ert fel, och nu ska ni skylla erat misslyckande och såren i vänsterns samhällsbygge på ”blattar”? Tack, det visste jag redan. Men så beter sig inte svenskar.

  20. @Axel. Så du tycker att den svenska vänsterns moraliska kompass genom åren gjort att man hamnat rätt utrikespolitiskt? Tjena. Men det är klart, man kan ju ta fram en bild på Pinochet i solglasögon 1973 och känna sig sådär härligt ”vi hade rätt”.

  21. ”Så du tycker att den svenska vänsterns moraliska kompass genom åren gjort att man hamnat rätt utrikespolitiskt?”

    Både ja och nej.

    Nu är det så att med Turkiet behöver man inte titta in i framtiden för att veta vad som händer. NATO gör inget mot Turkiets övervåld och medhjälp till IS. Försök igen.

  22. @Ninni:

    Ekonomiskt ligger det nära gamla socialdemokraterna, synen på försvar och rättsväsende högerut typ gamla M, konservativ familjesyn nära KD.

    Bra sammanfattning.
    Därtill har vi ju DÖ, som betyder att en röst på alliansen är en röst på Mp, och nästa gång kan betyda att en röst på V är en röst på alliansen.

  23. @Kristian: ”Därtill har vi ju DÖ”

    Den mest demokratiska lösningen när andra partiers väljare inte vill låta sina partier bilda regering med Steriliseringspartiet. Den som säger att DÖ är anti-demokratisk föraktar alltså alla väljare utom SDs väljare. Vilket inte förvånar mig alls.

  24. @Axel Edgren:

    Men jag och Ninni tillhör inte samma kultur, folk, samhälle eller nation, oavsett hur vi ser ut. Våra hjärnor fungerar helt annorlunda.

    Där har du onekligen rätt. Ninnis hjärna fungerar. Och hon använder den.

  25. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Du baserar detta på det faktum att hon inte kan kallar ett parti som vill förbjuda samkönade svenskar från att adoptera för homofobiskt?

    Tänk, nu förstår jag plötsligt varför Hitler kom till makten. Ett parti fördömer all kritik emot sig som ondsint och orättvis, och det gör att alla självrättfärdiga och förbittrade i landet att de identifierar sig med partiet och ser saklig kritik mot partiet som en personlig attack som måste leda till förolämpningar och hat mot kritikern.

    Undrar om Orwell hade förutspått att det han varnade för skulle byggas upp av personer som är rädda för det han förutspådde.

    Men ni kanske inte vill förbjuda samkönade par från att adoptera? Säg det då och fördöm erat älskade parti för att det inte håller med er på en så basal punkt.

  26. @Axel Edgren:
    Nej jag baserar det på att hon utvecklar logiska resonemang och inte, som en annan person vilken jag godhjärtat undviker att nämna vid namn, ständigt hemfaller till ad hominem och halmgubbar.

  27. @Fredrik:

    Synd att du tycker det är trist, men det är okej. Smile

    Det du tar upp här visar på det jag skriver om i inlägget med olika perspektiv, menar jag. Jag bildar min uppfattning från t.ex. SD-kuriren, interpellationer och utländsk media – inte från den bild ”etablissemanget” vill förmedla.

    Här har du ett svar från SD-kuriren.

    Jag hade kunnat visa mer, men saken är att jag fortfarande är här för att beskriva genussystemet och det är partipolitiskt oberoende. Jag är inte här för att bedriva någon SD-politik, det gör däremot privatpersonen Ninni.

    Varför SD:s motståndare inte påpekar detta oftare är för mig en gåta

    Man har försökt och vet därför om att mina förtroendevalda klarar hantera den debatten galant. Smile

  28. @Fredrik: Ja, det är märkligt att man får Putin på köpet där, och det är ett tydligt argument mot SD.

    Som alltid får man se vilka frågor som är viktigast just nu. Partier och verklighet förändras. En gång handlade PP om personligt integritet, därefter blev de bara HBTQ – och mycket riktigt förlorade de röster bland de som intresserat sig i den ursprungliga fråga. (Kanske skulle de ha modererat sin ”max 5 års upphovsrätt” också, vad vet jag.)

    Minst dåligt, som sagt var. Tror man Putin är farligare än ”nuvarande invandringspolitik” blir det inte SD.

  29. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): ”ständigt hemfaller till ad hominem och halmgubbar.”

    Ad hominem använder inte jag som argument. Jag använder ad hominem för att jag talar till lögnare, homofober och fega människor. Den som talar *till* mig behöver såklart inte använda ad hominem

    ”halmgubbar.”

    SD är emot samkönades mänskliga rättigheter. Det är därför också SDs väljare som inte vill säga emot partiet i detta. Det är en halmgubbe enligt dig? Då är det ordet värdelöst, precis som ”demokrati” och ”yttrandefrihet” är ett värdelöst ord på den här bloggen.

    ”Jag är inte för att bedriva någon SD-politik”

    Du har aldrig gjort annat.

  30. @Axel Edgren: Jag har inga problem med att par av samma kön adopterar. Däremot är det ingen mänskligt rättighet att få adoptera.
    Barnets bästa måste komma först. En del säger att samkönade föräldrar är farligt. Jag håller inte med. Håller inte heller med om att detta är en mänsklig rättighet.

    Däremot respekterar jag att det finns olika åsikter, precis som med abort: skall vi ha totalförbud, 12 veckor, 18 veckor, när som helst?

    Ute i verkligheten finns olika åsikter, och de stöts hela tiden mot varandra och förändras. Dagens lagar motsvarar konsensus för 5, 10, eller 30 år sedan. Det är priset för kombinationen grundlag och representativ demokrati.

  31. @Trollan:

    Bra skrivet!

    ÅH!Grin

    Jag skrev så här på Twitter:

    Så det kändes i hjärtat att få den responsen från dig. Smile

    Förövrigt noterar jag att Axel Edgren börjar svinga allt mer desperat i sitt goda hats väsande. Måste vara jobbigt att hamna utanför sin bubbla. Och framförallt måste det vara jobbigt att få på nöten av en stark kvinna.

    Haha! Jag undrar om Axel någon gång kommer inse att han kämpar på och slösar sin energi utan att uppnå minsta resultat hos mig. Smile

  32. ”Däremot är det ingen mänskligt rättighet att få adoptera.”

    Antingen får samkönade par adoptera eller så får inga par det. Allts SD har är sin homofobi som kommer sig av dess naziströtter, som Jimmie Åkesson i vuxen ålder medvetet valde att omfamna. Han och Björn Söder kommer alltid vara sönder och man får inte rösta på dem.

    ”Däremot respekterar jag att det finns olika åsikter”

    Usch. Abortgränsen ska vara upp till doktorer, embryologer och nataldoktorer. Inte personer som du.

    ”Ute i verkligheten finns olika åsikter”

    Det finns också riktiga människor vars rättigheter och lika värde man inte får offra.

  33. @Ninni: ”Jag undrar om Axel någon gång kommer inse att han kämpar på och slösar sin energi utan att uppnå minsta resultat hos mig”

    Jag vill visa att du föraktar samkönade svenskar genom att visa vad du röstar på och sedan fråga hur du ställer dig och vad du skulle göra i hypotetiska situationer. Hittills lyckas jag. Jag visar att du är en fegis.

    Vill du ha en statsminister eller minister som i vuxen ålder valde att gå med i ett öppet nazistiskt parti? Jag vill verkligen förstå hur djupt rötan går. Hur svårt det är att hitta en ådra av ärlighet och medmänsklighet hos antifeminister.

  34. @Maria:

    Tack! Reaktionerna har varit splittrade, vissa har uttryckt djup förvåning. Jag kan förstå båda reaktionerna. För jag är liberal och är det den sidan man ser främst så passar ju SD’are illa. I annat borde man kunna räknat ut det. Smile

  35. Det är verkligen tragikomiskt med denna svenska ångest inför SD. Om man ser utifrån övriga västländers perspektiv framstår SD som det enda normala partiet medans övriga är mer eller mindre tokiga extremister. Halvsossig ekonomisk politik och en invandringspolitik som ligger ganska mitt i vad som är normalt i övriga EU, det är extremt?

    Men i landet tvärtom är det väl naturligt att det extrema är normalt.

  36. @utlandssvensk: Dessutom är det den invandringspolitiken vi kommer att få som EU-medlemmar!

    MP kanske vill propagera för ett Svensk utträde. Sannolikt får de de flesta ungdomsförbunden med sig.

    Tror personligen att realpolitiska M och S hellre vill kunna peka på framgångar för den förda politiker om ett decennium och samtidigt smutskasta SD. (Nu förutsätter vi att det blir ”framgångar”, den som lever får se.)

  37. @Axel Edgren:
    Jag använder ad hominem för att jag talar till lögnare, homofober och fega människor. Den som talar *till* mig behöver såklart inte använda ad hominem

    “halmgubbar.”
    Herre jesses så mycket oförskämd smörja! Det är samma i alla totalitära ideologier, där bara en sanning finns, och därför oförmågan att debattera och möta, försöka, andras argument, i stället drunknar i tarvliga invektiv.
    Doris Lessing (i Nobelintervjun, men även vid tidigare tillfällen) om dagens feminister: ”Hemska förfärliga människor!”
    Det är väl positivt att det hittar hit folk som tycker annorlunda? Men då får man väl också acceptera motsatsen, här tycks det också annorlunda.
    Och världen är full av människor som tycker annorlunda än Axel Edgren. ÄVEN bland antirasister och feminister! ”Kan inte debattera”?

  38. @Joakim Steneberg:

    ”Det är samma i alla totalitära ideologier, där bara en sanning finns”

    ”Sanningar” som ”Media e dumma mot SD”, ”SVT pratar inte tillräckligt om elaka invandrare men för mycket om SDkrater som tabbar sig” och ”Invandringen är självklart en kostnad”. Alltså övertygelser som är mycket starkare i SDs huvuden än i deras fakta och argumentation.

    ”Och världen är full av människor som tycker annorlunda än Axel Edgren. ÄVEN bland antirasister och feminister! ”

    Man kan inte vara emot aborträttigheter och vara feminist, man kan inte rösta homofobiskt och vara liberal och man är inte antirasist om man röstar på en person som i vuxet, opåverkat tillstånd gick med i ett nazistiskt parti.

    Källa: ordens egna betydelser.

  39. @Axel Edgren:

    Det är bra, fortsätt för allt vad du är värd. Fortsätt att skrika ut din vrede och allt ditt hat.
    Prata dig längre och längre ner i din egen lilla värld av självmotsägelser och personangrepp.

    Det är inte vackert, men verkar visa upp ditt sanna jag.

    MVH

  40. @Genusföljaren:

    ”självmotsägelser”

    Peka ut.

    ”personangrepp.”

    Det är du som kallar mig vredgad och hatisk. Visa gärna var jag använder karaktärsbeskrivning som är genuint otillbörlig eller bara falsk.

  41. Känner på mig att vi närmar oss en kritisk punkt där det kommer att bli rätt många ”Je Suis SD” så att säga. Särskilt många tror jag kommer vända kappan som varit med bara för att vara ”inne”.

    Är inte själv SD men däremot stark förespråkare för yttrandefrihet och således har jag halkat in sidledes genom medias misshandel av partiet. Saknar idag nåt parti alls att rösta på då SD för mig mest liknar Socialdemokraterna för ett tiotal år sedan.

    Sjuklövern har målat in mig i ett hörn där jag kan välja mellan fri invandring och fortsatt trasig integration, eller rösta på SD. Vet inte om jag kommer taktikrösta på SD iallafall men det kommer förmodligen inträffa om övriga sju partier fortsätter misshandla demokrati och yttrandefriheten samt allas lika värde så ihärdigt som de gör idag(i allas lika värde finns rätten till politisk åsikt med, något man ger blanka fan i inom sjuklövern+media).

  42. @Ninni:
    Anade det från en tidigare diskussion.

    Själv skulle jag inte kunna rösta på dem. Politiken är ok. Men tycker det skaver så mycket när de uttalar sig. Jag litar inte alls på att de (partiledningen) alls bryr sig om utsatta människor, det låter inte ärligt i mina öron.( SDs väljare däremot verkar bestå av alla de sorter. Har aldrig trott att alla som röstar på SD är rasister.)

    Däremot gläder jag mig över varje procent SD går upp i opinion, för jag tänker mig att någon gång måste det ju gå upp för de etablerade partierna och medierna hur folkviljan ser ut och hur de själva ignorerat den. Men om SD vinner blir jag ledsen, för jag litar inte på dem. Det parti jag skulle vilja rösta på existerar inte… Frown

  43. @Axel Edgren

    Ditt djupa förakt för andras åsikter är beklämmande, men förvisso senaste mode ett litet tag till. Fortsätter du i samma spår skapar du en ny SD röstare varje gång du öppnar munnen.

    Har personligen inga problem med någon politisk hemvist alls, enda kravet jag har på människor är att inte spränga oliktänkande i luften eller på annat sätt använda våld när orden tryter.

  44. För övrigt… Att komma ut som SDare är nog bland det svåraste man gör i vårt samhälle… Smile

  45. @Axel Edgren:

    Vilket jag redan visste. Jag känner sådana som dig mycket bättre än ni känner er själva.

    Du känner dom ungefär lika bra som du känner dig själv.

  46. @Axel Edgren:
    Jag tycker att det är beklämmande och osmakligt att du (Axel) spekulerar i både mina åsikter och min sexuella läggning – trots att jag inte är närvarande – och vill därför förtydliga var jag står.

    Jag är bisexuell vilket innebär att jag mycket väl kan komma att få en manlig partner någon gång. Att få barn är ett ansvar inte en rättighet. SD har med motivering i vad de anser är barnets bästa, kommit fram till att samkönade inte får adoptera. Detta håller jag inte med om men jag skulle inte få för mig att kalla det homofobiskt.

    Jag röstar inte bara själv på SD, jag är även medlem i SD.

    Som SD:are vill jag även kommentera de saker du skrivit om mitt parti.

    1. http://www.dagenssamhalle.se/debatt/oscar-sjoestedt-sd-sparar-inte-pa-vaelfaerden-18027 Här har du angående bidrag till kommuner. Man måste se till helheten.

    2. Angående bidrag till närområde. Du säger att: ”Närområden som inte går att leva i är en värre lösning än ingen alls.” Jag anser att du missar poängen här. Det är just det faktum att närområdena är förfärliga som gör att vi vill skicka resurser för att förbättra situationen där. Vi kan bidra till att göra förhållandena så humana som möjligt för så många som möjligt av flyktingarna istället för att hjälpa en liten klick.

    3. Du påstår att vi vill tvångssterilisera andra människor. Skulle du kunna delge en källa på det tack. Om det stämmer är det något jag helt missat.

    4. Du påstår att: ”Jag tycker illa om alla som röstar för att skada mig och andra med arbetarbakgrund. Varför ska jag förlåta en kvinna som hatar mig och sådana som mig?” Jag tolkar detta som att du menar att SD skadar folk med arbetarklassbakgrund. På vilket sätt? Min mamma har själv arbetarklassbakgrund.


    5. Du påstår att DÖ är demokratiskt. Att partierna gick med på att släppa igenom en politik som de är emot utan sina väljares stöd. Jag tycker inte att det är demokratiskt. Jag kan dessutom tillägga att jag tycker att DÖ är läskigt lik Fullmaktslagen som låg till grund för att Hitler fick fullständig makt utan att ha stöd av en majoritet av befolkningen.

    Dessutom vill jag påpeka att Jimmie Åkesson inte var vuxen då han gick med i SD som du påstår. Men detta var innan jag föddes och jag bryr mig inte på vad SD eventuellt var för längesedan. Jag lever i nutid och siktar på framtiden.

    Dessutom så tycker jag din logik kring abort är lite luddig. ”Abortgränsen ska vara upp till doktorer, embryologer och nataldoktorer. Inte personer som du.” Med samma logik skulle man kunna säga att lagarna om mord ska vara upp till poliser att avgöra. Eller att bara ekonomer får avgöra ekonomipolitiken?

    Avslutningsvis vill jag säga till mamma att jag är otroligt stolt över henne. Det är en mycket jobbig sak att komma ut som SD-sympatisör. Jag har förlorat vänner och folk har försökt få mig sparkad på grund av det. Trots att du sett detta hända vågar du ändå göra samma sak.

  47. Bra försök, Random person.

    1. SDs representant använder sig av en förutfattad mening om besparingar som kommer från minskad invandring.

    2. Närområdena är dåliga pga de situationer personer flyr ifrån, inte en brist på pengar. Lägrena kan bli bättre, men läger är de ändock.

    3. Senast 2014 var SD oklara om sterilisering. 2013 röstade de för det.

    4. SD röstade som de röstade. Det kan inte jag göra något åt.

    5. DÖ är ett resultat av att Rödgröna och Alliansen inte vill ha SD i regering och inte vill att SD utpressar deras representanter när det kommer till regeringsbudget.

    Resten bryr jag mig inte eftersom du kan vara vemsomhelst. Självklart beklagar jag om du är så indoktrinerad att du håller med SD i frågan om huruvida du och en prospektiv partner är likvärdiga heteros som prospektiva adoptivföräldrar.

    http://thinkprogress.org/lgbt/2014/07/05/3456717/kids-raised-by-same-sex-couples-are-healthier-and-happier/

  48. Snälla, snälla, snälla Ninni! Bli SD-politiker så att vi kan få en ordentlig jämställdhetsminister Smile

  49. MJ: Nej, SDs väljare vill ha fattiga småortsbor och pensionärer så de har något att skylla på ”MENA-invandrare”. Det är SD-väljarnas vilja att vänsterns samhällsbygge skadas och att budgeten visar underskott så att man kan skylla på nyanlända samt deras barn. Det är en medveten strategi att först sabotera folkhemmet och sedan skylla de resulterande problemen på rödgröna och ”främmande” så att man kan få igenom ännu mer folkhemsfientlig politik. Logiken är obefintlig men strategin är otvetydig.

    Det är lite som om Miljöpartiet skulle rösta igenom politik som DIREKT skapar mer skyfall, kaotiskt väder och skogsbränder. Så fort en klimatrelaterad olycka sker kan man sedan skylla på bristen på klimatåtgärder (snarare än MPs röstande som var utformade för att orsaka dessa händelser), och sedan använder man den makt man får för att orsaka FLER klimatrelaterade olyckor och så rullar det på.

    Om inte SD hade röstat för Alliansens budget hade det inte funnits saker att skylla på invandrare – det är därför som SD röstat på det sätt det gjort.

  50. Hej.
    ’Axel Edgren’ bör vara aktsam med vilken sorts argument hen väljer. Att hävda att samer är Sveriges ursprungsbefolkning är dels felaktigt, dels baserat i ’blud und boden’-logik. Hur? Samerna är inte de första människor som bosatt sig på den landmassa som sedermera kom att kallas Sverige; de nutida samernas förfäder invandrade (i ordets ursprungliga bemärkelse) från nordöst långt efter att den nu isfria landmassan befolkats ända upp till det som idag är Härjedalen och Jämtland.

    Att dra till med begreppet ursprungsbefolkning är alltid vanskligt. Om Palestinier/Svenskar/Samer/Marsmänniskor är ett folk med rätt till en viss geografisk yta, hur definieras tillhörighet till detta folk och denna yta? Det hela landar i ett förvirrat rasistiskt töcken, icke att förundras över när resonemanget går tillbaka på förra sekelskiftets socialism.

    anonyma (ha!) hälsningar

  51. Själv är jag inte SDare men anser att både invandringen och invandringsdebatten spårat ur,man kan säga att SD varit ett test för hur väl demokratin och yttrandefriheten fungerar i Sverige,tyvärr klarade Sverige inte testet.
    Men jag ska tillstå att SD,s framgångar i opinionsundersökningar glädjer mig eftersom jag vill se en minskad invandring,och jag hoppas att dessa ska sparka liv i den halvdöda hästen Alliansen så den börjar röra på sig och fattar kloka beslut.Det största hindret där är väl Annie Lööf men om man kan svänga i kärnkraftsfrågan inom centern så borde det gå även i migrationsfrågan,om de andra partierna kräver det.
    Förövrigt har jag inga problem med att du Ninni är SD vilket jag redan trott en tid,civiliserade människor förstår att i en demokrati drar personer olika slutsatser vad som är bäst för landet och kommer då till olika politiska ståndpunkter.Jag har själv vänner som röstar på vänsterpartiet och andra som röstar på SD och vi har inga problem att umgås och klämma några öl tillsammans,precis så som civiliserade människor gör.

  52. Gissar att det är bra för SD att Ninni kommit ut som en sympatisör, mindre bra för jämställdismen dock. (Säger jag som i det mesta ändå håller på den rödgröna sidan.)
    Däremot är jag helt med på analysen om att medias fulspel mot SD är kontraproduktivt. Tyvärr…

  53. Nej vad besviken jag blev nu Ninni. Bokmärket Genusdebatten hamnar nu i papperskorgen och du får ett e-långfinger av mig. Adjö.

  54. @Besviken

    Tråkigt att du inte gillar olika och inte respekterar mänskliga rättigheter som allas lika värde. Och Ninni blir väl inte en sämre människa bara för att hon har en annan åsikt än dig politiskt? Är människovärdet kopplat till ”rätta” åsikter?

  55. Jag kan inte säga att jag skulle gilla SD, men just nu verkar alla andra partier så mycket sämre. Jag hoppades länge på att kunna rösta genuint socialliberalt, utan bisarra postmodernistiska överbyggnader, men därav blev intet. Jag har lekt med tanken att en enda gång rösta på SD, för jag ser dem som en nödbroms – man drar i den när läget är akut, men man ska inte hänga på den i onödan.

    Jag noterar att allt fler vettiga människor håller på SD, vilket säger en hel del om stämningsläget i Sverige. Kanske vi får bevittna en strömkantring och SD blir det dominanta partiet. Då kommer minsann alla dagens pk-människor att bedyra att de alltid egentligen hållit på SD.

    För övrigt har jag ingen som helst åsikt om Ninnis relation till SD. För mig är det ungefär lika dramatiskt som om hon skulle ha berättat att hon är stamkund hos ICA.

    Jag sade förresten härom dagen upp mitt medlemskap i FP. Däremot behåller jag nära kontakter till det finländska politiska fältet.

  56. @ Besviken

    Märklig reaktion från din sida. I stället för att skicka fingrar hit och dit kunde du kanske komma med ett resonemang.

  57. @Alith:

    Politiken är ok. Men tycker det skaver så mycket när de uttalar sig. Jag litar inte alls på att de (partiledningen) alls bryr sig om utsatta människor, det låter inte ärligt i mina öron.( SDs väljare däremot verkar bestå av alla de sorter. Har aldrig trott att alla som röstar på SD är rasister.)

    Naturligtvis kan de vara ulv i fårkläder, men jag känner mig helt trygg i mitt val. Jag är stolt över mina förtroendevalda.

    Och se på regeringspartiet 7-klövern. De harbakom ryggen på folket – och mot folkets vilja medvetet tagit beslut som drastiskt påverkat vårt land, t.ex. vad gäller no-go-zoner. Se på föräldrapenning: Trots det massiva motståndet mot kvotering av föräldrapenning, även bland sina egna väljare, så kvoterar man ännu en månad. Man skiter högaktningsfullt i folkets vilja och man missbrukar grovt sitt förtroendeuppdrag. Där har vi redan facit, de är ulven och de har inte ens fårkläder på. Kejsaren är naken, se dem för de maktmissbrukare de är.

    Men jag förstår helt din känsla, en gång skrev du så här:

    Jo, jag håller med om bra samtalsklimat och allt. Däremot blir det missförstånd ibland pga att man är van vid olika sätt att diskutera. Ninni är bra att ha i de fallen.

    Olika röster är lättare eller svårare för en beroende på vem man själv är och hur budskapet förmedlas. I nämnd ordning så lyssna på Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Paula Bieber Bieler. De pratar på ett sätt som är rätt för dig. Här har du t.ex ett smakprov på Mattias Karlsson.

    Däremot gläder jag mig över varje procent SD går upp i opinion, för jag tänker mig att någon gång måste det ju gå upp för de etablerade partierna och medierna hur folkviljan ser ut och hur de själva ignorerat den.

    De vet, de skiter i folkviljan.

    Men om SD vinner blir jag ledsen, för jag litar inte på dem. Det parti jag skulle vilja rösta på existerar inte…

    Jodå, det finns, de heter Sverigedemokraterna Wink
    Politiken är väldigt ”Alith-ig”, det är mycket mer dig än mig så att säga. Att du inte litar på dem är, menar jag, ett resultat av det som inlägget handlar om, hur media agerat.

    Men; Jag är – för din skull – glad att du inte tillhör ”oss” (än). Min son skriver:

    Jag har förlorat vänner och folk har försökt få mig sparkad på grund av det.

    Hur folk hanterar mig på grund av mina åsikter, det rör mig inte i ryggen. Nu har du, vad jag förstått, små barn, men jag tror du kan relatera ändå. Föreställ dig känslan om din son hade sagt ”ännu en som inte vill vara min vän” för att din son har ”fel” åsikter?
    Föreställd dig ilskan du skulle känna när du fått veta att individ(er) letat upp din sons chef i syfte att få honom sparkad för sina ”fel” åsikter. (Hans chef är superbra så han bara berättade att han blivit kontaktad)

    Stigmat är tufft och jag tror du skulle må dåligt av det. Jag gör det inte, för mig är det på gott och ont. Vinsten för mig är att jag och min son kommit varandra väldigt nära och den är ovärderlig. Stigmat avtar dock snabbt nu och 2018 tror jag detta är en försvunnen tid. Och jag menar att SD är rätt för dig, så ta tiden att bilda dig en egen uppfattning om huruvida de är att lita på genom att lyssna på de röster jag föreslog, SD-kuriren är öppen för alla. Smile

    @Ninnis son:

    Avslutningsvis vill jag säga till mamma att jag är otroligt stolt över henne. Det är en mycket jobbig sak att komma ut som SD-sympatisör. Jag har förlorat vänner och folk har försökt få mig sparkad på grund av det. Trots att du sett detta hända vågar du ändå göra samma sak.

    Jag har en fantastisk förebild, kolla i spegeln så ser du honom. Wink Heart

    @Conny:

    Snälla, snälla, snälla Ninni! Bli SD-politiker så att vi kan få en ordentlig jämställdhetsminister Smile

    Det är mycket osannolikt.

    @MJ:

    Om DÖ skulle vara odemokratiskt av det skälet så var väl SD:s röstande på borgarnas budget precis lika odemokratiskt?

    Jag tror inte han kommer in igen, han är ständigt upptagen, så jag svarar för honom. Svaret är, nej. Här har du en text som utvecklar svaret.

    Att ett parti i en röstning agerar på det sätt deras väljare önskar är allt annat än odemokratiskt. Jag har inte mött en enda SD’are som är missnöjda med ”Give ’em hell”, inte en enda! Däremot – föga förvånande – många arga moderater.
    SDs agerande satte de andra partierna i en svårare, men fullt lösbar, parlamentarisk situation. Vågmästarroll är en sak politiker ska kunna hantera. Situationen hade de kunnat lösa utan att tulla det minsta på demokratin, t.ex. skulle regeringen o M kunnat kohandla fram en budget.

    För egen del …. tja, vi får skicka tackkort. Wink Vi är tack vare DÖ det enda oppositionspartiet och man visar upp sin ulv-ighet för alla som förstår grunden i vår demokrati. Bättre motståndare kan man inte ens önska sig. Wink

    Men … för mig är vår demokrati i sig för viktig för att jag ska kunna glädjas åt det guldläge 7-klövern gett oss.

    @michael:

    Förövrigt har jag inga problem med att du Ninni är SD

    TackSmile

    @Nils D:

    Gissar att det är bra för SD att Ninni kommit ut som en sympatisör, mindre bra för jämställdismen dock.

    Jag gör aldrig saker utan eftertanke. Jag har avvaktat, inte för min egen skull, utan för jämställdismen bästa. Så jag delar inte din åsikt att det är ”mindre bra för jämställdismen”. Och för SDs skull … hmmm, så betydande är inte ”Ninni på GenusDebatten” att det gör någon skillnad alls. Jag är knappast någon kändis. Smile

    @Besviken:

    Nej vad besviken jag blev nu Ninni. Bokmärket Genusdebatten hamnar nu i papperskorgen och du får ett e-långfinger av mig. Adjö.

    Hejdå. Du är välkommen tillbaka om och när du vill. Smile

  58. @Axel Edgren:

    Resten bryr jag mig inte eftersom du kan vara vemsomhelst. Självklart beklagar jag om du är så indoktrinerad att du håller med SD i frågan om huruvida du och en prospektiv partner är likvärdiga heteros som prospektiva adoptivföräldrar.

    http://thinkprogress.org/lgbt/2014/07/05/3456717/kids-raised-by-same-sex-couples-are-healthier-and-happier/

    Nå, jag har då och då försökt få en bild av hur forskningsläget ser ut kring hur barn med samkönade föräldrar klarar sig. Det försvåras dels av att det länge funnits rätt få sådana familjer att forska på, dels av att väldigt många av de studier man hittar har en uppenbart sned rekrytering av studieobjekt – inte sällan är det snöbollsrekrytering av personer som redan från början visat initiativ genom att ansluta sig till olika grupper som t.ex. arbetar för stöd för samkönade föräldrar: som en artikel skrev nyligen, är de studerade ”vita, medelklass och engagerade”.

    En studie som tog ett annat grepp var Regnerus; han fick också ett annat resultat. Jag brukar notera sådant som det som hände sedan: en veritabel hatkampanj drog igång mot Regnerus, där man både misstänkliggjorde hans motiv och satte igång med crowdsourcing för att hitta fel i hans metodik. Man hittade också ett antal felaktigheter, trumpetade ut att den onde Regnerus därmed var besegrad, och återgick till att producera studier med samma metodik som innan, bevisande att vita, engagerade medelklassföräldrar lyckas hyfsat med sina barn vare sig de är samkönade eller ej.

    Förståeligt, möjligen, men det har inte så mycket med god forskning att göra.

    Nyligen dök det upp en annan studie, The Unexpected Harm of Same-Sex Marriage: A Critical Appraisal, Replication and Re-Analysis of Wainright and Patterson’s Studies of Adolescents with Same-Sex Parents (Sullins 2015) (min fetstil):

    Wainright and Patterson’s three studies of the National Longitudinal Survey of Adolescent Health (Add Health) examining children in 44 lesbian mother families comprise a key part of research efforts that have found no disadvantages in well-being for children with same-sex parents using a statistically representative national sample. Re-examination of the data finds that 27 of the 44 cases are misidentified heterosexual parents. Replication after removing the error cases finds that children with same-sex parents experience significantly lower autonomy and higher anxiety, but also better school performance, than do children with opposite-sex parents. Re-analysis of family type (same-sex vs. opposite-sex) by marriage status finds that, on a range of measures of child well-being, opposite-sex marriage is associated with improved outcomes, but same-sex marriage is associated with lower outcomes. Comparing unmarried to married same-sex parents, above-average child depressive symptoms rises from 50% to 88%; daily fearfulness or crying rises from 5% to 32%; grade point average declines from 3.6 to 3.4; and child sex abuse by parent rises from zero to 38%.

    Jag noterar via Google Scholar att de tre artiklar av W&P (publicerade 2004, 2006 och 2008) som avses tillsammans har över 500 citations. Möjligen refereras alla tre ofta samtidigt, så då kanske det är åtminstone en bit över 100 unika citations. De har alltså fått rätt ordentligt genomslag.

    Artikelns avslutning är lite väl polemisk för min smak, men reflekterar möjligen en viss frustration över politiseringen av forskningsområdet.

    The present study has re-examined some of the strongest evidence adduced in support of the no differences thesis, concluding that, when re-analyzed in a manner that could show differences if they existed, such differences are manifestly present. As noted in the introduction, a steady drumbeat of dozens of studies based on small, non-random samples has been celebrated by the American social science establishment as definitive proof that having same-sex parents is innocuous for child well-being. In the face of mounting evidence to the contrary, the American Psychological Association continues to claim: “Not a single study has found children of lesbian or gay parents to be disadvantaged in any significant respect relative to children of heterosexual parents” [26]. The present study definitively demonstrates that statement to be false.

    To those convinced that the no differences thesis is true, the evidence presented in this study is unexpected and possibly inconvenient. Whether future evidence upholds, modifies or rebuts these findings, they suggest that much of the received social science wisdom about such relationships is mistaken, and we have just begun to try to understand the effect on children of having two parents of the same sex.

    Notera (som om det inte vore tydligt i citatet ovan) att de inte påstår sig ha bevisat att samkönade föräldrar är sämre än andra, utan snarare att den forskning som gjorts på området hittills helt enkelt inte duger för att avgöra frågan.

    Som väntat, skulle man kunna säga, har kritiken inte låtit vänta på sig. Mönstret tycks vara att man (på båda sidor) mobiliserar det kritiska tänkandet så fort en studie visar ’fel’ resultat, och gör vågen när motsatsen sker. The Atlantic antyder att Sullins är ohederlig eftersom han är katolik (och sannolikt höger, ”noisy fringe”). Det följer en rätt invecklad diskussion kring varför det var rätt att inte utesluta samkönade par där barnen rapporterade att den biologiska fadern faktiskt bodde med barnet, men ut en vetenskaplig synvinkel känns Sullins’ resonemang i detta avseende rätt robust: logiken kring vilka konsistenschecker som behölls resp. avfärdades känns rätt svag och färgad av rationalisering. Artikeln följer upp med att förklara att ena sidan har fler studier än den andra (ett ovetenskapligt argument), samt att några domare övertygats av detta och bestämt att sidan med flest studier har rätt.

    Hur man vill förhålla sig till detta är väl upp till var och en. Uppenbart finns det fanatiker på båda sidor, och vissa av dessa fanatiker beställer eller producerar forskningsartiklar. Det kan vara intressant att läsa Sullins’ analys alldeles oavsett vilken sida man vill tro på.

    Då kan man t.ex. reflektera över svårigheterna att dra robusta slutsatser från jämförelsen av en grupp av 44 familjer med en baseline innehållande 20 000 barn, eller för all del riskerna med att, som W&P gjorde), välja ut en kontrollgrupp på 44 familjer ur denna baseline som hade ”praktiskt taget identiska” förutsättningar som gruppen lesbiska par.

    Om man väljer den skeptiska utgångspunkten att vi ännu inte vet särskilt mycket, kan man mycket väl landa i ett motstånd mot samkönade adoptioner utan att för den skull vara homofob.

  59. @Rick:

    För övrigt har jag ingen som helst åsikt om Ninnis relation till SD. För mig är det ungefär lika dramatiskt som om hon skulle ha berättat att hon är stamkund hos ICA.

    Haha! Är det nu jag vågar erkänna att jag har ICA-kort? Wink
    Tack.

    Jag har lekt med tanken att en enda gång rösta på SD, för jag ser dem som en nödbroms – man drar i den när läget är akut, men man ska inte hänga på den i onödan.

    Jag hade verkligen önskat att fler, helst redan 2010, hade insett att det var behov att dra i den nödbromsen. Vi är i en situation där det kommer några hundratal per dag och all form av säkerhetskontroll är kastad över bord, för de styrande har drabbats av ”humanitär stormakts”-hybris.

    Men svenska folket drar inte i nödbromsen ……

  60. @Ninni:

    Naturligtvis kan de vara ulv i fårkläder, men jag känner mig helt trygg i mitt val. Jag är stolt över mina förtroendevalda.

    Jag tycker att man kan ha som utgångspunkt att ett parti som, speciellt över loppet av flera år, växer till några tiotal procent, kan anses vara hyfsat representativa för svenskar i allmänhet. Enligt detta synsätt torde SD vara ungefär lika representativa för folket som S och M. Jag tycker inte att det finns goda skäl att anta att 20% av svenska folket är rasister eller homofober – än mindre båda på en gång!

    Jag var inte förtjust när SD kom in i Riksdagen, men ansåg att när de väl var där, var det just ett uttryck för folkets demokratiska vilja, och andra partier borde ha fullt ut accepterat SDs roll i det demokratiska arbetet, och på så sätt stöttat just de demokratiska krafterna inom partiet. När det ger bäst utdelning att arbeta konstruktivt i den demokratiska processen, kommer sådana personer lättare nå fram till tunga positioner, och de kommer få bättre gehör för att det är just genom demokratiska processer man skall verka.

    Enligt denna logik är den väg man istället valde snarast ett sätt att stärka de eventuella odemokratiska krafterna inom SD. Om en grupp upplever att de kommer att svartmålas som rasister, fascister, homofober, alldeles oavsett hur de uppträder, försvagas incitamenten att välja representanter som är balanserade och eftertänksamma. Då det reflexmässiga fördömandet drar igång helt förutsägbart på högvarv om SD t.ex. sätter upp provokativ reklam i tunnelbanan, och SD därmed ökar i opinionen, kommer detta belöna cyniska och provokativa krafter inom partiet.

    Å andra sidan tjänar även t.ex. Jomshof på att bli utsatt för tendentiös klippning och att bli få sparken som lärare efter mediadrev, eftersom många uppfattar honom som inte särskilt representativ för de ”lågpannade as” som sägs befolka SD.

    @Ninni:

    I nämnd ordning så lyssna på Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Paula Bieber.

    Jag har alltid anat att Ninni i hemlighet var en ’belieber’. Nu försade hon sig.

    Hon bär på många hemligheter, den kvinnan … Smile

  61. @Ninni:
    Jag tror inte att det bara är media som gjort det. Jag går på känn när det gäller människor. Jag litade tex aldrig på Reinfeldt. Fattade aldrig varför folk pratade om sammetsblick när jag i det närmaste såg en psykopat. Jag väntar fortfarande på att det ska komma fram något riktigt dåligt ur garderoben. (Jag kan förstås ha fel, men jag litar bara inte på karln!)

    Richard Jomshof har jag alltid tyckt var vettig… Sen vet jag att deras politik i mångt och mycket passar mig, men ändå inte riktigt. Plus att jag inte litar på att dem. Däremot råkade jag läsa ett samtal på Twitter mellan två personer som på allvar trodde att om SD kom till makten så skulle genast alla invandrare kastas ut och de två vänstermänniskorna som samtalade skulle genast hamna i läger för dissidenter. Detta menade de helt allvarligt. Det är inte vad jag menar när jag säger att jag inte litar på SD… Smile

    I alla fall är det en SKAM i mina ögon att det snart börjar svälta ihjäl småbarn i lägren, medan vi antagligen lägger många miljoner på ensamkommande flyktingbarn som egentligen är vuxna!!! Plus att vi tar biståndspengar till svindyrt asylmottagande! En ren skam! Hur ska inte historien döma oss för det!!? (Plus annat asylfusk, som också kostar oss en massa, som vi av ideologiska skäl inte vågar utreda ordentligt)

    Sen är det ju också en skam att man i Sverige kan bli avskedad för sin partitillhörighet, kickad ur facket osv… Man fattar inte att det är Sverige! Frown

  62. @Alith:

    I alla fall är det en SKAM i mina ögon att det snart börjar svälta ihjäl småbarn i lägren, medan vi antagligen lägger många miljoner på ensamkommande flyktingbarn som egentligen är vuxna!!! Plus att vi tar biståndspengar till svindyrt asylmottagande! En ren skam! Hur ska inte historien döma oss för det!!? (Plus annat asylfusk, som också kostar oss en massa, som vi av ideologiska skäl inte vågar utreda ordentligt)

    Min inställning är att vi behöver acceptera att den globala ekonomin tvingar fram en rörlighet av såväl varor/produktion som människor/kulturer, vilket också kommer att leda till en försvagning av nationalstater och en uppblandning av raser, kulturer och religioner.

    Detta skapar massor av utmaningar, både kulturellt och ekonomiskt, och vi gör bäst i att försöka hantera dessa så krasst och effektivt vi kan. Våra industrier möter växande konkurrens bl.a. från länder som för inte alls länge sedan var fattiga och outvecklade, och det är inte givet att friår, 30 timmars arbetsvecka och höjda ingångslöner är bästa sätten att möta denna konkurrens. Dessutom ser vi på flera orter stora problem med sviktande skatteunderlag. Omfördelningar som utjämningssystemet kan dölja problemet ett tag, men i längden hotas välfärdsstatens integritet och legitimitet, när växande grupper upplever att de inte längre skyddas av de strukturer de varit med om att bygga upp.

    Jag ser det alltså som fullständigt rationellt att både vara för (eller åtminstone acceptera) en utveckling med allt större kulturell uppblandning, och att samtidigt hålla tillbaka för att försöka värna om de kvaliteter som en stor del av vår befolkning både uppskattar och i stor utsträckning är beroende av. Det är just här vi måste vara krassa, och erkänna att starka krafter står i konflikt med varann, och måste balanseras så gott det går med största möjliga ärlighet, respekt och pragmatism.

    Min ”ingenjörsanalys” är att i takt med att vårt samhälle blir alltmer heterogent, minskar den ”minsta gemensamma nämnare” som kan utgöra bas för ett välfärdssamhälles tjänster: vi kommer i ökande grad uppleva hur centralstyrda lösningar passar endast en delmängd av befolkningen, medan andra kan uppleva dem som rena intrång. Lösningen på detta lär inte vara att försöka öka de centrala lösningarnas komplexitet, eftersom de då inte längre går att överblicka (om de ens gör det idag). Snarare talar utvecklingen för att vi måste förenkla, och röra oss mot en liten robust gemensam kärna, som täcker in så mycket som möjligt av våra gemensamma behov, och ”så lite som möjligt” av andra saker. Å andra sidan skall denna kärna verkligen fungera kostnadseffektivt och tillförlitligt.

    Denna läxa liknar den som många företag fick lära sig den hårda vägen – numera försöker de flesta identifiera sin ’kärnverksamhet’ och fokusera på den. Detta inte för att det inte är spännande att diversifiera, utan för att det oftast slutar med att man tappar greppet om vad som faktiskt är lönsamt och vad man är bra på.

  63. Ninni, det var knappast någon nyhet. Jag är medlem i ett annat parti och kan dessutom läsa mellan raderna. Vi får väl ta ett snack någon gång så jag kan övertyga dig om ditt misstag. Smile

    Däremot tycker jag själv att det är synd att den här bloggen som jag följt under så lång tid fått mer och mer slagsida mot invandringsfrågor, ofta via proxyn ”medias hantering av SD”. Det känns inte som att detta kommer att minska efter detta offentliggörande.

  64. @Anders:

    GD är fortfarande en blogg om jämställdhet. Vi verkar vara flera som tycker att ett av de stora problemen i jämställdhetsdebatten är det debattklimat som också kraftigt färgar invandringsdebatten.

    Jag har några uppslag på jämställdhetsfronten som är på jäsning just nu. Jag kan iofs tycka att jag redan skrivit ned det mesta av min grundläggande analys, så jag har en förhoppning att jag skall kunna övergå till lite mer ’nyhetsbevakning’, där jag kommenterar aktuella händelser utifrån min grundanalys.

    Problemet är då att det för närvarande är ganska tyst om jämställdhetsfrågor i den allmänna debatten.

  65. @Anders: Det finns en stark koppling mellan dagens invandring och gensfrågor, vilket jag försöker diskutera i mitt inlägg idag.

  66. @Anders:

    Ninni, det var knappast någon nyhet. Jag är medlem i ett annat parti och kan dessutom läsa mellan raderna. Vi får väl ta ett snack någon gång så jag kan övertyga dig om ditt misstag.

    Hade jag tyckt var kul, jag uppskattar när mina åsikter nagelfars för hur ska jag annars veta om jag tänker fel om inte mina tankar utmanas? Smile
    Det är en orsak till att jag upplever frustration i ”kriget mot SD”-situationen, debatten saknar sakargument. Vi står inför en rad olösliga prob … förlåt ”utmaningar” heter det på nysvenska … jag ser inga konkreta och praktiskt genomförbara lösningar på bostadsbristen, no-go-zoner, arbetsmarknaden, kostnader som rusar i höjden mm. mm.

    Vem som helst kan få mig att ändra åsikt, för jag lägger ingen heder i att ha rätt. Men mina åsikter påverkar man endast med saklig och verklighetsanknuten argumentering.

    Däremot tycker jag själv att det är synd att den här bloggen som jag följt under så lång tid fått mer och mer slagsida mot invandringsfrågor

    Jag kan bara svara för mig, jag skrev tidigare:

    Jag hade kunnat visa mer, men saken är att jag fortfarande är här för att beskriva genussystemet och det är partipolitiskt oberoende. Jag är inte här för att bedriva någon SD-politik, det gör däremot privatpersonen Ninni.

    Det är genussystemet och jämställdhetspolitiken som är mitt intresse, det är därför jag är skribent. Jag är inte intresserad av att diskutera invandringspolitik här.

    Däremot har jag i planeringen några delar som är pedagogiska utmaningar för mig typ: ”hur förklarar jag detta så det går att begripa vad jag menar?” och därför kan det bli lite mer glest mellan mina genusinlägg. Men jag har mer att säga och det kommer när jag knäckt pedagogiskt-nötterna. Smile

    Invandringspolitiken och feminismen är, menar jag, tätt sammanflätade på ett sätt som kanske inte är helt uppenbart? Egentligen är sjukdomen Moder Svea lider av postmodernismens flum det ger en mängd olika symptom t.ex. dagens feminism och Sveriges extrema invandringspolitik är två. Därför menar jag att det inte är helt dumt att visa på “medias hantering av SD” för att folk ska kunna se paralleller och få en bättre helhetsbild. Smile

  67. En sak till Ninni

    Jag är född och uppvuxen i Finland där man får fosterländskhet med modersmjölken. Ibland kanske lite väl mycket, men saken är att jag därför inte har några som helst svårigheter att förstå SD. Faktum är att det är lättare att ha att göra med folk som är öppna med att de är svenskar och vill värna det svenska än allsköns tillgjorda postmodernister. Och nej, jag ser ingen främlingsfientlighet i detta. Sedan finns det rötägg i SD, men det finns det i alla partier. Jag tröttnade på FP när Ullenhag skuttade omkring med den där flerfaldigt våldsdömda vänsterextremisten Hübinette.

  68. @Ninni:

    ”Jag hade verkligen önskat att fler, helst redan 2010, hade insett att det var behov att dra i den nödbromsen. Vi är i en situation där det kommer några hundratal per dag och all form av säkerhetskontroll är kastad över bord, för de styrande har drabbats av “humanitär stormakts”-hybris.”

    Min uppfattning är att 2006 var det verkliga ödesvalet. Göran Persson må ha varit en otrevlig buffel och betongsosse men han hade ingen akut önskan att utplåna Sverige. Alliansen var däremot från dag 1 helt inriktad på detta, även om jag inser att nästan inga av dess väljare begrep detta.

    Fp genomförde i princip själv den första vågen av massinvandring 1991-1994 och har sen hela tiden varit närmast rabiata multikultiförespråkare. Ullenhag är en typisk Fp politiker och i princip en yngre klon av Bengt Westerberg. Att de sen om och om igen blåljuger inför varje val om att de vill ha ett språktest men sen aldrig driver frågan är möjligen både den fräckaste och samtidigt mest effektiva bluff som vi har sett i modern svensk politik.

    C var lika tokiga under Maud som de nu är under Annie. Inför valet 2006 kom de ut med en lång rapport där de förklarade väldigt tydligt hur de massivt ville öka invandringen. Det var verkligen inga hemligheter. Sen kom en liknande lång rapport kring valet 2010. Jag läste båda dessa rapporter när det begav sig och det var som att stirra rakt in i ögonen på en total vettvilling.

    M fick storstryk i valet 2002 delvis pga. det berömda valstugereportaget, där SVT med dold kamera visade att det fanns massa otrevliga rasister bland valarbetarna. Detta la grunden för Tove Lifendahl, som då var MUF ordförande, att driva igenom en radikal massinvandringspolitik för nya M. Detta var väldigt publikt och det fanns ingen som helst tvekan om att M ville ha större invandring från tredje världen inför valet 2006.

    Alliansen gick följdaktligen till val 2006 på att massivt öka invandringen, vilket de även genomförde. Det var efter detta val som den stora förändringen ägde rum, och årlig invandring gick från 50-60 tusen till kring 100.000.

    Vad gäller asylinvandring uppnådde Sverige någon form av all time high vanvett redan år 2007. De tog vi emot 11% av alla asylsökande i världen. Endast USA, med 30 gånger större befolkning, tog emot fler.

    Uppgörelsen med Mp efter valet 2010 verkar många gamla alliansväljare fästa stor vikt vid och se det som både ett förräderi och även något som dramatiskt ändrade migrationspolitiken. Men det är mycket märkligt eftersom:

    1. Alliansen hade redan 2008 gjort en stor uppgörelse med Mp om ”arbetskraftsinvandring” som var helt spritt språngande tokig.
    2. Alliansen (Reinfeldt och Björklund) hade mycket tydligt förklarat redan 2009 att de hade för avsikt att samarbeta med Mp om de inte fick egen majoritet.
    3. Uppgörelsen 2011 innebar ingen meningsfull förändring av den immigrationspolitik som redan fanns och hade ingen effekt. Andelen asylsökande till Sverige låg väldigt stabilt före och efter denna uppgörelse.

    Själv har jag röstat SD sen 2002 och var väldigt aktiv på många sätt inför valen 2006 och 2010. Som jag har förklarat på andra ställen anser jag nu att det är försent för Sverige men jag hoppas självklart att jag har fel.

  69. Jag tycker att Ivar Arpi skriver väldigt bra här:
    Håll hjärtat varmt men huvudet kallt

    En skillnad här är kanske att fler till höger tycker att man bör ta mer moralisk hänsyn till konsekvenser än till motivet. Även goda avsikter kan få dåliga konsekvenser. Därför räcker det inte att komma tillbaka om fem, tio eller tjugo år och ursäkta sig med att ”vi var kanske naiva”. Detta är en skiljelinje. Många till höger tycker inte att ursäkter om goda föresatser räcker. Man vill ha en politik som funkar. Det handlar inte om hjärtlöshet eller cynism, utan om att både bevara det som är gott i samhället och samtidigt vara så human som möjligt. Därför är högern ofta mer konkreta om vilka utmaningar som finns, medan vänstern och vissa liberaler hellre skjuter problemen framför sig. Gör inte i dag det som kan skjutas upp till i morgon, är deras devis. Sedan kan man alltid komma i efterhand, när skadan redan är skedd, och erkänna att man var naiv. Men vad gör väl det när man ville så gott?

    Just nu, inför den flyktingkris vi ser, duger inte att dela upp folk i goda och onda. Att demonisera högern, som vänstern och vissa liberaler gör, är en ful strategi som bara ökar polariseringen. Att moralisera är förvisso lättare, men det som behövs är konstruktiva förslag. Det gäller att hålla hjärtat varmt men huvudet kallt.

    Han skriver också intressant om en studie, som han dessutom föredömligt länkar till. Jag citerar den i stället för Arpis text, eftersom jag ändå rekommenderar att ni läser hela hans artikel:

    (Min fetstilsmarkering, delvis där originalet använde kursivering, och delvis för att betona några andra detaljer)

    The first two foundations are Harm/care (involving intuitions of sympathy, compassion, and nurturance) and Fairness/reciprocity (including notions of rights and justice). These two foundations are generally concerned with the protection and fair treatment of individuals; they are therefore called the two “individualizing” foundations. The other three foundations, in contrast, are called the “binding” foundations because they underlie moral systems in which people are bound into larger groups and institutions. (These labels are not meant to imply that welfare and fairness concerns can never be group-focused, or that the others can never be individual-focused; see [16]). These foundations are Ingroup/loyalty (supporting moral obligations of patriotism and “us vs. them” thinking); Authority/respect (including concerns about traditions and maintaining social order) and Purity/sanctity (including moral disgust and spiritual concerns about treating the body as a temple).

    3a. Conservatives were most accurate about the individual-focused moral concerns of either side, and liberals were least accurate. Compared to actual group means of either data set, moral stereotypes about the typical conservative showed substantial underestimation of conservatives’ Harm and Fairness concerns. Liberals tended to underestimate the most (average d = −.98, −1.50≤ds≤−.41), followed by moderates (average d = −.48, −.79≤ds≤−.08); conservatives underestimated the individualizing concerns of the typical conservative the least (average d = −.34, −.55≤ds≤−.11), but they too underestimated their own group’s Harm and Fairness concerns in every comparison with actual conservative scores.

    Stereotypes about the Harm and Fairness concerns of the typical liberal tended to be more accurate as compared to actual liberal scores in the two datasets. Here again conservatives were the most accurate, only slightly underestimating liberal individualizing concerns (average d = −.08, −.66≤ds≤.26), followed by moderates, who underestimated slightly more (average d = −.12, −.61≤ds≤.30). Liberals were the least accurate about their own group’s individualizing concerns, overestimating them on average (average d = .40, −.11≤ds≤.80).

    3b. Moderates were most accurate about the group-focused moral concerns of either side, and liberals were least accurate. Stereotypes about the Ingroup, Authority, and Purity concerns of the typical conservative tended to be overestimations compared to the actual group means in both datasets. Here again liberals were the least accurate, overestimating conservative binding concerns the most (average d = .55, .03≤ds≤1.01), followed by conservatives, who also overestimated their own group’s binding concerns (average d = .34, −.22≤ds≤.70); moderates were the most accurate (average d = .28, −.14≤ds≤.66), but they too overestimated the binding concerns when answering as a typical conservative.

    Stereotypes about the typical liberal, on the other hand, tended to underestimate the binding moral concerns actual liberals reported. Here again liberals were the least accurate, underestimating their own binding concerns the most (average d = −.62, −1.19≤ds≤−.11), followed by conservatives (average d = −.46, −.90≤ds≤.18). Moderates were the most accurate (average d = −.17, −.63≤ds≤.43), but also underestimated the binding concerns when answering as a typical liberal.

    3c. Liberals exaggerate moral differences the most.

  70. @Anders:
    Jag är medveten om slagsidan, och det är verkligen inte avsikten, men dels är det oundvikligt på grund av hur den allmänna debatten utvecklas. Det är trots allt en politisk blogg, och det går liksom inte att sticka huvudet i sanden och inte låtsas om invandrings- och flyktingdebatten. Samtidigt så är det jag som skriver den övervägande majoriteten av inlägg, vilket lett till att jag mer eller mindre kommenterar på det som är dagsaktuellt och alla mina tyngre inlägg som inte fokuserar på invandring och flykting hamnar i malskåpet. Tyvärr. Det är faktiskt inte så jag vill ha det, men jag vet inte heller riktigt vad jag skall göra åt det.

  71. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
    @Anders:

    Angående ”slagsidan” är det för övrigt lite lustigt att jag hade i princip motsatt infallsvinkel till Anders, dvs. jag har debatterat immigration i Sverige mycket länge, men till viss del tycker jag också att det är tråkigt att denna blogg har kantrat över åt det hållet, eftersom det flyttar fokus en del.

    Å andra sidan verkar det nu har blivit den helt dominerande frågan i svensk politik samtidigt som det verkar finnas klara kopplingar mellan feminism och mångkultur.

  72. @utlandssvensk:
    En i hög grad bidragande faktor till att jag har slirat in på immigrationen en hel del på sistone är väl just de uppenbara kopplingarna mellan feminism, anti-rasism och immigration (och även hbtq).

  73. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

    Jo, jag fattar! Dessutom finns det väl även en uppenbar koppling vad gäller medias behandling samt yttrandefrihetsfrågor och politisk förföljelse.

    Möjligen kan man hävda att invandring har varit den stora tabufrågan och feminism den mindre, men liknande mekanismer har påverkat debattörerna i båda lägren. Om ni nu utvecklas till något som kan utmålas som en ”anti feministisk site med klara SD kopplingar” kan ni nog bli föremål för en hel del synnerligen oönskad uppmärksamhet.

  74. @utlandssvensk: Jo, och min utgångspunkt är ju framför allt yttrandefrihet och frihetsperspektivet. Det där med oönskad uppmärksamhet bekymrar mig inte särskilt, jag har rätt tråkigt.

  75. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

    ” Det där med oönskad uppmärksamhet bekymrar mig inte särskilt, jag har rätt tråkigt.”

    Det var en kylig kommentar! Skulle passa bra i de flesta krigsfilmer!

    Påminner mig om Band of Brothers, när 101an rullade in i Bastonge. Alla andra enheter var på väg bort och helt modfällda. En officer från de som drog sig bort förklarade allvarligt att 101an nu skulle vara ensamma och helt omringad av tyskarnas bästa styrkor.

    Svaret var: Vi är fallskärmsjägare, det är meningen att vi ska vara omringade…

  76. @utlandssvensk: Bastogne, finns numera ett nytt utmärkt krigsmuseum där med anledning av 70-arsjubileet. Tyskarnas bästa styrkor kanske det inte var, en hel del var i 15-arsaldern, vilket visar att tyskarna tog ut alla de kunde. Men detta slag var det där flest amerikaner stupade sa det är mycket känt i USA.

  77. @utlandssvensk: Har tyvärr inte sett Band of Brothers (däremot Pacific), får ta och åtgärda det. Men jag har ju läst en massa Sven Hassel.
    Hur som helst, jag är fullt beredd att lägga om växel och ta strid, både medialt, psykologiskt och rent fysiskt. Tyvärr saknar jag vapen. En gammal klassisk k-pist skulle räcka rätt långt för mig. Fast sånt kanske man inte ska säga högt.

  78. ”Har tyvärr inte sett Band of Brothers (däremot Pacific), får ta och åtgärda det.”

    Ja, gör det på en gång! Pacific är mycket bra, men BoB spelar i en annan liga.

    Sen måste du se ”Framom främsta linjen”! Ett mästerverk och en mindre orgasm utlovas till alla Hassel fans!

  79. @Daniel och @Alith, era kommentarer här sammanfattar ganska väl min syn på Sd också, måste jag en smula motvilligt erkänna. Jag litar inte på Sd, men finner mig också ”inmålad i ett hörn” av de andra partierna. Vad jag kommer att rösta på vet jag inte, men jag blev glad av Ebba Busch Thor:s tal i Almedalen i somras i alla fall.
    Smile

  80. En attention seeker som ena dagen trummar sig fram som ”antifeminist” för att en annan dag påstå att kampen mot feminismen inte är hennes hjärtefråga; på likadant sätt har hon hycklat och gycklat i de flesta andra frågor, otåligt väntandes på den uppmärksamhet och reaktion hon kan väcka som sitt enda ljus i en trist tillvaro, med stelnade spår efter en tonårskris, som åtgärdar sitt underskott fortfarande enligt samma mönster som då, av typ ”haha-känn-er-blåsta-vad-grundlurade-ni-töntar-vart…”
    Folk är övertygade om att hon är en ledartyp. Det är bara det att hon saknar den minsta finess för att omsätta sin cynism till riksdagsnivå. Men, men, betald eller obetald, låg eller hög… var och en måste spela sin roll (som hon att (miss)leda en ”mansrörelse” vad nu en sådan skulle varit bra till)
    Ni andra börjar likna mer och mer diktatorerna som vägrade kliva åt sidan ens när de var tvungna att bäras fram i bärstol…

  81. @cigarr1: Vilken illasittande liknelse om diktatorer. Hade du tänkt länge innan du skrev?

    Vidare bär du på funderingen ”Hon saknar den minsta finess för att omsätta sin cynism till riksdagsnivå”. Den här meningen är ju helt fenomenal i sin kompakta meningslöshet. Jag räknar krasst med att du inte själv vet vad du skrivit. Du har hört orden någonstans, men slarvat med att kolla upp deras innebörd.

  82. Hej Ninni!
    Jag är inte ett dugg förvånad. När du är så klok och klartänkt när det gäller feminism, varför skulle du inte också vara det när det gäller politik!

    Har du också några kloka tankar angående klimatfrågan?

  83. @cigarr1:

    En attention seeker som ena dagen trummar sig fram som “antifeminist” för att en annan dag påstå att kampen mot feminismen inte är hennes hjärtefråga

    Ja, precis. ”Attention seeker” är mitt mellannamn, där drog du ner brallan på mig fullständigt. Om man har en hjärtefråga så kan man naturligtvis inte ha en partipolitisk tillhörighet, det säger sig själv.

    Annars finner du svaret två gånger i kommentarsfältet:

    Jag hade kunnat visa mer, men saken är att jag fortfarande är här för att beskriva genussystemet och det är partipolitiskt oberoende. Jag är inte här för att bedriva någon SD-politik, det gör däremot privatpersonen Ninni.

  84. @Rick
    ”Vilken illasittande liknelse om diktatorer. Hade du tänkt länge innan du skrev?”
    Nej, inte alls. Det lät dadaistiskt vrickat att säga: ”Genusnytt lever på sitt eget lik”, så jag valde en vänligare ton.

    ”Den här meningen är ju helt fenomenal i sin kompakta meningslöshet.”
    Vi vet att du brukar bemöta dina opponenter ofta med denna fenomenalt meningsfulla fras.

    ”Jag räknar krasst med att du inte själv vet vad du skrivit. Du har hört orden någonstans, men slarvat med att kolla upp deras innebörd”

    Jag stal dem från dig, men du har ju blivit så minnessvag…

  85. @Dolf: slagsida eller ej bestämmer väl du (eller ni)? I ett samhälle hänger allt ihop, men man kan ändå välja att studera ett område. Ska ni ha djup måste ni vara bra på sakämnet vilket kräver bakgrundsfakta (hos er skriver Erik och Ninni så). Är ni bra på sak får ni en plattform att kritisera alla partiers/organisationers arbete med jämställdhet/feminism, och ev partitillhörighet hos skribenten slår igen mindre. Ska man locka nya läsare tror jag på djup.
    I sommar har andra saker än feminism varit i centrum i MSM. Samtidigt ute i landet fortsätter ojämställda satsningar, flickläger betalade av skattepengar, uppmuntran till osakliga rekryteringar, etc.
    Alternativet till djup är bredd, då slår era personliga partitillhörigheter och känslor igenom mer. Kommentarerna blir blir också mer yviga och enligt mig haltar debatten. Jag är less på påståenden om att kvinnor/män/invandrare är våldtäktsmän och idioter, den hypotesen lade feminister och främlingsfientliga fram för 20-30 år sedan.
    Jag är intresserad av att bli klokare och ta debatten längre. Jag föredrar sak framför känslosoppa.

  86. @Marie-Louise:

    Har du också några kloka tankar angående klimatfrågan?

    Jag vet att det är ännu ett område där galenskapen står i full blom, parallellerna är mycket tydliga. Men jag har inte satt mig in i den i någon större utsträckning på grund av att det inte intresserar mig. Smile

  87. @ChristinaG: Jag kan givetvis bara tala i egen sak, så vad mina inte så frekventa inlägg beträffar handlar de i huvudsak om att försöka reda ut mönster, eller ”den stora bilden”. Du har rätt i att Ninni och Erik (samt Ulf T, skulle ja gärna tillägga) är duktiga på grävjobbet, men inte heller de kan fullt ut styra den diskussion som följer. Vi alla (dvs. skribenter och andra deltagare i debatten) borde kanske lite se över vilken sorts diskussioner som utspinner sig. Jag vet att Dolf är en principfast anhängare av en nästan total yttrandefrihet, vilket länder honom till heders, men myntets baksida är att en massa ovidkommande kommentarer tenderar ibland att ta över.

  88. @ChristinaG:

    I ett samhälle hänger allt ihop, men man kan ändå välja att studera ett område.

    Det är lugnt, jag har ingen intention om att byta fokus. Smile

    En orsak till att det blir så här är frågan om skribenternas tid. Dolf skriver:

    Samtidigt så är det jag som skriver den övervägande majoriteten av inlägg, vilket lett till att jag mer eller mindre kommenterar på det som är dagsaktuellt och alla mina tyngre inlägg som inte fokuserar på invandring och flykting hamnar i malskåpet. Tyvärr.

    Dolf agerar brandsläckning, jag får dåligt samvete för att han behöver dra sånt tungt lass och försöker bidra och får då lägga mina djupare tankar åt sidan.

    Jag har bett om gästinlägg, jag har jagat skribenter. Och orsaken är att jag vill kunna gå tillbaka i min kammare och jobba fokuserat med mitt. Men det tycks vara en omöjlighet att få den avlastningen och då blir det vad det blir.

  89. @Ninni:

    ”Jag har bett om gästinlägg, jag har jagat skribenter.”

    En möjlig lösning är att lägga upp korta hypoteser eller frågor och sen får debatten ske i kommentarsfälten. Man kan då även länka till någon som driver en viss tes.

    Jag har satt mig in en del i hela genusämnet det senaste året och tycker att det finns en förbluffande djup och seriös debatt i främst USA. Vidare förefaller det även där finns en stark tendens att frågor om välfärdsstaten samt immigration blir en betydande del av debatten kring många genusrelaterade frågor. Flera av de största siterna, t.ex Hertise, är stundtals som en radikalare variant av Avpixlat. Faktum är att Sverige ofta dyker upp i debatten där och då ofta i bemärkelsen att det finns en koppling mellan statsfeminism och stor immigration från 3je världen.

  90. @Rick: jag tycker mig se ett mönster att när skribenten är yvig blir kommentarerna yvigare. Hellre färre inlägg men spot-on önskar jag. Ni som driver Genusdebatten får fundera på vad ni vill. Vill ni vara yviga traskar jag vidare i cyberrymden.

    @Ninni och @utlandssvensk: hypoteser/frågor kan vara ett sätt. Ett annat är att efterlysa medskribenter när man fått nos på något, borde gå att göra utan att röja identiteter.

  91. ”Dolf är en principfast anhängare av en nästan total yttrandefrihet”

    Ja jo. Det är därför ni pumpar oss med kritiska inlägg och nyheter om ”landsförrädarna” Assange, Snowden mfl. i yttrandefrihetsparadiset USA. Ni är ju sådana härliga föredömen för hur en liberal ska slåss för sina principer.

    @Ninni
    ”Jag är inte här för att bedriva någon SD-politik, det gör däremot privatpersonen Ninni.”

    ”jag har två ledstjärnor i livet… Låt oss kalla det dubbelmoral”.

  92. @cigarr1: Skulle det här ha varit mitt inlägg så skulle du ha fått en spark i baken och flugit ut från forumet, för jag anser inte att enfaldigt stök faller under yttrandefrihet.

  93. @ Rick
    ”Skulle det här ha varit mitt inlägg så skulle du ha fått en spark i baken och flugit ut från forumet, för jag anser inte att enfaldigt stök faller under yttrandefrihet.”

    Jo, jag vet. Precis sådana ord brukar varje totalitär regim använda innan…

    @ Ninni
    Kan vemsomhelst starta en ny tråd här för att uttrycka sina privata åsikter?

    Du ska inte avslöja dina motsägelser i ett så tidigt skede. För självtillfredsställelsens skull måste Du ju upprätthålla förväntningarna så länge som möjligt (eller hur?):

    ”Snälla, snälla, snälla Ninni! Bli SD-politiker så att vi kan få en ordentlig jämställdhetsminister”

  94. @Rick:

    Här ser du en av orsakerna till att jag är stark.

    Jag är ”fel” i många avseende och har så varit sen barnsben. Inte av en slump utan för att jag är som person bäst beskrivs med ordet ”grubblare” som ständigt tänker självständigt. Då kommer man i konflikt med ”mainstream”-tankar. Tolerans för avvikelse är tyvärr en bristvara. Det, ständiga krockar med ”det rätta”, är vad som skapat min rustning och den är ogenomtränglig.

    Så bry dig inte, det gör inte jag. Smile

    Kom att tänka på en annan sak, en tanke som bara dök upp. Du vet jag brukar prata om ”mina elever”? En av dem är ett ensamkommande flyktingbarn, muslim, som kom till Sverige för typ 8 år sen. En av min sons polare. Tillskillnad från Team Godheten (TM) behöver jag ingen hashtagg för att sträcka ut en hand till mina medmänniskor oavsett etnicitet, religion eller kön. Så kan det vara att vara Dödsnazistrasistfascist I Sverige. Wink

  95. @cigarr1:

    Kan vemsomhelst starta en ny tråd här för att uttrycka sina privata åsikter?

    GD är öppet för gästinlägg, det gäller dig med. Bara skriv du och skicka till Dolf. Smile

  96. @utlandssvensk och ChristinaG:

    Det, olika förslag, är den respons vi möts av när vi försöker flagga för behovet vi har. Och det är bra, trevligt och vi tar tacksamt mot det. Men det är inte vad som behövs för att avhjälpa de problem vi skribenter har. Vi behöver att andra också Gör. Jag har från början velat att vi som har gemensamt att vi är kritiska mot feminism samlades här och blev en enad kraft. Vi är många och många är kloka. Alla kan bidra. Det finns ingen begränsning, det behöver inte vara märkvärdiga stora saker, bara hugg tag i en spade som passar just dig och hjälp oss att gräva en grop åt galenskapen i Sverige!

  97. @Ninni: ”Tillskillnad från Team Godheten (TM) behöver jag ingen hashtagg för att sträcka ut en hand till mina medmänniskor oavsett etnicitet, religion eller kön.”

    Så för att din son har en muslimsk kompis är du en bättre människa än människorna som inte vill att andra barn ska sitta i tältläger i öknen eller sitta i burar i Grekland och Ungern? LOL. Du får grubbla lite till.

  98. @Ninni: Men ni kommer aldrig kunna koppla er fria från SD eftersom antifeminism är så extremt nära besläktat med främlingsrädsla, transfobi, homofobi och anti-sekularism. Anti-feminismen är inte ett liberalt, pro-individualistiskt fenomen utan ett fascistiskt, mästrande, kollektivistiskt och kulturkonservativt sådant. Den som är emot feminism är också mer sannolikt föraktfull mot Prideparader och benägen till sjukdomar som motstånd mot all abort eller vilja att sterilisera transsexuella.

    Och så länge antifeminismen måste förlita sig på illiberala, ressentiment-baserade och oikofobiska vänner så kommer det bli lika lätt att ta bort pappamånaderna som att stoppa invandringen.

  99. @ Ninni
    Så varje gång du säger något opassande eller säger A ena gången och icke-A nästa gång (om allt mellan himmel och jord) eller postar intensiva inlägg som faller utanför GD:s tänkta ramar, etc. etc. så kommer du att försvara dig med:
    ”Jag är inte här för det och det, det gör däremot privatpersonen Ninni…”

    Wow, vad finurligt.

  100. @cigarr1: GG kör samma taktik nu med en jätteaktiv Gateare som följdes av flera andra Gateare och visade sig försöka uppmuntra IS-människor att begå bestialiska bombdåd och har låtsats vara en judisk advokat etc.

    ”Han var inte en riktig GGare han va bara ett anonymt troll!”

  101. @Ninni: det jag och utlandssvensk föreslår är väl just andra sätt att Göra! Men annorlunda än vad det brukar vara här. Är det OK eller måste det vara på det sätt som ni brukar göra?

  102. @Ninni:

    ” “smink & mode” faller lite väl långt utanför ämnet”

    Fan också. Jag som just höll på och färdigställa ett längre inlägg om detta! Nu känner jag mig kränkt! Smile

  103. @cigarr1:
    Nästa gång kommer jag naturligtvis först fråga dig så jag inte säger ”något opassande” och går ”utanför GD:s tänka ramar” … Eller inte.

    Domänens ägare heter Dolf, inte cigarr1. Har du problem med det ”opassande” som skrivs på GD är du fri att vandra någon annanstans. Och jag råder dig att göra så omgående då vissa kommentarer har gjort att jag kommer skriva ett inlägg till om SD snart. Smile

    Önskar dig allt väl i livet.

  104. Fast varken du eller Dolf (som nyligen önskade sig en k-pist – luktar lite ”barnamördaren Breivik” över sådant) behöver rådfråga mig om vad som är passande eller inte.
    Men du är helt fri att fortsätta att säga A ena dagen och icke-A nästa om samma sak.
    Okay, point taken…då vi nu har det svart på vitt att bloggen ägs av Dolf. Fast då är inte bloggnamnet längre passande!?
    Ni verkar ha fortsatta svårigheter i att anpassa er med andra ord.

  105. @cigarr1: 1. Jag önskade mig inte en k-pist, jag skulle låta mig nöja med en k-pist. Inte riktigt samma sak. 2. Jag vill inte ha ett vapen för att ge mig ut och härja med människor, utan för möjligheten att försvara mig om andra får för sig att härja med mig. 3. Jag är formell ägare av bloggen, räkningar och papper osv. måste gå till någon, och jag är beredd att ta ansvaret ifall samhället får för sig att det behövs en syndabock. Bloggen är inte min personliga egendom.

  106. Jag kommer att rösta på Piratpartiet i nästa val. De verkar vara de smartaste killarna och tjejerna i klassen. Pratar om mer än invandrare och bögar. Och jag hoppas att det blir fyra- eller sex timmars arbetsdag. Helst fyra.

    Jag tror Sverigedemokraterna blir jäkligt tråkiga när de mals ner i andra politiska frågor än just invandringsfrågan.

  107. @Jenny

    Jag var också Piratpartist, men nu har partiet kapats av samma feministiska ultraliberala vänstermuppar som dominerar övriga partier. Dom är även för fri invandring (dvs fritt som fritt för kriminella och terrorister, alla får komma utan nån som helst kontroll).

    Och när du vill ha 4 timmars arbetsdag, det kan du fixa redan idag, heter halvtid. Man får hälften så mycket betalt, men så kommer det definitivt bli om MP m.fl får som dom vill. Alternativt halverar vi vår konkurrenskraft mot resten av västvärlden vilket jag inte tror är så lyckat.

  108. Pingback: Min son fick ett samtal … | Genusdebatten