Polisiär genusvinst: genital BINGO!
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tar ett tag i genitalierna

Det här tycker jag faktiskt är lite kul. För ett litet tag sen var det två tjejer som hade toalettkäbbel med ordningsvakter och polis. Den korta, enkla versionen ungefär såsom återgiven på Metro. Två tjejer på krogen får för sig att de skall gå på killarnas toalett för att det är kortare kö där. En ordningsvakt förklarar för dem att de inte får vara på killtoaletten och att de skulle bli utslängda om de går tillbaka till toaletten. Fem minuter senare hittar han dem där igen och de blir följaktligen utslängda. Tjejerna gör en stor sak av att vakten identifierar dem som kvinnor. En av tjejerna filmar det hela, och lägger ut det på Facebook. Tror det är borttaget därifrån, men det finns ju YouTube också:

Nu har förstås ordningsvakten sin egen syn på saken (snott från toklandet):
vaktens redogörelse

Nu, själva poängen, enligt svensk lag, kapitel 28 av brottsbalken, gäller (min emfas):

12 § Den som skäligen kan misstänkas för ett brott på vilket fängelse kan följa, får kroppsbesiktigas för ändamål som anges i 11 § eller enligt bestämmelserna i 12 a §. I den omfattning och för det ändamål som anges i 12 b § får också en annan person kroppsbesiktigas.
Med kroppsbesiktning avses undersökning av människokroppens yttre och inre samt tagande av prov från människokroppen och undersökning av sådana prov. En kroppsbesiktning får inte utföras så att den undersökte riskerar framtida ohälsa eller skada.
– – –
13 §
Kroppsvisitation eller kroppsbesiktning av en kvinna får inte verkställas eller bevittnas av någon annan än en kvinna, läkare eller legitimerad sjuksköterska. … Lag (2005:878)

Min slutsats: Det är med anledning av ”damernas” beteende rimligt att misstänka narkotipåverkan och innehav. Narkotikainnehav kan potentiellt leda till fängelsestraff. Eftersom polisman, enligt sagda damer, inte har fog för att identifiera dem som kvinnor torde det stå polismannen fritt att göra vaginal besiktning av damerna.

BINGO!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Polisiär genusvinst: genital BINGO! — 5 kommentarer

 1. Undrar om dom inser att dom i förlängningen också banar väg för ”snuskgubbar” att besöka dam-toaletten? Borde funka lika bra med samma dåliga argumentering. DET hade dom nog dock protesterat ännu vildare emot.. Tycker deras beteende är rätt provocerande faktiskt. Skönt att ordningsmakten står på sig

 2. @Micke:
  Konsekvens och logik har väl aldrig varit offerkoftefeministernas starka sida. Och ja, jag håller med dig, det är väldigt provocerande.

 3. Hej.

  Nyehehehe…! Att råka ut för en genuskompetent ordningsvakt! Vilket öde för låtsasfeministerna. Dessutom, om kön bara är en social konstruktion och ond biologism (eller har det ordet blivit omodernt?) så går det ju inte att veta vad någon har för kön, eller hur?

  Vilken skam. Hur skall de som är seriöst menande aktörer för lika rättigheter oavsett kön kunna föra en vettig argumentation i länder med institutionaliserad könsdiskriminering, om sånt här är resultatet. Är man företrädare för en viss åsikt har man ett moraliskt pliktansvar och egenintresse att uppträda på ett sätt som skapar respekt och förtroende, även på krogtoaletten. Klara man inte att hålla linjen, är det bättre att tagga ner, vara lite lagom intresserad, och ta smällen att ibland blir man tillsagd att cirkulera. Tycker jag i alla fall. Till och med på den tiden det var aktuellt med krogrunda på krypavstånd fattade man att jiddra med vakten och Farbror Blå var en dålig idé.

  Kamratliga hälsningar,
  rikard, lärare

 4. Vakten borde ha frågat vad damerna tycker om han slänger ut dom lika hastigt och brutalt som han skulle ha slängt ut en man som hänger på damtoaletten?

  Bra exempel på hur bortskämda och korkade svenska kvinnor är och de inte alls respekterar mäns rätt till egna frizoner, samtidigt som de gapar och har sig om fridlysta safezones för kvinnor.

  I framtiden kommer väl män förbjudas att besöka herrtoaletter för det skrämmer kvinnor som identifierar sig som män.

 5. @Rikard:

  Nyehehehe…! Att råka ut för en genuskompetent ordningsvakt! Vilket öde för låtsasfeministerna.

  Lite fel, för de var inte låtsasfeminister. utan riktiga feminister mao. låtsasjämställda, det där är vad feminism går ut på. Och han var inte en feminist utan jämställd, han har bara inte fattat vad feminism handlar om.