När massmedia DOXXAR bloggares identiteter – Mina lärdomar från ett år av #GamerGate
avatar

Som ni redan vet har en bloggares identitet röjts av två reportrar och hängts ut i Expressen som ”Julia Ceasar”. Vi som har följt #GamerGate från början (över ett år) har sett samma sak så många gånger att vi vet bättre än att tro att när en privatperson som mediefolk hyser agg mot blir utsatt för DOXXING (får identiteten outad) så handlar det om den personen. Så är det i regel inte alls. Detta inlägg kommer därför att handla om hur #GamerGate bemötte den här sortens beteende från media samt hur det hela funkar bakom kulisserna. Först lite bakgrund.

DOXXING

Doxxing i media handlar om att förstöra en persons liv för att tjäna pengar på uppmärksamhet och/eller statuera exempel. Detta kan ske på två sätt. Dels genom att media offentliggör personens namn och/eller adress så de galnaste läsarna kan skapa en hotbild utan att doxxaren själv behöver smutsa ner händerna. Dels genom att man offentliggör privata pinsamheter som slår mot karaktären men har inget att göra med ämnet. I Expressen-artikeln om Julia Caesar kan bägge metoderna ses. Hennes namn hängs ut, hemorten smygs in och sedan beskrivs saker som ”amalgamartiklar” och ”el-allergi”. Stort utrymme läggs åt att säga åt läsaren att det viktiga är VEM hon är.

Inget kunde vara mindre sant. Sanningen är att jag det senaste året sett hundratals människor behandlas likadant av massmedier världen över och inte en enda av de människorna var Julia Ceasar, ingen av dem hade elallergi och ingen av dem pratade om invandring. Vad de pratade om var något så oerhärt allvarligt som dataspel. När media inte fick bestämma över dem så blev responsen exakt samma beteende.  Samma rasistanklagelser, samma uthängning av enskilda personer och samma ideologi där trovärdighet skall avgöras av VEM du är och inte vilka belägg som ges.

Det kallas ”Callout Culture”

Vi har sett samma saker i GamerGate flera gånger om. Ni skall  även veta att den här doxx-metoden som media använde är brutalt effektiv på individnivå. Mängder av personer har fått sina liv uppryckta med rötterna och tvingats lämna debatten inte för att de hade fel i sak, utan för att media bestämde att det skall avgöras av vem som kan skada vems privatliv bäst. Värst av alla var skvallersajten ”Gawker Media” som aktivt förespråkat så kallad ”Callout Culture” där ägarna blev rika på att skribenterna pekar ut privatpersoner och förstör deras liv.

Det finns bara ett enda problem med det här: Den som doxxar har ingen som helst kontroll över konsekvenserna och kan sålunda inte ta ansvar för dem heller – varken inför läsarna eller tidningens ägare. Det spelar ingen roll vad doxxarna säger i efterhand för konsekvenserna av doxxen ser lika ut oavsett hur den ursäktas. Låt mig upprepa det sista så alla förstår: Det är fullkomligt SAK SAMMA för konsekvenserna av Doxx hur man motiverar det hela efteråt. Det är en diskussion som förs av personer som inte förstår vad de sysslar med.

Låt mig visa EXAKT vad jag menar

Alltihop hänger på att förstå hur medias affärsmodell fungerar idag. Läsarna är inte tidningens kunder som många tycks tro. Tidningens egentliga kunder är de företag som erbjuds annonsplatser. Läsarna å sin sida är i själva verket den produkt som tidningen säljer till sina annonsörer. Tidningars innehåll handlar alltså ekonomiskt om att skapa tillgång för annonsörerna. Lösnummerpriser är INTE kärnan i tidningarnas ekonomi. Detta har under årens lopp fått konsekvensen att många tidningars redaktörer idag inte bryr sig  det minsta huruvida de har NÖJDA läsare. Tvärtom att provocera så många människor som det går kan idag i hemlighet anses mer lönsamt.

Många tidningars ekonomi är helt enkelt långt mer beroende av annonsörers välvilja än de är av läsares välvilja. DETTA är anledningen media idag publicerar den ena efter den andra artikeln som idiotförklarar, förolämpar och bannar de egna läsare. DETTA är anledningen journalister inte känner något som helst behov att spegla befolkningens politiska vilja (uttryckt i demokratiska val) detta trots att de själva i regel gapat i sina tidningar över att andra yrkesgrupper skall spegla befolkningen i termer om hur många som är kvinnor och invandrare…. Huruvida de själva speglar befolkningen skiter mediehöjdare fullkomligt i.. Det enda språk de talar är pengar.

Lärdomarna från #GamerGate 

1) Klaga inte på skribenter. Howard Stern-effekten gäller. Ju fler arga läsare desto mer uppmärksamhet och desto mer pengar till tidningen. Om de dessutom kan utmåla det som att hatare attackerar den fria pressen är deras lycka gjord för då får även andra tidningar något att skriva om. 2) Klaga inte heller på redaktörer.. De ansvarar inte inför läsarna. De värsta översittarna som trakasserade #GamerGate var tvärtom anställda som redaktörer på stora sajter. Personer som Sam ”geeks need to be bullied” Biddle.

Här beskriver Marika Formgren alternativa metoder för att påverka media. Vissa av de saker som hon nämner är helt i linje med lärdomarna från #GamerGate. Särskilt gäller detta hennes punkt #5. Här är hur GamerGate sänkte några av de värsta, mest elaka, lögnaktiga skribenterna som fanns anställda i media enbart för att provocera reaktioner från läsare.

 1. Man organiserade sig på nätet i stora antal kring en gemensam informationskanal som facebook eller twitter (Ingen som klagar när folk med politiskt korrekta åsikter gör så här men nu kommer det troligen att klagas hejdlöst)
 2. Antecknade vilka som är annonsörer på tidningen…. gjorde listor av alla som annonserar och spred dem i den gemensamma informationskanalen.
 3. Kontaktade sedan annonsörern och sade att man tänker bojkotta dem som annonserar så länge tidningen har denna inställning till mobbning och doxxing av privatpersoner. Räkna med att de spelar oberörda. Företag gillar inte den här situationen
 4. Väntade på att tidningen som struntade i förbannade läsare nu istället fick samtal från förbannade annonsörer. Kom ihåg att medan tidningen må strunta i nöjda kunder så är det massor av deras annonsörer som inte säljer tidningar utan produkter som kräver nöjda kunder
 5. Så visst chefsredaktörer och journalister, kränk gärna oss, vår hobby, våra åsikter, vårat kön och vår hudfärg… fortsätt som vanligt men VAR NU medvetna om att vi kommer att informera företag som BMW, Intel etc om att ert beteende har konsekvenser för deras business…. flera chefer på dessa företag är trötta på att ha samarbetspartner som aktivt kränker deras kunder.
 6. Gjorde allvar av bojkotten. Om företagets annonser blir kvar, bara att köpa en annan modell… maila dem och meddela hur de förlorade sina kunder.
 7. Kom ihåg att det handlar om ett maratonlopp, inte 100 meter löpning. Media gjorde mängder av kortfattade utlåtanden om GamerGate. Det finns otaliga ”endgamergate” och ”stopgamergate” hashtaggar som media pushade upp i ett kort tag. Det är bara ett problem… de vill ha slut på det fort och återgå till att tjäna pengar men GamerGate fortsatte att maila deras annonsörer flera månader efteråt.

Medias och deras supporters respons på Marika Formgrens konsumentinformation var att trakassera Magasinet Neo i vars redaktionsråd hon satt. Därför har nu Marika Formgren sett sig tvingad att lämna Neo. Ännu ett exempel på hur media har som aktiv taktik att vägra att sakfrågor och istället krossa debattörer genom att attackera privatliv och arbetsplatser.

PS: Till de tidningar som påstår DN utsatts för ett ”drev”. Drev är när tidningar jagar privatpersoner. Ingen tidning har drevat mot DN. Att konsumenter som tidningen kränker slutar att betala dess tjänster är inget drev.

 

 

Kommentarer

När massmedia DOXXAR bloggares identiteter – Mina lärdomar från ett år av #GamerGate — 22 kommentarer

 1. Pingback: Lite utveckling av mina funderingar kring diskussion på twitter | Trollan's Tankar om stort och smått

 2. Det jag är mest nyfiken på är vilka högst olagliga metoder man använt för att hitta bloggare och anonyma kommentatorer mm. Är det vi ser tips från folk som jobbar på FRA / Säpo och har tillgång till varje bokstav som skickas på internet, eller illegala intrång och hacking?

  En sak är säker, det har definitivt brutits lagar och man undrar hur många fler man fått tag på uppgifter för, och hur dessa används. Utpressning osv verkar ju inte vara att gå för långt för vänstern iaf.

 3. Bra!

  Det här att ”organisera sig”, det känns nästan som 70-talet. Fast nu är förstås målet de som organiserade sig på 70-talet.

 4. Hej.
  Reciprokeringsprincip måste råda även för journalister när de agerar mot enskilda/privatpersoner. Det journalisten gör mot någon, även i sin yrkesutövning, får göras mot journalisten. Så länge envar person agerar inom lagens råmärken och håller en sansad och artigt korrekt ton. Det är mao fritt fram att med hjälp av offentliga handlingar, intervjuer med kollegor, bekanta och anhöriga dokumentera och katalogisera en journalists privata göranden och låtanden, och sedan publicera detta. Se till att ha källor och gärna en ansvarig utgivare. Om vi som värnar yttrandefrihet och öppen debatt använder mobbarnas metoder mot dessa kommer de att bevisa sin egen ruttenhet genom att kräva förhandscensur och åsiktsregistrering.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Erik,

  det du skriver om medias affärsmodell och tidningarnas beroende av annonsörer, snarare än tidningarnas läsare (i första hand), tycker jag är himla intressant. Känns som det förklarar en del.

 6. GG som började. GG består inte av naiva, maktlösa privatpersoner utan politiskt och ideologiskt aktiva som vill använda sin makt för att tysta vänstern och minoriteter som sticker upp. Till och med deras ”legitima” sajter som Breitbart doxxade senast en student i USA som är medlem i #BlackLivesMatter, en rörelse GG hatar nästan lika mycket som transpersoner.

  Källa: mina ögon.

 7. ” Därför har nu Marika Formgren sett sig tvingad att lämna Neo. Ännu ett exempel på hur media har som aktiv taktik att vägra att sakfrågor och istället krossa debattörer genom att attackera privatliv och arbetsplatser.”

  Hon försökte ju tysta DN. Vadan denna dubbelmoral?

  Erik saknar fullkomligt principer utan har hat mot vänstern och SDs kritiker som enda fasta punkt. Alla måttstockar böjs beroende på huruvida personen som ska mätas är vänster eller anti-vänster.

  Jag menar, det här är samma person som mumlar över att feminister kritiserar vidriga misogyna snubbar med västerländskt påbrå istf att fokusera helt på hedersmördare (som alla fejkkvinnovänner och vita riddare som Arpi och DNs skribenter) eller Islams Kvinnosyn för att sedan nästa dag spy galla över den rödgröna regeringen för att den sätter ner foten mot Saudiarabien, ett av världens mest kvinnohatande länder.

  Det värsta är att det bara är jag som noterar denna dubbelmoral och flagranta, ideologiska besatthet vid att ständigt hata vänstern som enda mål i allt som skrivs. Eriks läsare är ju av den hundaktiga sorten och är inte kapabla att bli upprörda eller påpeka den fundamentala värdelösheten i det som skrivs av en människa som är beredd att saxa alla förmenta principer för en agendas skull.

  ”Intel etc om att ert beteende har konsekvenser för deras business”

  det gick ju bra. Intel spenderar hundratals miljoner på att göra sig mindre vita och snubbiga och EAs Peter Moore är beredd att se Gybberguff som en del av problemet.

  http://fortune.com/2015/09/04/ea-peter-moore-on-women-in-gaming/

  ”You can look at the last twelve months with everything that has gone on with Gamergate, that it’s made us all pay attention to this issue [mångfald].”

 8. ”När media inte fick bestämma över dem så blev responsen exakt samma beteende. Samma rasistanklagelser, samma uthängning av enskilda personer och samma ideologi där trovärdighet skall avgöras av VEM du är och inte vilka belägg som ges.”

  Det är klart att när alla man försvarar eller länkar till är det värsta slöddret som finns vill man inte att det uppdagas vilka de egentligen är.

  Såsom våldtäksmannen Roosh som försökte slå mynt av kvinnohat och paranoia med spelsajten Reaxxion och som fick trafik från Goffergump (sajten är nu stängd), misogyna Aurini som försökte lura pengar av samma idioter, den mediokra serieskaparen som ljög för en expo och nu försöker tigga ihop pengar till en advokat för att hämnas efter att hon blev utsparkad och såklart Hotwheels som visade sig vara en öppen white supremacist som inte brydde sig om barnporren på hans sajt.

  Det är klart att VEM blir viktigt när 1) det finns samhällsintresse att så många som möjligt varnas om vad som finns bakom pseudonymerna och deras egen propaganda och 2) det finns underhållningsvärde i deras obeskrivliga uselhet, onda tro, totala brist på moral och uselhet.

  Eller varför inte citera Roosh: ”With so many mass shootings in the States these days, it’s just a matter of time until one of them happens to follow me on Twitter, read ROK, or like a handful of my Youtube videos.”

  Häng ut en högerextrem/feministhatare idag – rädda liv. Märkligt att så många personer som rasar över burkor nästan alltid är helt beroende av maskering.

 9. @Axel Edgren:

  ”GG som började.”

  Nejdu, det var allt media som började sprida ihopljugna politiska fantasiteorier för att få bestämma över innehållet i dataspel. Dataspel är ett ämne som media förut helt struntade i men sedan de gamers som media hatar) gjorde dataspel värda sådana enorma mängder pengar så då dök avundsjukan upp hos våra så kallade ”kultureliter” och de blev helt besatta vid att sprida den ihopljugna tanken att om inte de vägleder dataspel så skapas hemska samhällen. Enbart en ursäkt för att få bestämma och känna maktkickar.

  Sanningen är att det tvärtom är de länder som saknar dataspel som är hemska att leva i idag så rent ljug är det media sysslar med.

  ”GG består inte av naiva, maktlösa privatpersoner utan politiskt och ideologiskt aktiva som vill använda sin makt för att tysta vänstern och minoriteter som sticker upp.”

  Vänster???

  Rent struntsnack. Riktig vänster är arbetarrörelse och välfärd. Den neoprogressiva diktaturälskande religionskramande tankelösa identitetspolitik som du hänvisar till har tvärtom motarbetat vänsterns ideal på samma sätt som kommunister/ leninister/ stalinister/ maoister gjorde förut.

  Ovan har du en video som visar skillnaden mellan riktig vänster (Bernie Sanders) och identitetspolitiska kravmaskiner från låtsasvänstern (BLM). Observera att låtsasvänstern glatt motarbetar sina EGNA kandidater och ockuperar deras möten. Precis som kommunister alltid har motarbetat de delar av vänstern som inte var ideologiskt renläriga nog på samma sätt beter sig BLM.

  ”Till och med deras “legitima” sajter som Breitbart doxxade senast en student i USA som är medlem i #BlackLivesMatter, en rörelse GG hatar nästan lika mycket som transpersoner.”

  BLM är en identitetspolitisk rörelse som hatar den riktiga vänstern lika mycket som du påstår att GG gör det. I själva verket är GG i hög grad just vänster och om de ogillar BLM är det för att BLM motarbetar just den riktiga vänstern.

 10. @Erik: ”sprida ihopljugna politiska fantasiteorier för att få bestämma över innehållet i dataspel.”

  Nej. Det där är bara en ”Issa Issa” för hatiska spelare – en läskig anekdot man skriker om och om igen för att berättiga all sin galenskap.

  Herregud, en populär kulturfascistisk podcast bland GGera bjöd ju in Jack Thompson. Så jag vann.

  ”då dök avundsjukan upp hos våra så kallade “kultureliter” ”

  Nej, det är bara ett fåtal lyckade utvecklare och förläggarnissar som tjänar multum. Det går ett tusen anonyma, fattiga nördar på en Bleszinski.

  ”om inte de vägleder dataspel så skapas hemska samhällen”

  Ja men det är ju uppenbart nu att många hardcore-spelare antingen blivit vidriga människor pga innehållet i spelen eller så attraherar spel en lägre typ av män som förstör för oss normala människor. Spelvärlden har betett sig mycker mer infantilt än filmnördar och cape-comics-nördarna.

  ”Sanningen är att det tvärtom är de länder som saknar dataspel som är hemska att leva i idag”

  Endogeneitet – du ignorerar alla andra faktorer som korrelerar starkt både med brist på elektronisk media och samhällsproblem. Varför kan du inte basala saker?

  ”diktaturälskande ”

  LOL du tror fortfarande vi gillar Chavez LOL du är ju inte riktig. Var det inte du som kallade regeringen idiotisk och en massa annat för att den gav Saudierna fingret?

  ”religionskramande”

  Inse att vi inte tänker skräna om homofoba, misogyna, regressiva och anti-intelektuella muslimska män förrän vi rått bot på KD, SD, AVfM, republikanerna och alla andra (överlag) vita mansrörelser och sammanslutningar som är nästan lika illa men representerar mycket större hot.

  Vi blev inte rädda när Dubya gnällde om Islamofascists och WMDs och vi är inte rädda nu heller för de läskiga morerna och safaviderna HAR INTE POLITISKA PARTIER ELLER REPRESENTANTER. Vem ska jag vara rädd för? Du som vill ta bort pappamånaderna och införa sambeskattning samt tycker indiska män kan få begå våldtäkt inom giftermålet (i Indien) förutsatt att de tjänar pengar till hushållet eller typ Waberi? LOL.

  ”identitetspolitik”

  Identitetspolitik finns för att det visat sig att meritokrati, individualism, ”färgblindhet” och rättvisa är neoliberal ormolja.

  ”identitetspolitiska kravmaskiner från låtsasvänstern (BLM”

  Det går inte att få polisen att sluta tortera och skjuta svarta människor med godtycke via infrastruktursatsningar. Svarta i USA behöver maktfördelning och kuvad, demilitariserad poliskår, inte bara säkrade pensioner eller minimilöner.

  VITA I USA KAN INTE SÄGA ÅT BLM ATT SITTA NER OCH VÄNTA PÅ EN BELÖNING OM DE ”RÖSTAR RÄTT”. VITA HAR FÖRRÅTT SVARTA MEDBORGARE GENOM ATT INTE REAGERA TIDIGARE PÅ EN KATASTROFSITUATION.

  ”I själva verket är GG i hög grad just vänster”

  Och Ninni är ”vänster” och Sommers är ”feminist”. LOL.

  GG är lika mycket Trump som Sanders som RON PAUL eftersom 15-25-åringar är ett gäng lättövertygade, tröskelbefriade och överhypade praktarslen i starkt behov av att vara med i det de känner är ”vinnande laget” eller i en stor rättfärdig familj. Dessutom vill de alltid vara motvalls och mer politiskt åt kanterna. Jag skulle kravla 200 meter över heta stenar för att kunna rösta på Sanders men mediamänniskorna i USA skulle hellre skära av sina fingrar än låta en socialist bli president.

  Sanders bara råkar vara ”riktig” vänster för att han är poppis i kritvita och konträra New Hampshire och lika superkaukasiska Iowa. Alla svarta och latinamerikanska demokrater i andra delstater är ju inte ”riktig” vänster eftersom… Ja, du vet.

 11. @Axel Edgren:

  ”Hon försökte ju tysta DN. Vadan denna dubbelmoral?”

  Har du fått snurren. DN är upplysningsvis ingen person. Menar du att du inte fattar skillnaden mellan en människa och ett storföretag? Konsumentmakt är något dåligt i din värld eller?

  ”Erik saknar fullkomligt principer utan har hat mot vänstern och SDs kritiker som enda fasta punkt.”

  Jag förstår inte hur du kan inbilla dig någon skall tro på att jag hatar vänstern. Det är nästan lika idiotiskt som när postmodernister anklagade Professor Alan Sokal för att vara konservativ. Som han påpekade, han försökte skydda vänstern från en destruktiv del av sig själv. Jag stödjer vettig vänster, jag förkastar idiotisk vänster.

  ”Alla måttstockar böjs beroende på huruvida personen som ska mätas är vänster eller anti-vänster.”

  Det där kallas projektion. Jag har redan påpekat att jag inte bryr mig om VEM personen är. Du däremot är öppen med att du tycker det är viktigt och bra att ha det fokuset. Sedan inbillar du dig att det gäller mig också för så hade du gjort.

  ”Jag menar, det här är samma person som mumlar över att feminister kritiserar vidriga misogyna snubbar med västerländskt påbrå istf att fokusera helt på hedersmördare (som alla fejkkvinnovänner och vita riddare som Arpi och DNs skribenter) eller Islams Kvinnosyn för att sedan nästa dag spy galla över den rödgröna regeringen för att den sätter ner foten mot Saudiarabien, ett av världens mest kvinnohatande länder.”

  1. Bara kritik förespråkar bara tankelösa personer. Kan man inte presentera något bättre än västerländsk kvinnosyn så saknar man helt trovärdighet när man kritiserar västerländsk kvinnosyn. Vill du kritisera väst så FÅ HÖRA vilken av världens alternativ som du förespråkar istället. Vägrar du att välja så gör andra valet åt dig.

  2. Samma princip med din andra punkt. Det handlar åter INTE om vad man kritiserar (herregud vad din sort verkar se kritik som ett rent självändamål) utan över vilket alternativ som du förespråkar istället. Saudiarabien har precis som Syrien bara två alternativ. Vad hände i Syrien när man försvagade Assad nu igen? Behöver du en historielektion?

  ”sätter ner foten mot Saudiarabien, ett av världens mest kvinnohatande länder”

  Vad är ditt eget argument Axel? Inbillar dig att om vi försvagar/störtar kungafamiljen så skulle kvinnor i Saudiarabien få det bättre? Du kanske inte behöver en utan TVÅ historielektioner. Först en om hur väl det där du pratar om föll ut i Syrien och sedan en om hur det gick till när hundratals Saudiarabiska islamister stoppade kungafamiljens försök att modernisera landet och tvingade fram striktare Sharia där genom att ockupera islams heligaste plats.

  ”Det värsta är att det bara är jag som noterar denna dubbelmoral och flagranta, ideologiska besatthet vid att ständigt hata vänstern som enda mål i allt som skrivs.”

  Det värsta är att du verkligen verkar TRO på fantasin att den som kritiserar A slipper ansvaret för vad som stöds. Du tror verkligen att det är bra att kritisera det enda som håller ihop Saudiarabien. Du vet inte bättre. Landet är inte bra (vilket du borde fatta jag håller med om) men du vet inte bättre än att kritisera INNAN du vet vad alternativen är.

  ”Eriks läsare är ju av den hundaktiga sorten och är inte kapabla att bli upprörda eller påpeka den fundamentala värdelösheten i det som skrivs av en människa som är beredd att saxa alla förmenta principer för en agendas skull.”

  Jag vet inte vad som är värst, om du tror på det där tramset eller bara låtsas göra det.

  ”det gick ju bra. Intel spenderar hundratals miljoner på att göra sig mindre vita och snubbiga och EAs Peter Moore är beredd att se Gybberguff som en del av problemet.
  http://fortune.com/2015/09/04/ea-peter-moore-on-women-in-gaming/

  Ja där ser vi hur ”vänster” du är. Du kramar glatt storföretagens tendenser att blåsa hundratals miljoner på enskilda direktörers egotrippar medan folk på golvet får minimilöner. Givetvis får privata företag som Intel och EA blåsa pengar på skit och alienera sina kunder om de vill.

  Som sagt, det där är neoprogressiv låtsasvänster.

 12. ” Konsumentmakt är något dåligt i din värld eller?”

  Om den används för att försöka tysta bra och korrekt agerande journalister, ja. Lyckligtvis fick Julia Caligula rejält med fikon.

  ”Bara kritik förespråkar bara tankelösa personer”

  Halmgubbe. Både kritik och lösningar erbjuds och båda demoniseras.

  ”Kan man inte presentera något bättre än västerländsk kvinnosyn så saknar man helt trovärdighet när man kritiserar västerländsk kvinnosyn”

  Det är klart att man kan kritisera och agitera emot ett system/en ordning utan att ha något bättre och fungerande. Hört talas om franska revolutionen?

  ”Vad hände i Syrien när man försvagade Assad nu igen?”

  Vad hände när man stödde mujahedinerna för att de var det enda alternativet?

  ” Inbillar dig att om vi försvagar/störtar kungafamiljen så skulle kvinnor i Saudiarabien få det bättre?”

  Man kan inte börja vid mållinjen pucko.

  ” Du tror verkligen att det är bra att kritisera det enda som håller ihop Saudiarabien. ”

  Eller i det här fallet vägra att skräda orden om det i alla fall. De styrande i Saudien gör inte ett skit för att motarbeta sina fiender eller försöka förändra något.

  ”du vet inte bättre än att kritisera INNAN du vet vad alternativen är.”

  Men det vet inte du heller. Så vi får väl vänta på att Balder eller Tor plötsligt kommer ner ur himlen och ger dem på moppe.

  ”medan folk på golvet får minimilöner”

  Du pratar om Whole Foods nu, som mjukvänstern och hipsters älskar för att de kan köpa artisanal sparris med en bild på en glad blomma på?

  ”Givetvis får privata företag som Intel och EA blåsa pengar på skit”

  varför kallar du kvinnliga och rasifierade teknik- och ingenjörsarbetare för ”skit”?

  ”och alienera sina kunder om de vill.”

  Det är klart att jag belönar Intel och nVidia nu när de beter sig på ett sätt som gör mitt samhälle lite bättre och beter sig som jag vill. Konsumentmakt är något dåligt i din värld eller?

 13. @Axel Edgren:

  ”Nej. Det där är bara en “Issa Issa” för hatiska spelare – en läskig anekdot man skriker om och om igen för att berättiga all sin galenskap.”

  Bevisa empiriskt att 1. Spelare är mer ”hatiska” än andra och 2. Mer galna än andra om du kan. Världen är full av människor som hatar på riktigt, inte teoretiskt, och full av människor galna på riktigt, inte enbart teoretiskt. Din teoretiska åsikt om spelare är – utan bevis – irrelvant smörja.

  ”Herregud, en populär kulturfascistisk podcast bland GGera bjöd ju in Jack Thompson. Så jag vann.”

  Jag har redan svarat dig att jag inte bryr mig om VEM nån är. Så varför tror du det säger mig det minsta att a) nån var kulturfascist och b) nån var Jack Thomspon? Du säger inte ett ord om vad fan som sades, du förväntar dig att folk skall bestämma sig UTAN ATT VETA ETT DUGG!

  Var hittar i det sättet att agera i vanliga fall? Jo i omoderna tribalistiska stam och klansamhällen. Det är därför jag påpekar den här ideologin är låtsasprogressiv, ni låtsas stå för framtiden men precis som med Foucault och Iran så stödjer ni glatt alternativ som JÄMFÖRT med västvärlden är raka motsatsen till de ideal ni påstår er stödja.

  ”Det går ett tusen anonyma, fattiga nördar på en Bleszinski.”

  Ännu ett exempel på din besatthet vid VEM folk är (inte vad) och hur låtsasvänstern hela tiden är på de rikas sida.

  ”Ja men det är ju uppenbart nu att många hardcore-spelare antingen blivit vidriga människor pga innehållet i spelen”

  3. Återstår för dig att bevisa empiriskt att spelare i praktiken är mer vidriga (såväl som hatiska, galna och andra epitet du kör med) än andra människor. Kom med bevis eller erkänn du bara påstår det för att du hyser personligt agg.

  ”eller så attraherar spel en lägre typ av män som förstör för oss normala människor.”

  Så nu är det normala bra plöstligt? Sist jag kollade så var det raka motsatsen din sida brukade påstå men nu är spelarna alltså som judarna och ni är högre stående arier. Och mångfald är dåligt, vi skall sträva efter att vara normala. Det du säger går inte ihop för fem öre.

  ”Spelvärlden har betett sig mycker mer infantilt än filmnördar och cape-comics-nördarna.”

  Filmer och serier är något man följer. Dataspel är en unik form av kultur där man själv deltar. De går av naturliga skäl inte att jämföra alls. Du borde fundera över varför nollor som inte ens fattar det här skulle syssla med att bedöma dataspel. De tror alltså att dataspel är ”som film” kan det bli mer skrattretande?

  ”Endogeneitet – du ignorerar alla andra faktorer som korrelerar starkt både med brist på elektronisk media och samhällsproblem.”

  Nejdå, jag råkar bara förstå att vi har elektronisk media för att vi skapade den (vi fick den inte från gud) och vi kunde skapa den pga våra värderingar. Samma värderingar som skapar hemska länder saknar helt förmågan att uppfinna saker som elektronisk media. Du däremot har inbillat dig de bästa länderna är de som är i störst behov av förändring.

  ”LOL du tror fortfarande vi gillar Chavez”

  Nej, jag tror ni gillar ingen förutom er själva. Ni vill vara diktatorer. Ni vill bestämma och mobba och trycka ner. Ingen annan skall styra de länder ni skapar det är ni själva som skall vara makten.

  ”LOL du är ju inte riktig. Var det inte du som kallade regeringen idiotisk och en massa annat för att den gav Saudierna fingret?”

  För att man då stöttade alternativet (IS i Saudiarabien) och försvagade västvärlden ja. Men som vanligt säger du inget om vilka av kungafamiljens fiender som du skulle föredra istället eller hur? Ni neoproggressiva inbillar att ni kan fixa hela världen men sanningen är att NI HAR ALDRIG KUNNAT DET. Ni är lika bortkomna i världen som de neokonservativa som också inbillar sig de kan fixa världen.

  ”Inse att vi inte tänker skräna om homofoba, misogyna, regressiva och anti-intelektuella muslimska män förrän vi rått bot på KD, SD, AVfM, republikanerna och alla andra (överlag) vita mansrörelser och sammanslutningar som är nästan lika illa men representerar mycket större hot.”

  HAHAHAHA! Jag får andnöd. Det var just det där dumma sättet att tänka som skapade dagens katastrof i Syrien. Först skulle man slåss mot Assad och strunta i IS (för Assad var mycket värre hot, så då kunde man stå ut). Sedan när Assad väl var borta ja DÅ skulle man stoppa IS också… och så skulle magisk en progressiv demokrati uppstå istället…

  Ni gör samma fel hela tiden. Ni är så besatta vid vad ni skall kritisera att ni inte ens bryr er om att analysera vilka alternativ som finns. Ni förstår verkligen inte att en riktig identitet är överlägsen en låtsasidentitet – även när det är en dålig är den bättre än ingen alls – som är vad ni vill tvinga på människor och det på basis av inget annat än att några postmodernister hittade på det.

  ”Vi blev inte rädda när Dubya gnällde om Islamofascists och WMDs och vi är inte rädda nu heller för de läskiga morerna och safaviderna HAR INTE POLITISKA PARTIER ELLER REPRESENTANTER.”

  Tack äntligen lyckades du indirekt stå för någonting istället för bara kritisera. Nu vet vi iaf att du tycker att vad sådana här viktiga beslut skall baseras på är rädsla. ”Jag är inte rädd, alltså måste det vara sant” det är ditt buskap.

  Herregud!

  ”Vem ska jag vara rädd för?”

  Varför frågar du mig? Jag skulle aldrig på en miljon år förespråka RÄDSLA som rätt sätt att besluta sånt här men det gör uppenbarligen du.

  (Straw man)

  ”Identitetspolitik finns för att det visat sig att meritokrati, individualism, “färgblindhet” och rättvisa är neoliberal ormolja.”

  Ormgift är värre än Ormolja svarar jag då. Det är skit samma vilken kritik du har mot ormolja poängen är att ormolja har visat sig med alla sina fel vara överlägset alla andra alternativ. Du förespråkar att vi tar ormgift istället och gör oss själva svaga och sjuka.

  ”Det går inte att få polisen att sluta tortera och skjuta svarta människor med godtycke via infrastruktursatsningar.”

  Låt mig gissa, du tänker inbilla mig att man får mindre dödade svarta människor genom att FÖRSVAGA polisen?

  ”Svarta i USA behöver maktfördelning och kuvad, demilitariserad poliskår”

  Precis, Detroit (som testat din modell) var en sådan framgång att det konceptet behöver spridas över hela USA. Svarta gangsters behöver mer makt att förstöra fler människors liv och polisen skall ha mindre förmåga att stoppa dem

  ”VITA I USA KAN INTE SÄGA ÅT BLM ATT SITTA NER OCH VÄNTA PÅ EN BELÖNING OM DE “RÖSTAR RÄTT”. VITA HAR FÖRRÅTT SVARTA MEDBORGARE GENOM ATT INTE REAGERA TIDIGARE PÅ EN KATASTROFSITUATION.”

  Precis, vita i USA kan inte säga åt BLM att sitta ner och belönas för att rösta rätt, det är svarta politiker som skall säga åt svarta att om de röstar rätt blir de belönade, åter ett faktum som dagens Detroit är ett tydligt bevis på.

  ”Och Ninni är “vänster” och Sommers är “feminist”. LOL.
  GG är lika mycket Trump som Sanders som RON PAUL eftersom 15-25-åringar är ett gäng lättövertygade, tröskelbefriade och överhypade praktarslen i starkt behov av att vara med i det de känner är “vinnande laget” eller i en stor rättfärdig familj.”

  Dvs de är precis som dig med skillnaden att deras ideologi bygger på att förespråka någonting. Din ideologi bygger på gememskap via att kritisera alla andra och aldrig ta ansvar för konsekvenserna av detta.

  ”Dessutom vill de alltid vara motvalls och mer politiskt åt kanterna. Jag skulle kravla 200 meter över heta stenar för att kunna rösta på Sanders men mediamänniskorna i USA skulle hellre skära av sina fingrar än låta en socialist bli president.”

  Precis, först skall du låta huliganer som BLM försvaga Sanders offentligt. Sedan skall du skylla på media att han inte är stark nog kandidat.

  ”Sanders bara råkar vara “riktig” vänster för att han är poppis i kritvita och konträra New Hampshire och lika superkaukasiska Iowa.”

  Så jättehemskt, jag som trodde presidentkandidater skall kunna strunta i kritvita områden i västländer där vita är den största gruppen. Skämt åsido. Att vara poppis bland väljare är liksom hans jobb som politiker så nu bygger alltså din kritik på att han är för bra på sitt jobb.

  ”Alla svarta och latinamerikanska demokrater i andra delstater är ju inte “riktig” vänster eftersom… Ja, du vet.”

  För att riktig vänster handlar inte om ras och tack vare identitetspolitik har det blivit tvång på svarta/latinos att slösa tid på rasfrågor. Detta ställer till elände för svarta/latinoskanidater som förväntas vara ”annorlunda” och gynna ”sin sort”.

  Av samma orsak trots att allt fler av de smartaste i USA är asiater så nämner du inte ens en asiat som alterntiv. De är inte tillräckligt många att få fram egna kandidater och svarta skall såklart rösta på sin sort – inte på asiater eller hur?

  Den nya ”antirasismen” är misstänkt lik den gamla rasismen.

 14. @Axel Edgren:

  ”Om den används för att försöka tysta bra och korrekt agerande journalister, ja.”

  Ok, Vem bestämmer vad som är korrekt/bra och på basis av vad skall det bestämmas?

  ”Halmgubbe. Både kritik och lösningar erbjuds och båda demoniseras.”

  Det finns inga lösningar, det finns bara vad som kritiseras och vad man förespråkar istället. Allting är ett utbyte och absolut ingenting kommer gratis utan nackdelar.

  ”Det är klart att man kan kritisera och agitera emot ett system/en ordning utan att ha något bättre och fungerande. Hört talas om franska revolutionen?”

  Har DU hört talas om franska revolutionen? Det är nämligen ett utmärkt exempel på min poäng. Kritikerna inbillade sig att bara man avskaffade kungamakten skulle resten lösa sig men när väl hålrummet efter kungen skulle fyllas visade de sig ha inga som helst fungerande alternativ. Revolutionärerna var total inkompetenta och störtade landet i värsta tänkbara terrorvälde och sedan var de så svaga att landet blev militärdiktatur.

  ”Vad hände när man stödde mujahedinerna för att de var det enda alternativet?”

  1. Det gjorde ”man” inte alls. Det var Charlie Wilson som ordnade den saken bakom ryggen på allihop (både CIA och govt). Planen från CIA var att ge mujaheddin mängder av gevär från andra världskriget och låta dem förlita sig på höga antal som det skulle ta tid för ryssen att döda.

  2. Man (Wilson) stöttade Mujaheddin, det slutade med att Mujaheddin vann och tog makten. Därefter drog man bort stödet till Mujaheddin och lät Afghanistan klara sig själv. Då slutade det med att Talibanerna tog makten där istället. Antingen väljer man själv eller så görs valet åt en och man gillar inte alltid resultatet.

  ”Man kan inte börja vid mållinjen pucko.”

  Utan lag kan man inte spela alls. Det lag som du vill spela med existerar inte.

  ”Eller i det här fallet vägra att skräda orden om det i alla fall. De styrande i Saudien gör inte ett skit för att motarbeta sina fiender eller försöka förändra något.”

  Du verkar ha glömt att den situationen uppkom just genom att de försökte modernisera saker och befolkningen gillade inte det . En flera hundra man stark grupp islamistiska terrorister ockuperade islams heligaste plats. Efter flera dagars blodiga strider mellan terrorister och militär så återtog saudierna templet och kungafamiljen blev så skärrad de lovade att hädanefter är det Sharia som gäller.

  ”Men det vet inte du heller. Så vi får väl vänta på att Balder eller Tor plötsligt kommer ner ur himlen och ger dem på moppe.”

  Vad jag vet är att om vi inte förmår göra ett smack åt Islams behov av särskilda lagar här så skall vi inte gnälla på Saudiens styrande. Deras förmåga att agera är en bråkdel av vår förmåga.

  ”Du pratar om Whole Foods nu, som mjukvänstern och hipsters älskar för att de kan köpa artisanal sparris med en bild på en glad blomma på?”

  Nej jag pratar om vad den neoprogressiva rörelsen vill lägga pengar på.

  ”varför kallar du kvinnliga och rasifierade teknik- och ingenjörsarbetare för “skit”?”

  För det första så finns det inget som heter rasifierad. Det är ett försök att göra det fint att säga ”inte vit”. Asiater är inte bara helt överlägsna svarta och latinos, de är även så högt över vita kandidater i USA att det skrivits artiklar där asiater beskrivs som de nya judarna. Sålunda har de här företagen inga som helst problem att rekrytera ”rasifierade” det är bara att anställa asiater.

  Att lägga hundratals miljoner på att rekrytera ”women in tech” är skit för när man rekryterar folk för att de är kvinnor istället för att de är intresserade av jobbet får man galningar som Ellen Pao på Reddit.

  ”Det är klart att jag belönar Intel och nVidia nu när de beter sig på ett sätt som gör mitt samhälle lite bättre och beter sig som jag vill. Konsumentmakt är något dåligt i din värld eller?”

  Det är inte alls klart att folk med de åsikterna belönar företag som beter sig som de vill. När väl ett företag gjorde den sorts ”politiskt medvetet” spel aktivister babblade om så var försäljningen en katastrof. Fler pratade OM spelet än det var som köpte det.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sunset_(video_game)

 15. ”Jag har redan svarat dig att jag inte bryr mig om VEM nån är”

  Det är klart att om man måste sänka sig till att ta in föredettingar, rättshaverister, bigotta eller aggressiva i sin lilla rörelse så vill man inte erkänna vad det är för rekryter man accepterar. När jag pratar om VEM så bryr jag mig om deras handlingar och ord. Det är DET som skapar personen. Så VEM är relevant oavsett vad som sägs (såvida inte det som sägs är en avbön eller rannsakan för vad ont som tidigare sagts).

  ”Dataspel är en unik form av kultur där man själv deltar.”

  Nej, man bara konsumerar. Fram till Kickstarters och Youtubes intåg var delaktigheten begränsad till speltidningar och enstaka forum – en konstant hypecirkel som var på gott och ont. Men den typen av nörderi tillför inte mer till mediet än ordinär konsumtion.

  ”Det var just det där dumma sättet att tänka som skapade dagens katastrof i Syrien.”

  Så du menar att anti-vänstern är Assad och muslimerna/romerna de ojar sig över är IS?

  ”Det finns inga lösningar, det finns bara vad som kritiseras och vad man förespråkar istället. Allting är ett utbyte och absolut ingenting kommer gratis utan nackdelar.”

  Överdriven dualism som gör det omöjligt att diskutera – man kan vilja injicera medicin i en patient utan att vilja diskutera huruvida patientens mänskliga kropp ska bytas ut mot en giraffs kropp. Den västerländska modellen fungerar fint men det behövs punktattacker mot misogyni, rasism, segregering, ohållbar konsumtion, eskalerande ekonomisk och kulturell segregering samt en massa annat. Om jag inte får påpeka dessa brister utan att erbjuda ett ”alternativ” till ”det som funkar” så tänker jag förutsätta att du försöker spela Kalleboll och fortsätta ägna mig åt ”kulturkritik” och allt det andra som gynnar IS och Ryssland och fan vet allt.

  ”Precis, Detroit (som testat din modell) var en sådan framgång att det konceptet behöver spridas över hela USA.”

  Det Detroit testade var en extrem recession skapad av finansdereguljering och Ayn Rand-läsaren Alan Greenspan.

  ”För att riktig vänster handlar inte om ras ”

  Jo, så länge det finns rasism och bristande meritokrati bland ekonomiskt svagare grupper måste man prata om ras samtidigt som man samarbetar mot lönesänkarna och liberalismen. Det var den vita arbetarklassen som förråde minoriteter i USA – först genom att rösta på Ronald ”Young bucks buying T-bones” Reagan och sedan på Bill Clinton som charmade alla samtidigt som han satte igång en fängelsereform som ökade antalet svarta som fängslades. Han förråde homosexuella dubbelt upp också. Så kan det gå med en vänster som inte kan stava till intersektionalitet.

  ”När väl ett företag gjorde den sorts “politiskt medvetet” spel aktivister babblade om så var försäljningen en katastrof”

  Gone Home och Her Story säljer ju helt OK och de spelen ”triggade” ju majonnäspojkar i månader.