Jag måste tyvärr meddela att jag avslutar mitt engagemang.
avatar

Jag har den tråkiga skyligheten att meddela att jag nu sett ljuset och därmed lämnar ”oss” för att ta plats på den feministiska sidan. Orsaken till mitt plötsliga uppvaknande var en storslagen krönika av Lars Lindström.

Om man inte bara är ute efter makt och pengar verkar det roligare att vara kvinna: bättre betyg, högre utbildning, fler vänner, mer kultur, färre slagsmål och längre liv.

Majoriteten människor, kvinnor så väl som män, är ute efter balans och harmoni i livet – ekonomisk balans där inkomster överstiger utgifter och man uppnått balans i den tid som används för arbetsliv respektive privatliv. Så det där låter ju inte helt fel.

Många män är negativa till feminismen på grund av rädslan att förlora privilegier vi faktiskt har.

Jag har förvisso aldrig träffat på en man bland feminismkritiska som är negativa till feminismen för att de är rädda för att förlora privilegier de faktiskt har … men säger Lars Lindström så, är det säkert så. Men det fina är att han i artikeln faktiskt klargör vilka dessa privilegier är:

Svenska flickor har bättre betyg än pojkar. Tjejer skaffar sig oftare en högre utbildning. Kvinnor lever längre än män. Män kör ihjäl sig och andra oftare. Män super sönder sig mer frekvent. Män har färre nära vänner, och dubbelt så många män som kvinnor tar livet av sig.

Och han belyser även, som vore det inte nog med dessa solklara privilegier ovan, mäns snäva klädkod:

Vid Stureplan kommer tre män i 40-årsåldern gående, mörkblå kostymer, ljusblå skjortor, liknande frisyrer och nästan exakt likadana slipsar. De ser ut att diskutera någon viktigt. Jag kan inte hålla tillbaka ett brett leende och när jag får ögonkontakt med en av slipsmännen och han märker att jag skrattar får han något panikslaget i blicken. Som om han förstår varför.

jdkjf

Jag ser ljuset, Halleluja!

Bildkälla

Kommentarer

Jag måste tyvärr meddela att jag avslutar mitt engagemang. — 26 kommentarer

 1. Jämrans fruntimmer, jag fick ju för helvete nästan en hjärtattack Really Pissed

 2. Håller med Dolf !
  Höll på att få en hjärtattack när du inte bara skriver att du skall avsluta ditt engagemang utan dessutom skriver att du har blivit feminist Smile.

  Det är spännande med de feministiska männen Lindström,Ehrenberg och Virtanen med flera som skriver vilka svin vi män är som kollektiv och att vi skall lämna plats för kvinnorna. Varför ser vi då aldrig att dom själva föregår med gott exempel och träder tillbaka och om män är svin måste det ju innebära att dom själva också är det.
  Jag undrar därför vad dom gör för bli bättre som män och för att ta sitt ansvar förutom att skriva en massa feministiskt skit i tidningarna ?Eller tycker dom att det räcker att vara en feminismens vita riddare i ord istället för i handling för att få Gud runs välsignelse?

 3. Obetalbar stupiditet i Bonniers regi.

  Just detta:
  ”Jag kan inte hålla tillbaka ett brett leende och när jag får ögonkontakt med en av slipsmännen och han märker att jag skrattar får han något panikslaget…”

  Jag brukar också reagera med, om inte panik så i vart fall, vaksam försiktighet om jag möter en okänd man på gatan som glor på mig och samtidigt skrattar. Det är ju ett välkänt faktum att det finns alldeles för få vårdplatser inom svensk psykvård. Klart man är vaksam.

  Stackars karln (Lasse liten, eh jag menar Lindström, alltså) han går omkring och skrattar för sig själv vilse på sta’n. Jag tycker Bonnier skall ta sitt ansvar och ringa efter hjälp.

 4. Sorry, tyckte ni behövde vakna lite. Wink

  @Pelle2:

  Varför ser vi då aldrig att dom själva föregår med gott exempel och träder tillbaka och om män är svin måste det ju innebära att dom själva också är det.

  Fast jag är helt säker på att detta var Lasse litens sista arbete. Hädanefter stiger han naturligtvis åtsidan och slutar upp med att råna banker, slåss och misshandla sina kvinnor och annan dårskap som han håller på med.

  @Benjamin:

  Obetalbar stupiditet i Bonniers regi.

  Japp och han får – förutsätter jag – dessutom betalt för att vara korkad. Sanslös tid vi lever i.

 5. Det som dock inte går att skratta åt är detta:

  ”…men jag är skräckslagen för mansrörelsen, den som begår grova sexövergrepp på förskolebarn, säljer, köper och utnyttjar tonårstjejer som sexslavar, misshandlar och våldtar kvinnor.”

  I klass med när Maria Sveland kallade Pelle Billing och Pär Ström för extremister. Vad f-n menar karl??!!

 6. @Mia.:

  Vad f-n menar karl??!!

  Åh, den är ju lätt!

  Översättning: ”Eftersom jag inte har några som helst argument mot mansrättsrörelsen så tar jag i med demonisering så jag kräks för att försöka motarbeta dem.”

  Det är bara synd för dem att demoniseringen inte biter det minsta längre. Ju mer korkade de är, ju fler får upp ögonen för galenskaperna i samhället. Med sådana fiender behöver vi inga vänner. Wink

 7. @Ninni
  För ett kort ögonblick så lyckades du faktiskt skrämma mig, men det rättade till sig när jag kom till texten

  ”[…] för att ta plats på den feministiska sidan. […]”

  Smile

 8. Jag blev också livrädd när jag började läsa! Ditt inlägg var ett strålande bevis på det jag länge anat – humor är nog det enda som biter på feminismen. Ni läser väl feministfotografen?

 9. OT:
  Lite händelser ifrån Göteborg.

  Börjar med att vi tidningen får höra om en taxi som ska ha kört på några tjejer efter att de pratat om att ta springnota. Här är den andra artikeln med lite mer förklarat, den första hittar jag inte.

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2521907–vi-skulle-hamta-pengar-inte-ta-nagon-springnota-

  Idag får vi veta lite mer, tjejerna va blodiga redan när de satte sig i bilen, och taxin hade åkt till polisstationen direkt efter, och det hade rapporterats in en misshandel med en grupp tjejer inblandande.

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2523191-oklart-kring-taxi-som-skulle-kort-pa-kunder

  Dvs, har vi här ett fall av beskylla en oskyldig för att få fri lejd från att själva ha begått ett brott? Skadorna kom av taxin, o inte av att blivit slagna i ett slagsmål?

 10. Det är bra att du slutar, då kanske du har lite tid att umgås istället. Jag har inte haft någon att råna, misshandla eller våldta på länge nu. Bra krönika btw.

  Teo

 11. Pingback: När kommer Lars Lindström ut ur garderoben? | WTF?

 12. Ja, det är väl typisk fruntimmer som inte har vett att vänta till första april med sådant här. Vi män är ju mer logiska och förväntar oss att folk menar det de säger. Då blir man på allvar lite rädd att någon skall ta ifrån oss snuttefilten .. jag menar Ninni.

  Det vill säga tills man läser orden ”storslagen krönika”. Smile

 13. Hahaha. Hajade också till när jag läste rubriken på inlägget, och första meningen i inlägget.

 14. Men killar, ni gör ju FEL! Ni ska ju skriva HATISKA kommentarer, hon är ju kvinna!

  Teo

 15. Vad bra att du slutar!
  Då kan du ta itu med,de där patriarkala försvarsromantikerna som jagar främmande undervattensobjekt i skärgården. Sedan kan du se till att Agenda slutar bjuda in folk efter kompetens när de ska tala om dessa undervattensfarkoster, utan välja folk noga efter hur de ser ut mellan benen!

  Hoppas ironin går fram. Ninni: det vart dina inlägg som fick mig intresserad av denna plats.

 16. @Ninni: Fast han Lindströms demonisering är inte den sedvanliga guilt-by-association-raddan. Han låtsas så att säga komma på att kalla alla som våldtar, mördar etc etc för en mansrörelse och låtsas samtidigt som att det redan inte existerar en mansrörelse som de här vedervärdigheterna riskerar att förknippas med. Han försöker på så vis just smeta ner den existerande mansrörelsen, men låtsas som att han inte medvetet gör det. Riktigt uselt och fult.

 17. Pingback: Den feministiska kampen fortsätter | Jämställdhetsfeministerns blogg