Jag lanserar ett nytt pronomen
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke inför ett innovativt pronomen

Jag känner att vi inte har alla pronomen som behövs. Till skillnad från ”hen” så anser jag att vi i dagens sverige verkligen har behov av ett pronomen för de allt vanligare stolligheterna från den feministiska pk-klubben, och vad passar väl bättre än FUCK!?

Det står för

Feministiskt
Urblåst/Urkorkat/Uselt/Underligt
Charmlös/Cancerogent/Curareförgiftad
Kvinna/Karl/Kräk/Kropolit

och funkar således i alla lägen. Det är bara att kombinera lite som man vill.

Så om man ser en feministiskt urblåst charmlös kvinna på tv kan man säga: ”Nu har jag sett fuck nog”

Eller en feministiskt urblåst charmlös karl som är partiledare: ”Men vad fuck kan åstadkomma vete blott Solanas”

Det funkar också i betydelsen feministiskt urkorkat cancerogent kräk istället för ”hen” när man är osäker på om fuck har ett kön, eller man helt enkelt vill förolämpa fuck, såsom fuckar gör när de använder ”hen” om oss normala människor.

Och man kan även använda det som feministiskt underliga cirkus-konster om vansinniga handlingar, som: ”Jaha, nu har Tur-teaterns fuckat up igen”

Och feministiskt uselt curareförgiftad koprolit beskriver det mesta av deras elände. När någon frågar: ”Har du hört som Miljöpartiets och Vänsterpartiets senaste gemensamma genus-förslag”, då kan man svara ”Ja, what the fuck”.

Möjligheterna är oanade:

Har du läst gårdagens fuck?

”Det var ett fuck på tv-nyheterna igår?” ”Va, bara ett?”

En idé till ett nytt forskningsprojekt vore att börja räkna förekomsterna av fuck i medierna.

Osv ad infinitum.

Bra va?

What the FUCK!

What the FUCK!

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Jag lanserar ett nytt pronomen — 11 kommentarer

 1. Bra förslag och eftersom vi lever i twitter eran så passar det bra eftersom det inte är för många bokstäver,vilket man måste ha i åtanke idag när man lanserar nya ord.

 2. Pingback: Två artiklar om feminism med kommentarer | WTF?

 3. [Ser rubriken. Funderar på om det är Dolf som skriver. Har rätt.]

  Intressant förslag.

  (Vilken svensk serie var det nu igen där personerna blandade ihop ”fack” och ”fuck”?)

 4. @Kristian: Antar att det är Paradise Hotel, ett av de första avsnitten i år hette någonting i stil med ”Du är så fakkin falsk”, med dubbel-k. Och det verkar som ”fakkin” har använts i tidigare säsonger också, fast dem har jag inte sett. Men upptäckte när jag googlade att det tydligen finns en låt från 2013 också: Labyrint – Fakkin fin
  [det här var mer ett tramsinlägg (liksom också Han Hon Hen & …? till en stor del var), men när ”Därför dissar jag ’hen'” dyker upp kommer jag att ta mig an det hela mer seriöst]

 5. Jag väljer att göra en liten uppdatering kring mina reflektioner ur mitt privatliv i den här tråden eftersom den inte är den nyaste tråden och inte har så himla många svar.

  Jag har i ärlighetens namn korkat upp ett glas rött, (sorry dolf) och har mjukat upp hjärnan med lite Serge Gainsbourg låtar.

  Jo, det senaste i mitt liv är att jag ska vara ”tacksam” över att jag är ihop med en 25 årig kvinna som knullade med en annan man under vår dejting. Jag får höra att ”hon valde ju dig, vad gnäller du för”. Hennes kvinnliga väninnor och även vissa av mina manliga vänner har förmedlat detta åt mig. Ändå känner jag mig inte speciellt tacksam över detta. Inte riktigt så jag ville vinna någon om man säger. Det roliga är att ingen av dessa personer anser att HON ska vara tacksam för att hon vann mig. Det förutsätts alltså att hon är priset och att jag ska hålla käft av tacksamhet. Fy fan för dessa regler som moder jord gett oss män säger jag bara. FY FAN !

  Sen roade jag mig med att återigen undersöka social dynamik i nattklubbsmiljö. Jag börjar bli för gammal men kan ändå så länge glida under radarn eftersom jag ser yngre ut än vad jag är. Jag lämnade min sambo i baren ( en kvinna med utseendemässiga kvaliteter som motsvarar 9 av 10 när hon är sminkad).

  Jag hann inte ens gå fram till toan som var ungefär 5 meter bort innan en man gick fram till henne. Dvs det tog ungefär 5 sekunder för en annan hane att gå fram till min hona när jag hade lämnat. Det motsvarande händer i princip aldrig en kille om han inte ser väldigt bra ut eller har andra tydliga statusmarkörer som får honom att utstråla något intressant. Inte ens då sker detta lika ofta. Jag testade detta 4 ggr under kväller och samma mönster varje gång. En annan man går fram i princip direkt efter att jag lämnat.

  Jag gjorde då en väldigt intressant sak (enligt mig själv) och tänkte att jag skulle testa hur pass homosociala tjejer är mot varandra (nu när det var bevisat att män inte är det i mina fyra försök). Jag gick tvärs över baren så att min flickvän inte kunde höra vad jag sade. Där stod det två kvinnor som var riktigt heta faktiskt. Jag presenterade mig artigt och sade följade ” Ser ni kvinnan där borta, det är min flickvän, hon har hela kvällen försökt göra mig svartsjuk, skulle ni två kunna hjälpa mig med en sak”. Samtidigt tittade de två bort mot min flickvän som stod och tittade tillbaka. De två kvinnornas reaktion var omedelbart, och jag menar omedelbart, att ta avstånd från mig. Dom sa ”nej” omedelbart och signalerade tydligt mot min flickvän att jag inte skulle få något av dom. Den ena kvinnan sade därefter till sin väninna ”kom, lyssna inte på honom, gör inte det”.

  Så hade, gissar jag, inte män reagerat.

  Hade min flickvän gått fram till två män på andra sidan baren och pekat på mig och gjort samma sak så hade dessa två män inte brytt sig ett skit om mig och mina känslor. Dom hade velat få henne i säng.

  Det var en smärtsam upplevelse faktiskt, att de regler hon har är inte de regler jag har. Vi lever helt enkelt totalt skilda liv när det gäller en mycket viktig del av vår kultur. Detta erkänns aldrig av feminismen.

 6. @Torstensson:

  ”Det var en smärtsam upplevelse faktiskt, att de regler hon har är inte de regler jag har. Vi lever helt enkelt totalt skilda liv när det gäller en mycket viktig del av vår kultur. Detta erkänns aldrig av feminismen.”

  Bra att du insett det nu Torstensson. Nu har du ett par val att välja mellan.

  Du kan likt feministerna nu ta på dig offerkoftan och börja gnälla om din utsatta situation som man, eller så kan du ta din nyvunna kunskap och börja använda den till din fördel.

  Att hon knullade en annan man under er dating är nog helt enkelt så att ni har (hade) olika uppfattningar om vilken nivå på ”dating” ni låg på vid tidpunkten, med medföljande tvistefråga om vilka förpliktelser ni då hade mot varann.

  Jag och min fru är f.ö. än idag oense om när datingen upphörde och vi ”blev ihop” på allvar så att säga.
  Jag utgår från att denna fråga nu är löst då ni är i ett förhållande, så nu lär inga tveksamheter längre råda angående förpliktelser. Släpp det och gå vidare.

  ”Det roliga är att ingen av dessa personer anser att HON ska vara tacksam för att hon vann mig. Det förutsätts alltså att hon är priset och att jag ska hålla käft av tacksamhet.”

  Precis som jag tidigare skrivit, så har du något hon vill ha eftersom hon valt dig. När du nu lärt dig hur det fungerar kan du nu börja utnyttja detta till din fördel.

  Du skall inte hålla käft av tacksamhet, däremot skall du vara rak i ryggen, stolt och kaxig över att just du kan fånga en sådan kvinna! Du har kämpat för det och du är värd priset!
  Det skall du ha i åtanke varje gång andra män försöker få hennes uppmärksamhet. De kan försöka om de vill, men DU är vinnaren.
  Det är den inställningen du skall ha.

  Har du den inställningen kommer andra kvinnor märka det och bli nyfikna på vad du uppenbarligen har och attraheras av dig och din självsäkerhet.
  (Jag fattar i ärlighetens namn inte ens vitsen med ditt lilla sociala experiment du berättar om.)

  De konkurrerar precis som vi om grabbarnas gunst, de gör det på ett annat sätt bara.
  Något du kommer att bli varse den dagen du verkligen utstrålar den säkerhet du borde göra när du är med din kvinna, då kommer de andra kvinnorna och gör din kvinna osäker….
  Nu verkar det snarare som om du är osäker, vilket kvinnor läser av direkt. (Att dessutom be dem spela med i ditt spel….. Stort misstag… Du formligen skriker ut din osäkerhet… Oattraktivt… Dessutom har de för övrigt nog med sitt eget spel.)

  ”Jag hann inte ens gå fram till toan som var ungefär 5 meter bort innan en man gick fram till henne. Dvs det tog ungefär 5 sekunder för en annan hane att gå fram till min hona när jag hade lämnat”

  Ja, och varje gång blev de avvisade av DIN kvinna som hellre föredrar DIG!
  Det säger väl en hel del om dig? De andra blir brädade för din skull,
  Var stolt över det, och, var stolt över din kvinna!

  ”Det motsvarande händer i princip aldrig en kille om han inte ser väldigt bra ut eller har andra tydliga statusmarkörer som får honom att utstråla något intressant.”

  Du har fått som du uttryckte det (”Det förutsätts alltså att hon är priset”) priset.
  Det priset har du fått för dina ansträngningar att få det, du har förtjänat det, och skall vara stolt över att du är vinnaren i den tävlingen, det är en tävling med stenhård konkurrens, men du fixade det! Du skall sträcka på dig och vara stolt över kvinnan vid din sida!

  Den bästa statusmarkör du kan ha är just en sådan kvinna du verkar ha, utnyttja det fenomenet istället för att krypa ihop och frågasätt om du är henne värdig, något jag får intryck av att du har gjort; ”Jag får höra att ”hon valde ju dig, vad gnäller du för”. Hennes kvinnliga väninnor och även vissa av mina manliga vänner har förmedlat detta åt mig.”

  Jag får intrycket att du diskuterat och ifrågasatt detta, både med hennes väninnor och dina vänner. Du ber ju nästan om att bli ifrågasatt och lämnad!

  Älskar du din kvinna och vill fortsätta ha henne vid din sida?

  Sträck då på dig och var stolt över kvinnan vid din sida, visa det även utåt!
  Sträck då på dig och var stolt över att just du självklart är den rätte för henne, visa det även utåt!

  Där har du din andra tydliga statusmarkörer som får honom att utstråla något intressant!

 7. Anders

  Tack för dina ord. Det som stör mig är att jag verkligen trodde vi var i en ingången dejting medan hon inte ansåg det. Hur fan kunde jag tolka det intresset hon visade fel? Nej vad det här handlar om är att hon är så pass van vid att ha ONS att det betyder inget för henne. Sex för henne är ganska oviktigt eftersom hon har haft en så pass stor tillgång av det och verkligen kan få sex med de snyggaste männen på en klubb. Hon har valt mig av andra orsaker än snygghet, även om jag inte är ful. Hon knullade med en snubbe den sista kvällen innan hon skulle resa tillbaka. Alltså, ja det här är något jag får acceptera och som du säger, konkurrensen är stenhård om den här typen av kvinnor.

  Sen ska jag faktiskt säga att jag tänker lite ”vad fan har jag gjort”. Jag menar, jag är en kille som alltid kommer befinna mig i krogmiljön och i vimlet. Tillit är ett ord som är böjbart och ibland ihåligt. Det är ändå inte helt klart att det för alla är bekvämt att låta sin salongsberusade kvinna stå och prata med en kille som eventuellt är bra på game.

  Jag vann denna kvinna när jag själv var inne i ett flow, ett noga utstuderat game. Jag fullkomligt lös av självförtroende när jag började game:a henne och jag var så pass bra att jag inte såg det jag ser idag. Hon var bara en 7:a i min värld och det var precis det jag ville ha. Sen när jag blev ihop med henne och jag lade ner game:et mot henne och andra (slappnade av) så såg jag att det här var en 9:a. Alltså mitt självförtroende var så pass bra när jag träffade henne att ingen kunde vara en 9:a i min värld just då. Det är min egna hemmasnickrade teori för jag är helt ärligt när jag säger att jag såg inte den skönheten som jag ser idag.

  Det är därför jag undrar lite ”shit vad har jag gjort”. Ska jag nu gå omkring där och acceptera blickar och flirtande barpersonal, män , chaufförer, alla?
  Jag blev kär i den sidan hon visade upp först. Sen visade det sig alltså att hon är en prispokal i en större klass och har levt ett liv därtill som får vilken sjöman som helst att rodna.