Importerad misogyni
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke gör en obehagligt intersektionell korsning

Det har funnits en viss beröringsskräck när det handlar om jämställdhet och invandring. Det är väl inte helt populärt att ta upp, men det går knappast att undvika. Har vi en kraftig invandring av människor från konfliktområden och med värderingar som ibland är väsensskilda från våra egna så torde det väl säga sig självt att vi inte bara importerar det som är positivt från dessa kulturer, utan att vi också får med konflikter, problem och andra avigsidor på köpet.

Det verkar dock som att man inte längre klarar av att bara blunda och förneka problemen. Invandringen håller på att bli ett hett ämne på allvar. I Aktuellt idag var det ett långt inslag om hur konflikterna i Syrien och andra delar av Mellanöstern påverkar sverige genom en ökad radikalisering och fundamentalism.

I inslaget framkommer ganska tydligt att det finns inbyggda konflikter mellan invandringspolitiken och jämställdhetspolitiken.

Aktuellt 24 augusti 2015

Mitt syfte är inte att peka finger åt några på grund av etnicitet eller ursprung, utan jag vill helt enkelt bara lyfta nödvändigheten av att man är sanningsenlig och inte blundar för de problem som faktiskt finns.

Jag hade inte tänkt kommentera innehållet i någon större utsträckning – det talar för sig självt – bortsett från att jag måste inflika att Mona Sahlin är lite enögd. Hon talar om att det finns människor i hela världen som vill kontrollera kvinnor, men hon svamlar sedan bara om att högerextrema och fanatiska islamister inte skall kunna begränsa kvinnors liv. Jag tycker hon har glömt två mycket stora och viktiga grupper: vänsterextrema och feminister.

Det var väl vad jag hade tänkt säga, men precis när jag höll på att bli färdig med inlägget så uppmärksammades jag på följande tweet:

Jahupp, och så här såg det alltså ut på Mona Walters facebooksida:
Mona Walter Facebook

Ridå!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Importerad misogyni — 8 kommentarer

 1. Pingback: Den leende välviljans hora | WTF?

 2. Visst, M Sahlin (vem har förtroende för henne?) gjorde det hela till en feministfråga, vad annars? ”Kvinnor är förtryckta, män är förtryckare”. Punkt slut, flera gånger, om och om igen. Typ, ”alla män är talibaner”.
  Gå inte i fällan, att det finger som pekats ut mot vita män. skall vita män hjälpa feminister att peka ut mot icke vita män. Det är mycket mer komplicerat än så, oavsett var män och kvinnor befinner sig.
  Det händer verkligt obehagliga saker i Islams namn, saker som inte hände förr 30-40 år (inte i den omfattningen) och när t.ex. länder som Egypten, Iran, och Turkiet var delvis sekulariserade. Man bör fråga sig varför, om läget förändrats på ett internationellt plan, och förhållandet till väst.
  Och ”jämställdhet” (om man nu tror på den), den finns liksom inte i Sverige, inte heller i dessa länder.
  Kvinnor förtrycks, men det gör män också, gäller även i dessa länder, liksom sambandet i förtrycket.
  Återstår en faktor till: Kulturkrockar, som i Sverige.
  Så här finns två problem, radikaliseringen av Islam. Och av feminismen. Plus förhållandet mellan dessa.

 3. När en man råkar titta på en kvinnas urringning så orerar man i krönika på krönika om den manliga blicken och förtrycken. Men en kultur som anser att det är hjälpsam välvillighet att kala en kvinna hora om hon inte är ”anständigt klädd” (iklädd tält?) och promotar detta på Aktuellt, hur många krönikor genererar det?

  Jag blir så arg över denna flathet som Sverige visar. Hur många människor är man beredd att offra innan man öppnar ögonen och tar ställning för dessa kvinnor?

  Idag är det nästan förbjudet att bli hemmafru i Sverige. Men samma kvinnor som rackar ner på kvinnors val här, hyllar burkan och niqab då det finns kvinnor som väljer det själva. Men varför var det så ok att tvinga ut kvinnor för eget bästa när det gäller lämna spisen – men i dessa fall så är det inte ok?

  Själv är jag själaglad över att ha möjlighet att jobba, och jag är ledsen att detta kom försent för min farmor som absolut inte var hemmafru material. Jag tycker det är synd att man inte tillåter valfrihet dock, men kanske är det så att man måste få en ordentlig förändring. Nej till segrering m kvinnliga badtider. Om nu dessa människor tycker att det är fruktansvärt och vägrar ställa upp på de västerländska värderingar – då finns det länder där det är helt ok med att gifta bort sina bart och vira in dem i tält. Men det landet är inte Sverige, och det är dags att kvinnor tar ställning för de kvinnor som vågar, och inte vågar, protestera genom att ge dem stöd.

 4. När jag såg detta på TV igår reagerade jag också direkt på att Mona Sahlin nämnde problematisk extrem höger och radikal religion men utelämnade vänstern och feminismen…..

 5. @Trollan: Just precis!


  Så när det är Mona som säger det andra har sagt i åratal, då går det an? Är det för att hon flätar in lite bekymmer om SD här och var?

  Men att SVT ljuger förutsätter väl de flesta.

 6. Men herregud är SVT fullkomligt sjuka i huvudet? De ljuger alltså öppet och inbillar sig att det inte skall komma ut? Via ”nyheteridag” ljudinspelning av SVT-teamets egna kommentarer.

  Framgår tydligt att invandrargänget tvingade SVT:s reporter att stänga av kameran. Han försökte säga att den inte var på men då var det någon som tittade efter och även ”pillade på den” vad f-n det nu betyder.

 7. @Erik:
  Det framkommer väl inte alls tydligt?
  Det är däremot tydligt av samtalet och övrigt som framkommit att inte ett enda av MW:s påståenden om mörkläggning är sant. Det fanns inga poliser och bilen blev inte skadad.

  Det är också en helt osannolik konspirationsteori att media skulle ha utelämnat det mest smaskiga.
  De utelämnade ju t.ex. killen som försvarade dem (utan att vara rädd för repressalier), eftersom det skulle ha gått emot temat med inslaget. Men att utelämna det allra bästa som följer temat verkar mycket osannolikt.

  Däremot är det ganska vanligt att extremister som drivs av grupphat hittar på händelser som ska styrka deras påståenden. Som att alla unga feminister blivit våldtagna flera gånger osv.