Hej feminister!
Några allvarsord från mig till er
avatar

Eders Ödmjuke talar allvar!

Eders Ödmjuke vänder sig
direkt till feministerna!

Jag har förstått från Mariels senaste inlägg att en del av er har tagit illa vid sig av vad jag skriver. Hon citerar specifikt ett stycke där jag talar om ”den feministiska sjukan i samhällskroppen” från mitt senaste inlägg om den modlöshet och håglöshet som drabbar många som intresserar sig för jämställdhet och politiska frågor i allmänhet. Jag måste erkänna att det är ett litet mysterium för mig hur det har kunnat få några att så att säga ”vända i dörren” till vår blogg, för det är knappt en enda jävel som har läst inlägget. Det måste betraktas som det värsta dunderfiasko jag har skrivit hittills, så ni kan vara lugna. Spegelytan i den svenska ankdammen är ostörd och lugn, mitt inlägg orsakade inte den minsta krusning på det.

Men hur som helst, jag skulle vilja rikta mig direkt nu till dig som kallar dig, eller ser dig själv som, feminist. Och det här är uppriktigt och ärligt, inga giftiga pikar, ingen vass retorik, och inga förolämpningar. Jag vill faktiskt klargöra några saker.

Jag uttrycker mig ofta vasst och skräder inte orden. Men du ska veta att det inte är dig som person jag angriper. För det första så angriper jag det som jag ser som sinnessjukt eller vidrigt i samhället. Jag angriper företeelser och idéer som frodas i det offentliga rummet och som jag upplever är rent ut sagt farliga. Jag ser ingen anledning till att jag skulle uttrycka mig diplomatiskt eller vara medgörlig om detta.

I de fall jag ägnar mig åt personangrepp (för jo, jag vet, de förekommer ganska rikligt i mina inlägg) så riktar de sig just mot de personer som offentligt förespråkar de idéer och ideologier jag angriper. När jag uttrycker mig hånfullt om Sveland, Reinfeldt och Borgström, så är det just dessa personer jag uttrycker mig hånfullt om. Det är inte riktat mot dig som jag aldrig mött eller diskuterat med. Jag har inget otalt med dig. Men jag har en hel del otalt med Sveland, Reinfeldt och Borgström. De är i mina ögon svekfulla och rent ondskefulla människor som är så fulla med dubbelmoral och dynga så det på grund av övertryck sprutar ut ur både mun och öron som ur det värsta sprinklersystem.

Vet du vad, om du i dina vänners lag vräker ur dig en sak som att män inte skall få barnbidrag för de bara super bort det, så håller jag det inte emot dig. Det är en dumhet, det tänker jag inte sticka under stol med, men jag ser det som en mänsklig rättighet att säga dumheter emellanåt. Jag vräker ur mig min beskärda del av dumheter. Och skäms ibland över dem och ber om ursäkt. Ibland inte. Men när Sveriges statsminister offentligt går ut och talar mot delat barnbidrag med något så jävla korkat som

”Det finns kvinnor som separerat från män med alkoholproblem som på det här sättet kan tvinga till sig halva barnbidraget för att finansiera fortsatt alkoholmissbruk”.

så har han inkompetensförklarat sig själv flerfaldigt och borde fundera på att lägga in sig själv på någon klinik för drogavvänjning. Människan är för fan statsminister och uttalar sig offentligt. Det är inte någon jävla strökommentar han låter undslippa sig när han sitter och krökar med polarna på fredagskvällen.

Så jag gör en jäkla skillnad på vad du säger i dina vänners lag och vad tongivande personer säger ut i det offentliga rummet.

Jag är en utpräglad individualist. Jag bedömer människor som individer. Och jag har en positiv utgångspunkt. Alla människor är hyvens prickar i min bok till dess att de genom sitt agerande bevisat motsatsen. Om du kommer in och debatterar i kommentarsfältet till något av mina inlägg så kommer jag att behandla dig med respekt och möta din argument sakligt så länge jag upplever att du verkligen är ärlig. Skulle jag fräsa till mot dig och vara otrevlig är det förmodligen för att jag uppfattar dig som oärlig och har fått intryck av att du bara vill jävlas eller trollar. Det har hänt att jag bett folk dra åt helvete. Men jag har också bett om ursäkt om jag kommit till insikt om att jag varit omotiverat hård mot någon och missbedömt dennes intentioner.

När jag ger kängor till feminismen och ”feminister” så riktar jag mig mot alla de avarter jag ser i media. Vill du debattera, tja, det smartaste är nog att undvika att debattera feminism och jämställdhet, och faktiskt ta upp de sakfrågor du vill debattera. Diskutera gärna kvotering med mig och mina vänner här på bloggen om den frågan intresserar dig. Diskutera våldtäktsproblematik om du vill det. Diskutera löner om du vill det. Eller någon annan fråga. Var bara ärlig i din diskussion, så ska jag vara ärlig och bemöta dig med respekt.

Och ursäkta mig om du oförtjänt får snytingar ibland för att jag är hård och frän. Men ta gärna en titt på det mediala klimat vi verkar i. Tycker du att jag är otrevlig? Läs Scum-manifestet. Kolla in Vita Kränkta Män med nidbilden av en korsfäst Pär Ström. Läs krönikörerna och mediapersonerna som säger att vita medelålders heterosexuella män skall ställas sist i kön till anställningar. Kolla gärna Kobra på onsdag, SVT1, saxat ur programpresentationen:

Biologen Aarahti Prasad menar att mänsklig reproduktion på helt konstgjord väg snart är möjlig. Och på många håll i väst håller maktförhållandet på arbetsmarknaden på att vända. Kobra frågar sig hur ett samhälle helt utan män skulle se ut.

Jag hyser en svag misstanke om att jag inte kommer att gilla detta program. Förlåt mig om jag blir förbannad och är otidig. Kolla in medieklimatet. Jag ser sällan att vi som är kritiskt inställda till feminismen möts av respekt och saklighet. Tvärtom överöses vi med allsköns beskyllningar, kopplas samman med Breivik och hånas från makthavare och de som är inflytelserika i debatten. Så jag ser ingen anledning att jag skulle vara foglig och trevlig när ger min syn på saken.

Skål och väl bekomme!

Så länge du som individ, oavsett vad du har för åsikter, uppträder schysst så tänker jag också bemöta dig schysst. Det är inte dig som person jag har otalt med. Tvärtom, jag skulle förmodligen gärna ta ett glas med dig och diskutera livets väsentligheter i all vänskaplighet. Jag har aldrig haft några större problem med att andra har åsikter som går stick i stäv med mina. Tur det. För mig. Annars hade jag varit helt utan vänner. Jag må ogilla dina idéer och åsikter. Det innebär inte att jag per automatik ogillar dig. Jag gillar i allmänhet de människor jag möter, förmodligen dig med.

Det kanske förvånar dig, men folk brukar faktiskt säga till mig att jag är alldeles för snäll.

Ville bara ha detta sagt i all vänskaplighet.

Grüss Gott
Dolf aka Anders

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Hej feminister!
Några allvarsord från mig till er
— 55 kommentarer

 1. Eftersom jag har ”slutat” kommentera här så har jag bara en sak att säga…
  Du rockar fett dolf. Ideologin feminism är för mig är som en blöd i baken, en utväxt som skall bort och endast av ondo. Kämpa på!

 2. Pingback: Hej feminister!Några allvarsord från mig till er | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 3. Svensk, nutida feminism är en könsrasistisk, kvinnochauvinistisk masspsykos. Det finns ingen anledning att tassa på tårna bara för att inte göra en förståndsmässigt mindre bemedlad feminist ledsen.

 4. Otroligt pinsamt att ett sånt här inlägg tvingades fram av omständigheter som ni som är skribenter här borde ha tagit privat. Det har varit lite för mycket förklaringar och ursäkter från många håll nu för att passa min smak.
  Det är väl för böveln bara att skriva vad man tycker och anser baserat på fakta och sedan låta människor välja om de vill läsa om det eller stoppa huvudet i sanden!
  Kör på nu bara och tänk inte så mycket i onödan….

 5. Feminismen beskrivs ju mycket träffande som en sjuka i samhällskroppen. Jag tycker att den bäst liknas vid en malign tumör i samhällskroppen. På individnivå kan man träffande kalla det kognitivt virus.

 6. Helt djävla OT (förlåt dolf)
  Fejkguider delas ut i Malmö

  ”Under parollen ”We are one” bjuder Malmö in till schlager-EM. Men alla är inte överens om budskapet som bygger på gemenskap och samarbete över landsgränser. Genom att figurera som guider och utrustade med falska turistbroschyrer ska ett feministiskt nätverk försöka sprida en annan bild av Sverige i samband med den första semifinalen i Malmö arena på tisdag kväll.”

  Någon som fortfarande tror att feminism och invandringspolitik inte är ”rätt så nära varandra och går hand i hand”?

 7. Bra skrivet Dolf. Jag tyckte också det behövdes en poängtering om skillnaden mellan vilken privatperson som helst och riktiga makthavare.

 8. Bra förtydligande. Och ett tips: Använd ord som tokfeminism mer. Medan feministisk sjuka lätt associeras till feminism i allmänhet kan ingen seriös feminist tro att du räknar alla feminister som tokfeminister. Tokfeministisk sjuka hade säkert varit ett väl målande begrepp.

  ”Kolla in Vita Kränkta Män med nidbilden av en korsfäst Pär Ström.”

  Okej, jag ska ärligen erkänna att jag själv inte hade haft några problem med att måla av en korsfäst Sveland. För mig är inte korsfästelse något hot eller någon uppvigling, utan en symbol för martyrskap. Jag håller inte med om att Pär Ström strävat efter att bli martyr, men jag förstår hur mina meningsmotståndare tänker. Bilden på en avskuren penis som han fick under operation Dicken däremot är i bästa fall uppvigling och i värsta fall ett riktat hot.

 9. Jag ska inte säga för mycket, eftersom jag är anonym och inte riskerar så mycket men som sagt, hoppas det är sluttassat runt feministerna nu. Det som gör bäst skadeverkan är att vara totalt kompromisslös. Minns att Pelle billing bjöd in massa extremfeminister som kunde sitta och fjanta sig på hans blogg, till vilken nytta? En av anledningarna till att i alla fall jag föredrog genusnytt än någon feminism light.

 10. Dolf: ”Jag uttrycker mig ofta vasst och skräder inte orden.”

  Och fortsätt så! Det är bara uppfriskande med ett bitskt inlägg då och då… Att tassa som katten runt en het (feminist-)gröt har inte hjälpt förut. Tokfeministerna bryr sig inte ett dugg om konsensus, de vill leda och bestämma i samhället. Nej, trollen ska fram i ljuset… Heh

 11. @Man up:

  Detta är ett förslag jag innerligt och ärligt hoppas går igenom. Jag antar ni kan gissa varför?

  Jag tycker vi behöver skriva om detta, men har ingen tid till det. *Tittar på mina medskribenter.*

 12. ”Detta är ett förslag jag innerligt och ärligt hoppas går igenom. Jag antar ni kan gissa varför?”

  Självklart. Vi tjejer håller i hop och ojämställdhet i arbete o lön ska nu plattas ut en gång för alla. Lägg på det då allt manligt våld vi tjejer får stå ut med, de drar upp samhälls kostnaddrna de med. Så mansskatten är EFTERLÄNGTAD, bra en kommun börjar och fler hakar på trenden för än mera riktig jämställdhet.

  Gott att se stöd av kvinnliga debattörer här för en gång skull.

 13. @Hanna:

  Självklart. Vi tjejer håller i hop och ojämställdhet i arbete o lön ska nu plattas ut en gång för alla.

  Med ”ni” menade jag jämställdister/feministkritiska och din gissning var totalt fel.

  Och du ”Vi tjejer håller i hop”? Tack, men jag är inte sexistist. Jag håller inte ihop, jag är inte ”vi” med någon för dennes könsorgan/könsidentitet.

 14. Men gud så synd om dig då ”Ninni”. Tror du är en man som skriver under kvinnlig psedonym. Då jämställdhet inte är din avsikt så ja då är du sexist också.

 15. @Hanna:

  Varsågod, tro vad du vill. Mitt könsorgan och min könsdentitet kommer inte förändras magiskt av din tro. Så det är helt lugnt med mig.

  Jag upplever ditt beteende som trollning. Jag förväntar mig att du lyfter ditt deltagande här till argumentbaserad debatt i valfri sakfråga. Ser fram mot det. Då blir det väl synligt huruvida man är eller inte är för jämställdhet.

 16. @Hanna:
  Endast feminister ser kön överallt och endast det medans vi andra ser människor med ett kön.

 17. @Hanna
  Om du är ironisk, så skriv gärna det. Confused
  På vilket sätt blir vi mer jämställda av att män betalar mer skatt än kvinnor?
  Vill du driva männen ur landet?

 18. @Ninni:

  Detta är ett förslag jag innerligt och ärligt hoppas går igenom. Jag antar ni kan gissa varför?

  Nä ?

 19. @Dreadlock:

  Ah, jag trodde det var uppenbart. För att det gynnar vår sak! Ju mer galna de är, ju mer uppenbart anti-jämställdhet de agerar dess bättre.

  Gör de detta så skjuter de sig själv i foten efter att ha gjort självmål. Folk kommer bli pissförbannade. Både män och kvinnor. För mannens lön är inte sällan av avgörande betydelse i en familjs ekonomi. Massor forskning visar att kvinnor vill jobba deltid i större utsträckning än män.

  Det kommer väcka de som ännu tror feminismen är något bra och en kamp för jämställdhet. Jag välkomnar alla som vill förena sig för vår sak oavsett vad som fått dessa att öppna ögonen.

 20. @Hjalmar:

  På vilket sätt blir vi mer jämställda av att män betalar mer skatt än kvinnor?

  Män betalar redan betydligt mer skatt än kvinnor. Enligt SCB, ca 58% mer totalt. Samtidigt får t.ex. kvinnor 20-64 år utan barn ut ca 27% mer i värde av välfärdstjänster än motsvarande män, enligt Regeringen (s. 27).

  Enligt SCB 2005 behöver genomsnittsmannen bli 90 år innan han hamnar på plus gemtemot staten. Genomsnittskvinnan hamnar på plus vid 84. Genomsnittskvinnan lever dock till 84, så där går det jämnt ut, men eftersom genomsnittsmannen dör vid 79, hamnar han aldrig på plus.

 21. @Taste in men:

  ” Minns att Pelle billing bjöd in massa extremfeminister som kunde sitta och fjanta sig på hans blogg, till vilken nytta? En av anledningarna till att i alla fall jag föredrog genusnytt än någon feminism light. ”

  +1

  Genusdebatten , liksom de flesta antifeministiska bloggar företräder en humanistisk liberal syn som analysverktyg. Det är lika mycket folkbildning för de som sympatisera med klassiska upplysningsideal som det är ett forum för människor som träffats för att de av en eller annan anledning känner sig kvävda av ideologisk konsensus.

  Hur gick det för Jasenko Selimovic i det senaste debaclet ? Han kallades bland annat för husneger för att han har haft fräckheten att tänka själv i de banor som jag beskrev ovan.

  Inga fler feministfjantar på våra bloggar , tack ! Vi har ju redan häcken full med analyser av mediefeministernas lindrigt begåvade smörja.

 22. @Ninni:

  ” Ah, jag trodde det var uppenbart. För att det gynnar vår sak! Ju mer galna de är, ju mer uppenbart anti-jämställdhet de agerar dess bättre.”

  Tänkte nog så. Jag håller till 100% med dig. Ju mer de brer på desto förr väcks björnen som sover.

 23. Hanna
  Du kan inte stava eftersom du saknar intelligens. Pga samma låga intelligens är du också feminist. Lite moment 22 det där, skulle du ha mer intelligens skulle du inte varit feminist från första början och därav inte behövt göra bort dig.

 24. Hanna kommer bara in här för att pissa i kommentarsfälten. Lågt. Skaffa ett liv!

 25. @Joakim:
  Jag ser inte heller den korstfäste Strömmingen som ett hot eller uppgvigling. Men hur kan de förvänta sig att bli behandlade med respekt när deras egen attityd stinker så till den milda grad.
  Om de tycker det är kul att rita sina meningsmotståndare korsfästa och tala om hur fula det är så kan de använda sig av mig. Det bjuder jag mig på. Bekommer mig inte ett dugg. Men jag ger tillbaka lika bra som jag får.

 26. @Hanna:
  Just precis den där typen av kommentarer vi klarar oss utan. Gå tllbaka till ettan utan att passera gå, och lär dig läsa.

 27. http://trettiotreanledningar.com/

  Här har du dolf, skulle va grymt om du, ni elle nån skulle vilja svara på dessa punkter som är talande för feministers världssyn! Jag säger inte att det inte stämmer men det är med stora skygglappar på som de ser världen! Forts det ecellenta jobbet!

 28. @Petter:

  Jag och Mariel har tittat på den idag. Jag önskar jag kunde klona mig eller beställa många fler timmar per dygn! För den där vill jag verkligen ta tag i. Att sakligt attackera den… punkt för punkt… tydligare kan det inte bli att visa upp att feminism bara är ett täcknamn för renaste och vidrigaste sexism. Vi får se hur det blir… jag får fundera över natten… hur jag ska prioritera, om vi kan dela upp det och göra det ihop flera av oss skribenter.. lite sån planering.. det använder jag sömnen till Wink

  Tack för tipset, Petter.

 29. @Ninni
  Vet inte om du sett att Charlotte har skrivit ett inlägg som svar på din kommentar om könsmarkörer.

 30. @Petter
  Jag blir förfärad av länken du lade upp eftersom personen som äger den bloggen på allvar tror att hon gör en god sak.
  Det är hemska saker som beskrivs men att enbart visa omtanke om det ena könet vilket bloggerskan och andra feminister gör är ännu värre!
  Faktafelen är väldigt många vilket tyder på att det som skrivit punkterna är väldigt dåligt insatt i det hon skriver om.

  Att den där listan visar upp en sådan förfärlig cynism och med medvetna faktafel är den enda anledningen till att jag tar starkt avstånd till feminism.

 31. @Ninni
  Du/ni får lite hjälp här.
  Punkten om att 97 % våldtäktsmän går fria utgår från ett uppskattat antal som i sin tur utgår från en uppskattning av antalet våldtäktstillfällen och inte enskilda misstänkta personer. Vissa enskilda personer representerar alltså över 100 tillfällen.
  Resonemanget är ju även felaktigt eftersom siffran helt ignorerar forskning om falska och felaktiga anmälningar.
  Även totalt rättsvidrigt att som i bloggen hävda att 100% av de som är misstänka per automatik är skyldig! Jag tror inte ens att Nordkoreas syn på mänskliga röttigheter är så sjuk!

 32. Det är intressant att dom tar upp att 77% av ledarna mot abort är män vilket vill påskina att det är män som är mot abort.
  Vad dom så klädsamt väljer att inte säga är att i Sverige så är det fler kvinnor som är mot abort än män visserligen bara någon procent men ändå.

 33. Var och en av de 32 sakerna (en var hon(?) ju så snäll och tog bort själv) har väl bemötts enskilt så det räcker till och blir över. Jag ids inte ge mig in på att bemöta ett inlägg med 32 disparata påstående utslängda på en höft. Det blir liksom för mycket om man skall bemöta vart och ett ordentligt. (och sen är det väl som med hydran, för varje påstående man bemöter får man två nya huvudlösa påståenden att ta itu med)

 34. @Ninni:

  Även om det kanske inte är så ”akademiskt” tror jag att det är just såna här saker som kan boosta upp trafik på sajten. Särskilt som ”listan” numera oxå är rikskänd iom att det skrivits snyfthistorier om varför den inte var tillgänglig på FB under några timmar i kvällspressen.

  Om en saklig dissekering av listan publicerades här tror jag många åtminstone skulle lockas hit och titta, och en del kanske tom stannar kvar och läser vidare och debatterar.

  Hur som helst lockar såna ”punchline-inlägg” läsare (se GenusNytt). Och även om det inte är sajtens profil vore det kanske kul att alternera med. Åtminstone tycker jag detSmile

 35. En idé, apropå listan, är att göra en FAQ med svar på de vanligaste feministiska påståendena. Löneskillnader är ju ett typiskt sådan påstående som här har motbevisats gång på gång.

  Själv är jag usel på att hålla den typen av fakta i huvudet och minnas vilka rapporter man kan hänvisa till. Svaren på frågorna dyker dock ofta upp i blogginlägg och i kommentarer. FAQ:n skulle ju kunna börja med att bara länka till inlägg och kommentarer där frågan bemöts.

 36. @Frogfish & @Johan Grå:
  Det ligger en hel del i vad ni säger bägge två. Och någon form av FAQ eller likande baserat på punkterna vore kanske inte helt fel.
  Jag är bara personligen för lat för att ta mig an det.

 37. Här är lite gammal skåpmat om Pär Ströms avhopp och löneskillnader tas också upp. En gång i tiden följde jag den här DÄR bloggen men gör det inte sedan länge så jag hade missat detta, men jag får inte större respekt för bloggägaren genom den ignorans och raljans som uppvisas. Men man ska väl inte förvänta sig så mycket med den bakgrunden:
  http://www.paulronge.se/fuskbyggen-av-personliga-varumarken

 38. @Maria:

  Kul kille…

  Skriver såhär i en kommentar:

  ” Igen: INGEN ska behöva utsättas för hot och personangrepp i sociala medier.”

  Efter att ha skrivit såhär om Pär Ström i blogginlägget:

  ”Min första reflektion är: Där Katrin stoiskt står fast vid sin galna ”fetmobbing”, trots att det blåser full storm mot henne och annonsörerna flyr, där tar Pär (machokillen som är rädd för ”tjejbaciller”) på sig offerkoftan och storbölar.”

  * Machokille
  * rädd för ”tjejbaciller”
  * offerkofta
  * storböla

  Hur är det inte personangrepp?

  Vänstermänniskor alltså… Om man tillhör en av vänstern uppfattad priviligerad grupp så kan man alltså inte utsättas för rasim, sexism, personangrepp eller annan slags mobbning?

 39. @Dolf:

  Ja, det förstår jag. Har själv ofta tänkt att jag borde formulera en FAQ till mig själv för att ha svar på de vanligaste påståendena, men det har inte hamnat högst upp på todo-listan än.

  Ett alternativ är att göra en forumdel av det. Gör en kategori för varje påstående och låt folk länka fakta så bygger vi upp en kunskapsbank som någon så småningom kan skriva ihop.

 40. @Maria:
  När du tar upp ”den här bloggen” och ”bloggägaren” menar du GenusDebatten och mig eller menar du Paul Ronge?
  (I det förra fallet: det är inte jag som är bloggägare, utan Mariel. Belasta inte henne om du ogillar vad jag skriver.)

 41. Dolf:
  Såklart menar jag Paul Ronge. Och Chade fattade galoppen med bakgrunden. För denna blogg (Genusdebatten) och dess bloggägare och skribenter har jag största respekt!

 42. @Chade:

  Det stämmer, egentligen är det öppet mål för mig eftersom jag är mulatt att borde kunna utsätta alla helvita manliga hipsterfeminister på södermalm för hur många personangrepp och hån som helst enlgt deras egen logik.

  Men jag är så storsint att jag avstår