Gästinlägg: Reaktioner från en kvinna efter senaste tidens händelser
avatar

Här är ett nytt gästinlägg av huvudpersonen (Annelie Sjöberg) i Sjögate som en uppföljning till det förra.

Efter det drev som startades mot mig för ett tag sedan har jag fått många reaktioner och otroligt mycket stöd från väldigt många, både från främmande människor runt om i Sverige, vänner och bekanta och andra i min närhet. Jag är så otroligt tacksam för detta och utan detta stöd vet jag inte hur jag hade klarat det. Ingen nämnd och ingen glömd. Men en reaktion från en person i min nära krets berörde mig extra så jag har bett att få återpublicera den här på GD.

Det är tankar från en helt vanlig kvinna någonstans i Sverige, som representerar många andra kvinnor vars röst sällan hörs i debatten. Hon är 33 år och lever ett vanligt liv med man och två små barn i ett hus i en liten ort i Sverige. Tack till Maria Lindholm. Jag tror många känner igen sig i dina tankar.

Här nedan följer Marias text:

Sitter hemma och känner frustrationen bubbla inom mig. Vad är de som händer egentligen? Mitt fönster mot omvärlden är inte stort men de pyttelilla jag ser är tillräckligt för att jag ska bli skrämd! Om detta bara en liten del jag ser, hur mycket finns de då inte därute?! Vad är de för värld jag ska släppa ut mina barn i?!

Men vad kan jag göra? Jag är inte särskilt insatt i politiken eller debatter och det har gjort att jag känt att jag inte kan göra något! Men jag kan inte längre sitta och blunda och hoppas på att de försvinner eller att någon annan tar tag i det! Det finns redan människor där ute som kämpar mot detta men det behövs nog fler som ställer sig upp och säger att det här är inte ok. Så för att lätta på min frustration trots en stor klump av rädsla i magen så sticker jag nu ut näsan och försöker göra min röst hörd och hoppas på positiv respons!

Så, orsaken till min frustration är hur vi människor behandlar varandra idag! Vi hoppar på varandra från höger och vänster, trycker ner varandra, hotar varandra och förföljer varandra! De är fel att vara överviktig, fel att vara smal, fel att vara vit, fel att vara mörkhyad, fel att vara man, fel att vara kvinna, fel att tycka så, fel att tycka si, listan är oändlig! Inte så konstigt att våra ungdomar är förvirrade! Vad har hänt med alla människors lika värde? Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad? Att alla har rätt till sin åsikt? Måhända att du inte tycker om min åsikt och jag inte din men kan vi inte då diskutera lugnt, kanske komma fram till en gemensam lösning eller helt enkelt bara enas om att vi inte är överens? Istället för att smutskasta, hota, starta hatdrev och lynchmobbar mot varandra?

Vi måste sluta vara så elaka mot varandra och börja stöta varandra! Vi måste börja försöka bortse från kön, hudfärg, sexualitet, kroppsbyggnad m.m och se människan istället! Vi är olika och det är ju det som är de unika och underbara! Hur tråkig skulle inte världen vara om vi alla tänkte likadant och såg ut precis som varandra??

Jag vill att min barn ska kunna växa upp och känna att dom duger precis som dom är, att dom ska kunna våga säga sin åsikt utan att vara rädda för att någon som inte tycker som dom ska börja förlöjliga, förnedra, smutskasta, hota och förfölja dom!!!!!

Det är vi vuxna som ska visa våra barn hur man ska bete sig mot och behandla andra människor. Och just nu finns de alldeles många vuxna människor där ute som visar upp ett fruktansvärt fult beteende och dessvärre så tar våra barn och ungdomar efter! Om vi inte slutar nu, vart kommer världen ta vägen då?
Jag kommer fortsätta lära, mina barn att vi alla är lika värda, att man duger som man är och att alla har rätt till sin åsikt och bara för att man inte tycker likadant så ska man ändå behandla dom med respekt!

Så nu har jag kört fram hakan, lättat lite på min frustration (skulle nog kunna mala på i oändlighet då jag tycker de är viktigt att vi får bort näthatet!)

Du får gärna säga din åsikt till mig men förlöjliga mig inte, smutskasta mig inte, förnedra mig inte, hota mig inte, skicka inga hatdrev på mig och förfölj mig inte och detsamma gäller min familj, släkt och vänner! Och jag kommer lyssna och låt oss bemöta varandra med respekt

Kommentarer

Gästinlägg: Reaktioner från en kvinna efter senaste tidens händelser — 25 kommentarer

 1. Bra skrivet! Vanligt sunt bondförnuft helt enkelt. Fastnade särskilt vid detta ”Och just nu finns de alldeles (för) många vuxna människor där ute som visar upp ett fruktansvärt fult beteende och dessvärre så tar våra barn och ungdomar efter!”

  Har bara ett konto på facebook för att följa ”genusdebatten” där, och Twitter förstår jag mig inte alls på. Men börjar inse att det inte är någon större förlust. Vuxna människor!…jag förundras och skakar på huvudet. Alla de där dumma kommentarera man förr yttrade framför tv´n, bakom ratten eller efter ett par glas vin i något intimt sällskap spottas nu ut i offentligheten utan eftertanke eller filter. Jo det finns säkert en del gott med twitter också men jag hoppas vi får bukt med de värsta ”barnsjukdomarna” snabbt.

  Log brett åt en slutreplik i morgon-tv för nån vecka sedan om detta med twitterstormar (just här var det invandring som avhandlades).

  – Går det att prata om det överhuvudtaget utan att det utbryter en twitterstorm?
  – Ja twitterstorm kan de ju få utbryta, men det är ingen tvekan om att man kan prata om invandring i en massa sammanhang och ha ganska nyanserade diskussioner…. kanske inte just på twitter…. men i väldigt många andra sammanhang.

  http://www.svtplay.se/klipp/2025532/svenskarna-om-invandringspolitiken

 2. Fint skrivet Maria och jag kan bara hålla med. Jag vet dock inte om jag tycker att du har ”stuckit ut hakan” så mycket då du inte preciserar vad/vem/vilka du tycker står för detta dåliga eller går i polemik mot någon.

  Men icke desto mindre väl talat och här får du bara medhåll. Mer mänsklighet åt mänskligheten!

 3. Det vanliga sunda förnuftet finns knappt längre, i alla fall inte bland de som hörs och syns. Sunt förnuft är det som behövs, det räcker väldigt långt.

 4. Hej Maria och välkommen ut med din haka!

  Du är inte ensam, jag får sånt här i mejl då och då. Oftast från unga kvinnor som inte själv vill sticka ut, men som tackar för det jag gör …

  Jag förstår inte heller detta hysteriska beteende. Det påminner mig mest om små barn som slänger sig på golvet o skriker i affärer för att få det de vill ha … Vuxna människor som gör så här som mot Annelie… det är märkligt i min värld.

 5. Bra skrivet, Maria!

  Visst förundras man över att sådant här behöver påpekas? Men när det gäller nätet tror att många ännu inte har lärt sig att samma mänskliga spelregler gäller där som i verkliga livet – i än högre utsträckning, eftersom våra misstag hänger kvar längre, tenderar att bli mer onyanserade och dessutom riskerar att få en spridning vi aldrig tänkt oss.

  Vi måste alla börja sticka ut hakan mer. Världen reder sig inte utan vår hjälp. Wink

 6. Jättebra skrivet!
  Det jag känner är att människor har blivit allt svagare och blivit mer lättpåverkade än aldrig förr.
  Ett drev behöver tre saker för att existera och det är 1. Något som förenar (ideologi, sociala likheter), 2. Någon att tillsamnans förakta, hata, driva drevet mot. (Män, invandrare eller någon som hotar rörelsen. 3 Lättpåverkade, bekräftelsesökande människor. Feminism har de senaste åren pga internet och lättheten att sprida åsikter med varandra, blivit en mobb som inte längre diskuterar med andra utan som istället förlitar sig på människors rädsla att framstå som en antifeminist om denne visar feministkritiska åsikter.
  Vägra ta debatten…. Ange, hota och förtala istället, är det som tydligen gäller idag!

 7. Du är långt ifrån ensam om din uppfattning, Maria. Förhoppningsvis ger sig fler och fler sådana människor till känna som fått nog av det offentliga oväsendet och enfaldiga brölandet, för att nu inte tala om råskinnen som tycks sätta allt mer av den politiska agendan.

  I grunden var det dock medierna som började med att skruva upp hatretoriken och nu är den onda anden svår att få ner i flaskan igen. Jag minns en träffande replik ur en rysk (!) film där huvudpersonen kommenterar apropå utbrett tölpaktigt språkbruk och beteende: ”Folket svarar som det blir tilltalat”.

 8. Rick skrev här ovan:

  I grunden var det dock medierna som började med att skruva upp hatretoriken

  Jag har skrivit ett inlägg om när media satte ribban, som jag ville koppla ihop med Ricks kommentar. Ansvaret för att det blivit så här ligger på media och det är också där en ordentlig skärpning behövs för att åstadkomma ett trevligare debatt/samhällsklimat.

 9. Bra skrivet Maria.
  Du får aldrig glömma att du/vi är i majoritet visserligen den tysta majoriteten men ändock.Som anser att det är fel med dessa vidrigheter men tyvärr får vi aldrig göra oss hörda.
  Ja ett civiliserat samhälle brukar kännas igen på hur man behandlar sin motståndare och i Sverige måste man ibland börja skämmas.
  Och jag som liberal har börjat fundera på om liberala i Sverige har glömt bort vissa delar av liberalismen,där man minns att du ska få säga dina åsikter även om dom är odemokratiska,men glömt bort att argumentera mot dom är samma rättighet.

 10. Det finns ingen trovärdighet hos någon människa, som först bedriver drev på sin egen blogg och ger support i andras jämstäldistiska mobbningsdrev och grova förtal hos de jämställdistiska bloggarna Trollan, Bachflash och Cattans bubbla, som Erik Wedin, för att sedan skriva skenheligt ridderliga inlägg om att mobbning och drev är felaktigt mot någon ”Anneli”!?
  Kvinnor som är självständiga och har egna åsikter, tycker denna påstått jämställdiska nedtryckta man, ska tryckas ner. Bara det är hyckleri på hög nivå!
  Det finns ingen trovärdighet i en människa, som Erik Wedin eller grupp som Jämställdisterna, som skenheligt opponerar sig mot smutskastning, drev och förtal, när samma grupp sysslat med den vidriga sysslan, under flera år mot en enskilda människor!
  Trollan skrev en hotfullt kommentar en tid före hon deltog i smutskastningen mot en företagare att det är ”synd om ditt företag skulle hängas ut”. Signaturen Trollan är starkt kopplat till Erik Wedin, om det inte är samma person!?
  Det finns ingen trovärdighet när människor så uppenbart för andra endast spelar moraliska människor med sunt förnuft när så inte är fallet!
  Det finns e-post där Erik Wedin menar att det är inte hans bekymmer att någon företagare läggs upp, på en av hans samarbetande bloggar, med GROVT förtal och skitsnack kopplat till hennes företag, uppgifter han tekniskt märkligt fick och lade ut på sin blogg, vilket starkt ger misstankar om dataintrång!
  Trollan lägg ner dina lögnaktiga påståenden om att dessa uppgifter kom från något maratonlopp, vilket är totalt patetiskt.
  Hur kan Erik Wedin, Bachflash, Trollan, med flera sitta och spela moraliska när ni sitter och lägger ut personnummer, adresser, manipulerade fotografier, företagsnamn blandat med grovt förtal om företagaren själv!? Fotografier på bostadsadress blandat med grovt förtal om adressaten.
  Och Erik Wedin samt Ninni, lägg ner ert förbannade vidriga skitsnack om unga tjejer som skulle sökt support hos er, för fan vad äckligt! Yisses…så vidrigt falskt och manipulerande.
  Och Erik Wedin med flera anonymt falska signaturer kom inte med några nedlåtande, menande, kommentarer som, ” Det är bara Lena Lillie”. Lena Lillie var en bloggerska som Wedin under lång tid med hans kommunistkamtrater stalkade och smutskastade, så lägg ner din arroganta skitstil över någon som inte har kvar sin blogg utan bara kan läsa skitsnack från dig och dina kommunistiska hantlangare!
  Hon var varken psykisk sjuk eller hade osunda åsikter, mer än att hon försvarade sig själv mot anonyma skitstövlar på nätet!
  Lägg ner denna förbannade vidriga hycklande mentalitet innan ni skämmer ut er totalt!
  Ditt sönderhackande av andras texter visar även på ett stört beteende, så lägg ner den biten, för den ger inte dig större trovärdighet!

 11. Tack så mycket allihopa Smile
  Roger: Jag ville rikta mig till ALLA som gör så här och inte bara till nån speciell grupp människor Smile fast de var just de som händer mot Anneli som fick mig att reagera och vilja säga ifrån! De verkar som de pågår överallt i stort som smått därute och nu tycker jag att det är på tiden att vi alla säger ifrån Smile

 12. Bra inlägg, Maria! Det du skriver är så självklart att det inte finns mycket att tillägga. Jag hoppas att vi kan bryta den här mobbing- och lynch-trenden..

 13. @Charlotta Lena Andersson:

  På den här bloggen görs så`nt som de flesta anser rimliga i debatter och diskussioner . En sak är att styrka sina påståenden med bl,a fakta på olika sätt .

  Grundregeln : Följ tråden , inga persongrepp . Angrip gärna personens åsikter men inte personen . Citera gärna andra .

  Redan i första stycket krackelerar det .

  ”Det finns ingen trovärdighet hos någon människa,som först
  bedriver drev på sin egen blogg [….] som Erik Wedin,
  för att sedan skriva […..]att mobbning och drev är
  felaktigt mot någon ”Anneli”!? .

  Grundtråden handlar om Annelie Sjöberg med undertråden ett brev från Maria som hon publicerat här.

  Redan här gör Du tre saker :

  1. Struntar i tråden totalt .
  2 Gör personangrepp (”ingen trovärdighet”)
  3. Använder klassisk härskarteknik (”..någon Anneli”) för att förminska henne . Rent tarvligt.
  .
  ”Och Erik Wedin samt Ninni, lägg ner ert förbannade
  vidriga skitsnack[….]för fan vad äckligt!
  Yisses…så vidrigt falskt och manipulerande .”

  Ja Du talar ju för Dig själv . Och som så ofta säger orden mer om människan bakom .

  Några frågor :

  På vilket sätt startade Anneli ett drev ?

  Ett drev är en jaktterm där en grupp förföljer ett ofta ensamt djur .
  Skulle hon först ha samlat en större grupp för sedan starta en förföljelse av en ensam person ,LadyDahmer ?

  Ställer Du upp på tanken att debatten ska vara fri och ha högt i tak ?

  Med Ditt sätt att argumentera går det inte att ha en debatt . För det är väl det vi vill ha , eller ?

 14. @Charlotta Lena Andersson:

  ”Lena Lillie var en bloggerska som Wedin under lång tid med hans kommunistkamtrater stalkade och smutskastade”

  Är du från vettet människa, Lena Lillie var ju DU och innan dess så kallade du dig för Lottaonline.
  Här kommer ett litet smakprov:

  Lottaonline Says:
  10 mars 2011 kl. 23:20
  PER STRÖM DU ÄR INGEN MAN!
  dU ÄR EN YNKLIG JÄVEL SOM BORDE UTROTAS

  Källa:http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/10/boken-fallda-for-sexovergrepp-recenserad/

 15. Göran i Gamlebyn,

  Till skillnad mot dig och övriga, om du ursäktar klarspråket ryggradslöst, anonyma är jag offentlig och behöver inget mästrande, speciellt inte av en anonym människa. Men om du vill veta så har det gjorts polisanmälan över det jag nämnt! Mer behöver jag inte förklara för dig, för det är uppenbart för de flesta utanför er krets vad som skedde!

  Mina företagsuppgifter har först hängts ut på Aktivarums blogg, sedan på Cattans blogg och slutligen av Olle på hans blogg Bachflash som hängde ut mitt foto med en papperspåse på huvudet, med adress, och påståenden om att jag är psykiskt sjuk, har alkoholproblem och diverse diagnoser kopplat till företagsnamnet.

  På Cattans blogg lades företagsnamnet upp, personnummer med en mängd jämställdister under som påstod att jag helt ogrundat var psykiskt sjuk med en massa påhittade diagnoser!? Totalt stört, så vi kan ju undra vilka som verkligen är psykiskt sjuka!?

  Handlingen stod inte relation till något jag gjort jämställdisten Catta före, då jag varken nämnde namn, adresser eller annat än hennes eget inlägg som jag skrev en skämtsam text kring!

  Vidare har hela jämställdistsekten kommenterat under ett falskt inlägg av trollet och jämställdisten Trollan över att den föredetta bloggerska Lena Lillie var psykist sjuk – rent grovt kriminellt förtal av jämställdister!

  Ett inlägg som lades högt upp på googles söklistor och inte längre kunde jämföras med bloggen Lena Lille, för hon då, långt före hade slutat att blogga. Detta inlägg länkar sedan Erik Wedins anhängare till och skriver att det handlar om mig från forumet, Dagens Juridik när jag kommenterar där offentligt.

  Vanligt fulspel bland jämställdister, att sprida ut att någon är psykisk sjuk, smutskasta och annat för att vinna i sitt smutsiga politiska spel. vad det nu handlar om? Tacka tusan för att alla jämstäldister är anonyma, synd bara att er trovärdighet samtidigt försvinner! Smile

  Bara ordet ”jämställdist” är ett så förbannat hycklande begrepp från en grupp som sysslar med mobbning, förtal, kränkningar och dubbelmoraliskt skitspel! Inte sant? Smile

  Jag har till och med använt dessa bilduppgifter på allt förtal när jag föreläst om min bok, Bakom Dolda Ansikten i form av printscreens, som jag visat upp för människor utanför er grupp som inte kan ljuga sig blåa bakom en bildskärm!

  Det har varit helt uppenbart och offentligt de pöbeldrev som skett mot mig och andra på Aktivarums blogg, Medborgare X: blogg och övriga nämnda, mer behöver inte jag förklara för någon!

  Problemet är bara att i WordPress (Aktivarum,Genusdebatten, Cattans bubbla och Bachflash blogg) kan ägaren gå in och modifiera i kommentarer och alltså både ta bort, ändra och förvränga till deras egen fördel! Daniels kommentar var helt annorlunda när jag fick notis om den i min inkorg. Härinne fanns den med tillsammans med inklistrade kommentarer.

  Dessa kommentarer i WordPress kan sedan ägaren efter sin egen förvrängda modifiering sprida runt som en form av smutskastning. Jag har e-post till min adress Charlotta Lena Andersson från en bloggerska som fått en länk till sig med skitsnack angående mig och sedan avbokade mötet! Jag har ingen aning om vad det gällde, men förtsår att det kommer från Jämställdisterna, som förvrängde mina kommentarer tidigare.

  Trollan har självmant berättat att hon skickat e-post med skitsnack från Aktivarums blogg till Cattans blogg om mig, en länk där Erik Wedin resoektlöst hade bakat ihop alla mina kommentarer till en oläslig massa.

  Varav Cattan gick ut i etern och berättade för sin publik att jag skulle vara en otrevlig typ som inte kunde diskutera!?

  Jämställdisterna är duktiga på att smutskasta folk med egna åsikter som kan stå på egna ben. Det gillas inte av denna konservativa samling av individer!

  Jag måste tillägga att jag aldrig haft problem med varken manliga arbetskollegor eller med män i långvariga relationer, så det blev en överraskning, att träffa på så många som kunde hoppa på en kvinna, vart hon än befann sig på Internet och alla var jämställdister!

  På genusnytt skrev t ex någon att jag skulle ”få äta kattmat ensam tills jag dog”, på Aktivaruums blogg att ”jag var en köttmadrass” och på Medborgare X blogg att jag var en ”psykopat” och så vidare och så vidare.

  Jag måste säga att kärleken till män försvagades en aning, efter kontakten jag haft med jämställdisterna.

  Alla har redan sett de drev som förekom och den smutskastning som Erik Wedin nu gömmer bakom en roll som totalt oskyldigt offer!

  Daniel a.k.a Erik Wedin,

  Mitt namn är Charlotta Lena Andersson. Alla har sett att du är duktig på att klistra in kommentarer som är tio år gamla och inte hör till rätt personer!

  Och om, nu någon ”Lotta” inte uppskattade Pär Ström vid tillfället av någon anledning, så är det hennes rättighet och inte något du behöver älta i kommentarsfält genom att klippa och klistra in saker från sitt ursprung. Möjligen kan du ta det med någon terapeut, eftersom det tycks ligga dig varmt om hjärtat.

  Förövrigt har inte Pär Ström sunda åsikter kring kvinnliga företagare, eftersom han i sin bok sprider ut att vi går på bidrag, vilket är mycket fult gjort och långt från sanningen!

  Låt oss alla hoppas nu Daniel a.k.a Erik Wedin, att du hittar en annan sysselsättning som blir mer stimulerande för dig i livet än att smutskasta människor och spela hycklande dubbelspel, bakom en totalt oskyldig mask.

  Slutligen måste jag förklara för Erik Wedin, som brinner för att göra män till offer att de människor vars målsättning är att bli betraktade, som svaga och allmänna olycksfall i tillvaron, har garanterat aldrig haft en jobbig bakgrund eller barndom, för de som haft den tuffa bakgrunden har från början lärt sig att kämpa, stå på egna ben och skulle aldrig, aldrig måla upp sig själva som offer! Tänk på det Erik Wedin!

  Till er övriga som klickade på nedåttummen utan vidare förklaring, på mitt inlägg ovan och uppenbarligen anser, att hycklande spel där någon behandlar andra illa på ett ställe och sedan spelar riddare mot andra på något annat ställe är helt ok, kan jag rekommendera min bok, Bakom Dolda Ansikten, så kanske ni får er en ögonöppnare!

 16. @Charlotta Lena Andersson:
  ”Till skillnad mot dig och övriga, om du ursäktar klarspråket ryggradslöst, anonyma är jag offentlig och behöver inget mästrande, speciellt inte av en anonym människa.”

  Jag är ingen anonym människa Jag heter Göran Jansson och bor i Gamleby . Finns bara en med det namnet i hela Västervik .Jag är aldrig anonym på nätet .
  På vilket så¨sätt har jag mästrat Dig ?

  Jag har drivit opinion i de här frågorna i 20 år . Jag håller alltid en stil på nätet så att jag skulle säga samma sak ansikte mot ansiktes .
  På det viset har jag kunnat få bra kontakt med många kvinnor och feminister som vräkt ur sig de mest horribla saker mot mig. Efter några kommentarsväxlar brukar tonläget då växla .

  Att hänga ut varandra är inte alltid vad det verkar . Att lägga ut screenshots ,kommentater m.m är ju en självklarhet för en debatt . Att hänga ut någon enbart för att skada personen psykist ,för att förstöra hans/hennes goodwill , familj eller företag är inte bara svinaktigt utan dess utom olagligt!

  Ser när jag läser vad Du skriver att Du känner Dig kränkt , ilskan ligger som en röd tråd .Förstår att Du hamnat i ett jobbigt läge .

  Jag avslutar med att citera Dig : ”

  ”Bara ordet ”jämställdist” är ett så förbannat hycklande begrepp från en grupp som sysslar med mobbning, förtal, kränkningar och dubbelmoraliskt skitspel! Inte sant?”

  Detta kan Maria Sveland säga ordagrant i Svt och bli hyllad . Om vi byter ut ett ord för att visa ordens makt , blir det så här :

  ”Bara ordet ”feminist” är ett så förbannat hycklande begrepp från en grupp som sysslar med mobbning, förtal, kränkningar och dubbelmoraliskt skitspel! Inte sant?

  Vad hade hänt om hänt om t.ex Björn Ranelid sagt detta i Babel ?

 17. Får säga tack ytterligare en gång! Kul att folk tagit sig tid att läsa Smile
  Charlotta Lena Andersson förstår att du har blivit utsatt rätt hårt vilket är ytterst tråkigt ingen människa ska behöva bli utsatt för påhopp av något slag Frown Jag är ju som sagt inte insatt i det som hänt riktigt och de du nämner i dina kommentarer Charlotta har jag ingen aning om. Men de är just de här jag börjar bli rädd för, trots att vi alla är mot hatdrev m.m så fortsätter det pekas mot varandra och ämnet de handlar om bara försvinner i sorlet av folk som ska överrösta varandra och bara fokuserar på de dom själva blivit utsatta för. Därför tror jag att vi som inte kan göra oss hörda lr är tillräckligt insatta tröttnar på att försöka, vi går tillbaka till vår vardag och låter dom som är insatta att fortsätta skrika sig blåa i ansiktet åt varandra och dessvärre inte komma någonstans i debatten för att man bara ska framhäva hur illa man själv blivit behandlad istället för att gemensamt gå ihop och ta tag i problemet. Någon måste ta de första steget tillbaka och sluta blicka bakåt och börja jobba på att vi ska sammarbeta istället. Hoppas ingen tar illa vid sig det är inte mitt mål <3

 18. @Charlotta Lena Andersson:

  ”Mina företagsuppgifter har först hängts ut på Aktivarums blogg”

  Nyinkomna läsare upplyses härmed om att detta är ren bullshit. Vad hon menar är att någon har skrivit saker i kommentarsfältet på min blogg. Av oklar anledning förstår hon inte skillnaden mellan vad som skrivs på en blogg och vad som skrivs i kommentarsfältet av vem som helst.

 19. Detta med Charlotta Lena Andersson har gått mig helt förbi. Någon som kan ta sig tid att utveckla?

 20. @Roger:

  Som reda påpekats har Lotta/Lena Andersson spammat jämställdistbloggar under dussintals olika nick med sitt förvirrade svammel i minst 3-4 år. Ström och Billing bannade henne ganska fort, varvid hon fortsatte hos Medborgare X m.fl. och krävde att banningen skulle hävas. Hon begrep ej att varje person bestämmer över sin egen blogg, trodde (och tror än) att samma person driver dussintals bloggar eller betalar folk att göra det. När jag började blogga var hon redan bannad av WordPress centralt och hamnade i spamkorgen per default, men nu har hon hittat vägar att gå runt det. Ett fall för Robert Aschberg.

 21. Aha, så det är samma person? Tycker mig minnas ett lotta-troll hos PB.

 22. Pingback: Gästinlägg: Folkets demonstration 24 september 2016, gymnasielärarens tal om feminism | Genusdebatten