Feministisk retorik signerad Malin Michea (2 av 2)
avatar

Del 1 av 2 på ämnet hittas här. Nu har vi kommit fram till delen med min analys och mina kommentarer av Toklandets inhopp. Eftersom Twitter ger världens sämsta överblick så behövdes ett helt inlägg bara för att få överblick över diskussionen jag kommenterar. Med detta sagt till saken. Precis som i mitt inlägg om vad feminism betyder hamnar vi väldigt snabbt i problem.

Medborgare i Toklandet: Mansroll är vad de flesta män gör

Malin Michea: Inte enligt min definition. Den är något som män generellt agerar efter i mer eller mindre utsträckning.

Generell = Synonym för allmängiltig. Mansrollen är alltså enligt hennes perspektiv någonting allmängiltigt för män men som enligt någon feministisk teoretiker (källa efterfrågas) leder enstaka män att begå våldtäkter. Feministisk teori anser alltså att mäns hela sätt att vara måste ändras för annars kommer enstaka män att våldta enstaka kvinnor. Det räcker inte enligt feminister att ändra på våldtäktsmannen utan det krävs strukturella förklaringar där det är alla andra mäns jobb att se till inte enstaka män begår våldtäkter på kvinnor. Eller rättare sagt NEJ det är det inte, bara de VITA männens…

Samma förklaring applicerad på Marocko, Mexiko eller Thailand skulle bara vara en dålig ursäkt för rasism medan samma åsikt på män från Marocko, Thailand eller Portugal som dessutom flyttat till Sverige skulle vara än värre rasism. För att inte tala om vad som händer i svenska offentligheten om någon exempelvis säger att ISLAM som struktur är orsaken till de terrordåd som riktats mot Stockhlm, London, Madrid, New York (9-11, Times Square), Bali, Mumbai och sist men inte minst Jyllandspostens redaktion i Danmark.

Den feministiska positionen blir nu helt ohållbar.

– Så du menar att muslimer generellt vill i princip terrorbomba folk? Du måste skämta

Absolut inte. terroristdåd kan däremot bli en konsekvens av muslimrollen när en muslim (mkt få) blir som mest destruktiv.

Den logiska invändningen är att de flesta muslimer aldrig begått terroristdåd. Det är bara några få muslimer som gjort det. De feministiska teoretikerna (vilka de nu är) har dock ett svar även på den invändningen.

”Det ingår inte i muslimrollen att – våldta. Däremot ingår beteenden som kan driva muslimska män som redan ÄR potentiella våldtäktsmän att våldta. Förstå du skillnaden? Och eftersom det tyvärr finns män(niskor) därute som är kapabla att drivas över den gränsen, ser jag muslimrollen som destruktiv.”

Muslimrollen (orsakad av strukturen islam) leder dessutom i Sverige till fler våldtäkter hos muslimska män än hos män i allmänhet. Detta är dubbelt bekräftat av BRÅ. Dels genom statistik de plockade fram för några år sedan där invandrare från islamiska länder var mångdubbelt mer sannolika att begå våldtäkter än exempelvis invandrare från Asien eller Norden. Sedan ännu en gång när politiska direktiv beodrade BRÅ att inte föra sådan statistik. Vilket givetvis är ännu starkare bevisning.

Vi kan även konstatera att FN:s defintion på rasism inte gör skillnad på biologiskt ärvda eller sociokulturellt ärvda egenskaper.

”According to the United Nations convention, there is no distinction between the terms racial discrimination and ethnic discrimination”

Med andra ord är det enligt FN-konventionen (om mänskliga rättigheter) rasism att ifrågasätta gruppers kulturellt ärvda helhet.

”Ethnicity or ethnic group is a socially defined category based on common culture or nationality.”

Detta är precis det sätt som feminister pratar om män. Med samma logik är mansrollen en gemensam kultur (etnisk grupp) och feminismen är en rasistisk rörelse. Enligt logikens lagar är feminister rasister både mot vita män (pga utpekning) och mot muslimska män (pga att de är samma mansroll fast starkare) Observera att både kulturer och religioner är strukturer. Läs hennes egen definition:

”Strukturer är t.ex. normer, traditioner, mönster, trender – du tror inte på något av detta? // Ingen ”vilja” som i ett medvetande, men riktningar och strömningar som påverkar våra handlingar finns absolut.”

Som jag påpekat verkar Malin Michea tro att mansrollen innebär (eller kan innebära) vissa män våldtar. På samma sätt tror vissa människor att muslimrollen innebär vissa muslimska män våldtar (mycket mer). Vad detta betyder är att OM man tycker mansrollen är en destruktiv struktur tvingas man av konsekvensens lagar anse muslimrollen (Islam) är en mycket mer destruktiv struktur med riktningar och strömningar som bär ansvaret för de enstaka våldsmän som dyker upp.

Men allt det här är i längden irrelevant för som jag påpekade redan i början finns ingen källa redovisad som bevisar att det, som Malin Michea VÄLJER att tro, är så att med mindre mansroll skulle vi ha mindre våldtäkter. Det är ett misandriskt (mansfientligt) antagande där man försöker spela på kvinnors sexuella rädsla för att komma undan bevisbördan. Som ni kan se i hennes krönika blir resultatet mycket märkligt men det får vi kommentera i separat blogginlägg.

Kommentarer

Feministisk retorik signerad Malin Michea (2 av 2) — 31 kommentarer

 1. Intressant att exakt just detta

  ”Men allt det här är i längden irrelevant för som jag påpekade redan i början finns ingen källa redovisad som bevisar att det, som Malin Michea VÄLJER att tro, är så att med mindre mansroll skulle vi ha mindre våldtäkter.”

  var det en riddare på sin vita springare, @☺AxelEdgren, som påstod tvärsäkert. Han dök upp ett par gånger och skulle rädda prinsessan…

 2. Om jag får vara ”djävulens advokat” så kan faktiskt källan vara Malin själv om hennes forskning visar på detta. I sådant fall bör hon dock redovisa sina fakta för sin hypotes.

  Nu köper jag inte ens grunden för hennes hypotes, då jag anser den ha fel i relationen status – sex, det är dock en annan fråga.

 3. Ja det var intressant att läsa hennes artikel Hotell och Restaurangfacket gjorde en undersökning för ett antal år sedan där man frågade anställda på krogen om dom blivit tafsade på eller fått sexuella kommentarer det visade sig att dom manligt anställda blev lika mycket tafsade på av fulla kvinnor som dom kvinnligt anställda av män så där rådde jämställdhet.

 4. Fantastiskt bra resonerat Erik.

  Det mest logiska är att våldtäkt av en man på en kvinna är ett avvikande beteende från mansrollen. Men med feministisk logik borde vi byta ut ett helt lag fotbollspelare för att vänsterbacken gjorde självmål.

  Normen , mansrollen är att män inte våldtar kvinnor. Allt annat bör rimligen ses som ett avvikande från mansrollen, manligt beteende. Det finns heller ingen forskning som visar på att män som begår våldtäkt lider av manliga normer, snarare finns det en uppsjö av bevis som visar att bristen på den sunda manligheten korrelerar med destruktivt beteende.

  Alla snickare bör sluta bygga bra hus eftersom det finns ett fåtal som är fuskbyggare. Helt sanslöst och jag hoppas innerligt att ingen man tror på denna feministiska smörja.

 5. Jag förstår poängen men tycker att resonemanget är olyckligt. Det är väl fullt möjligt att det finns kulturer som ökar risken för att vissa av männen i kulturen ska våldta? Om det kallas rasism så säger det mer om debattnivån än argumentet. Jag har varit delaktig i kulturer som kraftigt ökar risken att vissa i den ska slå någon på käften. Det behöver inte betyda att alla gör det men nog sjutton kan kulturen bidra till det. Jag tycker du vrider hela det politiskt korrekta snömoset mot henne på ett snyggt sätt men eftersom det från början är antiintellektuellt blir ditt argument det också. Låt dig inte smittas.

  Hon har så klart en poäng. En del av mansrollen är att vara sexuellt aggressivt (och då syftar jag på att ta initiativ, inte att var våldsam), det är också en del av mäns biologi. Problemet med hennes argument är att hon slänger över det på män som om det vore män som av någon anledning drev frågan om manlighet. Manlighet bestäms av kvinnor och den enda rimliga sociala förändring som kan ske är när kvinnor börjar tråna efter män som inte kämpar efter status eller uppvisar aggressivitet.

  Ett annat problem med hennes argumentation är att hon tror att människor är sociala konstruktioner vilket förstås är helt befängt. Det är rimligt att tro att många av de män som våldtar kvinnor har psykiska störningar och att beteendet säger mer om det och om det större biologiska variationen bland män än om mansrollen.

 6. Jag håller med Johan Grå. Givetvis kan sociala faktorer spela in på beteendemönster. Var det inte du, Erik, som refererade till en studie som visade att ”sydstatare” i USA var mer våldsbenägna än ”Nordstatare”? Det beror givetvis på sociala faktorer och om vi börjar förneka dem gör vi oss bara löjliga.

  Problemet med argumentet är inte att det leder till rasism utan att det dels bygger på det felaktiga antagandet att det finns ett socialt tryck för män att våldta. Självklart finns inget sådant tryck, utan den extrema motsatsen gäller.

  Att vissa män ändå våldtar beror väl rimligen på något så enkelt som att de i egenskap av fysiskt överlägsna KAN. Jag tror kvinnor skulle våldta i betydligt större utsträckning om de bara kunde. Förvisso har jag ingen empiri för detta men det känns som närmast ett axiom att man måste ha MÖJLIGHET som ett nödvändigt (men inte tillräckligt) villkor för en handling.

 7. @Johan:

  Att vissa män ändå våldtar beror väl rimligen på något så enkelt som att de i egenskap av fysiskt överlägsna KAN.

  I samhällen där Den Starkes Rätt varit den dominerande ordningen har nog många våldtäkter skett just på det sättet. Det gällde nog att veta vems kvinna man våldtog, eftersom hämnden kunde bli svår att bära…

  I vårt samhälle gäller inte Den Starkes Rätt, utan lag och ingångna avtal. Det är fortfarande möjligt att forcera igenom sin vilja, men det finns ingen status i det.

  Det som föväxlas i den här diskussionen är att det ger status för en man att vara så framgångsrik att kvinnor uppvaktar mannen, istället för tvärt om. Det är snarast raka motsatsen till våldtäkt. Ungefär: den riktigt framgångsrike mannen behöver inte ens truga för att få ligga, utan kan välja mellan de attraktiva kvinnor som söker upp honom. Att då våldta en kvinna visar bara att han är en idiot som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.

  Jag tror kvinnor skulle våldta i betydligt större utsträckning om de bara kunde.

  Kvinnor begår mycket fler sexuella övergrepp än man tror – faktiskt, enligt vissa studier, fler än männen. Det tycks vara en indikation på att de faktiskt kan. En anledning till att de kan är att våld mot kvinnor är så oerhört stigmatiserande, och speciellt sexuellt våld. Mannen har nog goda skäl att misstänka att om han skulle göra motstånd, eller anmäla, skulle han antingen inte bli trodd, eller bli förlöjligad, eller till och med anhållen för övergrepp eller våldtäkt själv.

  Jag citerar Ninni från Toklandet-tråden:

  Om man går till forskning som frågar kvinnor och män samma frågor så kommer man förbi det gender-bias som jag menar ”ta skitet som en man medför”. Finns mängder internationella studier som gör det här har du ett citat från en. Notera att studenterna fick svara på om de själva använt våld.

  ”Among male students, 11% reported only minor physical violence, and an additional 11% reported at least one incident of severe physical abuse. Similarly, 15% and 7% of male students reported perpetration of minor and severe sexual coercion, respectively. Rates of physical and sexual abuse perpetration were higher among female students, with 28% and 15% reporting minor and severe forms of physical abuse, and 20% and 11% reporting minor and severe forms of sexual coercion.”

  (min markering; Straus , M. (2007). Dominance and symmetry in partner violence by male and female university students in 32 nations. s. 859)

 8. Malin Michea är ett känt namn på feministsajten Feminetik (sök på nicket michea). Hon är en s.k. överlevare. Hon tillhör alltså de som tror att de återfått minnen från barndomen där de blivit utsatta för sexuella övergrepp. En annan känd överlevare är Erik Rodenborg. Han var aktiv på Feminetik samtidigt som Malin Michea (sök på nicket kiremaj). Båda tillhör den sekt som tror på Eva Lundgrens historier om att barn ska ha våldtagit och mördats i stora mängder, bl.a. i Södertälje.

 9. @Ulf T:

  Har du någon information om vilka typer av sexuella övergrepp vi talar om här? Övertalning säkert, men fysiska övergrepp behöver jag höra mer om för att tro på.

  Jag har hört historier om kvinnor som örfilar, slåss med skor (ofta skor av någon anledning), kastar allehanda husgeråd och slår män till marken med nävarna, men jag har aldrig hört om fysiska sexuella övergrepp.

  Jag har svårt att se att kvinnor skulle begå överfallsvåldtäkter i samma utsträckning som män även om de kunde. Det skulle möjligtvis vara mot kändisar eller andra män med extremt hög status. Evert Taube hade ju en stalker som mer eller mindre gav honom en ofrivillig avsugning.

 10. En viktig poäng du har gjort Erik.

  Den viktigaste åtgärden för att få promillen av män som begår oprovocerade sexuella övergrepp – Om och om igen – Är att få dem inlåsta. Inte att alla 99,9 % män ska springa gatlopp i media , bara för att några mediefeminister inte orkar sätta sig in i grundskolematematik.

  Och som sagt – Talar vi om statistiken för oprovocerade sexuella övergrepp av män mot kvinnor. Så är statistiken såpass obekväm på alla fronter att man måste helt enkelt plocka ut en ras. Den vita.

  Men alla fattar att det inte är så …

 11. Jä@jäifaren:

  Känner inte igen dig, men om det du säger är sant så vet jag inte om jag har något mer att säga om det. Av alla galenskapers galenskaper framstår det som något av det galnaste av galna. Thomas Quick-galet.

 12. Ett beteende som inte är representativt för den absoluta majoriteten av männen, försöker man framställa som att det är representativt ändå, genom att säga att det ingår i ”mansrollen”.
  Akrobatik? Trolleri? Demagogi?

 13. @Dreadlock:

  ”Den viktigaste åtgärden för att få promillen av män som begår oprovocerade sexuella övergrepp – Om och om igen – Är att få dem inlåsta. Inte att alla 99,9 % män ska springa gatlopp i media , bara för att några mediefeminister inte orkar sätta sig in i grundskolematematik.”

  Precis, den viktigaste åtgärden är att få dem inlåsta (Som GW Persson brukar säga: sådana där skall inte springa lösa) samt i många fall utvisade. Danmark agerar helt rätt där. Det är så många som får nej varför skulle man låta de värsta skitstövlarna av alla få ta upp platser andra behöver? Ju mer mediefeminister gapar ju viktigare är det att utvisa de värsta männen. Lisa Magnusson är ju skrattretande.

 14. @Johan Grå:

  ”Jag förstår poängen men tycker att resonemanget är olyckligt. Det är väl fullt möjligt att det finns kulturer som ökar risken för att vissa av männen i kulturen ska våldta?”

  Det är fullt möjligt att en kultur innehåller specifika saker som ökar risken att vissa av männen skall våldta men det är hopplöst att hävda kulturen som helhet gör det eftersom man lika gärna kan säga de våldtar pga påskharen. Att skylla på en struktur (kultur eller samhälle) säger absolut ingenting om varför något sker. Bara ATT det sker. Kulturer är populära att skylla på när man har ingenting annat att komma med men vill låta kompetent i sin inkompetens, i vissa kretsar kallas kulturella orsaker för slaskhinksförklaringar. Det som blir kvar när alla andra alternativ misslyckats åker ner i hinken.

 15. @Bashflak:
  Spindlar och gäddor har inte barn som behöver uppfostras i många år för att klara sig själva. Fast det spelar förstås ingen roll heller, allt hänger ihop och det går inte att bryta ut en faktor.

  Sedan vapnen blev tillräckligt effektiva för att jämna ut skillnaderna har antalet kvinnliga överfallsvåldtäkter ändå inte stigit så vitt jag vet.

 16. @Johan Grå:

  Har du någon information om vilka typer av sexuella övergrepp vi talar om här? Övertalning säkert, men fysiska övergrepp behöver jag höra mer om för att tro på.

  Här är en studie:

  Prevalence of Violence Against Dating Partners by Male and Female University Students Worldwide, Murray A. Straus

  (Straus har gjort flera intressanta studier i ämnet).

  The specific items in the CTS2 used to measure assault are:
  Minor assault: threw something at my partner that could hurt, twisted my partner’s arm or hair, pushed or shoved my partner, Straus / VIOLENCE AGAINST DATING PARTNERS 795 grabbed my partner, slapped my partner; severe assault: used a knife or gun on my partner, punched or hit my partner with something that could hurt, choked my partner, slammed my partner against a wall, beat up my partner, burned or scalded my partner
  on purpose, kicked my partner.

  The percentage of female students who severely assaulted a partner also tended to be greater than the percentage of male students, but this occurred less often than for the overall assault measure. For overall assaults (which were primarily minor attacks), the rate for women exceeded the rate for men in 21 of the 31 sites, whereas for severe assaults, the higher rate for perpetration by women occurred in somewhat fewer but still a majority of the sites (18 of the 31 sites).

  Just i det här sammanhanget framgår det inte hur mycket av våldet som var förknippat med sex.

  Här finns en annan:

  The Relationship between Hostility toward the Other Sex and Sexual Coercion

  Women’s scores on the hostility toward men scale were slightly higher than men’s scores on the hostility toward women scale. 14.9% of females and 21.9% of males reported at least one instance of insisting on sexual activity in the past year, .9% of females and 1.0% of males reported using threats, 1.7% of females and 2.9% of males reported using force. Multinomial logistic regressions revealed that, for both women and men, HTOS is related to sexually coercive behaviors but increasingly so for more severe sexual aggression.

  Så, jag skall nog backa lite på det jag sade tidigare: i flera studier uppvisar kvinnor mer dating violence än män, men inte mer sexuellt våld – även om skillnaden är mycket mindre än man skulle tro.

  Jag har svårt att se att kvinnor skulle begå överfallsvåldtäkter i samma utsträckning som män även om de kunde. Det skulle möjligtvis vara mot kändisar eller andra män med extremt hög status. Evert Taube hade ju en stalker som mer eller mindre gav honom en ofrivillig avsugning.

  Nej, men samtidigt kan man nog säga att bilden är mycket mer komplex än Malin Michea målar upp, när hon vill säga att ett nyp i rumpan är på samma skala som våldtäkt, och att man borde ta ansvar för det. I så fall måste man också ta med saker som att kvinnor visar mer fientlighet mot män än tvärtom, begår mer lindrigt till mellangrovt partnervåld än män och inte så mycket mindre lindriga sexuella övergrepp än män.

  Här hade Bittergubben en poäng:

  Precis som partnervåldet, där feminister hävdar att nästan bara kvinnor drabbas, och att det har enorma proportioner, men utgår man från samma grad av våld som feministerna använder för att få de enorma proportionerna, då är det lika vanligt att kvinnor slår manliga partners som att män slår kvinnliga partners.

  Sedan finns det ju en form av sexuella trakasserier som inte brukar räknas som sådana, utan snarare som ett slags kvinnlig rättighet. Malin Michea själv skrev i en kommentar hos Toklandet:

  När jag var yngre och omedveten om det mesta, deltog jag i den ganska vanliga ”sporten” bland tjejer (nu pratar jag tjej-tjejer, så förstår ni nog skillnaden) att nobba män på löpande band och gärna på ett så grymt sätt som möjligt.

  Kombinerar vi dessa saker, framträder en bild som är väldigt olik den Malin Michea vill måla upp, dvs att i det ’normala’ spelet mellan män och kvinnor är det kvinnor som har övertaget, och det visar sig dels genom ”den ganska vanliga ’sporten’ … att nobba män på löpande band och gärna så grymt som möjligt” (och sedan, gissar jag, fira ”segern” med kompisarna), och dels genom att kvinnor begår fler våldsamma handlingar och förvånansvärt mycket sexuellt tvång (med tanke på konventionen att det är mannen som skall ta initiativ, och grunden att män verkar vara mer sexuellt aktiva än kvinnor).

  De grova övergreppen är väldigt ovanliga, och speglar inte verkligheten beträffande de lindrigare övergreppen.

 17. Bland Straus’s artiklar hittar vi även denna:

  ”INTIMATE TERRORISM” AND INJURY OF DATING PARTNERS BY MALE AND FEMALE UNIVERSITY STUDENTS

  This article re-conceptualizes ”Intimate Terrorism” to more fully reflect the fact that violence between partners is inherently a dyadic phenomenon. The methodological objective is to provide procedures for using the Conflict Tactics Scales to identify Intimate Terrorism. This study reports data on 13,877 university students which found that, among those in physically violent relationships, 20% of men and 26% of women met Johnson’s criteria for Intimate Terrorism.

  Hur definierar de då ”Intimate Terrorism”?

  Intimate Terrorism is violence enacted in the service of taking general control over one’s partner.

  “…the frequency and severity of the violence has no bearing whatsoever on whether the violence is classified as intimate terrorism” (Johnson, 2008 page 94). This is based on the assumption that a single slap can sometimes serve to assert and maintain dominance. This reflects the current feminist conceptualization of PV as more a matter of the amount of coercion and control than of the level of physical attacks.

  ”Johnson” är Michael P. Johnson, och hans utgångspunkt var att ”intimate terrorism” var ett patriarkalt verktyg som användes av män för att dominera kvinnor. Straus testade hypotesen och kom fram till att fler kvinnor än män uppfyller Johnson’s kriteria. De citerar ett antal andra studier som nått liknande resultat, men kritiserar också kriterierna och ifrågasätter användningen av ordet ”terrorism”.

  Ett område där det var påtaglig obalans var ”situational self-only violence”, dvs där endast den ena partnern är våldsam i syfte att dominera i en specific situation – inte nödvändigtvis generellt. Situational violence var den vanligaste formen, och den övervägande delen utgjordes av ömsesidigt våld.

  The second pair of bars (Situational Self-Only Violence) shows that female students are twice as likely as male students to describe themselves as the only physically violent person (20.7% versus 9.4%). The third pair of bars (Situational Partner-Only Violence) shows that male participants were about twice as likely as female participants to indicate that they were ”pure-victims” i.e. their partner was violent but they were not (13.7% versus 6.7%).

 18. Murray Strauss presenteras med lifetime achievement award från The National family legislative resource center. Här berättar Murray Strauss om forskningen på området. Han belyser 10 exempel på ”gender symmetry in PV” utifrån de cirka 200 studier som visar samma sak.

 19. @Ulf T:
  Tack, intressant. Jag menade aldrig att ge Malin M rätt i frågan. Partnervåld är både statistiskt och i min erfarenhet oftast ömsesidigt och det är i min erfarenhet rätt blandat vem som gör något fysiskt först. Ofta är det också rätt konstruerat att göra en avgränsning mellan vad som är ett gräl och när det går över till våld. Det är inte direkt så att par går från varsamt resonerande till en örfil. De psykiska övergrepp de utsätter varandra för innan våldet är vanligtvis minst lika skadligt.

  Just sexuellt våld har jag inte samma erfarenhet av men jag kan missa något. Jag tycker du lyfta upp en intressant aspekt. När jag tänker på sexuellt förtryck tänker jag på sådant som sker bakom stängda dörrar. Kvinnor har avsevärt mycket mer makt i offentliga miljöer, som när de avfärdar en kille på krogen. I sådana sammanhang har jag ibland upplevt män bli sexuellt förnedrade, om än inte fysiskt. För att inte tala om den vidriga vanan en del kvinnor har att förnedra sina män genom att raljera över deras tillkortakommanden med väninnorna.

 20. @Johan Grå:

  För att inte tala om den vidriga vanan en del kvinnor har att förnedra sina män genom att raljera över deras tillkortakommanden med väninnorna.

  Nickar. Och det kan ske rakt framför näsan på honom! Helt vidrigt beteende. Så påstår man kvinnor är bättre på empati.

 21. Potentiellt sätter jag sätter igång en mindre storm, så håll i hatten. Jag bryr mig inte om någon feminist tar åt sig, eller läser mellan raderna saker som jag inte uttryckligen skriver. Var och en är ansvarig för sina egna tanka och ord.

  Om du blir ledsen och börjar gråta av provocerande tankar bör du gå vidare till nästa inlägg.

  Vi börjar med lite perspektiv kring vad som sker på denna planet.

  Män är djur av arten homo sapiens, ett däggdjur. Man måste vara vetenskapsfientlig av feministisk rang för att ha missat detta.

  Låt oss se vad wikipedia har att säga om ämnet djur och våldtäkt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sociobiological_theories_of_rape#Animal_coercive_sex

  It has been noted that behavior resembling rape in humans is observed in the animal kingdom, including ducks and geese, bottlenose dolphins,[1] and chimpanzees.[2] Indeed in orangutans, close human relatives, copulations of this nature may account for up to half of all observed matings.[3] Such behaviours, referred to as ‘forced copulations’, involve an animal being approached and sexually penetrated whilst it struggles or attempts to escape. These observations of forced sex among animals are not controversial. What is controversial is the interpretation of these observations and the extension of theories based on them to humans. “Thornhill introduces this theory by describing the sexual behavior of scorpion flies. In which the male may gain sex from the female either by presenting a gift of food during courtship or without a nuptial offering, in which case force is necessary to restrain her.”

  Det är vedertaget att djur våldtar. Låt mig upprepa citatet:

  Indeed in orangutans, ***close human relatives***, copulations of this nature may account for ***up to half*** of all observed matings.

  Citerar wikipedia igen. Innan ni läser vidare, inse att detta är hur världen fungerar där ute för en del arter.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_sexual_behaviour#Rape

  Controversial interpretations and implications aside (see Sociobiological theories of rape), sex in a forceful or apparently coercive context has also been documented in a variety of species. A notable example is bottlenose dolphins, where at times, a pod of bachelor males will ’corner’ a female ’…although what happens once the males have herded in a female, and whether she goes for one or all of them, is not yet known: the researchers have yet to witness a dolphin copulation.'[71] The behaviour is also common in some arachnids (spiders), notably those whose females eat the males during sex if not tricked with food and/or tied down with threads,[72] and in some herbivorous herd species or species where males and females are very different in size, where the male dominates sexually by sheer force and size.[citation needed]

  Some species of birds appear to combine sexual intercourse with apparent violent assault; these include ducks,[73][74] geese, and white-fronted bee-eaters. According to Emlen and Wrege (1986)[75] forced copulations occur in this socially nesting species, and females must avoid the unwelcome attention of males as they emerge from their nest burrows or they are forced to the ground and mated with. Apparently, such attacks are made preferentially on females who are laying and who may thus mother their offspring as a result.

  In 2007, research suggested that in the Acilius genus of water beetles (also known as ”diving beetles”), an ”evolutionary arms race” between the two sexes means that there is no courtship system for these beetles. ”It’s a system of rape. But the females don’t take things quietly. They evolve counter-weapons.” Cited mating behaviours include males suffocating females underwater till exhausted, and allowing only occasional access to the surface to breathe for up to six hours (to prevent them breeding with other males), and females which have a variety of body shapings (to prevent males from gaining a grip). Foreplay is ”limited to the female desperately trying to dislodge the male by swimming frantically around.”[76]

  Charles Siebert reports in his New York Times article Elephant Crackup? that:
  Since the early 1990s, for example, young male elephants in Pilanesberg National Park and the Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve in South Africa have been raping and killing rhinoceroses; this abnormal behaviour, according to a 2001 study in the journal Pachyderm, has been reported in ‘‘a number of reserves’’ in the region.
  —[77]

  This interpretation of the elephants’ behaviour is, however, disputed by Rob Slotow, one of the original study’s authors. He states there was ”nothing sexual about these attacks”.[78]

  Upprepar citat:

  ”forced copulations occur in this socially nesting species, and females must avoid the unwelcome attention of males as they emerge from their nest burrows or they are forced to the ground and mated with.”

  Jag upprepar mig. Män är djur av arten homo sapiens, ett däggdjur. Detta måste vara utgångspunkten i alla samtal kring våldtäkt, inte någon rosa fluffig önsketänkande.

  Jag antar att det finns arter som aldrig våldtar, dock har jag aldrig stött på någon källa för det. Även mina kaninen som jag hade när jag var små våldtog varandra.

  Andra djur är enkla varelser. Vill ha, tar. Gör motstånd, det är ok, jag är starkare.

  Vi människor är mer komplicerade än så. Vi har högre agency.

  http://y4ser.wordpress.com/2013/03/20/agency/

  Genom historien så har män av arten homo sapiens sökt skydda sina döttrar från våldtäkt. Motiveringen har varit att dotterns reproduktiva framgång maximeras om hennes hypergami får råda.

  Framgången i strävan efter att freda hennes hypergama preferenser har varit varierande beroende på social rang, fysisk styrka och testosteronhalt för de inblandade.

  Olika känslomässiga strategier har utvecklats för att motivera män från att våldta, eller inte våldta.

  Sexdriften i män är relativt deras testosteronhalt. Ju högre halt, desto högre drift. Andra saker som ökar i samband med högre testosteronhalter är vilja att ta risker, fysisk styrka och självförtroende.

  Testosteron i män höjs ju mer framgångsrika de är, ju mer fysisk aktiva de är samt ålder. Mäns sexualitet är dessutom aktiv, till skillnad från kvinnors reaktiva sexualitet (undantag: ägglossning).

  Män som inte har tillgång till sex (och inte är porrmättade. Det är ingen stor överdrift att säga att alla män i Sverige är porrmättade, har tillgång till sex, eller båda) blir allt kåtare, och det krävs allt kraftiga hämningar för att hålla dem under kontroll.

  Motstrategier har används för att skydda sina kvinnor. Att ha motstrategier mot andra mäns våldtäktstendenser har varit en vinnande evolutionär strategi då det har ökat strategens chans att inte bli hanrejade.

  Citat:

  http://www.psychologytoday.com/articles/200906/jealousy-loves-destroyer

  Indeed, jealousy is believed to have evolved as a means of discouraging cuckoldry:

  Yet jealousy, experts agree, is a survival mechanism, although what is most at stake is a matter of debate. The most destructive of passions—it is a leading cause of homicide—and the least studied, it is, like all emotions, born of necessity, with roots deep in our evolutionary past. Its purpose: to help maintain intimate relationships.

  Jealousy is not envy, although the words are often used interchangeably. ”Jealousy arises when a relationship is infringed on by a rival who threatens to take away something that is in a sense rightfully yours,” explains Richard Smith, professor of psychology at the University of Kentucky. The rival may or may not have features that also incite envy. ”But to feel jealous you need not have any sense of what that third party is like,” notes Smith. Envy, on the other hand, derives from the basic fact that so much of the spoils of life come from how we compare to others. It arises when another person possesses some trait or object that you want, and includes a mix of discontent, a sense of inferiority, and a frustration that may be tinged with resentment.

  Jag upprepar: The most destructive of passions—it is ***a leading cause of homicide***

  I sin starkaste form är mäns råa sexdrift så stark att den trumfar alla andra instinkter förutom överlevnadsinstinkten. Mat och skydd från fysisk bestraffning blir sekundär. Anledningen är enkel: om ett vilt djur låter bli att försöka föröka sig enbart för att denne är rädd för stryk, så kommer denne inte att föröka sig. I det vilda så kommer de individer som tar mest för sig att ha flest avkomma.

  Sålunda har man traditionellt använt sig av just dödstraff som hämmande faktor för att styra unga mäns sexualitet.

  Inte enbart stryk. Inte enbart fängelse. Utan dödstraff. Anledningen är som sagt enkelt: rent krasst är det värt för en vild apa att få stryk, bara han lyckas gör en hona gravid.

  Citat: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hor

  Hor är ett historiskt straffrättsligt begrepp för utomäktenskapligt sexuellt umgänge. De som begick brottet kallades hora (”kvinna som begår hor”) och horkarl (”man som begår hor”). Hor straffades strängt i hela Europa ända in på 1900-talet, med dödsstraff, fängelse eller böter.

  Därtill kom kyrkotukten. Hor är i denna bemärkelse inte relaterat till prostitution. Det sjätte av Guds bud som omnämns i Bibeln (2. Mosebok 20:14) löd år 1541: ”Du skall icke göra hor”. I 1917 års bibel har hor ändrats till äktenskapsbrott. Enligt luthersk tradition betyder hor, förutom äktenskapsbrott, även att man inte för ett rent och tuktigt leverne.

  Det är först efter att horsbrottet avkriminaliserats som ’hora’ i det svenska språket kommit att bli mer eller mindre synonymt med (kvinnlig) prostituerad. Det är i den betydelsen ett ofta starkt negativt klingande ord.

  Lönskaläge innebar att ingendera parten var gift. Barn avlade i lönskaläge (oäkta barn) saknade arvsrätt.

  Vid enkelt hor stadgades vanligen för den av de brottsliga som är gift ett strängare straff än för den ogifte. Däremot gör de svenska landskapslagarna ingen skillnad om det är en man eller en kvinna som begår äktenskapsbrott. Enligt den mosaiska såväl som enligt den romerska rätten gällde det däremot att en man endast genom lägersmål med en annans hustru gjorde sig skyldig till hor, under det att en gift kvinna begick detta brott genom varje lägersmål utom äktenskapet.

  I motsats därtill fordrade den kristna kyrkan samma äktenskapliga trohet av mannen som av hustrun, och utsträckte därför begreppet hor till alla de fall då en gift man hade samlag med någon annan än sin hustru. Denna nya åsikt hade dock att kämpa mot en djupt rotad folkuppfattning och förmådde därför endast ytterst långsamt göra sig gällande inom lagstiftningen. I de romanska länderna var straffet för en gift man som gjort sig skyldig till hor inte sällan betydligt lindrigare än för en gift kvinna som förbrutit sig på enahanda sätt, och inträder dessutom där vanligen endast under vissa förutsättningar (enligt fransk rätt endast i fall mannen underhållit en konkubin i samma hus, som han bebott med sin hustru).

  Straffet för hor var länge på grund av inverkan från den mosaiska rätten synnerligen strängt. Svårare fall straffades ännu på 1700-talet mångenstädes med döden. I Sverige utgick höga böter och kyrkotukt. Som regel utdömdes dubbelt straff för den gifte än för den ogifte, oavsett kön. Från 1600-talet finns ett exempel på kyrkotukt: en ogift man som begick hor med en änka – de dömdes att betala 100 lod silver och fyra oxar sammanlagt, och dessutom skulle de piskas vid kyrkodörren. Ett annat samtida fall dömdes till 80 mark och två oxar för enkelt hor. Den som inte kunde betala piskades och sändes till Bergslagen på straffarbete under begränsad tid (jämför bergsfriden som var livstids arbete för biltoga).[2] Hor straffades alltså både enligt kronans jurisdiktion och enligt kyrkans, med straff utfärdat av båda instanser.

  Enligt Missgärningsbalken i 1734 års lag utdömdes dödsstraff. Först genom kungliga förordningen 20 jan. 1779 borttogs i Sverige dödsstraffet vid detta brott trots häftigt motstånd särskilt från prästerskapets sida. I praktiken hade sedan sekelskiftet 1700 utdömande av dödsstraff för horsbrott blivt sällsynta. Intill 1900-talet var det vanliga straffet fängelse eller böter.

  Slut citat

  Enligt Islamisk lag så gör ingen skillnad på kön när det kommer till fria muslimer. Sex utanför äktenskapet straffas med 100 piskrapp. Män kan gifta sig med flera kvinnor, men kvinnor enbart ha en make. Enligt majoriteten av muslimernas tolkning (jag reserverar mig) så ökas detta straff till döden enligt den judiska modellen för den eller de part som har varit gift.

  Det är först nu på senare tid i samband med intåget av feministerna vetenskapliga ignorans som man har glömt bort att män är djur, och hur maskulina djur beter sig ute i naturen, samt vilka steg man behöver ta för att styra den naturligt starka sexdriften.

  I och med den sexuella revolutionen har man tagit bort den sociala skam som tidigare krävde att män inte begick hor. Här i väst har man använt porr som verktyg för att hämma mäns sexuella drift i samband med det.

  http://y4ser.wordpress.com/2012/07/01/pornografins-inverkan-pa-valdtakt/

  Detta är en hård sanning som måste komma upp i debatten: svenska män våldtar inte för att de konsumerar porr. Om du inte vet vad det innebär bör du spendera 3 timmar på youporn, pornhub och liknande siter, och inse att män i sin prima spenderar dessa timmar förmodligen varje dag.

  Var noga med att söka upp de grövsta filmerna, för det är dessa som man eftersöker efter ett antal år konsumtion, då den supernormala stimulin kräver allt högre nivåer av stimulans.

  http://y4ser.files.wordpress.com/2012/02/funny-scientific-experiment-men.jpg

  GÖR DET!!! SÅ ATT DU VET VAD SOM FÅR VÄSTS LAGAR ATT FUNGERA!!!

  Jag upprepar: du behöver söka upp de grövre filmerna, då ingen man nöjer sig med att titta på softcore år efter år. Inte ens hardcore är tillräckliga mängder efter ytterligare en period.

  Skåda hur kvinnorna på dessa filmer behandlas, och inse att detta är ett nödvändig offer för att hämma männens sexuella drifter. Den sexuella frihet som åtnjuts idag vore omöjligt om inte dessa kvinnliga porraktörers utnyttjades i den skala de gör. Antingen det, eller så ökar mängden våldtäkt i samhället.

  http://y4ser.wordpress.com/2012/07/23/porraktorer/

  Ytterliga sociala förluster är att män tappar motivationen för det mesta när det går runt i sin porrmättade tillstånd.

  http://y4ser.wordpress.com/2012/07/23/porr-avtrubbar/
  http://y4ser.wordpress.com/2012/07/19/porrens-effekt-pa-manlig-motivation/

  Sedan har vi miljögifterna i det västliga världen som har sänkt mäns fertilitet och testosteronnivåer som ytterligare en faktor.

  I länder där man inte kontrollerar männens sexualitet genom att överlåta till en minoritet av kvinnorna att bli systematisk våldtagna (beroende på definition) och beskådade så används andra metoder.

  Förutom tunga straff så används skam och moral.

  Du skall inte ha sex med folk du inte är gift med eftersom vi kommer att ***fucking döda dig***! Plus att Gud kommer att skicka dig till helvetet.

  Men så kommer de hit till Sverige och får höra att det är helt lugnt att ha sex med vem som helst, de har ju reda den så det är bara att hoppa på tåget. Och Gud var bara hittepå, så det behöver du inte oroa dig för.

  Dessa personer har inte vuxit upp i ett kemisk förorenat samhälle där mäns testosteron och fertilitet är minskad, och där de pumpas med xenoöstrogener.

  Om man är feminist så tror man förmodligen inte på att dessa två hormoner gör någonting i praktiken, förutom att stavas olika.

  http://www.youtube.com/watch?v=4BH31o2puwg

  Dessa är män som inte har fått sin sexualitet betingad genom porr. När det blir superkåta så har inte deras hjärna formats till att vilja söka sig till bevittnande av kvinnliga knarkare som blir våldsamt penetrerade av tre män.

  Och det är klart som fan man får ett annat beteende då.

  Jag har inte försökt vara nyanserad i denna inlägg, utan är nöjd med att vara provokativ. Mycket mer givande att bli provocerad.

 22. Att mansrollen ibland innebär att män våldtar är ställt utom tvivel. Det har svensk feministisk forskning tydligt visat. Därför måste alla män ta ansvar och ändra på mansrollen.

 23. @ Yaser

  Tänkvärt inlägg!

  ”Män är djur av arten homo sapiens, ett däggdjur. Man måste vara vetenskapsfientlig av feministisk rang för att ha missat detta.”

  Vill bara tillägga att kvinnor också är av samma däggdjursart….
  Och att vårt ”civiliserade” tillstånd bara är en tunn fernissa, som lätt faller bort i en krissituation.

  Ditt inlägg får mig att undra över honans motsvarighet, hur det skulle vara om inlägget var skrivet ur den synvinkeln…..

  Nu skall jag googla på xenoöstrogener…

 24. Pingback: Kommentar om våldtäkt | Yasers hörna

 25. That is against the law. Inside Carmel, a guy are unable to have on the
  coat and also trousers that not necessarily complement.
  Looks like the fashion law enforcement composed that one.

  Within Carmel that you are in addition a no-no via feeding on ufc 162 live streaming free (http://ufc162livestream.wordpress.com) glaciers product for the sidewalk.
  With Underwater Metropolis, everyone is not
  allowed for you to swimming inside water and also try to eat at the same time.
  Fortunately they are not allowed to play pinball on
  Sundays, in order to advertise natural burger whatsoever.
  Males are certainly not permitted to get topless during town (even whether it’s not really regarding organization purposes). Staten Isle includes a peculiar regulation regarding backyard servicing. You can drinking water your yard using a hose when you contain the garden hose as part of your give. You cannot don house shoes after 10: 00pm. There is absolutely no word about when you find yourself allowed to get ones house shoes back again on. Probably the strangest regulation will be that people within the Talk about associated with Nyc cannot meet 1 another by ”putting your usb towards the sinuses and also constantly moving your palms. ” Since i have possess however to discover any individual welcome me personally like this, I am able to only think many people anxiety the punishment for violating this particular legislations.

 26. Other sources of the wines that you rinse them in the USA are required to
  have a new NEX-IFR5 interface whole online football handler it anyways.

  Wine racks are both decorative as well as absolutely special!
  Gay Villa In Spain For The Holidays There are wines that auger well with food as well as offer asthma relief.

 27. Golf is absolute moviestarplanet exhilarating appropriate rival sport that above provides players together with
  some inventory cramming. Anyone hack it take up golf, the at first step is simply getting started.
  Peruse the tips by this feature, against lap some beyond price tips inasmuch as getting started at the bingo
  of golf. This be up to force you import openly what cut the mustard accomplish baron.
  The depth is absolute stance, but it isn’t the same as all. Your game power see significant duplication if you cut the mustard discover the proper stance. Don’t admit golf too
  seriously – bear in mind that it’s a certain backgammon. You strength of purpose be acclimated on route to collect oneself appropriate outreach jape if you accept that mistakes happen on route to John Doe shoplift are simply a necessary partial of the attainments process. Each one of your clubs has the ideal ace from which optimal shots cut the mustard be extant produced, this is known as the ”sweet spot”. Pracitce using your clubs till you must friendly with the ”sweet spot” of each one. Remember, you should strike the baleen in there with this ”sweet spot” inside the very butt of absolute downward round-arm blow. You should put Lordship of your act of courtesy whereupon the adjacent shot. Charge off sure you practice not let absolute ace-high shot get the baron of you.