En allt annat än anspråkslös förändring: GD går samman med FP och blir GFDP
avatar

Dolf logo, skedmatning

Eders Ödmjuke tar skeden i vacker hand

Från och med i morgon kommer GD att se väldigt annorlunda ut. Vi har efter långa förhandlingar i det fördolda beslutat oss för att gå samman med FP och ombilda GD och FP till GFDP. Vi kommer nu att gå en verkligen spännande framtid till mötes där vi förhoppningsvis blir en kraft som verkligen bidrar till positiva förändringar i samhället.

Men låt mig ge en liten bakgrund till det hela innan jag går in på vad detta faktiskt innebär i mer praktiska termer.

X & Y, eller Spy vs. Spy som det heter i det engelska originalet.

Polariseringen måste upphöra.

Det har tyvärr förekommit en väldig polarisering i jämställdhetsdebatten som förgiftat det svenska debattklimatet. Feminister anklagar oss som är kritiska till dagens jämställdhetspolitik för att vara breivikare och kvinnohatare. Vi från vår sida går till hårt angrepp mot feministister för deras negativa syn på män och manlighet. Det har till och med gått så långt att man på nordiska ministerrådet vill ta till lagstiftning mot antifeministiska yttranden och också har lagt liknande lagförslag på EU-nivå. På jämställdisternas sida bubblar det av undertryckt ilska, med risk för åtföljande våld. Aschberg visar i Trolljägarna hur tongivande feminister utsätts för hatdrev och så vidare och så vidare.

Så kan det inte få fortsätta.

Dags att sluta fred

Dags att sluta fred

Vi på GD har beslutat oss för att ta ansvar för sakernas tillstånd. Vi tog därför för en tid sedan kontakt med motståndarsidans motsvarighet till GD: Feministiskt Perspektiv och började föra en diskussion med dem om hur vi skall kunna komma till rätta med detta eländiga debattklimat. Vi behöver en ökad dialog och utväxlande av idéer mellan grupperna. Vi har alla våra poänger. Ingen har alltid rätt.

Det hela gick mycket längre än väntat, det visade sig att vi kom väldigt bra överens, och slutresultatet blev att vi beslutade oss för att slå samman GenusDebatten och Feministiskt Perspektiv till en ny tidningsblogg: GenusFeministiskt DebattPerspektiv, eller kort och gott, GFDP.

Vad innebär detta i praktiken?

Jag kommer här att redogöra för skillnaderna på GD:s sida. Feministiskt Perspektiv redogör själva på sin sajt för förändringarna på sin sida. Deras artikel ligger ännu bakom en betalvägg, men de kommer att släppa den fri imorgon när vi startar vår gemensamma sajt.

Våra nya samarbetspartners

Våra nya samarbetspartners

Så, här kommer en genomgång av de faktiska förändringarna:

  Vi städar försiktigt

  Vi städar försiktigt

 1. Det gamla finns kvar: Ja, det är förstås inte så mycket en förändring från läsarnas sida, det är mer under huven. Alla gamla länkar och adresser styrs om, så du som läsare behöver inte bekymra dig. Gå bara till GD som du brukar som kommer du automatiskt att omdirigeras till GDFP. Det samma gäller alla gamla inlägg. Det enda som kommer att märkas på den fronten är att en viss städning kommer att genomföras, men det handlar om en gradvis förändring som inte blir omedelbart uppenbar.
 2. En tvingande nödvändighet

  En tvingande nödvändighet

 3. Moderering införs för städad ton i debatten: En person från GD och en från FP kommer gemensamt granska alla inlägg och kommentarer för att säkerställa att de håller en städad nivå och inte kränker någon. Dessa två ”femsorer” kommer också att retroaktivt granska alla gamla inlägg för att ta bort kränkningar och ovårdat språk, men eftersom det är ett omfattande arbete så kommer det att ske gradvis efter hand. Bli därefter inte illa till mods om du fortfarande stöter på några kränkande uttryck. Meddela bara detta till någon av femsorerna för omedelbar åtgärd. I de fall att femsorerna inte kan komma överens kommer Jämställdhetsfeministern (som sedan länge är GD:s feministiska skribent) agera medlare och ha utslagsröst.
 4. ... och könsneutral klädsel

  … och könsneutral klädsel

 5. Könsneutralt språk: Det satt långt inne, men var något som FP propsade på, så vi gav till sist med oss. Vi anammar härmed ”hen” som den feminina varianten på könsneutralt pronomen och ”hum” som den maskulina varianten. Vi slutar också med ”man” som obestämt pronomen och anammar ”en” för den feminina varianten och ”ett” för den maskulina. ”Människan” blir hädanefter ”Henniskan” eller ”Hummiskan” beroende på vilken sida man vill vara könsneutral på.
 6. Vi förkastar den binära könsindelningen: Detta harmoniserar naturligt med vår nya policy om könsneutralt språk. Vi har insett att uppdelningen i män och kvinnor är en falsk beskrivning av verkligheten som bara syftar till att förtrycka henniskor och hummiskor. Självklart kan även män bli gravida och kvinnor dricka pilsner. Vi förkastar därför de traditionella begreppen ”man” och ”kvinna” och inför istället de nya begreppn ”popp” (från ”Penetrerande Objekt, PenisPerson”) och ”vovv” (Värmande Omslutning, VulvaVäsen) som är korrekt beskrivande och inte stereotypiserar eller begränsar. Alla kan allt, oavsett vad de har mellan benen. Givetvis står det var och en fritt att på daglig basis själv välja om en/ett vill vara ett poppa eller en vovve.
 7. Hum for hen

  Hum for hen

 8. Internationellt ansvarstagande: GFDP kommer att verka internationellt för att sprida den svenska upplysningen över världen i en könsnegativt fredlig jihad, en så kallad ”genushad”. Vår första och största målsättning blir att ombilda FN/UN från ett internationellt människorättsorgan till ett internationellt könsorgan. Det nya organisationsnamnet är tänkt att bli UVAP: United Vulvas and Penises (på svenska FVOP, Förenade Vulvor och Penisar). Vi hoppas att vi skall kunna få Emma Watson som kombinerat språkrör och kuttersmycke.
 9. Nya arbetsuppgifter väntar

  Nya arbetsuppgifter väntar

 10. Omfördelning av roller och arbetsuppgifter: GD har ju fram tills nu varit väldigt poppigt, det vill säga, starkt dominerat av penispersoner. Avsikten är förstås att vi skall byta ut alla poppar mot vovvar, men till dess vi lyckats rekrytera in genuina vulvor, får de penisar som fortfarande hänger och dinglar på redaktionen genomgå ett radikalt genusskifte. Därför transformeras våra skribenter som följer:
  • Teo: Som säkert många har märkt har Teo varit borta från GD en längre tid. Detta är därför att hum har genomgått könskorrigerade kirurgi och blivit utrustad med den överlägset inkluderande vulvan. Hum har med andra ord blivit en riktig henniska, och går hädanefter under namnet Trulsan. Därför kommer Trulsan hädanefter att koncentrera sina inlägg på hur livet har förbättrats nu efter att naturens ursprungliga misstag korrigerats.
  • Rick: Hum har ju viss finländsk påbrå och passar därför inte riktigt in i vårt svenska genussystem. Hum har därför bytt namn till det neutrala Trixie och är hädanefter ett ”det” som bland annat kommer att wallraffa i de finska bastuklubbarna och avslöja hur finska poppar konspirerar mot vovvarna.
  • UlfT: Hum behåller sin ursprungliga fysik men byter juridiskt genus till hen, och kommer hädanefter att gå under namnet UllaX (’X’ för att visa att hen omhuldar sin oskadade kromosom). Hen kommer framför allt att hjälpa FP med korrekt feministisk tolkning av statistik. Det är ju något de har haft problem med på FP.
  • Erik: Byter namn till Erika, men förblir den obestämbara bokmal hum alltid varit, så det korrekta pronomet för Erika blir faktiskt ”den”. Det är något som våra femisorer kommer att säkerställa respekteras. Erika kommer att ta hand om all referenslitteratur för GFDP och upprätthålla vårt Arkivarium.
  • Anders (A/V): Namnet Anders betyder ju ursprungligen ”man” och är därför klart olämpligt under vår nya giv. Denna skribent konverterar bort från rasen och blir Android. Eftersom varken ”hen” eller ”hum” passar till en dylik, får Android till pronomen den neutrala varianten av de neutrala pronomina ”hen” och ”hum”, vilket är ”hutt”. Vad hutt skall ägna sig åt framöver tvistar de lärde, hutten är ju företrädesvis en dansk tradition, vilket i sig innebär vissa svårigheter.
  • Dick: I samma tradition som övriga poppar blir Dick istället Cunt och kommer framöver i samarbete med Arsinoe att verka för att utröna den sexlösa fortplantningens möjligheter och fördelar.
  • Kollen: Internt går Kollen under namnet Knasen (från den militära seriefiguren som också ibland kallas #13 Wilmer). Även försvaret är ju i nutid feminiserat och genusmedvetet. Därför blir Kollen nu istället Blondie (#6 Wilma). Blondie kommer att berika oss med inlägg om hur ett inom svenska försvaret moderniserar sin arsenal genom att byta ut alla maskingevär till dildos. En av de stora logistiska utmaningarna inom försvaret är hur ett skall hitta grenuttag till dessa dildos. Med grenuttag avses alltså här kontakter för strömförsörjningen (av miljöhänsyn införs totalförbud för alla typer av batteri, både kanoniska och elektriska, inom försvaret), inte den gren där dildon skall införas. Annars är just det nya mottot inom försvaret ”Från gren till gren”.
  • Ninni och Amazon: Dessa två är ju redan korrekt välskapade och könsstympning är därför strängt förbjudet med avseende på dem. All antydan om att de inte skulle duga som de är innebär givetvis vovvehat och -misshandel. De förblir därför precis som de är, feminina förebilder för oss övriga.
  • Eders ödmjuke: Jag kommer att förbli densamme och som ensam penis stå stolt och rak som ett stabilt och oföränderlig fyrtorn läsarna kan orientera sig efter. Mina inlägg kommer dock som alla andra granskas så att jag varken smädar någon eller med mina verbala ejakulationer solkar några vovvar. Mina tidigare inlägg kommer att finnas kvar men skall gås igenom och revideras av femisorerna för att radera orättfärdig kritik och tillse att innehållet blir respektfullt och uppskattande gentemot alla vovvar och feminister.
Nu korrigerar vi naturens misstag när GD övergår till GFDP

Nu korrigerar vi naturens misstag när GD övergår till GFDP

Det kan tyckas som mycket och omvälvande, men det hela är sprunget ur insikten att framtiden i högsta grad är avhängig av att vi avskaffar könskriget. Och det bästa sättet att göra det är genom att helt enkelt utrota de bägge könen och införa könsneutralt unisex.

Vi hoppas att Sverige kommer att se mycket annorlunda ut om ett år från idag: 1 april 2016.

Väl mött på GenusFeministiskt DebattPerspektiv!!!
©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

En allt annat än anspråkslös förändring: GD går samman med FP och blir GFDP — 21 kommentarer

 1. Som ”konkurrerande” jämställdist forum så kunde man nästan ha önskat att detta vore sant. Att bli av med konkurrensen OCH feministiskt perspektiv samtidig genom murder/suicide kan ju ha en viss lockelse i det korta perspektivet, men när reptilhjärnan tystnat och den riktiga tar över så blir man rätt lättad över dagens datum. FP fick visserligen gärna begå självmord, men inte om det innebär att de tar med sig ett helt gäng kunniga jämställdister in i evigheten. Ni behövs här. Mer än någonsin.

 2. Hurra!

  (Som språktomte vill jag tillägga att ”talets gåva har hon fått”!
  Utmärkt skrivet.)

 3. Pingback: Hur luras radikalfeminister på 1: april? | WTF?

 4. Bra GD.s gubbslem behöver bli lite mer flytande och obestämt så att man även inkluderar sitt tantsekret för jämställdhetens skull.

 5. Jag hörde en intressant diskussion häromdagen.

  ”Oj vad fort hen körde.”

  ”Eller hum.”

  ”Vad menar du, hum?”

  ”Ja det kan ju vara en man.”

  ” Men hen är ju könsneutralt?”

  ”Just det. Hen är den feminina varianten av det könsneutrala pronomet, hum är den maskulina varianten.”

  ”Men hen är ju ett könsneutralt ord.”

  ”Exakt, men den maskulina formen av det där könsneutrala ordet är hum. Det är alltså hen man säger när man menar en kvinna som man uttalar sig könsneutralt om.”

  ”Men varför säga hum när hen gäller för både män och kvinnor?”

  ”Nej du har missuppfattat det hela. Hen är för kvinnor, hum för män.”

  ”Du är ju inte mänsklig.”

  ”Där har du också fel. Ordet mänsklig är borttaget då det ansågs allt för maskulint. Nu heter det hensklig eller humsklig, beroende på vilket kön man menar.”

  ”Suck.”

  ”Men du har rätt i att hen eller hum körde lite väl fort.”

  http://www.helagotland.se/start/ar-det-hen-eller-hum-som-galler-7922693.aspx

 6. @Kristian: Ja, men Z/Grå var väl aldrig något mer än en sporadisk gästartist?

  @Erik: Vilket lustigt sammanträffande att jag råkar ha just den där sparad i min clip board app.

  @michael: Vi satsar/squirtar 100% på en återgång till helt neutral protoplasma.

  @Bashflak: Aj, vilket förargligt missförstånd. Föll mig aldrig in att det skulle kunna uppstå missförstånd på den punkten.

  @Svenne: Vadå ”om det hade varit” …???

  @Kristian: Menar du inte ”Språkets gåva har hum fått”, eller vem är det du refererar till?

  @CarlK: Lol är maskulint, lolita feminint. I det neutrala språket heter det lall.

  @William: Självmord/mord? Det är tvärtom, förenade krafter leder inte till död, de leder till avkommor, var beredd på en hel hög av avynglade femiställdhetsgrupper vid denna tid nästa år.

  @Tommy: Tack. Lyckönskningarna gör det värt att kämpa.

  @Labolina: Det tar kanske en liten stund att vänja sig, men du kommer säkert att se alla positiva fördelar när du får lite genusperspektiv på det hela.

 7. Jorå inledningen är helt ok, filat en stund kantänka, och samtidigt förundrades jag över EdersÖdmjukes nya språkstil. Dock, vid punkt 3 ”könsneutralt språk” spårade det ut raskt takt jag menar sådant språkbruk, om jag uppfattat riktigt hitintills, kommer EdersÖdmjuke för gå i döden före att bruka.

 8. @DanTor: Nah, fram till punktlistan går det att skriva på ren auto-rutin. Det är sen som det blir lite krävande eftersom det blir en del detaljer att hålla reda på.
  Punkt #3 om språk, jo, det är ett surt äpple som heter duga. Jag kommer att få tvätta tangentbordet med tvål varje dag.

 9. Ho, ho! Måste läsa vidare vidare vid Wink nästa wifi! Varför inte SD och Fi också…? Smile

 10. @Dolf: ”Internt går Kollen under namnet Knasen”

  Men Dolf, det är ju faktiskt bara du i hela världen som kallar mig för Knasen… En del säger i och för sig ”knasboll”, men det är ju ändå inte riktigt samma sak.
  =P

 11. @Joakim Steneberg: Fi ingår väl liksom i Feministiskt Perspektiv? Annars får jag arbeta för att få till stånd ett samarbete med dem 2016.

  @Dragontrumpetare: Va, vardå? Jag gillar komedi. Finns inget roligt nu längre när MP lagt ner.