Dhillon Law Group stämmer Google för diskriminering mot Ras och Kön, Politiskt deltagande samt Mobbning, Trakasserier och brott mot Arbetsmiljölagar
avatar

Så har vi fått uppdateringen i berättelsen om hur James Damore sparkades från Google. Dhillon Law Group (DLG) lämnade igår in en Class Action Lawsuit mot Google innehållandes mängder av interna Google-memon som exempel på en institutionell och systematisk diskriminering av anställda på¨basis av ras, kön,  politiskt deltagande och arbetsmiljöbestämmelser.  Denna diskriminering skall i sin tur stlödjas (eller ignoreras) av företagsledningen som är helt besatta av frågan då Google redan har anklagats för att diskriminera mot kvinnor och minoriteter som media bryr sig mer om och som är därfär är en större PR-fråga . DLG Files Class Action Lawsuit Against Google On Behalf Of James Damore (Dhillonlaw.com).

Direktlänk finns här ”DLG Class Action Lawsuit (Dropbox)”

Att detta är på allvar och kommer att bli ett problem för Google kan ses redan på presskonferensen i ovan video. James Damores respons på Googles besatt över mångfald är att anlita en advokat som prickar för halva Google önskelista. Harmeet K Dhillon är inte för gammal, inte man och inte vit. Däremot så har hon varit viceordförande för Republikanska partiet i Kalifornien så hon har ett att säga om googles behandling av anställda republikaner. Precis som USA:s FN ambassadör Nikki Haley så är Harmeet Dhillon av indiskt ursprung.

Google anklagas ha bruitit mot flertalet lagar mot diskriminering sin iver att skapa ”mångfald” i arbetsstyrkan och när en eller fler anställda påpekade detta till ledningen samt till relevanta instanser så påstås de ha blivit utsatta för mobbning och trakasserier samt andra informella bestraffningsmetoder. Detta skulle i sin tur även innebära att Google ignorerat sin skyldighet som arbetsgivare att förhindra mobbning och trakasserier mot anställda. Google anklagas även för att ha bestraffat anställda för att ha ingått i ”skyddad verksamhet” vilket innebär brott mot visselblåsarlagar (Retaliation). Observera att visselblåsarlagarna inte kräver en formell anmälan för att betraktas som skyddad verksamhet. Jag har läst lagen och enbart agerandet i sig verkar innebära det är en skyddad verksamhet som arbetsgivaren inte får bestraffa.

Att kalla den här stämningsansökan ironisk är en underdrift. Den demonstrerar egentligen perfekt den paradox som ni kunde se Spiked Magazines redaktör Brendan O Neill ta upp i förra inlägget. Ett av de ord som Brendan O Neil avskyr mest av allt är ”Kulturmarxism”. Enligt Brendan så kunde du inte komma längre bort från marxism än vad den här nya regressiva vänstern förespråkar. Brendan anser inte att de här politiskt korrekta människorna alls har vänstervärderingar. Sett till stämningen mot Google ställs allt på sin spets. Det är utan tvekan vänsterlagar som det handlar om och det är utan tvekan i linje med den traditionella vänsterns agenda att stärka arbetares ställning mot storföretagschefer och ägare. Men här är det alltså vänsterfolket som ÄR storföretagarna som kommer att kämpa för att arbetare skall ha så svag ställning mot arbetsgivaren som möjligt.

Det kunde inte vara mer upp-och-ner-vända världen. Att Google dessutom skall tvingas föra talan mot en advokat som är både kvinna och minoritet är ren bonus. Google har som många andra storföretag massiv överrepresentation av män, vita (fast många av dem judar som är en egen minoritet, alltså inte vita) bland sina egna chefer och jurister.

Kommentarer

Dhillon Law Group stämmer Google för diskriminering mot Ras och Kön, Politiskt deltagande samt Mobbning, Trakasserier och brott mot Arbetsmiljölagar — 24 kommentarer

 1. Stämningen mot Google inkluderar citat från forum där google-anställda diskuterar hur de skall ”vinkla” sökresultaten bort från ”kränkande”” vetenskap och fakta. På internet sprids detta test som vem som helst kan genomföra och se själva

  Googla ”American inventors”
  https://www.google.se/search?q=american+inventors&ie=&oe=&gws_rd=cr&dcr=0&ei=xABVWun4LsyqsAGo24PgCQ

  Googla ”inventores estadounidenses” (
  https://www.google.es/search?source=hp&ei=KPdUWpuaLe2jggeay4_YCg&q=inventores+estadounidenses&oq=inventores+estadounidenses&gs_l=psy-ab.3..0j0i22i30k1l5j0i22i10i30k1.13067.13067.0.13717.1.1.0.0.0.0.116.116.0j1.1.0….0…1c.1.64.psy-ab..0.1.114….0.UIntDTmvQRU

  Jag vet inte om ni ser samma som jag men på mina sökresultat så verkar man i Mexiko ha en helt annorlunda ranking på personer som Thomas Edison, Alexander Graham Bell och Samuel Morse.

 2. Jag ville gärna se ”Google videon”.
  Tyvärr….
  Ordbajsandet drev mig nästan till vansinne…….

 3. Hej.

  Brendan O’Neill gör en bra, men egentligen ganska välkänd poäng.

  Sådana som Jan Myrdal, Bratt och Guillou framhöll Maos Kina och Kambodja som föredömen i kontrast mot sina föregångares hyllande av Kamrat Stålmannen och Kamrat PUB-mössa. Deras efterföljare kunder ju knappast underlåta att göra detsamma, men då inga kommunistiska stater fanns kvar begav man sig in i den långa marschen genom institutionerna, och därmed också postmodernism och poststrukturalism – varpå förhånandet (förhenandet kanske?) av nationalstaten var ett faktum, precis som den förströelselusta vi ser mot allt vad västerländsk civilisation heter.

  (Har vi tur är detta den sista spasmen i denna zombie-aktiga religion utan vare sig gud eller andlighet.)

  Klassiska marxister, och även den synnerligen svenska kombination av socialism, korporativism, och demokrati samt nationalism som socialdemokraterna fram till och med ’ordförande’ Persson förkroppsligade, hade av hårdföra dylika kallats landsförrädare, civilisationsfiender, klassförrädare samt folkfiender. De mest hårdföra, som KFML/KFML(r) (och så vidare i bokstavsvänstern) hade om de haft makten troligen avrättat eller satt i omskolningsläger (läs: Gulag) dagens mensaktivister och liknande.

  Inte f*n hade man bejakat mångkultur – man hade framhållit att varje folks etniska särart utgjorde grunden för den proletära klassens interna struktur och att varje lands därför var för sig först måste genomgå processen fram till proletariatets diktatur etablerats.

  Först därefter hade den universella, globala, förbrödringen som Kamrater kunnat ske.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. EXTRA: Projekt Veritas har wallfraffat anställda på de stora mediebolagen (facebook, twitter etc) Flera smygfilmade intervjuobjekt från Twitter erkänner omfattamde och avancerad censur och manipulering.

 5. Damore: Jag är ingen populistisk nazist! Usch!

  Damore: Google diskriminerar mot mig för de tillåter inte länkar till Alex Jones och Daily Stormer!

  Hur ska bläckfiskpussmunnen Damore ha det egentligen?

 6. ”Projekt Veritas”

  Videoregisserare med lika mycket trovärdighet och pålitlighet som Lady Dahmer. Att länka utan disclaimers är vit supremacism.

  O’Keefe försökte medvetet skapa en anklagare mot barnknullaren Roy Moore för att misskreditera Washington Post inför valet i Alabama.

  Att skapa en falsk anklagelse om våldtäkt är enligt antifeminister ett ännu värre brott än Postmodernism (TM) här på GD, men inte om det tjänar högerextrema syften uppenbarligen.

  genusdebatten.se stöder alltså falska våldtäktsanmälningar. Då vet vi det.

 7. Erik: Ush, man får inte ens vara till ”Höger om mitten” (TM) utan att mega-dödas av postmodernistiska (TM) kulturmarxister (TM).

  Också Erik: Som bevis för att man inte får vara till ”Höger om mitten” (TM) så visar jag upp Häxjakten (TM) på Alexander Bard bara för att han tycker att kvinnor som ogillar sexbrott ska ”Dö långsamt”.

  Vita högermäns desperata behov av att vara både den Oskyldiga Mitten och alliera sig med extremhögeråsikter samtidigt… Boy, I don’t know…

 8. Verkar som att Google inte bara är avogt inställda till Newtownmassaker-skeptiker som Damore:

  ”A former Google engineer named Cory Altheide says he left the company two years ago after managers pressured him to stop agitating for greater workplace diversity in internal company discussion forums. His memo explaining his departure was published by Gizmodo on Thursday evening.

  Altheide is going public in the wake of controversy over the firing of another Google engineer, James Damore. Damore sued Google earlier this week, arguing that Google discriminates against white men. Ideologically speaking, Altheide is Damore’s opposite. Where Damore had argued that Google’s diversity policies went too far, Altheide argued that Google was doing too little to promote workplace diversity.

  SPAM! SLUTA SPAMMA LÅNGA TEXTER UTAN KOMMENTARER

  Men Erik, kan du förklara hur Damore kan kritisera Google för att inte tillåta anställda att länka till jönsar som Alex Jones utan att samtidigt legitimera Alex Jones? Att förneka Newtown-massakern är ju på samma nivå som att vara en 9/11-truther. Ska ett företag tillåta länkar till 9/11-truthervideos och ignorera hur sådant kan påverka deras marknadsvärde? Sedan vill jag visa på likheterna mellan Damores pussmun och Netwon-mördarens pussmun. Finns det ett ”Skolskjutar-fejs” som gömmer sig i vita mäns gener?

  https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2017/04/nintchdbpict000059285916.jpg?strip=all&quality=100&w=960

 9. ”A few days later, Altheide writes, ”I started a new thread to show, hey, look, here’s why people begin to suspect you might not be ’just asking questions’ if you constantly only ask questions on diversity topics.” Altheide’s new post pointed to a blog run by an anonymous Google employee who subscribed to the openly racist ”neoreactionary” ideology. That blogger wrote things like ”blacks are not equal to whites. Therefore, the ’inequality’ between these races is expected and makes perfect sense.”

  Att ni på genusdebatten inte är positiva och defensivt inställda till ett företag som kramar om öppet rasistiska och eugenistiska anställda förvånar mig. Är ni sojapojkar hela högen?

  #ViSomBackarGoogle

 10. @Axel Edgren:

  ”Men Erik, kan du förklara hur Damore kan kritisera Google för att inte tillåta anställda att länka till jönsar som Alex Jones utan att samtidigt legitimera Alex Jones?”

  Klart jag kan göra det. Påståendet att länkar på internet skulle legitimera till – eller stödja – vad de länkar till är utöver att vara ett helt grundlöst antagande (som förespråkare aldrig styrker med källor eller referenser elller en klarar av på filosofisk nivå) även: propaganda, lurendrejeri, bluff, båg, lögn och skitsnack.

  Påståendet är inte bara kategoriskt falskt, det är förkastligt korkat.

  Detta är ungefär lika friskt som att gå till det lokala biblioteket och anklaga dem för att de senaste 30 åren (eller så) ha legitimerat nazism genom att ha historieböcker om Hitler. Den som tror det har allvarliga psykiska OCH kognitiva problem då det existerar ingenting i vår fysiska existens som styrker att det är sant.

  Tvärtom, jämför (som sagt jämfört med vad?) vilket land med fri information som helst med vilket land som inte har fri information och se vilken sorts land som oftare producerar militärdiktatorer, tyranner och envåldshärskare. Det är inte svårt att visa globalt.

  Den som driver dessa påståenden förespråkar automatiskt en värld av brott, kaos, makt och våld, inte en värld av lag, ordning, sanning och fakta och vi ser redan nu hur de förstnämnda kryper in i Svenska förorter som tack vare den här sorts dumma påståeenden nu har handgranatsattacker som norm och inte ens socialdemokratiska riksdagsledamoter håller tyst när det är vid deras hem de brända bilvraken står.

  ”Att förneka Newtown-massakern är ju på samma nivå som att vara en 9/11-truther.”

  Det är det säkert och det kan du tycka om du vill. Det kanske jag håller med om. Det spelar dock inte den minsta roll för argumentet här. Vi pratar inte om att stödja/hålla med ”truther”. Om vi skall prata klarspråk så pratar DU om en fascistisk överbyråkrati starkare än någon regering i världen som bestämmer huruvida det är tillåtet att ha sådana böcker på bibliotek, i bokhandeln …. och i förlängningen i hemmet.

  Vansinne. Det tar aldrig slut när fasicsterna fått vittring på makten.

  ”Ska ett företag tillåta länkar till 9/11-truthervideos och ignorera hur sådant kan påverka deras marknadsvärde?”

  Är du dum i hela huvudet? Skall ett privat företag bestämma vad folk får läsa?

  Låt mig då vara tydlig med vad det innebär. Med samma logik skall telebolag drabbas om det visar sig en våldtäktsman använt deras telefoner (att det går att göra det legitimierar i eran sjuka värld att göra det) och vägverket bestraffas för att bankrånare använt adgressboken för att hitta banken. Att adressen eller telefonboken existerar på nätet är nämligen enligt samma sjuka logik en uppmuntran för enskilda kriminella att missbruka tjänsten

  Ni som tror på den här logiken för ett samhälle är inte friska överhuvudtaget.

 11. @Axel Edgren:

  ”Men Erik, kan du förklara hur Damore kan kritisera Google för att inte tillåta anställda att länka till jönsar som Alex Jones utan att samtidigt legitimera Alex Jones?”

  Klart jag kan göra det. Påståendet att länkar på internet skulle legitimera till – eller stödja – vad de länkar till är utöver att vara ett helt grundlöst antagande (som förespråkare aldrig styrker med källor eller referenser elller en klarar av på filosofisk nivå) även: propaganda, lurendrejeri, bluff, båg, lögn och skitsnack.

  Påståendet är inte bara kategoriskt falskt, det är förkastligt korkat.

  Detta är ungefär lika friskt som att gå till det lokala biblioteket och anklaga dem för att de senaste 30 åren (eller så) ha legitimerat nazism genom att ha historieböcker om Hitler. Den som tror det har allvarliga psykiska OCH kognitiva problem då det existerar ingenting i vår fysiska existens som styrker att det är sant.

  Tvärtom, jämför (som sagt jämfört med vad?) vilket land med fri information som helst med vilket land som inte har fri information och se vilken sorts land som oftare producerar militärdiktatorer, tyranner och envåldshärskare. Det är inte svårt att visa globalt.

  Den som driver dessa påståenden förespråkar automatiskt en värld av brott, kaos, makt och våld, inte en värld av lag, ordning, sanning och fakta och vi ser redan nu hur de förstnämnda kryper in i Svenska förorter som tack vare den här sorts dumma påståeenden nu har handgranatsattacker som norm och inte ens socialdemokratiska riksdagsledamoter håller tyst när det är vid deras hem de brända bilvraken står.

  ”Att förneka Newtown-massakern är ju på samma nivå som att vara en 9/11-truther.”

  Det är det säkert och det kan du tycka om du vill. Det kanske jag håller med om. Det spelar dock inte den minsta roll för argumentet här. Vi pratar inte om att stödja/hålla med ”truther”. Om vi skall prata klarspråk så pratar DU om en fascistisk överbyråkrati starkare än någon regering i världen som bestämmer huruvida det är tillåtet att ha sådana böcker på bibliotek, i bokhandeln …. och i förlängningen i hemmet.

  Vansinne. Det tar aldrig slut när fasicsterna fått vittring på makten.

  ”Ska ett företag tillåta länkar till 9/11-truthervideos och ignorera hur sådant kan påverka deras marknadsvärde?”

  Är du dum i hela huvudet? Skall ett privat företag bestämma vad folk får läsa?

  Låt mig då vara tydlig med vad det innebär. Med samma logik skall telebolag drabbas om det visar sig en våldtäktsman använt deras telefoner (att det går att göra det legitimierar i eran sjuka värld att göra det) och vägverket bestraffas för att bankrånare använt adgressboken för att hitta banken. Att adressen eller telefonboken existerar på nätet är nämligen enligt samma sjuka logik en uppmuntran för enskilda kriminella att missbruka tjänsten

  Ni som tror på den här logiken för ett samhälle är inte friska överhuvudtaget…

 12. ”Påståendet är inte bara kategoriskt falskt, det är förkastligt korkat.”

  Nej. Om man inte kan hitta NÅGON ANNAN bundsförvant än Alex Jones i denna vida värld så är man lika mycket värd som Alex Jones.

  Det enda exemplet på ”ideologisk diskriminering” Damore orkade hitta var ”Man får inte länka till en person som säger att Newtown-massakern var påhitt”.

  Alltså är Damore Alex Jones, och Alex Jones är Damore. Detta är Damores egna värdering. För att kunna hitta ”bevis” på att ”högern är diskriminerad” var han tvungen att JÄMSTÄLLA HÖGERN MED ALEX JONES.

  ”Detta är ungefär lika friskt som att gå till det lokala biblioteket och anklaga dem för att de senaste 30 åren (eller så) ha legitimerat nazism genom att ha historieböcker om Hitler.”

  Detta är som om Janouch skulle säga att biblioteken är vänstervinklade för att de har med Das Kapital.

  ”Tvärtom, jämför (som sagt jämfört med vad?) vilket land med fri information som helst med vilket land som inte har fri information”

  Gärna. Du vill att Sverige ska vara mer som Ryssland, Ungern och Polen och ser dessa länder som överlägsna i pressfrihet och uttrycksfrihet. Det vill inte jag och tycker inte jag. Jag har rätt och vet bäst enligt alla mätvärden.

  ”Vi pratar inte om att stödja/hålla med ”truther”.”

  Damore säger att han och Alex Jones är likvärdiga.

  ”Om vi skall prata klarspråk så pratar DU om en fascistisk överbyråkrati”

  Du menar Ellen Degeneres djupa stat som är djupt inne i din tjocktarm/hjärnbark vid det här laget?

  ”Är du dum i hela huvudet? Skall ett privat företag bestämma vad folk får läsa?”

  Ska de inte få sparka folk som försöker göra Alex Jones till en del av företagets varumärke?

  ”Med samma logik skall telebolag drabbas om det visar sig en våldtäktsman använt deras telefoner”

  Jepp, om de inte kickar honom som kund.

  ”vägverket bestraffas för att bankrånare använt adgressboken för att hitta banken”

  Det är DU som säger att Vägverket inte ska berätta för Polisen om de upptäckt bankrånaren.

 13. Är det Ellen Degeneres Djupa Stat som förmådde dig att lägga upp samma Lady Dahmer-aktiga inlägg två gånger? Hur djupt inne sitter hon?

 14. Visste ni här på GD att Vägverket kan se automatiskt när en bankrånare använder deras vägar (på samma sätt som google kan se Pussmunnens korrespondens till hans kollegor på deras interna nät) och automiskt kicka bankrånarna från vägen (på samma sätt som Google kan kicka anställda som hatar och demoniserar hälften av jordens befolkning och därmed skadar företagets varumärke och arbete)? Erik vet allt detta. Han är en expert på att skapa vettiga och förståeliga analoga situationer för alla vet att en slapp dase utan melanin i sig gör en person lika saklig som Sokrates och lika vass i argumentationen som Plato!

  Ärligt talat vad är det med er frysta persiko-töntar och urusla analoga argument?

 15. @Axel Edgren:

  Nej. Om man inte kan hitta NÅGON ANNAN bundsförvant än Alex Jones i denna vida värld så är man lika mycket värd som Alex Jones.

  Vilket, enligt principen om alla människors lika värde, innebär att man är lika mycket värd som vilken som helst annan människa.

 16. Harmeet Dhillon och James Damore på Tucker Carlson. Finns inte tillstymmelse till osäkerhet hos den här kvinnan. Hon verkar veta precis vad hon gör och vad lagen säger.