Dags att ställa media mot väggen
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke lägger an

Jag har vid ett flertal tillfällen tagit bladet från munnen vad gäller min syn på journalister, som t.ex. i Gamarna efter det omtalade mordet på Kinnekulle tidigare i somras. Jag brukar framhålla synen på att journalismen är destruktiv i sitt förmedlande av dåliga nyheter och att de faktiskt livnär sig på elände. Det är tyvärr inte så att det är något jag brukar hävda som hyperbol eller för att jag blivit upprörd över något de skriver. Det är vad jag ser som den osminkade sanningen. Nu ska man inte generalisera och dra alla över en kam, för det är med människorna inom media precis som med allt annat, de utgör inte en homogen grupp och de individuella skillnaderna är ganska stora. Det finns till exempel de som skriver om teknik, och det finns faktiskt till och med de som jag inom media som jag gillar. Jag tänker då t.ex. på skribenter som Alice Teodorescu, Sanna Rayman och Marika Formgren (det undgår mig inte att alla de jag främst kommer att tänka på är kvinnor).

En bild som över huvud taget inte går att visa

Men, tar man snittet eller medianen för media … för att verkligen slå fast hur vidriga media verkligen är … alla minns säkert attentatet mot Charlie Hebdo i början av året. Det sköts på Paris gator och en polis dödades med ett skott mot huvudet. Något som man inte visade i nyhetssändningarna, det var alltför fruktansvärt. Det måste helt klart vara något osedvanligt gräsligt för att man faktiskt inte skall kunna visa det på tv. Det är nog svårt för människor att inför detta besked inte tänka sig diverse obeskrivliga fasor.

En flygolycka

Jag noterade att man inte hade några som helst problem att några veckor senare visa en flygolycka. Jag tycker att de bilderna är ganska otäcka, men eftersom de gick bra att visa på nyheterna pallar säkert GenusDebattens läsare med att se dem också, så jag återger dem här till vänster. Notera att man inte bara får se hur planet störtar, man får också se hur de plockar ut åtminstone en kropp ur flygplanet.

Hur många andra hemskheter har vi inte fått se genom åren, svampmolnet över Hiroshima, flygplanen som kraschar in i World Trade Center, och fick vi inte då se bilder på människor som föll genom luften? Har vi inte alla sett massgravar och bilder från koncentrationsläger? Det senaste som media nu gottar sig åt, och jag menar verkligen gottar sig åt, är en liten pojke som ligger död i vattenbrynet. Media älskar att sprida elände och misär för att göra alla otrygga och upprörda.

Så bilden som man inte kunde visa måste ha varit något alldeles särdeles, eller hur? Tja avgör själv, hämta en hink om du behöver kräkas och se nedan biten som klipptes bort från nyheterna för att den var alltför fruktansvärd:

Bilden vi inte fick se

Jag skiter i konspirationsteorierna här, mitt syfte är inte att starta en diskussion om det. Jag vill bara visa ett väldigt påtagligt exempel på hur media faktiskt utsätter befolkningen för psykiskt terror. Det är dags att ställa media mot väggen.

Lägg an! Sikta! ELD!

Lägg an! Sikta! ELD!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Dags att ställa media mot väggen — 3 kommentarer