Anders Westgårdh erkänner manshat i Aftonbladet
avatar

Så var det dags igen. Ännu en mansexistisk krönika där Aftonbladet när de pratar om män låter precis som rasister som pratar om invandrares våldtäkter. Denna gång är det Anders Westgårdh med rubriken ”Jag har helt tappat lusten att vara man”

Härmed anmäler jag mig för ett mentalt könsbyte. Jag har nämligen tappat lusten att vara man. Det känns ungefär ­lika attraktivt som att ­vara dinosaurie, silverfisk eller idiot.

Först och främst kan vi konstatera att hela artikeln dryper av misandri dvs manshat. Sålunda börjar jag med att rekommendera läsning av Paul Nathansons och Katherine Youngs utmärkta artikel på ämnet. ”Misandry and Emptiness: Masculine Identity in a Toxic Cultural Environment”

”The result of this misandry is an increasing number of men who believe that even a negative collective identity is better than no collective identity at all. No solution will be possible without challenging pervasive assumptions about both boys and men.”

Med andra ord: Feminister som Anders Westgårdh skapar en självuppfyllande profetia. Det enda män får ha tillsammans om Westgårdh får bestämma är just de negativa saker han klagar på och detta förminskar inte mäns tendens till de negativa sakerna – Tvärtom!

Westgårdhs krönika använder ett så kallat ”strukturellt resonemang”.

Det betyder idag föga mer än att man vill ha rätten att skita i vad statistiken visar när man drar sina slutsatser. Statistik svarar vanligen på dessa frågor så den enda orsak som finns att hänvisa till strukturer är att man vill byta fokus från vad  som är regeln – till vad som är de statistiska undantagen.

”Ja, ni förstår ju vad det handlar om. Män som drar manlig­heten i smuts­en genom att bära sig illa åt mot kvinnor.”

Alltså låta minoriteten representera majoriteten – inte tvärtom. Vad det egentligen handlar om är att Westgårdh drar manligheten i smutsen via samma princip som rasister använder.

(ovan länk ny)

Det här med strukturellt resonemang är ju inget nytt. Nazisterna tog de få judar som var bankirer och pekade finger på dem. KKK tog de få svarta som var tjuvar och använde dem som exempel och i vårt eget land hade vi vanan att låta finländsk befolkning representeras av de som bär kniv.

Nu har alltså Anders Westgårdh och Aftonbladet blivit medlemmar i samma klubb

”Män som skickar mordhot i brevform eller ­exploderar i groteskt hatiska utfall på nätet med hot om lemlästning, tortyr och död.”

Eller varför inte svarta invandrare som skickar mordhot via brev?

Blev det fel måltavla nu kanske?

Eller varför inte muslimer som exploderar i hatiska utfall på nätet?

Nej vänta det vore ju att sprida fördomar för de flesta invandrare och muslimer sköter ju sig och därmed skall inte svarta invandrare bedömas efter killen som skickade breven eller hur var det nu igen Aftonbladet?

”Jag tänker ­inte rabbla fler exempel, för ni vet ­redan att det är sant – varje dag året runt över hela landet är det tusentals män som utövar våld mot kvinnor.”

Nejdu, inget av dessa exempel gör påståendet sant om manlighet. Det där är ett felslut som kallas anekdotisk bevisning. Alltså när en person cherry-pickar egna upplevelser istället för att korrekt återge hur proportionerna ser ut.

Eftersom Westgårdh och Aftonbladet uppenbarligen behöver en rejäl lektion gällande betydelsen av empiri så avslutar jag med Leift GW Perssons konstaterande av hur våldsbrottslighet ser ut i Sverige.

För det första att alla dessa brott begås av mindre än en procent av hela befolkningen och detta alldeles oavsett om vi talar ”svenskar” eller ”invandrare”.

För det andra att yngre män med invandrar- eller flyktingbakgrund är mycket kraftigt överrepresenterade bland de gärningsmän som begår sådana brott. Beroende på vilket brott vi talar om är de mellan två och fem gånger så vanliga som de skulle vara utifrån sin andel av befolkningen.

Och nu är det bara att välja. Man får inte äta kakan och ha den kvar. Antingen har rasister rätt om invandrare – eller så har Westgårdh fel om män.

Det finns inget empiriskt stöd för de slutsatser han försöker dra om män. Det är bara han som erkänner manshat i en av landets största tidningar.

 

Kommentarer

Anders Westgårdh erkänner manshat i Aftonbladet — 63 kommentarer

 1. Jag tror snarare att detta handlar om att Anders Westgårdh är en priviligerad,vit,heterosexuell överklassgubbe.
  Dvs hin håle själv enligt hen-marxisterna.

  Men tycker man ”rätt saker” och framför dessa åsikter på ett aggressivt/nedlåtande sätt mot den grupp man själv tillhör, så har man gjort avbön och på ett effektivt sätt distanserat sig från den egna gruppen.
  Vilket i sin tur resulterar i att man har fått ett ”alibi” och kan köra på som vanligt, glida runt på räckmackan utan att få någon som helst kritik.

  Jan Guillou är ett annat bra exempel, maken på självgod patriark och machofjant får man väl leta efter men det gör inget för han uttrycker ”rätt åsikter” ofta och på ett arrogant sätt.
  Ka-tjing! Alibi!

  http://www.welcom.se/om-oss/
  ”Anders Westgårdh
  Founder”

  I rest my case…..

 2. Glöm inte den fantastiska avslutningen där Westergårdh dels ”näthatar” äldre generations kvinnor genom att kalla dem fega, dumma och sämre än yngre kvinnor och dels verkar fundera på om det inte är så dumt att genomföra även ett fysiskt könsbyte (och en föryngrningsprocess när han ändå är igång).

  ”Men det kommer inte att hålla i evighet. Dagens unga kvinnor är smartare och bättre än sina mödrar och mormödrar. De accepterar inte ­varken att giftas bort, spöas upp, förlöjligas eller förminskas.

  De har en lysande framtid, och det är därför jag ibland önskar att jag vore en av dem i stället för en av oss.”

 3. Jag skrev en kommentar i forumdelen som tål att upprepas:

  Han säger emot sig själv flera gånger. Å ena sidan säger han att mansnormen är våldsam, å andra sidan säger han att det är onormalt för män att vara våldsamma.

  Sen skäms han över att vara man, trots att han själv sagt att det är de ‘urspårade bullrunkarna’, inte de normala männen, som brukar våld.

  Förstå det här Anders: Mansnormen är vad en majoritet av männen gör. Mansnormen är bra. Män är bra. Mansnormen är att vara stark, trygg, hederlig och snäll. Det finns inget att skämmas för om man följer mansnormen.

 4. Bra att du tog upp det! Såg eländet tidigare idag. Tråkigt att dessa idi-ter sitter på dessa mediapositioner annars kunde man ju som en barmhärtighetsåtgärd låta det passera obemärkt.

 5. Och om han tror på kollektiv skuld borde han byta förnamn. Vem vill liksom heta Anders efter Utöya? Det lär finnas fler Anders än kvinnor i börsens styrelser också, och det tycker ju feministerna är dåligt. Och pedofilen som mördade Ängla hette också Anders.

 6. @Bashflak:

  Det har du rätt i. En tanke där är ju att det inte känns som särskilt orimligt att Westergårdh delar identitet mycket mer med samtliga Anders i Sverige än med Sveriges totala manliga befolkning. Och en minoritet Anders har ju uppenbarligen begått grova brott (även Breivik inte är svensk, vi kan nog hitta fler) så han kanske borde smalna av artikeln istället och säga att han skäms för att heta Anders och önskar sig ett mentalt namnbyte.

 7. Bäste Anders Westgårdh, jag har sågat din krönika på vetenskaplig grund. Empiri stödjer inte dina slutsatser.
  Min replik finns på genusdebatten.se (där flera kvinnor skriver)

  Det är en sak att hata män – en annan att sprida manshat på falsk grund. Eftersom du drar slutsatser som är faktamässigt ogrundade så är de givetvis felaktiga. Män är inte onda – Däremot sprider du åsikten att män är onda och det är ett problem.

  Varför du tror det är till nytta för nån att sprida de här åsikterna i media vet jag inte. Det finns många problem med din metod. Ett av de största är att vetenskapen visar att sprida dina åsikter leder till att fler män blir onda.

  ”The result of this misandry is an increasing number of men who believe that even a negative collective identity is better than no collective identity at all.”

  New Male Studies 1 2012, utgiven av Australiens hälsodepartement.

  Om du inte vill vara en del av problemet här så läs in dig på genusdebatten och vetenskapen om mansfrågor. Som det är nu så ökar din text risken en man slår/våldtar en kvinna och sålunda hjälper du inte alls kvinnor. Vetenskapen talar sitt tydliga språk här. Var inte en del av problemet – bli en del av lösningen.

  (skickat till hans mail) publicerat på fb och nu även här i kommentarsfältet.

 8. Som representant för oss andra som heter Anders så vill jag säga:
  -Snälla Anders Westgårdh, byt namn, vi vill inte ha en idiot TILL som drar vårt namn i smutsen. Som förslag kan jag rekommendera Tulpan-Erik, som en manlig motsvarighet till Ros-Marie. Du verkar vara i rätt ålder för ett dubbelnamn och Tulpan-Erik känns så där lite lagom hen.

 9. Får lite obehagliga vibbar av dessa män som sprider manshat, exvis Kapten Klänning. Har denne Anders något att dölja?

 10. @Fugen:

  Men vad sjutton? Vad har vi ”Erikar” gjort mot dig? Han kan väl byta namn till Oleg, Mahmoud eller Chen? De brukar ju säga de gillar olika i hans bransch. Upp till bevis.

 11. Vilken pinsam människa han verkar vara. Tur att man inte heter Anders. Då hade man ju fått skämmas (om man ska följa hans egen skruvade logik). Förbannat bra svarat Erik. Bra jobbat.

 12. @Erik:

  Var en kille på mellanstadiet…….

  Mahmoud kan väl passa, det är ju modernt nu

 13. Jag röstar på: Hen-Rik !
  Han är med största sannolik en hen-förespråkare och han är nog rätt så tät.

  Antar att jag i detta läge har gjort mig skyldig till ”näthat”?

 14. Han är bara intresserad av att klanka ner på andra män för att vinna kvinnors gunst vare sig de är feminister eller inte. Finns det nått värre än bajs så är det äldre män med makt. Ta inte till er av vad denna okunniga kåta man säger.

 15. Pingback: Att heta Anders | Bashflak

 16. Ett litet fel i slutklämmen på texten bara Erik.

  Antingen har rasisterna rätt om invandrare eller så har Westergård fel om män.

 17. Pingback: De så kallade männen för jämställdhet « Toklandet

 18. Ni får gärna moderera min bajskommentar. Men i huvudsak är detta ju ett vanligt fenomen att män smashar andra män. Det börjar på skolgården och de som förlorade då tar ut det när dom sitter på en skribent-position. Trist att vänsterkulturkoftor hatar sin egna befolkning som i övrigt är i särklass ett av de bästa länderna världen har skådat per capita.

 19. Ja det är fascinerande med denna sexism mot män inom media som feminister benämner som jämställdhet.
  Det kanske är lite bakvänt men vi ska nog vara lite glada över den eftersom den visar feminismens fula tryne och gör att allt fler vänder den ryggen för det finns väll ingen vettig person som tror på deras floskler längre att den står för jämställdhet.

 20. Feministen Anders Westgårdhs svårt korkade drapa i riksmedia får mig att tänka på ett sådant där fradgatuggande och hatiskt stortok som maniskt ringer till ”ring P1”. År ut och år in. Men som alltid refuseras på grund av att sådana uppenbara stortok behöver mentalvård och sedan utbildning. Inte tillgång till riksmedia.

  Ni kan ju bara gissa om de som bekant fullständigt könskommunistiskt lobotomerade genustanterna på Aftonbladets redaktion nu sitter formligen plaskvåta och bara myser, samt plågsamt liderligt i vågor kåtryser. Helmarinerade i sitt eget ideologiska, nu bubblande könshat. Djupt imponerade av den genusförljugna alfa-feministens, smyg-kommunistens, Anders Westgårdhs nakna manshat. I deras eget av uppenbara skäl numera krisande gammelmedia. =)

 21. @Liberalen:

  Ni kan ju bara gissa om de som bekant fullständigt …

  Hmmm… men å andra sidan skulle det ju vara intressant om de ville ta och yttra sig om vad de faktiskt känner när de läser en sådan artikel.

 22. ”Men det kommer inte att hålla i evighet. Dagens unga kvinnor är smartare och bättre än sina mödrar och mormödrar. De accepterar inte ­varken att giftas bort, spöas upp, förlöjligas eller förminskas.”

  bara det här citatet visar på hans totala inkompetens. Är det kvinnorna eller samhällets syn på kvinnor som blivit bättre? Om en kvinna hade sagt nej till att giftas bort så hade konsekvensen varit en total social utfrysning. Snacka om människoförakt.

 23. Vilken tur för mig att jag inte är som denne krake till man(?) på aftonbladet.

  Jag är tvärtom stolt att vara man, stolt att jag kan stå upp för det rätta den dagen jag ser det han talar om i min närhet.

  Stolt att jag istället för att krypa ihop och skämmas, kan stå rak som en man och försvara vad som är rätt.

  Stolt att jag är en riktig karl, som kan vara en god förebild för de grabbar som växer upp till män idag, så de förhoppningsvis slipper växa upp som osäkra krakar till hennor liknande denna krönikör, som i sin manliga osäkerhet riskerar misshandla och våldta istället för att vara riktiga män.

  Så om du nu skäms så mycket för den förebild du är Anders Westgårdh, gör avbön från ditt usla beteende, och överlåt åt oss riktiga män stå stolta och försvara det manliga, istället för att försöka skuldbelägga oss riktiga män för vad några manliga krakar till fjollor tar sig till.

  Sluta skrämma kvinnor till att tro att alla män är sådana potentiella krakar.

  Jag kan stå med stolthet för min manlighet till skillnad mot dig Anders Westgårdh, jag föreslår psykolog till dig, så du kommer tillrätta med din unkna kvinnosyn.

  /Anders Senior

 24. Pingback: Är Anders Westgårdh en riktig man? | Kimhza Bremers Bodega

 25. Patrik

  Bra synpunkt.

  Sen vill ju kvinnor fortfarande förminskas då de älskar män som tjänar mer än dom . Kan inte få det till annat än att kvinnor vill ha någon att se upp till åtminstone lönemässigt. Jag ser också det på mitt gym, kvinnorna ser som lyckligast ut och samtidigt som mest underdåniga när de pratar med biffarna. Svaga män gör sig icke besvär.

 26. Anders Westgårdh ligger långt framme att bli 2013 års Kaptenklänningstipendiat.
  Undra om han får ryggdunkar och positiva kommentarer från andra män på Aftonbladet och hur f..dem tänker då i så fall?
  Jag kan se de ängsliga manliga journalisterna på Aftonbladet framför mig, hur de med böjd rygg och räddhågad min gör allt för att försöka platsa in i en miljö som per automatik har sollat bort dem på förhand.
  Till och med Jan Guillo blev en velig marionettdocka då han började få regelbunden lön från AB.

 27. JD

  Bra uttryckt. Män med böjd nacke. MBN .

  Någon annan idé vad vi kan ha för begrepp för män som böjer på nacken för radikalfeminismen? Det ska helst vara nått lite förklenande .

 28. Som jag skrev hos Kimhza

  Bedrövligt, faktiskt helt bedrövligt.

  I genomsnitt anmäls 2500 fall av kvinnofridskränkning per år. Lägg därtill i genomsnitt 17 dödade kvinnor. Sorligt och tragiskt? Javisst! men vad blir det om man räknar? Ca 0,1% män om jag inte räknat helt galet. Inklusive mörkertal hamnar vi inte ens på 1%, eller? Inget fel att uppmärksamma problemet men det har gått över styr, helt ö v e r styr.

  Och den där Androstolen, ju mer det sjunker in så är det bland det sjukaste jag hört. SCUM må passera som “konst”, men detta, vad är det?! Ett dåligt aprilskämt intalar jag mig fortfarande. Helt ärligt är det så sjukt att jag krampaktigt klamrar mig fast vid att det måste vara ett dåligt skämt. Och är det inte det så säger jag “Jag har helt tappat lusten att vara kvinna”.

 29. @Chade:

  ”Glöm inte den fantastiska avslutningen där Westergårdh dels ”näthatar” äldre generations kvinnor genom att kalla dem fega, dumma och sämre än yngre kvinnor……”

  Det där reagerade jag också på. Det var ingen bra formulering av Anders Westgårdh. Jag har alltid sett de äldre kvinnorna i min släkt som bra förebilder.

 30. Ja den äldre generationens kvinnor skiljde sig inte för en Fis på tvären och därmed slapp samhället massvis med ungdomar på glid tack vare uppväxt utan en fadersfigur.

  Jenny nej . Jag röker men börja träna förra året nån gång igen. Jag är inte singel sluta ragga .

 31. @ Mia.

  Inget fel att uppmärksamma problemet men det har gått över styr, helt ö v e r styr.

  Japp, fördelen är att ju extremare det blir ju fler kommer få upp ögonen för galenskapen i vårt land.

  Och är det inte det så säger jag “Jag har helt tappat lusten att vara kvinna”.

  Så känner jag med ibland… Och en sorgsen uppgivenhet i en tanke som plågar där bak… ”var detta det samhälle ”kvinnor kan” kunde skapa?”

 32. Westgårdh är faktiskt, för ett kort ögonblick, på helt rätt spår när han skriver

  ”Förrädarna är idioterna som i manlig förklädnad – från direktörskostym till noppig fleece – agerar som monster.”

  Där har han ju faktiskt serverat sig själv sanningen på ett fat!
  Han benämner den där lilla lilla minoriteten för idioter och monster. I en korrekt verklighet så hade han använt de benämningarna i hela sin krönika.
  Men…ja…jag vet inte riktigt hur aktiviteten ser ut i hans hjärna. Jag förmodar att han snabbt tar på sig sina genusglasögon igen och så slår det fullständigt slint och de ”korrekta” epiteten idioter och monster förvandlas till män och krönikan blir ett frossande i hat och dumhet och bör nomineras till utmärkelsen ”Gammelmedias egna näthat 2013”.

 33. Ännu en lysnade sågning av kända tidningsjournalister, ur ett vetenskapligt perspektiv, av aktivarum-erik…bra jobbat fortsätt belysa idiotiska resonemang på detta sätt!

 34. En mycket slagkraftig och koncis sågning.
  Jag tror på den här sortens korta men välformulerade inlagor.
  Mycket bra.

 35. @Torstensson:

  ”Jenny nej. Jag röker men börja träna förra året nån gång igen. Jag är inte singel sluta ragga.”

  Big Smile Jag vet att du inte är singel, jag vet att du är tillsammans med en italienska. Du gillar ju snacka relationer så det har nämnts ett flertal gånger att du är nöjd med din italienska. Hade jag raggat på dig hade det låtit helt annorlunda. Det var bara en ren fördom, oftast slutar folk röka i samband med att de börjar träna.

 36. Jenny

  Jag började träna för att jag började bli lönnfet. Min kommentar till dig var på skoj. Träning är ett bra sätt att glömma andra saker i livet också.

 37. Skickade det nedanstående till Anders Westgårdh, nu klockan 16:03:

  ”Hej Anders,

  Har först idag läst din krönika om att du tappat lusten att vara man.
  Det låter tråkigt.

  Själv är jag gärna man, även om jag tycker att det är jobbigt att leva
  i ett samhälle där det ständigt klankas på män, för än det ena, än det
  andra (både från kvinnors sida och från företrädesvis ganska
  inflytelserika män). Jag tycker också att det känns som mäns insatser
  i samhället i allmänhet undervärderas rätt kraftigt, något som till
  exempel Pelle Billing skriver om i The Good Men Project Magazine:
  http://goodmenproject.com/men-and-feminism/the-good-life-men-may-be-disposable-but-they-are-not-ending/

  En tredje sak som jag undrar över och tycker är tråkig, är att mäns
  större utsatthet i olika sammanhang sällan räknas som ett
  samhällsproblem, och i vilket fall inte som ett jämställdhetsproblem.
  Några exempel:

  9 av 10 personer som dör på arbetet är män (ca 3 ggr så många som
  kvinnor som dör i relationsvåld varje år). (Missa inte att klicka på
  tabellen för att se de häpnadsväckande siffrorna för åren 1955-2010):
  http://www.arbetarskydd.se/nyheter/olyckor/dodsolyckor/article3409144.ece

  Minst dubbelt så många män som kvinnor tar livet av sig; bland äldre
  män är det tre-fyra gånger så många män som begår självmord, relativt
  kvinnor i samma ålder:
  http://www.scb.se/statistik/_publikationer/LE0001_2009K04_TI_04_A05TI0904.pdf

  Drygt 90% av nyintagna i fängelse är män och över 95% av de
  livstidsdömda är män:
  http://www.kriminalvarden.se/sv/Statistik/Fangelse/
  http://www.kriminalvarden.se/sv/Statistik/Livstidsdomda/

  Du hittar också ganska många fler män än kvinnor bland hemlösa och
  missbrukare av olika slag, men just nu orkar jag inte leta reda på
  referenser för det. Jag gör det dock (letar referenser), om du så
  önskar.

  Vad är det i vårt samhälle som leder fram till dessa skillnader mellan
  könen? När det talas om situationer där kvinnor missgynnas, brukar det
  ju talas om olika strukturer i samhället som behöver åtgärdas. Vad är
  det för strukturer, eller vad är det i mäns livsvillkor i samhället,
  som gör att män dör på jobbet, går ner sig i missbruk, blir
  kriminella, hemlösa och ibland tar livet av sig, mycket oftare än
  kvinnor?

  En relativt ung kvinna, som att döma av hennes intellekt borde gå en
  ”lysande framtid” till mötes (som du skriver), kanske har en del av
  svaret: ”male disposability”. Jag tänker på videobloggerskan
  ”girlwriteswhat” och jag kan särskilt rekommendera en av hennes
  videoklipp på ämnet, med titeln: ”Feminism and the Disposable Male”
  (länk nedan). Kanske kan den här videon och någon liten kontemplation
  över den och de siffror och länkar jag delgett dig ovan, ge dig lite
  ny input i ditt funderande över detta att vara man. Kanske förändrar
  det ingenting för dig, men jag har i alla fall vittnat om ett annat
  sätt att se på män och mäns villkor i samhället av idag.

  http://www.youtube.com/watch?v=vp8tToFv-bA&

  Jag menar att vi män inte behöver hata oss själva för våra
  misslyckanden, utan snarare göra oss fria från de förväntningar på
  oss, som säger att vi till exempel ska uppoffra oss i farliga miljöer
  på arbetet eller låta oss avhumaniseras (och avhumanisera andra), som
  soldater i krig. Jag tror nämligen att det är denna internaliserade
  samhälleliga uppfattning om oss själva som ”umbärliga” eller
  ”disposable” (åtminstone när vi misslyckas med att vara framgångsrika
  som ”försörjare” eller ”försvarare”), som gör att vi män, när vi av
  helt strukturella orsaker (arbetslöshet, tillgång till bostäder,
  brister i vården etc) och i kombination med att vi inte får visa oss
  svaga eller i behov av hjälp, går ner oss så fullständigt, väljer mera
  desperata och destruktiva livsstilar, eller väljer att helt göra slut
  på alltihop. Det kan i alla fall vara en del av svaret.

  Med vänlig hälsning
  (och en förhoppning om att du så småningom ska kunna få känna dig
  ”stolt över att ­vara man”)

  /John Nilsson”

 38. @Torstensson:

  Jag har också börjat löpträna igen och träna upp överkroppen. Jag är skrämmande svag i överkroppen, men ska göra minst 25 armhävningar till sommaren. Och då snackar jag inte kärringarmhävningar. Att ge sig ut och springa är otroligt skönt när man är stressad och känner sig nere.

  Fan du. Vi kommer inte vara några oformliga rosa grisar när vi åker ner till Thailand/Afrika och raggar tonåringar. Vi kommer att vara en riktig cougar/silverräv.

 39. @Toklandet:

  Nej, manliga självmord bevisar den manliga överordningen. Det gör även kvinnliga självmord.

  Det går inte att tillämpa manlig logik på sådant här.

 40. Tack för er respons!

  @Toklandet:
  En detalj kanske, men notera gärna att i metro-artikelns vänstra faktaruta ”Vanligaste dödsorsakerna” benämns könen olika, efter mognadsgrad, enligt detta mönster:

  ”Pojkar 15–19”

  ”Kvinnor 15–19”

  Korresponderar inte ”pojkar” snarast mot ”flickor”? Och om man nu bestämt vill kalla tjejerna för ”kvinnor 15-19”, borde man väl också kalla killarna ”män 15-19”, eller?

 41. Tänk att jag kan ha viss förståelse för det självhat som råder bland män i media. Tänk att gå i en miljö där du ständigt måste värja dig för kortklippta genustanter som i brist på sexuell makt vill slå ner på manlighet varhelst den visar sig. Först måste det varit jobbigt sen har dom väl någonstans släppt efter och börjat med självhat. Det bästa vi (den manliga) delen av jämställdister kan göra är att fortsätta odla vår manlighet och aldrig se på den som något du ska ändra på så länge kvinnor i din omgivning gillar dig. Och hur lätt är det att ändra på sig? Man är ju trots allt miljö men framförallt är man ett resultat av sin moders önskningar av manlighet kring tiden då hon fick ägglossning. Manliga böjda självhatare inom media behöver umgås med män som inte hatar sig själva. Under tiden kommer vi jämställdister naturligtvis om så behagar, sitta bredbent på tunnelbanan.

 42. @Torstensson:

  Tänk att gå i en miljö där du ständigt måste värja dig för kortklippta genustanter som i brist på sexuell makt vill slå ner på manlighet varhelst den visar sig.

  Grejen är ju att även kvinnor med avsevärd sexuell makt kan lätt upptäcka att det ökar deras sexuella makt ännu mer att rida på misandrivågen.

  Mer än något annat befäster den ju precis de traditionella mönster som den säger sig vara emot, nämligen att kvinnor är utsatta och män skall beskydda dem. Eftersom vi knappt har några yttre hot kvar i vår värld, återstår våldsamma män (och män som står i vägen för karriärkvinnor) som den mest praktiska fienden.

 43. @Torstensson:

  ”Tänk att jag kan ha viss förståelse för det självhat som råder bland män i media. Tänk att gå i en miljö där du ständigt måste värja dig för kortklippta genustanter som i brist på sexuell makt vill slå ner på manlighet varhelst den visar sig.”

  Nu är Anders Westgårdh ingen vanlig självhatande man. Han är en karriärsman i position som företagsledare på en mediabyrå (reklambyrå) och som använder feminstiskt manshat som vapen för att skaffa åt sig själv den kostymklädda maktposition han samtidigt klagar på när det är andra män det handlar om. Han är en bluff och en fegis som inte ens vågar svara på artiga mail. Han klagar på ett samhälle där män har toppositioner när han själv är just den sorts kostymklädd företagstopp han klagar på. Värsta sortens Kapten Klänning-typ.

 44. @Toklandet:
  Lögn, förbannad lögn, och statistik.

  Tage Danielssons statistiska grundsanning: 100% vet inte.

 45. Erik

  Jag vet det. Jag ville mest se reaktionerna på ett andra alternativ. Jag förstår det du säger och har det själv som förklaring. Ibland kan det kännas skönt att få påstå att dom är självhatande mesar bara…

  Läste ditt mail till honom och är inte förvånad över att han inte svarade. Blir förvånad om han svarar faktiskt. Det där är för övrigt i samma linje som media i övrigt. Längst upp alltid en statusman som själv är rik, hetero, går i kostym, har ”könsspecifika” vardagliga vanor, men som ändå klankar ner på män som vill vara som honom. Tycker det här bör bli ett inlägg på bloggen, hans uteblivna svar bör ges förklaringar i ljuset av de förklaringsmodeller du här ger samt gärna en bild på denna kostymman med undertexten ”vågar inte svara”. Såg samma beteende förresten på högskolan under min tid. Äldre män som sluggade sönder de unga duktiga männens redovisningar för att dom helt enkelt var för bra och för att hjältestatusen var hotad.

 46. Ulf T

  ”Mer än något annat befäster den ju precis de traditionella mönster som den säger sig vara emot, nämligen att kvinnor är utsatta och män skall beskydda dem. Eftersom vi knappt har några yttre hot kvar i vår värld, återstår våldsamma män (och män som står i vägen för karriärkvinnor) som den mest praktiska fienden”

  Fantastiskt välformulerat och intressant. Det där har jag själv försökt skriva ett antal gånger men inte plitat ner så elegant som du gör. Visst är det så och jag har sett detta många många gånger. Framförallt kommer jag ihåg sista terminen innan jag plockade ut min master. Då visste alla studenter att vi kommer kriga om samma jobb när vi är färdiga och tonen blev hårdare mellan studenterna och en sak som jag kommer ihåg ofta kastades i mitt ansikte av två tjejer var att män redan tar sådan plats i samhället. Underförstått att jag inte skulle söka några tjänster som dom sökte. När jag sen började ifrågasätta feministernas världsåskådning så blev dessa två tjejer väldigt sura på mig, trots att dom själva levde könsstereotypt och knappast någonsin skulle få för sig att klä eller föra sig på ett sätt som inte ansågs kvinnligt. Dom hade båda varsin kille (kände till båda) vars livsstil var precis motsatsen till vad feminismen kräver av män.

  Det är därför jag håller med dig här,karriärkvinnor utnyttjar misandrin till att nå framgång på unga duktiga mäns bekostnad. Det har blivit praktiskt för karriärskvinnorna (som själva lever och väljer könsstereotypt) att rida på misandrivågen. Dagens feminism är ett alternativ de kan välja så erbjuder möjligheten att äta kakan men att ändå ha den kvar. De få män som beslutar om denna misandri utnyttjar på samma sätt den för att behålla sin status. Problemet är att detta misandriska system eller beteende förutsätter att endast de högt postionerade männen klarar sig.

 47. Pingback: Jämförelse av Feminister och Antifeminister – Del 1 Synen på rättvisa | Aktivarum

 48. Pingback: Ensamma tankar i natten. | Genusdebatten

 49. http://www.svd.se/kultur/tyck-synd-om-mannen_7972198.svd

  Kristin Lundell skriver en krönika i SvD om att Anders Westgårdh har helt rätt och att det är synd om den moderne mannen som måste ”buntas ihop med kokande alfahannar som med en närmast poetisk precision staplar kvinnohat på kvinnohat innan de trycker på mejlprogrammets skicka-knapp. Att på grund av sin könstillhörighet bli en del i statistiken över det våld som män utsätter kvinnor för. Att fortfarande – bara genom att födas till man – automatiskt hamna i den rätta gruppen i ett system som ekonomiskt gynnar män.”

  Och ja, ungefär där orkade jag inte med så mycket mer.

 50. @Chade:

  Idag har jag fått en droppe mer än jag tål av detta samhälle. Nu får det vara nog!

  Så även denna krönikör kontaktades av mig.

 51. @Ninni:

  Bra att du orkar. Vissa dagar hittar jag dock inte energin ens att raljera över deras slentrianmässiga bashning av män.

  Men det är jättebra att du orkar maila, samt att du publicerar deras svar här! Du borde skicka ett uppföljningsmail också, till Bengt exempelvis och säga ”Hej, nu har jag publicerat vår mailkonversation på Genusdebatten.se. Om du vill fortsätta diskutera så är du mer än välkommen dit.”

  Jag tror det kan få ganska bra effekt faktiskt, om man hyfsat konsekvent mailar de värsta skribenterna och försöker inleda en diskussion och sedan publicera resultatet här. Kanske kan det få skribenterna att försöka motivera sina åsikter lite bättre.

 52. Chade

  Det är mycket sjukt. Upp med hakan och se det som att dom är okunniga om mäns situation. Dom tror seriöst att samhället är män på toppositioner och misshandlade kvinnor som dessutom förhindrades bli vd för att hon var kvinna.

  Deras bild av Sverige är inte ens applicerbar i Afghanistan. Jag har inte köpt en kvällstidning på 4 månader nu. Inte sett ett enda nyhetsprogram. Det hade bara gjort mig förbannad. Dom löper verkligen amok nu, männen i media vräker ur sig ett manshat som inte sen drabbar dom själva. Det drabbar den vanliga mannen, normen . Dvs den sunda manligheten får skadan. Jag såg utvecklingen och förstod att det skulle bli värre. Säg upp era pren. på tidningar. Sluta se på nyheterna för det påverkar ens humör negativt. Vill jag ha nyheter måste jag läsa utländsk media.

 53. @Chade:

  Bra att du orkar.

  Skenet kan bedra, men jag gör det ändå. Inte för jag vill, inte för jag orkar, utan för jag måste. Det vi ser sker framför våra ögon skrämmer mig på allvar.

 54. Pingback: Jämförelse av Feminister och Antifeminister – Del 3 Synen på könen | Aktivarum

 55. Pingback: Gräv 2013 – Gubbslem? Grabbig? Aggressiv? – Bestäm er om Janne Josefsson! | Aktivarum

 56. Pingback: Seher Yilmaz krönika och extremvänsterns krig mot vita män | Genusdebatten