”Vad har du under kilten Knut,
vad är det där som putar ut?”
avatar

Dolfs logo

Lyckligtvis är Eders Ödmjuke inte skotte

Att kvinnor har problem med närgångna män när de är ute och svirar är väl inte precis någon nyhet. Det klagas ganska friskt på män som tar sig friheter och ”kladdar”.

Denna sida är ganska välbelyst.

Det finns en annan sida som däremot befinner sig i dunklet.

Följande tweets talar väl för sig själva:

’Nuff said!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

”Vad har du under kilten Knut,
vad är det där som putar ut?”
— 6 kommentarer

 1. We fellows are very, very aware of sexism. I think the ladies need to catch up.

  Lustigt, är det inte?

 2. Händer varenda gång man är ute på krogen. Helt plötsligt har man en hand eller en rumpa i skrevet.

  Fulla människor tar sig friheter som väl egentligen, om man drar det till sin spets, inte kan anses vara acceptabla. Men så finns det ju gråskala och inga absoluta svar på given situation.

  Om jag exempelvis finner tjejen attraktiv så ser jag ju det som positivt. Är jag inte intresserad så säger jag vänligen men bestämt nej å tar tjejens invit som en komplimang istället för en kräkning. Problemet är dom som inte kan ta ett nej. Om jag nekar och personen fortsätter då är det inte okey längre.

  Men att direkt utgå från att man blivit kränkt ser jag inte som positivt varken för en själv eller samhället. Lite får man faktiskt tåla när man har försatt sig själv i en situation med en massa fulla människor som dessutom associeras med sex.

 3. @Ulf T:

  Det är inte lustigt, det är sinnessjukt.

  Sexism har ju fram till idag betytt mäns unkna förhållningssätt gentemot kvinnor, något som i flera decennier varit en av världens största problem, men nu ska vi efter många decennier av mansblaming också lite problematisera även kvinnans förhållninssätt gentemot mot män, utan att på något sätt revidera synen att mannen ensamt i decennier stod för sexismen och att vi aldrig ifrågasatte vad kvinnor gjorde.

  Istället för att även se problemet med sexism mot mannen, undrar jag om sexism alls är problematiskt?

 4. @straightmansburden:
  Relativt normala människor brukar väl med sexism avse de grader eller aspekter som är problematiska.
  Feminismen har förvisso använt sexism mer som ännu ett verktyg för att attackera män, men det gör ingen större skillnad mot alla andra ord som de missbrukar och manipulerar med på samma sätt.

 5. @En annan Andreas:

  Relativt normala människor brukar väl med sexism avse de grader eller aspekter som är problematiska.

  Så är det. Feminismen har en väldigt bred skala för sexism mot kvinnor men ingen mot män. Feminismen har också definierat en konventionell syn på kvinnan hos mannen som sexism, men inte omvända hos kvinnan.

 6. Dags för lite ”metal”-klädsel? En suspensoar med lite taggar utanpå?

  Eller att kvinnor beter sig som folk.