Uppföljning till Invandrare och våldtäkter
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke har tjurhornen i stadigt grepp

Efter inlägget igår uppstod bland annat en diskussion om den tidigare norska rapporten om våldtäkter i Oslo. Jag hade egentligen tänkt ta upp den igår också, men kunde inte hitta den just då. Jag har i alla fall åtgärdat det nu och rapporten kan läsas här.

Svenska myndigheter gör både sig själva och befolkningen, etniska svenskar såväl utlandsfödda, en stor björntjänst när de inte för statistik och/eller mörkar denna typ av statistik. Utan korrekt information kan man aldrig åtgärda faktiska problem, och man öppnar för spekulationer och missriktade åtgärder (både från myndigheter och allmänhet) med allvarliga konsekvenser.

Norge ligger kulturellt rätt nära sverige. Enligt Arbeidsliv i Norden hade sverige 2012 14 % invandrare, medan Norge hade 11 % (till min förvåning, jag trodde skillnaden skulle vara mycket större). I brist på egen statistik torde statistik från Norge ge en ganska hyfsad uppskattning av hur det ser ut i sverige.

De intressanta sidorna från rapporten i sammanhanget är 50 och 52–55. Jag tänker lyfta ett par diagram därifrån. Först kan vi se åldersfördelningen på våldtäktsmän uppdelat på utomnorsk bakgrund och norsk bakgrund:

Gerningsmän Oslo

Gärningsmännens medborgarskap:

Gerningsmän Oslo 2

Notera att även om 61,2 % är norska medborgare och 38,8 % har annat medborgarskap och vi jämför 38,8 % med 11 % invandrare så skall vi inte glömma att ”norsk medborgare” inte också innefattar alla många med utländsk bakgrund, vilket framgår av följande:

Gerningsmän Oslo 3

Bilden talar för sig själv. Notera att detta är inte begränsat till överfallsvåldtäkter. Det nämns ibland att alla överfallsvåldtäkter begicks av de med utländsk bakgrund och inga norrmän, det är visserligen sant enligt rapporten, men då det bara rörde sig om 6 överfallsvåldtäkter är underlaget för knapphändigt för att man skall dra bestämda slutsatser av det. Men ovanstående som grundar sig på ett underlag på över 150 våldtäkter talar enligt min mening ett tydligt språk.

Enligt nedanstående intervjuinslag från norsk tv där man granskat överfallsvåldtäkter under 3 år var bilden ganska entydig och visade på främst unga män, ofta asylsökande som kom från traumatiserande länder eller länder med annan kvinnosyn. Av 41 granskade fall (om jag förstår norska språket rätt) så var det främst turkar och afrikaner som var de skyldiga.

Intervju med norsk polis i Oslo

Så, jag vidhåller att problemet behöver konfronteras. Man kan inte bara ignorera det och vissla bland gravstenarna.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Uppföljning till Invandrare och våldtäkter — 61 kommentarer

 1. Ett problem som måste bemötas är varför andelen våldtäktsmän bland de nationaliteterna också blir högre när de flyttar till Sverige där befolkningen begår mest våldtäkter i världen.
  Den mest våldtäktsbenägna etniciteten i hela världen är ju Svenskar.

  Hur fungerar det med Svenskar som flyttar utomlands? Blir de mindre benägna till våldtäkt?

 2. Låter rimligt, nu när jag lyckats slita mig från att refresha feeden från New Horizons.

  Men jag förstår inte vad du skriver här:

  ”så skall vi inte glömma att “norsk medborgare” inte innefattar alla med utländsk bakgrund, vilket framgår av följande”

  Det innefattar väl självklart inte alla med utländsk bakgrund, exempelvis innefattar det inte utländska medborgare? Menar du att ”norsk medborgare” inte exkluderar att personen även har utländsk bakgrund? Jag tolkar ditt andra diagram som att norska medborgare UTAN utländsk bakgrund (jag antar att det betyder de som är födda i Norge? Eller betyder det de som har två föräldrar som båda är födda i Norge?) står för 38 % av de fällande domarna?

 3. Hur ser Norges sexuallagar ut? Har alla rätt till en rättvis rättegång i Norge? Jag är inte insatt i dessa frågor vad gäller Norge men skulle inte bli förvånad om Norge liknar Sverige även på det området. Om det är så, då är norsk statistik lika värdelös som svensk.

 4. @MJ:
  Du skriver:
  ..”Sverige där befolkningen begår mest våldtäkter i världen”
  ”Den mest våldtäktsbenägna etniciteten i hela
  världen är ju Svenskar”

  Ska vi kunna ha nå’n form av debatt här , är väl ett minikrav att man kan belägga sina uppgifter , åtminstone någon

  Jag blir lack på Ditt sätt att fabricera påståenden , som precis som
  i tidigare inlägg från Dig mynnar ut i att den vita mannen , här specifikt svenska , is the guy to blame .

  För 40 år sedan krävdes mycket våld för att få någon fälld
  I dag kan du bli fälld för sprucken kondom , för samlag där flickan
  fyllnar till under akten . Då är hon försvarslöst tillstånd ,o.s.v
  Anmälningarna har ökat med 1200% .

  Lemma 1.
  Dina påståenden vore bara rimliga om hela världen hade samma våldtäktslagar som vi . Skulle Sverige fortfarande ligga högst
  då kan det ligga nå’t i vad du säger .Aldrig ,aldrig annars .

  Ett exempel : I Norge står fartkameror som spön i backen och politiet
  är mer alerta än i Sverige . ( Jag kör rel. mycket i Norge).

  Sedan tar vi ett annat (fiktivt) land ,Sörge , som saknar kameror , och polisen
  inte prioriterar hastighetsövervakning .

  Tittar vi på statistiken så kanske norrmännen fälls 100 ggr så ofta
  som sörmännen . Kan man dra några slutsatser om vilka som kör fortast
  Nej det går inte . Om jag tror nåt , så kör sörmännen fortast . Det är logiskt det rätta svaret . Man kör fortare när ingen kontrollerar .

  Lemma 2.
  Du skulle med ditt sätt att resonera anklaga norrmännen som fartdårar.
  Statistiken säger ju att norrmännen är värst . Men fartdårarna finns med stor säkerhet i Sörge

  Slutligen :
  ”Hur fungerar det med Svenskar som flyttar utomlands? Blir de mindre benägna till våldtäkt?” frågar du.

  Lemma 3.
  Jag tolkar dig så här : Svensk kultur anser du är våldtäktsbenägen Därför undrar du om flytt till en mindre benägen kultur skulle kunna få svenskarna att ”bättra sig ! Är tolkningen riktig ?

  Det börjar kännas lite olustigt , så jag hoppas jag tolkat Dig fel .
  Kan du bsvara L1, L2 och L3 ?

 5. @Göran i Gamleby:
  Kul att se att du kritiserar statistiken när den inte stämmer med hur du vill att det ska vara.

  Men du menar då att invandrares överrepresentation kan bero på att svenskars världsrekord beror på brott som inte finns i andra länder, och att de alltså inte har anpassat sig till den sexualmoral som bara Sverige har?

  Dina frågor verkar utgå från statistik som du trodde på igår men som du inte tror på idag. Eller du kanske fortfarande tror på den, fast bara angående svartskallar?
  Våga säga som det är nu.

 6. @sexisten:
  Jag har inte riktigt koll, som jag har på Sverige. Men Norge har ju också drabbats av feminismen. Norge är genom sitt NATO-medlemskap lite närmare USA och brukar därför få trenderna lite innan Sverige. Både radikalfeminism och nyliberalism kom dit innan det kom hit.

  Men i Norge har man haft några urladdningar. Den första var bjugnskandalen som avslöjade för Norrmän att män som anklagas av kvinnor och/eller barn inte alltid är skyldiga. Sedan efter deras motsvarighet till Felaktigt dömda så införde De en resningskommission, ett fristående organ som granskar domar. Det skrämmer domstolarna lite från att skämma ut sig.

  Det finns fortfarande problem där, men mycket mindre än här. Deras LVU är t.ex. också barngulag, om än i mindre skala.

  En Norrman jag pratade med sa att skillnaderna berodde på att man i Norge hade äldre journalister eftersom det inte hade blivit trendigt att vara journalist som här. Dessa var bättre på att granska och modigare.
  Men det vet jag inte om han hade täckning för.

 7. ”Svenska myndigheter gör både sig själva och befolkningen, etniska svenskar såväl utlandsfödda, en stor björntjänst när de inte för statistik och/eller mörkar denna typ av statistik.”

  Jo, men det är nog helt avsiktligt och troligen gynnar det de sittande makthavarna.

  Här är en krönika som tar upp en del av historiken kring forskningen på området i Sverige:

  http://snaphanen.dk/2010/08/15/s%C3%B8ndagskronik-sverige-%E2%80%93-valdtaget-land/

  Den är från 2010, men likväl relevant.

 8. Det fanns också en debatt kring detta fenomen i Holland. Läget var väl liknande det i Norge:

  ”Research indicating high involvement by minorities in a sample study of group rape and sex offences committed by teens in the Netherlands”

  ” two-thirds of the 91 offenders studied — comprising 24 group offences committed between 1993 and 2001 — were from ethnic minority backgrounds.”

  http://www.expatica.com/nl/news/country-news/No-surprise-over-group-rape-findings_124701.html

  Holland påminner en hel del om Sverige men ligger nog 15-20 år före. Där hade man ett väldigt politiskt korrekt klimat upp till mordet på Pim Fortuyn (2002) men det har sen ändrats radikalt och man har kraftigt begränsat invandringen från 3je världen.

 9. @Utlandssvensk:
  Intressant då att Holland hade en kraftig ökning av våldtäkter från 2002 till 2005 och sedan har det dalat ner till samma nivå som innan.
  Antalet våldtäkter verkar då ja ökat när PK upphörde och sedan gå tillbaka till samma nivå igen.

  Morden i Holland sjönk stadigt fram till 2006 och har sedan börjat öka.
  Så där kanske nyväckta anti-PK:ister inte började direkt.

 10. När det gäller svensk statistik så bör man också vara medveten om att trygghetsundersökningen inte visar på att andelen sexbrottsoffer i befolkningen skulle öka. Det ligger på strax under en procent hela tiden. Men sedan 2009 är det i snitt en minskning med någon promille.

  Samtidigt har anmälda sexbrott ökat från ca 14 000 till 17 00.

 11. @MJ:

  ”Intressant då att Holland hade en kraftig ökning av våldtäkter från 2002 till 2005 och sedan har det dalat ner till samma nivå som innan.
  Antalet våldtäkter verkar då ja ökat när PK upphörde och sedan gå tillbaka till samma nivå igen.
  Morden i Holland sjönk stadigt fram till 2006 och har sedan börjat öka.
  Så där kanske nyväckta anti-PK:ister inte började direkt.”

  Du skriver osammanhängande och det är mycket svårt att begripa vad du vill ha sagt. Kan du förtydliga?

 12. Att 99,96 svenskfödda män inte våldtar visar att det inte är ett mansproblem, att 99,78 utlandsfödda män inte våldtar visar som jag ser det att det ej heller är ett invandrarproblem. Ondska har ingen etnisk tillhörighet tycker jag är en bra rubrik.

  Eller kan det vara så att feministerna har rätt, att dessa kulturer är mindre genuscertifierade? Visst kan det handla om förlegad kvinnosyn och diff i normer. Jag tror dock detta huvudsakligen handlar om på ett eller annat sätt störda individer. Och kanske är det så enkelt som att empatilösa svenska unga män ”får ligga” iaf, medan empatilösa invandrade killar inte får det lika lätt och därför ”tar vad de vill ha”?

  Men ja även om vi inte talar 1 in 4 ska naturligtvis problemet våldtäkt adresseras.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carinabergfeldt/article20978138.ab

 13. @MJ: Jo, förmodligen blir de mindre våldtäktsbenägna när de flyttar utomlands eftersom kriterierna där för vad som räknas som våldtäkt oftast är striktare eller i vissa fall obefintliga.

 14. @johan:
  Sorry, jag klantade till det där. Har korrigerat. Jag menar givetvis att norsk medborgare inte utesluter utländsk bakgrund. Medborgarskap säger ju i sig självt inget om persons ursprung. Svenskarna som t.ex. åker på jihad i Syrien är ju normalt inte etniska svenskar, hur mycket svenska medborgare de än är.

 15. @Mia.:
  Men om du ÄVEN beaktar utlandsfödda män som INTE har invandrat till Sverige så blir ju siffran för de som inte är födda i Sverige lägre än för de som är födda i Sverige.

  Det är det som är problemet med kulturargumentet (baserat på svensk statistik). De kommer från en mindre våldtäktsbenägen kultur, t.ex. Syrien, till världens mest våldtäktsbenägna kultur (Sverige) och då, som minoritet här, blir de mer våldtäktsbenägna än svenskar. Det verkar ju då mer som att de ÖVERANPASSAR sig till den svenska kulturen än att de tar med sig sin egen.

  (Att det är så beror ju i verkligheten på att den svenska statistiken är skräp. Men om rasisterna nu ska använda den i sin propaganda så får de väl för fan lita på vad den visar också.)

 16. @Utlandssvensk:
  Visst fan är det avsiktligt. Jag kanske borde ha sagt att det var kontraproduktivt istället för att det var en björntjänst.

 17. @Utlandssvensk:

  Du skrev att Holland ändrade sin debatt och sin politik 2002. Detta sammanföll då med en brant ökning av antalet våldtäkter under några år. Att ändra debatt och politik på det sättet verkar alltså ha negativ effekt och leda till fler våldtäkter. Det är väl knappast något föredöme?

 18. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Då är väl saken klar, om man som rasisterna ska utgå från att den nationella statistiken är riktig.
  Det bästa för att minska våldtäkterna är att flytta svenskar till kulturer med mindre våldtäkt och byta ut kulturen i Sverige mot en mindre våldtäktsbenägen.

 19. @Mia.:

  Det kan ju vara av intresse att jämföra grupper med varandra. Om fler män än kvinnor är våldtäktspersoner så säger det något. Det säger inte nödvändigtvis något om resten av gruppen rent generellt, men något säger det.

  Men man ska nog inte dra för stora växlar av vad detta något innebär, beror på, eller har för konsekvenser.

  Detsamma gäller skillnader mellan kulturer.

  I fallet våldtäkt så är förekomsten av våldtäkt högre ju mer repressiv/fördömande sexualkulturen är. Det behöver inte ha något med kvinnosyn att göra, även om det förstås kan vara en bidragande faktor.

  Och som jag skrev för några dagar sedan: Om ett uttryck, t.ex. våldtäkt, eller cykelstöld, inte har stöd i resten av samhället, utan tvärtom fördöms, så blir det felaktigt att prata om en våldtäktskultur, en cykelstöldskultur, osv.

  Men det kan också finnas uttryck som är i minoritet, men som ändå har stöd av resten av befolkningen. Då kan man säga att det existerar en stödjande kultur. Om vi tar t.ex. en grupp kristna där faktiska hatbrott mot homosexuella är väldigt sällsynta, men alla inom gruppen ändå går runt och mumlar om att ”fast det är ju fel, de kommer att brinna i helvetet, det är synd, de borde ändra på sig” osv osv. Även om man samtidigt predikar mot hatbrott så finns det ändå en underliggande åsiktskultur som kan föda de extrema handlingarna när dessa åsikter slår rot hos instabila individer inom gruppen.

 20. Det skrivs mycket om olika kulturella skillnader mellan länder, viktigt att komma ihåg att det finns olika kulturer inom länderna.

 21. Här tycker jag t.ex. att man blandar ihop saker och ting mäkteliga:

  http://m.gp.se/kulturnoje/1.2777531–fordomsfulla-uttalanden-om-hedersfortryck-

  En hederskultur kan förstås existera även om den inte mynnar ut i mord.

  Och om man ska vara rättvis så kan faktiskt en våldtäktskultur existera även om förekomsten av våldtäkt är låg.

  Det som är intressant är ju attityderna i samhället, eller inom en viss grupp. Att titta på statistik sprider väldigt lite ljus över vilka attityder som existerar eller, framför allat, är i majoritet.

 22. @MJ: Halmgubbe. Jag har inte sagt att man inte skall ifrågasätta statistiken (som i hög grad är obefintlig), jag har argumenterar för att man skall skaffa sig statistik, och korrekt sådan, utan ideologiska skygglappar.

 23. @MK:
  Ja så är det (som ditt sista stycke).
  Att en man slår eller slår ihjäl en kvinna som han är eller har varit tillsammans med är t.ex. extremt stigmatiserande brott. Det kommer att mötas av kompakt fördömmande, även från familj och vänner.

  Men att slå ihjäl någon som ska ha begått sexbrott mot någon närstående skulle inte fördömas särskilt. Många, väldigt många, särskilt från pöbeln skulle tvärtom beröma ett sådant agerande.

  Ändå sker det många gånger fler brott av det första slaget än det andra. Det förekommer knappt att sexbrottsdömda slås ihjäl. Däremot förekommer det (kvalificerad gissning 2-3 gånger om året) att mördare då de överbevisats försvarar sig med påståenden om misstankar om sexualbrott från offrets sida.

 24. Man kan nog inte bortse från ett visst bias i statistiken eftersom unga män dels är överrepresenterade bland de som kommer hit och dels inte får någon kvinnorabatt i rättssystemet.

  Jag håller dock med Dolf om att det är viktigt att man har korrekt statistik här eftersom det annars både döljer och överdriver problem. Vet man inte vilket det egentliga problemet är och hur stort det är så är det också svårt att göra något åt det.
  I det här fallet hade nog överrepresentationen minskat avsevärt om man kunnat jämföra med en mer relevant grupp, men den möjligheten försvinner när statistiken mörkas. På det sättet är hanteringen exakt densamma som i jämställdhetsfrågor och det börjar bli så systematiskt att man kan undra om inte syftet är att skapa konflikter för att sedan kunna utnyttja dem politiskt. Dvs radikalvänstern måste underblåsa SD för att själva ha ett existensberättigande och tvärtom, det gynnar båda sidor, det som mörkande och brist på fakta framför allt hindrar är mer nyanserade krafter i samhället som inte ser allt i svart och vitt.

 25. @MJ:

  ”Du skrev att Holland ändrade sin debatt och sin politik 2002. Detta sammanföll då med en brant ökning av antalet våldtäkter under några år. Att ändra debatt och politik på det sättet verkar alltså ha negativ effekt och leda till fler våldtäkter. Det är väl knappast något föredöme?”

  Jösses! Är du verkligen så grovt korkad att du tror att en förändring i debattklimat som sen gradvis leder till en förändring i politik och lagstiftning ger omedelbar effekt från ett år till nästa?

  Poängen är att man i Holland, precis som i nästan alla andra västländer, har insett att invandring från MENA är starkt sammankopplat med ökad våldsbrottslighet och även en mängd andra problem. Pga. detta strävar man efter att minimera framtida invandring från dessa regioner samt även att på något sätt assimilera de som redan finns i landet.

  Sen finns det för all del kulturmarxistiska akademiker och andra i samtliga västländer som ägnar sig åt samma typ av nonsensargument som du framför här men i de flesta länder har debatten för länge sen lämnat detta trams bakom sig. Sverige är här ett påtagligt undantag.

 26. @Mia.: varför ta alla invandrare och säga att 99.78% (svenskar 99.96%) inte våldtar? Ta bara från de ca 4 mena länder som ligger högst i statistiken, jag lovar att det inte blir 99.78% utan kanske bara 90% som inte våldtar, sedan för man tänka på att svenskar är många gånger fler än den gruppen.

 27. Dolf skriver att han ”vidhåller att problemet behöver konfronteras”.

  Men är vi säkra på att alla verkligen ser det som ett problem?

  Debatten här har i huvudsak handlat om huruvida det verkligen finns någon överrepresentation hos vissa invandrargrupper vad gäller våldtäkt. Min uppfattning är att det är helt solklart och allmänt accepterat i de flesta västländer att så är fallet.

  Så om vi utgår från att detta gäller, kan det inte vara så att detta är något som en (stor?) del av svenska kvinnor de facto anser är positivt? Om man lyssnar på svenska feminister är det ytterst påtagligt att de på alla sätt försöker att skuldbelägga infödda män men även är villiga att närmast vika sig dubbla för att ursäkta invandrare.

  Att Svenne busvisslar åt en tjej med kort kjol är ett ENORMT strukturellt problem och hela gruppen svenska män måste omskolas men om Ali begår ett flertal överfallsvåldtäkter ligger inte skulden på honom och man kan dessutom inte dra några som helst slutsatser baserat på vilken grupp han tillhör.

  Jag har en stark känsla av att många svenska kvinnor är djupt missnöjda med att de så framgångsrikt har lyckats att feminisera de svenska männen och att detta är en underliggande drivkraft till varför de är betydligt mer positiva till fortsatt stor invandring från MENA än vad som är fallet för de infödda männen.

  Möjligen kan man se hela feminiseringen som ett enda stort ”shit test” och de svenska männen har fått underkänt. Pga. detta vill de svenska kvinnorna nu ha in ”riktiga män” och vad passar då bättre än MENA män med medeltida kvinnosyn och gärna lite krigserfarenhet?

  Vidare är det ingen hemlighet att många kvinnor har erotiska fantasier om att bli dominerade och våldtagna. Nu är detta självklart väldigt känsligt och tabubelagt, men likväl ser verkligheten ut så.

 28. @Kalle:
  Bara 10% av Syriska invandrare skulle vara fler än det totala antalet våldtäktsmän.

  Helt orimliga påståenden får man allt kontrollera lite innan man häver ur sig dem.

 29. @Utlandssvensk:
  Men resultatet i Holland visar ju på motsatsen. Så det är ju ett ytterst dåligt exempel, om principen nu skulle stämma.
  Samma sak i Sverige förövrigt. Våldsbrottsligheten har ju minskat i många år trots jättestor invandring.

 30. @MJ:

  ”Samma sak i Sverige förövrigt. Våldsbrottsligheten har ju minskat i många år trots jättestor invandring”

  Du måste ha hittat några väldigt spännande svampar som du sitter och tuggar på.

  Våldsbrottsligheten i Sverige har exploderat de senaste 30-40 åren. Misshandel är ett bra exempel där Sverige gick från ganska normala västerländska nivåer till fullkomligt hysteriska siffror. För några år sen låg i vi etta i världen vad gällde anmälda misshandelsbrott per capita och siffrorna var 5-10 gånger högre än i vad som tidigare hade varit jämförbara länder (t.ex Danmark eller Schweiz).

  Men sen är det väl både möjligt och troligt att antalet anmälda brott borde börja falla, av den enkla anledningen att det är närmast helt meningslöst att rapportera våldsbrott till polisen, som verkar ha gett upp helt.

 31. @Utlandssvensk:

  Möjligen kan man se hela feminiseringen som ett enda stort “shit test” och de svenska männen har fått underkänt. Pga. detta vill de svenska kvinnorna nu ha in “riktiga män” och vad passar då bättre än MENA män med medeltida kvinnosyn och gärna lite krigserfarenhet?

  Vidare är det ingen hemlighet att många kvinnor har erotiska fantasier om att bli dominerade och våldtagna. Nu är detta självklart väldigt känsligt och tabubelagt, men likväl ser verkligheten ut så.

  Har inte att tillägga till själva ämnet, men ”shit test” är mera en reaktion och ett uttryck för kvinnlig missnöje, än ett bokstavligt test. Man kunde säga att om kvinnan börjar ”shit testa” har man redan failat. Feminismen är detta kvinnliga missnöje i samhällelig skala. Jag tror att en sådan reaktion är oundviklig i alla kulturer där kvinnans könsroll breddas för mycket mot det manliga.

 32. @straightmansburden:

  ” “shit test” är mera en reaktion och ett uttryck för kvinnlig missnöje”

  Så används inte termen allmänt, enligt min uppfattning. På amerikanska siter pratar man normalt om ”shit tests” som något som kvinnor ofta och vanemässigt utsätter män för med syfte att testa om de är alfa eller beta.

  http://www.pualingo.com/shit-test/

 33. @Utlandssvensk:

  Har lite brottom så hinner inte formulera det så bra.

  Men sant, det är den allmänna användningen, tänkte mera på en vidareutveckling av förståelsen för fenomenet. Det är både en test och reaktion.

  Om kvinnan blir ihop med en alfa, kommer hon att börja shit testa samma sekund som hon blir missnöjd med hans (omanliga) beteende och sluta när han uppvisar manlighet. I feminismens fall så testar inte kvinnor om män är manliga utan den är ett uttryck för missnöje med män, och inte med mäns ojämställdhet, utan med mäns jämställdhet.

  Feminism är förträngd kvinnlighet.

 34. @straightmansburden: @Utlandssvensk: Skulle säga att Shit Test är något alla kvinnor gör förr eller senare, medvetet eller omedvetet. Sannolikt något biologiskt betingat eftersom kvinnor har mycket mer att förlora på att satsa resurser på en man som inte vill binda sig.

 35. @Kristian:

  ”Skulle säga att Shit Test är något alla kvinnor gör förr eller senare, medvetet eller omedvetet. Sannolikt något biologiskt betingat eftersom kvinnor har mycket mer att förlora på att satsa resurser på en man som inte vill binda sig.”

  Ja, det låter rimligt. Dessutom finns det fog för en kvinna att testa om en man är fysiskt kapabel och villig att att försvara henne och barnen mot andra män.

  Som jag ser saken är civilisation en effekt av att man kontrollerar och eliminerar destruktiva och skadliga beteenden hos båda könen. Uppenbarligen måste t.ex manlig aggression kontrolleras om vi ska kunna leva under någorlunda ordnade former. Men det finns även påtagligt destruktiva beteenden hos kvinnor som måste stävjas om vi ska kunna upprätthålla civilisationen. Detta fanns inbyggt i t.ex traditionella äktenskap men med feminismens segertåg har alla spärrar mot kvinnlig destruktivitet eliminerats.

  Resultatet förefaller bli nationellt självmord.

 36. @Utlandssvensk:
  Jag pratar om verkliga våldsbrott inte anmälda brott.
  Men antalet anmälda misshandlar ökade 2004-2011 och sjunker därefter.
  Offerundersökningar visar en svagt nedåtgående trend, men mellan 2-3% under flera decennier.

  Dem säkraste siffran för våldsbrott är dödligt våld eftersom de flesta upptäcks och inget offer kan ljuga om det. Det har minskat.

  Du måste ha läst helt fel. Anmälda brott är knappt dubbelt här jämfört med Danmark eller Schweiz.
  T.ex. UK, USA, Frankrike har högre anmäld brottslighet och t.ex. Tyskland, Österrike och Belgien ligger på samma nivå.
  Västerlandet måste vara en väldigt liten plätt för dig. Du får berätta var du menar att det ligger.
  Malta kanske är lika med västerlandet? Det har 1/10 del av Sverige.

 37. Kommer ni ihåg skandalen i England? I en enegelsk stad utnyttjades hundratals pojkar och flickor som bodde på ett ungdomshem. Det pågick under flera års tid. De yngsta som utnyttjades var i elvaårs åldern. Det var gängvåldtäkter och andra tortyrliknande metoder som användes.

  Polisen kände till det här, men vågade inte ingripa eftersom majoriteten av gärningsmännen kom från Pakistan. En del polismän fick till och med order om att inte ingripa.

  Så detta pågick i flera år, barn och ungdomar som redan mådde dåligt behandlades som sexslavar.

  I Pakistan behandlas kvinnor illa och de pakistanska männen betedde sig som i Pakistan. Och precis som där blev de inte straffade här.

  Om bilen är röd så är den röd. Om det är invandrare som kommer hit med en brutal och omänsklig syn på mänskligt liv så är det så och då är det ett problem.

 38. @MJ:

  ”Men antalet anmälda misshandlar ökade 2004-2011 och sjunker därefter.”

  På 50 och 60-talet låg antalet anmälda fall av misshandel kring 10 tusen per år. Sen ökade vi till 20 tusen i mitten av 70-talet och 30 tusen i mitten av 80-talet. Sen har det fortsatt att stiga brant för att närma sig 100 tusen !!!!

  Att då säga att det föll efter 2011 är endast löjligt. Självklart faller tendensen att anmäla när polisens uppklarningsfrekvens närmar sig noll och det dessutom finns en påtaglig risk för vedergällning från kriminella.

  ”Du måste ha läst helt fel. Anmälda brott är knappt dubbelt här jämfört med Danmark eller Schweiz.”

  Kan du inte läsa? Jag pratade om brottet MISSHANDEL. Där ligger Schweiz kring 10.000 anmälda fall om året, dvs. Sverige ligger cirka 1000% (ja, tusen procent) högre.

  ”Dem säkraste siffran för våldsbrott är dödligt våld eftersom de flesta upptäcks och inget offer kan ljuga om det.”

  Det där är fria fantasier och en viktig del av den svenska propagandan. Dödligt våld kännetecknas främst av att det inte längre finns en målsägare. Det är helt omöjligt att veta hur många som upptäcks. Givet att svensk polis är närmast otroligt oduglig jämfört med övriga västländer kan man lugnt förmoda att en stor mängd dödligt våld antingen inte utreds eller inte upptäcks. Är en flicka som hoppar från balkongen ett möjligt mord eller ett uppenbart självmord? Svaret är troligen högst beroende på land.

  Vidare har Sverige en förbluffande stor andel personer som ”försvinner”. I många andra länder utreds detta betydligt mer seriöst.

 39. @MJ: @MJ:
  ”Dem säkraste siffran för våldsbrott är dödligt våld eftersom de flesta upptäcks och inget offer kan ljuga om det. Det har minskat.”

  säger Du självsäkert , utan att ana att Du gick i en klassisk fälla

  Har Du reflekterat över följande ?

  ” Men ”döda” är inget bra mått på våld. ”Lasermannen sköt elva personer, varav en dog. På 30-talet skulle åtta eller nio ha avlidit, på 70-talet ungefär fem och i dag förmodligen ingen”, säger rättspatologen Jovan Rajs (Aktuell Säkerhet 6/2000).”
  (Jovan Rajs , prof. emeritus)

  Att just antal döda är värdelöst som mått på hur verkligheten förändrar sig ur ett tidsperpektiv.

  Du har inte besvarat mina 3 Lemman ;

  1. Det ogrundade påståendet om svenska våldtäkter är
  flest i världen
  2. Var finns fartdåren. Där kontrollen är stenhård och
  böterna skyhöga , eller där kontrollen mycket låg
  3. Anser Du att etniska svenskar är våldtäktsbenägna
  just p.g.a etnicteten . Lite rasbiologi här eller
  är det bara ytterligare ett sätt att nagla fast vita män vid
  skampålen

 40. @straightmansburden:

  ”Har inte att tillägga till själva ämnet, men “shit test” är mera en reaktion och ett uttryck för kvinnlig missnöje, än ett bokstavligt test.”

  Ummm, vad menar du nu egentligen? Shit test som begrepp står uttryckligen för bokstavligt test av huruvida en man står pall eller dukar under vid social press från kvinnor, ofta i grupp.

 41. @MJ:

  ”Det är det som är problemet med kulturargumentet (baserat på svensk statistik). De kommer från en mindre våldtäktsbenägen kultur, t.ex. Syrien, till världens mest våldtäktsbenägna kultur (Sverige) och då, som minoritet här, blir de mer våldtäktsbenägna än svenskar. Det verkar ju då mer som att de ÖVERANPASSAR sig till den svenska kulturen än att de tar med sig sin egen.”

  Där visade du vad du kan om kulturargument (ingenting)

  Vad sjutton babblar du om för megasmörja? Det existerar överhuvudtaget inget som heter ”kulturell överanpassning”. Det är snömos så det sjunger om det. Kulturer består av värderingar och dessa försvinner inte magiskt när någon passerar en nationsgräns om det är vad du tror. Den japanska ändrades inte förrän den mötte den kombinerade kraften av två atombomber, ockupation och USA:s främsta kulturforskarteam.

  När syrier befinner sig i syrien så är killarna lägst ner på skalan minst lika benägna att våldta blondiner i kortkort som de är i Sverige. Det råkar bara finnas

  a) betydligt färre blondiner i kortkort
  b) betydligt värre poliser och fängelser
  c) familjens heder som reellt hot

  När de kommer till Sverige så finns det många fler blonda måltavlor, de flesta poliser skrämmer inte en fluga, fängelserna liknar lyxhotell och sist men inte minst så finns nästan ingen familjeheder så länge det är blondinerna som utsätts och inte döttrar till flyktingar.

  Detta gäller inte bara Syrien, i den sista BRÅ-studien var det inte mindre än fem nationer vars överrepresentation gällande sexbrott låg flera gånger över inte bara Sveriges utan även våra grannländers.

 42. @Erik:

  Ummm, vad menar du nu egentligen? Shit test som begrepp står uttryckligen för bokstavligt test av huruvida en man står pall eller dukar under vid social press från kvinnor, ofta i grupp.

  Jag får återkomma till detta vid ett senare tillfälle, har inte tid att kommentera nu, men ämnet blir nog igen aktuell vid kommande inlägg…to be continued

 43. @Erik:
  Ah, du kan bättre än det.
  Avskräckning vet du att det inte fungerar. Islamistrebeller råkar mycket mer illa ut än våldtäktsmän i Syrien och det finns ändå fler sådana.
  Det är inte blondiner i kortkort som är det typiska offret för våldtäkt. Det handlar inte om sexuell attraktion.
  Familjens heder blir nog minst lika fläckad. Jag har aldrig hört en svartskalle skryta om sexbrott.

  En annan förklaring skulle ju kunna vara att Sverige inte är världens våldtäktshuvudstad i verkligheten utan att statistiken är skräp.

 44. @Erik: Väl talat Erik !

  Inom Islam finns det en del ledtrådar .
  Här mest om pedofili .
  Övriga genusrelaterade saker som islams kvinnosyn m.m
  är ända relativt välbelysta

  Enligt sharia är det tillåtet att ha sex med flickor
  från 9 år inom äktenskap . I SaudiArabien kan 8-åriga flickor giftas bort .
  Flickor blir bortgifta enl. faderns vilja och kan i normalfallet inte få det upplöst .

  Koranen säger i.o.f.s att parterna bör välja själva , men i praktiken blir det bestämt över huvudet.

  Även viss form av kortäktenskap , mut’a .ibland bara några timmar , används för att legalisera en tillfällig sexuell förbindelse .Vanligast bland shiíter.
  I väst benämns detta som prostution och är stigmatiserat .
  Mut’a betyder ”gåva”, men man kan misstänka att vårt ord ”muta” har sitt ursprung där .
  En dokumentär från Pakistan på Svt handlade om ”Bacha Bazi” som betyder ung. ”Lek med pojkar” .Utbrett även i Afghanistan . Enligt filmen handla det om c:a 4 milj.
  pojkar bara Pakistan .

  Vill man fördjupa sig , läs här :
  http://www.rawa.org/temp/runews/2010/11/18/bacha-bazi-afghanistanand-darkest-secret.html

  Detta som en bakgrund till pedofilskandalen i Rotherham
  med 1 400 barn i en stad av Malmös storlek .
  Förövarna hade i huvdsak pashtonsk bakgrund (Pakistan/Afghanistan)

  Citerar ur SvD :
  ”Även där kände polis och sociala myndigheter till fallen och hade redan 2002 fått hård kritik av nationella myndigheter för att de blundade.(….)En anledning till att myndigheterna valt att förneka uppgifterna sägs vara rädsla för att bli anklagade för rasism.”

  SvD:s rubrik skrämmer ”Ännu en stor pedofilskandal”

  En annan sak som skrämmer , och som också är anledning till mitt inlägg .
  Denna tystnadens konformism , denna skräck att ens våga bli kallad för Ordet .

  När både poliser , som skall gripa förbrytare , och socialtjänst , vars viktigast mål är att värna barnen , slutar göra sitt värv är vi illa ute .

  Se på fallet Yara i Karlskrona . Socialen kollade upp hemmet där Yara skulle placeras . Det var fullständig misär med bl.a avföring på golven .

  Ett år senare var hon död. Hon räddade förmodligen livet på familjens övriga två små barn , som blev omplacerade . Polisen fick också in orosanmälningar som dock g(l)ömdes undan .
  Den omtyckte rektorn Johan Johansson fick agera syndabock Han försökte sedan ta sitt liv , och ligger nu förlamad och i koma .

  Så ser det ut i dagens Sverige , där risken att få rasistanklagelser på nätet från främst feminister och Twitter-armén gör att man offrade Yara . Hur många fler ska offras ?

  I ett Sverige där det radikalfeministiska SvT har oss i sin skolbänk . Kollade Almedalen , där ”näthatet” mot kvinnor var ett stort inslag . #BackaZara sades säkert hundra ggr .

  Hörde knappt något om nedanstående under mysveckan :
  Att: soc. går i väggen likt i Karlskrona , man har skottsäkert glas på sjukhus , skolan….

  Nu orkar jag fan inte mer här . Vad är det som pågår ?

  Om nå’n läsare finns kvar ; här kan ni läsa hela Yara-fallet i en kvalitetpublikation ; Neo .

  http://magasinetneo.se/artiklar/vem-bar-ansvaret-nar-ett-barn-dor/

 45. @MJ:
  @Erik:

  Här är några belysande artiklar från DN angående invandrarungdomars attityder:

  http://www.dn.se/arkiv/nyheter/det-kan-handa-den-snallaste-kille

  ”- Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej, säger Hamid. Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-krigar-mot-svenskar-med-ran/

  ”Vågen av personrån som drabbat Malmö det senaste året är till en del ”ett krig mot svenskarna”. Det säger elva unga rånare med invandrarbakgrund som motiv till att de bara ger sig på svenska ungdomar.”

  ”De intervjuade pojkarna är mellan 15 och 17 år och en av dem förklarar för Petra Åkesson vad makt innebär för honom.
  För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”

 46. @Göran i Gamleby:
  Vi har nog inte sett det sista om Rotherham (inte Rottenham) än.
  UK har en historia av stora pedofilskandaler som sedan visat sig vara rättsskandaler. T.ex. Westminster pedophile ring (en massa högt uppsatta herrar, alla vita och de flesta kristna), Katolska kyrkans korggossar och den egentligen mest kända men som jag inte kommer på namnet på nu, där hundratals barn omhändertogs och chefshäxan roade sig med att stoppa in glaskoner i deras kroppslppningar som bevis på sexövergrepp (alla anklagade då också vita).

 47. @ Utlandssvensk

  Jag har själv varit inne på de tankegångar du nu yppar, dvs. att svenska kvinnors besinningslösa raseri mot svenska män ytterst handlar om att svenska män inte förmår stå upp för någonting, utan står dubbelvikta inför våldsverkare från Mellanöstern. Kvinnans sexualitet är nu bara sådan att hon föredrar aggressiva män framom ynkliga mesar. Inga ideologisa fraser kan ändra på detta.

  Svenska män har haft en avgörande roll i skapandet av vad som en gång varit det troligen mest anständiga samhälle mänsklighetens historia känner till. För de kvinnor som fått uppleva detta är det bara värt förakt, eftersom de inte klarar av att ta ansvar för sin sexualitet och vill därför störta detta samhälle i fördärvet.

 48. @MJ:

  Du missar poängen totalt i din iver att pladdra. Du har flera gånger skrivit rena rama stolligheter och är därför egentligen inte värd att bi bemött.

 49. @Rick:
  Jag vet.
  Jag har ju använt logiken från rasisternas stolligheter, för att visa hur stolligt det är.

  Det har ju också varit en nyttig övning eftersom folk som accepterar stolliga slutsatser om svartskallar plötsligt slår bakut Över motsvarande stolligheter om män i allmänhet eller vita män.

  Förmågan finns där alltså. Det är inte korkskallighet som är orsaken utan lögn och rasism.

 50. @Rick:

  ”Jag har själv varit inne på de tankegångar du nu yppar, dvs. att svenska kvinnors besinningslösa raseri mot svenska män ytterst handlar om att svenska män inte förmår stå upp för någonting”

  Ja, det känns som att det är där man hamnar om man tillämpar Ockhams rakkniv. Likväl är det en väldigt jobbig och otrevlig slutsats, som leder vidare till att mycket måste ifrågasättas. Kan ett samhälle som ger kvinnor bestämmande inflytande överleva? Eller leder det nästan mekaniskt till nationellt självmord?

 51. @Rick: @MJ:

  Jag håller med Rick här, dvs. MJ skriver i hög utsträckning osammanhängande smörja och det är tveksamt om det är meningsfullt att då gå in i debatt med henne.

  Nu verkar MJ tro att hon tillämpar en metodik som hon har hämtat från ”rasisterna” och det är nog lika bra att låta henne leva vidare i sin fantasivärld. Nästa gång kanske hon tror att hon är Julius Caesar eller Napoleon och vi kan då få förmånen att få se hennes tolkning av hur dessa förde en debatt.

 52. @MJ:

  ”Ah, du kan bättre än det. Avskräckning vet du att det inte fungerar.”

  Som sagt du har inte fattat ett jota av kulturvetenskap, avskräckning fungerar utmärkt från en in-group, men inte från en out-group. När nazister förbjuder fransmän från att attackera sjukhus så skiter de i det. Om franska partisanledare däremot förbjuder det så gissa om det blir skillnad…

  Japanernas kulturomvändelse exempelvis fungerade upplysningsvis på så sätt att det inte var från amerikanerna som direktiven kom, utan från Japans kejsare, som General MacArthur själv beslutade att inte åtala för krigsbrotten Japan begått.

  ”Islamistrebeller råkar mycket mer illa ut än våldtäktsmän i Syrien och det finns ändå fler sådana.”

  Islamistrebeller behöver inte´vara rädda för att islamistrebell-kompisar skall utdöma straff mot dem för att ha lyckats begå terrordåd, som sagt, det är från in-group avskräckning fungerar. De är föga förvånande inte rädda för att fördömas av ”islams fiender”.

  ”Det är inte blondiner i kortkort som är det typiska offret för våldtäkt.”

  Nonsens, relativt kvinnor i burka är det definitivt blondiner som är typiska våldtäktsoffer i Sverige för överrepresenterade grupper.

  ”Det handlar inte om sexuell attraktion.”

  Rena galenskapen att säga så. Som en studie visar tydligt: Tjejer i ung ålder (16-19) löper mer än 84000% risk att utsättas för våldtäktsförsök jämfört med kvinnor 50-64. Detta är så grundläggande evolutionslära man måste gå på dagis för att inte begripa det, alterntivt gå med i en sekt där fakta är förbjudet som brott mot gud.

  ”Familjens heder blir nog minst lika fläckad. Jag har aldrig hört en svartskalle skryta om sexbrott.”

  Du har aldrig sett mig spela Fotboll heller…

  ”En annan förklaring skulle ju kunna vara att Sverige inte är världens våldtäktshuvudstad i verkligheten utan att statistiken är skräp.”

  Jag har inte sagt att Sverige är världens våldtäktshuvudstad heller. Det är irrelevant om Sverige är värst, näst värst eller på plats 20, vad som är relevant är hur många personer FLER du vill ha våldtagna så du kan tycka vad som överheten (dvs radikala vänstern) bestämt är rätt i frågan.

  Ge mig gärna en siffra, hur många skall sätta hälsan till så du skall få tillhöra en privat klubb för inbördes beundan?

 53. @MJ:
  De här frågorna är så ofattbart svåra . Så svåra att man inte kan ta det till sig .
  Mera näraliggande är det jag tar upp i slutet .
  Om handlingsförlamade myndigheter .
  Att sätta sig in i fallet Yara är en ökenvandring , men alla borde göra det .
  Hur Akademikerförbundet SSR. svarar att deras medlemmar visst är kompetenta med hög utbildning . Stämmer säkert .
  Hur kommunen gömmer sig bakom ”att trycket från ensamkommande är hårt” Stämmer också .
  Polisen skickar ut medietränade presstalespersoner, som gömmer sig i dimridåer med sekretessen som skyddsmantel.

  Några skulle bli fällda ,om någon åtalade .Ännu fler har svikit i sina yrkesroller . Men alla förenas i att tillåta mörkläggningen , att skydda sig själva .
  I fallet Yara är skräckordet islamofobi .

  Är helt övertygad , efter att ha läst igenom mycket material ,att Yaras fosterfamilj aldrig skulle godkäntsom den varit svensk .Fostermamman var dömd för ett flertal stölder , han var misstänkt för våld i hemmet , men det avskrevs .Socialtjänsten säger lakoniskt:
  ”…att morbrodern har så kallad kulturkompetens.” Antar de menar att han kan arabiska. Famijen hade vid den här tidpunkten inte ens sökt asyl , vilket sedan gjordes .
  I.o.m det hade man noll koll, då inga uppgiter fanns om familjen ö.h.t .

  ”Det vi vet är att skolläkaren noterar att Yara endast gått upp ett hekto på ett år trots att hon växer”.
  konstateras det

  Skulle detta kunna hända ett svenskt barn ?
  Aldrig , aldrig någonsin !

  Yara är död , rektorn Johan Johansson ligger förlamad i koma . Ingen av offren kan tala för sin rätt .

  Jag lägger skulden på radikalfeminismen och vänstern
  med sin identitetspolitik om rasifiering och brännmärkning
  av de som vågar andas kritik mot islam och den huvudlösa
  migrationspolitiken . Munkavlen sitter tryggt , precis som skygglapparna .
  Man bör nog tänka på att utöver skygglappar ingår också betsel och piska i paketet !

  Har någon sett #Backa Yara ? Skäms över mitt land !!
  Skämmes Sverige !!!

  Tack för ordet !

 54. @Göran i Gamleby:
  Åh, vad bra sagt! Tusen miljoner guldstjärnor!

  Nej, i det här landet fortsätter vi att fokusera på oväsentligheter, medan vi blundar för det som är viktigt… Skamligt är det!

 55. Så avskräckningen du menade att t.ex. Saudiska polisen utövar genom att vara hårda är att de är en in-grupp som fördömer vissa handlandet?
  Då missuppfattade jag vad du menade.

  Kvinnor i burka är en så liten grupp så att om enda blev våldtagen skulle de vara överrepresenterade. Men de som är överrepresenterade idag är kvinnor med invandrarbakgrund.

  Tjejer 16-19 umgås också mer med både grupper och situationer där våldtäkt är vanligare.

  Nej, men jag har sett många svartskallar spela fotboll.

  Vad ska siffran baseras på då? Den nuvarande postmoderna statistiken? För då är det ju bara att hitta på en annan siffra.

 56. @Alith:
  Tackar för stjärnorna .
  Skickar dem vidare till Yara i hennes himmel och till alla oräkneliga offer för förbrytarna .

  Särskilt upprörs jag av förbrytarna i manschett , i uniform och med fina utbildningar som är avlönade
  av oss att skyddade svaga .
  När de förenas i tystnadens konformism och hjälper varandra i mörkläggningen .

  När ljuset tänds och allt avslöjas vidtar en smutsig
  kampanj ;att rentvå sig och skylla på andra .
  Men den smutsen biter ingen tvål i världen på .

  Men de konstaterar nog lättat; jag blev inte kallad
  islmofob i alla fall .

 57. @MJ:
  Jag är inte mer än människa .Finns såklart massor med
  lika hemska och obegripliga fall . Men de har ofta en gemensam nämnare . Skräcken för ett drev .

  Fallet Bobby Äikiä är snart tio år gammallt . Då brännmärktes man inte som med dagens vokabulär .
  Men var livrädd för en riddarklädd journalistkår med Janne
  Josefsson i spetsen som ryckte ut , svartmålande socialtjänsten , när de helt riktigt ville flytta barn till en bättre miljö .

  Fallet med de förståndshandikappada ungdomarna , som fick ett barn och fick bo hos ena mamman i källaren .Där hade i ordningställts en OK bostad. UG gjorde ett mycket uppmärksammat reportage där Janne J satte sitt berömda fotblad i många dörrar och allt framställdes som en solskenshistoria , endast förmörkad av socialens maktfullkomlighet .

  Senare kom sanningen fram att ungdomarna var oförmögna till ens den enklaste skötsel
  av sitt barn . Mycket omskrivet , men tystnaden sänkte sig snart hos media när fakta kom fram.

  ”När jag själv såg programmet blev jag mycket upprörd, jag trodde på att allt som sades var sant.
  Men ack vad jag bedrog mig.
  Nu efteråt när man mer fått klara fakta så inser man att ingenting var som det framställdes.”
  ( kommentar på nätet 2003)

  Samma drev då som nu . Arma barn!