Tävlingsvinnaren är: En stilla undran!
avatar

Det var ett absolut självklart val att kora En stilla undran till vinnare i Genusdebattens första tävling! Smile Bidraget var välskrivet och mycket intressant. Han/hon (vågar inte skriva hen för då blir ni väl arga på mig) har för övrigt kartlagt sig själv HÄR.

Läs tävlingsbidraget själva: Gynecomastia.

En text om hur män blir bestraffade socialt för sina manboobs. 

Enstillaundran

 

Tävlingsvinnaren blir kontaktad per mail för mottagning av pris.

Kommentarer

Tävlingsvinnaren är: En stilla undran! — 11 kommentarer

 1. Grattis till dig enstillaundran och vem vet det kanske blir en undran i stillhet fler gånger som kommer på pränt här på genusdebatten.

 2. En stilla undran

  Det är i första hand inte bara män som talar om det som ett problem. Den medicinska diskursen är beroende av sexuella preferenser . Utan människor och deras tankar ingen medicinsk diskurs. Alltså att det ses som ett medicinskt problem beror också då på att kvinnor gärna inte väljer män med man boobs om han inte har något som kompenserar för det.

  I övrigt så finner jag sådana här texter som rätt tydliga agendor kring att förnedra män. Framförallt brukar kvinnliga avundsjuka feminister roa sig med dylika porträtt på män. Att ta manlighet ifrån dom är feminismens stora längtan medan den genomsnittliga kvinnan i sexualismen gör allt för att söka efter den. Att ge sig på manligheten innebär att göra sig löjlig över exakt de saker man sen själv vill framstå som. Radikalfeminister ser upp till manlighet och därför är det inte sällan dom hatar att se det hos sina konkurrenter vilket ofta då ideologiskt råkar vara män.

  När jag ser någon som ritar en bh på en manskropp så blir jag ännu mer peppad att som man odla det jag redan är bra på, -att vara manlig.

 3. @Torstensson:
  Vad gäller ”utnämningen” antar jag att du menar Genusdebattens pris. Det får du ta upp med dem om du tycker det är ”rent jävla trams”. Vill däremot ha en diskussion om ämnet så får du vända dig till mig.

  När det gäller dina övriga kommentarer kan jag förstå om du blir provocerad av mitt inlägg. Jag funderade ganska länge huruvida jag alls skulle skriva om ämnet då det lätt kan ses som överkänsligt, ironiskt, bagatellartat eller helt enkelt kontraproduktivt för debatten om jämställdhet.

  Det finns så klart många andra viktigare frågor som förtjänar mer uppmärksamhet. Du kan läsa om många här på Genusdebatten som förjänstfullt har täckt in många. Jag bidrar på mitt eget sätt på min egen blogg.

  Utöver ämnet i sig (som faktiskt kan vara en riktig och viktig fråga) fanns det flera anledningar på en mer metanivå till att jag ändå valde att skriva om ämnet:

  Den första var att belysa hur enkelt det är att hitta frågeställningar om man har en agenda att föra fram. Det gäller med andra ord att ha lite distans till den egna ståndpunkten för att inte gå vilse i sina egna tankebanor. Se gärna Kimzha Bremers inlägg Alla konspirationsteoriers moder och att vilja bli frisk igen där han tar upp uttrycket ”Snap out of it”.

  En annan anledning var att ”spegla” den retorik och metod som ofta används inom feminismen: offer-förövare som absolut dikotomi, ogrundade axiom (vilket axiom alltid är), haltande logik, självmotsägelser, gruppanklagelser etc. Listan kan göras lång.

  En tredje anledning var att beskriva det tolkningsföreträde som finns i dagens samhälle när det gäller maskulinitet (och du tar upp denna fråga i din kommentar). Det finns ingen motsvarande rörelse för män liknande den feminism som kämpar för kvinnors (och mäns?) rättigheter och värde i samhället. Feminismen har tagit på sig även denna uppgift och på min blogg finns det länkar till massor avmaterial som belyser detta.

  Jag hoppas du finner någon vägledning i detta.

 4. @Torstensson: Om du inte gillar det du ser så får du gärna komma med eget material som vi kan använda oss av. Nästa gång så kanske du själv kan komma med det perfekta tävlingsbidraget, alternativ komma med förlag på bättre upplägg kringt eventuella tävlingar osv. Om du inte gillar tävlingar alls så kan du bara scrolla vidare från de inlägget som driver sånt.

  Ha en trevlig dag!