Svensk antisemitism
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke hjälper media
i kampen mot antisemitism

Här ett litet uttalande för Aftonbladet och övriga media att sätta tänderna i:

Samtidigt anser nu stora judiska grupper i USA att Clinton ska sluta medla i konflikten. USA bör ställa sig fullt ut på Israels sida.

Det kan förstås leda till en oerhörd katastrof. Men underskatta inte det kravet. Judarna pumpar in oerhörda pengar i USA:s politik, 30 gånger mer än arab-amerikanerna. De har makt. De styr och ställer med mottot ”money talks”.

Ytterligare en av alla dessa vidriga antisemiter som verkar i den svenska offentligheten. Det är tur att vi rensar ut dem.

Det börjar bli utpräglat fånigt det här. Ursäkta om jag repeterar en del från de tidigare inläggen, men det känns som en nödvändig inledning till inläggets kärna.

En av SD:s ledamöter i riksdagen lägger en motion om att sprida ägandet inom media. Motionen baserar sig på den felaktiga föreställningen att Bonniers äger eller kontrollerar 80 % av media. Motionen nämner överhuvudtaget inte Bonnier eller etnicitet, men så är hon klantig och bluddrar om Bonnier i ett mejl till Aftonbladet samtidigt som hon är så korkad att hon säger att ingen etnisk grupp bör få äga mer än 5 %. Helt bortsett från att hon aldrig använder ordet ”jude” och inte heller pekar på att det är någon specifik etnisk grupp vars ägande skall begränsas så borde väl alla identitetsfanatiker ställa upp på dessa premisser. Med tanke på att feminister, anti-rasister och vänstern vurmar för kvoteringar så att män skall begränsas till mindre än 60 % i styrelser och att man vill begränsa vitas representation i alla möjliga sammanhang så borde de väl ställa upp på att Anna Hagwall vill sätta ett tak för hur mycket en etnisk grupp skall få äga av medierna. Nu hade hon fel i sak om att Bonnier skulle äga 80 %, men det gör henne inte till rasist.

Så får medier, och den politiska ”eliten” (citattecken eftersom det mer förefaller vara bottenskrapet än eliten) spontanorgasmer när sajten ”Inte rasist, men” släpper en video där folk skrattar när Oscar Sjöstedt på en privat fest för 4 år sedan (innan han själv satt i riksdagen) berättar en anekdot om hur några tokskallar till nazister bär sig åt på ett slakteri där han jobbade.

Sen följer man upp med hur Carina Herrstedt kallar spelare i Landskronas fotbollslag för judar, negrer och zigenare. Rubriken är för det första helt missvisande, hon kallar inte någon någonting. Hon skickade för 5 år sedan en rolig historia av Bellman-typ till sin sambo i ett mejl. Den nämner också bögar och en nunna:

Först skaffar man 2 st judar, eftersom det enligt lag är förbjudet att förfölja dem. Anfallet förstärks med en neger, en kines o en indian för att bli mer färgstarka. Som backar värvas 2 bögar för att få mer tryck bakifrån. Till målvakt värvar man en 40-årig nunna, hon har inte släppt in något på 40 år! Som reservmålvakt skaffar man en zigenare, de tar ju allt!

Jag vet inte vad nunnor tycker om den, men jag kan se för mig hur man till allmän munterhet drar ett liknande bögskämt mot Tony Irving i Let’s Dance, och Tony skrattar med.

Historien kännetecknas väl inte av att vara intellektuellt högstående, det är inte riktigt samma kvalitet som att det bara finns 10 sorters människor – de som förstår sig på binär matematik och de som inte gör det – men jag tycker själv det är lite barnsligt kul. På samma nivå som att ”en tysk, en britt och en norrman …”, smålänningar är snåla och frågeställningar om ifall skottar har något på under kilten.

Sen dravlar statsministern om nazist-parti i partiledardebatten. Filmen med Oscar Sjöstedt hänvisas till gång på annan, också i dagens partiledardebatt. Partiledarna beter sig precis lika osakligt och vidrigt åt som vilket sunkigt mediadrev som helst. Sajten ”Inte rasist, men” fortsätter med att publicera bild av Sjöstedt som skinhead på gymnasietiden och hårda fakta som:

Flera uppgiftslämnare berättar också om Sjöstedts dubbelnatur där han o ena sidan hade vänner från olika delare av världen och gick på en internationell skola, men o andra sidan utmärkte sig rejält med sina politiska åsikter och attribut. Sjöstedt ska flera gånger blivit konfronterad och utfrågad om han var nazist, men ska hela tiden ha svara att han var nationalist och inte nazist.

Med andra ord, om man verkligen har mångfald bland sina vänner så är man en dubbelnatur, särskilt om man förnekar att man är nazist.

Det här börjar mer och mer likna ren förföljelse, man kokar tunnor med hönsbuljong på en sparvfjäder och konstruerar hela skrotupplag av en rostig spik.

Men det finns riktig antisemitism. Vad sägs t.ex. om följande (fetstil och kursivt i originalet):

Välkommen till Radio Islam – Sveriges enda sant anti-rasistiska hemsida – då den tar ställning mot alla former av rasism, inklusive den judiska rasismen och judarnas ockupation av Palestina.
Den mest utövade formen av rasism och apartheid idag är sionismen, judendomens förlängda arm. Den judiska rasismen är riktad – inte enbart mot palestinierna – men mot oss alla icke-judar, ”goyim” som de kallar oss.
Sionismens förespråkare besitter toppmaktpositioner inom västvärldens massmedia, finanskretsar, och politiska etablissemang. Ett inflytande som används för att säkra det internationella socialfallet Israels fortsatta existens som ockupationsmakt.

Gå in på Radio Islams svenska hemsida, det första man möts av i Innehållsöversikten är: Judisk rasism; Judisk makt i Sverige; Sionism – Israel; Radio Islam; Judisk terror; Judiskt massmediainflytande; Judisk makt i USA. Sen är det visserligen slut på just ”Judisk” i innehållsförteckningen, men det dyker upp Sions Vises Protokoll och Sions krig mot Irak bland de mer neutrala Citatsamling; Uppslagsverk; Blandat osv.

I toppen på sidan finns en rad med länkar till Judisk rasism; Judisk makt; Sionism; Judisk terror; Revisionism; Sions Vises Protokoll; Islam; Radio Islam.

Klickar man på Judiskt massmedia-inflytande möts man av följande (fetstil och kursivt i originalet):

Judiskt inflytande över våra medier utnyttjas för att sprida den judiska apartheidstaten Israels propaganda. De stora mediaktörerna Bonniers (DN, Expressen, Sydsvenskan, TV4, etc) Hjörne (GP, Hallandsposten, Stampen, etc) och VLT-koncernen samarbetar öppet med Förenade Israelinsamlingen. Och när Bonniers tog över TV4 använde de sig av den judiske finansmannen Robert Weil (Proventus) att agera bulvan för sitt uppköp… en man ”vars engagemang i Israel […] är stort

Ser man på, där dök Bonniers upp, man skulle ju vara frestad att tro att SD tagit över Radio Islam, om det inte vore för länken Sverigedemokraterna – i Israels sold där man kan läsa (fortfarande originalkursivering):

– Två judiska bröder (Ekeroth) står bakom Sverigedemokraternas antiislamiska, antiarabiska kampanjer.
– Den ene har vunnit det sionistiska Herzl-priset för ”exceptionella insatser för Israel och sionismen”.

… och sen följer åtskilliga sidor om hur Israelvänliga och judiska SD är.

Det finns gott om länkar till material om förintelsen. Bland annat en liten bok Förintelsen skärskådad där jag återger kapitel 11 i sin helhet (det är kort):

Varför hittade segrarmakterna på förintelsen och gaskamrarna utöver de verkliga tyska illdåden?

Efter att de allierade i två världskrig haft sådant besvär med tyskarna, ville de för årtionden framåt se Tyskland internationellt isolerat och det tyska folket så pass demoraliserat, att det inom överskådlig tid inte skulle våga föra en självständig politik. De brott, som tyskarna faktiskt begått, räckte emellertid inte till, då de besegrade ju kunde slunga ett trotsigt ”Tu quoque” – ”Även du!” – mot segrarna. Mot fördrivningen av judarna från 1933 till 1941 kunde de hålla fram den med ojämförligt mycket större brutalitet genomförda fördrivningen av ost- och sudettyskarna från och med 1944; mot de nazistiska koncentrationslägren, lägren i den sovjetiska Gulagarkipelagen, där långt många fler människor omkom; mot den barbariska, militärt meningslösa, avsiktliga förstörelsen av Warszawa, den icke mindre barbariska, militärt meningslösa förstörelsen av Dresden.

Därför uppfann segrarmakterna ett brott, som var enastående i mänsklighetens historia: förintelsen, det systematiska utplånandet av ett helt folk, från spädbarn till hundraåriga gammelmormödrar, i gaskamrar.

maus-adaptation-slice

Jag vet inte hur ni ställer er till detta, men ärligt talat, om man skall hålla på och ägna sig åt att jaga folk för triviala skämthistorier och personförföljelse av SD:s ekonomiska talesperson i riksdagen för att han på en fest berättat en anekdot om nazister och var ”skinhead” på gymnasietiden, ja, då är man definitivt och rotar i fel soptunnor. Men det är klart, att börja granska Radio Islam är förstås islamofobi.

Aftonbladet publicerade för några dagar sedan en debattartikel från Petter Larsson som efterlyser hårda tag mot högerextremismen (min kursivering):

De ska också bekämpas rättsligt. Flera länder vi vanligtvis inte betraktar som åsiktsförtryckande diktaturer, som Tyskland, Österrike, Belgien och Frankrike, har olika former av organisationsförbud riktade mot rasistiska och/eller antidemokratiska organisationer. Den möjligheten finns också i svensk grundlag, och FN har upprepade gånger kritiserat Sverige för att man inte har lagstiftat i frågan.
– – –
Ofta sägs att polisen därför borde tillämpa lagen om hets mot folkgrupp mer rigoröst. Men det räcker förmodligen inte, eftersom nazisterna har lärt sig att inte hetsa offentligt. Om Sverige ska avstå organisationsförbud, bör därför lagen om hets mot folkgrupp vidgas så att riksdagens ursprungliga mål att lamslå extremhögern faktiskt förverkligas. Kanske kan det ske genom att det som hets räknas att delta i uppenbart rasistiska organisationers offentliga verksamhet.

Om hetslagstiftning och organisationsförbud låter som vådligt totalitära åtgärder, så kom ihåg att de i själva verket syftar till att motsatsen: att med 1900-talets fasor i minne hindra att majoritetsmakten används för förtryck och våld mot minoriteter.

Mm, just det, nazisterna är ju verkligen i majoritet i sverige. Det måste vara fullständig kortslutning i huvudet på karln. Han säger det inte rakt ut, men det lyser ganska klart fram mellan raderna i artikeln (om kanske inte just i det citerade) att det han egentligen vill förbjuda är sverigedemokraterna.

Gudrun Schyman och två andra företrädare för Feministiskt initiativ vill i en annan debattartikel på AB förbjuda nazistiska organisationer. Kanske de har talat med Stefan Löfven?

Om vi nu skall vidta åtgärder mot antisemitism kanske det vore på tiden att vi inriktar oss på den verkliga antisemitism som finns och slutar jaga människor för petitesser.

Jag tycker det här börjar bli jävligt tröttsamt. Jag är fan inte ens sverigedemokrat, ändå känner jag mig tvingad att skriva inlägg efter inlägg där jag tar ett parti som jag inte ens själv tillhör i försvar. Bloggens läsare må ursäkta, men jag yttrandefrihet och åsiktsfrihet smäller fan så mycket högre än jämställdhet i min värld.

Och citatet som jag inledde med, och som enligt dagens rådande logik borde innebära att författaren förlorade jobbet och blev utesluten ur samhällets gemenskap, nej, det kom inte från SD. Det var Aftonbladets Peter Wennman som anslöt sig till konspirationsteoretikerna om hur judarna styr världen i en artikel 15 oktober 2000, och det var Aftonbladet som publicerade den.

Så Aftonbladet: sopa rent framför egen dörr innan ni börjar era pogromliknande drev mot oliktänkande. Skitstövlar.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Svensk antisemitism — 14 kommentarer

 1. Hej.

  Hehehehe, Ahmed Rami (stavning?) har väl varit igång sedan 1980-talet med sitt hetsande mot judar. Se där hur det slår slint i huvudet på IDPOL-människor. Eller har han lämnat över till någon annan? Radio EAP kanske?

  Du kan lugnt sammanfatta budskapet från EXPO, ’Inte rasist, men’, och andra sådana till ’Håll käft och lyd!’ eftersom det är det de egentligen menar.

  Att spöa upp någon med fakta, argumentation och sakliga hänvisningar till relevanta källor kräver en hederlighet och en förmåga att distansera sig från sitt eget resonemang (metakognition m a o) – det medför också att man kan få däng i debatten även någon vars åsikt man avskyr.

  För den som känner sin egen illistighetens inre Laufeys son, är det i regel inga problem, men den som är ett dygdemönster och en god människa ständigt strävande mot idealet, finns allt att förlora. Därmed valet av fula debattknep och selektiv rapportering. Det är också därför de vill tysta sina motståndare: för att fakta i målet talar mot deras verklighetsuppfattning. Ävenså är fallet varför de avslutar debatter som de gör och snabbt uppfinner nya skandaler och metadebatter: den som kan hålla det på meta-nivå riskerar inte att förlora (vilket deras självbild och självkänsla inte tål – då dessutom tänker narrativt så sitter de i fällan att Den Gode alltid vinner, och alltså är den som vinner Den gode).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Och tack till Erik för förkortningen IDPOL. Ds

 2. @Rikard:
  IDPOL låter nästan som INTERPOL. Man skulle kunna säga att det är IDioternas POLis.
  Jaha, där ser man, Ahmed Rami var en okänd figur för mig, men han har tydligen valsat runt i systemet tidigare. Fick visst 6 månader för hets mot folkgrupp 1990. (Jag trodde det var en ganska färsk lag, det var som fan, har den varit med i över 25 år!!!)

 3. EdersÖdmjuke och spotOn -”Jag tycker det här börjar bli jävligt tröttsamt. Jag är fan inte —-”

  De-edåsjälvafaen, nu är Sds ekonom-Sjöstedt ute i SRP1 13/10-16 morgon och låter sig luras ned i fallgropen med sedan veckor och redan riggade, fullständigt förutsägbart, EXPO-SR-spjut i botten. Sjöstedt vrider sig likt ett tragiskt dödsöde, i etern.

  Att man faen aldrig gersig hur satans svår kan det vara att inse att man aldrig ska ställa upp för SR speciellt SRP1 där saken handlar om deras numera sedan decennier ständigt redovisade hat mot att dessas politiska system, fascism, får tillåtas ifrågasättas.

  Sjöstedt saga är all, dumskalle.

 4. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Den har hängt med ett tag (”Lex Åberg” 1948), och kom ihåg att sådana som du och jag inte omfattas av lagens skydd enligt både Lambertz och Skarhed.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Se det som ett hedersbevis.

  OT (alltså ’On Topic’):
  Där jag bor är ’jude’ för övrigt sedan femton år ett vanligt skällsord som betyder allt från snål och ogin till småaktig, tjuvaktig och fegt omanlig. Förekommer även i formen ’judig’ som i ’Va’nte så judig, bruh!’ samt mer sällan som uttryck för att någon är rik/har kontakter: ’Han e värst juden, bruh. Jobb, stålar, allt gratis va.’

  Det är inga svenskar som använder ordet så, om någon trodde det. De män som använder ’jude’ på det sättet är födda här, samtliga från MENA, och samtliga muslimer. T-tröjor med bilder av området Israel och Palestina börjar bli vanliga, men utan att Israel existerar. Även med texter på temat ’guds soldat’ och liknande. Påfallande många skaffar tatueringar på arabiska, på svenska och på engelska med texter och böneramsor om villighet att strida och döda i guds namn.

  Men jag antar att det tar minst femton till tjugo år till innan någon vågar inse vad som tillåtits bosätta sig i Sverige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. @Rikard: Hm, kan inte redigera tydligen.

  Det skall givetvis stå ”…samtliga med rötter i MENA…”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 7. @DanTor:

  Om du menar denna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6539375

  Jag tycker han gjorde det riktigt bra, i synnerhet slutklämmen skrattade jag gott åt.

  Sjöstedt vrider sig likt ett tragiskt dödsöde, i etern.

  Jag tycker inte han vrider sig, jag tycker han visar ödmjukhet när han förhåller sig till att situationen är som den är. Situationen: Det narrativ som EXPO med flera skapat det gör att det är som om folket lever i parallella världar. När vi, i den verkliga världen, ser filmen så är det uppenbart att Oscar hånar nazzarna o deras bessynerliga uppförande. Det är en absurd anekdot och man skrattar åt det absurda.

  Men: Det finns människor därute som ännu inte sett igenom EXPO’s nazistrasistfascistputinist-dimma. Det dessa individer ser är att han tyckte det var roligt att de sparkade på ’judar’. Han visar dessa människors känslor respekt, anser jag, med sin ödmjuka framtoning.

 8. @Rikard:

  Där jag bor är ”Jude” ett skällsord som betyder att någon är snål eller missunnsam, sedan minst 60 år tillbaka. Det finns bara svenskar där.
  T.ex. kallas den lokala ICA-butiken allmänt för ”juden” eftersom de har höga priser.

  Så här var det allmänt i hela landet fram till 90-talets våg av ”antifascism”.

  På samma sätt sa användes neger som ett negativt begrepp för flitig eller arbetsam. Negergöra var hårt arbete, att cykla som en lite neger var att cykla snabbt. Numera är det bara de äldre som säger det.

 9. @MJx: Hej.

  Din poäng, MJx?

  Om du har någon annan än att förringa vardagen för Sveriges judar sedan över femton år (i de mångkulturella delarna).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 10. @Rikard:

  Att du bara glömt bort att jude används på det sättet hela tiden. Du försöker få det att låta som en importerad företeelse.

  ”Förringa vardagen för Sveriges judar”
  Haha,ja det är ju jättehemskt. Det finns folk som inte gillar sionism och de stackars judarna måste leva med vetskapen att inte alla vill ha judisk teokrati.

 11. Pingback: SDs rötter & historia – alla är vi barn i början. Del 2 | Genusdebatten

 12. Pingback: Ett gästinlägg från Ninni: SDs rötter & historia – alla är vi barn i början. Del 2 | WTF?