Smartare än en genusvetare
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke genusräknar lika bra som en femteklassare

Jag råkade pluppa in på ”Smartare än en femteklassare” igår kväll och behöver lite snabbt skriva av mig min irritation. Programmet är ju kul emellanåt, och säga vad man vill, inte alla programledare på SVT är urusla. Det finns faktiskt de som emellanåt har sina ljusa stunder. Och bland de som man faktiskt kan se ibland med lite behållning får man väl ändå räkna Lasse Kronér. Han har lite självdistans och är rätt skojfrisk.

I alla fall, den första tävlande i gårdagens avsnitt av ”Smartare än en femteklassare” var en Anna Braun från Barnkanalen (nej inte Anna Book, men inte helt olik). På nivån 10 000 kronor valde hon årskurs 3 matematik och fick då frågan, tadam:

Micke, Paula och Felicia delar på en pizza, Micke får en sjättedel, Paula får en tredjedel, hur stor blir Felicias andel av pizzan?

Smartare än en femteklassare pizzadelning

Det är en skitsak, jag vet, men det blir så jävla tröttsamt. Precis överallt, jämt, ska de vända alltihop till dess raka verklighetsfrämmande motsats. Hur många varianter kan man tänka sig med tre personer där det är minst en av varje kön, för hur de delar pizzan i 1/6, 2/6 och 3/6?

Det finns tre varianter med 1 pojke och 2 flickor, och tre varianter med 2 pojkar och 1 flicka.

Hade det varit 2 pojkar och 1 flicka, där flickan hade fått den minsta biten kan man vara ganska så säker på att det blivit väsen. Hade hon fått mellanbiten hade det säkert grymtats en hel del, hade hon fått den största biten hade de säkert grymtat bara för att det var 2 pojkar och en flicka.

Nu hade man förstås 2 flickor och 1 pojke, och jag kan riktigt se för hur mig hur de suttit i sammanträde och stött och blött den här frågan och haft kvalitetskontroller som säkerställt att det inte blev fler pojkar än flickor. Och sen väljer de den mest osannolika, men genusmedvetna varianten på svaret: den att pojken får den minsta biten. Hade han åtminstone fått mittenbiten hade jag nog inte reflekterat över det. Men det blir så övertydligt. Som Ninni så riktigt påpekade när jag lite surt anmärkte på detta: ”synnerhet som det är ologiskt då killar vanligen äter mer än tjejer”. En tanke som också slagit mig.

Enligt sedvanligt tänkande hos genitalfixerade genusvetare så skall väl inte Micke få stjäla maten från Paula och Felicia så de stannar i växten, så man ser till att Micke får den minsta biten så tjejerna blir större och kan klå honom i fotboll. Eller något i den stilen. Man får väl hoppas att det i alla fall inte var en tjejpizza för då lär ju Micke dö av svält.

Lite kul i sammanhanget är att direkt efter ”Smartare än en femteklassare” så var det ”Ginas show”, där Lasse Kronér också var med. Och mot slutet utspinner sig denna underbara lilla dialog mellan Gina Dirawi och Lasse (min emfas):

Gina: Det är så här. Jag fattar att det inte varit så bra mellan dig och mig, och vi kanske inte har varit bästa kompisar, och det har varit så där lite konstigt, för att du är lite weird, men …
Lasse: Jag har varit julvärd.

Gina och Lasse gör upp

Gina: Ja just det.
Lasse: Har du varit det?
Gina: Nej.
Lasse: Nej, du har inte det. [tankfullt] Det har du inte.
Gina: Skit i det. Jag undrar bara om du skulle kunna tänka dig att ta över min talk-show.
Lasse: Absolut.
Gina: Alltså, det är inte den du pitchade, för den sågade de totalt, den ville de inte ha nåt med att göra.
Lasse: Kanske inte sågade den totalt, men jag fattar vad du menar. Jag kan tänka mig det. Absolut.
Gina: Men vadå, du är typ inte arg?
Lasse: Nej. Vad skulle jag vara arg för.
Gina: Men har du typ ingen stolthet?
Lasse: Jag har jobbat så många år på SVT, det går inte och ha stolthet. Alltså liksom, det funkar liksom inte. Jag tar det, det göra jag.

Det är menat att vara typ humor, men sannare ord har väl aldrig sagts i ett program på public service.

Jag vet inte hur jag står mig gentemot en femteklassare, men i Lasse Kronérs fall håller jag på femteklassaren, och när det gäller genusvetare, ja, då råder det ingen tvekan, de är inte smartare än en femteklassare.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Smartare än en genusvetare — 5 kommentarer

 1. Låt tjejerna vräka i sig pizza för att kompensera för att de inte fått äta sig mätta sedan hedenhös.

 2. Nej nej nej, du har missuppfattat allt. Uppgiften är grovt kvinnoförtryck och ett bevis för patriarkatets ondska. Micke är i själva verket en ”feeder”. Han förser flickorna med extra mycket mat för att han föredrar dem feta. Han inte bara har en åsikt om kvinnokroppar och ratar en viss typ, han gör om dem med sin manliga makt. Och där sitter dessa berg till kvinnor och kan inte annat än glufsa i sig av vad Micke ger. Tänk på att smala förtrycker!

 3. Givetvis ska svenska pojkar/män diskrimineras/få minst. Det är vad tokfeminismen går ut på, förutom dess första funktion: Skapa splittring!

  Kanske dyker det upp ett program: Smartare än en femåring?

  Skulle vilja se ett deltagande av samtliga på Helgeandsholmen där, men problemet är nog större, än att de är korkade. En liten ”elit” vet precis vad de gör, när de förstör Sverige och levnadsbetingelserna för svenskar.

  Det handlar inte om godhet från maktelitens sida, utan om ren ondska…

 4. Det här känns som en realativt paranoid post.

  Det kan mycket bäl stämma vad du skriver, men går det inte att bevisa verkar det mest konspiratoriskt.

  Det är inte som att de sa ”om lisa tjänar 75% av vad pelle tjänar” eller något absolut feministiskt.

 5. @Andreas:

  Påminner om följande passage i inlägget (min emfas):

  Det är en skitsak, jag vet, men det blir så jävla tröttsamt. Precis överallt, jämt, ska de vända alltihop till dess raka verklighetsfrämmande motsats.