Samir trampade i skiten
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke håller i det här fallet på Samir

För dem vars första reaktion är ett stort frågetecken när de hör ”Samir” kan jag berätta att Samir Badran är någon slags tonårskändis på grund av att han medverkade i Paradise Hotel 2013, och han har tydligen har haft lite av en tv-karriär sedan dess med flera framträdanden i tv, inte minst var han med och tävlade i melodifestivalen i våras. Kanske låten ”Groupie” får en klocka att ringa.

Han skulle tydligen ha varit ambassadör för Musikhjälpen, det där spektaklet där tre mediaprofiler stänger in sig i en bur en vecka för något välgörande ändamål. Men så lär han då ha lagt upp en bild på instagram med texten ”Tag a hoe”, och då begriper ju alla att det är kört. Man skriker efter att spilla hans blod. Emma Lindström på Nyheter24 vill att han omedelbart skall kastas ut ur musikhjälpen. Själv har han gett en förklaring som väl inte är tidernas trovärdigaste, men å andra sidan inte helt orimlig heller. Dessutom har han, inte helt oväntat i dagens samhällsklimat, valt att kliva av uppdraget som ambassadör för Musikhjälpen trots att, ganska oväntat i dagens samhällsklimat, de faktiskt ville ha honom kvar.

samir-musikhjalpen

Det må vara hur det vill med hans skuld eller oskuld i fråga om ”Tag a hoe”. Även om ”hoe” nu är en kontraktion av ”whore”, så uppfattar jag det mer som vanlig rapparjargong, där ”hoe” mer eller mindre är liktydigt med ”bitch”, eller, som vi sa på min tid, ”brutta”. Med andra ord, ett något respektlöst uttryck för ”tjej”, men inte nödvändigtvis illa menat. Jag skulle ta det med en gäspning. Det ligger ungefär på samma nivå som att bli kallad ”gubbe” eller ”kärring”.

Det som dock gör det hela lite lustigt är att en av de tre programledarna som skall sitta i Musikhjälpens glasbur är Gina Dirawi. Hon har ju fått en del skit för att hon bloggat om att Israel tar efter Hitler och då bland annat sade:

Israel har gång på gång misshandlat, mördat, slängt ut oskyldiga palestinier från sina hem, och alla är tysta och vågar inte säga ifrån. Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem!

Det var visserligen över fem år sedan, och hon har sedan dess bett om ursäkt för det upprepade gånger och dessutom tagit bort blogginlägget. Jag har inga specifika åsikter om det inlägget, hon sade sin åsikt om Israels behandling av palestinier, ämnet är helt enkelt infekterat och jag vill inte dra några växlar på Gina Dirawis syn på frågan, bortsett från att jag tycker de ”hoe” och ”israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde” inte har riktigt samma paritet. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Samir aldrig blir förlåten för ”hoe”.

Det dock lustigaste av alltihop är att det verkar som att saken exploderade tack vare en annan kär mediaprofils insatser:

Jag stjäl friskt citat av Komockan (den typ av kaka som bäst beskriver fröken Hermansson) från jämställdhetsfeministern för 2 år sedan:

Den kloka feminstiska skribenten och tv-profilen Kakan Hermansson har många gånger hyllats i svensk media. Hon är oerhört kunnig och har tidigare presenterat knivskarpa och träffsäkra analyser som bland annat:

Män är ju typ som utvecklingsstörda barn” (länk)

”För mig är det ett under att kvinnor överlever och inte tar livet av sig i den här fula, fula världen vi lever i” (länk)

”Detta är en naturlig del av kvinnors liv, att ständigt vara rädda. Inte få äga sin egen stad, inte gatorna där, inga parker. Inte heller våra egna kroppar.” (länk)

Härom dagen förklarade Kakan varför manshat är något bra och viktigt. För att Könsmaktsordningen.
Jag citerar Kakan:

”Manshat är inte främmande för mig.”

”Manshatet handlar om ett förhållningssätt, en överlevnadsstrategi tror jag.”

Jämställdhetsfeministern kunde inte sagt det bättre själv. Jag är inte heller främmande för att hata män, för jag menar, manshatet är ett förhållningssätt, en livsfilosofi – ja en överlevnadsstrategi. Vi måste alla hata män, åtminstone lite, annars hatar vi kvinnor.

”Om jag skulle hata män, vad är så provocerande med det?”

Precis – hur kan någon tycka att det är fel och provocerande att hata män?
Kakan förklarar också att medan hat mot män är sunt och gott och ska uppmuntras, så finns det också ett dåligt och farligt hat i vårt samhälle: det avskyvärda hatet mot kvinnor.

”Manshat är inget hot mot samhället, kvinnohat är däremot det.”

”Lite manshat har aldrig skadat nån.”

”Rasism och kvinnohat har båda strukturella grunder, där kan du börja dra paraleller. Men att börja din dag med att jämföra manshat med rasism är något av det vidrigaste jag hört.”

Dessutom förklarar Kakan på ett ypperligt pedagogiskt sätt att den som hatar och sparkar på män alltid gör en god gärning, eftersom den som hatar och sparkar på en man alltid sparkar uppåt.

”Du förstår; feminismen sparkar UPPÅT”

Så, Samir lämnar Musikhjälpen efter att ha Komockan träffat fläkten.
Varför är skiten kvar i julkalendern?

Komockan som slibbig alkis i julkalendern

Komockan som slibbig alkis i julkalendern

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Samir trampade i skiten — 14 kommentarer

 1. EdersÖdmjuke, 6e-stycket och -” Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Samir aldrig blir förlåten för ”hoe”.

  Njaaee, dock är det en sedvanlig omogen nivå på samtliga inblandade och jag vill se saken såhär.
  Det handlar nog icke om att förlåta, vreden är nog mera riktad mot den saken att dessa; flickor, unga kvinnor, kvinnor, själva använder nedsättande tillmälen mot varandra i stor, riktigt stor, omfattning.
  Skulle en av manligt kön använda något av såattsäga deras tillmälen blir dessa givetvis arga över den manliga stölden eller försök att sticka upp.
  Sticka upp, grabben har givet erhållit den framskjutna positionen av kvinnor/SR-SVT och har ej förstått det finstilta.
  Gossen eller med flera vilket snurra i centifugen är endast, ”alibi” och slutligen för att citera Johannes döparen såhär i 3-je advent, _”huggormsyngel – – -”.

  Män med sin avkomma; Kliv av, stäng av, stäng ned, avfärda konsekvent, bevaka din sak, bevaka din avkommas sak, slut med att ge sympati,

 2. Hej.

  ”Hoe” skall förstås som ’hora’ eller ’luder’ (inte som jordbruksredskapet), inte så mycket i betydelsen faktisk prostituerad utan som kvinna vars enda värde är som sexuellt objekt, och inte som en person. ”Tag a hoe” kan översättas med ’Märk en hora’ med flera underförstådda möjliga betydelser av ’märk’; allt från vanställa till markera.

  Om han är lämplig att sitta med som programledare eller inte, tja, det är knappast som något annat än pöbelfriande ’klickbait’ som man väljer ut programledare till ’Musikhjälpen’.

  Dubbla måttstockar är väl legio inom media, där mer än inom andra fält kan tänka. Kakan är ju underhållande på samma sätt som Goebbels, men utan den senares kompetens (?).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Samir och Komockan är barn av samma anda, eller de två sidorna av samma mynt. Ingen sympati från mig för någondera sidan. Möjligen att pajkastningen mellan ytterligheterna kan ge ett garv eller två för den med humor.

 4. @Rikard:

  Luder är ett gammalt ord för djurdelar som lades ut på åtel. Det används av vissa (främst äldre) fortfarande för främst rävåtel, att ludra eller luddra räv (Min morfar bytte ibland min mors sovrumsfönster mot en träskiva med skottglugg i och sköt räv från hennes sovrum, när han luddrade räv).
  Det utvecklades till ett skällsord på samma sätt som as (dött djur).

 5. @MJ: Hej.

  Rävkadaver kanske är för stark benämning på pojken ifråga. SAOB ger ”lur” som synonym till ”luder”. Exempel: luder-sven för hornblåsande pojke.

  Ludder anges av SAOB som syftandes på tyglinda i form av stubin till ’fyrvärkeri’, artilleripjäs och även barnlinda.

  En betydelse av ’ludder’ anges som ej slutkorrigerad; det är troligen samma som du syftar på (antar jag).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. @Rikard:
  Jag tror nog att luder är det vanligare benämningen, än ludder.
  Men som verb brukar man använda ”Luddra”

  På nätet säger SAOB följande som första förslag:
  1) (i sht förr) jäg. djurkadaver (l. del av sådant) som utlägges för att locka rovdjur till ngn viss plats där det kan dödas

  Uppslagsordet är:
  LUDER l⁴der, sbst.², förr äv. LUDDER

  Följande uppslagsord har också med Luder som lockmedel att göra.

  Informationen:
  isl. lǫð, inbjudning, laða, t. laden, got. laþōn, inbjuda, kalla

  Kan ju också skvallra om att Luder helt fristående har utvecklats till att beteckna en flicka som inbjuder eller kallar på viss uppmärksamhet.

 7. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Ja alltså att utvecklingen från inbjudande till lockande flicka respektive till lockande kadaverdel är två olika spår.
  Alltså att vare sig ludret i skogen eller ludret i stan har utvecklats från det andra.

 8. ”kakan” Hermansson står för det nya fräscha Sverige.
  En fantstisk mediaperson som går hem i stugorna.
  Inte helt olik Ria Wägner om man tänker till lite.
  ”Kakan” är nu en vedertagen norm som SVT måste förhålla sig till.
  Att ”kakan” effekten visar på att ju mer korkad du är genererar ett långt samarbete med SVT är inget som rekommenderas för svenska skolbarn.
  ”Kakan” låg rätt i tiden och påvisar att det går att komma långt utan någon som hellst utbildning.
  Oooops jag glömde att ”Kakan” är faktiskt konstnär…….

 9. Pingback: Julvärlden blev getingstucken, eller … | Genusdebatten

 10. Pingback: Bland horor, nazister och skithögar: vassego, ta en kaka till | Genusdebatten