Pojkars självbild
avatar

Jag är inget fan av att prata om en grupp och sedan påstå något om den gruppen. Oavsett om det är ”mäns våld…” eller ”feminister…” , bara så ni vet. Jag har nämligen flera feministiska vänner som jag vet inte är manshatande eller så utan tvärtom bara vill ha jämställdhet precis som jag själv. Men jag såg precis en video som jag tyckte var intressant. Det är Emma som har skapat den som jag förstått det.

YouTube Preview Image Vad jag framför allt tänker på är att det är viktigt att jag står mer rakryggat för mina åsikter, om att jag vill mynta jämställdism osv. Att jag tycker de viktigaste jämställdhetsfrågorna för mig just nu är: 1. pojkars välmående (varför tar så många pojkar självmord? varför trivs de inte i skolan? skydda dem från SCUM och allt liknande. Stoppa omskärelse på pojkar (!) )  2. Finna kända bra manliga förebilder (som tydligt visar sin stolthet över att vara just män, och inte bara människa) och för min egen del försöka definiera manlighet. 3. Komma på konkreta förslag för att arbeta med punkt 1 och 2.

Update: BTW! Det här var ju jättebra initativ! Så får barnen själva välja vad de ska leka med utan att känna att vissa leksaker är fel för dem! Speciellt i kommentarerna finns intressanta erfarenheten.

Kommentarer

Pojkars självbild — 42 kommentarer

 1. ” 3. Komma på konkreta förslag för att arbeta med punkt 1 och 2.”

  Ja, vilka förslag har du ?

 2. Mitt förslag är:
  Skrota hela ideologin feminismen och avskaffa feminismen en gång för alla. Sluta prata om kön och börja prata om människor, de är som de är oavsett kön!

  Börja prata om rättvisa och samma spelregler för alla i stället.
  Konkret så kan vi samlas för en protest aktion och kräva rättvisa och samma spelregler för alla. Jag gick själv i skolan långt före någon ens pratade om feminister och redan då behandlade läraren pojkar och flickor hel olika. Pojkar fick skäll/flickorna beröm, flickorna bättre betyg för sämre prestation o.s.v. Det är lärarna och systemet vi måste förändra, inte pojkarna eller flickorna, de är helt enkelt bara människor av olika kön med olika intressen och förutsättningar. Stoppa det här förbannade könskriget nu!

 3. Håller med dig, störande var ordet.
  Vilken skrämmande dynga som sprids på Aftonbladet en bra förälder hjälper det barnet som är i behov av hjälp oavsett kön. Som de flesta andra män så skulle jag givetvis inte sätta en rosa kjol på min son, jag tycker till och med att det är en form av barnmisshandel. Om min son senare i livet vill ha rosa kjol så är det OK och lika mycket barnmisshandel att förbjuda honom det. Att dom feministerna bara orkar, tar aldrig sanden slut i deras sandlåda?

 4. Hur kan det vara en form av barnmisshandel? (Ja det är många föräldrar som förbjuder barnen sådana saker, dvs. senare i livet när de ber om få ha det på sig…)

 5. Därför att barnen sannolikt kommer att känna sig utanför och riskera bli mobbade. Tyvärr är det den bistra sanningen Mariel. Längre än så har samhället (vår kultur) inte kommit och som förälder måste man se till att ens barn mår bra och slipper mobbas eller utsättas för propaganda. Så, lägg fokus på att bekämpa mobbning så är jag på din sida. Sätter du fokus på att lobba för ”hen” så är jag din motståndare. Kill/Tjej färger, kläder och leksaker är så tramsigt att jag öds inte ens spilla tid på att diskutera det. Det finns massor med frågor so är betydligt viktigare än dessa.

 6. Sanningen är ju också att man kan bli mobbad för vad som helst egentligen. En mobbare väljer dessutom ofta inte den populäraste i klassen att mobba utan den som redan är mest utanför och sårbar (de populäraste killarna i gymnasiet kunde med lätthet ha på sig rosa kjol utan att bli retade). Självklart finns det större och viktigare frågor än färgval, och jag förstår om man inte orkar diskutera dem, men för mig är det inte så mycket ”antingen eller” utan jag diskuterar allt för jag tror att många saker hör ihop.

  Jag kommer för övrigt bekämpa mobbning i staden jag bor i åtminstone, ska ge mig in i politiken tänkte jag! Framför allt skolpolitiken och hur det fungerar i skolorna här.

 7. Just precis, man kan bli mobbad för vad som helst och mobbare väljer tyvärr nog ”efter” behag. Vem som helst kan råka ut för att bli mobbad, finns det ingen anledning så hittar mobbarna snabbt på en. Mobbare är fega kräk för att de går i grupp, inte sällan ledda av sådana som du nämner som ”populära”. Jag inte riktigt om det där stämmer med att ”de populäraste killarna i gymnasiet kunde med lätthet ha på sig rosa kjol utan att bli retade”, populärast hos tjejerna kanske, men hos killarna… troligen inte. Gillar att du vill jobba politiskt mot mobbning, lycka till. Gör män och barn en tjänst, håll ”hen” debatten och allt det här med kön, kläder, leksaker, färger och annan feministisk propaganda utanför. Innerst inne så känner jag på mig att du egentligen vill väl men blivit förblindad av feministisk snömos. Så satsa på samma spelregler för alla, att utbildningen inte blir ”flickifierad” d.v.s. anpassad för att bara passa flickor och deras intressen, det finns pojkar som behöver annan stimulans än vad dagens skola tillhandahåller. Kanske minns du det Pelle Billing bloggade om, att pojkar mår sämre redan på dagis och i förskolan! Naturligtvis så mår pojkar sämre eftersom redan då är allting anpassat för flickor och deras intressen. ”Flickifierat” med andra ord.

 8. Pojkarnas självbild i skolan är väldigt låg, man är van att komma efter och i andra hand. Hitills har jag inte sett en intervju med pojkar med god sjävkänsla.
  Skolans budskap från dagis är att de är ett problem – onödiga och oönskade.

 9. Lite uppdateringar om min sida. Har precis blivit klar med ena halvan av databassidan, ska bara ordna upp ett formulär för att lägga till informationen.
  Utöver det är det mesta av designen klar, den har fått lite färg man har lite kvar på forumet, det har tråkiga standardfärger som inte går in i resten än.

  Men främst av allt saknas det ett namn på skiten. Razz
  Några ideér? Behöver regga en .se adress för den med.

 10. För att förbättra pojkarnas självbild så kan man -Till att börja med – TALA med dem.

  Hur mycket som våra pojkar har snappat upp av den starkt misandriska kulturen omkring oss, vet ingen än. Bara en sån sak. Hur reagerar pojkarna mitt i diskussionen om DEM. Och hur mycket berättas och tycks – rakt över huvudet på dem ?

  Pojkar som tystnar, drar sig tillbaka, presterar dåligt i skolan och är på allmänt dåligt humör,redan i lågstadiet. Vad är det ? Ett utslag av för lite genus ?

  Det finns en inbyggt fälla här om man frågar sig varför pojkarnas självbild verka svikta. I många fall snappas frågan upp av samma personer som är en del av problemet. Därför ä’r det viktigt, tycker jag, att man gör en stark åtskillnad mellan genusskiten (Som inte mäktar med att öka självkänslan för NÅGOT kön ,utan bara smetar en kosmetisk dimma över allt) och anlägger ett helt annat – humanistisk perspektiv. Och där finns beprövade metoder.

 11. Hej Mariel,
  Tycker dina två punkter är de som jag absolut kan instämma i som bland de viktigaste!

  Vad säger dina feministvänner om punkterna? Och varför dessa punkter inte alls får någon uppmärksamhet i debatten, bredvid feminist/kvinnorfrågor?
  Tycker de att detta är OK, så är det väl inte en så jämställd inställning…? Många feminister här kämpar ju emot hela mansfrågan.

  Iaf, när min son började kunna läsa löpsedlar, så skrev jag artikeln, ”Vem skyddar våra söner?” Det är den artikel av 30 som jag fått mest kommentarer till. Även flera uppskattande från kvinnor faktiskt!
  http://www.sourze.se/Vem_skyddar_v%c3%a5ra_s%c3%b6ner_10557068.asp

 12. Mitt i prick!
  Det är på pricken det jag försökt förklara för Mariel. Feminismen ÄR problemet, och man löser inte problem som feminister ställt till med med ytterligare feminism eller ”hjälp” (läs stjälp) från feminister som vill färdigställa ”projektet” mannen. Förpassa feminismen till soptunnan och börja lyssna på människor och inte på kön.

 13. Ja fast jag vill inte dela upp det i kön heller bara för att jag tror att ett visst kön behöver en speciell pedagogik. De som behöver tävlingsinriktad pedagogik ska väl få tillgång till det, oavsett kön, och dem som behöver mer självständig ska få det, oavsett kön osv. Det du kallar ”flickifierad” typ av utbildning kan både vissa pojkar och flickor behöva , och det viktigaste är att man ser till individerna i första hand väl än att klumpa ihop i grupper.

 14. Håller med om att ett första steg för att hjälpa dem som mår dåligt, oavsett kön egentligen, är att faktiskt ta kontakt med dem regelbundet och lyssna på vad de har att säga! Jag skulle tro att ungdomar som mår dåligt idag känner sig ensamma … kanske att det är fler pojkar än flickor som känner så, det vet jag inte….låg självkänsla osv. Kanske att man ska bli bättre på att fånga upp ungdomar som mår dåligt. Vad jag minns så var det ingen som märkte att jag mådde dåligt i ungdomen förrän det ”gått för långt” typ.

 15. Det är den som ska ha en sökbar databas över länkar, studier, artiklar o annat som e bra att spara på. Så ska man kunna göra en sökning på t.ex. ’Betygsdiskriminering’, så får man en lista på alla länkar som hör med det o göra.

 16. Sant, man ser inga pojkar i intervjuer. TV och media är noga med att visa upp mer eller mindre avkönade feministiska pojkar som vågar sticka ut och ”bryta normer” eller duktiga flickor med motorsågen i högsta hugg i deras reportage. Det gäller ju att cementera de feministiska och ”rätta” åsikterna. Det är ju såååå viktigt (trendigt) att bryta normer.
  Media? Pfttsss…

 17. Jag tror att de flesta inte känner till hur dåligt pojkarnas välmående faktiskt är, hur de inte trivs i förskolan, hur självmordsstatistiken ser ut m.m. Omskärelse tror jag att många inte tänkt så mycket på. Men jag tror att om de skulle bli mer insatta, så tycker de nog som vi, att det är saker som måste åtgärdas!

  Det behöver absolut skrivas mer om det

 18. så det ska ha med genus eller jämställdhet att göra? Eller vad som helst i hela världen? Tänkte liksom vad det övergripande ämnet är. Annars bara ”databassidan.se” kanske

 19. Varför tillåta någon att må dåligt från första början för att sedan i efterhand ”fånga upp”. Börja ännu tidigare. Ta itu med (”fånga upp”) hur mammor uppfostrar sina barn, hur dagis och förskolor bemöter dem. Börja redan där så slipper du reparera (om det ens går) trasiga människor, skadan är redan skedd. Dags att ge mammor och kvinnor på nöten alltså Grin

 20. Ja, det där med bemötande tror jag är jätteviktigt. Och att alla barn känner sig omtyckta av dem de umgås med , och hur lätt är det egentligen att känna så i en förskola om det är för stora grupper och många vikarier? Samt att skolbarn nog är rätt bra på att formulera vad som tynger dem.. jag minns att jag sa vad mina problem va när jag var 8 år i alla fall. Eller vad som gjorde mig ledsen. Barn behöver bara människor som lyssnar på dem hela vägen, och några som faktiskt försöker göra skillnad utan att skuldbelägga allt å alla.

 21. Jämställdsoptikern.se
  Eftersom du bytt ut dom feministiska glasögonen med ett par riktiga och nu ser världen klart och tydligt Smile

 22. Hmm, jag tror inte man kan bestämma EN plats utan snarare en samtidig aktion i olika städer på en bestämd dag. Vad tror du?

 23. Nej ingen behöver en ”Flickifierad” utbildning men väl en utbildning som är anpassad för båda könen, vissa gånger gynnar det flickor och andra gånger gynnar det pojkar. ”Flickifierad” är ju mitt privata hittapåord för vad som händer på dagis, i förskolan eller när en ensamstående mamma eller ännu värre en ensamstående feministmamma försöker uppfostra en pojke. Alla är de kvinnor som inte begriper sig på pojkars behov eller problem, troligen därför de vill modifiera och rätta till alla ”felen” på det manliga könet så att det bättre passar in i deras påhittade hypotes om hur en man bör vara, du vet den där mannen som de väljer att INTE gifta sig och än mindre skaffa barn tillsammans med.
  Ren indoktrinering och hjärntvätt av pojkar från början till slut.

  Det där med att alla människor är lika värda, se till individen etc. verkar mest vara en samling vackra ord. Skulle verkligen vara kul om man fick uppleva det på riktigt, en utopi och önsketänkande men ack så vacker dröm.

 24. Bemötande är viktigt men det måste vidtagas åtgärder också och där tycker jag det haltar (på min tid iafl.) Man var artig, lyssnade och beklagade, lovade ta itu med problemen men sedan hände…. ingenting annat än att mobbningen fortsatte och t.o.m. eskalerade! Visst borde alla barn känna sig omtyckta av dem de umgås med men barnen väljer inte vem de vill umgås med och alla barn är inte lika älskade och omtyckta av alla. Jag är i den lyckliga sitsen med min som att han är älskad av alla så jag skall naturligtvis inte klaga men jag ser ju tydligt att man gör skillnad mellan barnen och jag tror inte ens att det går att undvika.

  Visst är barn kanske bra på att formulera sina problem. Jag formulerade mina, man lyssnade, ingenting gjordes… Resultatet blev att jag blev skoltrött, skolkade och slytade upp att bry mig. Ja du vet, jag utvecklade en sån där ”antipluggkultur” som är så ”vanligt” bland pojkar om jag förstått feminister rätt. Hade jag denna ”antipluggkultur” från början? Svaret är NEJ det hade jag inte!

 25. Tja men det skulle väl kunna fungera och ärligt talat så tror jag inte man skulle stöta på allt för mycket motstånd heller. Krav på rättvisa och samma spelregler för alla är väl inte så kontroversiellt.

 26. Det hjälper inte att lyssna eller att hålla regelbunden kontakt så länge problemet feminismen och deras lögner finns kvar, du kanske också mådde dåligt p.g.a. feminismen inbillat dig att du var ett offer, orättvis behandlad för att du var flicka etc etc. Oss pojkar var det annorlunda med, vi skulle inte vara stökiga och nöja oss med sämre betyg för bättre prestation. Vi kanske skall bli ”bättre på att fånga upp ungdomar som mår dåligt”, men lägga ännu mera krut på att förändra samhället i grunden så att det aldrig går så långt att så många människor far illa, oavsett om det är unga eller gamla. Gamla människor är verkligen de som är hårt utsatta i dagens samhälle, inte ungdomarna.

 27. Instämmer. Allt hör ihop och vi prioriterar olika beroende av intresse och livssituation. Leksaker och kläder är naturligtvis inte oviktigt.

 28. Krav på lika spelregler är mycket kontroversiellt, även om det inte borde vara det. Du har i stort sett hela stats- och mediefeministiska etablissemanget mot dig när du framför ett sådant krav.

 29. Tror du missförstod mig. Jag menar att det kanske inte är så kontroversiellt att vi som kommenterar här skulle gå ut och kräva det. Blev kanske litet oklart.

 30. Dilemmat är att vissa låter barnen utkämpa striderna. När pappa går med rosa kjol anser jag att sonen också kan göra det. Själv går jag ibland i sarong på sommaren, därför är det helt ok om även min son gör det. Så länge jag inte tar på mig en blommig klänning så ska inte min son göra det. Att en del feminister väljer att låta barnen utkämpa deras ideologiska strid är rubbat. Hur fan kan man tvinga ut barnen på ett ideologiskt slagfält?

  Det feministerna i regel inte verkar förstå när de angriper barnens könsroller är att de förstärker könsrollerna. Det barn som är tryggt i sin könsidentitet kommer också att kunna utforska sin könsroll på ett annat sätt än det barn som inte har kunnat skapa sig en trygg könsidentitet. En trygg könsidentitet får barnen när de får lov att bli äckligt stereotypa under de första faserna, när de får lov att agera på ett stereotypt sätt. Har de skapat sig en trygghet i de initiala faserna så kommer de att bli mer öppna för att utforska annat längre fram.

 31. Helt rätt och det var väl lite så jag menade med att det är en form av ”barnmisshandel”. Samhället behöver inte fler otrygga och förvirrade uppväxande små människor som riskerar att blir mobbade på grund av nitiska och överambitiösa föräldrar som vill påtvinga dem deras ideologi, feministiska eller politiska livsval. Man skall tänka på vad man pratar om, hur man pratar och faktiskt hur man påverkar sina barn.

  För att ta ett enda exempel:
  Exalterade vuxna feminister träffas eller pratar i telefon om hur fantastiskt SCUM föreställningen var som ville döda män, skära k***n av och förnedra dem. Hur inbillar sig dessa vuxna oansvariga föräldrar att deras son upplever en sådan konversation?

  Var rädda om era barn, snart växer de upp och blir som ni.

 32. Men att samhället anser det oacceptabelt, beror det inte på personer som jämt och ständigt ska mala på om att klänning bara kan bäras av kvinnor (ni)? De som kommer med kommentarer är ju inte feminister iaf

 33. Jag vet ärligt talat inte om någon malt på om att klänning bara kan användas av kvinnor, tvärtom. Den som vill ha klänning skall väl få ha det. Jag ser hela riksdagen framför mig, klädda i kortkorta små sexiga kjolar och rosa blusar med djup urringning som blottar de manliga håriga benen och brösten. Detta är så in i helsikt tramsigt att jag finner inte ord. Och nej, -det är inte så många feminister som kommenterar här vilket inte är så konstigt då de flesta som kommenterar här inte vill ha feminismen, därför att den totalt har spårat ur redan för många år sedan. Normer kan vara bra och de måste absolut inte brytas bara för att det går. Detta eviga lobbande från feministhåll för att bryta ned och söndra samhället börjar bli minst sagt tjatigt.