Paolo Roberto slår KO på genusiterna med en fläskig uppercut
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke räknar ut genusiterna

Paolo Roberto, militant motståndare till feminismen, har (för vilken gång i ordningen?) hamnat i blåsväder. Det hela återges på Aftonbladet:

”Jag fick faktiskt väldigt mycket beröm under förlossningen”.

Paolo Robertos intervju i tidningen Mama om sina upplevelser kring exfruns förlossning har lett till ilska mot tv-profilen i sociala medier.

– Tydligen ska man gå en jäkla genuskurs så att det blir politiskt korrekt när man föder, säger Paolo Roberto till Nöjesbladet.

Det som tycks ha skapat en sådan upprördhet är att han tydligen följande uttalande:

Vi gick på alla kurserna. Jag kan förlösa ett barn, det är bara att föda, jag har kompetensen … Som kampsportare vet man att när du inte andas, då gör det ont. Jag fick faktiskt väldigt mycket beröm under förlossningen. Man är van vid att hantera smärta och man hetsar inte upp sig, utan man andas.

Tydligen har då feminister, och en del barnmorskor, gått i taket för att de uppfattar det som att han jämför barnafödande med boxning, och menar på att han skulle nedvärdera kvinnans barnafödande. Något han uttryckligen dementerar. Personligen gillar jag hans avslutning:

– Du kan hälsa hela jäkla Twittergänget att de kan hoppa upp på sina höga feministiska hästar och galoppera åt helvete.

Bra med folk som talar klarspråk utan att hymla eller bli politiskt fega och pudla. Det som jag dock tycker är intressant är hur man återger vad hans ex-fru säger:

Sedan Twitterstormen har exfrun Lena Roberto försvarat Paolo på Instagram.

”Att Paolo är nöjd över sin insats beror ju på att jag och säkert någon barnmorska har berömt honom i hans roll för fokus, oräddhet och närvaro. Betyder ju INTE att han ansåg sig eller var bättre än mig eller barnmorskorna på våra roller”, lyder en del av inlägget.

Jag undrar lite smått, är det någon mer än jag som läser mellan raderna att det är ett ganska pliktskyldigt icke-försvar? Det hela har en unken lukt av klappa-på-huvudet ”duktig liten kicka”, fast med omvända förtecken så att säga. Alltså, fokuset ligger på, om jag omtolkar det hela lite elakt, att ”vi duktiga kvinnor berömde honom för att han inte svimmade”. Eller jag kanske har fel?

Hur som helst, det är inte så jag uppfattar det när jag läser hela hennes instagraminlägg om saken. Jag kan inte undgå att få en känsla av att man plockat citatet ur kontext just för att ge intrycket av att hon egentligen inte menar vad hon säger. Så jag återger här oavkortat vad hon säger på instagram:

Ibland kan man behöva en borg. Skydda sig mot andra och ta hand om sig själv…Och när det gäller mina förlossningar (som diskuterats i sociala medier under veckan) så var mitt ex@1paolo2 en stadig borg och väl förberedd på det jag skulle vara med om och vad hans roll och ansvar skulle vara. Genom att ha full koll på värkar, ta tid och räkna ner fick jag perfekt hjälp, stöd och mod att andas, vila och kämpa på rätt ställen genom hela förlossningen – som faktiskt har en del likheter med en titelfight i proffsboxning. Att Paolo är nöjd över sin insats beror ju på att jag och säkert någon barnmorska har berömt honom i hans roll för fokus, oräddhet och närvaro. Betyder ju INTE att han ansåg sig eller var bättre än mig eller barnmorskorna på våra roller. Blir ju ofta fel när man plockar lösryckta meningar, som kanske är uttalade med glimten i ögat, från andras intervjuer och använder dem i sin egen retorik för att driva sina teser. Blir så motsägelsefullt dessutom då man hävdar att man värnar om något samtidigt som man trampar på och pratar över huvudet på någon…#nyhetstorka

Give ’em hell, säger jag.

Paolo och Lena, jag vet inte om bilden är tagen före eller efter de skilde sig. Spelar nog inte så stor roll, de lär ha ersatt ett knakigt äktenskap med en blomstrande vänskap.

Paolo och Lena, jag vet inte om bilden är tagen före eller efter de skilde sig. Spelar nog inte så stor roll, de lär ha ersatt ett knakigt äktenskap med en blomstrande vänskap.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.